|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Szczerze to nie liczyłam ale coś koło tego. Za każdym razem bolało jak cholera i krwawiłam, taki pech po prostu
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
OOO moja mama dzwoniła, że mi kupiła mnóstwo rzeczy dla dziecka
jakieś pajace, śpiochy i czapeczki i skarpetunie super, nie mogę się doczekać kiedy do niej wpadnę i pooglądam A ja dziś standardowo szyciowo książeczka się rozrasta hehe coś dużo tych kart manipulacyjnych narobiłam pora to zszywać w całość pomału Jak mała podrośnie to będzie się nią bawić i uczyć z niej. Rudaska jaki extra dinozaur!! Brachiozaur jak żywy! Extra szycianka ! Piękna metkogrzywa |
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże, ja się cieszę, że wybrałam krem do buzi dla małego, a tu się okazuje, że jeszcze trzeba wybrać chusteczki nawilżane, oliwkę na ciemieniuchę, płyn do kąpieli...
Spędzam dziś dzień ze Sroką na jej analizach ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co myślicie o takim https://materace-dla-ciebie.pl/sklep...asnoludek.html pianka + lateks?
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj temat materacy to dla mnie jeszcze czarna magia, ale muszę się spiąć żeby też to ogarnąć |
|
|
|
|
#2256 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej mając kredyt... Zobaczymy czy znajdę jakieś sensowne rozwiązanie.Jak wrócę do pracy to będzie ciężko, bo moja mama nie zawsze będzie mogła zostawać, bo sama pracuje. Żłobka ani jednego nie ma u nas w mieście. Ja na pierwszą zmianę już o 5:30 byłam w pracy... No nic, zobaczymy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już po USG. Maleńka waży 807 g (albo 809 - nie pamiętam dokładnie). I wszystko z nią w porządku ![]() Gin powiedziała, że Inka ma mój nosek ( nie wiem czy można to tak zobaczyć na USG, ale co tam, miłe to było ) Z szyjką dalej coś jest nie tak, bo mam znów wizytę (bez USG) we wtorek, a za dwa tygodnie chyba kolejne USG. Co dokładnie z nią to napiszę Wam później jak mama mi podwiezie wydruk opisu USG, bo mi nie chciały dać ![]() W każdym razie chyba serio wezmę się już poważnie za tą wyprawkę i dla siebie i dla Małej ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Moja bezmyślność ostatnio osiąga wszelkie szczyty... Zaczytałam się i zapomniałam, że butelka z sokiem jest otwarta. Potrząsnęłam nią. Nie muszę chyba pisać co się stało dalej ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Na początku sama miałam kupować piankowy, ale miałam w głowię tą wątpliwość czy ta pianka na pewno będzie odpowiednio twarda. Jednak pianka to pianka I głównie z tego względu zdecydowałam się na połączenie kokosu i lateksu. Ale ten materac który pokazałaś ma dobre opinie, więc to też o czymś świadczy ![]() Ja stwierdziłam, że zaryzykuję- najwyżej odeślę.
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chodzicie/będziecie chodzić na SR same czy z TŻami? Bo mój jakoś się miga
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Trochę sama, a jak mąż nie będzie akurat w pracy to mówił że pójdzie ze mną. Akurat mój pod tym względem jest kochany, chodzi ze mną na wizyty, wspiera jak się stresuję. A przed każdą wizytą i USG dostaję paniki więc to miłe że on mnie uspokaja. Ja od października gdzieś zaczynam SR.
|
|
|
|
#2259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52717038]Sylwuska szwagierka jest w domu [/QUOTE]A to chyba że tak ![]() Cytat:
![]() Pochwal się książeczka, cos juz czuje ze będę Ci jej zazdroscila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z tą szyjka nic Ci się nie pogorszyła i na wydruku będzie ok, może po prostu teraz trzeba częściej to sprawdzac. Pisz co zamawiasz, bo mnie zawsze mobiliuje, jak któraś z Was tu napisze, że kupiła to i to, a ja tego nie mam, więc zmuszam się i siadam do zamawiania ![]() Oj to pewnie mialas sprzątania, ściany czyste? ![]() A co do materaca to ile czasu masz na odeslanie? Bo Ty chyba już w domu go masz? No i odesłać to raczej taki zafoliowany nieużywany chyba mozna? Więc jak sprawdzisz? Ja myślę, ze ten pianka lateks będzie ok Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#2260 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj mam pierwsze zajęcia w SR i idę z mężem. Dla mnie nie ma wymigiwania się, chyba że będzie miał coś z budową albo pracę, to wiadomo. Ale tak to nie ma - później będzie mi gadał, że z czymś przesadzam co mi tam powiedzą, a jak sam usłyszy to może bardziej uwierzy w to co mówią
|
|
|
|
#2261 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a próbował 5 razy w przeciągu 40 minut ![]() Cytat:
super! duża dziewczyna
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52717551]Ja dzisiaj mam pierwsze zajęcia w SR i idę z mężem. Dla mnie nie ma wymigiwania się, chyba że będzie miał coś z budową albo pracę, to wiadomo. Ale tak to nie ma - później będzie mi gadał, że z czymś przesadzam co mi tam powiedzą, a jak sam usłyszy to może bardziej uwierzy w to co mówią
[/QUOTE]No właśnie ja bym chciała, żeby TŻ ze mną chodził po to, żeby nie mówił, że przesadzam, albo że naczytałam się czegoś w internecie
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planujemy wybrać się jeszcze na kurs pierwszej pomocy - nie mamy tego w ramach SR, a ja czuję wewnętrzną potrzebę by iść.
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Na warsztatach Mamo to ja w programie jest pierwsza pomoc
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo dzięki.
Zaraz to obczaję.
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska podaję co wybrałam:
Krem do buźki: Bobini krem pielęgnacyjny dla niemowląt chusteczki nawilżające: Rossmann Babydream Calendula albo Cleanic Kindii Skin Balance płyn do kąpieli: Hipp Babysanft różowy i zamierzam przyjrzeć się jeszcze rossmannowskim Babydreamom, ale muszę zobaczyć co u nas jest ewentualnie dostępne w Rossku. Zdecydowałam też po dłuuuuugich przemysleniach, że nie będę szalała z pampersami, od początku chyba zainwestuję w Dadę, w końcu i tak przy każdej pielusze możliwe jest przeciekanie to raz, a dwa..mysle ze noworodka sie przewija na tyle często, że nie potrzeba super pieluch. ale temat jeszcze przemysle i zostawiam go na sam koniec dziewczyny, a witaminy trzeba brać do samego konca ciązy? bo konczy mi sie omegamed, ostatnio zamawiałam 3 opakowania naraz, ale teraz nie wiem czy zamówić 2 czy jeszcze 3? dokładnie skoncza mi sie 6 października, jakbym zamówiła 2 op. to bym miała do 6 grudnia. a na okres po ciąży zostawiłam sobie prenatal clasicc kupiony nietrafnie a chce go zuzyc. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-09-10 o 13:25 |
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Co do kremów do buźki to Sroka najbardziej poleca HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
A no właśnie z tym kursem 1 pomocy to masz rację, sama chętnie bym sobie odświeżyła ta wiedzę. To bardzo ważne! Też muszę poprosić znajomych ratowników żebym mnie przeszkolili na nowo, a może znajdę gdzieś taki kursik. Dzięki że przypominasz!
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby szyjka takiej samej długości z tego co pamiętam i ujście wewnętrzne w kształcie litery T czyli prawidłowe, ale mówiła o jakimś rozwarciu dlatego całkowicie zgłupiałam i chcę dokładnie przeczytać o co chodzi ![]() Na odesłanie są zawsze dwa tygodnie Mi głównie chodziło o to, żeby sprawdzić twardość i moim zdaniem jest ok, więc go zostawiłam ![]() To akurat można sprawdzić bez ściągania folii. Jeszcze leży w folii, ale ściągnę ją żeby się wywietrzył Co do ścian na szczęście czyste! Bo chybabym się zapłakała gdyby ściany miały plamy po soku! ![]() A jak będę coś zamawiać to na pewno będę pisać co ![]()
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-09-10 o 13:33 |
|
|
|
|
#2270 | |
|
Rozeznanie
|
ja byłam na tych warsztatach w Sosnowcu i niestety nie było pierwszej pomocy- na czym najbardziej mi zależało
![]() w rozpisce była, w praniu im coś nie wyszło Cytat:
witaminy owszem były- próbka (6 tabletek) pomijając pieluchy z Dady, które wygrałam w ich konkursie
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie witaminy do konca ciąży a później w czasie karmienia też
chyba są takie na rynku które można stosować w ciąży i w czasie karmienia
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam pranie, ugotowałam zupę, sok i tak strasznie chce mi się spaaaaać a zaczęłam robić koszyk na allegro zmotywowana waszymi postami i jak nie skończę to nie wiadomo kiedy zmobilizuję się ponownie Gryzelda dziwna polityka firmy, ale co zrobić. Dobrze, że macie plan na każdą ewentualność Ani super że z malutką wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u HubiWorld, ale boję się zamawiać bo nie wiem czy nam starczy kasy. TŻa czeka duży wydatek a nie wiemy czy w tym, czy w przyszłym miesiącu
|
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra kochane to się pochwalę kombinezonem-jest maleńki bo to rozmiar 50-56 ale może na wyjście ze szpitala będzie ok pod warunkiem że nie urodze kolosa
i zaraz wstawię to łóżeczko które upatrzylam
|
#2277 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde.... Ja zwariuje z tymi materacami. Rano byłam przekonana do kokos pianka kokos, później do pianka+ lateks, a niedawno zaczęłam czytać o tych o których mówisz kokos+lateks i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie... Przed ciążą byłam niezdecydowana ale teraz to masakra ![]() zastanawiam się nad tymi : http://allegro.pl/materac-lateks-kok...540234282.html http://allegro.pl/hevea-materac-late...460951399.html http://www.vitmat.com/materace-latek...we-dla-dzieci/ Dam TŻ te 3 do wyboru a on niech wybierze Cytat:
Cytat:
też mi na tym zależy
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam nas na warsztaty Mamo to ja, na 29 września. Pierwsza pomoc jest w programie.
Sylwuska, jak coś chętnie podzielę się wiedzą. ![]() Umówiłam się na dzisiaj z dziewczyną z mojego miasta na odkupienie używanych ciuszków. ![]() Spałam 10h i spać mi się chce! ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-09-10 o 13:44 |
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nie wiem czemu, ale już jestem przekonana, ze Mała to bedzie cały tatuś, do mnie w ogóle niepodobna, jakoś tak czuje ![]() A no właśnie ja tak myślałam o tych 2 tyg, tylko jakoś zle zrozumiałam Twojego posta, bo przeczytałam, ze jak Ci się nie spodoba to odeslesz, a pamiętam, że jakiś czas temu już go dostalas, wiec chyba do tego czasu jak coś to już powinnaś odesłać ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
akurat wizytę mam 22, więc może jak by było wszystko dobrze to by mi pozwoliła moja gin na uczestnictwo?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

jakieś pajace, śpiochy i czapeczki i skarpetunie
Spędzam dziś dzień ze Sroką na jej analizach 

tym bardziej mając kredyt... Zobaczymy czy znajdę jakieś sensowne rozwiązanie.

super! duża dziewczyna 
Zaraz to obczaję.
dlatego całkowicie zgłupiałam i chcę dokładnie przeczytać o co chodzi