Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 12:32   #2251
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
yyy jak to? Ja miałam 2 podejścia. Ale 5??
Szczerze to nie liczyłam ale coś koło tego. Za każdym razem bolało jak cholera i krwawiłam, taki pech po prostu
Stary 2015-09-10, 12:37   #2252
andriuszka77
Zadomowienie

OOO moja mama dzwoniła, że mi kupiła mnóstwo rzeczy dla dziecka jakieś pajace, śpiochy i czapeczki i skarpetunie super, nie mogę się doczekać kiedy do niej wpadnę i pooglądam

A ja dziś standardowo szyciowo książeczka się rozrasta hehe coś dużo tych kart manipulacyjnych narobiłam pora to zszywać w całość pomału Jak mała podrośnie to będzie się nią bawić i uczyć z niej.

Rudaska jaki extra dinozaur!! Brachiozaur jak żywy! Extra szycianka ! Piękna metkogrzywa
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:41   #2253
ogolnie
Zakorzenienie

Boże, ja się cieszę, że wybrałam krem do buzi dla małego, a tu się okazuje, że jeszcze trzeba wybrać chusteczki nawilżane, oliwkę na ciemieniuchę, płyn do kąpieli... Spędzam dziś dzień ze Sroką na jej analizach

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Szczerze to nie liczyłam ale coś koło tego. Za każdym razem bolało jak cholera i krwawiłam, taki pech po prostu
Ciaśniutko było
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:44   #2254
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Ja znalazłam taki z odpinaną warstwą gryczaną, którą podobno można wyprać. A zresztą, tak jak pisałam, do kołyski i tak nie ma innych do wyboru. Albo taki albo zwykła pianka

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

U mnie to chyba było z 5 pierwszych razów. Taka ze mnie była zatwardziała dziewica
Z tą odpinaną warstwą to też dobry pomysł moim zdaniem.

a co myślicie o takim https://materace-dla-ciebie.pl/sklep...asnoludek.html pianka + lateks?

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:47   #2255
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
a co myślicie o takim https://materace-dla-ciebie.pl/sklep...asnoludek.html pianka + lateks?

oj temat materacy to dla mnie jeszcze czarna magia, ale muszę się spiąć żeby też to ogarnąć
Stary 2015-09-10, 12:57   #2256
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam utrzymywania się z jednej wypłaty, sama nie wiem jak to rozwiążemy. Chciałabym wrócić do pracy ale w takim trybie, w jakim z TŻem pracowaliśmy, nie miałby kto zajmować się Małym a nie chcielibyśmy tego zrzucać na teściową - nie lubię mieć wobec kogoś zobowiązań. Szczerze to nie mam pojęcia, jak to jest ze żłobkami, czy one wszystkie są płatne i na jakiej podstawie przydzielane są miejsca
No ja właśnie też nie tym bardziej mając kredyt... Zobaczymy czy znajdę jakieś sensowne rozwiązanie.
Jak wrócę do pracy to będzie ciężko, bo moja mama nie zawsze będzie mogła zostawać, bo sama pracuje. Żłobka ani jednego nie ma u nas w mieście. Ja na pierwszą zmianę już o 5:30 byłam w pracy... No nic, zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
A ja postanowiłam sie ujawnić
Czytam Was juz od paru dni.

27tydzień, będzie chłopiec.

Czytając Was jestem przerażona, ze macie już niemal pełne wyprawki, u mnie raptem parę ciuszków i kombinezon na zimę. Strasznie ciężko mi sie jakoś do tego wszystkiego zabrać. Na szczęście zaczynam L4 to może jakoś uda mi się to ogarnąć
Witaj!

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
pocieszające

Ja do ostatniego weekendu pracowałam jeszcze po 12h i nawet w dzień wolny to zupełnie nie miałam sił myślec o zakupach

Dziewczyny czy macie wybrane wózki ? Jest tego tyle, że zupełnie nie wiem na co się zdecydować.
Kupujecie nowe czy używane ? Bardziej czy mniej znanych firm ?
Ja kopiłam Tako Extreme + fotelik Maxi Cosi

Cytat:
Wczorajsze literki nie wyszły ale żeby nie było że tak bezproduktywnie minął dzień, przedstawiam konika/dinozaura/żyrafę kto co tam widzi. Z przodu bawełna z tyłu biała flanela

Jaki ładny!

Ja już po USG. Maleńka waży 807 g (albo 809 - nie pamiętam dokładnie). I wszystko z nią w porządku
Gin powiedziała, że Inka ma mój nosek ( nie wiem czy można to tak zobaczyć na USG, ale co tam, miłe to było )
Z szyjką dalej coś jest nie tak, bo mam znów wizytę (bez USG) we wtorek, a za dwa tygodnie chyba kolejne USG.
Co dokładnie z nią to napiszę Wam później jak mama mi podwiezie wydruk opisu USG, bo mi nie chciały dać

W każdym razie chyba serio wezmę się już poważnie za tą wyprawkę i dla siebie i dla Małej

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Moja bezmyślność ostatnio osiąga wszelkie szczyty...
Zaczytałam się i zapomniałam, że butelka z sokiem jest otwarta. Potrząsnęłam nią. Nie muszę chyba pisać co się stało dalej

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:

Karmazynowa ciężko radzić. Nie jestem ekspertem
Na początku sama miałam kupować piankowy, ale miałam w głowię tą wątpliwość czy ta pianka na pewno będzie odpowiednio twarda. Jednak pianka to pianka I głównie z tego względu zdecydowałam się na połączenie kokosu i lateksu. Ale ten materac który pokazałaś ma dobre opinie, więc to też o czymś świadczy
Ja stwierdziłam, że zaryzykuję- najwyżej odeślę.
Stary 2015-09-10, 12:58   #2257
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, chodzicie/będziecie chodzić na SR same czy z TŻami? Bo mój jakoś się miga
Stary 2015-09-10, 13:05   #2258
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, chodzicie/będziecie chodzić na SR same czy z TŻami? Bo mój jakoś się miga
Trochę sama, a jak mąż nie będzie akurat w pracy to mówił że pójdzie ze mną. Akurat mój pod tym względem jest kochany, chodzi ze mną na wizyty, wspiera jak się stresuję. A przed każdą wizytą i USG dostaję paniki więc to miłe że on mnie uspokaja. Ja od października gdzieś zaczynam SR.
Stary 2015-09-10, 13:08   #2259
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem. Myślicie że może być dobry z samej pianki na pierwszy okres? Potem do łóżeczka bym kupiła lateks-kokos
Jeśli jest opcja, ze się ją odpina i można wyprać, a chcesz mieć coś twardszego to wez z gryka, jeśli nie to zostaje pianka, skoro nie ma dużego wyboru przy kolyskach, to muszą być dobre, te które są
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52717038]Sylwuska szwagierka jest w domu [/QUOTE]
A to chyba że tak

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
OOO moja mama dzwoniła, że mi kupiła mnóstwo rzeczy dla dziecka jakieś pajace, śpiochy i czapeczki i skarpetunie super, nie mogę się doczekać kiedy do niej wpadnę i pooglądam

A ja dziś standardowo szyciowo książeczka się rozrasta hehe coś dużo tych kart manipulacyjnych narobiłam pora to zszywać w całość pomału Jak mała podrośnie to będzie się nią bawić i uczyć z niej.

Rudaska jaki extra dinozaur!! Brachiozaur jak żywy! Extra szycianka ! Piękna metkogrzywa
Super

Pochwal się książeczka, cos juz czuje ze będę Ci jej zazdroscila

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Boże, ja się cieszę, że wybrałam krem do buzi dla małego, a tu się okazuje, że jeszcze trzeba wybrać chusteczki nawilżane, oliwkę na ciemieniuchę, płyn do kąpieli... Spędzam dziś dzień ze Sroką na jej analizach

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ciaśniutko było
Hehe to zamelduj nam juz, jak powybierasz, żeby każda nie musiała tyle siedzieć
Cytat:

Ja planuje kupić właśnie pianka lateks, według mnie takie są ok, poczytaj tylko o firmie czy jest w porządku i zamawiaj

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
No ja właśnie też nie tym bardziej mając kredyt... Zobaczymy czy znajdę jakieś sensowne rozwiązanie.
Jak wrócę do pracy to będzie ciężko, bo moja mama nie zawsze będzie mogła zostawać, bo sama pracuje. Żłobka ani jednego nie ma u nas w mieście. Ja na pierwszą zmianę już o 5:30 byłam w pracy... No nic, zobaczymy.

Witaj!

Jaki ładny!

Ja już po USG. Maleńka waży 807 g (albo 809 - nie pamiętam dokładnie). I wszystko z nią w porządku
Gin powiedziała, że Inka ma mój nosek ( nie wiem czy można to tak zobaczyć na USG, ale co tam, miłe to było )
Z szyjką dalej coś jest nie tak, bo mam znów wizytę (bez USG) we wtorek, a za dwa tygodnie chyba kolejne USG.
Co dokładnie z nią to napiszę Wam później jak mama mi podwiezie wydruk opisu USG, bo mi nie chciały dać

W każdym razie chyba serio wezmę się już poważnie za tą wyprawkę i dla siebie i dla Małej

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Zaczytałam się i zapomniałam, że butelka z sokiem jest otwarta. Potrząsnęłam nią. Nie muszę chyba pisać co się stało dalej

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Na początku sama miałam kupować piankowy, ale miałam w głowię tą wątpliwość czy ta pianka na pewno będzie odpowiednio twarda. Jednak pianka to pianka I głównie z tego względu zdecydowałam się na połączenie kokosu i lateksu. Ale ten materac który pokazałaś ma dobre opinie, więc to też o czymś świadczy
Podobna do mamusi

Mam nadzieję, że z tą szyjka nic Ci się nie pogorszyła i na wydruku będzie ok, może po prostu teraz trzeba częściej to sprawdzac.

Pisz co zamawiasz, bo mnie zawsze mobiliuje, jak któraś z Was tu napisze, że kupiła to i to, a ja tego nie mam, więc zmuszam się i siadam do zamawiania

Oj to pewnie mialas sprzątania, ściany czyste?

A co do materaca to ile czasu masz na odeslanie? Bo Ty chyba już w domu go masz? No i odesłać to raczej taki zafoliowany nieużywany chyba mozna? Więc jak sprawdzisz?

Ja myślę, ze ten pianka lateks będzie ok

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:11   #2260
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja dzisiaj mam pierwsze zajęcia w SR i idę z mężem. Dla mnie nie ma wymigiwania się, chyba że będzie miał coś z budową albo pracę, to wiadomo. Ale tak to nie ma - później będzie mi gadał, że z czymś przesadzam co mi tam powiedzą, a jak sam usłyszy to może bardziej uwierzy w to co mówią
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:12   #2261
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
haha, to masz tak jak ja czasami, BUDZIK CIĘ OBUDZIŁ, ALE NIE PRZEKONAŁ
mnie również dzisiaj nie przekonał mój budzik
a próbował 5 razy w przeciągu 40 minut

Cytat:

super! duża dziewczyna
Stary 2015-09-10, 13:14   #2262
kalusia87
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52717551]Ja dzisiaj mam pierwsze zajęcia w SR i idę z mężem. Dla mnie nie ma wymigiwania się, chyba że będzie miał coś z budową albo pracę, to wiadomo. Ale tak to nie ma - później będzie mi gadał, że z czymś przesadzam co mi tam powiedzą, a jak sam usłyszy to może bardziej uwierzy w to co mówią [/QUOTE]
No właśnie ja bym chciała, żeby TŻ ze mną chodził po to, żeby nie mówił, że przesadzam, albo że naczytałam się czegoś w internecie
Stary 2015-09-10, 13:14   #2263
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ będzie chodził ze mną - sam chce.
Planujemy wybrać się jeszcze na kurs pierwszej pomocy - nie mamy tego w ramach SR, a ja czuję wewnętrzną potrzebę by iść.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:15   #2264
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Planujemy wybrać się jeszcze na kurs pierwszej pomocy - nie mamy tego w ramach SR, a ja czuję wewnętrzną potrzebę by iść.
Na warsztatach Mamo to ja w programie jest pierwsza pomoc
Stary 2015-09-10, 13:18   #2265
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dzięki. Zaraz to obczaję.

Stary 2015-09-10, 13:23   #2266
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska podaję co wybrałam:
Krem do buźki: Bobini krem pielęgnacyjny dla niemowląt
chusteczki nawilżające: Rossmann Babydream Calendula albo Cleanic Kindii Skin Balance
płyn do kąpieli: Hipp Babysanft różowy i zamierzam przyjrzeć się jeszcze rossmannowskim Babydreamom, ale muszę zobaczyć co u nas jest ewentualnie dostępne w Rossku.

Zdecydowałam też po dłuuuuugich przemysleniach, że nie będę szalała z pampersami, od początku chyba zainwestuję w Dadę, w końcu i tak przy każdej pielusze możliwe jest przeciekanie to raz, a dwa..mysle ze noworodka sie przewija na tyle często, że nie potrzeba super pieluch.
ale temat jeszcze przemysle i zostawiam go na sam koniec

dziewczyny, a witaminy trzeba brać do samego konca ciązy? bo konczy mi sie omegamed, ostatnio zamawiałam 3 opakowania naraz, ale teraz nie wiem czy zamówić 2 czy jeszcze 3? dokładnie skoncza mi sie 6 października, jakbym zamówiła 2 op. to bym miała do 6 grudnia. a na okres po ciąży zostawiłam sobie prenatal clasicc kupiony nietrafnie a chce go zuzyc.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-09-10 o 13:25
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:27   #2267
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
chusteczki nawilżające: Rossmann Babydream Calendula albo Cleanic Kindii Skin Balance
płyn do kąpieli: Hipp Babysanft różowy i zamierzam przyjrzeć się jeszcze rossmannowskim Babydreamom, ale muszę zobaczyć co u nas jest ewentualnie dostępne w Rossku.

Zdecydowałam też po dłuuuuugich przemysleniach, że nie będę szalała z pampersami, od początku chyba zainwestuję w Dadę, w końcu i tak przy każdej pielusze możliwe jest przeciekanie to raz, a dwa..mysle ze noworodka sie przewija na tyle często, że nie potrzeba super pieluch.

dziewczyny, a witaminy trzeba brać do samego konca ciązy? bo konczy mi sie omegamed, ostatnio zamawiałam 3 opakowania naraz, ale teraz nie wiem czy zamówić 2 czy jeszcze 3?
Ja zamówiłam 2, były na allegro po super cenie 20 zł, liczę na gratisy z warsztatów bo pamiętam, że dziewczyny dostały jakieś witaminy.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Co do kremów do buźki to Sroka najbardziej poleca
HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała
Stary 2015-09-10, 13:27   #2268
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
A no właśnie z tym kursem 1 pomocy to masz rację, sama chętnie bym sobie odświeżyła ta wiedzę. To bardzo ważne! Też muszę poprosić znajomych ratowników żebym mnie przeszkolili na nowo, a może znajdę gdzieś taki kursik. Dzięki że przypominasz!
Stary 2015-09-10, 13:30   #2269
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Podobna do mamusi

Mam nadzieję, że z tą szyjka nic Ci się nie pogorszyła i na wydruku będzie ok, może po prostu teraz trzeba częściej to sprawdzac.

Pisz co zamawiasz, bo mnie zawsze mobiliuje, jak któraś z Was tu napisze, że kupiła to i to, a ja tego nie mam, więc zmuszam się i siadam do zamawiania

Oj to pewnie mialas sprzątania, ściany czyste?

A co do materaca to ile czasu masz na odeslanie? Bo Ty chyba już w domu go masz? No i odesłać to raczej taki zafoliowany nieużywany chyba mozna? Więc jak sprawdzisz?
Nie wiem, na ile to widać, ale ucieszyła mnie taka nowinka

Niby szyjka takiej samej długości z tego co pamiętam i ujście wewnętrzne w kształcie litery T czyli prawidłowe, ale mówiła o jakimś rozwarciu dlatego całkowicie zgłupiałam i chcę dokładnie przeczytać o co chodzi

Na odesłanie są zawsze dwa tygodnie Mi głównie chodziło o to, żeby sprawdzić twardość i moim zdaniem jest ok, więc go zostawiłam
To akurat można sprawdzić bez ściągania folii. Jeszcze leży w folii, ale ściągnę ją żeby się wywietrzył

Co do ścian na szczęście czyste! Bo chybabym się zapłakała gdyby ściany miały plamy po soku!

A jak będę coś zamawiać to na pewno będę pisać co

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
super! duża dziewczyna

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-09-10 o 13:33
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:34   #2270
mervie
Rozeznanie

Cytat:
ja byłam na tych warsztatach w Sosnowcu i niestety nie było pierwszej pomocy- na czym najbardziej mi zależało
w rozpisce była, w praniu im coś nie wyszło

Cytat:
Ja zamówiłam 2, były na allegro po super cenie 20 zł, liczę na gratisy z warsztatów bo pamiętam, że dziewczyny dostały jakieś witaminy.
z gratisami szału też nie było...jakieś małe próbki, pełno gazetek, jakoś nic specjalnego nie zapadło mi w pamięć, żebym tam dostała
witaminy owszem były- próbka (6 tabletek)

pomijając pieluchy z Dady, które wygrałam w ich konkursie
Stary 2015-09-10, 13:35   #2271
Koritsi_a
Zadomowienie

Ogólnie witaminy do konca ciąży a później w czasie karmienia też chyba są takie na rynku które można stosować w ciąży i w czasie karmienia
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:36   #2272
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a jakie duże opakowanie Octeniseptu kupić? W sprayu czy nie?
Ja to najmniejsze w sprayu mam i w nie planuje kupowania większego, jest bardzo wydajny
Cytat:
Chodzę z tż, w naszej grupie są tylko 2 czy 3 dziewczyny, które chodzą same

Zrobiłam pranie, ugotowałam zupę, sok i tak strasznie chce mi się spaaaaać a zaczęłam robić koszyk na allegro zmotywowana waszymi postami i jak nie skończę to nie wiadomo kiedy zmobilizuję się ponownie

Gryzelda dziwna polityka firmy, ale co zrobić. Dobrze, że macie plan na każdą ewentualność

Ani super że z malutką wszystko dobrze
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:37   #2273
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mogę cytować :-/ nie wiem co jest.
Witam nową mamę, bo przegapiłam
Ogólnie nie smutaj
Czubasek no nie zazdroszczę, ciekawe czy jakby był zakaz, to też by ci się chciało. A swoją drogą, czy was kręci to jak tż mówią o dzieciach? Bo mój jak np. mówi o tym jak się będzie bawił z Igorem to bym go normalnie zjadła
Cienwiatru a ty z którego października jesteś?
RUDASKO mam urodziny 5 października

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:38   #2274
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeśli chodzi o sr, to musze poczekać do wizyty, zeby dostać kartkę ze mogę uczestniczyć, wtedy zadzwonię i zapytam,o program i podejmę decyzję, glownie chciałabym pójść właśnie że względu 1 pomocy, nawet nie wiem czy mają ją w programie, ale w ogóle najbardZiej chciałabym zyskać taka wiedZę, liczę też na Was, ze podzielicie się z nami ciekawostkami
Cytat:

dziewczyny, a witaminy trzeba brać do samego konca ciązy? bo konczy mi sie omegamed, ostatnio zamawiałam 3 opakowania naraz, ale teraz nie wiem czy zamówić 2 czy jeszcze 3? dokładnie skoncza mi sie 6 października, jakbym zamówiła 2 op. to bym miała do 6 grudnia. a na okres po ciąży zostawiłam sobie prenatal clasicc kupiony nietrafnie a chce go zuzyc.
O dzięki, zerkne na nie

Stary 2015-09-10, 13:40   #2275
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja to najmniejsze w sprayu mam i w nie planuje kupowania większego, jest bardzo wydajny

Chodzę z tż, w naszej grupie są tylko 2 czy 3 dziewczyny, które chodzą same

Zrobiłam pranie, ugotowałam zupę, sok i tak strasznie chce mi się spaaaaać a zaczęłam robić koszyk na allegro zmotywowana waszymi postami i jak nie skończę to nie wiadomo kiedy zmobilizuję się ponownie

Gryzelda dziwna polityka firmy, ale co zrobić. Dobrze, że macie plan na każdą ewentualność

Ani super że z malutką wszystko dobrze
Ja też robię koszyk u HubiWorld, ale boję się zamawiać bo nie wiem czy nam starczy kasy. TŻa czeka duży wydatek a nie wiemy czy w tym, czy w przyszłym miesiącu
Stary 2015-09-10, 13:41   #2276
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dobra kochane to się pochwalę kombinezonem-jest maleńki bo to rozmiar 50-56 ale może na wyjście ze szpitala będzie ok pod warunkiem że nie urodze kolosa i zaraz wstawię to łóżeczko które upatrzylam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441885300890.jpg (68,1 KB, 19 załadowań)

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:43   #2277
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:

Witaj!

Jaki ładny!

Super, że z małą wszystko ok
Kurde.... Ja zwariuje z tymi materacami. Rano byłam przekonana do kokos pianka kokos, później do pianka+ lateks, a niedawno zaczęłam czytać o tych o których mówisz kokos+lateks i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie... Przed ciążą byłam niezdecydowana ale teraz to masakra Więcej nie szukam
zastanawiam się nad tymi :
http://allegro.pl/materac-lateks-kok...540234282.html
http://allegro.pl/hevea-materac-late...460951399.html
http://www.vitmat.com/materace-latek...we-dla-dzieci/

Dam TŻ te 3 do wyboru a on niech wybierze

Cytat:
Jak tylko TŻ będzie mieć czas to z TŻ
Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
ja byłam na tych warsztatach w Sosnowcu i niestety nie było pierwszej pomocy- na czym najbardziej mi zależało
w rozpisce była, w praniu im coś nie wyszło

z gratisami szału też nie było...jakieś małe próbki, pełno gazetek, jakoś nic specjalnego nie zapadło mi w pamięć, żebym tam dostała
witaminy owszem były- próbka (6 tabletek)

pomijając pieluchy z Dady, które wygrałam w ich konkursie
Mam nadzieję, że pierwsza pomoc będzie w S-c tym razem też mi na tym zależy

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:45   #2278
ijaa
Zakorzenienie

Zapisałam nas na warsztaty Mamo to ja, na 29 września. Pierwsza pomoc jest w programie.
Sylwuska, jak coś chętnie podzielę się wiedzą.

Umówiłam się na dzisiaj z dziewczyną z mojego miasta na odkupienie używanych ciuszków. Mam nadzieję, że wieczorem będę mogła pochwalić się fajnymi łupami.

Spałam 10h i spać mi się chce! Nie wiem czy sobie kawy nie zrobię, bo normalnie mam ochotę sie połozyć. A jak to zrobię to mogę zapomnieć o snie w nocy.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Dobra kochane to się pochwalę kombinezonem-jest maleńki bo to rozmiar 50-56 ale może na wyjście ze szpitala będzie ok pod warunkiem że nie urodze kolosa i zaraz wstawię to łóżeczko które upatrzylam
Ale słodziaśny! I wygląda na meeeeeeeeeeega mięciutki.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-09-10 o 13:44
Stary 2015-09-10, 13:45   #2279
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, na ile to widać, ale ucieszyła mnie taka nowinka

Niby szyjka takiej samej długości z tego co pamiętam i ujście wewnętrzne w kształcie litery T czyli prawidłowe, ale mówiła o jakimś rozwarciu dlatego całkowicie zgłupiałam i chcę dokładnie przeczytać o co chodzi

Na odesłanie są zawsze dwa tygodnie Mi głównie chodziło o to, żeby sprawdzić twardość i moim zdaniem jest ok, więc go zostawiłam
To akurat można sprawdzić bez ściągania folii. Jeszcze leży w folii, ale ściągnę ją żeby się wywietrzył

Co do ścian na szczęście czyste! Bo chybabym się zapłakała gdyby ściany miały plamy po soku!

A jak będę coś zamawiać to na pewno będę pisać co

Myślę, że każda mamę by ucieszyła ja to nie wiem czemu, ale już jestem przekonana, ze Mała to bedzie cały tatuś, do mnie w ogóle niepodobna, jakoś tak czuje

A no właśnie ja tak myślałam o tych 2 tyg, tylko jakoś zle zrozumiałam Twojego posta, bo przeczytałam, ze jak Ci się nie spodoba to odeslesz, a pamiętam, że jakiś czas temu już go dostalas, wiec chyba do tego czasu jak coś to już powinnaś odesłać
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Ogólnie witaminy do konca ciąży a później w czasie karmienia też chyba są takie na rynku które można stosować w ciąży i w czasie karmienia
Ja jak zamawialam w necie, to kupiłam 3 opakowania omegamed optima i 3 omegamed pregna, te drugie właśnie dla matek karmiących z kwasem dha. Zaczęłam już 2 opakowanie, więc do grudnia mi nie wystarczy, wtedy będę myślała, może zamówie nawet jedno, bo z tego co pamiętam z wysyłką nawet jedno opłacało się kupić, wychodziło 15 czy 20 zł taniej

Stary 2015-09-10, 13:50   #2280
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję, że pierwsza pomoc będzie w S-c tym razem też mi na tym zależy
myślę czy się nie zapisać na te warsztaty jeszcze raz, właśnie ze względu na 1szą pomoc
akurat wizytę mam 22, więc może jak by było wszystko dobrze to by mi pozwoliła moja gin na uczestnictwo?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości