Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.31 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 22:25   #3361
201604301943
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.31

Cytat:
Napisane przez InVain Pokaż wiadomość
Tak, o tą książeczkę mi chodziło, przejęzyczenie
Pracuję na podobnym stanowisku ( nie mam umowy więc teoretycznie nie pracuję). Czyli teoretycznie ze starymi badaniami + rentgenem płuc jest szansa że lekarz mi tę książeczkę wypisze.
Skoro twój pracodawca nie zatroszczył się o twoje badania ani w ogóle nie dał ci umowy, to na twoim miejscu nie zaprzątałabym sobie głowy ich robieniem... Bo to najmniejszy problem w przypadku pracy na czarno.

Cytat:
Napisane przez vicky_ Pokaż wiadomość
21 lipca miałam robione badania krwi, pani pobrała mi wtedy próbki do 3 ampułek. mogę jutro oddać honorowo krew? niby między jednym honorowym pobieraniem a drugim powinnam mieć 3 miesiące przerwy, ale nie wiem czy zwykłe badania też mnie dyskwalifikują na tyle czasu?
Przy badaniach jest to dużo mniejsza objętość krwi, więc nie ma co się tym przejmować i można oddawać.

Cytat:
Napisane przez aniaexplode Pokaż wiadomość
Usmazyłam stek wołowy na patelni na jutro. Czy moge go odgrzac w mikrofalowce?
Może już nie być taki dobry. Steki najlepsze są na świeżo.

Cytat:
Napisane przez lannya Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak wygląda transakcja z mega paką? Ile ustawić koszt wysyłki? 30zł? Ma któraś doświadczenie w tym? Bo ja może z kilka razy coś tam pojedynczego wystawiałam, a nie chcę stracić.
Hmm, a można wiedzieć, co to takiego ta mega paka?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 22:29   #3362
_Aneta
Zakorzenienie

Moja mama ma działkę rekreacyjną. Działka graniczy z domem jednorodzinnym. Oddziela ich około 2,5 metrowy betonowy płot, nie znają się nawet. Sąsiedzi na tym płocie hoduja sobie bluszcza. Bardzo się rozrósł, jest ciężki i już mocno wchodzi na dach altany na działce. Czy możemy go bez konsekwencji przyciąć? Sąsiadka się bardzo oburzyla jak mama się za to zabierala (mama musiała wejść na dach więc było widać). Krzyczała, że oni stawiali ten płot i mogą mieć na nim co chcą, że tak właściwie to kawałek po naszej stronie jest jeszcze ich (nic nam o tym nie wiadomo, jak rodzice kupili działkę to płot już tak stał, altana też), a altana stoi za blisko płotu (to fakt, jest baaaardzo blisko. Tak już była, większość altan na tych działkach tak stoi). Mama się boi przyciąć tego bluszcza żeby jej po złości nie narobili problemów... Co robić?
Stary 2015-09-09, 22:43   #3363
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Moja mama ma działkę rekreacyjną. Działka graniczy z domem jednorodzinnym. Oddziela ich około 2,5 metrowy betonowy płot, nie znają się nawet. Sąsiedzi na tym płocie hoduja sobie bluszcza. Bardzo się rozrósł, jest ciężki i już mocno wchodzi na dach altany na działce. Czy możemy go bez konsekwencji przyciąć? Sąsiadka się bardzo oburzyla jak mama się za to zabierala (mama musiała wejść na dach więc było widać). Krzyczała, że oni stawiali ten płot i mogą mieć na nim co chcą, że tak właściwie to kawałek po naszej stronie jest jeszcze ich (nic nam o tym nie wiadomo, jak rodzice kupili działkę to płot już tak stał, altana też), a altana stoi za blisko płotu (to fakt, jest baaaardzo blisko. Tak już była, większość altan na tych działkach tak stoi). Mama się boi przyciąć tego bluszcza żeby jej po złości nie narobili problemów... Co robić?
Ma prawo to przyciąć. Ja też przycinam bluszcz sąsiada, bo wchodzi na wszystko.

Czy legitymacja na doktoranckich uprawnia do ulg?
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 23:03   #3364
201605300922
Konto usunięte

Lol, jakim prawem ta sąsiadka się czepia? Bluszczowi nic się nie stanie, jak zostanie przycięty. My mamy na balkonie dzikie wino, które również eksploruje sąsiednie piętra. Jedni sąsiedzi zadowoleni podwiązali i mają (tylko w czasie suszy nas upominają, żeby podlewać :P) a drudzy przycinają. W życiu by nam do głowy nie przyszło, żeby mieć o to pretensje. Ich balkon - lub w tym przypadku działka - ich prawo.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 23:20   #3365
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
(...)
I tak, będziesz zarabiać mniej, bo musi odprowadzić za Ciebie wszystkie składki (laisla, nie tylko zdrowotną ).
Tak, prawda.
Cytat:
Napisane przez pleaseclick Pokaż wiadomość
Zareklamowalam buty w ccc. Po 3 miesiącach zaczęła pękać skórka w miejscu zginania sie obuwia. Dzisiaj pani poinformowała mnie telefonicznie żeby odebrać buty i że zarzuty są bezpodstawne i reklamacja odrzucona. Jest jeszcze jakaś szansa? Jakieś odwołania?
Mnie odrzucili drugą z kolei reklamację (najpierw buty później torbę) więc raczej bacząc na jakość towaru i ich politykę w sprawie reklamacji moja noga więcej u nich nie postanie Także zastanawiałam się nad odwołaniem ale nie chciało mi się już zawracać sobie tym głowy. Choć może jeszcze to zrobię

Miałyście może odświeżacz powietrza Ambi Pur Ellipse? Działa?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 01:38   #3366
plaisanterie
Raczkowanie

Jak ustawić w laptopie,żeby nie zapisywały się maile czy loginy podczas logowań na strony internetowe? Jak usunąć już te zapisane? Wyczyszczenie historii nic nie daje.
plaisanterie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 02:09   #3367
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez plaisanterie Pokaż wiadomość
Jak ustawić w laptopie,żeby nie zapisywały się maile czy loginy podczas logowań na strony internetowe? Jak usunąć już te zapisane? Wyczyszczenie historii nic nie daje.
Na mozilli:
Pasek menu -> Narzędzia -> Opcje -> Bezpieczeństwo:
1. -> Hasła -> odznacz "Pamiętaj hasła do witryn"
2. -> Zachowane hasła... -> Usuń wszystkie
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:02   #3368
lannya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Skoro twój pracodawca nie zatroszczył się o twoje badania ani w ogóle nie dał ci umowy, to na twoim miejscu nie zaprzątałabym sobie głowy ich robieniem... Bo to najmniejszy problem w przypadku pracy na czarno.

Przy badaniach jest to dużo mniejsza objętość krwi, więc nie ma co się tym przejmować i można oddawać.

Może już nie być taki dobry. Steki najlepsze są na świeżo.

Hmm, a można wiedzieć, co to takiego ta mega paka?
Widziałam, jak na allegro wystawiane są ubrania(używane) na aukcji po kilka sztuk i wtedy to jest ta mega paka. I zastanawiałam się, jaki koszt przesyłki ustalić, bo niektórzy mają większy niż cennik na poczcie i już sama nie wiem, a nie chcę stracić.
lannya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:08   #3369
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, jak na allegro wystawiane są ubrania(używane) na aukcji po kilka sztuk i wtedy to jest ta mega paka. I zastanawiałam się, jaki koszt przesyłki ustalić, bo niektórzy mają większy niż cennik na poczcie i już sama nie wiem, a nie chcę stracić.
Najlepiej jakbyś zważyła te ciuchy plus opakowanie (ja np nie doliczam opakowania bo kartony można spokojnie dostać za darmo w sklepie) i wtedy będziesz mogła sprawdzić na stronie PP w cenniku ile kosztuje paczka.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:20   #3370
NinaSimone
Zakorzenienie

Strajk pielegniarek dot tylko położnych czy wszystkich innych pielęgniarek tez?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:12   #3371
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

DERMATOLOGIA

Mam problem z zaskórnikami, najgorsze skupisko jest na brodzie. Okazjonalnie pojawiają się większe pryszcze. Stosowałam retinoidy i inne tego typu (Izotrexin, Epiduo, Differin, Tetralysal, Acnelek) i w pewnym momencie przestały pomagać. Czy jest szansa, że Effeclar Duo mi pomoże? Czy jest za słaby?

Nie moge się obecnie umówić z moja panią dermatolog, stąd moje pytanie.
Stary 2015-09-10, 13:17   #3372
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie też mi wyskoczyły aukcje na Allegro, jak to wpisałam w Google. Ale nie wiedziałam czy to to W sumie jak to zobaczyłam to stwierdzam, że może spróbuję czegoś takiego, bo mam trochę ubrań, które zrobiły się za duże. Wiecie czy jest popyt na to?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:33   #3373
Koritsi_a
Zadomowienie

NJU MOBILE

Korzysta może któraś z Was? Jak wygląda kwestia zasięgu, na codzien mieszkamy w dużym mieście więc podejrzewam ze nie powinno być problemu ale często wyjeżdżamy za miasto i nie chcielibyśmy zostać wtedy bez telefonów.

Czy u nich wszystko załatwia sie przez Internet czy są jakieś salony stacjonarne?
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 14:27   #3374
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przestrach Pokaż wiadomość
http://www.dobreprogramy.pl/Picasa,P...ows,12733.html
na komputer
https://play.google.com/store/apps/d...u.colorfullife
na telefon

A to nie wiem, bo ja z google + nigdy nie korzystałam.
Używam biblioteki Picasy z tej aplikacji na komputerze, tworzę folder, synchronizuję go z internetem i mam w telefonie, czy na każdym komputerze przez stronę, czy też mogę wysłać komuś link.
I to tyle, więcej nie wiem
Nie mogę ściągnąć tego na komputer bo wyskakuje mi jakiś błąd/zagrożenie ;/
Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Możesz mi podesłać rozwiązanie jak ci się uda, bo też chętnie bym to zmieniła
Taa...żeby tylko udało mi się to ściągnąć to by dobrze było

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dobra mam tego Picasa 3 ale jak dodać z niego fotki to nie wiem dalej xd

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 14:32   #3375
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Właśnie też mi wyskoczyły aukcje na Allegro, jak to wpisałam w Google. Ale nie wiedziałam czy to to W sumie jak to zobaczyłam to stwierdzam, że może spróbuję czegoś takiego, bo mam trochę ubrań, które zrobiły się za duże. Wiecie czy jest popyt na to?
Z tego co zauważyłam popyt jest ale jak ciuchy są modne i w baaardzo dobrym stanie, w 1 rozmiarze oraz jak ciuchy letnie to letnie bez zimowych itd aaa no i jak firmowe to już wgl oh ah
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 14:40   #3376
Liiii
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałabym zdobyć dodatkową pracę. Zajmuje się sprzedażą internetowa i mam o tym duze pojecie. Do jakich firm uderzać i jak ich szukać sa jakieś spisy takich firm?

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:14   #3377
For3verYoung
Rozeznanie

Tydzień temu robiłam zakupy, przy płatności kartą wystąpił błąd, więc zapłaciłam gotówką. Dopiero dziś zobaczyłam, że jednak pobrało też pieniądze z konta. Nie jest to duża kwota, ale jednak zawsze to coś. Nie mam już rachunków i nie wiem, gdzie się teraz udać po zwrot: do sklepu czy do banku i czy w ogóle jest szansa, że zwrócą mi te pieniądze?
For3verYoung jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:24   #3378
awgusta
Та еще штучка ^^

Cytat:
Napisane przez For3verYoung Pokaż wiadomość
Tydzień temu robiłam zakupy, przy płatności kartą wystąpił błąd, więc zapłaciłam gotówką. Dopiero dziś zobaczyłam, że jednak pobrało też pieniądze z konta. Nie jest to duża kwota, ale jednak zawsze to coś. Nie mam już rachunków i nie wiem, gdzie się teraz udać po zwrot: do sklepu czy do banku i czy w ogóle jest szansa, że zwrócą mi te pieniądze?
Jak nie masz rachunków, to ciezko będzie sprawdzic w sklepie czy tak było. Najlepiej to chyba z bankiem skontaktuj, oni powinni miec rejestr błedów w swoim systemie.
Stary 2015-09-10, 16:06   #3379
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awgusta Pokaż wiadomość
Jak nie masz rachunków, to ciezko będzie sprawdzic w sklepie czy tak było. Najlepiej to chyba z bankiem skontaktuj, oni powinni miec rejestr błedów w swoim systemie.
Z każdego terminalu platnosci mozna wyciagnac rejestr operacji danego dnia,po prostu poproś o to i wtedy zobaczysz czy im wychodzi twoja operacja na wydruku.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 16:34   #3380
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
NJU MOBILE

Korzysta może któraś z Was? Jak wygląda kwestia zasięgu, na codzien mieszkamy w dużym mieście więc podejrzewam ze nie powinno być problemu ale często wyjeżdżamy za miasto i nie chcielibyśmy zostać wtedy bez telefonów.

Czy u nich wszystko załatwia sie przez Internet czy są jakieś salony stacjonarne?
Zasięg jest normalny. Wszystko się załatwia przez internet
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 16:35   #3381
przestrach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Nie mogę ściągnąć tego na komputer bo wyskakuje mi jakiś błąd/zagrożenie ;/

Taa...żeby tylko udało mi się to ściągnąć to by dobrze było

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dobra mam tego Picasa 3 ale jak dodać z niego fotki to nie wiem dalej xd
Skąd dokąd chcesz dodać zdjęcia? Ja np. w picasie otwieram folder, który sobie zrobiłam na pulpicie, tam znajduję opcję udostępnij w internecie, wybieram czy dla wszystkich czy dla mnie. Synchronizuję. Później w aplikacji na telefonie loguję się, mam ten album - ustawiam sobie "ustaw jako album lokalny" i widoczny w galerii telefonu.
przestrach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 16:45   #3382
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez For3verYoung Pokaż wiadomość
Wydrukuj potwierdzenie i idź do sklepu. Sklep napisze reklamację do dostawcy terminalu. Sam bank raczej nic nie zrobi w tej sprawie.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2015-09-10 o 16:47
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:51   #3383
ama09
Zakorzenienie

Kupowałyście może przez allegro lub jakiś sklep internetowy tanie zasłony?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:53   #3384
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Lol, jakim prawem ta sąsiadka się czepia? Bluszczowi nic się nie stanie, jak zostanie przycięty. My mamy na balkonie dzikie wino, które również eksploruje sąsiednie piętra. Jedni sąsiedzi zadowoleni podwiązali i mają (tylko w czasie suszy nas upominają, żeby podlewać :P) a drudzy przycinają. W życiu by nam do głowy nie przyszło, żeby mieć o to pretensje. Ich balkon - lub w tym przypadku działka - ich prawo.
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52712603]Ma prawo to przyciąć. Ja też przycinam bluszcz sąsiada, bo wchodzi na wszystko.[/QUOTE]
Dzięki
Stary 2015-09-10, 17:55   #3385
awgusta
Та еще штучка ^^

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Kupowałyście może przez allegro lub jakiś sklep internetowy tanie zasłony?
tak, ja w "Świat firan" kupuję.
Stary 2015-09-10, 18:06   #3386
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ja w "Świat firan" kupuję.
sprawdzone i bez problemów?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:21   #3387
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Jakiś z balei nachtkreme ale chyba trzeba będzie pójść w coś mocniejszego. Ale co?
Nie znam tego kremu. Jak masz suchą/mieszaną w stronę suchej cerę to polecam poczytać o produktach aptecznych, może coś La Roche Posay. Ja po okropnym dla mojej skóry lecie, mając cerę tłustą, stosuję na noc ten krem i dla mnie jest ok.
Poza tym powinnaś jednak złuszczać skórę, te skórki to jest martwy naskórek i trzeba się wziąć za regularne złuszczanie. Możesz sobie wybrać co lubisz, nie polecam peelingów mechanicznych, raczej enzymatyczne, może niskie stężenia kwasu migdałowego. Ja teraz nie kupuję enzymatycznych, bo sprawdzał się u mnie tylko z BU i robię peeling mocznikiem (z tubki produktu do skóry głowy) Ale sprawdza się rewelacyjnie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:48   #3388
vicky_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak możesz oddawać. Podczas zwykłego badania nie pobiera sie tyle krwi co w centach krwiodawstwa.
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52710679]
Zwykłe badania tak nie obciążają organizmu jak oddanie 450 ml krwi (2 szklanki jakby nie patrzeć), więc myślę, że nie będzie przeciwwskazań. Poza tym minął już ponad miesiąc, więc na pewno organizm narobił straty.[/QUOTE]

Cytat:
dziękuję
Stary 2015-09-10, 18:55   #3389
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

Dziewczyny, czy któraś z Was pracuje może w banku i może mi przesłać dowolną ofertę kredytu hipotecznego dla osób indywidualnych? Bardzo pilnie potrzebuję do pracy licencjackiej. Proszę o kontakt priv.
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:58   #3390
awgusta
Та еще штучка ^^

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
sprawdzone i bez problemów?
Tak, wszystko było w porządku Często są fajne promocje

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości