|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 7 :) !
Zaczyna sie czas wzmozonego pisania
![]() A ja mam pytanie : prowadzicie jeszcze auto?? |
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie odpowiedziałam Ci na pytanie czy coś się dzieje że boję się wizyty. ogólnie to te skurcze coraz gorsze, bóle podbrzusza itp. martwię się tą małą ilością wód no i żeby młody dobrze przybierał na wadze ... mam nadzieję że dostanę dziś skierowanie na cc. |
|
|
|
|
#393 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam połowę, kluseczka aż czkawki dostała z radości
![]() Chyba zaraz zjem resztę, tak mi smakowało Cytat:
Może jeszcze uda się coś z tej pracy zmienić zanim się synek pojawi albo zaraz potem. Cytat:
![]() Koreczki też są w lodówce Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawa tylko jestem czy jutro na KTG coś mi się zapisze, czy akurat wtedy nie będzie skurczów
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak miałam robione wszystkie badania i jest ok ) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#395 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja aktualnie nie, bo chwilowo mamy jedno i luby pojechał nim do pracy, ale jak wróci, to pewnie jeszcze wsiądę parę razy. Ostatnio jeździłam 2 tyg temu.
Cytat:
Ja to nawet wolę chodzić na wizyty bez lubego, mam wtedy więcej czasu na pogawędkę z lekarzem, a tak to luby mnie popędza, żebym już nie zawracała doktorowi głowy ![]() Cytat:
Nie wiem czy w ogóle jest sens robić...---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#396 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
)) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-09-10 o 10:55 |
|||
|
|
|
#397 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, faktycznie Tyle dni siedze sama w domu, że każdy wygląda dla mnie tak samo i juz nie wiem jaki jest dzien ![]() Cytat:
Źeby nie bylo ze dam jednej polożnej, po czym sie zmienią i finalnie przy porodzie bedzie taka, co nic o tym planie nie wie ![]() A masz chociaż tv? Bo my nie i jak tak siedze sama, caly dzien, w ciszy to tymbardziej mam dosc Ale w listopadzie konczy nam sie umowa z UPC i juz mąż mi obiecal wziac net z tv (łatwo nie bylo bo on ogolnie ogladaniu tv przeciwny ).Cytat:
Że robię się cała czerwona, tak samo uczulaja mnie metale nieszlachetne - w gimnazjum by mi uszy zeżarlo jak na jeden dzien założylam sztuczne kolczyki Albo ropiejace rany na plecach od metalowych zaczepow ramiączek przy staniku, brrr... Nawet stal chirurgiczna mnie uczula, bo kupilam kiedys z niej kolczyki i tak samo uszy po jednym dniu wyżarlo az krew leciala ![]() Wiem, wiem Za to Ty przestajesz ludzi kojarzyć, nie patrz tyle na te sówki bo wszystkie mordy takie same zaczynaja Ci się wydawac ![]()
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuapouszka, Libra kciuki za Was
![]() A teraz sobie ponarzekam trochę ![]() Boli mnie w krzyżu normalnie jak przy bolesnym okresie zawsze bolało i to ostatnio przez większość dnia. Boli kręgosłup i napierniczają żebra. Brzuch co jakiś czas twardnieje, a jak jest miękki to kluska się wierci i wygina i też mało to przyjemne. I to wszystko mimo tego, że sobie spokojnie leżę od 1,5 godziny ![]() A dzisiaj wracając z przedszkola i czując te twardnienia brzucha zaczęłam się zastanawiać czy mi któregoś pięknego dnia wody nie odejdą w drodze do placówki i czy może warto np. sobie zostawić spodnie na zmianę w worku przedszkolaka mojego
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Jej we wt rano robiłam zamówienie w aptece gemini teraz spr dalej zamówienie w trakcie realizacji. Nigdy tak długo nie czekałam :/ najgorsze ze jak paczka nie dojdzie do mnie do pt to nie będę miała femibionu w niedziele bo mi się kończy ;(
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#401 | |||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja cały czas prowadzę auto... nie puszczam się sama na dalekie wyjazdy, ale do miasta śmigam.... Malinowa nie stresuj się bo jestem pewna, że wszystko będzie oki... być może już dziś poznamy termin twojego porodu
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Frytka no nie gadaj, ze nie masz TV?
A Twój mąż jest przeciwnikiem TV a gier nie? I to i to lasuje mózg, a gry nawet bardziej ryję beret
|
#403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
wystarczy mi internet ale za rok dwa trzeba będzie zrobić żeby małemu bajki puszczać. Oczywiście z umiarem,bo będzie jak zahipnotyzowany )Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Pasztetnik powinnaś zmienić nick na frytka Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#405 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ja po goleniu na sucho też nie mam podrażnień, pianki do golenia mogłyby nie istnieć Ale z kolei kremy, żele pod prysznic, płyny do intymnej i tym podobne muszę starannie wybierać :/ Na biżuterię nie jestem uczulona, ale srebro na mnie czernieje. Cytat:
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie pewnie było
torba do szpitalaile macie ręczników dla maluszka w torbie jeden czy dwa? a tu macie jeszcze wzruszajacy filmik http://baby-shower.pl/boisz-sie-poro...wyjatkowy-film
|
|
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam, że już nie ma ludzi bez TV![]() Ja Pasztetniczka naszego od dziś Frytka nazywam ![]() Cytat:
|
|
#408 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U nas na 36 metrach są dwa telewizory...tyle że to nie ja, dla mnie tv może nie istnieć
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Nie biorę, tylko dwa dla siebie.
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja prowadzę. tzn nie na co dzień, ale wczoraj wzięłam, bo zaplanowałam sobie badania w labo, a to kawałek ode mnie. potem galeria i odwiedziny u koleżanki za miastem na takie krótkie trasy to bardzo dobrze mi się jeździ, ale np jak jedziemy na wieś do teścia to mąż prowadzi, bo mnie po kilku km bolą pachwiny i chodzić potem nie mogę...a co do podkładów do wózka, to ja nie mam nic, będę kładła pieluszkę
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
mala, to do mnie?
A no nie mamy tv Co śmieszniejsze, telewizor mamy ale na nim tylko oglądamy jakis film czy serial No niekiedy dziwne poglądy ma mój mąż, że oglądanie tv ryje banię ale to chyba dlatego, że on sam w domu nigdy nie mial. Jego matka nie potrzebowala a jak dostala kiedys telewizor, to zrobila z niego kwietnik Poza tym mąż uwaza, ze tv oglupi dziecko, a u mnie w domu od małego byl telewizor, co chwila ogladalam cos w tv i chyba jakos wyszlam na ludzi
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- a ja znam wiele osób co nie ma tv w domu : ) |
|
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Aha to muszę dopytać koleżanek co rodziły w tym szpitalu co ja.
Bo na liście są 2 ręczniki dla maluszka. I tak się zastanawiałam po co My mamy tv ale też przeważnie jakieś filmy oglądamy. Wzieliśmy kablówke bo była w jednej cenie z internetem. Więc jest. |
|
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że śmieszne ale ten brzuch mi bardzo reaguje na sprinty do przedszkola, a że mamy dwa odcinki stromo pod górkę, to w ogóle niemal jak bieg przełajowy jest
![]() Cytat:
ja nawet nie kupowałam specjalnych ręczników dla małej. Poprzednio też synka wycieraliśmy w zwykłe kąpielowe.
|
|
#414 |
|
wkręcona :)
|
A ja to myślałam, że nie ma już w tych czasach ludzi nie mających telewizora... a u Frytków takie rzeczy
|
#415 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Malinowa, Małpka kciuki za wizyty :kcuki:
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby nie trzeba było wywoływać porodu i aby Tymon zaczął rosnąć Cytat:
![]() Prowadzimy. Bez tego byłabym zamknięta w domu i uzależniona od jednego sklepu, a wtedy bym oszalała. Ostatnio jechałam autobusem do Wawy, żeby potem wrócić z TŻ drugim samochodem, to mnie tak wytrzęsło i brzuch mi się tak spiął, że siedziałam na półdupku i już nigdy więcej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Tż jak tylko wróci z pracy od razu łapie za pilota. Cytat:
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle spałam dziś do 10:30 ( z drobną pobudką jak TŻ szykował się do pracy + 4 wizyty w kibelku ) - jak ja potem będę funkcjonować, jak teraz jestem takim śpiochem - bardzo mnie to fascynuje
![]() Przy karmieniu piersią raczej nie można pić kawy, prawda ? ![]() Zgodnie z moim terminem za 3 tygodnie powinnam rodzić, a w ogóle jakoś nie czuję, że to już nadchodzi ![]()
|
|
|
|
#418 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha tak samo zapytała się mama jak jej opowiedzialam na szczęście obyło się bez niespodzianek, tylko taka wystraszona i zdyszana się obudziłam i od razu chwyciłam za brzuch sprawdzić czy jeszcze go mam ![]() Cytat:
wstaje i włączam tv nie muszę go oglądać, ale nie lubię w ciszy siedzieć.Cytat:
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
o właśnie skończyło się drugie dzieciowe pranko ; p |
||
|
|
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi w sumie nadal by zwisalo że nie ma tv, jak pracowalam to nie bylo kiedy tego ogladac a w wolne chwile zawsze mielismy jakis film/serial do obejrzenia z neta. Ale teraz, jak siedze w domu i wiem ze miesiacami bede siedziec, a mąż w pracy i do kogo nawet ust nie będzie otworzyc (bo z niemowlakiem za duzo raczej nie pogadam ), to milo by bylo, jakby cos "żywego" tam w tle latalo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

nie licząc teściowej która pewnie będzie wpadać ale też na chwilę bo do 2 prac chodzi ... dobrze że chociaż moja mama przyjedzie jak wyjdę ze szpitala.. chociaż te pierwsze dni z kimś będę..
a ja zaraz pochłonę koreczki sledziowe. Od kilku tygodni za mną chodzę.
Jednak miałam robione wszystkie badania i jest ok 
Źeby nie bylo ze dam jednej polożnej, po czym sie zmienią i finalnie przy porodzie bedzie taka, co nic o tym planie nie wie
Ale w listopadzie konczy nam sie umowa z UPC i juz mąż mi obiecal wziac net z tv (łatwo nie bylo bo on ogolnie ogladaniu tv przeciwny
Że robię się cała czerwona, tak samo uczulaja mnie metale nieszlachetne - w gimnazjum by mi uszy zeżarlo jak na jeden dzien założylam sztuczne kolczyki