Mamusie październikowe 2015, część 7 :) ! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 11:38   #421
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 7 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No masz CI los a ja myślałam, że już nie ma ludzi bez TV

Ja Pasztetniczka naszego od dziś Frytka nazywam

Ja nie biorę w ogóle ręcznika dla małej. Nie kazali
Haha tv to straszny pochłaniacz czasu a reklamy jak mnie irytuje choć są takie programy ze Lubie oglądać pomimo że dużo głupich jest kawa na śniadanie, pichcenie gordona, rodzinka.pl i teleexpress to sobie wł poprzednie odcinki na telewizorze bo mam taka opcje ze się łączy z internetem

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Dziewczyny a pierzecie te maskotki z karuzeli? Każda maskotka z mojej karuzeli wydaje dźwięki wiec chyba będę musiała odpuścić bo przestanie działać (

Stary 2015-09-10, 11:43   #422
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
mala, to do mnie?
A no nie mamy tv Co śmieszniejsze, telewizor mamy ale na nim tylko oglądamy jakis film czy serial No niekiedy dziwne poglądy ma mój mąż, że oglądanie tv ryje banię ale to chyba dlatego, że on sam w domu nigdy nie mial. Jego matka nie potrzebowala a jak dostala kiedys telewizor, to zrobila z niego kwietnik Ale ona to osobna sprawa Z reszta przeciez nie zamierzam siedziec i lampic sie w ten telewizor! Tylko tak jakos razniej, jak bede mogla rano wstac i wlaczyc cos do sniadania, a potem przy sprzątaniu, prasowaniu będzie gadalo, no i jakichś ludzi będę widziala siedzac w tej pustelni Poza tym mąż uwaza, ze tv oglupi dziecko, a u mnie w domu od małego byl telewizor, co chwila ogladalam cos w tv i chyba jakos wyszlam na ludzi Tak czy siak, od listopada ma byc tv!
Rzeknę tak, że jak się nie ogląda debilizmów typu hmm... zapomniałam jak sie nazywa ten program ooooooo... Warshaw shore czy jakoś tak. Takie rzeczy faktycznie ryją beret. Nawet bałam się oglądanąć jeden odcinek tego że mi mózg zryje hehehhe a byłam ciekawa co to jest w ogóle jak rozpisywali się o tym w necie
Nie no ja lubię włąsnie jak jestem sama to sobie włączyć DD TVN do śniadanka i jakoś tak lepiej jak jestem sama w domu.
Dziecku też trzeba dobierać odpowiednie programy do oglądania, bo jak widzę te niektóre bajki jakie ogląda szwagierki syn to samej by mi się mózg zlasował, ale są jeszcze ładne bajeczki i fajne programy dla dzieci. Nie wszytsko w TV ogłupia. Nie dajmy się zwariować.
Najczęściej mam włączony TV jak jestem sama a w ogóle go nie oglądam ale coś mi gada i widzę ludzi i mi raźniej

No i trzeba " Na Wspólnej" obejrzeć. Czasem z tych programów można się dowiedzieć naprawdę ciekawych rzeczy albo np Discovery różne naukowe więc nie ma co demonizować. NAtomiast gry....
Stary 2015-09-10, 11:50   #423
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mówisz że to niedobór wit c? nawet nie wiedziałam, a też w sumie mam często siniaki nie wiadomo skąd...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

ej bo na pierwszej stronie już nie ma... a ja dopiero robię wyprawkę.
podpowiedzcie sprzedawców na allegro, pliska!!!
W klubie chyba są
Nie było w poprzedniej części więc nie wrzucałam ale wróce to poprawie mam dziś duzo czasu bo Tz jutro dopiero wraca

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Witamina C jest w ogóle mega dobrodziejstwem, trzeba dbać o jej obecność w organizmie : https://portal.abczdrowie.pl/niedobor-witaminy-c[/COLOR]

[/COLOR]
Spokojnie, wystarczy wejść na pierwszą stronę którejś z poprzednich części wątku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...74&postcount=1

wkleje i na ten

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Zaczyna sie czas wzmozonego pisania

A ja mam pytanie : prowadzicie jeszcze auto??

Ja to mam radoche z prowadzenia wiec jak tylko moge to jade no chyba ze wiem ze bedzie trudna droga to Tz bo sie stresowac nie chce

Cytat:
Frytka no nie gadaj, ze nie masz TV? Ja sobie życia nie wyobrażam bez TV. TO już nałóg A Twój mąż jest przeciwnikiem TV a gier nie? I to i to lasuje mózg, a gry nawet bardziej ryję beret
Ja tez nie mialam dlugooo TV az nam sie zepsul laptop haha i naprawa laptopa by trwala dlugo a Tv jeden dzien i wisi na scianie ale i tak raczej w tv wszystko puszczam z internetu wiadomosci , bajki,filmy, rzadko leci aby lecial no chyba ze muzyka

Czekam grzecznie na wizyte najpierw waga , cisnienie i ktg a pozniej doktorek
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:59   #424
emylka86
Zakorzenienie

suszarka w pokoju zapełniona, suszarka łazienkowa się zapełnia, jeszcze suszarka zewnętrzna i będę miała całe mieszkanie w ciuszkach juniora ; p a i tak to nie bedzie wszystko poprane... boże kiedy ja to poprasuję?!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:02   #425
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dziewczyny siedze w kolejce z kobitka ma 38 lat i TP na 21.09 i wiecie co wyglada jakby byla max w 5 mieisacu
Stary 2015-09-10, 12:04   #426
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie : prowadzicie jeszcze auto??
moj tz jeździ autem do pracy ale jak mam okazje je dopaść to jeżdżę, tylko że blisko

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

A dzisiaj wracając z przedszkola i czując te twardnienia brzucha zaczęłam się zastanawiać czy mi któregoś pięknego dnia wody nie odejdą w drodze do placówki i czy może warto np. sobie zostawić spodnie na zmianę w worku przedszkolaka mojego
całkiem niezły pomysł

rany ale mam dziś humor do d...., moj tż nie przychodzi późno z pracy ale ciągle cos musi załatwiać popołudniu, albo z mieszkaniem albo z czyms innym, a jak wraca to zamyka sie w sobie i milczy, staram sie go zrozumieć z jednej strony bo ma cieżką sytuacje w prayc teraz, bardzo duża presja i stres i to tak na niego działa, nie potrafi sie wyłączyć po pracy:/ ale mi juz też dokucza to siedzenie w domu samej:/ straciłam chęć do robienia czegokolwiek, dobrze że dla młodego muszę sie jakos mobilizować.

A wogole to juz mnie całkiem zbudynienie mózgu ogarnia:/ wiem że coś miałam zrobić ale nie pamiętam, a jak juz sobie przypomnę to mi sie odechciewa bleee nie lubie takiego stanu u siebie. Dobra ide do przychodni po wyniki badań.

A byłyście juz u swojego internisty albo dentysty żeby uzupełnili kartę ciąży?? do ogólnego lekarza może jutro bym sie wybrała ale do dentysty tak strasznie mi się nie chce!!!!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:05   #427
gosiek0388
Zadomowienie

fuck,
przyszła mi decyzja odmawiająca prawa do zasiłku chorobowego w Krus bo przekroczyłam 180 dni , jak chce się ubiegać żeby mi przedłużyli o kolejne dni musze wstawić się na komisję lekarska (myślałam że ciąży to nie dotyczy i można 270 dni chorować bez takich ceregieli
) stresują mnie ch.je
Stary 2015-09-10, 12:05   #428
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
suszarka w pokoju zapełniona, suszarka łazienkowa się zapełnia, jeszcze suszarka zewnętrzna i będę miała całe mieszkanie w ciuszkach juniora ; p a i tak to nie bedzie wszystko poprane... boże kiedy ja to poprasuję?!
Zazdroszczę tylu suszarek u mnie suszarka rozkładana z balkonu stoi wciśnięta do pokoju. Taka sufitowa odkręcona leży w garażu i dopóki balkonu nam nie zrobią mam w ogóle problem z suszeniem prania.

A ja na innym forum dla mam upewniłam się, że od nieprasowania ciuszków/pieluch/kocyków noworodki nie umierają , więc czekam czy mnie chęć najdzie czy nie najdzie, ale się nie spinam że muszę. Chyba jako jedyna tutaj będę miała takie nieeleganckie dziecko
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:15   #429
mijode
Zadomowienie

Cytat:

uff jak ja się cieszę, że zrobiłam to w sierpniu. teraz by mi się nie chciało
Stary 2015-09-10, 12:20   #430
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
fuck,
przyszła mi decyzja odmawiająca prawa do zasiłku chorobowego w Krus bo przekroczyłam 180 dni , jak chce się ubiegać żeby mi przedłużyli o kolejne dni musze wstawić się na komisję lekarska (myślałam że ciąży to nie dotyczy i można 270 dni chorować bez takich ceregieli
) stresują mnie ch.je
O kurde wez mnie nie stresuja aby mnie nie wzywali...

Dziewczyny czesto ogladam te dziewuszke na yt i teraz wrzucila filmik do ponoc genialnej ksiazki , jej pomogla i corka spi cala noc
https://youtu.be/HdiaR123nV8
Stary 2015-09-10, 12:27   #431
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Rzeknę tak, że jak się nie ogląda debilizmów typu hmm... zapomniałam jak sie nazywa ten program ooooooo... Warshaw shore czy jakoś tak. Takie rzeczy faktycznie ryją beret. Nawet bałam się oglądanąć jeden odcinek tego że mi mózg zryje hehehhe a byłam ciekawa co to jest w ogóle jak rozpisywali się o tym w necie
Nie no ja lubię włąsnie jak jestem sama to sobie włączyć DD TVN do śniadanka i jakoś tak lepiej jak jestem sama w domu.
Dziecku też trzeba dobierać odpowiednie programy do oglądania, bo jak widzę te niektóre bajki jakie ogląda szwagierki syn to samej by mi się mózg zlasował, ale są jeszcze ładne bajeczki i fajne programy dla dzieci. Nie wszytsko w TV ogłupia. Nie dajmy się zwariować.
Najczęściej mam włączony TV jak jestem sama a w ogóle go nie oglądam ale coś mi gada i widzę ludzi i mi raźniej

No i trzeba " Na Wspólnej" obejrzeć. Czasem z tych programów można się dowiedzieć naprawdę ciekawych rzeczy albo np Discovery różne naukowe więc nie ma co demonizować. NAtomiast gry....
Dokładnie tak
W sumie moze i wczesniej bysmy mieli tv ale jakos nie upieralam sie i w koncu zawsze sama olewalam temat, a teraz jak sama siedzie to o nie, pocisnełam mężowi i musi byc

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
A byłyście juz u swojego internisty albo dentysty żeby uzupełnili kartę ciąży?? do ogólnego lekarza może jutro bym sie wybrała ale do dentysty tak strasznie mi się nie chce!!!!
A po co Zabronią mi rodzic jak bede miec puste budki w karcie ciąży?
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:31   #432
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A masz chociaż tv? Bo my nie i jak tak siedze sama, caly dzien, w ciszy to tymbardziej mam dosc Wlączam radio ale to nie to samo, z reszta jak puszczaja caly dzien jakas piosenke to potem po glowie mi ona chodzi i nie moge zasnąc Ale w listopadzie konczy nam sie umowa z UPC i juz mąż mi obiecal wziac net z tv (łatwo nie bylo bo on ogolnie ogladaniu tv przeciwny ).
mam tv ale jakoś nie chce mi się nic oglądać, same głupoty lecą poza tym tv jest w salonie a mamy taką kanapę że tylko siedzieć można a ja niestety przez te żebra długo nie wysiedzę w sypialni niestety nie mamy , może rodzice mi mój z pl w listopadzie przywiozą ale to i tak tam będę mieć tylko niemieckie kanały :/ w salonie mamy podłączonego kompa do tv i oglądam polską telewizję.

Cytat:
Frytka no nie gadaj, ze nie masz TV? Ja sobie życia nie wyobrażam bez TV. TO już nałóg A Twój mąż jest przeciwnikiem TV a gier nie? I to i to lasuje mózg, a gry nawet bardziej ryję beret
boziuuu tak się zastanawiam do kogo Ty piszesz haha

teściowa była, przywiozła mi ciuszki dla małego więc trochę mi się humor poprawił pajaca, spodenki,bluzeczkę i czapusie taką milusią na jesień

zaraz idę do wanny, muszę grażynę doprowadzić do porządku przed wizytą :P później obiadek i do gin
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:36   #433
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mam tv ale jakoś nie chce mi się nic oglądać, same głupoty lecą poza tym tv jest w salonie a mamy taką kanapę że tylko siedzieć można a ja niestety przez te żebra długo nie wysiedzę w sypialni niestety nie mamy , może rodzice mi mój z pl w listopadzie przywiozą ale to i tak tam będę mieć tylko niemieckie kanały :/ w salonie mamy podłączonego kompa do tv i oglądam polską telewizję.

boziuuu tak się zastanawiam do kogo Ty piszesz haha

teściowa była, przywiozła mi ciuszki dla małego więc trochę mi się humor poprawił pajaca, spodenki,bluzeczkę i czapusie taką milusią na jesień

zaraz idę do wanny, muszę grażynę doprowadzić do porządku przed wizytą :P później obiadek i do gin
Co do grażyny oporządzałam wczoraj swoja i naszła mjie myśl , że jak spotkam jakąś grażyne( dziewczyne o imieniu Grażyna) na ulicy to chyba bede musiala sie śmiać
Stary 2015-09-10, 12:38   #434
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

no właśnie też tak sobie pomyślałam, ale gin coś naciskał ostatnio dlatego pytam, ale wiem też ze nic o tym nie pisałyscie. To jak bedzie mi sie chciało to pojde a jak nie to olewam

wogole mam hemoglobinę wiecie jaką??!!! 12,9!!! tak sie bałam że bede miała nadal niską a tu taka super
kupiłam ziemię do kwiatków (ciężkie to jak cholera:/) ide rozsadzić moje fiołki może lepiej mi sie zrobi
Stary 2015-09-10, 12:38   #435
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Co do grażyny oporządzałam wczoraj swoja i naszła mjie myśl , że jak spotkam jakąś grażyne( dziewczyne o imieniu Grażyna) na ulicy to chyba bede musiala sie śmiać
ja mam koleżankę ze studium Grażynę która wgl tak ochrzciła ten narząd? mała ???
Stary 2015-09-10, 12:40   #436
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
moj tz jeździ autem do pracy ale jak mam okazje je dopaść to jeżdżę, tylko że blisko

całkiem niezły pomysł

rany ale mam dziś humor do d...., moj tż nie przychodzi późno z pracy ale ciągle cos musi załatwiać popołudniu, albo z mieszkaniem albo z czyms innym, a jak wraca to zamyka sie w sobie i milczy, staram sie go zrozumieć z jednej strony bo ma cieżką sytuacje w prayc teraz, bardzo duża presja i stres i to tak na niego działa, nie potrafi sie wyłączyć po pracy:/ ale mi juz też dokucza to siedzenie w domu samej:/ straciłam chęć do robienia czegokolwiek, dobrze że dla młodego muszę sie jakos mobilizować.

A wogole to juz mnie całkiem zbudynienie mózgu ogarnia:/ wiem że coś miałam zrobić ale nie pamiętam, a jak juz sobie przypomnę to mi sie odechciewa bleee nie lubie takiego stanu u siebie. Dobra ide do przychodni po wyniki badań.

ja nie byłam i się nie wybieram, w poprzedniej ciąży też nie byłam...

Cytat:
fuck,
) stresują mnie ch.je
może się pomylili? bezsensu, widzę że krus nie jest wcale lepszy od zusu co kontroluje ciężarne ;p

Cytat:
Zazdroszczę tylu suszarek u mnie suszarka rozkładana z balkonu stoi wciśnięta do pokoju. Taka sufitowa odkręcona leży w garażu i dopóki balkonu nam nie zrobią mam w ogóle problem z suszeniem prania.

A ja na innym forum dla mam upewniłam się, że od nieprasowania ciuszków/pieluch/kocyków noworodki nie umierają , więc czekam czy mnie chęć najdzie czy nie najdzie, ale się nie spinam że muszę. Chyba jako jedyna tutaj będę miała takie nieeleganckie dziecko
trzeba było sobie to jakoś zorganizować, balkonu w ogóle nie mam, to zrobiliśmy suszarkę zewnętrzną... w łazience pod sufitem i jedna taka rozkładana ; p

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-10, 12:46   #437
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam koleżankę ze studium Grażynę która wgl tak ochrzciła ten narząd? mała ???
A kto inny
Ja kiedyś z Tz mówiliśmy Wilma i Fred hahahah
Stary 2015-09-10, 12:47   #438
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
raczej nie można, ja nawet teraz inkę piję, ale już przywykłam do niej
a ja ostatnio preferuję właśnie siedzenie w ciszy. mam tylko lapka włączonego a słyszę tylko szum pralki dzisiaj ;p
o właśnie skończyło się drugie dzieciowe pranko ;p
Ja do Inki nie umiem się przyzwyczaić, ale mam trochę bezkofeinowej a i tak obecnie jak już piję to zwykła ( mam przyzwolenie na 1 dziennie, niska waga urodzeniowa mi nie grozi ).

U mnie z kolei muzyka musi grać. Jak urzęduje na dole to odpalam kompa żeby puścić muzę z deezera TV oglądam coraz mniej, mam kilka programów które lubię, głównie o gotowaniu, urządzaniu wnętrz i muzyczne właśnie

Cytat:
Dziewczyny czesto ogladam te dziewuszke na yt i teraz wrzucila filmik do ponoc genialnej ksiazki , jej pomogla i corka spi cala noc
Straszenie irytujący głos ma jak dla mnie, nie mogę jej słuchać

a ja dzisiaj nic nie zrobiłam sensownego, muszę tyłek ruszyć bo nie znoszę takich dni - w planie jest skończenie prasowania i ciasto
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:52   #439
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
mała, mała ona tak od początku mówiła ; p

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

a ja chyba się zdrzemnę bo coś mi się oczy kleją a za godzinkę po synka muszę wychodzić...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

a obkupiłam dziecia na allegro i chyba mnie już na nic w tym miesiącu nie stać ; p kurde, a miałam jeszcze taaaaaakie wizje zakupowe ; /

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-10, 12:52   #440
Libra2
Zadomowienie

I znowu muszę odpwiadać z pamięci.No więc Tymon waży 2100 gram.Przez tydzień mojego leżenia plackiem przybrał 100 gram.W wywiadzie mam zaznaczne że w czasach młodości chorowałam na anoreksję mam przez to wrażenie że patrzą teraz na mnie jakbym celowo głodziła swoje dziecko...Od dzisiaj dostaję kroplówki z płynami no i dodatkowo potas i magnez bo mi w wynikach wyszły lekkie niedobory.
Stary 2015-09-10, 12:56   #441
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A kto inny
u mnie w domu się mówiło kaśka .. (bez urazy dziewczyny :P) a z tż mówiliśmy hela i stefan hahah

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
I znowu muszę odpwiadać z pamięci.No więc Tymon waży 2100 gram.Przez tydzień mojego leżenia plackiem przybrał 100 gram.W wywiadzie mam zaznaczne że w czasach młodości chorowałam na anoreksję mam przez to wrażenie że patrzą teraz na mnie jakbym celowo głodziła swoje dziecko...Od dzisiaj dostaję kroplówki z płynami no i dodatkowo potas i magnez bo mi w wynikach wyszły lekkie niedobory.
trzymamy za was mocne kciuki
Stary 2015-09-10, 12:57   #442
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie też tak sobie pomyślałam, ale gin coś naciskał ostatnio dlatego pytam, ale wiem też ze nic o tym nie pisałyscie. To jak bedzie mi sie chciało to pojde a jak nie to olewam

wogole mam hemoglobinę wiecie jaką??!!! 12,9!!! tak sie bałam że bede miała nadal niską a tu taka super
kupiłam ziemię do kwiatków (ciężkie to jak cholera:/) ide rozsadzić moje fiołki może lepiej mi sie zrobi
Ja olewam te rubryki w karcie. Nie będę wydzwaniać do przychodni, jeździć przez pół miasta i czekać wśród kaszlących ludzi, żeby mi się rodzinna podbiła
A hemoglobina pierwsza klasa mi też poszła w górę, ale to chyba na końcówce zawsze tak jest

Cytat:
trzeba było sobie to jakoś zorganizować, balkonu w ogóle nie mam, to zrobiliśmy suszarkę zewnętrzną... w łazience pod sufitem i jedna taka rozkładana ; p
Aaa bez balkonu to faktycznie kiepsko.
U nas niestety w łazience odpada, bo Tż by do wanny nie mógł swobodnie wejść, bo by głową zahaczał.

Cytat:
a obkupiłam dziecia na allegro i chyba mnie już na nic w tym miesiącu nie stać ; p kurde, a miałam jeszcze taaaaaakie wizje zakupowe ; /
A którego dziecia obkupiłaś?
Ja muszę zrobić przegląd ubrań młodego, odłożyć to z czego wyrósł i coś mu kupić bo od wiosny podrósł trochę tylko mi się nie chce strasznie.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:59   #443
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
to zrobiliśmy suszarkę zewnętrzną...
A jaką tą suszarkę zewnętrzną macie? bo ja też nie mam balkonu i myślę jak to rozwiązać... póki co wieszam na zwykłych sznurkach na podwórku...
Stary 2015-09-10, 13:15   #444
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
2100 to już nie tak mało, leż grzecznie to na pewno jeszcze troszkę podrośnie

Cytat:

Aaa bez balkonu to faktycznie kiepsko.
U nas niestety w łazience odpada, bo Tż by do wanny nie mógł swobodnie wejść, bo by głową zahaczał.

Ja muszę zrobić przegląd ubrań młodego, odłożyć to z czego wyrósł i coś mu kupić bo od wiosny podrósł trochę tylko mi się nie chce strasznie.
młodszego, i to bardziej kosmetycznie, bo nic nie miałam ;p starszy już po przeglądzie szafy i jesiennych łowach, zostały buty do zakupu! ;o

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A jaką tą suszarkę zewnętrzną macie? bo ja też nie mam balkonu i myślę jak to rozwiązać... póki co wieszam na zwykłych sznurkach na podwórku...
my nie kupowaliśmy, nam teść zrobił. stalowe pałąki, powywiercał dziurki na sznurki i przywiercił to wszystko do bloku . później ci cyknę fotkę.

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-10, 13:16   #445
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
mala to tak jak ja ogladam ddtv do sniadania a pozniej leci muzyka
wieczorami tylko travel, domo+ i czasami tvn style

Cytat:
fuck,
) stresują mnie ch.je
eh jak ja Cię dobrze rozumiem

a porpos Grażyny/ Kaski u mnie sie mowilo Brunchilda lub Broszka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:17   #446
rita_k
Zadomowienie

A mi przyszła koszulka do karmienia, normanie ekspresowo wczoraj zamawiałam.

Będziemy się z małym stroić, bo gratis były niedrapki z tego samego materiału
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:24   #447
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A mi przyszła koszulka do karmienia, normanie ekspresowo wczoraj zamawiałam.

Będziemy się z małym stroić, bo gratis były niedrapki z tego samego materiału
Wow express normalnie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Któraś pierze te maskotki z karuzeli?

Stary 2015-09-10, 13:34   #448
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
właśnie sobie ostatnio tak pomyślałam że jakbym małej teraz chciała dać na imię Grażyna....to by było mi trochę dziwnie

Cytat:
Ja olewam te rubryki w karcie. Nie będę wydzwaniać do przychodni, jeździć przez pół miasta i czekać wśród kaszlących ludzi, żeby mi się rodzinna podbiła
A hemoglobina pierwsza klasa mi też poszła w górę, ale to chyba na końcówce zawsze tak jest

no to ciesze się że tak uważacie jeden problem z mojej cieżkomyślącej głowy spadnie

ja młodemu juz zrobiłam przegląd ciuchów, muszę kurtkę kupić i z dwie pary spodni z dresu do przedszkola bo mu sie za krótkie porobiły. Kurtkę spróbuje w lumpie upolować może sie uda
Stary 2015-09-10, 13:34   #449
amelia177
Rozeznanie

Cześć lachonki,

Dzisiaj też odpukać nieźle mi się spało.
Wczoraj byłam na SR i na ćwiczeniach wlazła mi palec u stopy mega duża drzazga od parkietu aaaaaaaaaaaaaaaa....skapn ęłam się dopiero później, jak zaczęła mnie boleć stopa. Co było większego to wyjęłam ale została jeszcze mała drzazga która jeszcze mnie boli, ale weźcie sobie teraz grzebcie w stopie, jak ja ledwo co skarpetki mogę założyć. Poprosiłam Tżta żeby spróbował wyjąć ale każda próba kończyła się moim wyciem no i zrezygnował :/ Nie wiem jak sobie z tym badziewiem poradzę, jeszcze zaczęłam schizować, że dostanę jakiegoś gronkowca czy sepsy, bo to w szpitalu i że Tż będzie sam małą wychowywał

Cytat:
Kuapouszka, Libra kciuki za Was A teraz sobie ponarzekam trochę
Boli mnie w krzyżu normalnie jak przy bolesnym okresie zawsze bolało i to ostatnio przez większość dnia. Boli kręgosłup i napierniczają żebra.
Brzuch co jakiś czas twardnieje, a jak jest miękki to kluska się wierci i wygina i też mało to przyjemne.
I to wszystko mimo tego, że sobie spokojnie leżę od 1,5 godziny

A dzisiaj wracając z przedszkola i czując te twardnienia brzucha zaczęłam się zastanawiać czy mi któregoś pięknego dnia wody nie odejdą w drodze do placówki i czy może warto np. sobie zostawić spodnie na zmianę w worku przedszkolaka mojego
Heheh...suma sumarum masz codziennie trochę ruchu, ja ostatnio gniję w domu i mało się ruszam.

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Pytanie pewnie było torba do szpitala
ile macie ręczników dla maluszka w torbie jeden czy dwa?

a tu macie jeszcze wzruszajacy filmik http://baby-shower.pl/boisz-sie-poro...wyjatkowy-film
Ja nie biorę, nigdzie w listach wyprawkowych tego nie ma, a poza tym kąpiemy dziecię chyba dopiero w domu?
Film wzruszający, w sensie narodziny, ale chyba nie wyobrażam sobie leżenia gołą w wannie a nade mną cała rodzina.

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
a co do podkładów do wózka, to ja nie mam nic, będę kładła pieluszkę
Hmm... no w sumie miałam już kupować ten podkład taki jak do łóżeczka, ale może dam po prostu pod spód zwykły podkład, tylko, że od nie jest oddychający i żeby dzieć się nie zapocił, chociaż już raczej upałów nie będzie, więc może to styknie.

Cytat:
fuck,
) stresują mnie ch.je
Buuuu...a co mogą na takiej komisji sprawdzać? Czy na pewno jesteś w ciąży?

Cytat:
O kurde wez mnie nie stresuja aby mnie nie wzywali...

Niestety jej głos też mnie strasznie irytuje, mimo, że kilka jej filmików oglądałam i niegłupio opowiada

Cytat:
TEż pierwsze słyszę żeby robić jeszcze jakieś konsultacje :/ Ja nic nie robię bo gin nic nie gadał.

Cytat:

Cytat:
A kto inny

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:38   #450
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dobra to tak wszystko ok wymaz pobrany nastepna wizyta za 2 tyg
Wyprosilam fotke i wage
Moja duuuża Nel ma juz 2800 :O
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441885054334.jpg (29,4 KB, 48 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości