|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Dziewczyny ja mam dg, dostalam pismo a w nim 13 idiotycznych pytan :p
|
|
|
|
#1982 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wolałabym, żeby niepotrzebnie nastraszył niż żeby to była prawda... ![]() Znajoma miała kiedyś kontrolę w ciąży i powiedziała, że była na spacerze, bo lekarz nakazał spacery dla zdrowia. Kontrola tego nie uznała i musiała się nieźle tłumaczyć. Lekarz musiał napisać oświadczenie, że nakazał spacery itp itd i dopiero się udało. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my taki zwykły mamy, więc zainwestuje w katarek ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-09 o 14:19 |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
O, a jakie np.? Bo z kontrolą to nie wiem czy oni nie muszą się i tak jakby coś zapowiedzieć?
Też mam dg, więc dobrz wiedzieć. Specjalnie żęby nie zawieszać itp zatrudniłam pracownika i ustanowiłam pełnomocnika. Niestety, nie dam rady Was nadrobić. Jedna stopa w rozpadzie, druga czeka w kolejce, ząb po kanale mi się rozwalił, nie dali mi spać, ledwie łażę i boli mnie pęcherz Znacz pora umierać Na dodatek nie mogłąm się przyznać nikomu i muszę sobie tylko w duchu rzucać mięsem, gdy kuśtykam oraz modlić się że ząb mi całkiem nie zwariuje do wtorkowej wizyty. No dobra, TŻ trochę namarudziłam, ale ból głowy przelał czarę Hmm czy Wasze dzieciaki też wybulwiają Wam poważnie brzuchy? Bo mój jak przysnę, to czasami naprawdę wypina się konkretnie i jak go popukam, to nie chce się schować. Znacz to chyba on, bo co innego I mi nad pępkiem nie wiem jaką część ciała wypycha czasami. Chyba stopy, nie wiem, bo takie raczej male to cos. Że nie wspomnę o tym, co się kiedyś działo z pępkiem aż paczałam ze zdumieniem... Hm to one tak potrafią?
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
A ochraniacz na materac juz ktos kupil? Jeśli tak to jaki? Taki ceratkowy czy materialowy?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet się jeszcze nie orientowałam ile ten katarek kosztuje. Najlepiej jakby wcale nie był potrzebny ![]() Cytat:
Współczuję Moja Mała też się tak wypycha Jak pupcią to właśnie jak dotykam to nie ucieka, ale jak nóżką (tak podejrzewam) to ucieka
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A już nie wiem sama... :/ Pewnie coś źle jest :/ |
|
|
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych butelek TT to dwie 150 ml kupujecie czy jedna taka a druga 260 ml? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mujer też miałam akcje z zębem jak mi leczyła niedawno, tak się wściekał, a truła mi go, leków nie można za bardzo, apap nie pomagał, jedyny ratunek to miałam lód namrożony w kostkach i tak brałam kostkę, ssałam, przekładałam w buzi na stronę tam gdzie ten bolący ząb i to mi tylko pomagało. Współczuję bólu ![]() Co do obserwacji małej, też widzę ją czasami jak się wypina na brzuchu, zwłaszcza pod prysznicem jak polewam brzuch ciepłą woda to się coś wypina w tym miejscu, jakby do ciepłego się pchała. |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój najczęściej pod pępkiem chyba plecami wypycha, bo wtedy góra brzucha mi się płaszczy i jest miękka, a tam robi się twardo i ewidentnie czuć, że się tam ulokował. Czasem tak siedzi chwile dłużej, a czasem puknę albo posmyram i ucieka bardziej do wewnątrz - wtedy ta bulwa znika. ![]() Współczuję przebojów nożno-zębowo-głownych. ![]() Dziewczynki też tak macie, że pobolewa Wam brzuch przy zmianie pozycji? U mnie do tej pory nic takiego nie miało miejsca - no chyba że w nocy czasem jak się przekręcałam. A teraz najlepiej to mi chodzić. Jak długo siedzę to zaczyna mnie cisnąć podbrzusze, jak sie kładę to ciągnie, jak podnoszę tez czuję. Do tego plecy w okolicach nerek (nie kręgosłup). Nie są to mocne bóle, więc nie będę siać paniki, a do gina idę w poniedziałek, to mu wspomnę. Tymczasem idę podczytać co pisałyście.
|
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/podklad-60x90-do-p...508568652.html Sama nie wiem |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie tak w jednym miejscu. Na początku myślałam, że to dziecko, a lekarz wtedy mówił, że za małe i to macica tak twardnieje. Mi teraz czasami się zdarza tak, że właśnie wypcha się w jakimś miejscu, a za chwilę cała twardnieje. Chyba że to Twoje młode tak lubi jak je klepiesz po tym co wystawia ;P
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
mujer ale to tylko jakby wezwanie do udowodnienia ze moja dg nie jest fikcyjna.
Wiadomka, ze bede to miala. Nie myslalam tylko ze tak szybko :P |
|
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to smoczków ja mam dwa tommee tippee, i teraz w rossie dostałam jeden avent. Z tego co widze to są podobne kształtem Agrita ja dlatego dwie bo się tyle tych rzeczy nazbiera, że chyba bym jechała do tego szpitala z walizką, a w mniejszej torbie zawsze się szybciej znajdzie potrzebne rzeczy. Bo na co mi od razu 3 koszule czy 2 ręczniki, jakbym tam jechała na 2 tygodnie to ok Własnie zobie w dzbanku zrobiłam herbatę z pomarańczą i goździkami. Musiałam dzis w rossie kupić jakieś porządniejsze wkładki, bo się ze mnie po prostu leje. Masakra
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja małą planuję jedną a większej póki co raczej nie kupuję.Gdybym ja miała bezbolesne to pewnie bym mogła pomylić na początku. Później już będziemy stare wyjadaczki i będziemy odróżniać każdą część
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska ale Ci się intensywnie produkcja rozpoczęła...
Moja córka przez pierwsze pól roku była antysmoczkowa Załapała jak zaczęła intensywnie ząbkować i najlepiej lubiła smoczki z canpolu.
|
|
|
|
#2002 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaa myślałam, że Ci L4 kontrolują... Cytat:
Hm, nie wiem, jak z tymi skurczami, ale jakoś mnie to niepokoi. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Myślę przezyć bez apapów, oby tylko ostry stan nie wszedł, bo wtedy zrobię szturm na gabinet mej dentystki Ostatnie przeboje z kanałem spędziłam na ketonalu chodząc po ścianach ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ech, chyba już do końca ciąży przesiedzę w domu :/ No może do szkoły pojadę, choć nie wiem, jak ja tam przeżyję z tą nogą. Bo co się ruszę to pechowo jakieś problemy. Zresztą... jak tu cokolwiek robić, kiedy wszędzie się kuśtyka :/ Dżizas. A tak się cieszyłam, że dobrze mi idzie poruszanie się w ciąży |
|||
|
|
|
#2003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi brzuch urosnie jeszcze dwa razy taki, to serio się w grudniu nie podniosę z łóżka. Cytat:
![]() Mój też tak robi. ![]() Przyjaciółka mi poleciła Chicco Physio Soft i taki mam. Cytat:
![]() Mnie gin powiedział kiedyś, ze jak bym miała kontrole i by się burzyli, że poszłam na spacer to mam przyjść i on mi wystawi papier, że zalecił mi chodzenie! Na L4 wylądowałam przez CODZIENNE migreny, które męczyły mnie do 6 miesiąca i nawet wtedy zalecał chodzenie - jeśli tylko będe miała lepszy moment i nie będzie zawrotów, żeby dotlenić organizm, a nie cały czas gnić w domu w pozycji horyzontalnej. Cytat:
![]() Mnie w nocy też, ale teraz w dzień to praktycznie przy każdej zmianie pozycji czuję podbrzusze - nie powiem, żeby mnie to nie martwiło.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-09-09 o 14:49 |
||||
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy takie tłuste na sutkach to ta siara jest? Wczoraj wieczorem zauważyłam na jednym, ale nie spracowałam, a teraz zauważyłam na drugim.
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może gorszy dzień? Zależy jaki to rodzaj bólu czujesz? Moja gina mówiła, że jeżeli czuję kłucia w podbrzuszu i boli jak na okres delikatnie to może się tak zdarzyć i że to macica się rozciąga i tam sobie robi miejsce. Ale jak czujesz ostrzejszy ból to może połóż się i daj organizmowi trochę odpocząć? Jak nie będzie przechodzić to dzwoń i opisz to lekarzowi. |
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska Ja nie będę kupować
Miałam taki zamiar początkowo, ale mi się odechciało jak poczytalam, że to to w ogóle nie oddycha.
|
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

wolałabym, żeby niepotrzebnie nastraszył niż żeby to była prawda... 
A materac sobie kupisz osobno 
Znacz pora umierać