Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 16:09   #3211
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Koktajlowa, ja też planuje zamówić dokładnie to łóżeczko wiki z szuflada
Stary 2015-09-09, 16:13   #3212
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Podobno zdałam dzisiejszy egzamin. Super! Za to pół godziny temu laptop pociągnięty przez przewód zasilacza, który wkręcił się w obrotowe kółko krzesła wylądował na ziemi bokiem i matrycę diabli wzięli. Tzn. szkiełko jest ok, ale połowa ekranu straciła część kolorów. Tż mnie oskalpuje, udusi i zje
Może nie będzie tak źle, na pewno uda Ci się jakoś tż ugłaskać

Co do apetytu, to przed obiadem zjadłam musli z jogurtem greckim, 3 kromki z szynką, zupę, i drugie danie.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:15   #3213
czarnulax
Zakorzenienie

Eleo dziękuję za opinię
Stary 2015-09-09, 16:15   #3214
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Koktajlowa, ja też planuje zamówić dokładnie to łóżeczko wiki z szuflada
Białe czy jakiś inny kolor?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:17   #3215
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52699677]
Ja oglądałam nawet filmiki jak to wszystko wygląda i po tym zdecydowałam się na katarek podpinany do odkurzacza. Nie jestem w stanie się zmusić na zwykłej fridy. Jutro katarek ma przyjść.
[/QUOTE]
też oglądałam filmiki
mnie sporo osób polecało ten do odkurzacza, a w necie czytałam że fridę nie każdy potrafi obsłużyć (w sensie tak mocno zaciągnąć żeby to coś dało), więc stąd moja decyzja
pozostaje mieć nadzieję ze Młody nie będzie się bał odkurzacza
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

To prawda że nie wolno zażywać razem z hormonami innych leków, nawet nie wolno popić wodą z cytryną. Jeśli ktoś ma problem z zażywa na czczo z rana można na wieczór ale po 5 godzinach od ostatniego posiłku - tak mówiła moja endo, ja nie mam problemu bo tarczycę leczę po 5 lat więc przywykłam. Jutro idę badać tsh, ft 3 i 4 ciekawe jak wyniki a biorę już 100 euthyroxu
dokładnie, takk też mi lekarze mówili
jak tam wyniki?

ja też biorę 100 na zmianę z 75.... a zaczynałam od 25, kiedy to było
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak rozstepy? Bo ja nie wiem czy mi widać zyly czy,pomimo kremow,rozstepy mi sie zaczynaja :-(
ja nie mam, ale jestem pogodzona z faktem że mogą się pojawić w każdej chwili mimo że sie smaruję codziennie takie uroki ciąży
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Witamy się w 24 tygodniu Moja aplikacja mówi "przyszła matka znakomicie sprawdza się jako worek treningowy", no nie da się ukryć

ja przeczytałam ze w 24 tygodniu macica jest wielkości piłki nożne no i się zastanawiam jak co niektórym z Was sie taka wielka macica mieści jak takie szczupłe wciąż jesteście
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Co myślicie o imieniu Helena?
ładne
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do glukozy to do zwyklej mozna wziac polowke cytryny I sobie wcisnac soku niby ma wtedy lepszy smak

ja mam inny patent z cytryną, mianowicie bierze sie połówkę cytryny i po każdym łyku glukozy liże się tę cytrynę jak lizaka no i to pomaga przetrwać, sprawdzone

Też muszę w przyszłym tygodniu na glukozę iść....

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u was z apetytem teraz, kurcze ja bym mogła cały dzień nie jeść, nie jestem głodna nie mam na nic ochoty. Rano zjem jagło czy śliwkę, później ledwo jakiś późny obiad i tyle. Muszę zacząć sie chyba zmuszasz bo ostatnio witamin i wartości odżywczych żadnych nie dostarczam. Jak to wygląda u was?
ja jestem często głodna, ale rzadziej niż na początku ciąży
za to ostatnio miewam straszne zgagi i mdłości i to zniechęca mnie do jedzenia, bo za każdym razem jak coś jem to boję sie że zaraz będzie zgaga

zachcianek nie mam raczej, no może poza kanapkami z dżemem lub miodem, których przed ciążą w ogóle nie jadłam
ale to pewnie przez chęć na słodkie, słodyczy w domu nigdy nie mam i nie jem ich prawie wcale, więc jakoś muszę tę chęć zaspokajać, więc jem owoce no i te słodkie kanapki
Cytat:
Podobno zdałam dzisiejszy egzamin. Super! Za to pół godziny temu laptop pociągnięty przez przewód zasilacza, który wkręcił się w obrotowe kółko krzesła wylądował na ziemi bokiem i matrycę diabli wzięli. Tzn. szkiełko jest ok, ale połowa ekranu straciła część kolorów. Tż mnie oskalpuje, udusi i zje
gratuluje egzaminu i współczuję uszkodzonego kompa
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Casaa my w jastrzebiej gorze - Hotel Szafir
ale fajnie, bawcie się dobrze

Ja za chwile idę pierwszy raz na pilates dla ciężarnych trzymajcie kciuki żebym tam nie padła, bo ostatni raz tak porządnie coś ćwiczyłam rok temu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:18   #3216
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

A hariett gratulacje, zapomniałam napisać

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:19   #3217
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja mam mega apetyt szczególnie na słodkie. Ale wydaje mi się, że to wina pogody, tego, że jest tak zimno i organizm szybciej traci energie.

Budyń przypomniałaś mi, że powinnam go w końcu zrobić Może też ciasto zrobię bo od wczoraj się zabieram i jeszcze nie zaczęłam.

Gratki za zdanie egzaminu

To nie wystarczy raz po 1 godzinie? Muszą być 2 godziny?

Ja to w ogóle dzisiaj się zdziwiłam miałam wykład z pierwszej pomocy z I rokiem bo nas mało i to połączyli. No i jedna laska zachwyciła się nazwiskiem moim, a zawsze każdy nazwisko męża krytykował z mojej rodziny. No, a druga zauważyła, że jestem w ciąży i trochę "złotych" rad sypnęła bo to mama dwójki dzieci 25letnia. Znowu ratownik z którym był ten wykład mówił, że na najbliższe 2-3 zajęć mamy ubrać się z miarę wygodnie bo będziemy mieć zajęcia praktyczne. On nie wie, że ja jestem w ciąży. Ale chyba taka resuscytacja krążeniowo-oddechowa na manekinie nie jest przeciwwskazana w moim stanie? Bo nie wiem co byśmy tam jeszcze mieli praktycznego robić z pierwszej pomocy.

Generalnie radzilabym poinformowac wykladowce o ciazy resuscytacja jest dosc meczaca ale przeciez przez godzine nie bedziecie tego robic :P z praktycznych to jeszcze opatrywanie ran, bandazowanie, unieruchomienia, moze pierwsza pomoc przy wypadkach typu wyjmowanie ofiary z auta (dego juz Ci nie polecam)

Harriet ja rowniez dolaczam do gratulacji
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:21   #3218
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KOKTAJLOWA, a no muszą bo po 2H widać czy organizm sobie poradził z dostawą glukozy i jej poziom odpowiednio spadł. Po 1H widać przyrost. Co do resuscytacji to wbrew pozorom jest spory wysiłek, na Twoim miejscu zgłosiłabym

Właśnie HARRIET, gratulacje

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:26   #3219
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje zdanego egzaminu!
i wspołczuję przejść z laptopem :/ niestety kiedys przydarzyło mi się to samo, matryca zczaskana, wymiana w ogóle się nie opłacała wiec trzeba było zainwestowac w nowy ech

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja za chwile idę pierwszy raz na pilates dla ciężarnych trzymajcie kciuki żebym tam nie padła, bo ostatni raz tak porządnie coś ćwiczyłam rok temu
baw się dobrze!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:28   #3220
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kinga przypomnij które Ty pieluszki zamawiałaś od tego sprzedawcy r_p77? Są ok? Któreś mówiłaś, że są bardzo cieniutkie?
I co jeszcze od niego zamówiłaś i wydaje się być ok?
Te są cienkie i mniejsze http://allegro.pl/show_item.php?item=5592566495
Te sa grubsze i fajniejsze http://allegro.pl/show_item.php?item=5523155336
Te tez fajne i super żywe kolory http://allegro.pl/show_item.php?item=5603518376
Te kolorowe też są z tych cienkich http://allegro.pl/show_item.php?item=5572995266
Prześcieradło wzięłam do kołyski i wózka, myślę że jest ok nie jest jakies cieniutki czy coś http://allegro.pl/show_item.php?item=5370897911
wzięłam też podkłady poporodowe i buteliki ale na ich temat nic jeszcze nie powiem
i czapeczkę tą cienką zamówiłam, to czapeczka jak to czapeczka

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-09 o 16:29
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:31   #3221
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
KOKTAJLOWA, a no muszą bo po 2H widać czy organizm sobie poradził z dostawą glukozy i jej poziom odpowiednio spadł. Po 1H widać przyrost. Co do resuscytacji to wbrew pozorom jest spory wysiłek, na Twoim miejscu zgłosiłabym

Właśnie HARRIET, gratulacje
To pewnie u mnie w ośrodku nie będą tego robić bo badania są od 8:00-9:00 ale jeszcze zapytam no ale wątpię skoro to dwie godziny trwa.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:32   #3222
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
u mnie z apetytem bez szału, przez krótki czas miałam mega głoda i ciągle coś mogłam jeść, a teraz już spokojnie, jem tak jak przed ciążą, bez wiekszych zachcianek

o kurde grubo
nie ogarnęłabym tego połaczenia

Ja też bez większych zachcianek. Jedynie dziś zobaczyłam kiełbasę wiejska i musiałam kupić i jak tylko wyszłam ze sklepu to mniam mniam a tak to mam ochotę na słodkie, po prostu mi smakuje. Jedno muszę mieć w torebce caly czas - mietusy albo cokolwiek mietowego

Ale połączenia nutelli z parówki nie zniósł by mój żołądek chyba

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do imienia Helena to dla mnie ok ale ja bym nie dal Helena majac w domu Lene jednak najczestsze zdrobnienie to Helenka i wg mnie dziwnie brzmi Lenka i Helenka to jak Kasia i Basia
Z tym że Kasia i Basia to jak zdrabniasz to brzmi podobnie. Oficjalnie już nie. A Helena i Lena.. Ni nie wiem. Ładne imię Helena i to bardzo. Zresztą ludzie dają podobnie brzmiące imiona blizniakom np i jest ok no to powinno być spoko

Praktyki spoko jedyny problem mój to pęcherz.. No ale trudno. Babka zgodziła się wpisywać trochę więcej godzin niż naprawdę więc powinno zleciec szybko.. Np w bibliotece posiedzę jutro rano a wpisze sobie cały dzień to już 7h do przodu. Tak samo zrobię ze świetlica i analiza dokumentów. Przecież to taka ważna sprawa to trzeba poświęcić min. 5h hahaha

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Hariett ja też gratuluję i współczuję laptopa
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:36   #3223
kinga1701
Zakorzenienie

Ja szukam materaca, i nie wiem czy nie wziętość jednak pianki z dodatkiem lateksu np coś takiego http://allegro.pl/materac-lateksowy-...636729138.html albo http://allegro.pl/materac-lateks-pia...639750970.html

Czas edycji: 2015-09-09 o 16:38
Stary 2015-09-09, 16:49   #3224
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ja tez raczej sklaniam sie ku piankowemu. Gryka-kokos odpada z oczywistych wzgledow. Nie chce ryzykowac. Wole dmuchac na zimne.
A znalazlam taki calkiem fajny piankowy. 10 cm tylko gdzies link zapodzialam. Wiem ze sie odksztalca ale poki dziecko nie jest ciezkie powinno byc ok. Ew mozna materacyk przekrecic...

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Mam http://allegro.pl/materac-piankowy-d....html?no-rwd=1

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:51   #3225
pietrusiowata
Rozeznanie

Mam moją poduchę <3 To jest miłość od pierwszego leżenia <3
Stary 2015-09-09, 16:57   #3226
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja tez raczej sklaniam sie ku piankowemu. Gryka-kokos odpada z oczywistych wzgledow. Nie chce ryzykowac. Wole dmuchac na zimne.
A znalazlam taki calkiem fajny piankowy. 10 cm tylko gdzies link zapodzialam. Wiem ze sie odksztalca ale poki dziecko nie jest ciezkie powinno byc ok. Ew mozna materacyk przekrecic...

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Ja też nie kupię ani nic z gryką, ani z kokosem. Myślałam, nad samym lateksem, ale można ta pianka elastyczna z mały dodatkiem lateksu, też będzie ok. Własnie fajnie że je można odwracać, więc można odwrócić nawet co miesiąc tak jak ja robię ze swoim i wtedy już tak się nie odkształca łatwo.
Stary 2015-09-09, 17:00   #3227
kinga1701
Zakorzenienie

Załącznik 6049009Zrobiłam wam zdjęcia tych pieluch i tu fajnie widać grubość, jakby ktoś się jeszcze zastanawiał. Wszystkie robione w tym samym miejscu o tym samym czasie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tetra cienka.jpg (95,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tetra grubsza.jpg (114,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tetra kolor .jpg (184,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg flanela kolor.jpg (101,1 KB, 2 załadowań)

Czas edycji: 2015-09-09 o 18:06
Stary 2015-09-09, 17:04   #3228
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość

też mam w swoich zakładkach wybrany materac z tej aukcji co wrzuciłaś ja go kupie tylko nie wiem jeszcze kiedy. wiesz ja po swojej części łóżka też mam taki materac piankowy 10cm i po ok 1,5 roku nie odkształcił się pod moim dupskiem więc myślę że tym bardziej nic się z nim nie stanie pod dzidziusiem.
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 17:06   #3229
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Olka chodzi i gada tylko jedno słowo.. Kto zgodnie jakie?..

No ba! Oczywiście że "seks" efekt oglądania tv z tatą
Stary 2015-09-09, 17:09   #3230
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja też bez większych zachcianek. Jedynie dziś zobaczyłam kiełbasę wiejska i musiałam kupić i jak tylko wyszłam ze sklepu to mniam mniam a tak to mam ochotę na słodkie, po prostu mi smakuje. Jedno muszę mieć w torebce caly czas - mietusy albo cokolwiek mietowego

Ale połączenia nutelli z parówki nie zniósł by mój żołądek chyba
ooo tak tak mam identycznie - zawsze pod reką miętowe gumy do żucia

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 17:10   #3231
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie kupię ani nic z gryką, ani z kokosem. Myślałam, nad samym lateksem, ale można ta pianka elastyczna z mały dodatkiem lateksu, też będzie ok. Własnie fajnie że je można odwracać, więc można odwrócić nawet co miesiąc tak jak ja robię ze swoim i wtedy już tak się nie odkształca łatwo.

No dokladnie takze mozna przekrecic na 4 rozne konce chociaz te z domieszka lateksu tez wydaja sie calkiem fajne ale cena juz troszeczke wieksza...

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
też mam w swoich zakładkach wybrany materac z tej aukcji co wrzuciłaś ja go kupie tylko nie wiem jeszcze kiedy. wiesz ja po swojej części łóżka też mam taki materac piankowy 10cm i po ok 1,5 roku nie odkształcił się pod moim dupskiem więc myślę że tym bardziej nic się z nim nie stanie pod dzidziusiem.
O widzisz dobrze wiedziec w takim razie nie powinno byc wiekszego problemu. Jak pod doroslym daje rade to tym bardziej pod maluszkiem

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-09 o 17:11
Stary 2015-09-09, 17:11   #3232
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ooo tak tak mam identycznie - zawsze pod reką miętowe gumy do żucia
Gumy odpadają z tego względu, że po minucie tracą miętowy smak i w sumie zostaje bezsmakowe coś. A mietusa zjem i w buzi mam spokój na 10 min bo czuję miete ale wszystko rozsądnie - maks 4 mietusy dziennie, bo inaczej za często musiałabym do sklepu biegać
Stary 2015-09-09, 17:23   #3233
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny fajny program jest o niemowlakach na TVP 2

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-09, 17:32   #3234
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wózek basco Pierre Cardin. Co myślicie? Nie przekonują mnie wózki które rozkładają się na płasko i że to może być.dla takiego malutkiego, ale w sumie czemu nie? W Rzeszowie babka ma za 80 zł
Stary 2015-09-09, 17:40   #3235
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Wózek basco Pierre Cardin. Co myślicie? Nie przekonują mnie wózki które rozkładają się na płasko i że to może być.dla takiego malutkiego, ale w sumie czemu nie? W Rzeszowie babka ma za 80 zł
Mnie te wózki nie przekonują dla noworodków, w normalne gondoli mam jakieś przeświadczenie, że jest wygodniej ( chyba w każdej jest dodatkowy materacyk ) i cieplej. Taki to już dla troszkę większego dziecka, ale mogę się mylić , nigdy nie widziałam na żywo takiego.
Stary 2015-09-09, 17:47   #3236
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Mnie te wózki nie przekonują dla noworodków, w normalne gondoli mam jakieś przeświadczenie, że jest wygodniej ( chyba w każdej jest dodatkowy materacyk ) i cieplej. Taki to już dla troszkę większego dziecka, ale mogę się mylić , nigdy nie widziałam na żywo takiego.
No właśnie mam podobne zdanie.. Ale dużo jest takich wózków w sumie... No i zglupialam

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Wizualnie wygląda stabilnie..
Stary 2015-09-09, 17:48   #3237
Casaa
Zakorzenienie

A czy ktos moze mi odpowiedziec na pytanie czy nie lepiej kupic wozek ale sama gondole, a pozniej spacerowke parasolke? Bo tak sie zastanawiam jak dlugo dziecko jezdzi w spacerowce z 2w1, wiekszisc na miescie widze z parasolkami i w sumie zaczelam miec watpliwosci

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 17:49   #3238
kinga1701
Zakorzenienie

magda chodzi o ten model, czy ten straszy co ma wkładkę taka jak gondola.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (63,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-09-09, 17:53   #3239
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
A czy ktos moze mi odpowiedziec na pytanie czy nie lepiej kupic wozek ale sama gondole, a pozniej spacerowke parasolke? Bo tak sie zastanawiam jak dlugo dziecko jezdzi w spacerowce z 2w1, wiekszisc na miescie widze z parasolkami i w sumie zaczelam miec watpliwosci

Wyslane z Lumia920.
Parasolka jest spoko ale na krótkie trasy moim zdaniem bo ma zazwyczaj małe plastikowe kółka. A spacerowke chce bo jednak pompowane koła, duży kosz itp. Parasolka jest dobra na wakacje gdzie musisz miejsce zaoszczędzić.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Kinga kurcze nie chce mi się otworzyć w przeglądarce i nie widze..
Stary 2015-09-09, 17:55   #3240
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Chodzi o ten:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441814114180.jpg (64,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1441814121176.jpg (90,0 KB, 9 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości