|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
To są kawałki Twojej pracy? Matko, ale równiusieńskie! Też tak chcę!
Wiesz, to nie mogą być zwykłe zdjęcia. To muszą być BARDZO DOKŁADNE zdjęcia Szczególnie takie rzeczy jak magiczne kółko - podstawa w większości okrągłych prac, a mi to za kit nie wychodzi Ale nauczę się. Kiedyś na pewno, tak jak ładnie szyć na maszynie
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
Cytat:
oj tez nie lubię takich osoba, my jak przyjechaliśmy tutaj to dużo znajomych w Polsce uważało, że zarabiamy majątek i chyba nic nie wydajemy i nie pomagało tłumaczenia. , że ok zarabiam w euro ele i wydaje w euro, my tu żyjemy wiec i wydajemy, nie mamy jednego mieszkania z 10 innymi osobami tylko mieszkania sami, nie jemu dań z puszki tylko gotujemy sami itd wiec juz nie chciało nam się tłumaczyć i na pytanie ile zarabiamy nauczyliśmy się słowa wystarczająco, a za ile samochodu za tyle po ile są na rynku. Wiem, ze to nie zbyt mile odpowiadania, ale jak inaczej. To było bardzo męczące oczywiście nie wszyscy tacy byli. |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, nie przejeżdżaliśmy koło Elbląga, bo my jechaliśmy AmberOne
Nie mylić z Amber Gold Magda, co do imienia, no to właśnie Kasia i Basia chociaż w oficjalnej formie brzmią inaczej, a tutaj Helena - Lena i Helenka - Lenka, no dla mnie odpada. Ja bliźniakom też bym nie dała podobnie brzmiących imion, np. Ola i Tola, mnie się to nie podoba Kinga, ja poczytałam o materacach i kupimy lateksowy, bo jest ponoć lepszy niż piankowy Dobry lateksowy jest w IKEI albo z firmy Hevea. Ua00, współczuję choroby psiaka Moja też miała problemy wątrobowe, ale wyszliśmy na prosto. Ale przez pewien czas jadła tylko weterynaryjną karmę dla psów z problemami wątrobowymi, polecam Hillsa Joanna, ale będzie jeszcze jakieś spotkanie? Może będą lepsze ![]() Kogiel, o którym to szpitalu jest ten program? Mnie ostatnio polecano bardzo Rydygiera, dziewczyna na maxa zadowolona z porodu Pietrusiowata, musisz być asertywna, ja jak nie chcę czegoś powiedzieć, to po prostu mówię, że to moja sprawa, albo idę w żarty jak Medeline pisała - porsche, zarabiam milion itp. Casaa, Twój TŻ to jak mój Mój jest baaardzo uczuciowy, nawet bardziej niż ja Ma ogromną potrzebę przytulania, a ja mam czasem przesyt Ale fajnie, bo jak będzie dzieć, to TŻ na nim się wyżyje z tym przytulaniem ![]() My wczoraj dojechaliśmy, czas jazdy w sumie baaardzo dobry: 8h jechaliśmy, a to 700km prawie. Do tego 3 postoje, w tym jeden dłuższy no i stracona godzina w Łodzi na korki. Ale w przyszłym roku juz będzie obwodnica, to będzie się super jechać. Nogi mi nie spuchły, ale jednak zmęczyłam się mocno, bo brzuch mnie bolał wczoraj. Poszliśmy nad morze, ale tylko na chwilę, bo nie chciałam przegiąć. Ale porządnie się wyspałam, odpoczęłam i dzisiaj jest ok Kooocham hotelowe śniadania
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to to! TZ bankowo bedzie z dzieciem przeszczesliwy bo nie odmowi przytulaskow ![]() Dotka nie bylabym tego pewna, ze w przyszlym roku bedzie obwodnica lodzi :P mieszkam tu juz 5 lat i jest coraz gorzej. Jedna z glownych tras przez miasto robia juz 2 lata, a wczoraj pojawily sie artykuly, ze beda kolejne opoznienia i scisle centrum miasta jest mocno wylaczone z ruchu :-/ to miasto nafaje sie tylko do zburzenia i postawienia na nowo z lepszym zarzadca.... No ale gratuluje niezlego wyniku, godzina w korku jest dobrym czasem
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka to teraz tylko odpoczywajcie, cieszcie się sobą i zapomnij o wszystkim co złe. Śniadania macie w formie bufetu ?
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Przejechać przez Łódź to jest koszmar! Zawsze jak jedziemy w rodzinne strony, to się zastanawiamy ile stracimy tam.
emia Casa mój jest taki sam. Jest bardzo uczuciowy, kłótni nie ma, raczej moje fochy o bzdury
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście tą aukcję, można sobie wszytko wybrać. Kurcze szkoda, że jeszcze nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka . http://allegro.pl/body-dlugi-rekaw-z...638915236.html
"jajeczkiem byłem ale utyłem "
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52709940]Wróciłam, a raczej wróciliśmy z tej szkoły rodzenia.. W sumie rozczarowałam się, spodziewałam się bardziej treściwych informacji a dowiedziałam się tylko tyle,że w 1 dobie po porodzie zmienia sie podkłady 8 razy '.' what the f*ck. Reszta gadania o komórkach macierzystych gdzie moge o tym poczytac na necie i więcej się dowiedzieć. Aaa i niby bezpłatna ale dla tych osób które deklarują że chcą rodzić w ich szpitalu, a tak 50 zl. No nie majątek wiadomo, ale wprowadzają ludzi w błąd. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] szkoda ze Ci sie zajęcia nie podobały ![]() Ja mam nadzieję że będę zadowolona z moich, bo mi w sumie zależy żeby chodzić, TŻowi też. Ja jakoś nie czuje się pewnie, nie opiekowałam sie nigdy dzieckiem, a będziemy sami i trzeba będzie sobie radzić mam nadzieję że czegoś sie nauczymy przydatnego Cytat:
![]() ale do wielorybka to Ci jeszcze baaaaardzo daleko ![]() Cytat:
Cytat:
korzystajcie ile wlezie Melduję ze wczorajszy pilates przeżyłam i nawet mnie mięśnie nie bolą co jest dość dziwne bo naprawdę sie starałam dokładnie wykonywać ćwiczenia no ale może nie jestem aż taka sflaczała jak myślałam
|
|||||
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie u poloznej. Już Rozumiem Dlaczego ostatnio pojawil sir w jednej z gazet artykuł o tym ze kanaryjska sluzba zdrowia jest najgorsza w calej Hiszpanii. Otoz bóle plecow, niskie łożysko i twardnienie brzucha to nie powod zeby nie pracowac,a lekarz ktory mi da zwolnienie lekarskie tylko przy takich dolegliwosciach moze stracic prace za naduzycie.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierze :-o |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewusia super, że jesteś zadowolona z zajęć
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
przyszły w końcu ręczniczki - podobają mi się
tylko są mega duże, kapturek jest w sam raz na moją głowę no i jak miałam go na głowie to drugi koniec ręczniczka sięgał mi za tyłek ![]() no i pokaże jeszcze moje ostatnie zakupy: czapeczki i skarpetki z auchan i 3 pajace + czapeczka z lumpka. niestety tylko rozm 68 bo mniejsze rzeczy były tylko z krótkim rękawem. poza tym u mnie w lumpku nie ma nic ładnego. chyba zalicytuje jakiś zestaw używanych z all |
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby a siostra męża (ona jest pielęgniarką tak?) nie może Ci poradzić co robić żeby takie zwolnienie dostać ona na pewno orientuje się w takich rzeczach. Może trzeba codziennie do lekarza dzwonić, ściemniać, że boli nawet jak nie boli itp. Nie wieże, że też nigdy żadna ciężarna na zwolnieniu nie była. |
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
BABY, no właśnie, co ze szwagierką? Dałoby radę coś ruszyć przez nią?
Slyszałyście może o poduszkach profilaktycznie przeciwko spłaszczeniu główki? Bo rozumiem, że dziecko powinno spać bez, mając na myśli zwykłą poduszkę, ale co z takimi "specjalniejszymi"
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
mallami super zakupy
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz ma zaczac nowa prace za 10 dni,jesli tylko bedzie w miare ok to pewnie zloze wypowiedzenie i tyle.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Matko baby ty to stamtąd uciekaj! Ja mam wrażenie że mieszkasz na jakimś totalnym zadupiu gdzie nie słyszeli w ogóle o opiece nad ciężarna itp.
Ja po kolejnym dniu. Zostało jeszcze 40 h
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no,Wlasnie mam wrażenie ze tutaj ciaza jest traktowana troche z lekcewazeniem bo jeszcze 30 lat temu nie bylo porodowek!!! Rodzilo sie w domach. No to co przez te 30 lat moglo sie zmienic?
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, może na tej drugiej wyspie będzie choć trochę lepiej.
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Baby czy Ty masz możliwość pójść prywatnie na ogólne badania, żeby sprawdzili szyjkę itd.
Nooo chyba, że będziesz co 2-3 tyg. chodzić na ostry. Trzymaj się i nie daj się! Tam chyba musi być to co się w Pl działo 20 lat temu i głośne sprawy z biedronką. No ale to też trzeba walczyć.
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co uogólniać. Koleżanka w Hiszpanii była zadowolona z opieki, jej zdaniem była na wyższym poziomie niż u nas. Wszystko widać zależy od placówki, jak w każdym kraju.
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie się dowiedziałam że spędzę samotnie cały weekend.. Ba. Więcej niż weekend. Dzisiaj zobaczę się dopiero o 3 w nocy z Tż. Ja na 8 jadę do szkoły. Później może na godzinę w domu się zobaczymy podczas obiadu. A jak pójdę do pracy to już tyle do nocy w poniedziałek. Eh
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie wychodzi na to ze to wyspy kanaryjskie takie sa. Tak jak mowie-czytalam artykuł ze tu jest najgorsza opieka w calej Hiszpanii.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

Szczególnie takie rzeczy jak magiczne kółko - podstawa w większości okrągłych prac, a mi to za kit nie wychodzi
Ale nauczę się. Kiedyś na pewno, tak jak ładnie szyć na maszynie 
dzisiaj wizytuje, trzymajcie kciuki!
Mam ciotkę, która mieszka z 15 km od nas. Ostatnio rozmawiałam z nią na moim weselu. Tak wścibskiej osoby jak ona w życiu nie spotkałam, ale to siostra taty więc muszę ją odwiedzić. Dzwoniła i mnie ochrzaniła, że tak blisko mieszkam i się nawet nie odezwę. No to jadę, umówiłam się na 12 specjalnie, żeby chwilę posiedzieć i mieć wymówkę że obiad muszę robić i uciec
Nie mylić z Amber Gold
Mnie ostatnio polecano bardzo Rydygiera, dziewczyna na maxa zadowolona z porodu
Ale fajnie, bo jak będzie dzieć, to TŻ na nim się wyżyje z tym przytulaniem