Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 18:58   #3391
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Za dużo i za dobrze ma.. Może po prostu przez tydzień nie zrób nic bo "źle się czujesz" i niech się sam martwi
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 19:01   #3392
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Magdusiaaa. Zabiłabym za takie teksty i za to ze przychodzi pijany zwłaszcza teraz.. może jak będzie trzeźwy to z nim pogadaj że to jest problem i że tak być nie może? Po pijaku mu wyrzucanie nix nie da i nie obwiniaj się pod żadnym pozorem! Ma za dobrze moim zdaniem może jak rozmowy nie podzialają to się wyprowadz niech zobaczy jak to jest kiedy nie ma kanapek gotowych z rana
No wlasnie o to chodzi ze teraz. Zamiast cieszyc sie ciaza maluszkiem to ja chodze i ciagam nosem. Juz pomijajac ze ciagle sie martwie czy nie robie mu krzywdy. On i tak uwaza ze ja sie czepiam niewiadomo o co. Pretensje mam... Jak jest dobrze to jest. Chodzi przytula glaszcze a jak mu odwali to szkoda gadac. Juz mowilam sobie nie raz ze w du... go mam niech sobie wstaje i robi ale ja glupia szkoda mi sie robi i wstaje mimo tego ze wieczorem polozyl sie odwrocony tylem do mnie i nawet buzi na dobranoc nie dal...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 19:07   #3393
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia a tego co ugryzło tym razem? Cały czas tak było czy teraz? Kiedy mu się tak odmieniło? Myślałam, że dobrze jest między wami ...
Stary 2015-09-10, 19:07   #3394
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No ma problem ale powiedz mu cos to malo oczu nie wydrapie. Czasami juz naprawde nie mam sily na to wszystko... Ale wiem ze musze dla malucha.... Chyba naprawde potrzebna mu terapia szokowa. W sobote jade do przyjaciolki wroce w pn niech sobie radzi sam pije robi co chce....

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-10, 19:08   #3395
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No wlasnie o to chodzi ze teraz. Zamiast cieszyc sie ciaza maluszkiem to ja chodze i ciagam nosem. Juz pomijajac ze ciagle sie martwie czy nie robie mu krzywdy. On i tak uwaza ze ja sie czepiam niewiadomo o co. Pretensje mam... Jak jest dobrze to jest. Chodzi przytula glaszcze a jak mu odwali to szkoda gadac. Juz mowilam sobie nie raz ze w du... go mam niech sobie wstaje i robi ale ja glupia szkoda mi sie robi i wstaje mimo tego ze wieczorem polozyl sie odwrocony tylem do mnie i nawet buzi na dobranoc nie dal...
A on tobie robi śniadanko w.weekendy? W ogóle coś robi oprócz pracy?
Nie wyobrażam sovie wstawać rano żeby mu tylko zrobić śniadanie no nie wiem - moja mama tak robi ze wszystko tacie pod nos, a on nawet sovie łyżki nie weźmie. Ja nie pozwoliłam sovie na takie coś Może jak się nie możesz powstrzymać to się wyprowadz na tydzień?
Stary 2015-09-10, 19:10   #3396
czarnulax
Zakorzenienie

Ale nie nic złego w tym, że się robi te kanapki, pod warunkiem, że to jest dwustronne.
Stary 2015-09-10, 19:11   #3397
niepozorna
Zakorzenienie

Magdusia a od dawna mu się zdarzają takie "akcje"?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 19:12   #3398
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No ma problem ale powiedz mu cos to malo oczu nie wydrapie. Czasami juz naprawde nie mam sily na to wszystko... Ale wiem ze musze dla malucha.... Chyba naprawde potrzebna mu terapia szokowa. W sobote jade do przyjaciolki wroce w pn niech sobie radzi sam pije robi co chce....
Ale co dla malucha? Wytrzymywanie z Tatusiem który najwyraźniej ma.problem? To nic dla malucha nie zostaje tylko nerwy

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ale nie nic złego w tym, że się robi te kanapki, pod warunkiem, że to jest dwustronne.
No właśnie pytanie czy on coś robi?
Stary 2015-09-10, 19:20   #3399
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
magdusia a tego co ugryzło tym razem? Cały czas tak było czy teraz? Kiedy mu się tak odmieniło? Myślałam, że dobrze jest między wami ...
Zdarzylo sie juz kilka razy i kilka razy zrobilam awanture ale myslalam ze sie skonczylo. A tu znowu. A dzis rozwalil sobie palec w pracy. Scisnal jakas listwa czy czyms tam. No i musial wypic- to jego slowa. Bywa dobrze i wtedy do rany przyloz i takiego go pokochalam i jak pisalam tu o nim cos dobrego to rzeczywiscie tak bylo ale ostatnimi czasy to...

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Kolo domu w weekendy robi wszystko jakies naprawy koszenia itd to nie moge powiedziec ze nie. Ale jezeli chodzi o pomaganie w domu to... obiad moze pomogl mi robic ze 2 razy. 3 ugotowal jajka na kolacje na kanapki i to chyba cala pomoc. Jak poprosze zeby zrobil mi kanapke to jak idzie sobie zrobic to zrobi ale jak np lezy to juz sie najadlam... Sniadania moze tez ze 2 razy zrobil. Albo pyta czy cos chce wiedzac ze przed chwila zjadlam.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Magdusia a od dawna mu się zdarzają takie "akcje"?
No przed ciaza tez mu sie zdarzala. Kolo pol roku moze troszke wiecej na pewno.

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-10, 19:20   #3400
pietrusiowata
Rozeznanie

Magdusiaa trzymaj się, jeszcze się ułoży

Co do wizyty u cioci to jakoś poszło. Na całe szczęście przyszła żona od kuzyna z córeczką, więc ciotka miała tylko chwilę na przesłuchanie mnie Musiałam pisać do mamy SMS, żeby dzwoniła i mnie wybawiła ze szponów cioci. Super wyszło, bo powiedziałam że to mąż dzwoni bo już wraca i pojechałam. Czuję, że zmarnowałam 4h życia ;p
Stary 2015-09-10, 19:26   #3401
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Magdusiaaa - pół roku? To chyba trochę za długo..

Mój znowu wali teksty o bezpieczeństwie nosidełek w.wózkach 3w1. Nie dość że.tłumaczyłam że to jest niebezpieczne bo nie ma.żadnych testów to tłumaczyłam że chce nowy fotelik a nie używany bo nie wiadomo czy nie brał udziału w wypadku a ten dalej swoje że skoro nosidełko ma pasy to przeznaczone do samochodu no jak grochem o ścianę. To już wolę nowy fotelik a wózek zostawić ten stary
Stary 2015-09-10, 19:40   #3402
niepozorna
Zakorzenienie

Pietrusiowata fajnie, że tak gładko poszło

Dziewczyny przeglądam legginsy ciążowe na allegro, bo już chyba by mi się przydały ale tyle tego jest... Któraś z Was chyba kupowała na allegro, mogę poprosić o namiary na sprzedającego?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:

Mój znowu wali teksty o bezpieczeństwie nosidełek w.wózkach 3w1. Nie dość że.tłumaczyłam że to jest niebezpieczne bo nie ma.żadnych testów to tłumaczyłam że chce nowy fotelik a nie używany bo nie wiadomo czy nie brał udziału w wypadku a ten dalej swoje że skoro nosidełko ma pasy to przeznaczone do samochodu no jak grochem o ścianę. To już wolę nowy fotelik a wózek zostawić ten stary
Musisz wyszukać jakiś dobitny filmik w internecie i mu pokazać to może zmieni zdanie na dobre.

My chyba zdecydujemy się na zakup fotelika z bazą. W sumie mamy isofix w aucie, moi rodzice też to myślę, że warto to wykorzystać. Przez ostatnie dwa dni jak komponowałam moją listę wyprawkową to się przy okazji naoglądałam filmików i naczytałam się o fotelikach i tym wszystkim no i stwierdzam, że chyba warto zainwestować...

Prostujemy zą
bki

Edytowane przez niepozorna
Czas edycji: 2015-09-10 o 19:47
Stary 2015-09-10, 19:45   #3403
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Musisz wyszukać jakiś dobitny filmik w internecie i mu pokazać to może zmieni zdanie na dobre
Ja nie wiem co on ma czasem w głowie. Myślący dorosły facet.. Nic nie poczytal, nic nie popatrzył. A tak prosiłam żeby poczytal i wybrał jak najlepszy fotelik dla dziecka. Nie nosidełko tylko fotelik. A ten zobaczył na olx za 400 zł 3w1 i skoro ma "nosidełko jako fotelik" to jest spoko. No ja cię przecież nawet nie sprawdził czy ma jakiekolwiek testy zatluke go jutro w międzyczasie i pewnie pokloceni zostaniemy a on pojedzie do Bytomia
Stary 2015-09-10, 19:47   #3404
czarnulax
Zakorzenienie

Wystarczy by pooglądał filmiki z testów. Mnie niektóre przerażają.
Stary 2015-09-10, 19:51   #3405
niepozorna
Zakorzenienie

Więc musisz wziąć sprawy w swoje ręce, usiąść i poszukać jakiś tekstów czy filmików, posadzić dziada przed komputerem i niech patrzy i czyta Myślę, że szybciutko mu się ulotni opcja nosidełka z głowy.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Wystarczy by pooglądał filmiki z testów. Mnie niektóre przerażają.
Dokładnie

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-10, 19:54   #3406
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ok może jeździmy póki co bez kolizyjnie. Ale zima przyjdzie, a przy napędzie na tył już nie raz mieliśmy sytuację niebezpieczna, że hamujesz a on jedzie. Nawet nie trzeba zimy - to co ostatnio było Ja mogę jechać 20 nawet a ktoś mi wjedzie..

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Mam.weekend. Będę sama to znajdę dobry i w miarę mieszczący się w budżecie zamówię i nic nie będzie miał do gadania tak w ogóle.. Boże dzięki za wizaz! Zginelabym bez was

Spodobał mi się wózek xlander move - tylko w takiej fajnej cenie gondola ze spacerówka 700zl na śląsku właśnie pod nieszczęsnym Bytomiem..
Stary 2015-09-10, 19:57   #3407
pietrusiowata
Rozeznanie

My też mamy isofix w autach i chyba zdecydujemy się na bazę. Zawsze to lepsze zabezpieczenie dzidziusia
Stary 2015-09-10, 19:57   #3408
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Pietrusiowata fajnie, że tak gładko poszło

Dziewczyny przeglądam legginsy ciążowe na allegro, bo już chyba by mi się przydały ale tyle tego jest... Któraś z Was chyba kupowała na allegro, mogę poprosić o namiary na sprzedającego?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Musisz wyszukać jakiś dobitny filmik w internecie i mu pokazać to może zmieni zdanie na dobre.

My chyba zdecydujemy się na zakup fotelika z bazą. W sumie mamy isofix w aucie, moi rodzice też to myślę, że warto to wykorzystać. Przez ostatnie dwa dni jak komponowałam moją listę wyprawkową to się przy okazji naoglądałam filmików i naczytałam się o fotelikach i tym wszystkim no i stwierdzam, że chyba warto zainwestować...
Przyłączam się do pytania, mnie interesują takie ocieplane na zimę Ja zwykłe legginsy czarne z pasem na brzuch kupiłam w H&M za 40 zł.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:00   #3409
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam auto starsze ode mnie isofix w strefie marzeń
Stary 2015-09-10, 20:01   #3410
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda bo z chłopami, to czasami trzeba tak konkretnie, albo wytłumaczysz i zrozumie, albo trzeba zrobić po swojemu. Co mnie często się zdarza, jak słyszę, że to bez sensu, jak wiem, że jest mi potrzebne
Nooo to się nie zastanawiaj, szukaj i kupuj

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:06   #3411
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Magda bo z chłopami, to czasami trzeba tak konkretnie, albo wytłumaczysz i zrozumie, albo trzeba zrobić po swojemu. Co mnie często się zdarza, jak słyszę, że to bez sensu, jak wiem, że jest mi potrzebne
Nooo to się nie zastanawiaj, szukaj i kupuj
Tylko ja chciałam żeby on to znalazł. Żeby się zaangażował, poczuł potrzebny i nie przyzwyczajal że zawsze znajdę wszystko na wizażu czy na blogach. Chciałam, żeby raz odpuścił przeglądanie blogów dotyczących kolejnych ćwiczeń, a pooglądal te o fotelikach. Łóżeczko znalazłam i kupiłam sama. Wózek też pewnie znajdę ja. Wyprawka gdzie taniej itp też ja. No to chociaż ten fotelik.
Zbombarduje go blogami, stronami i filmami i przez następny tydzień niech się szkoli nic mnie nie obchodzi
Stary 2015-09-10, 20:09   #3412
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
My też mamy isofix w autach i chyba zdecydujemy się na bazę. Zawsze to lepsze zabezpieczenie dzidziusia
Raz, że jest bezpieczniej a dwa wygodniej, bo klik i fotelik zamontowany

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do pytania, mnie interesują takie ocieplane na zimę Ja zwykłe legginsy czarne z pasem na brzuch kupiłam w H&M za 40 zł.
No właśnie ja tych z H&M'u nie mogę namierzyć. A byłam już w kilku takich sporych sklepach i nie widzę ich. Na stronie internetowej też nie

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-10, 20:16   #3413
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wiecie gdybyśmy nie mieli samochodu i nie pokonywali w tygodniu średnio 150 km to od biedy bym kupiła to nosidełko tylko dla dziadków. Ale my jeździmy non stop. Wszędzie i są to trasy przez las - gdzie zwierzęta stoją koło drogi a często i na drodze..
Stary 2015-09-10, 20:18   #3414
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja chciałam żeby on to znalazł. Żeby się zaangażował, poczuł potrzebny i nie przyzwyczajal że zawsze znajdę wszystko na wizażu czy na blogach. Chciałam, żeby raz odpuścił przeglądanie blogów dotyczących kolejnych ćwiczeń, a pooglądal te o fotelikach. Łóżeczko znalazłam i kupiłam sama. Wózek też pewnie znajdę ja. Wyprawka gdzie taniej itp też ja. No to chociaż ten fotelik.
Zbombarduje go blogami, stronami i filmami i przez następny tydzień niech się szkoli nic mnie nie obchodzi
Ja też wyszukałam i wybrałam wszystko sama. I też chciałam, żeby TŻ poczytał o fotelikach i wybrał jakiś, ale że jakoś nie widziałam żeby się za to brał to też usiadłam i w jedno popołudnie się naczytałam i wybrałam fotelik dla maluszka i bazę, do której też można później podpiąć fotelik dla dziecka 9-18kg. No i tyle wyszło z tego jego szukania, że ostatecznie TŻ tylko zaakceptował mój wybór. Tak to jest z tymi chłopami
Jedyną rzeczą, którą TŻ wybrał jest smoczek dla Małego Kawasaki albo Yamahy, bo ledwo się o ciąży dowiedział to już szukał takiego i nie ważne czy byłaby dziewczynka czy chłopiec. Taki smoczek wg niego musi być i koniec. Ja i tak wybiorę jakiś rozsądniejszy na co dzień, a ten jego to pewnie będzie smoczkiem "pokazowym" no ale cóż... Uparł się i już

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-10, 20:18   #3415
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Ja rozumiem, że chcesz, żeby się zainteresował, ale u mnie np sprawdza się coś innego. Ja się zajmuję ogarnianiem pokoju dla Młodego, znalazłam wózek, który chcę, żebyśmy kupili, znalazłam łóżeczko, a oprócz tego, że zarabia, to jak jest w domu, zajmuje się rzeczami związanymi z ogarnięciem podwórka, robieniem rzeczy, które teoretycznie ja mogłabym zrobić, ale on też musi się angażować. Dlatego ja siedzę w internetach i szukam to co jest potrzebne dziecku, a on np. remontował mi motocykl. Jakoś tak to podzieliliśmy, w sumie samo się podzieliło

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-09-10, 20:19   #3416
kinga1701
Zakorzenienie

Magdusiaaa wpółczuję sytuacji z tż, musicie porozmawiać jak wróci całkowicie trzeźwy nie po jednym piwie nie po dwóch inaczej tak jak dziewczyny pisały to nie ma sensu. Może ma jakiś problem i nie wie jak sobie z nim poradzić, może się boi o zabezpieczenie finansowe, że jak przyjdzie maleństwo będzie ciężej i tylko w taki sposób może o tym nie myśleć. Jeżeli faktycznie ma problem alkoholowy lub jakieś jego początki to będzie ciężko, i nie zmusisz go do żadnych terapii, ani nie przekonasz, że ma problem póki sam tego nie zrozumie, w jego przekonaniu to pewnie Ty problem widzisz tam gdzie go nie ma. I jakim prawem nazywasz go alkoholikiem. Musisz mu powiedzieć, ze boisz się o dziecko i chcesz żeby Ci pomagał i wspierał. Mam nadzieje, że szczera rozmowa raz drugi wam pomoże.

Cytat:

Może znajdź aukcje 3 w 1, ale z fotelikiem maxi cosi, a nie tym typowo wózkowym i wtedy będzie zadowolony że 3 w 1.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-10 o 20:23
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:21   #3417
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Ja też wyszukałam i wybrałam wszystko sama. I też chciałam, żeby TŻ poczytał o fotelikach i wybrał jakiś, ale że jakoś nie widziałam żeby się za to brał to też usiadłam i w jedno popołudnie się naczytałam i wybrałam fotelik dla maluszka i bazę, do której też można później podpiąć fotelik dla dziecka 9-18kg. No i tyle wyszło z tego jego szukania, że ostatecznie TŻ tylko zaakceptował mój wybór. Tak to jest z tymi chłopami
Jedyną rzeczą, którą TŻ wybrał jest smoczek dla Małego Kawasaki albo Yamahy, bo ledwo się o ciąży dowiedział to już szukał takiego i nie ważne czy byłaby dziewczynka czy chłopiec. Taki smoczek wg niego musi być i koniec. Ja i tak wybiorę jakiś rozsądniejszy na co dzień, a ten jego to pewnie będzie smoczkiem "pokazowym" no ale cóż... Uparł się i już
Gdzie to można dostać

Stary 2015-09-10, 20:29   #3418
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No gdybyśmy mieli remont, podwórko, samochód zepsuty to inaczej. Pracuje i to ciężko ja nie przecze. Ale do domu przychodzi,.ugotuje obiad, posprząta i patrzy w neta. No to przy okazji mógłby popatrzeć nie?
No ale.to chyba jakiś dzień marudzenia na chłopa przylezie do domu to mu znowu nawkladam do głowy

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Z tekstów Oli.
Tata przyszedł i się pyta: "Co robisz?" A Ola: "wcinam jabłuszko" kochana mała .
Stary 2015-09-10, 20:32   #3419
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Gdzie to można dostać
W serwisach motocyklowych takie wypatrzył kiedyś i od razu postanowił, że jego potomek musi taki mieć...
Ale może na allegro też będą albo ogólnie w jakiś sklepach internetowych

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-10, 20:35   #3420
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To tak jak mój patrzy na bodziaki z herbem stalowki. A na foteliki bie ma czasu

Kolejny tekst. Tata wyszedł z łazienkami a Ola biegnie do niego i "tatuś mój! Najukochanszy na świecie!" ja też chcę żeby mi tak dziecko mówiło!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości