Kremy uniwersalne

e-ZikoApteka.pl
La Roche-Posay Nutritic Intense Riche krem 50ml

• 18 czerwca 2024 o 21:39
    Bardzo dobry
    Kupuję od lat i lubię po niego wracać. Krem ma gęstą konsystencję, bardzo dobrze się rozprowadza i szybko się wchłania. Nie zapycha, nie roluje się. Jest bardzo wydajny. Ma neutralny, bardzo delikatny, przyjemny zapach. Skóra po zastosowaniu jest nawilżona, gładka, odżywiona i przyjemna w dotyku. Nie podrażnia. Bardzo dobrze sprawdza się zimą. Produkt wart polecenia :)
    Zalety:
    • skuteczne działanie
    • delikatny zapach
    PK1020
    14 czerwca 2024 o 9:17
    Ukojenie dla wrażliwej i suchej skóry
    Seria kosmetyków Nutritic od La Roche-Posay została stworzona na potrzeby skóry bardzo suchej i wrażliwej. Krem odżywczo-regenerujący Nutritic działa niczym kojący balsam na przesuszoną skórę. Krem ma przyjemną konsystencję, która dobrze się wchłania i pozostawia na długo uczucie odżywienia i nawilżenia skóry. Skóra po użyciu kremu jest gładka i elastyczna. Regularne stosowanie kremu na dzień i na noc sprawia, że mija dyskomfort związany z suchością skóry, jej ściągnięciem a skóra jest odżywiona i zregenerowana. Mimo, iż cena kremu jest wysoka, to efekty działania w sferze niwelowania suchości skóry, dyskomfortu jaki wiąże się z uczuciem ściągnięcia skóry są nieocenione.
    Zalety:
    • 1. Redukuje uczucie suchości skóry
    • 2. Odżywia i regeneruje skórę
  • 13 sierpnia 2023 o 6:21
    Mam cerę mieszaną, która w niektórych miejscach bywa przesuszona. Szukałam w aptece kremu do stosowania na noc, który sprawi, że przesuszenia znikną. Wybrałam La Roche-Posay, Nutritic, Intense Riche. Krem ma swoje zalety, ale i sporo wad jak na kosmetyk za ponad 100 zł. Mieści się w szklanym ciężkim słoiczku. Ma dość intensywny zapach i gęstą, przyjemną konsystencję. Łatwo się wchłania, ale pozostawia ochronną warstwę, którą czuć na twarzy. Krem kupiłam z zamiarem stosowania na noc, więc ta warstwa mi nie przeszkadzała. Raz użyłam kremu na dzień pod makijaż i szybko okazało się to złym pomysłem. Tuż po nakładaniu kremu odczuwałam pieczenie, a nawet widoczne było lekkie zaczerwienienie. Być może to wina alkoholu denat., który jest jako czwarty w składzie kosmetyku. Po jakimś czasie skóra przyzwyczaiła się i nie czułam tego dyskomfortu. Mimo tego alkoholu krem poradził sobie z przesuszeniami na mojej cerze. Dobrze nawilżał, odżywiał i regenerował. To po prostu dobry krem, ale nie wiem czy do niego wrócę. Znam kremy, które działają lepiej i są tańsze.
    Zalety:
    • krem dobrze poradził sobie z nawilżeniem cery
    Wady:
    • intensywny zapach, który po jakimś czasie może drażnić
    • alkohol denaturatowy w składzie
  • 27 listopada 2022 o 15:11
    Pierwszy krem, który nie podrażnił skóry
    Mam duży problem z doborem kremu do twarzy, spora cześć powoduje pieczenie, napięcie, ale nie ten! Zaczęłam używać go zimą, pięknie wygładził moją pełną suchych, odstających skórek twarz. Po dwóch latach wracam do niego, moja skóra już się nieco zmieniła, mam wrażenie, ze z suchej zrobiła się mieszana. Ciekawa jestem, jak sobie poradzi teraz.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nie podrażnia
    • Odżywia
  • 2 maja 2021 o 12:44
    Świetny krem, ale zależy dla kogo
    Ten krem może być idealny, a może być koszmarem. Wszystko zależy od potrzeb naszej skóry. Świetnie sprawdzi się do cery przesuszonej, wymagającej odżywienia, nawilżenia i porządnej regeneracji. Zimą sprawdził się u mnie idealnie na noc, aby właśnie zregenerować skórę twarzy. Rano cera była miękka, odżywiona, gładka i gotowa na kolejny dzień z zimną temperaturą na zewnątrz i suchym powietrzem w domu. Do tego pięknie pachnie. Niestety, teraz na wiosnę moja cera zmieniła zdanie ;) zaczęła się mocno przetłuszczać, zapychać. Teraz ten krem to totalna porażka - stosowany na noc zatyka moją skórę, ten sam otulający film który zimą chronił, teraz tworzy na mojej skórze nieprzepuszczalną warstwę, pod którą mam wrażenie moja cera się dusi. Ma w składzie składniki odpowiedzialne za tą wartwę okluzyjną i ktore mogą być komedogenne. Rano twarz nadal jest miękka i odżywiona, ale do tego przetłuszczona na maksa i mam wrażenie zatkana. Pojawił się wysyp krostek, pora odstawić ten krem. Daję mu 4 gwiazdki, ponieważ jest to w moim odczuciu dobry krem o ile jest dopasowany do potrzeb skóry. Nie skreślam go, ale też nie dam mu maksymalnej oceny. Warty przetestowania, może sprawdzić się doraźnie gdy skóra potrzebuje regeneracji.
    Zalety:
    • nawilża i odżywia przesuszoną skórę
    • cera jest po nim miękka i zregenerowana
    Wady:
    • kompletnie nie nadaje się do cery tłustej, wzmaga przetłuszcanie
    • może zapchać, mogą powstawać zaskórniki