|
|
#2192 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Widzę że większość z was męczy zgaga, mnie już budzi w nocy palenie w gardle, trzymam rennie pod poduszką
Cytat:
Do szpitala planuję zapakować walizkę z rzeczami dla mnie i małej, pieluszkami, podkładami i całą resztą i osobno torbę do samego porodu Nie, Jeśli będzie potrzebne to tż kupi dmuchane kółko do pływania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) Nie chciałabym mieć poczucia, że muszę zrezygnować z jakiejś aktywności ze względu na dzieckoCytat:
Gryziu jak z wypowiedzeniem męża, przyjęli ? W ogóle mi się śniłaś - mieszkałaś w małym, drewnianym dworku w środku lasu
|
|||||||
|
|
|
#2193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam straszną chcicę... i wczoraj też rozkminiałam jak głupek, że jeśli by już złamać zakaz to kiedy najbezpieczniej bo nie wyrobię ![]() i też coś w tym jest, że mój TŻ teraz wydaje mi się nad wyraz atrakcyjny- tak typowo na całą noc do łóżka czasem w ogóle nie mogę się skupić co on do mnie mówi
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
A jak długo po porodzie nie można się
>
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe no to chyba każdej z nas już tego brakuje
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę cytować :-/ nie wiem co jest.
Witam nową mamę, bo przegapiłam Ogólnie nie smutaj Czubasek no nie zazdroszczę, ciekawe czy jakby był zakaz, to też by ci się chciało. A swoją drogą, czy was kręci to jak tż mówią o dzieciach? Bo mój jak np. mówi o tym jak się będzie bawił z Igorem to bym go normalnie zjadła ![]() Cienwiatru a ty z którego października jesteś?
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze moj kochany maz mi sprosne smsy wysyla i ostatnio chodzi w koszulach ( uwielbiam koszule na facecie ) ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Z tymi dziecmi coa jest ![]() Mnie tak tz do siebie przekonal. Na pierwszej randce opowiadal o swojej rocznej siostrzenicy i chrzesnicy. Wpadlam wtedy jak gruszka w kompot
|
||
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to wygląda? Tak samo czy inaczej? Mój TŻ wczoraj wrócił z pracy, wykąpał się, zjedliśmy obiad i poszliśmy montować nowe tv, wcale się nie ubierał, nago montował Ale potem się pożarliśmy i dupa była nie seks ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Mi nie, staramy się od początku nie zmieniać grafiku Czyli jak się chce to jazda, nawet w środku dnia
|
||
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dorosea
![]() Rudaska to o czym piszesz to właśnie jest najgorsze, nie wyobrażam sobie, ze pierwsze słowo albo,pierwszy krok jest przy tesciach, bym ryczala chyba tydzień ;( pociesza mnie to, ze ja raczej raz na 4 dni będę w ciągu dnia nieobecna, no licze ze wtedy Tz będzie pilnował, ale wiem jak będzie, pojedzie do rodziców, bo tam będzie dużo roboty, a Mala zostawi teściowej, na samą myśl juz się wkurzam ;/ Cienwiatru jak wrócisz, wstawiając zdjęcia kombinezonu i pokaż łóżeczko, na jakie się w końcu zdecydowalas? Fajnie, ze jestes ;* Dorosea jaki Tako chodzi Ci po glowie? ![]() Czubasek współczuję Ci, a wiem jak to jest jak taki zakazany owoc kusi, wtedy chce się ze zdwojoną siłą ;/ Ogólnie on to robi chyba specjalnie! ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tłumaczy małej o co chodzi w meczu, albo opowiada o podróżach, albo narzeka na mnie <lol> Ale to słodkie jest
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś robiłam okłady ze zwykłej herbaty, jak nie miałam rumianku
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na początku ciąży (wymioty, ciągłe zawroty głowy itp.) totalnie nie miałam ochoty, dopiero w 2 trymestrze mi oddało, ale jednak teraz zbliżenie jest mniej komfortowe, bo brzuch przeszkadza, a ja się jakoś podświadomie boję żeby dziecku krzywdy nie zrobić, może to i głupie ale tak mam Więc zdecydowanie statystyki są niższe hehe
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie
Moze dlatego ze teraz wygladam bardziej jam gruszka no i ostatnio ciagle mi sie spiewa piosenka dla dzieci ,, a dlaczego gruszka chce byc chuda jak pietruszka "Pierwszy raz po porodzie u nas byl inny. Po pierwsze bylo ciasno jak diabli, normalnie rozdziewiczanie po raz drugi. No i tak bez brzucha poniej tak jakos lekko a jednoczesnie dziwnie. Plus piersi pelne mleka na ktore trzeba bylo uwazac
|
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
jak poznałam mojego TŻta na samym początku jak opowiadał mi o swojej chrześnicy z taką miłością i szczęściem i szczerością to już czułam, że o ho! coś się kroi- bo tak mnie na to wziął
pierwszy raz oszalałam jak dorosły facet mi opowiadał o dzieckua teraz jak mówi o naszym co oni to razem nie będą i że nie może się doczekać już...
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też z wyprawką jestem daleko w tyle ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że mama się zajmie wnuczką
|
|
#2207 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsza faza porodu z reguły u pierworódek jest na tyle długa że powinniście zdążyć a w którym szpitalu będziesz chciała rodzić?Cytat:
![]() ja mam mało rzeczy gdyby nie to że mam po starszym dziecku to też bym się martwiła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zroiłam nam dzisiaj na śniadanie owsiankę, tak założyłam że córka zje 1/3 tego co zrobiłam a ona zjadła połowę ja nie dojadłam musiałam dopchać się owocami
|
||||
|
|
|
#2208 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie, u mnie też z wyprawką jeszcze mooooocno w toku. Ciuszków mam z połowę, może odrobinę więcej, ale to takich do 68, bo większych póki co nie kupuje. Kilka akcesorii i tyle. Za wieksze gabarytowo rzeczy (łóżeczko, meble, wózek) biorę się pod koniec października/początek listopada. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Matko, ale dzisiaj pospałam! Nastawiłam sobie telefon na 8 i chyba go rąbnęłam pięścią albo co, bo nie dość, że biedak na podłodze leżał to mnie więcej nie obudził i zebrałam się sama przed 11. ![]() Nerwa trochę mam, bo chciałam kuchnię wysprzątać, a.. nie ma wody! I cholera wie kiedy wroci. ![]() Ostatnio robią coś na mojej ulicy i tak raz w tygodniu nie ma - ostatnio we wtorek nie było, ale to wcześniej kartka wisi więc można się przygotować. Wczoraj woda normalnie była i żadna nowa informacja nie wisiała, a dzisiaj znów nie ma. Jak będzie tak jak ostatnio to do 17 jadę na wodzie mineralnej z butelki - a starczy tylko do picia. Wrrrrrrr.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-09-10 o 11:43 |
|||||
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zastanawiam się, czy w ogóle potrzebuję kocyka do wózka. Dziecko będzie w kombinezonie, od wózka mam taki śpiworek ocieplany w środku, na to jeszcze ta osłonka, chyba by za dużo było tego wszystkiego. Kupię na razie dwa cienkie. A ile kupujecie prześcieradeł do łóżeczka?
Ktoś oprócz mnie będzie korzystać na początku z kołyski? Zastanawiam się nad materacem bo do wyboru są tylko albo piankowe albo gryka-pianka-kokos
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
co do torby do szpitala to ja miałam 3
na poród, na po porodzie i na wyjście ze szpitala i tż mi wszystko dostarczał jak trzeba było ![]() Cytat:
ja 6 tyg krwawiłam, miałam duże nacięcie i jeszcze jakaś blokadę psychiczną więc u nas post trwał dłużej
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh, facet na dzieciaka łapie kobietę ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Koritsi a po cesarce dłużej czy tak samo? Bo ja już przestałam liczyć na poród sn, nawet położna mi powiedziała, że nie mam się nastawiać, więc tak wiesz, wolę na każdą opcje byc przygotowana ![]() zrobiłam spagetti i mnie mały skopał boleśnie, aż musiałam sie połozyc na lewym boku, bo na lewym akurat cicho siedzi. |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
a kupujesz taka drewniana kołyskę czy taka coneco? ja myślałam o tej coneco ale nie mogę jej znaleźć w zadnym sklepie żeby zobaczyć jak to wygląda na żywo :/
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocyk do wózka to mysle ze raczej na wiosne, jak juz bedzie ciepło, bo tak to dzieciak bedzie w spiworze od wózka i w kombinezonie. ugotuje sie |
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, potem TŻ i jego brat, teraz będzie trzecie pokolenie. TŻ sobie tak uroił, niech ma
|
|
|
#2216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taki patent na podryw Cytat:
wiem, że kilka razy była tutaj o tym mowa ale ja nie mogę tego przyswoić
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
chyba bólu się bałam bo połóg się kończył a mnie nadal coś tam bolało więc nie czułam się komfortowo. I w sumie nie powiem żeby ten pierwszy raz po porodzie był jakiś super. Obydwoje byliśmy zestresowani. Takie to było dziwne.
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze że pospałaś, sen nam dobrze robi
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2220 |
|
Konto usunięte
|
Kalwinka będziemy wiedzieli dopiero za tydzień niestety czy przyjęli czy nie
taka dziwna polityki firmy zobaczymy. Jakby nie było mamy już plan na każdą ewentualność ![]() Co do tego gazu to nam kilka dobrych lat temu (jeszcze jak z mamą na wakacje jeździłam, ok. 10-11 lat temu), taki gaz wpuścili do przyczepy campingowej i ukradli radio z auta, które stało obok... Ogolnie wiesz wtedy to się jest taką dziewicą z odzysku, więc musi być jakoś inaczej Jak mój mąż dostanie tą nową pracę to pomyślimy o moim powrocie do pracy tylko na pół etatu. Albo w ogóle o wychowawczym - właśnie - jak to jest? Do którego roku życia dziecka można wziąć wychowawczy? Mogę wrócić na "chwilę" do pracy i później zdecydować, że chcę wychowawczy?? A jak nie dostanie tej pracy to jedziemy z młodym za granicę na 4 lata ![]() Ja za to ostatnio jak poszliśmy pytać o wypowiedzenie męża i widziałam jak się denerwuje, to mu uświadomiłam, że nawet gdyby chciał mnie kiedyś zdradzić (wiecie tatuś z wózkiem na spacerku to kręci laski ) to ledwo do domu wejdzie a ja będę wszystko wiedziała ![]() ![]() Czy lidlowe 62/68 to bardziej 62 czy 68?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

i ostatnio chodzi w koszulach ( uwielbiam koszule na facecie ) 

, potem TŻ i jego brat, teraz będzie trzecie pokolenie. TŻ sobie tak uroił, niech ma
A jak nie dostanie tej pracy to jedziemy z młodym za granicę na 4 lata