Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 12:53   #1951
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wy tu o kremach a ja nie pamietam kiedy sie ostatnio malowalam czy kremowalam. Cera mi sie mega poprawila w ciazy wiec niczego nie uzywam.

Jedynie co to po kapieli balsam na cialo i raz w tyg maseczka na twarz.

Wlasnie ogladam zdjecia i filmiki jak Hania byla mala. Rozczulam sie masakrycznie
Czubasek jak zmienia się przyrost brzucha między 27 tygodniem a przed porodem? Tzn jak bardzo urośnie jeszcze? Z Twojego doświadczenia pytam bo Ty już mamą jesteś od dawna.

Jak to wyglądało u Ciebie gdy Hania się urodziła, miałaś doświadczenie z takimi maluchami w opiece czy to przyszło naturalnie? Pytam bo trochę obawiam się jak dam sobie radę, jak to postrzega już doświadczona mama.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 12:53   #1952
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja to się jeszcze zastanawiam czy jak będę kupowała ten kocyk minky to czy nie kupić od razu takiego motylka do fotelika czy wozka, ktoś tutaj mówił, że to fajna sprawa, tylko nie wiem czy kupić od razu?
Ja planowałam kupić raczej do spacerówki dopiero tego motylka.

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ojeju, ale się ołaziłam. Nogi mnie bolą jak nie wiem. Jak się położę to chyba dzisiaj nie wstanę Ale przynajmniej załatwiłam wszystkie urzędowe sprawy, które miałam dzisiaj zaplanowane. Zaliczyłam też kilka sklepów, ale ostatecznie wyszłam tylko z batonikiem czekoladowym z nadzieniem twarogowym (swoją drogą był TAKI MEGA PYSZNY, że żałuję że dwóch nie wzięłam)
Okej, idę was czytać.
Stary 2015-09-09, 12:55   #1953
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja to się jeszcze zastanawiam czy jak będę kupowała ten kocyk minky to czy nie kupić od razu takiego motylka do fotelika czy wozka, ktoś tutaj mówił, że to fajna sprawa, tylko nie wiem czy kupić od razu?

No bo w fotelikach maxi cosi to tam jest taki ochraniacz ma główkę, chyba nie? I nie byloby miejsca chyba, zeby jeszcze ta poduszkę tam wsadzić.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ja nie kupuję, ale tylko ze względu na to że mam materiały to sobie uszyję jak będzie potrzeba, bo szybko się szyje, tak jak kocyki.
Wiesz, to nie jest niezbędne, ale jak masz ochotę i Ci się podoba to kup
Stary 2015-09-09, 12:55   #1954
kalusia87
Zakorzenienie

Siedzę sobie z łokciem na brzuchu i nagle mi coś się tak przecisnęło w jedną stronę i z powrotem. Ale fajne uczucie jeszcze tak nie miałam
Stary 2015-09-09, 13:01   #1955
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Siedzę sobie z łokciem na brzuchu i nagle mi coś się tak przecisnęło w jedną stronę i z powrotem. Ale fajne uczucie jeszcze tak nie miałam
No, fajne Ja już od jakiegoś czasu mogę poczuć tak Malutką
Stary 2015-09-09, 13:18   #1956
kalusia87
Zakorzenienie

Jeszcze a propos tej poduszki -motylka, ją się wkłada dziecku pod główkę czy tylko układa nad główką, żeby ją blokowała?
Stary 2015-09-09, 13:21   #1957
rudaska
Zakorzenienie

Aniqa ta koszula którą wkleiłaś bardzo fajna. Też zamówię dzisiaj a zamawiam L i M, teraz noszę ciuchy M. A szlafrok biorę koniecznie, u nas łazienki są na korytarzu, mi w samej koszuli byłoby głupio wyjść. Albo jakbym miała koszulę poplamioną i nie zauważyła... Oj nie szlafrok biorę ale cienki

ANDRIUSZKA ja też w szpitalu nigdy nie byłam. Też już się zaopatrzyłam dzis w rossie w mini kosmetyki i kwas DHA. Smoczek dostałam gratis, już mam 3

Szczotkę kupuję miękką ze sztucznego włosia bo wg mnie lepiej ją utrzymać w czystości

Wstąpiłam dziś do pasmanterii, kupiłam kolorową bawełnę i będzie dziś szycie. Zobaczymy co wyjdzie😁
Stary 2015-09-09, 13:23   #1958
andriuszka77
Zadomowienie

Jakoś mnie wena naszła i zamawiam te wkładki i majtki siateczkowe i inne niezbędne rzeczy z Allegro, robię koszyk.

I przejde się potem do Rosmana dokupić te miniaturki chyba i niech to już leży i czeka i będzie i będę miała z głowy. Może faktycznie potem nie dam rady, albo nagle coś wyjdzie i nie będzie czasu.

Zmobilizowałyście mnie do dopięcia tego, bo jakoś tak zwlekam i zwlekam i czekam nie wiem na co.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-09 o 13:28
Stary 2015-09-09, 13:23   #1959
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiam nad czymś do wózka żeby małemu główka nie latała
No właśnie taki motylek to jest też do wozka, amortyzacyjne wstrząsy i główka,nie odbija się o,materac cały czas.
Cytat:
Jeszcze a propos tej poduszki -motylka, ją się wkłada dziecku pod główkę czy tylko układa nad główką, żeby ją blokowała?
Według mnie to na tym płaskim, jakby tułowia motylka kładzie się główkę dziecka

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:26   #1960
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Pod główkę się wkłada i wtedy główka na boli nie leci

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa ta koszula którą wkleiłaś bardzo fajna. Też zamówię dzisiaj a zamawiam L i M, teraz noszę ciuchy M. A szlafrok biorę koniecznie, u nas łazienki są na korytarzu, mi w samej koszuli byłoby głupio wyjść. Albo jakbym miała koszulę poplamioną i nie zauważyła... Oj nie szlafrok biorę ale cienki

ANDRIUSZKA ja też w szpitalu nigdy nie byłam. Też już się zaopatrzyłam dzis w rossie w mini kosmetyki i kwas DHA. Smoczek dostałam gratis, już mam 3

Szczotkę kupuję miękką ze sztucznego włosia bo wg mnie lepiej ją utrzymać w czystości

Wstąpiłam dziś do pasmanterii, kupiłam kolorową bawełnę i będzie dziś szycie. Zobaczymy co wyjdzie😁
Ja szlafrok też na pewno wezmę

A z tą szczotką to właśnie dlatego się zastanawiam, bo tą ze sztucznego właśnie łatwiej utrzymać w czystości tak jak piszesz

Co będziesz szyła?

Dziewczyny możecie przypomnieć jakie smoczki polecałyście?
Stary 2015-09-09, 13:28   #1961
rudaska
Zakorzenienie

OGÓLNIE jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to każdy szpital ma inaczej najlepiej zapytać.

Aha i ja pakuję dwie torby. Jedną zostawiam w domu żeby mąż po porodzie przywiozl i tam będę mieć ręcznik na zmianę, koszulę resztę podkładów i takie tam, bo wszystko od razu nie będzie mi potrzebne, wezmę sobie tylko kilka sztuk wszystkiego żeby mieć na pierwszą dobę

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

ANIQA imię z literek ale nie do ozdoby tylko jako przytulankę
Stary 2015-09-09, 13:34   #1962
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Cytat:

Według mnie to na tym płaskim, jakby tułowia motylka kładzie się główkę dziecka
dzięki to ja to sobie inaczej wyobrażałam
Stary 2015-09-09, 13:34   #1963
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Jakoś mnie wena naszła i zamawiam te wkładki i majtki siateczkowe i inne niezbędne rzeczy z Allegro, robię koszyk.

I przejde się potem do Rosmana dokupić te miniaturki chyba i niech to już leży i czeka i będzie i będę miała z głowy. Może faktycznie potem nie dam rady, albo nagle coś wyjdzie i nie będzie czasu.

Zmobilizowałyście mnie do dopięcia tego, bo jakoś tak zwlekam i zwlekam i czekam nie wiem na co.
Ja też robię koszyk Zobaczymy czy zamówię
Stary 2015-09-09, 13:34   #1964
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Jestem po pobraniach do badań w nocy lekki kryzys ale kroplowka dala rade. Usg w normie tylko brzuch się obniżył i młody pcha na szyjke ake

---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ----------

Jestem po pobraniach do badań w nocy lekki kryzys ale kroplowka dala rade. Usg w normie tylko brzuch się obniżył i młody pcha na szyjke ale roxwarcie nie poszlo. Mam mdłości po lekach i trudno mi chodzic rece mi się mega trzesa po tych konskuch dawkach leków. .ale ważne ze z dzieckiem wszystko ok. Przepraszam ale ręce mi latają i ciężko mi pisać
Najważniejsze, że jesteście dalej w dwupaku Trzymam kciuki, żeby tak zostało jak najdłużej
Mam nadzieję, że już chociaż troszkę lepiej się czujesz..
Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Nie przepraszaj; * trzymajcie się jestem z wami!!!
Dziewczyny bo jadę dziś proszę piszcie mi prywatne bo nie będę w stanie nadrobić! !!! Dawajcie znać co z Lobo! !!!

Wstaje właśnie humor wyborny. Siostrę zawieźć do szkoły potem yosc na wycenę ma być chaty a potem dokończyć pakowanie - elektronika głównie i jazdĂ☠aaaaaaa do glasgow tam kolacja i spanko i o 2 w nocy pobudka na lotnisko )
Piszę już teraz, bo nie wiem kiedy znów napiszę na forum. Udanego urlopu i odpoczywajcie i bawcie się dobrze!!!

Cytat:

KARMAZYNOWA ja do gryki nie jestem przekonana
Cytat:
Komplet fajny Co do materaca to z gryką różnie jest. Jedni się skarżą na te robaczki, a inni ich wcale nie mają. Chyba loteria
Cytat:
Mi się podoba taki komplet, sama nad takim się zastanawiałam, dużo osób je ma i raczej sobie chwalą

Dzięki za opinie
Pamiętam jak pisałyście o materacach też lateksowych, ale wcześniej byłam z doskoku na forum i nie wszystko pamiętam. Kuzynka poleca kokos pianka kokos. Zresztą te opinie o robaczkach trochę mnie obawiają... Napiszę pytanie do sprzedającego czy jest możliwość zamienić ten materac na jakiś inny nawet za niewielką dopłatą. Jak nie będzie takiej możliwości, to chyba zaryzykuje i kupię ten gryka pianka kokos.

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Ja jak wstałam o 2 siku tak nie śpię do tej pory... Boli mnie brzuch trochę ale to bardziej ból jedzeniowy, wczoraj mama zrobiła placki ziemniaczane i chyba niepotrzebnie jadłam :-(
Ale i tak leżę i się cały czas zastanawiam, jechać na IP czy nie jechać... Pisałam do lekarza ale się nie odzywa, mąż już wybył z domu wiec jestem sama :-( od wczoraj mam śluz zabarwiony krwią, nad ranem ilość krwi się trochę zwiększyła... Boję się że to szyjka się coraz bardziej skraca a wizyta dopiero w poniedziałek... :-( niby nie mam skurczy żadnych ale i tak się stresuje. Poczekam jeszcze, może lekarz odpisze

Lobo, Leż tam dzielnie, musi być dobrze i tego się trzymaj. Spróbuj się przespać, może ci się lepiej zrobi po tych lekach
Lepiej jedź na IP...

Cytat:
HALWAYA 100 lat, dużo zdrówka i spokoju.

ZANETA jak się coś podzieje to nie czekaj.

Muszę się wam do czegoś przyznać - zaczęłam pakować torbę do szpitala. Wolę mieć tak na wszelki wypadek
Ja jeszcze się wstrzymuje, bo nawet nie mam co do niej włożyć Nawet dowód mi się kończy 9 grudnia a termin mam na 5 grudnia

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Lobo- trzymam kciuki

Zaneta ja bym jechala na ipp

Leee przyszla mi kontrola z zus ;p
Przynajmniej masz to głowy jakie były pytania?
Mnie lekarz przestrzegał, że u mnie może być kontrola, bo jestem zatrudniona w 2 firmach. Najważniejsze, żeby zastali w domu..

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. W szoku jestem, że pamiętałyscie kiedyś tu smecilam o cukru i braku tortu ponieważ wczoraj cukier byl w normie to zaszalalam

Lobo - trzymaj się dzielnie

Czubasek - moge spróbować przetłumaczyć.. tylko nie wiem jak dzis z czasem dam radę.. mozesz mi na prv podesłać.
Sto lat sto lat niech żyje żyje Naaaaam!!! Życzę Ci wszystkiego najlepszego Lekkiego i szybkiego porodu

Cytat:
Zaniosłam dziś L4. Kierowniczka stwierdziła że moje zastępstwo było wybitnie pechowe. Trochę przykro no ale nic. I tak tu nie wrócę...

A z tą torbą to mnie naszło bo w sumie tż w Monachium, teściowa w Londynie za chwilę, więc wolę mieć w pogotowiu chociaż podstawowe rzeczy
Teraz to sobie może gadać jak jesteś już na L4.. Przynajmniej odpoczywasz a nią się nie przejmuj

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-09-09 o 13:40
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:34   #1965
andriuszka77
Zadomowienie

https://www.google.pl/search?q=CANPO...w=1366&bih=653

Canpol aspirator do nosa, potrzebne to będzie? kupować?
Stary 2015-09-09, 13:35   #1966
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
OGÓLNIE jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to każdy szpital ma inaczej najlepiej zapytać.

Aha i ja pakuję dwie torby. Jedną zostawiam w domu żeby mąż po porodzie przywiozl i tam będę mieć ręcznik na zmianę, koszulę resztę podkładów i takie tam, bo wszystko od razu nie będzie mi potrzebne, wezmę sobie tylko kilka sztuk wszystkiego żeby mieć na pierwszą dobę

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Ooo pochwalisz się jak będzie gotowe ?
Stary 2015-09-09, 13:35   #1967
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:

mam go, zasada działania podobna jak frida, ale frida lepsza
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:38   #1968
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

Przynajmniej masz to głowy jakie były pytania?
Mnie lekarz przestrzegał, że u mnie może być kontrola, bo jestem zatrudniona w 2 firmach. Najważniejsze, żeby zastali w domu..
Ale to masz L4 leżące? Bo jeżeli tak to rozumiem. Ale jak L4 gdzie możesz chodzić, to przecież wychodzimy na badania, do lekarza, do apteki, to mogą nie zastać nas w domu.
Stary 2015-09-09, 13:38   #1969
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:

Ja doczytałam na forum mojego szpitala, że ciuszki są w szpitalu dawane dla dzieci.. Zapytam się jeszcze na szkole rodzenia jak to wygląda.

Stary 2015-09-09, 13:42   #1970
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam na razie zwykłą gruszkę, taką z odkręcanym dziubkiem, żeby można było wymyć ze środka babolki (co jak co, kupa jak kupa, ale dla mnie najgorsze właśnie będą chyba babolki ) a jak zdarzy się jakaś potrzeba, czyt. katarek czy coś, to najwyżej kupimy aspirator.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Ale to masz L4 leżące? Bo jeżeli tak to rozumiem. Ale jak L4 gdzie możesz chodzić, to przecież wychodzimy na badania, do lekarza, do apteki, to mogą nie zastać nas w domu.
No jak idziesz do lekarza, apteki etc. to takie wyjścia możesz udowodnić i nic za to nie zrobią, ale jak wyfruniesz sobie na wczasy na Hawaje no to już może być problem
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:42   #1971
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja szlafrok też na pewno wezmę

A z tą szczotką to właśnie dlatego się zastanawiam, bo tą ze sztucznego właśnie łatwiej utrzymać w czystości tak jak piszesz

Co będziesz szyła?

Dziewczyny możecie przypomnieć jakie smoczki polecałyście?
Chodzi Ci o uspokajajace?
Cytat:

Ale fajnie, pochwal się jak skończysz

Stary 2015-09-09, 13:43   #1972
ogolnie
Zakorzenienie

sylwoha szybko Cię ścignęli. I jak poszło?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:45   #1973
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
mam go, zasada działania podobna jak frida, ale frida lepsza
dziękuję, zapisałam sobie
Stary 2015-09-09, 13:45   #1974
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupuję aspirator Katarek, ma bardzo dobre opinie ten co odkurzacza się,podłącza, zAwsze można ustawić mniejsza moc jeśli dziecko będzie się balo a odkurzacz może być w innym pomieszczeniu, oby nie było to przydatne

Stary 2015-09-09, 13:47   #1975
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na razie zwykłą gruszkę, taką z odkręcanym dziubkiem, żeby można było wymyć ze środka babolki (co jak co, kupa jak kupa, ale dla mnie najgorsze właśnie będą chyba babolki ) a jak zdarzy się jakaś potrzeba, czyt. katarek czy coś, to najwyżej kupimy aspirator.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

No jak idziesz do lekarza, apteki etc. to takie wyjścia możesz udowodnić i nic za to nie zrobią, ale jak wyfruniesz sobie na wczasy na Hawaje no to już może być problem

Też właśnie dodałam do koszyka zwykłą higieniczną gruszkę, w razie potrzeby dokupię po porodzie ten co polecacie FRIDA.

A rozumiem, w tym sensie, że wyjazd na zwolnieniu.
Stary 2015-09-09, 13:54   #1976
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Mam chodzące, także tyle dobrze. Można wyjść po podstawowe art. spożywcze, do apteki, do przychodni.
Tylko, że lekarz powiedział, żeby zawsze z zakupów artykułów spożywczych/apteki brać paragon, bo kontola nie uzna wytłumaczenia zakupów ubrań lub wyjście na spacer...

Stary 2015-09-09, 14:00   #1977
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mam chodzące, także tyle dobrze. Można wyjść po podstawowe art. spożywcze, do apteki, do przychodni.
Tylko, że lekarz powiedział, żeby zawsze z zakupów artykułów spożywczych/apteki brać paragon, bo kontola nie uzna wytłumaczenia zakupów ubrań lub wyjście na spacer...

Jeszcze nie słyszałam o tego typu kontroli. Czy lekarz nie straszyl Cię niepotrzebnie?
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:00   #1978
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Yyyyyyyyy taaaak? chore podejście, zresztą co ja się dziwię, to kraj absurdów, a to Polska właśnie
Stary 2015-09-09, 14:01   #1979
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Tak, takie http://allegro.pl/taro-dyskretna-kos...195391526.html tylko myślę ile trzeba ich kupić
Bardzo ladne te koszule, chyba zamowie taka bo nawet w domu na poczatku sie przyda do karmienia.
Cytat:
Ja do porodu mam kieckę letnią, i tak już jej nie założę bo jest odcinana pod biustem, na ramiączka, więc się nada
Ja jestem taki zmarzluch ze nie dalabym rady wytrzymac na ramiaczka tylko. dobrze ze mobilizujesz musze o tym pomyslec
Cytat:
Nie wiem, czy szlafrok jest taki potrzebny. W szpitalu zazwyczaj jest gorąco
Ja koniecznie musze miec szlafrok... nawet zeby po korytarzu sie przejsc. Albo jak tescie zechca mnie odwiedzic to ho wdzieje
Cytat:
Tak wogóle, to ja myślałam że po porodzie to w luźne spodnie od piżamy się ubiorę, no bo jak będziemy musiały mieć te wkłady poporodowe i wogóle siateczkowe majteczki , to jakoś tak wydawało mi się że spodnie trochę stabilniej to będą utrzymywać. Ale pewnie będziemy obolałe i ze spodni i tak nici.
Ja nawet nigdy nie byłam w szpitalu jako pacjent, więc sam fakt pobytu tam mnie stresuje jakoś. Ze szpitalami to mam tylko złe wspomnienia, choroby dziadków, zawał mojego kochanego taty i czuwanie na intensywnej terapii
Normalnie mam szeroko pojęty wstręt i sam zapach szpitala wzbudza we mnie negatywne emocje. Stąd i trochę panika mnie ogarnia jak sobie pomyślę o pobycie tam.
No tak ale porodówka to co innego.
Tez nigdy nie lezalam w szpitalu i tez mam zle wspomnienia. Chyba dlatego stresuje sie podwojnie...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wy tu o kremach a ja nie pamietam kiedy sie ostatnio malowalam czy kremowalam. Cera mi sie mega poprawila w ciazy wiec niczego nie uzywam.
Jedynie co to po kapieli balsam na cialo i raz w tyg maseczka na twarz.
Wlasnie ogladam zdjecia i filmiki jak Hania byla mala. Rozczulam sie masakrycznie
Hahaha ja teraz czesciej smaruje brzuch niz twarz ☺

SweetViolet uwielbiam te batony twarogowe! I zawsze sobie tlumacze ze sa zdrowe 😊
Cytat:
Jak slodko ☺☺☺

Rudaska, fajny pomysl zeby 2 torby spakowac, chyba zgapie ☺ dzieki 😊

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-09-09 o 14:12
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:03   #1980
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak pisałyście o materacach też lateksowych, ale wcześniej byłam z doskoku na forum i nie wszystko pamiętam. Kuzynka poleca kokos pianka kokos. Zresztą te opinie o robaczkach trochę mnie obawiają... Napiszę pytanie do sprzedającego czy jest możliwość zamienić ten materac na jakiś inny nawet za niewielką dopłatą. Jak nie będzie takiej możliwości, to chyba zaryzykuje i kupię ten gryka pianka kokos.
A może zapytaj po prostu czy można kupić komplet, ale bez materaca A materac sobie kupisz osobno

Ja materac mam kokos-lateks

Cytat:
Chodzi Ci o uspokajajace?
Tak

Cytat:
Ja kupuję aspirator Katarek, ma bardzo dobre opinie ten co odkurzacza się,podłącza, zAwsze można ustawić mniejsza moc jeśli dziecko będzie się balo a odkurzacz może być w innym pomieszczeniu, oby nie było to przydatne
U mnie Katarek odpada, bo mamy odkurzacz centralny bez regulacji mocy.
No chyba, że kupimy jakiś mały odkurzacz do auta to wtedy co innego. Ale póki co ten zakup odkładamy.
A dla Małej na początek kupię gruszkę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości