|
|
#2461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
![]() Cytat:
no, mamy pecha z tymi szyjkami ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52726108] ![]() Oto my z okazji kolejnego tc ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Jaki cudny i duży już Dzień dobry ![]() Wczoraj byłam w Rossmannie kupić kosmetyki dla dziecka i w sumie praktycznie nic nie kupiłam... Wybór jest tak mały... chyba muszę w większym mieście zobaczyć, albo na all szukać. U Was w dużych miastach duży jest wybór w kosmetykach dla matki i dziecka? Jedynie co mogę polecić to kupiłam chusteczki nawilżane Babydream dwupak w promocji za 8,99 No i Bepanthen kupiłam. Mam zrobioną listę kosmetyków i pozostaje mi szukać tego wszystkiego. Dziewczyny na początek to ile tych malutkich pampersów trzeba? Bo nie wiem ile na all zamówić ![]() A i kupiliśmy Małej skarpetki z grzechotką Śliczne są, ale drogie były
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa zobacz na sklepie Rossmanna online, chyba można odebrać w najbliższym Rossmannie. Przynajmniej ja tak kiedyś robiłam.
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi się wczoraj przyszedł pożalić. A szwagierka wczoraj miała wolne a z łaską przywiozła obiad od mamusi. Nawet szwagier się na nią wkurzył. Śmiać mi się chce, jak sobie przypomnę, jak mnie wszyscy z nią porównywali.
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to witam się w 26t0d. Dziś 100-dniówka! I zaczęłam 7 miesiąc Nie no... z takiej okazji muszę później zrobić zdjęcie brzuszka
|
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to musiałabym iść po jakieś zakupy, bo w domu mam tylko kasze, makaron i warzywa na patelnię. Chyba że zrobię warzywa na patelnię z jakąś kaszą....
|
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupię jedne bo nie wiadomo jak duży Mały się urodzi, poza tym to zawsze można dokupić. Zastanawiam się nad tymi Dadami w promocji. Po ok 30gr/szt wychodzi. Wczoraj już byłam bliska złożenia zamówienia na allegro na 300 zł ale coś mnie powstrzymuje
|
|
|
#2468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale potem doszłam do tego, że to moje Dziecię takie miłe ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Ja się miałam urodzić w listopadzie podobno
|
|
#2469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze zdzieraja na takich rzeczach ;/ w rossmannie kupiliscie? Cytat:
Ja z 6 tak się ogarnelam, ze do dZiś myślałam, że jeszcze jest 5, a tu za chwilę 7 juz właśnie!![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj była A 7 miesiąc też wczoraj zaczęłam ![]() No i gratuluję
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś chyba bez obiadu, Maz pojechał do rodziców i wraca późnym wieczorem, a samej dla siebie nie chce mi się gotować, ale do sklepu wyjąć muszę, za to na jutro zaplanowałam zapiekanki
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początek na pewno Pampersy, a później wypróbuję Dadę- zobaczymy czy będzie się sprawdzać.
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Heja
![]() W grubsza Was przejrzałam i wow... ale jesteście już przygotowane. A ja dopiero zgromadziłam pieluchy Hmn chyba czas się ogarnąć z przygotowaniami. Tak swoją drogą, czy też czujecie się jak żuczki? Bo jak leżę na plecach, to właśnie mam wrażenie takiego machającego kończynami żuczka, który wstać nie może W sumie właśnie zaczynam odczuwać, że brzuch mi naprawdę przeszkadza, nawet już czasem buty wiążę z boku. Ogólnie się czuję jakaś ociężała i pełzakowata. I zaraz wpadnę w panikę, że mam mało czasu do porodu i nie zdążę tego wszystkiego zgromadzić
|
|
|
|
#2474 |
|
Konto usunięte
|
Mujer mam tak jak Ty z butami
gimnastykuję się jak nie wiem - a gdzie tu dalej ![]() Dziewczyny dla wszystkich studniówek
|
|
|
|
#2475 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ale ja na początku ciąży jakby mnie ktoś w nocy obudził i zapytał który tydzień to co do dnia wiedziałam. A dziś się czasem zastanawiam który to tydzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już trzeba sobie wogle inwestować we wsuwane buciki? ![]() No i przechodzę etap żołądka w przełyku. Wypiłam 2 herbatki, zjadłam trochę malin i chyba właśnie te maliny dryfują mi w okolicy migdałków :/ Niedobrze mi nie jest, tylko chyba jakiś refluks, fuj. |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
A co to są wiązane buty?
Ja już nawet mam tenisówki bezsznorówkowe Argita - z postów wywnioskowałam, że masz też cukrzycę ciążową.. sorry - nie byłam w stanie być ostatnio na bieżąco - jak chcesz to Ci z grubsza napiszę jakie ja mam zalecenia - możesz już do tego zacząć się stosować zanim będzieszmieć wizytę w poradni.
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
A macie jakiś sprytny patent na karmienie publiczne?
Bo czeka mnie tego sporo, a ja świecić cycem nie lubię. Na razie kupiłam kilka koszul rozpinanych, żeby było wygodniej. Normalnie nie znoszę rozpinanych bluzek, więc mam może ze 2 :/ Ponoć faktycznie karmić do 2 roku życia... Nawet ja nie dam rady tyle lat się męczyć
|
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52726108]
![]() Oto my z okazji kolejnego tc ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Witam się ze ślicznym Gryziowym maluszkiem w brzuszku Ale piękny domek ma! Śliczny brzusio Gratulujemy nowego levelu tygodniowego |
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na początku to ja każdy dzień odliczalam, bo taka mialam ogromną nadzieję, ze moje paskudne samopoczucie minie po 3 miesiącu i na szczęście minęło i wiecie co, może teraz jest ciężko, będzie jeszcze gorzEj, ale nie chciałabym wrócić do tych 3 pierwszych miesięcy ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze... ja to nawet nie mam odpowiedniej torby/czegokolwiek, żeby się spakować do tego nieszczęsnego szpitala... A szkoda mi kupować torbę, której potem pewnie nie użyję
Bosz, jakie poważne problemy Chyba się spakuję w reklamówę albo co
|
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
No chyba się już nie obraca tak hop-siup. Ja na dole chyba czuję jak główką rusza, bo takie rozpychanie jest, a na górze to tyłek albo nóżki. Ale mój to potrafi w jednym momencie rąbnąć w pęcherz i żołądek, albo w pęcherz i wątrobę. I jak tak robi to z rozpędu. I ma siłę...
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz po urodzeniu 2 dziecka nie zorientowała się że od razu zaszła szybko w ciążę. Współżyli od razu bez zabezpieczeń widocznie, dopiero się po jakimś czasie zorientowała że jakoś cieżko jej sie oddycha i szybko sie męczy - A tu 5 miesiąc ciąży już był A więc już miała w domu dwoje malutkich dzieci + ciąża z ....bliźniakami Opowiadała że płakała, że jak sobie da radę. Teraz ma 4 cudownych chłopaków, no ale tempo niezłe mieli
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pielucha to mi coś za mało :/ No nic, jeszcze może coś wymyślę. Ja naprawdę nie lubię obnażać żadnych części ciała
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Co do karmienia piersią i połogu to położna, która mnie przyszła do domu po porodzie odwiedzić podkresliła chyba z 3 razy, że okres po porodzie jest bardzo płodny, żeby uważać przy bunga bunga
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Jakoś mnie strasznie nie rozpiera, nie kładzie mi się na narządach ani wogle nie wiem, co robi. No chyba, że ewidentnie na tym pęcherzu, ale w sumie rzadko. W sumie też tak myślę, że ruchliwość mu spadła, bo nie szaleje jakoś bardzo. Czasem wieczorem w nocy zdarzy mu się jakaś faza, ale tak w ciągu dnia to nie jakoś dużo. Nawet w sumie czasem myślę, że za spokojny jest hm.
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może gdybym dała radę przecierpieć ten pierwszy okres to po miesiącu czy dwóch byłoby lepiej - ale te początkowe dni to ledwo co siedziałam.. na razie optymistycznie licytuję laktator
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-09-11 o 10:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

mam nadzieję że z szyjką to nic się nie pogorszyło!

W piątki kończą mi się pomysły.
W ogóle to musiałabym iść po jakieś zakupy, bo w domu mam tylko kasze, makaron i warzywa na patelnię. Chyba że zrobię warzywa na patelnię z jakąś kaszą....

dla wszystkich studniówek
:
) Jakoś mnie strasznie nie rozpiera, nie kładzie mi się na narządach ani wogle nie wiem, co robi. No chyba, że ewidentnie na tym pęcherzu, ale w sumie rzadko. W sumie też tak myślę, że ruchliwość mu spadła, bo nie szaleje jakoś bardzo. Czasem wieczorem w nocy zdarzy mu się jakaś faza, ale tak w ciągu dnia to nie jakoś dużo. Nawet w sumie czasem myślę, że za spokojny jest hm.