Mamy marzec 2016. Część II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 11:58   #1291
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Każdy kupi co będzie chciał , ale nikt mnie nie namówi na tak drogi wózek . Jest on prawie o 1500 zł droższy niż bebetto

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:09   #1292
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Każdy kupi co będzie chciał , ale nikt mnie nie namówi na tak drogi wózek . Jest on prawie o 1500 zł droższy niż bebetto
Oczywiście, że tak
Każdy kupi to, co uzna za stosowne Ja nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać Po prostu opowiedziałam jak to u mnie było
No BI tanie nie jest... Wersja, którą ja wybrałam - gondola, spacerówka, fotelik BeSafe IziGo + torba pielęgnacyjna + folia przeciwdeszczowa + adaptery do fotelika to ponad 3500zł
Ale zakładam, że skoro wózek jest taki super extra, to posłuży kolejnym dzieciom

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Zapomniałam Was zapytać... widziałam, że pojawił się klub "Marcówki2016" to od nas?
Stary 2015-09-10, 12:12   #1293
anielka3
Przyczajenie

Ja narazie ogladam z doswiadczenia z moimi corkami mialam kupione 2 komplety zadna niewykorzystalam jedna po drugiej ... spacerowki mi sie niepodobaly duze niepodrwczne ciezkie ... zastanaeiam sie czy niekupic ladnego glebokiego wozka a spacerowke mam po ostatniej corce ladna lekka podreczna 3 kolowa na dmuchanych kolach super sparawa . Ale to na dzien dzisiejszy jeszcze niezdecydowana jestem . Jesli moge cos doradzic patrzcie sie bardziej pod spacerowke jaka jest czy wygodna i niezaduza bo ja sie uzywa dluzej niz gleboki wozek
anielka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:12   #1294
mira81
Zadomowienie

No wlasnie, wszyscy sa za bebetto. Mnie wizualnie tez bardzo sie podoba. Ale zaczelam czytac na necie..no i opinie sa nieciekawe..wiem ze w necie rozne rzeczy sie pisze wiec pewnie jak bede teraz w Pl to sie przejde do sklepu i zobacze jak to wyglada.. slyszalam wiele dobrego o wozkach teutonia i emaljunga ale drogie w cholere. Musze przemyslec z prawe bo 4 tys piechota nie chodzi. Mysle nawet zeby kupic uzywana gondole bo w sumie tylko na jakies 6 miesiecy a potem zainwestowac dobrze w spacerowke..no ale zobaczymy..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:15   #1295
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
4t, 8t, 12t
Fotkę brzucha strzelam raz w miesiącu, może zacznę już robić co dwa tygodnie bo teraz zacznie szybciej rosnąć
super brzuszek
olgietka fajny wozek jaki kolor wybralas?
ja mialam dla cory 3 kolowy

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
rano zawiozlam mala do przedszkola,pozniej tz do pracy,ogarnelam chate I zaraz musze jeschac odebrac core takze zabiegana od rana jestem pogoda dopisuje wiec po obiedzie pojedziemy na farme pozrywac owoce
milego dnia
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:18   #1296
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Ja właśnie chce kupić w komplecie gondole , spacerówkę i fotelik. Ale i tak wiem , że ta spacerówka za długo mi nie posluży i kupię potem zwykłą lekką laskę

O właśnie klub jest nasz , czy ktoś poza nami założył
Byłby to dobry pomysł , mogłybyśmy się bardziej prywatnymi rzeczami podzielić , a nie tak na forum gdzie każdy zagląda

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:18   #1297
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anielka3 Pokaż wiadomość
Jesli moge cos doradzic patrzcie sie bardziej pod spacerowke jaka jest czy wygodna i niezaduza bo ja sie uzywa dluzej niz gleboki wozek
Dokładnie - to też mi sugerowano
... i dlatego uległam... bo gondola w BI wygląda, jakby miała czołówkę z tirem

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
No wlasnie, wszyscy sa za bebetto. Mnie wizualnie tez bardzo sie podoba. Ale zaczelam czytac na necie..no i opinie sa nieciekawe..wiem ze w necie rozne rzeczy sie pisze wiec pewnie jak bede teraz w Pl to sie przejde do sklepu i zobacze jak to wyglada.. slyszalam wiele dobrego o wozkach teutonia i emaljunga ale drogie w cholere. Musze przemyslec z prawe bo 4 tys piechota nie chodzi. Mysle nawet zeby kupic uzywana gondole bo w sumie tylko na jakies 6 miesiecy a potem zainwestowac dobrze w spacerowke..no ale zobaczymy..

mira ja właśnie nie bardzo będę miała okazję pomacać, więc zdałam się na doświadczenie zaufanych mamusiek
Odwodząc mnie od Bebetto również proponowały mi teutonię i emaljungę ... ale teutonia nie podoba mi się w ogóle.. natomiast na emaljungę napatrzyłam się tu w DK... i jak dla mnie krowa.. i bardzo podobna do wszystkich duńskich wózków..

Jeśli zależy Ci na wygodnej i łatwo podbijalnej (jakkolwiek by to nazwać) spacerówce - to poczytaj o bumbelride. Żeby nie było - nie namawiam ... ale opinie są naprawdę zachęcające

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 12:19   #1298
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Tak ja miałam wlasnie w ciąży leukocyty i bialko przed ciaza przy infekcji w moczu nic nie bylo tylko na posiewie bakteria a w ciąży na odwrót, piiij dużo wody musisz to wypłukać kup sobie sok żurawinowy i pij z woda aż pękniesz niedosłownie

Czym sie objawiała gestoza?
Dzieki Bonku, kupilam sok zurawinowy i bede pila teraz litrami. A gestoza objawi sie tak jak juz ktoraz z dziewczyn pisala: obrzęk ciała, który nie ustępuje po nocnym odpoczynku;
wzrost ciśnienia krwi (gdy wynosi ono 140/90 mmHg lub więcej)
nagłe bóle i zawroty głowy, zaburzenia widzenia, wymioty oraz bóle w górnej części brzucha. Takze jak by ktoras zauwazyla u siebie takie objawy jednoczesnie, to na pewno trzeba jechac na pogotowie, bo to bardzo niebezpieczne.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Chyba się nie chwaliłam, ale nie muszę już niczego kupować poza wózkiem. Jak tylko siostra dowiedziała się o ciąży to wpadła w jakiś szał i załatwiła sprawę w 2 dni. Mam już ciuchy ciążowe we wszelakich rozmiarach, ciuszki dla dziecka, stołek do karmienia, wybrała mi nawet wózek Sama nie wiem co mam. Teraz chodzi po lumpach i kupuje kolejne ciuchy Szkoda, że ja nie mogę wyjść na zakupy bo z chęcią pochodziłabym z nią.
Masz super siostre! Moje tez uwielbiaja ogladac i kupowac rzeczy dla dzieciaczkow. Dzieki mlodszej siostrze jestem posiadaczka szesciu ciazowych bluzek z ciazowymi napisami I tylko nie wiem kiedy zaczne je nosic bo poki co wiedza najblizsi, a zalozenie ich wiaze sie z poinformowaniem calego swiata

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Moje dziecię obudziło mnie dziś o 5... bez komentarza.

Ależ tu w nocy cisza. Tylko czekać aż zaczną się porody i karmienia nocne. Życie na wątku będzie dzień i noc
Nie jestes sama. Moj synek od urodzenia pobudki mial o 4-5 rano. Teraz kladziemy go pozniej spac 20-21, to wstaje 6-7 i od 6 prawie lat nie ma opcji zeby wstal pozniej. Jakis budzik wlasny chyba ma

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Mnie o 7 wybudził koszmar, w którym mój facet zdradzał mnie z moja młodsza o dwa lata kuzynka.. Kazali mi się wyprowadzić z mieszkania żeby mogli zamieszkać a dziecko.. Cóż, 'bedzie ojcem na odległość, jaki w tym problem'.. Omg, ja podziękuję ja takie sny :@
Straszny sen Ja czesto mam jakies koszmary, wtedy nie moge sie dobudzic i leze jak sparalizowana, bo ruszyc sie nie moge. Strasznie to meczace. Choc ostatnio mialam smieszny sen, co mnie zdziwilo bo zazwyczaj jednak mam te gorsze. Snilo mi sie ze bylam na party w pubie z siostra i kolezankami. One poszly tanczyc a ja mowie ze nie, ja posiedze. No i podchodzi do mnie transwestyta (usta wymalowane brokatowa czerona szminka, pelny makijaz, ogolony prawie na lyso) i pyta czy zatancze Grzecznie odmowilam i poszlysmy z siostra do wynajetego hotelu w Indiach! Powitala nas kobieta, ktora mowi ze juz dla nas kapiele szykuje i tylko poszla do pomieszczenia z olejkami do kapieli. I w tym momencie doszlo do mnie, ze te olejki, to nie do kapieli, tylko do masazu. I czuje jak mnie ktos po udzie masuje, budze sie a tz stoi nade mna ze sniadaniem i szturcha mnie po udzie bo nie mogl mnie dobudzic.
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja miałam zły wynik moczu ale nic nie czułam, zebym jakąś infekcje miała. Dopiero z posiewu wyszło że coś poważnego i dostałam antybiotyk.
Dobrze wiedziec, ze tak moze sie zdarzyc. Mam nadzieje ze niepotrzebnie spanikowalam. Dzieki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A mnie pies chyba z 10 razy budził, żebym go wzięła do łóżka. W końcu mi się przyśniło, że się zesikał w pokoju. No co za noc.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
W 2gie części życzę wam aby wszystko było z fasolkami Ok spokojnego oczekiwania na nie szybkiego i bezbolesnego porodu
Mama Milusia marzec2013
Z takim tempem pisania cos mi sie zdaje ze bezbolesnego porodu bedziemy sobie zyczyly w 10 watku

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
Myślę że spokojnie możesz zrobić badania później bo jednak wykonuje się je w określonych tygodniach. Ja też zapisalam się do lekarza na 6 października, na wtedy mam mieć wyniki z morfologii i moczu a 21 września muszę iść tylko po zwolnienie. Jetem trochę podlamana, wczoraj bylam na badaniach do endo i tsh mi znowu podskoczylo :-(

Cytat:
4t, 8t, 12t
Fotkę brzucha strzelam raz w miesiącu, może zacznę już robić co dwa tygodnie bo teraz zacznie szybciej rosnąć
Sliczny brzusio. Ladnie dzidzia sie tam urzadza

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-10 o 12:23
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:20   #1299
Olgietka
Zakorzenienie

misia na kolor się jeszcze nie zdecydowałam... sprawa się trochę wyklaruje jak znajdziemy odpowiedź na pytanie no1
A do tego czasu jeszcze ponad tydzień ( o ile Dzieć zechce pokazać, co ma między nóżkami )
Stary 2015-09-10, 12:23   #1300
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Dokładnie - to też mi sugerowano
... i dlatego uległam... bo gondola w BI wygląda, jakby miała czołówkę z tirem

mira ja właśnie nie bardzo będę miała okazję pomacać, więc zdałam się na doświadczenie zaufanych mamusiek
Odwodząc mnie od Bebetto również proponowały mi teutonię i emaljungę ... ale teutonia nie podoba mi się w ogóle.. natomiast na emaljungę napatrzyłam się tu w DK... i jak dla mnie krowa.. i bardzo podobna do wszystkich duńskich wózków..

Jeśli zależy Ci na wygodnej i łatwo podbijalnej (jakkolwiek by to nazwać) spacerówce - to poczytaj o bumbelride. Żeby nie było - nie namawiam ... ale opinie są naprawdę zachęcające
Wiesz ja i tak nie znajde wozka ktory bedzie mi sie podobal w 100% wiec chce postawic na wygode raczej niz wyglad ( chociaz najgorszego brzydala tez nie kupie ). Tak zeby dziecku bylo wygodnie a ja zebym nie dostawala szalu na kazdym spacerze.. to bedzie ciezki orzech do zgryzienia. Jak bede bardziej na chodzie to przejde sie tutaj po sklepach ale z tego co w necie widzialam to szalu nie ma z wyborem..tzn w rozsadnej cenie. Bo te ponad 1000€ sa faktycznie zajefanie. No ale to bylaby cala wyprawka ktora dostaniemy od panstwa

Stary 2015-09-10, 12:27   #1301
Olgietka
Zakorzenienie

eeeejjj nooo... no ale nie mówcie, że BI jest najgorszym brzydalem

Dla mnie też funkcjonalność jest najważniejsza. Duńczycy nie przykładają jakiejś strasznej wagi do estetyki w ogóle... więc tak czy siak szpanowanie dizajnerskim wózkiem odpada
A mam tu trochę terenu do długich spacerów, więc wygodny wózek to dla mnie podstawa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 12:29   #1302
_polly_
Zakorzenienie

Dziewczyny, dostałam właśnie na mejla wyniki mojego badania i napisane tam jest, że tylna ściana łożyska jest nisko. Nie wiem czy to coś złego? Wizytę u swojego lekarza mam za 2 tygodnie i wtedy się go zapytam, ale może któraś z Was coś wie na ten temat i mnie uspokoi.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:32   #1303
mira81
Zadomowienie

Cytat:
eeeejjj nooo... no ale nie mówcie, że BI jest najgorszym brzydalem

Dla mnie też funkcjonalność jest najważniejsza. Duńczycy nie przykładają jakiejś strasznej wagi do estetyki w ogóle... więc tak czy siak szpanowanie dizajnerskim wózkiem odpada
A mam tu trochę terenu do długich spacerów, więc wygodny wózek to dla mnie podstawa
A ten najgorszy brzydal to akurat nie o Bl ..nawet go nie ogladalam..tak ogolnie napisalam ze najbrzydszego nie kupie ...

Stary 2015-09-10, 12:34   #1304
moooniaaaa
Zakorzenienie

O co chodzi z tą lekkością spacerówki? To ma znaczenie przy prowadzeniu? Bo jak nie muszę wózka nosić po schodach, bagażnik mamy ogromny, to chyba bez znaczenia czy będzie mała/duża, lekka/trochę cięższa? A te typowe parasolki mnie przerażają, wąskie, jakby się za chwilę miały połamać Tym bardziej, że u nas tereny leśne, polne i wydaje mi się, że te wszystkie lekkie wózki nie będą stabilne.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:38   #1305
mira81
Zadomowienie

Malinka co zalatwilas?

Stary 2015-09-10, 12:39   #1306
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam właśnie na mejla wyniki mojego badania i napisane tam jest, że tylna ściana łożyska jest nisko. Nie wiem czy to coś złego? Wizytę u swojego lekarza mam za 2 tygodnie i wtedy się go zapytam, ale może któraś z Was coś wie na ten temat i mnie uspokoi.
Kurcze, ja się nie znam

Cytat:
A ten najgorszy brzydal to akurat nie o Bl ..nawet go nie ogladalam..tak ogolnie napisalam ze najbrzydszego nie kupie ...

Ufff...

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
O co chodzi z tą lekkością spacerówki? To ma znaczenie przy prowadzeniu? Bo jak nie muszę wózka nosić po schodach, bagażnik mamy ogromny, to chyba bez znaczenia czy będzie mała/duża, lekka/trochę cięższa? A te typowe parasolki mnie przerażają, wąskie, jakby się za chwilę miały połamać Tym bardziej, że u nas tereny leśne, polne i wydaje mi się, że te wszystkie lekkie wózki nie będą stabilne.
Ja nie mam doświadczenia... ale tak mi dziewczyny mówiły.. jedną z zalet BI jest fakt, że cały waży 11kg... dla porównania bebetto 14 kg. Niby to tylko 3kg... Sama nie wiem.. Czy tu bardziej chodzi o koła i ogólną konstrukcję?
Stary 2015-09-10, 12:42   #1307
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Emma, ale masz super brzuszek!
Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
super brzuszek
Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Sliczny brzusio. Ladnie dzidzia sie tam urzadza
dziękuję
Cytat:
Oczywiście, że tak
Każdy kupi to, co uzna za stosowne Ja nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać Po prostu opowiedziałam jak to u mnie było ;
Jasne każda z nas ma inne potrzeby więc nie możemy wszystkie kupić takiego samego wózka. U mnie są równe chodniki, a droga do lasu jest utwardzona. Nie przewiduję trzeciego bobasa więc nie chcę za dużo inwestować. Najbardziej liczy się dla mnie wygląd i cena. BI może nie powala wyglądem gondoli ale skoro opinie są takie super, a planujesz więcej dzieci to na pewno będzie Ci długo służył
Stary 2015-09-10, 12:48   #1308
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Po rozmowie z mężem uznaliśmy jednak, że od razu będzie to BI Już jakoś przeboleję gondolę, która mi się nie podoba (choć zaczynam się do niej przyzwyczajac ) ... skoro wszyscy chwalą ten wózek pod niebiosa.. Serio nie znalazłam złych opinii na jego temat..

Tak wygląda gondola... Wiem, nie urywa

Tak wersja spacerowa

A tu jest wybór kolorów:
Mi sie bardzo podoba ten wozek. Szczegolnie wersja spacerowa, bo przypomina mi wozek ktory mial moj synek (dolaczam zdjecie). Zaluje teraz ze go sprzedalismy bo byl niesamowity! Jak dla mnie idealny. Tak jak dziewczyny pisza: foteliki, gondola - sa tylko na pol roku ( bo potem dziecko juz siada), a i nie zawsze spacerowka z wozku 3 w 1 jest wystarczajaca. My na przyklad mielismy wozek 3 w 1 i synek ok roczku juz byl do niego za duzy, wiec zdecydowalismy sie na zakup lepszej spacerwoki, zeby na dluzej starczyla. Dodam ze oba wozki byly z tej samej firmy Mamas and Papas ale nie wiem czy w Poslce tez ona jest. [IMG][/IMG]

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-10 o 12:58
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:52   #1309
magda16262
Zadomowienie

Dla mnie w sumie najważniejsze jest to by wózek lekko się prowadził i miał obszerną gondolę... Teraz duża ilość wózków ma małą gondole 74,76cm to bardzo mało. Oczywiście nasz pora porodu jest idealna bo za chwilę z kurteczek przejdziemy na cienkie bodziaki więc w wózku będzie sporo swobody ale dzieci, które rodzą sie np w październiku i mają kombinezonki chyba muszą mieć w takich wózkach ciasno... Pamiętam malucha siostry ciotecznej miał może 4 miesiące i nózki w sumie na gondolce , miał ciasno strasznie Ja narazie jak patrze na gondole to najważniejszy jest dla mnie jej rozmiar... musi być obszerna.. Sporą gondolę mają wózki Jedo... Ciężar mnie nie przeraża bo mieszkam na parterze, a spacery będa odbywały się w mieście Najwazniejsze to wygoda dla malucha ale mamy dużo czasu i sprawdzi się w praniu później
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:53   #1310
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Monia lekkość całego wózka ma znacznie przy prowadzeniu. Siedzenie spacerowe jest cięższe niż gondola a do tego dochodzi też waga dziecka i to coraz większego a nie kilkumiesięcznego malucha. To trzeba brać pod uwagę przy wyborze

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:55   #1311
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff...
Jak dla mnie wersja spacerowa jest super, tylko ta gondolka dziwnie ustawiona ale też do brzydkich nie należy. Interesowałaś się może wózkami bugaboo? Mają niezłe opinie, a skoro możesz tyle zainestować
Stary 2015-09-10, 13:03   #1312
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dla mnie w sumie najważniejsze jest to by wózek lekko się prowadził i miał obszerną gondolę... Teraz duża ilość wózków ma małą gondole 74,76cm to bardzo mało. Oczywiście nasz pora porodu jest idealna bo za chwilę z kurteczek przejdziemy na cienkie bodziaki więc w wózku będzie sporo swobody ale dzieci, które rodzą sie np w październiku i mają kombinezonki chyba muszą mieć w takich wózkach ciasno... Pamiętam malucha siostry ciotecznej miał może 4 miesiące i nózki w sumie na gondolce , miał ciasno strasznie Ja narazie jak patrze na gondole to najważniejszy jest dla mnie jej rozmiar... musi być obszerna.. Sporą gondolę mają wózki Jedo... Ciężar mnie nie przeraża bo mieszkam na parterze, a spacery będa odbywały się w mieście Najwazniejsze to wygoda dla malucha ale mamy dużo czasu i sprawdzi się w praniu później
To dla porównania mam wymiary gondoli w bebetto: 34cm x 19cm x 79cm i bumbelride 38cm x 23cm x 81cm.
Jestem przygotowana :P

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Jak dla mnie wersja spacerowa jest super, tylko ta gondolka dziwnie ustawiona ale też do brzydkich nie należy. Interesowałaś się może wózkami bugaboo? Mają niezłe opinie, a skoro możesz tyle zainestować
bugaboo oglądałam.. i jakoś mnie nie urzekły ale to chyba przez dość nisko osadzoną gondolę. Mój mąż ma ponad 190cm.. i chyba to zdyskfalifikowało ten wózek A! I ja nie wiem czemu.. ale mam jakieś lęki przed małymi kołami Wymyśliłam sobie duże pompowane koła
Stary 2015-09-10, 13:04   #1313
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
4t, 8t, 12t
ale ci brzusio rośnie

Ja co 2 tygodnie robię

Cytat:
Generalnie wózek to dla mnie mocno drażliwy temat Robiłam kilka podejść do jego wyboru.. Dwa razy zapałałam miłością właśnie do bebetto silvio. Z resztą zobaczycie, jak wrzucę swoją listę wyprawkową - mam tam autorskie porównanie kilku wózków Bebetto jest ładne, zgrabne.. wydaje się wózkiem idealnym, bo i cena nie jest jakaś kosmiczna... Wrzuciłam to moje porównanie do klubu PM2013 i zostałam rozgnieciona jak robal! Dziewczyny, które miały bebetto stanowczo mi go odradzały. I na początku byłam naprawdę twarda. Uparłam się na bebetto i już! Ale argumenty typu - odpadające kółka, czy ciężkość w prowadzeniu zaczęły mnie przekonywać. Zaczęłam szukać info na temat tego wózka w necie.. i naprawdę ma różne opinie. Mnie strasznie namawiały moje PMki na bumbelride indie. Większość z nich posprzedawała swoje wózki 3w1 i pokupowały właśnie bumbelride - spacerówki.
Myślałam, żeby iść na kompromis.. bo w sumie mam w planach długie spacery z dzieciem. Wózek, który się prowadzi jednym palcem to dla mnie marzenie.. Tym bardziej, że w spacerach po okolicznych lasach i plażach będzie nam towarzyszył mój pies. Zatem zależy mi, żeby wózek mi ułatwiał te spacery a nie okazał się tylko utrudnieniem... Początkowo uznałam, że na start kupimy bebetto.. bo takie ładne.. a potem pojedziemy na wakacje do Polski i kupimy spacerówkę bumbelride....
Po rozmowie z mężem uznaliśmy jednak, że od razu będzie to BI Już jakoś przeboleję gondolę, która mi się nie podoba (choć zaczynam się do niej przyzwyczajac ) ... skoro wszyscy chwalą ten wózek pod niebiosa.. Serio nie znalazłam złych opinii na jego temat..

Tak wygląda gondola... Wiem, nie urywa

Tak wersja spacerowa

A tu jest wybór kolorów:

Też bym chciała zrobić kocyk na drutach Mojej znajomej córka (11lat) robiła taki kocyk z kolorowych kwadracików dla swojego braciszka
Zainspirowała mnie :P

malinka kciuki są! Nie denerwuj się! I zaraz nam pisz co i jak

Ja miałam w planach co dwa tygodnie robić... ale jakoś różnie mi wychodzi
Co do wózka, nie będę się wypowiadała, bo wiadomo, każda może mieć swoje zdanie i każdej się co innego spodoba, a i fundusze różnie pozwalają. Poza tym, ja pod koniec roku dopiero będę z mężem na poważnie wybierała, więc póki co w temat się nie zagłębiam

Ja właśnie robię taki jakby z kwadratów, tylko, że w misie O taki:

Cytat:
Oczywiście, że tak
Każdy kupi to, co uzna za stosowne Ja nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać Po prostu opowiedziałam jak to u mnie było
No BI tanie nie jest... Wersja, którą ja wybrałam - gondola, spacerówka, fotelik BeSafe IziGo + torba pielęgnacyjna + folia przeciwdeszczowa + adaptery do fotelika to ponad 3500zł
Ale zakładam, że skoro wózek jest taki super extra, to posłuży kolejnym dzieciom

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Zapomniałam Was zapytać... widziałam, że pojawił się klub "Marcówki2016" to od nas?
chyba to nie nasz
Cytat:
Malinka co zalatwilas?

Wszystko a nawet więcej

Otóż tak, zapisałam się już definitywnie do szpitala Wyznaczono mi pierwszą zapoznawczą wizytę na październik, a potem dopiero od grudnia mnie biorą, więc mam chodzić do swojego gin do tego czasu. Mam tylko nadzieję, że nie będzie z tym problemu
Co więcej prze-miła pani, która mnie zapisywała zaproponowała mi, że mogę u nich zrobić echographie II i III trymestru, więc się zgodziłam. A tym samym zaoszczędzę, bo w szpitalu zapłacę podstawę tylko, a i tak mi ją zwrócą później Umówiła mnie więc od razu na to USG II trymestru (połówkowe) i będzie to początkiem listopada
Pokazała mi też co się gdzie znajduje, wytłumaczyła co przed każdą wizytą mnie czeka, kiedy mam wziąć kolejne spotkania itp itd. Przy okazji poznałam pielęgniarki, które będą mi przed wizytami pobierały krew. Dziś też mi pobrały na oznaczenie grupy krwi, bo mimo, że miałam to szpital oznacza raz jeszcze. No i dostałam skierowanie na krew, bo dawno nie miałam, więc od razu też podjechałam do laboratorium mojego i zrobiłam. W efekcie mam obie ręce po kłute
Dodatkowo załatwiłam kilka innych spraw związanych z płatnościami w szpitalu, wiec wizyta jak najbardziej udana A i z językiem dałam radę, więc jestem z siebie dumna

Ależ się rozpisałam
Stary 2015-09-10, 13:04   #1314
_emma
Zakorzenienie

Dziś spotkałam się z moją koleżanką, była na spacerze ze swoim 9-miesięcznym synkiem, który nie mieści się już w spacerówce Quinny Moodd fakt, że chłopiec należy do tych większych dzieci ale on zajmuje już całe siedzisko, siedzi ściśnięty..
Stary 2015-09-10, 13:05   #1315
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzięki za info odnośnie badań

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
bry
też już nie śpię, bo mam stres przed wizyta w szpitalu...
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Mnie o 7 wybudził koszmar, w którym mój facet zdradzał mnie z moja młodsza o dwa lata kuzynka.. Kazali mi się wyprowadzić z mieszkania żeby mogli zamieszkać a dziecko.. Cóż, 'bedzie ojcem na odległość, jaki w tym problem'.. Omg, ja podziękuję ja takie sny :@
Mi kiedyś przyśniło się, że tż mnie zostawił. Jak rano się obudziłam to zrobiłam mu awanturę, a biedak nie wiedział o co chodzi ale miałam focha przez cały dzień
Pamiętaj, że sny się nie spełniają!

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak oni wyliczają wypłaty przy l4 w ciąży? Ja myslalam, że dostanę gołą podstawę, ale dostałam więcej, jak by mi premię dali.
To ja wiem chyba co i jak Otóż wyliczają ci średnią z ostatnich 12 miesięcy lub 3 (niby miało się zmienić ostatnio). Do tego zus nie odciąga jakiś składek i dzięki temu dostajesz więcej kasy. Ja cały rok zarabiałam tak samo i dostałam dużo więcej, a miałam podstawę + stałą premię uznaniową. Liczą Ci cały dochód z którego rozlicza się pracodawca, a nie samą podstawę.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
W 2gie części życzę wam aby wszystko było z fasolkami Ok spokojnego oczekiwania na nie szybkiego i bezbolesnego porodu

Mama Milusia marzec2013
dzięki

Cytat:
Nie mam ani jednego jedynie na piersiach mam ale są cienkie i jasne dodam, że niczym się nie smarowałam..
I tutaj potwierdziłaś moją teorię, że to kwestia genów. Kiedyś pracowałam z dwiema siostrami i jedna pomimo urodzenie 2 dzieci miała brzuch jak nastolatka, a niczym się nie smarowała bo nie miała kasy. Druga z kolei miała rozstęp na rozstępie, a smarowała się lepszymi kosmetykami. Z wyglądu były zupełnie do siebie nie podobne, bo jedna miała geny po tacie a druga po mamie.

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość

Masz super siostre! Moje tez uwielbiaja ogladac i kupowac rzeczy dla dzieciaczkow. Dzieki mlodszej siostrze jestem posiadaczka szesciu ciazowych bluzek z ciazowymi napisami I tylko nie wiem kiedy zaczne je nosic bo poki co wiedza najblizsi, a zalozenie ich wiaze sie z poinformowaniem calego swiata
Mi się bardziej wydaje, że ona po prostu jest szalona
Myślę, że przyjdzie jeszcze czas na założenie tych bluzek A jakie masz napisy?

Olgietka mieszkasz w moim ukochanym mieście Mogłabym tam zamieszkać! Opanowałaś duński?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:08   #1316
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
To dla porównania mam wymiary gondoli w bebetto: 34cm x 19cm x 79cm i bumbelride 38cm x 23cm x 81cm.
Gondola bebetto torino ma 82,5cm ale mało które dzieci w wieku 6 m-cy osiągają taką długość. Szczególnie, że nasze dzieci nie będą musiały być grubo ubrane w tych gondolkach.
Stary 2015-09-10, 13:08   #1317
Olgietka
Zakorzenienie

Nie wiem, czy się Wam uda doczytać... ale zrobiłam PrtSc

Mam problem, żeby się zalogować na mamusiową pocztę, a co za tym idzie nie mogę Wam udostępnić całego pliku

okej.. widzę, że jednak
Spróbuję dodać w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg porównanie wózków.jpg (167,9 KB, 21 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 13:09   #1318
nessea
Raczkowanie

Co do wozkow to mysle ze kazdy i tak kupi taki jaki mu sie podoba i na ktory go stac. Jednak fajnie powymieniac sie spostrzezeniami, bo dzieki Wam zaczelam bardziej zwracac uwage na to, czego na pewno w wozku nie chce, a co jest dla mnie atutem. W moim przypadku mysle, ze bede szukac wozka uzywanego w stanie idealnym 3 w 1, a wtedy po roku kupie nowa spacerowke, podobna do tej co mialam (tak jak mialam z synkiem). Chyabze znajde opcje podobna do wozka Olgietki, bo bardzo odpowiada mi taka spacerowka.
Stary 2015-09-10, 13:12   #1319
verrerie
Rozeznanie

Dziewczyny dobrze czytam, ze macie badania z krwi i moczu robione co miesiac? Ja mialam raz na poczatku ciazy i nastepne w 20 tygodniu. Tak mi powiedziala moja ginekolog.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 13:15   #1320
magda16262
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Dziewczyny dobrze czytam, ze macie badania z krwi i moczu robione co miesiac? Ja mialam raz na poczatku ciazy i nastepne w 20 tygodniu. Tak mi powiedziala moja ginekolog.

Ja miałam też robione raz a kolejne w październiku co 2 wizytę

Moje wyniki były książkowe więc może dlatego...
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości