|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 7 :) !
Cytat:
tv to straszny pochłaniacz czasu a reklamy jak mnie irytuje choć są takie programy ze Lubie oglądać pomimo że dużo głupich jest kawa na śniadanie, pichcenie gordona, rodzinka.pl i teleexpress to sobie wł poprzednie odcinki na telewizorze bo mam taka opcje ze się łączy z internetem Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dziewczyny a pierzecie te maskotki z karuzeli? Każda maskotka z mojej karuzeli wydaje dźwięki wiec chyba będę musiała odpuścić bo przestanie działać (Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooooo... Warshaw shore czy jakoś tak. Takie rzeczy faktycznie ryją beret. Nawet bałam się oglądanąć jeden odcinek tego że mi mózg zryje hehehhe a byłam ciekawa co to jest w ogóle jak rozpisywali się o tym w necieNie no ja lubię włąsnie jak jestem sama to sobie włączyć DD TVN do śniadanka i jakoś tak lepiej jak jestem sama w domu. Dziecku też trzeba dobierać odpowiednie programy do oglądania, bo jak widzę te niektóre bajki jakie ogląda szwagierki syn to samej by mi się mózg zlasował, ale są jeszcze ładne bajeczki i fajne programy dla dzieci. Nie wszytsko w TV ogłupia. Nie dajmy się zwariować. Najczęściej mam włączony TV jak jestem sama a w ogóle go nie oglądam ![]() No i trzeba " Na Wspólnej" obejrzeć. Czasem z tych programów można się dowiedzieć naprawdę ciekawych rzeczy albo np Discovery różne naukowe więc nie ma co demonizować. NAtomiast gry....
|
|
#423 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie było w poprzedniej części więc nie wrzucałam ale wróce to poprawie mam dziś duzo czasu bo Tz jutro dopiero wraca ![]() Cytat:
wkleje i na ten ![]() Cytat:
Ja to mam radoche z prowadzenia wiec jak tylko moge to jade no chyba ze wiem ze bedzie trudna droga to Tz bo sie stresowac nie chce Cytat:
wiadomosci , bajki,filmy, rzadko leci aby lecial no chyba ze muzyka ![]() Czekam grzecznie na wizyte najpierw waga , cisnienie i ktg a pozniej doktorek
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
suszarka w pokoju zapełniona, suszarka łazienkowa się zapełnia, jeszcze suszarka zewnętrzna i będę miała całe mieszkanie w ciuszkach juniora ; p a i tak to nie bedzie wszystko poprane... boże kiedy ja to poprasuję?!
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny siedze w kolejce z kobitka ma 38 lat i TP na 21.09 i wiecie co wyglada jakby byla max w 5 mieisacu
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
moj tz jeździ autem do pracy ale jak mam okazje je dopaść to jeżdżę, tylko że blisko
Cytat:
![]() rany ale mam dziś humor do d...., moj tż nie przychodzi późno z pracy ale ciągle cos musi załatwiać popołudniu, albo z mieszkaniem albo z czyms innym, a jak wraca to zamyka sie w sobie i milczy, staram sie go zrozumieć z jednej strony bo ma cieżką sytuacje w prayc teraz, bardzo duża presja i stres i to tak na niego działa, nie potrafi sie wyłączyć po pracy:/ ale mi juz też dokucza to siedzenie w domu samej:/ straciłam chęć do robienia czegokolwiek, dobrze że dla młodego muszę sie jakos mobilizować. A wogole to juz mnie całkiem zbudynienie mózgu ogarnia:/ wiem że coś miałam zrobić ale nie pamiętam, a jak juz sobie przypomnę to mi sie odechciewa bleee nie lubie takiego stanu u siebie. Dobra ide do przychodni po wyniki badań. A byłyście juz u swojego internisty albo dentysty żeby uzupełnili kartę ciąży?? do ogólnego lekarza może jutro bym sie wybrała ale do dentysty tak strasznie mi się nie chce!!!! |
|
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
fuck,
przyszła mi decyzja odmawiająca prawa do zasiłku chorobowego w Krus ) stresują mnie ch.je
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja na innym forum dla mam upewniłam się, że od nieprasowania ciuszków/pieluch/kocyków noworodki nie umierają , więc czekam czy mnie chęć najdzie czy nie najdzie, ale się nie spinam że muszę. Chyba jako jedyna tutaj będę miała takie nieeleganckie dziecko
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uff jak ja się cieszę, że zrobiłam to w sierpniu. teraz by mi się nie chciało
|
|
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny czesto ogladam te dziewuszke na yt i teraz wrzucila filmik do ponoc genialnej ksiazki , jej pomogla i corka spi cala noc https://youtu.be/HdiaR123nV8
|
|
#431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie moze i wczesniej bysmy mieli tv ale jakos nie upieralam sie i w koncu zawsze sama olewalam temat, a teraz jak sama siedzie to o nie, pocisnełam mężowi i musi byc Cytat:
Zabronią mi rodzic jak bede miec puste budki w karcie ciąży?
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sypialni niestety nie mamy , może rodzice mi mój z pl w listopadzie przywiozą ale to i tak tam będę mieć tylko niemieckie kanały :/ w salonie mamy podłączonego kompa do tv i oglądam polską telewizję. Cytat:
teściowa była, przywiozła mi ciuszki dla małego więc trochę mi się humor poprawił pajaca, spodenki,bluzeczkę i czapusie taką milusią na jesień zaraz idę do wanny, muszę grażynę doprowadzić do porządku przed wizytą :P później obiadek i do gin
|
||
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wogole mam hemoglobinę wiecie jaką??!!! 12,9!!! tak sie bałam że bede miała nadal niską a tu taka super ![]() kupiłam ziemię do kwiatków (ciężkie to jak cholera:/) ide rozsadzić moje fiołki może lepiej mi sie zrobi
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kiedyś z Tz mówiliśmy Wilma i Fred hahahah
|
|
#438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).U mnie z kolei muzyka musi grać. Jak urzęduje na dole to odpalam kompa żeby puścić muzę z deezera TV oglądam coraz mniej, mam kilka programów które lubię, głównie o gotowaniu, urządzaniu wnętrz i muzyczne właśnie ![]() Cytat:
![]() a ja dzisiaj nic nie zrobiłam sensownego, muszę tyłek ruszyć bo nie znoszę takich dni - w planie jest skończenie prasowania i ciasto
|
||
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- a ja chyba się zdrzemnę bo coś mi się oczy kleją a za godzinkę po synka muszę wychodzić... ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- a obkupiłam dziecia na allegro i chyba mnie już na nic w tym miesiącu nie stać ; p kurde, a miałam jeszcze taaaaaakie wizje zakupowe ; / |
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
I znowu muszę odpwiadać z pamięci.No więc Tymon waży 2100 gram.Przez tydzień mojego leżenia plackiem przybrał 100 gram.W wywiadzie mam zaznaczne że w czasach młodości chorowałam na anoreksję mam przez to wrażenie że patrzą teraz na mnie jakbym celowo głodziła swoje dziecko...Od dzisiaj dostaję kroplówki z płynami no i dodatkowo potas i magnez bo mi w wynikach wyszły lekkie niedobory.
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu się mówiło kaśka .. (bez urazy dziewczyny :P) a z tż mówiliśmy hela i stefan hahah
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A hemoglobina pierwsza klasa mi też poszła w górę, ale to chyba na końcówce zawsze tak jest Cytat:
U nas niestety w łazience odpada, bo Tż by do wanny nie mógł swobodnie wejść, bo by głową zahaczał. Cytat:
Ja muszę zrobić przegląd ubrań młodego, odłożyć to z czego wyrósł i coś mu kupić bo od wiosny podrósł trochę tylko mi się nie chce strasznie.
|
|
#443 |
|
wkręcona :)
|
A jaką tą suszarkę zewnętrzną macie? bo ja też nie mam balkonu i myślę jak to rozwiązać... póki co wieszam na zwykłych sznurkach na podwórku...
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my nie kupowaliśmy, nam teść zrobił. stalowe pałąki, powywiercał dziurki na sznurki i przywiercił to wszystko do bloku . później ci cyknę fotkę. |
||
|
|
|
#445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wieczorami tylko travel, domo+ i czasami tvn style Cytat:
a porpos Grażyny/ Kaski u mnie sie mowilo Brunchilda lub Broszka
|
||
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
A mi przyszła koszulka do karmienia, normanie ekspresowo wczoraj zamawiałam.
Będziemy się z małym stroić, bo gratis były niedrapki z tego samego materiału |
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Któraś pierze te maskotki z karuzeli? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeden problem z mojej cieżkomyślącej głowy spadnieja młodemu juz zrobiłam przegląd ciuchów, muszę kurtkę kupić i z dwie pary spodni z dresu do przedszkola bo mu sie za krótkie porobiły. Kurtkę spróbuje w lumpie upolować może sie uda |
||
|
|
|
#449 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć lachonki,
Dzisiaj też odpukać nieźle mi się spało. Wczoraj byłam na SR i na ćwiczeniach wlazła mi palec u stopy mega duża drzazga od parkietu aaaaaaaaaaaaaaaa....skapn ęłam się dopiero później, jak zaczęła mnie boleć stopa. Co było większego to wyjęłam ale została jeszcze mała drzazga która jeszcze mnie boli, ale weźcie sobie teraz grzebcie w stopie, jak ja ledwo co skarpetki mogę założyć. Poprosiłam Tżta żeby spróbował wyjąć ale każda próba kończyła się moim wyciem no i zrezygnował :/ Nie wiem jak sobie z tym badziewiem poradzę, jeszcze zaczęłam schizować, że dostanę jakiegoś gronkowca czy sepsy, bo to w szpitalu i że Tż będzie sam małą wychowywał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Film wzruszający, w sensie narodziny, ale chyba nie wyobrażam sobie leżenia gołą w wannie a nade mną cała rodzina. Hmm... no w sumie miałam już kupować ten podkład taki jak do łóżeczka, ale może dam po prostu pod spód zwykły podkład, tylko, że od nie jest oddychający i żeby dzieć się nie zapocił, chociaż już raczej upałów nie będzie, więc może to styknie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra to tak wszystko ok wymaz pobrany nastepna wizyta za 2 tyg
Wyprosilam fotke i wage Moja duuuża Nel ma juz 2800 :O
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

a ja myślałam, że już nie ma ludzi bez TV
a reklamy jak mnie irytuje
choć są takie programy ze Lubie oglądać pomimo że dużo głupich jest
(
Poza tym mąż uwaza, ze tv oglupi dziecko, a u mnie w domu od małego byl telewizor, co chwila ogladalam cos w tv i chyba jakos wyszlam na ludzi 
stresują mnie ch.je

Zabronią mi rodzic jak bede miec puste budki w karcie ciąży? 

Ale w listopadzie konczy nam sie umowa z UPC i juz mąż mi obiecal wziac net z tv (łatwo nie bylo bo on ogolnie ogladaniu tv przeciwny
mi też poszła w górę, ale to chyba na końcówce zawsze tak jest
A teraz sobie ponarzekam trochę