Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 10:51   #2191
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Oczywiscie - kciuki za wizyty

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 10:53   #2192
kalwinka
Zadomowienie

Widzę że większość z was męczy zgaga, mnie już budzi w nocy palenie w gardle, trzymam rennie pod poduszką

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Jak będzie czym to się pochwalę
Co to smoczków ja mam dwa tommee tippee, i teraz w rossie dostałam jeden avent. Z tego co widze to są podobne kształtem

Agrita ja dlatego dwie bo się tyle tych rzeczy nazbiera, że chyba bym jechała do tego szpitala z walizką, a w mniejszej torbie zawsze się szybciej znajdzie potrzebne rzeczy. Bo na co mi od razu 3 koszule czy 2 ręczniki, jakbym tam jechała na 2 tygodnie to ok
Własnie zobie w dzbanku zrobiłam herbatę z pomarańczą i goździkami.
Musiałam dzis w rossie kupić jakieś porządniejsze wkładki, bo się ze mnie po prostu leje. Masakra
Ja kupię na początek jeden smoczek, zobaczymy, czy dziecku w ogóle przypasuje

Do szpitala planuję zapakować walizkę z rzeczami dla mnie i małej, pieluszkami, podkładami i całą resztą i osobno torbę do samego porodu

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie tą poduszkę poporodową do siedzenia?
Nie, Jeśli będzie potrzebne to tż kupi dmuchane kółko do pływania

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Silikonowe osłonki na brodawki, kupujecie ? Złożyłam koszyk i tak się zastanawiam czy to też brać?
Planuję kupić, kosztują niewiele, a nie wiem czy kiedy będą potrzebne nie będę np sama z dzieckiem
Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie Gabrysia juz wielka dziewczyna 1200 g !! Sama w szoku jestem no i rozmawiałam z lekarzem bo ja termin mam teraz na 29 listopada i jakbym jednak cesarke chciała to tak kolo 19 listopada trzeba by planować przeraziło mnie to juz zupełnie grudniowa nie jestem:/
Jaka już duża a termin cc faktycznie baaaardzo blisko już
Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej... Melduje się szybko ze szpitala. Jeszcze w dwupaku ale było groźnie :-( już miałam dzwonić po taxi żeby u siebie do szpitala jechać ale wtedy lekarz się odezwał że mam jechać w trybie silnym do Matki Polki w Łodzi. No i jestem. Na IP mnie lekarka zbadała i stwierdziła rozwarcie 3cm i na porodówke... Przerażona byłam masakrycznie. Ale tam mnie panie jeszcze raz zbadały i stwierdziły że rozwarcia nie ma, może minimalne. Dostałam kroplowke na 48h, nakaz lezenia tylko do wc mogę wstać. I leżę już na oddziale. Tak jak Lobo pisala,od tej kroplowki Trzęsa mi się ręce, nie mam jak pisać :-(
Cały dzień wczoraj o was myślałam, cieszę się że sytuacja opanowana. Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Myślałam, że zawału dostanę. Jestem sama w domu, mieszkamy na uboczu. Mamy tylko dwóch sąsiadów. Ogólnie nikt do nas nie przyjeżdża bez zapowiedzi, jedynie moja mama, ale nie tak późno.
Przed chwilą dzwonek do drzwi...
Serce mi stanęło, bo mąż zazwyczaj dzwoni jak wraca... Okazało się, że to policjant. Sąsiadom z naprzeciwka, którzy jeszcze budowy nie zaczęli skradziono pustaki (pół palety chyba, z tego co widziałam)...
No i przyszedł pytać czy coś słyszałam...
Straszne to jest, bo ktoś praktycznie kradł nam pod oknem, a my nie słyszeliśmy... Swoją drogą żaden z sąsiadów nic nie słyszał.
Najlepsze jest to, że zawsze przynajmniej raz w nocy wstaję i jak coś by się działo to bym słyszała.
Przerażające jest to, że u nas okradają domy nawet jak mieszkańcy w nich są - znajomym wynieśli z domu praktycznie cały parter w nocy, jak spali w sypialniach na górze. Policja mówi, że teraz złodzieje jakiś gaz wpuszczają, żeby domownicy mocno spali
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja do matek polek nie naleze ale dopoki dzieci nie pojda do przedszkolato. Chce z nimi siedziec. Tzn akurat jak maly bedzie szedl.do przedszkola to Hania do zerowki.
Jakos tak boje sie ze ich dziecinstwo mi przeleci miedzy palcami.
Dzis ogladalismy z tz (jak jeszcze gadalismy) filmy z mala Hania zaluje ze bylam z nia w sumie niecaly rok w domu.
Jak was czytam mam wrażenie że jestem wyrodna jakaś, w styczniu chcę wrócić na uczelnię, po pół roku na pół etatu do pracy. I nawet nie chodzi o finanse, bo jest duża szansa, że tż będzie zarabiał więcej w przyszłym roku, ale ja potrzebuję kontaktu z ludźmi. I lubię swoją pracę ( i studia też ) Nie chciałabym mieć poczucia, że muszę zrezygnować z jakiejś aktywności ze względu na dziecko
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
A ja postanowiłam sie ujawnić
Czytam Was juz od paru dni.

27tydzień, będzie chłopiec.

Czytając Was jestem przerażona, ze macie już niemal pełne wyprawki, u mnie raptem parę ciuszków i kombinezon na zimę. Strasznie ciężko mi sie jakoś do tego wszystkiego zabrać. Na szczęście zaczynam L4 to może jakoś uda mi się to ogarnąć
Witaj Mnie też brakuje jeszcze bardzo dużo do wyprawki (tzn mam niewiele - trochę ubranek, łóżeczko i zarezerwowany fotelik)

Gryziu jak z wypowiedzeniem męża, przyjęli ? W ogóle mi się śniłaś - mieszkałaś w małym, drewnianym dworku w środku lasu
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 10:56   #2193
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Juz wiem czemu wczoraj taka znerwivowana na tz bylam.
Chce mi sie seksu masakrycznie
Normalnie od rana tylko leze i mysle o wiadono czym.
Po 36 tyg chyba zlamie zakaz bo ja do lutego nie wyrobie.....
Ja ogolnie nie jestem erotomanem ale ostatnio tz na mnie tak dziala ze ciezko mi spac obok niego
Jak sie calowalismy tylko to ja juz czulam ze zaraz wybuchne a nie wolno
ja mam dokładnie to samo
mam straszną chcicę... i wczoraj też rozkminiałam jak głupek, że jeśli by już złamać zakaz to kiedy najbezpieczniej bo nie wyrobię
i też coś w tym jest, że mój TŻ teraz wydaje mi się nad wyraz atrakcyjny- tak typowo na całą noc do łóżka
czasem w ogóle nie mogę się skupić co on do mnie mówi
Stary 2015-09-10, 11:02   #2194
ogolnie
Zakorzenienie

A jak długo po porodzie nie można się ? Tylko na czas połogu czy czasem dłużej? <oszaleję >
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:04   #2195
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie to samo
mam straszną chcicę... i wczoraj też rozkminiałam jak głupek, że jeśli by już złamać zakaz to kiedy najbezpieczniej bo nie wyrobię
i też coś w tym jest, że mój TŻ teraz wydaje mi się nad wyraz atrakcyjny- tak typowo na całą noc do łóżka
czasem w ogóle nie mogę się skupić co on do mnie mówi

hehe
no to chyba każdej z nas już tego brakuje
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:06   #2196
rudaska
Zakorzenienie

Nie mogę cytować :-/ nie wiem co jest.
Witam nową mamę, bo przegapiłam
Ogólnie nie smutaj
Czubasek no nie zazdroszczę, ciekawe czy jakby był zakaz, to też by ci się chciało. A swoją drogą, czy was kręci to jak tż mówią o dzieciach? Bo mój jak np. mówi o tym jak się będzie bawił z Igorem to bym go normalnie zjadła
Cienwiatru a ty z którego października jesteś?
Stary 2015-09-10, 11:09   #2197
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A jak długo po porodzie nie można się ? Tylko na czas połogu czy czasem dłużej? <oszaleję >
Na polog, chociaz my nie wytrzymalismy 6 tyg

Jeszcze moj kochany maz mi sprosne smsy wysyla i ostatnio chodzi w koszulach ( uwielbiam koszule na facecie )

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Ogólnie nie smutaj
Czubasek no nie zazdroszczę, ciekawe czy jakby był zakaz, to też by ci się chciało. A swoją drogą, czy was kręci to jak tż mówią o dzieciach? Bo mój jak np. mówi o tym jak się będzie bawił z Igorem to bym go normalnie zjadła
Mi sie ogolnie chce po dlugim nieuzytkowaniu
Z tymi dziecmi coa jest
Mnie tak tz do siebie przekonal. Na pierwszej randce opowiadal o swojej rocznej siostrzenicy i chrzesnicy. Wpadlam wtedy jak gruszka w kompot

Stary 2015-09-10, 11:10   #2198
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze moj kochany maz mi sprosne smsy wysyla i ostatnio chodzi w koszulach ( uwielbiam koszule na facecie )

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Z tymi dziecmi coa jest
Mnie tak tz do siebie przekonal. Na pierwszej randce opowiadal o swojej rocznej siostrzenicy i chrzesnicy. Wpadlam wtedy jak gruszka w kompot
Nie boli potem ten pierwszy raz po? Jak to wygląda? Tak samo czy inaczej?

Mój TŻ wczoraj wrócił z pracy, wykąpał się, zjedliśmy obiad i poszliśmy montować nowe tv, wcale się nie ubierał, nago montował Ale potem się pożarliśmy i dupa była nie seks

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:

Z tymi dziecmi coa jest
a nie jak śliwka?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
hehe
no to chyba każdej z nas już tego brakuje
Mi nie, staramy się od początku nie zmieniać grafiku Czyli jak się chce to jazda, nawet w środku dnia
Stary 2015-09-10, 11:13   #2199
syylwuska
Zakorzenienie

Hej Dorosea

Rudaska to o czym piszesz to właśnie jest najgorsze, nie wyobrażam sobie, ze pierwsze słowo albo,pierwszy krok jest przy tesciach, bym ryczala chyba tydzień ;( pociesza mnie to, ze ja raczej raz na 4 dni będę w ciągu dnia nieobecna, no licze ze wtedy Tz będzie pilnował, ale wiem jak będzie, pojedzie do rodziców, bo tam będzie dużo roboty, a Mala zostawi teściowej, na samą myśl juz się wkurzam ;/

Cienwiatru jak wrócisz, wstawiając zdjęcia kombinezonu i pokaż łóżeczko, na jakie się w końcu zdecydowalas? Fajnie, ze jestes ;*

Dorosea jaki Tako chodzi Ci po glowie?

Czubasek współczuję Ci, a wiem jak to jest jak taki zakazany owoc kusi, wtedy chce się ze zdwojoną siłą ;/

Ogólnie on to robi chyba specjalnie!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:14   #2200
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie nie smutaj
Kręci, kręci, zwłaszcza jak mój gada do brzucha Tłumaczy małej o co chodzi w meczu, albo opowiada o podróżach, albo narzeka na mnie <lol> Ale to słodkie jest
Stary 2015-09-10, 11:15   #2201
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna psina, możesz mu trochę ulżyć przemywając oczko płatkiem kosmetycznym nasączonym w naparze rumianku (2 torebki rumianki zalej gorącą wodą, niech się zaparzy, przestudź). Może sobie czymś kolnął albo zatarł. Rumianek łagodzi podrażnienia trochę.
Ja kiedyś robiłam okłady ze zwykłej herbaty, jak nie miałam rumianku
Stary 2015-09-10, 11:20   #2202
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Nie boli potem ten pierwszy raz po? Jak to wygląda? Tak samo czy inaczej?

Mój TŻ wczoraj wrócił z pracy, wykąpał się, zjedliśmy obiad i poszliśmy montować nowe tv, wcale się nie ubierał, nago montował Ale potem się pożarliśmy i dupa była nie seks

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

a nie jak śliwka?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Mi nie, staramy się od początku nie zmieniać grafiku Czyli jak się chce to jazda, nawet w środku dnia
ja na początku ciąży (wymioty, ciągłe zawroty głowy itp.) totalnie nie miałam ochoty, dopiero w 2 trymestrze mi oddało, ale jednak teraz zbliżenie jest mniej komfortowe, bo brzuch przeszkadza, a ja się jakoś podświadomie boję żeby dziecku krzywdy nie zrobić, może to i głupie ale tak mam Więc zdecydowanie statystyki są niższe hehe
Stary 2015-09-10, 11:21   #2203
czubasek20
Zakorzenienie

ogolnie chcialam.napisac sliwka ale myslalam o gruszce
Moze dlatego ze teraz wygladam bardziej jam gruszka no i ostatnio ciagle mi sie spiewa piosenka dla dzieci ,, a dlaczego gruszka chce byc chuda jak pietruszka "

Pierwszy raz po porodzie u nas byl inny. Po pierwsze bylo ciasno jak diabli, normalnie rozdziewiczanie po raz drugi. No i tak bez brzucha poniej tak jakos lekko a jednoczesnie dziwnie. Plus piersi pelne mleka na ktore trzeba bylo uwazac

Stary 2015-09-10, 11:23   #2204
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś robiłam okłady ze zwykłej herbaty, jak nie miałam rumianku
I bardzo dobrze, to też złagodzi podrażnienie i przyniesie ulgę.
Stary 2015-09-10, 11:23   #2205
mervie
Rozeznanie

jak poznałam mojego TŻta na samym początku jak opowiadał mi o swojej chrześnicy z taką miłością i szczęściem i szczerością to już czułam, że o ho! coś się kroi- bo tak mnie na to wziął pierwszy raz oszalałam jak dorosły facet mi opowiadał o dziecku
a teraz jak mówi o naszym co oni to razem nie będą i że nie może się doczekać już... do zjedzenia właśnie!
Stary 2015-09-10, 11:32   #2206
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Czytając Was jestem przerażona, ze macie już niemal pełne wyprawki, u mnie raptem parę ciuszków i kombinezon na zimę. Strasznie ciężko mi sie jakoś do tego wszystkiego zabrać. Na szczęście zaczynam L4 to może jakoś uda mi się to ogarnąć
Witam nową mamusię

ja też z wyprawką jestem daleko w tyle

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Gratuluje wtajemniczenia na 26 lvlu

Co do powrotu do pracy, ja muszę wrócić po roku do pracy więc też nie wiem jak to będzie i jak ja wrócę do starego trybu życia z dzieciątkiem. Cóż, pozyjemy zobaczymy, w tej chwili wolę sie modlić za zdrowie dziecka , reszta sie jakoś ułoży
ja też szybko wracam do pracy, bo już od sierpnia na pół etatu, a od grudnia normalnie
mam nadzieję, że mama się zajmie wnuczką

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:33   #2207
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Hehe no ja wlasnie wiem ze to nie ma zadnego znaczenia tak naprawde byleby tylko dziecko bylo zdrowe ale ja jakos tak od poczatku grudzien obstawialam zreszta na poczatku wypadalo mi ze 3-4 grudzien wiec jesli bede naturalnie rodzic to roznie moze byc ale z drugiej strony mala i tak dosc duza wiec kto wie moze jednak jakos owulacje wczesniej mialam czy cos ;-)

Powiem Wam ze mnie w porodzie najbardziej przeraza to oczekiwanie , jeszcze moj TZ zaczyna mnie schizowac ze co bedzie jak utknie w korku jadac z pracy (mieszkamy i pracujemy w centrum krakowa) a pozniej znowu korki do szpitala no po prostu kaplica!! chyba w dzien to musialabym po karetke dzwonic wtedy bylabym pewna ze dojade.
A martwie sie o to ze nie zdaze bo moja mama oba porody miala takie ze ledwo do szpitala dojechala nawet przy pierwszym wiec wiem ze roznie moze byc
A juz samo przebywanie w szpitalu to juz w ogole mam schize bo szpitale kojarza mi sie glownie z powaznymi chorobami i smiercia :/
wiem wiem malo optymistyczne wizje z samego rana ale to moze dlatego ze sie nie wyspalam ;-)
ja mam córkę listopadową więc mi to nawet pasuje, że synek też będzie z listopada. Muszę się dopytać swojego lekarza we wtorek na jaką datę się nastawiać.

Pierwsza faza porodu z reguły u pierworódek jest na tyle długa że powinniście zdążyć a w którym szpitalu będziesz chciała rodzić?

Cytat:

witaj

ja mam mało rzeczy gdyby nie to że mam po starszym dziecku to też bym się martwiła

Cytat:
Hejka.
zaneta trzymaj się w 2pack!

Ja tu chyba przestanę zaglądać, bo wy już macie większość, a ja daleko w polu jeszcze Kasy nie mam obecnie, wczoraj się pokłóciłam znowu z TŻ (znaczy kłótnie to nie są w sumie...), bo zapomniał, ze sie umówiliśmy do księdza na spotkanie i mi się przykro zrobiło i dalece wywnioskowałam, ze ma w dupie ślub i wszystko. To jak to powiedziałam to poszła lawina. Eh...Ostatnio zbyt często się spieramy o gówna...
I dzis nie mam humoru w ogóle.
Jezu, czemu jakieś mroki z przeszłości muszą tak bardzo oddziaływać w przyszłości
mój TZ nienawidzi jak nadinterpretuję i wtedy wkurza się jeszcze bardziej.

Cytat:
na czas połogu

Zroiłam nam dzisiaj na śniadanie owsiankę, tak założyłam że córka zje 1/3 tego co zrobiłam a ona zjadła połowę ja nie dojadłam musiałam dopchać się owocami
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:39   #2208
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj.

Nie martw sie, u mnie też z wyprawką jeszcze mooooocno w toku. Ciuszków mam z połowę, może odrobinę więcej, ale to takich do 68, bo większych póki co nie kupuje. Kilka akcesorii i tyle.
Za wieksze gabarytowo rzeczy (łóżeczko, meble, wózek) biorę się pod koniec października/początek listopada.

Cytat:
Co do powrotu do pracy, ja muszę wrócić po roku do pracy więc też nie wiem jak to będzie i jak ja wrócę do starego trybu życia z dzieciątkiem. Cóż, pozyjemy zobaczymy, w tej chwili wolę sie modlić za zdrowie dziecka , reszta sie jakoś ułoży
Dokładnie.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Przerażające jest to, że u nas okradają domy nawet jak mieszkańcy w nich są - znajomym wynieśli z domu praktycznie cały parter w nocy, jak spali w sypialniach na górze. Policja mówi, że teraz złodzieje jakiś gaz wpuszczają, żeby domownicy mocno spali
Masakra

Cytat:
Chyba przez czas połogu - tak mi koleżanki mówiły.

Cytat:
ja na początku ciąży (wymioty, ciągłe zawroty głowy itp.) totalnie nie miałam ochoty, dopiero w 2 trymestrze mi oddało, ale jednak teraz zbliżenie jest mniej komfortowe, bo brzuch przeszkadza, a ja się jakoś podświadomie boję żeby dziecku krzywdy nie zrobić, może to i głupie ale tak mam Więc zdecydowanie statystyki są niższe hehe
To tak jak u mnie.

Matko, ale dzisiaj pospałam! Nastawiłam sobie telefon na 8 i chyba go rąbnęłam pięścią albo co, bo nie dość, że biedak na podłodze leżał to mnie więcej nie obudził i zebrałam się sama przed 11.

Nerwa trochę mam, bo chciałam kuchnię wysprzątać, a.. nie ma wody! I cholera wie kiedy wroci.
Ostatnio robią coś na mojej ulicy i tak raz w tygodniu nie ma - ostatnio we wtorek nie było, ale to wcześniej kartka wisi więc można się przygotować. Wczoraj woda normalnie była i żadna nowa informacja nie wisiała, a dzisiaj znów nie ma. Jak będzie tak jak ostatnio to do 17 jadę na wodzie mineralnej z butelki - a starczy tylko do picia.

Wrrrrrrr.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-09-10 o 11:43
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:41   #2209
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, zastanawiam się, czy w ogóle potrzebuję kocyka do wózka. Dziecko będzie w kombinezonie, od wózka mam taki śpiworek ocieplany w środku, na to jeszcze ta osłonka, chyba by za dużo było tego wszystkiego. Kupię na razie dwa cienkie. A ile kupujecie prześcieradeł do łóżeczka?

Ktoś oprócz mnie będzie korzystać na początku z kołyski? Zastanawiam się nad materacem bo do wyboru są tylko albo piankowe albo gryka-pianka-kokos
Stary 2015-09-10, 11:41   #2210
benita84
Zadomowienie

co do torby do szpitala to ja miałam 3 na poród, na po porodzie i na wyjście ze szpitala i tż mi wszystko dostarczał jak trzeba było

Cytat:
chyba na czas połogu tylko, chociaż jak szybciej dojdziesz do siebie i będziesz chciała to nikt Wam nie zabroni ja 6 tyg krwawiłam, miałam duże nacięcie i jeszcze jakaś blokadę psychiczną więc u nas post trwał dłużej
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:43   #2211
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
jak poznałam mojego TŻta na samym początku jak opowiadał mi o swojej chrześnicy z taką miłością i szczęściem i szczerością to już czułam, że o ho! coś się kroi- bo tak mnie na to wziął pierwszy raz oszalałam jak dorosły facet mi opowiadał o dziecku
a teraz jak mówi o naszym co oni to razem nie będą i że nie może się doczekać już... do zjedzenia właśnie!
Hah, mój też mnie złapał na chrześniaka swojego, a już w ogóle jak wysłał mi jego zdjęcie jak śpi, miał wtedy 2,5 roku, a ja jeszcze go nie znałam, bo to było krótko po tym jak zaczęlismy randkować.
ahhh, facet na dzieciaka łapie kobietę

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Koritsi a po cesarce dłużej czy tak samo? Bo ja już przestałam liczyć na poród sn, nawet położna mi powiedziała, że nie mam się nastawiać, więc tak wiesz, wolę na każdą opcje byc przygotowana

zrobiłam spagetti i mnie mały skopał boleśnie, aż musiałam sie połozyc na lewym boku, bo na lewym akurat cicho siedzi.
Stary 2015-09-10, 11:44   #2212
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

chyba na czas połogu tylko, chociaż jak szybciej dojdziesz do siebie i będziesz chciała to nikt Wam nie zabroni ja 6 tyg krwawiłam, miałam duże nacięcie i jeszcze jakaś blokadę psychiczną więc u nas post trwał dłużej
a co masz na mysli mówiac blokade psychiczna? ja własnie sie zastanawiałam czy np nie bede sie wstydzic, juz teraz co prawda TŻta nastawiam na różne atrakcje widokowe "po"...ale róznie
Stary 2015-09-10, 11:44   #2213
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Ktoś oprócz mnie będzie korzystać na początku z kołyski? Zastanawiam się nad materacem bo do wyboru są tylko albo piankowe albo gryka-pianka-kokos
a kupujesz taka drewniana kołyskę czy taka coneco? ja myślałam o tej coneco ale nie mogę jej znaleźć w zadnym sklepie żeby zobaczyć jak to wygląda na żywo :/
Stary 2015-09-10, 11:45   #2214
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zastanawiam się, czy w ogóle potrzebuję kocyka do wózka. Dziecko będzie w kombinezonie, od wózka mam taki śpiworek ocieplany w środku, na to jeszcze ta osłonka, chyba by za dużo było tego wszystkiego. Kupię na razie dwa cienkie. A ile kupujecie prześcieradeł do łóżeczka?

Kalusia ja kupiłam 3 prześcieradła, mysle ze spokojnie wystarczyłyby nawet 2.
kocyk do wózka to mysle ze raczej na wiosne, jak juz bedzie ciepło, bo tak to dzieciak bedzie w spiworze od wózka i w kombinezonie. ugotuje sie
Stary 2015-09-10, 11:48   #2215
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
a kupujesz taka drewniana kołyskę czy taka coneco? ja myślałam o tej coneco ale nie mogę jej znaleźć w zadnym sklepie żeby zobaczyć jak to wygląda na żywo :/
U nas będzie kołyska, w której jeszcze teściowa sypiała , potem TŻ i jego brat, teraz będzie trzecie pokolenie. TŻ sobie tak uroił, niech ma
Stary 2015-09-10, 11:48   #2216
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Hah, mój też mnie złapał na chrześniaka swojego, a już w ogóle jak wysłał mi jego zdjęcie jak śpi, miał wtedy 2,5 roku, a ja jeszcze go nie znałam, bo to było krótko po tym jak zaczęlismy randkować.
ahhh, facet na dzieciaka łapie kobietę

hahahaha nieźli są taki patent na podryw

Cytat:

w ogóle nie ogarniam co na co, ile warstw, jakie grubości...
wiem, że kilka razy była tutaj o tym mowa ale ja nie mogę tego przyswoić
Stary 2015-09-10, 11:50   #2217
benita84
Zadomowienie

Cytat:
a co masz na mysli mówiac blokade psychiczna? ja własnie sie zastanawiałam czy np nie bede sie wstydzic, juz teraz co prawda TŻta nastawiam na różne atrakcje widokowe "po"...ale róznie
chyba bólu się bałam bo połóg się kończył a mnie nadal coś tam bolało więc nie czułam się komfortowo. I w sumie nie powiem żeby ten pierwszy raz po porodzie był jakiś super. Obydwoje byliśmy zestresowani. Takie to było dziwne.
Stary 2015-09-10, 11:50   #2218
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Matko, ale dzisiaj pospałam! Nastawiłam sobie telefon na 8 i chyba go rąbnęłam pięścią albo co, bo nie dość, że biedak na podłodze leżał to mnie więcej nie obudził i zebrałam się sama przed 11.
haha, to masz tak jak ja czasami, BUDZIK CIĘ OBUDZIŁ, ALE NIE PRZEKONAŁ

Dobrze że pospałaś, sen nam dobrze robi
Stary 2015-09-10, 11:50   #2219
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaha nieźli są taki patent na podryw

w ogóle nie ogarniam co na co, ile warstw, jakie grubości...
wiem, że kilka razy była tutaj o tym mowa ale ja nie mogę tego przyswoić
Coś w tym jest, pamiętam jak kiedy zaczęliśmy się spotykać, TŻ mi opowiadał, jak bawił się z synkami sąsiadów. Też tym u mnie zapunktował
Stary 2015-09-10, 11:51   #2220
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Kalwinka będziemy wiedzieli dopiero za tydzień niestety czy przyjęli czy nie taka dziwna polityki firmy zobaczymy. Jakby nie było mamy już plan na każdą ewentualność
Co do tego gazu to nam kilka dobrych lat temu (jeszcze jak z mamą na wakacje jeździłam, ok. 10-11 lat temu), taki gaz wpuścili do przyczepy campingowej i ukradli radio z auta, które stało obok...

Ogolnie wiesz wtedy to się jest taką dziewicą z odzysku, więc musi być jakoś inaczej

Jak mój mąż dostanie tą nową pracę to pomyślimy o moim powrocie do pracy tylko na pół etatu. Albo w ogóle o wychowawczym - właśnie - jak to jest? Do którego roku życia dziecka można wziąć wychowawczy? Mogę wrócić na "chwilę" do pracy i później zdecydować, że chcę wychowawczy?? A jak nie dostanie tej pracy to jedziemy z młodym za granicę na 4 lata

Ja za to ostatnio jak poszliśmy pytać o wypowiedzenie męża i widziałam jak się denerwuje, to mu uświadomiłam, że nawet gdyby chciał mnie kiedyś zdradzić (wiecie tatuś z wózkiem na spacerku to kręci laski ) to ledwo do domu wejdzie a ja będę wszystko wiedziała

Czy lidlowe 62/68 to bardziej 62 czy 68?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości