- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 22:11   #1651
201802011557
Konto usunięte

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, niby fajnie, ale ma jeszcze tyle czasu i miejsca, że może kilkanaście razy zmienić pozycję Wedle mnie może sobie fikać, byle do czasu porodu się ułożyła główką w dół
Właśnie ja się ostatnio pochwalilam ze moją chyba główka do dołu, a tu wczoraj czułam ze mi się obrucila i teraz nie wiem jak jest bo już nie czuję kopniiec w żeberka tylko z prawej strony takie wypychania kulki. Nie wiem czy to główka czy co. Jutro i ja mam wizytę to się może dowiem co i jak☺

Edytowane przez 201802011557
Czas edycji: 2015-09-10 o 05:09
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 22:45   #1652
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Iclosemyeyes, niby fajnie, ale ma jeszcze tyle czasu i miejsca, że może kilkanaście razy zmienić pozycję : Wedle mnie może sobie fikać, byle do czasu porodu się ułożyła główką w dół
Oj no wiadomo że jest jeszcze czas, ale skoro siedzi główka w dół to znaczy, że wie o co kaman

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-10, 07:15   #1653
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry witam się w 32 tygodniu niby mało zostało a tak wczoraj wieczorem pomyślałam że jeszcze strasznie dłuuuugo... Wczoraj byłam na sr,po zajęciach się z dziewczynami tak zagadałam, że jeszcze godzinę stałyśmy pod przychodnią
U nas tez cały czas mama mówiła że kupi wózek ale jakoś dojechać nie może i coraz częściej mówi że na co nam taki drogi. Kupimy sami,jak będzie chciała to da kasę,nie to nie. Tak samo tato tak mówił, że pomoże a teraz cisza. My się prosić nie będziemy,tymbardziej że nie musimy. To miłe wiadomo jak ktoś coś kupi,ale nas stać żebyśmy sami kupili. Rodzice tz wiem że dadzą jakąś kasę ale chyba dopiero po narodzinach.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 07:27   #1654
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, same dobre wieści z wizyty! Brawa dla Juleczki

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Ja sie witam z rana, jak to dobrze ze małż ma dzisiaj lenia i nie idzie na siłownie przed praca, odwiezie mi dziecko do przedszkola, nie muszę się szykować) gardło nadal boli chociaż jest poprawa bo wieczorem plukalam wodą z solą, polecam! Moja gwiazdka właśnie kopie mamusie na dzien dobry♥ tak ją kocham... miłego dnia dla kazdej z was
Stary 2015-09-10, 07:51   #1655
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie Obudziłam się, ale tak mi się nie chce z łóżka wstać...

Od dziś w Biedronce jest sporo artykułów dla dzieci w promocji, np. płyn Jelp, produkty Lovela (sama zastanawiam się nad odplamiaczem), chusteczki nawilzane z etui, pieluchy w kartonie i wiele innych. Jedne są w gazetce Tygodniowe Inspiracje, a pozostałe w gazetce Dla dziecka i mamy.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 08:27   #1656
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie Obudziłam się, ale tak mi się nie chce z łóżka wstać...

Od dziś w Biedronce jest sporo artykułów dla dzieci w promocji, np. płyn Jelp, produkty Lovela (sama zastanawiam się nad odplamiaczem), chusteczki nawilzane z etui, pieluchy w kartonie i wiele innych. Jedne są w gazetce Tygodniowe Inspiracje, a pozostałe w gazetce Dla dziecka i mamy.

Dzięki wielkie za info fajnie że jesteś nnnna bieżąco z promo,ja jakoś zawsze zapominam sprawdzić a dzięki tobie wyśle męża po pampki i proszek i płyn bo ost nie kupiłam
o i gratki dla Julci za to że tak ładnie rośnie moja tak mnie wczoraj wieczorem kopała że ho ho,wieczorem jej się na gimnastykę przypomina

Też już się obudziłam bo mąż z nocki wrócił ale jeszcze poleżakuję z nim
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 08:52   #1657
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

,Witam sie czwartkowo i 30 tc ! ) no i po bardzo długiej przerwie.
Tyle przez ten czas naskrobałyście, że nie jestem w stanie nadrobić. Niekiedy podczytywałam przelotem, przeglądałam fotki ale teraz już wracam do leniuszkowania :P

Zaczeliśmy od września szkole rodzenia, za nami juz cztery spotkania i jestem mega zadowolona. Na sam początek dostaliśmy mase próbek, gazetek, buteleczke Aventu, pojedyńcze pampersy itd itd W każdym razie jest super.

Nasz wiercioszek ma sie dobrze, ma bardziej intensywne dni i leniwe ale mam wrażenie, że niekiedy w ogole nie spi :p

W poniedziałek miałam wizyte, szyjka nadl króka ale się nie skrócila od ostatniej wizyty, nie ma rozwarcia. Z tych gorszych wieści niestety mięknie więc termin porodu u nas pewnie ulegnie zmianie i będzie nieco przed terminem. Teraz musimy leżec, leżec i jeszcze raz leżec.

W wolnej chwili pochwalę się zakupkami bo ostatnio ich się troszkę nazbieralo. W sumie nasza wyprawka zbliża sie ku koncowi. Uwielbiam wszystkie zakupy związane z maluszkiem ))

Udanego dnia wszystkim życze

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:01   #1658
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za info fajnie że jesteś nnnna bieżąco z promo,ja jakoś zawsze zapominam sprawdzić a dzięki tobie wyśle męża po pampki i proszek i płyn bo ost nie kupiłam
o i gratki dla Julci za to że tak ładnie rośnie moja tak mnie wczoraj wieczorem kopała że ho ho,wieczorem jej się na gimnastykę przypomina

Też już się obudziłam bo mąż z nocki wrócił ale jeszcze poleżakuję z nim
Nie ma za co Mam aplikację blix w telefonie i tam są wszystkie aktualne gazetki różnych sklepów

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:26   #1659
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

I ja się witam, zaczynamy 34 tydzień Wyspałam się cudnie, zmieniłam pościel wczoraj na moją ulubioną z home&you i normalnie inny sen Kupiłam wczoraj klapki do szpitala, zostało mi jeszcze do kupienia szlafrok i miś szumiś Ubranek już nie kupuję, mam 18 szt pajaców, 20 bodziaków z krótkim rękawem, 13 bodziaków z długim, wszystko między 56-62 Uszyłam wczoraj pierwszą literkę, to jest kosmos bo zajęło mi to 1,5h Bardzo pracochłonne i trzeba mieć mega talent ale mąż mówi, że uroczo wyszło. Pochwalę się jak dokończę całość

Kasiula8708 uroczo wyglądasz Jeśli chodzi o wózek to ja pojęcia nie mam bo my go dostaliśmy od szwagierki a szwagierka od swoich rodziców Stoi już na szafce ten czołg.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

Pięknie ja wczoraj znalazłam jeszcze w jednej biedronie te kule, ale były tylko niebieskie i do niczego one mi nie pasują a tak się na nie nakręciłam

Współczuję Wam tych problemów z noszeniem czy zostawianiem wózka w aucie. My jak szukaliśmy mieszkania od razu odrzuciliśmy te na 3-4 piętrze bez windy, bo wiedzieliśmy, że będą takie problemy później. Czy nawet jakieś większe zakupy wnieść. Długo szukaliśmy i teraz mieszkamy na 6, dwie windy z czego jedna towarowa. Wyjście z klatki z jednej strony jest z podjazdem także dla nas idealnie. Do tego mamy taki zamykany korytarz z sąsiadami i tam będziemy zostawiać wózek, nie trzeba będzie go w domu trzymać.
Szkoda, że nie udało Ci się kulek zdobyć U mnie w sumie też te różowe były ostatnie a podobno były też beżowe! Na oczy ich nie widziałam My mieszkanie kupowaliśmy na już bo trafiła nam się okazja, kredyt rodzina na swoim był od ręki, także nawet nie myśleliśmy wtedy o tym...Ale Ty masz super Tak powinny być wszystkie bloki budowane.

peachella to jest żart jakiś z siostrą? To od nas szwagierka za wózek i ubranka, które dała ani złotówki nie wzięła. Nie wyobrażam sobie bo ja bym siostrze dała wszystko od razu jakby mi powiedziała, że jest w ciąży. Szok...widać zawsze trzeba liczyć na siebie

karoseria będę robiła tak jak Ty Body z krótkim rękawem i na to pajacyk. Nie będę się bawiła w żadne kaftaniki, spodenki i bluzeczki przy takim małym dziecku.

monic167 nie oddawaj tych miękkich. Podobno na początku trzeba mieć te miękkie staniki bo przy fiszbinach mogą się robić zastoje pokarmu i będziesz potem cierpiała

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwonił do mnie pan ze sklepu i jutro wózek będzie do odbioru miał być pod koniec września a jest tak szybko i paczka z ciuszkami, które zamówiłam wczoraj wieczorem też już jest w drodze i powinna jutro dojść także będzie radocha jutro
O jak super! Jak już pojazd wjedzie to czuć jak blisko do rozwiązania

Cytat:
Melduję się po wizycie - Julcia pięknie rośnie, waży 1290g i według pomiarów wychodzi 29+3 (wg OM 29+1), więc jest nawet ciut większa
Tętno 169 uderzeń na minutę, lekarka mówiła, że idealne w tym tygodniu ciąży.
Szyjka się nie skraca, jest zamknięta, brak rozwarcia, wydzielina prawidłowa (ostatnio miałam infekcję).
Niestety żadnego zdjęcia nie dostałam, ale byłam tak szczęśliwa, że mimo mojej stałej wagi Julcia rośnie prawidłowo, że zapomniałam poprosić o zdjęcie
Według mojej lekarki cukry mam w porządku, tragedii nie ma, mam je po prostu nadal kontrolować.
Kolejną wizytę mam 30.09. o godz. 21:40 Ale będę mieć też ktg, więc mam być 30 minut wcześniej.

Po wizycie byłam w Biedronce na drobnych zakupach. Stanęłam na końcu kolejki i po prostu szczęka mi opadła, bo po chwili słyszę: "poproszę panią w ciąży poza kolejnością" Babka stwierdziła, że drobna jestem, ale brzuch ewidentnie widać Nawet mi zakupy do siatki spakowała Kilka razy jej dziękowałam, byłam w takim szoku W dodatku poprosiła mnie przed mojego sąsiada , a on motorem jeździ i mówi: "sąsiadka, może Ci zakupy zabrać, do kuferka powinny się zmieścić" Podziękowałam, bo aż tak dużo nie miałam i jakoś do domu się doczłapałam, ale plecy mnie teraz bolą
Julcia pięknie rośnie A tak się martwiłaś nie potrzebnie O widzisz i obróciła się, to znaczy że miejsca ma dużo i zapamiętuje już swoją pozycję Fajnie, że są jeszcze tacy mili ludzie na tym świecie Rzadko się to zdarza Powiedz mężowi żeby Ci plecki wymasował

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:42   #1660
Aasikk
Zadomowienie

Cześć mamuśki!!!
Gratuluję udanych wizyt!! macie piękne brzuszki!
U nas 30 tydzień (już prawie 31 )
miałam masakryczną noc, najpierw padłam o 20, a później nie mogłam spać i ciągle czułam jakiś stres - jak przed ważnym egzaminem... nie wiem co mi było
teraz jest już duuuużo lepiej
Wczoraj zamówiliśmy komodę dla naszej Hani - prawdopodobnie będzie w przyszłym tygodniu

Za tydzień we wtorek mam III usg już nie moge się doczekać, aż zobaczę naszego malucha
We wtorek byłam na wizycie kontrolnej (w związku z szyjką) i lekarz powiedział, że jest skrócona ale odkąd biorę luteinę to więcej się nie skróciła - więc taki plus. Luteinkę mam brać do 37 tygodnia, ale najważniejsze aby małą jak najdłużej zatrzymać w brzuszku
Stary 2015-09-10, 09:46   #1661
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!!!
Gratuluję udanych wizyt!! macie piękne brzuszki!
U nas 30 tydzień (już prawie 31 )
miałam masakryczną noc, najpierw padłam o 20, a później nie mogłam spać i ciągle czułam jakiś stres - jak przed ważnym egzaminem... nie wiem co mi było
teraz jest już duuuużo lepiej
Wczoraj zamówiliśmy komodę dla naszej Hani - prawdopodobnie będzie w przyszłym tygodniu

Za tydzień we wtorek mam III usg już nie moge się doczekać, aż zobaczę naszego malucha
We wtorek byłam na wizycie kontrolnej (w związku z szyjką) i lekarz powiedział, że jest skrócona ale odkąd biorę luteinę to więcej się nie skróciła - więc taki plus. Luteinkę mam brać do 37 tygodnia, ale najważniejsze aby małą jak najdłużej zatrzymać w brzuszku
Hej To idzie wszystko do przodu u Was Coś czuję, że w październiku będziemy się rozpakowywać co nie które z nas Myślałam o Tobie bo byłam w auchanie we wtorek i jest taki od nich jakby kiermasz mini ceny i widziałam obrazki które mam przecenione na 3zł Może będą też u Ciebie

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-10, 09:51   #1662
Agusiek89
Wtajemniczenie

Witam się i ja właśnie wróciłam z usg III trymestru. Z Maleństwem wszystko ok, tak jak być powinno, wymiary odpowiednie jak na 30 tc Waży 1464 g

Ale to wszystko z dobrych wiadomości. Lekarka mnie zmartwiła, że Mała leży już główką bardzo nisko, w spojenie łonowe wchodzi : Powiedziała, że to prawidłowe ale jeszcze za wcześnie oczywiście. Kazała mi leżeć cały czas i to z pupą w górze... No i nospę mam brać 2 razy dziennie.

A no i mam portrecik Maleństwa z profilu Widać główkę, oczka przymrużone, nosek mały zadarty i usteczka
DSC_0411.jpg
Stary 2015-09-10, 09:51   #1663
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Noo brawo brawo! A ja to zawsze sie krepuje jak ktos mnie przepuszcza i glupio mi. Chyba ja glupia jestem
nie martw sie, ja tez sie glupio czuje i przewaznie odmawiam :P

moja jest ulozona glowka w gore.. gin mi mowila ze jesli sie nie obroci to czeka mnie cesarka.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-10, 09:56   #1664
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej To idzie wszystko do przodu u Was Coś czuję, że w październiku będziemy się rozpakowywać co nie które z nas Myślałam o Tobie bo byłam w auchanie we wtorek i jest taki od nich jakby kiermasz mini ceny i widziałam obrazki które mam przecenione na 3zł Może będą też u Ciebie
O jak miło
kurcze co prawda do auchan mam kawałek drogi, ale kuszą mnie te obrazki bo u ciebie wyglądają cudnie
Z drugiej strony kupiłam już ramki i szukam fajnych grafik w internecie. A z trzeciej strony te twoje obrazki tylko za 3 zł stuka weź tu człowieku bądź mądry.

Co do porodu to coś czuję, że u nas będzie wcześniej właśnie - przez tę szyjkę i jakoś tak "czuję to w kościach". chyba pora zacząć kompletować dla siebie torbę, bo do szpitala jeszcze nic nie mam

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja właśnie wróciłam z usg III trymestru. Z Maleństwem wszystko ok, tak jak być powinno, wymiary odpowiednie jak na 30 tc Waży 1464 g

Ale to wszystko z dobrych wiadomości. Lekarka mnie zmartwiła, że Mała leży już główką bardzo nisko, w spojenie łonowe wchodzi : Powiedziała, że to prawidłowe ale jeszcze za wcześnie oczywiście. Kazała mi leżeć cały czas i to z pupą w górze... No i nospę mam brać 2 razy dziennie.

ojej to leż i odpoczywaj, ja czasem też czuję naszą małą tak nisko jakby na wysokości bioder - mam nadzieję, że jednak nie pcha się na świat
Stary 2015-09-10, 09:58   #1665
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

A no i mam portrecik Maleństwa z profilu Widać główkę, oczka przymrużone, nosek mały zadarty i usteczka
Załącznik 6049471
Nie martw się kochana Widać chce szybko wyjść na ten świat A tak poważnie poleżysz, weźmiesz nospy i napewno będzie dobrze Jest śliczna <3 I po twarzyczce widać, że taka grzeczna nie to co moja wiecznie z otwartą buzią jakby już pyskować chciała

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-10, 10:02   #1666
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hello dziewczyny, ja oczywiście ostatnia na nogach w nocy mnie jakieś głupie sny męczyły, więc się obudziłam i nie mogłam spać, później mąż jak się szykował do pracy mnie przebudził, a jak sobie poszedł i wreszcie mogłam pospać to obudził mnie pan kurier z moją paką z gemini Idę zaraz rozpakowywać

Agusiek, to trzymaj się grzecznie i zaciskaj nogi, na pewno uda się dotrzymać do bezpiecznego tygodnia

Cytat:
I po twarzyczce widać, że taka grzeczna nie to co moja wiecznie z otwartą buzią jakby już pyskować chciała
dobre
Stary 2015-09-10, 10:03   #1667
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
O jak miło
kurcze co prawda do auchan mam kawałek drogi, ale kuszą mnie te obrazki bo u ciebie wyglądają cudnie
Z drugiej strony kupiłam już ramki i szukam fajnych grafik w internecie. A z trzeciej strony te twoje obrazki tylko za 3 zł stuka weź tu człowieku bądź mądry.

Co do porodu to coś czuję, że u nas będzie wcześniej właśnie - przez tę szyjkę i jakoś tak "czuję to w kościach". chyba pora zacząć kompletować dla siebie torbę, bo do szpitala jeszcze nic nie mam

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

ojej to leż i odpoczywaj, ja czasem też czuję naszą małą tak nisko jakby na wysokości bioder - mam nadzieję, że jednak nie pcha się na świat
Ja maleństwo czuję przy spojeniu łonowym właśnie, taki dyskomfort...
Cytat:
Nie martw się kochana Widać chce szybko wyjść na ten świat A tak poważnie poleżysz, weźmiesz nospy i napewno będzie dobrze Jest śliczna <3 I po twarzyczce widać, że taka grzeczna nie to co moja wiecznie z otwartą buzią jakby już pyskować chciała
Dziękuję mam nadzieję, że nie zrobi mamie na złość i się nie wypcha z łona za wcześnie... Hi hi rodzice spokojni, to i ona będzie grzeczna Ale nogi dalej ściśnięte miała
Stary 2015-09-10, 10:11   #1668
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

ogłaszam spektakularny sukces - nadrobiłam i jestem już na bieżąco!

Wczoraj zaczęłyśmy 30 tydzień i miałyśmy USG III trymestru - córa waży 1772 g i jest z USG o tydzień do przodu. Oczywiście zamiast ślicznie pokazać buźkę do zdjęcia to pokazała, że nic jej w przeciągu ostatnich 5 tygodni nie wyrosło i nadal jest dziewczyną Mam nadzieję, że po porodzie nie będzie już taką ekshibicjonistką.
Szyjka macicy długa, twarda i zamknięta, więc pewnie raczej w terminie rodzić się będziemy.

Cytat:
Witaj, dawno do nas nie zaglądałaś. Co tam słychać? Imię dla córci już wybrane?
Co do imienia to ostatnio było na tapecie Oliwia i powróciło Anastazja, ale ostatnio wpadłam jeszcze na Iga i już całkiem nie możemy się zdecydować

Z tych gorszych wieści to niestety dołączyłam do słodkich mam-broniłam się długo, ale wyniki badań z wtorku nie pozostawiają złudzeń Żeby było śmieszniej to wizytę u diabetolog mam dopiero 30 września, żeby jej te wyniki pokazać, więc będę próbować zbić to dietą i przed 30 zrobię jeszcze raz wyniki.

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Ja jestem z woj. lubelskiego. W ostatni weekend września wybieramy się do Lublina, tam jest Smyk Megastore więc może tam znajdziemy Barlettę. Jestem na nią zdecydowana, ale przed zakupem chciałabym ją zobaczyć na żywo. Nam też Pani mówiła, że Adamex ma teraz opóźnienia i że mieli jakiś urlop, więc teraz na zamówienia trzeba trochę poczekać.
Nie wiem, czy znasz, ale w Lublinie jest taki fajnie sklep dzieciowy Rampers, ul. Inżynierska 2, i oni tam mają na prawdę spory wybór wózków - nie dam sobie ręki uciąć, że ten szukany przez Ciebie model też, ale w zasadzie cały parter sklepu to wózki i łóżeczka, a z tego co ja patrzyłam to ceny porównywalne do cen w sklepach internetowych, także polecam.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 10:12   #1669
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
O jak miło

Znam to uczucie :P Wczoraj nie mogłam się opanować i kupiłam naklejki na drugą ścianę... to jest już obsesja :P

Ok, już słyszałam że jaka matka taka córka Więc nikogo to nie dziwi ale Zuzia po tych zdjęciach widzę, że jest skóra ściągnięta z męża. Te jej ustka <3 No kopiuj wklej po mężu, będę miała co całować i jedno i drugie

No i zaciskać nogi mocno

Iclosemyeyes wypakowywanie paczki mmm uwielbiam to uczucie

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-10, 10:12   #1670
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 6049471
Śliczna coreczka) ja czuję malutką jak kopie nisko zaraz nad Bożena w przyszłym tyg mam wizytę to zobaczę czy ona coś kombinuje. Moja to się nic nie wstydzi na każdym usg szpagaty robi
Dużo leż i odpoczywaj
Stary 2015-09-10, 10:15   #1671
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Stara a głupia No ale co ja poradzę? To moje jedyne, pierwsze, oczekiwane dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150909_191908.jpg (37,5 KB, 29 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-10, 10:19   #1672
monic167
Rozeznanie

Cytat:
O jak miło
dzien dobry wszystkim

dziewczyny o jakich obrazkach mówicie????
Stary 2015-09-10, 10:19   #1673
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma za co Mam aplikację blix w telefonie i tam są wszystkie aktualne gazetki różnych sklepów

Dzięki fajna ta apka teraz będę na bieżąco

Cytat:
I ja się witam, zaczynamy 34 tydzień Wyspałam się cudnie, zmieniłam pościel wczoraj na moją ulubioną z home&you i normalnie inny sen Kupiłam wczoraj klapki do szpitala, zostało mi jeszcze do kupienia szlafrok i miś szumiś Ubranek już nie kupuję, mam 18 szt pajaców, 20 bodziaków z krótkim rękawem, 13 bodziaków z długim, wszystko między 56-62 Uszyłam wczoraj pierwszą literkę, to jest kosmos bo zajęło mi to 1,5h Bardzo pracochłonne i trzeba mieć mega talent ale mąż mówi, że uroczo wyszło. Pochwalę się jak dokończę całość

Kasiula8708 uroczo wyglądasz Jeśli chodzi o wózek to ja pojęcia nie mam bo my go dostaliśmy od szwagierki a szwagierka od swoich rodziców Stoi już na szafce ten czołg.

Dziękuję ja dziś zaczęłam 32tc
Jej ile ciuszków masz,napewno nie musisz się martwić że braknie wow 1,5h na literke to naprawdę musisz cierpliwość mieć,czekamy na efekt końcowy

Cytat:

Załącznik 6049471

Głowa do góry,ważne że maleństwo zdrowe,a wiadomo że dla nich jesteśmy w stanie wiele poświęcić,także leż nadrabiaj filmy,lektury i myśl o maleństwie(wiem łatwo powiedzieć,ale będzie dobrze)
Fotki z usg są słodkie,ja mam w tele z usg 4d to często patrzę z rozczuleniem bo niestety resztę mam z 2d taki sprzęt gin ma i na nim prawie nic nie widać

Cytat:

Rozwaliłaś mnie tym pyskowaniem poczekaj jeszcze troszkę na to
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 10:19   #1674
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Śliczna coreczka) ja czuję malutką jak kopie nisko zaraz nad Bożena w przyszłym tyg mam wizytę to zobaczę czy ona coś kombinuje. Moja to się nic nie wstydzi na każdym usg szpagaty robi
Dużo leż i odpoczywaj
Dziękuję Oby nie kombinowała tak jak moja z przyspieszeniem wyjścia
Moja to wstydziocha hi hi
Stary 2015-09-10, 10:20   #1675
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z was zamierza kupować ten leżaczek-bujaczek 3 w 1 z Tiny Love? Spodobał nam się wczoraj i się zastanawiam czy warto, mieliśmy brać jakiś leżaczek Fisher Price w trochę niższej cenie, ale ten ma więcej funkcji jednak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wielofunkcyjny-lezaczek_4475.jpg (114,2 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-09-10, 10:22   #1676
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Stara a głupia No ale co ja poradzę? To moje jedyne, pierwsze, oczekiwane dziecko
Słodkie
Stary 2015-09-10, 10:43   #1677
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
cudowne : love:

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim

dziewczyny o jakich obrazkach mówicie????
Srebrna_smuga kiedyś kupiła obrazki w auchan do pokoiku małej. bardzo mi się spodobały (kiedyś wrzucała zdjęcie). a teraz są po 3 zł/sztuka
Stary 2015-09-10, 10:45   #1678
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was zamierza kupować ten leżaczek-bujaczek 3 w 1 z Tiny Love? Spodobał nam się wczoraj i się zastanawiam czy warto, mieliśmy brać jakiś leżaczek Fisher Price w trochę niższej cenie, ale ten ma więcej funkcji jednak
Ja się nad nim zastanawiam. Znajomi mają i bardzo polecają. Maluch może w tym spać na początku, bo rozkłada się też na płasko.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 10:45   #1679
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
koleżanka ma i bardzo sobie chwali, ale ja chyba kupię coś tańszego z FP.
Stary 2015-09-10, 11:12   #1680
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
ogłaszam spektakularny sukces - nadrobiłam i jestem już na bieżąco!

Wczoraj zaczęłyśmy 30 tydzień i miałyśmy USG III trymestru - córa waży 1772 g i jest z USG o tydzień do przodu. Oczywiście zamiast ślicznie pokazać buźkę do zdjęcia to pokazała, że nic jej w przeciągu ostatnich 5 tygodni nie wyrosło i nadal jest dziewczyną Mam nadzieję, że po porodzie nie będzie już taką ekshibicjonistką.
Szyjka macicy długa, twarda i zamknięta, więc pewnie raczej w terminie rodzić się będziemy.

Co do imienia to ostatnio było na tapecie Oliwia i powróciło Anastazja, ale ostatnio wpadłam jeszcze na Iga i już całkiem nie możemy się zdecydować

Z tych gorszych wieści to niestety dołączyłam do słodkich mam-broniłam się długo, ale wyniki badań z wtorku nie pozostawiają złudzeń Żeby było śmieszniej to wizytę u diabetolog mam dopiero 30 września, żeby jej te wyniki pokazać, więc będę próbować zbić to dietą i przed 30 zrobię jeszcze raz wyniki.

Nie wiem, czy znasz, ale w Lublinie jest taki fajnie sklep dzieciowy Rampers, ul. Inżynierska 2, i oni tam mają na prawdę spory wybór wózków - nie dam sobie ręki uciąć, że ten szukany przez Ciebie model też, ale w zasadzie cały parter sklepu to wózki i łóżeczka, a z tego co ja patrzyłam to ceny porównywalne do cen w sklepach internetowych, także polecam.
Ciesz się ze pokazała ze nic nie wyrosło bo my dalej nie wiemy nic znaczy do 24 tygodnia był ogonek a teraz ułożenie jest takie ze ciężko to potwierdzić bo nie widać nic z tego też powodu myślimy nad awaryjnym imieniem dla dziewczynki I tz zdecydował ze będzie albo Iga albo Olga ja chciałam Rita albo Konstancja ale ja miałam swoje pole do popisu przy chłopcu i tz bez zajakniecia zaakceptował mój wybór a on wybrał drugie imię więc przy dziewczynce to ja wybieram drugie a dziec sam zdecyduje które bardziej mu się podoba i wkoncu pokaże co ma między nóżkami i oby to się wydarzyło już w przyszłym tyg. Na wizycie. Co najlepsze raz spał i ułożony posladkowo nie pokazał nic a na kolejnej wizycie tak brykal ze gin nie umiała nic złapać. Więc jak mam zrobić żeby wkoncu się ujawnił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości