|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Ej... jak to jest? Bo kalina i gosza mają termin na 6.03. Ja na 4.03. A równo zaczynamy kolejny tydzień...
To zależy od długości cykli, czy jak?
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Przy pierwszym porodzie mąż wziął wolne z pracy, a mała postanowiła wyjść dzień później więc już nie brał wolnego i przyjechał zaraz po pracy.
Teraz mam mieszane uczucia bo w sumie nie było tak źle, dałam radę sama, a z drugiej strony chciałabym zobaczyć jak to jest we dwoje i chyba tak będzie.
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Przy poprzedniej cesarce Mój mąż był obecny i spisał się świetnie. Teraz nie rozmawialiśmy jeszcze o tym ale myślę że też będzie chciał być. Chociaż nie wiadomo jak to wyjdzie, podejrzewam jednak że na czas porodu teściowa zajmie się Radkiem
![]() U nas nie było żadnych problemów aby mąż był przy cc, ale ja rodziłam w Austrii i tutaj inaczej w ogóle do tego podchodzą
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
Powoli zbieram sie na wizytę do ginekologa ![]() Czytam Was cały czas, lecz mało się udzielam, bo jestem zielona w sprawach wózka, tych gadżetów i wszystkiego Pewnie odezwę się wieczorem. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a jak jest u Was?
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
W polsce przy cc nie moze byc maz bo to normalna operacja.
A za porody rodzinne juz sie nie placi.. kiedys ale teraz to norma |
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
Olgietka mi ginekolog wyliczył TP na podstawie usg chyba w 9tc i tego się trzymam
Kolejne badani pokazują kilka dni w tą czy w tamtą, no ale jakoś nie wyobrażam sobie urodzić 29 lutego Mam nadzieję, że mała będzie miała instynkt samozachowawczy i nie wytnie nam takiego numeru
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze nie slyszalam zeby ktos robil problem zeby maz byl przy porodzie. Z moja kuzynka byla kolezanka caly porod :p
To skandal zeby jeszcze dawac w lape za to :p ale coz Polska. A gdzie ten szpital? |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Też liczę wg OM, bo i badania robi się na podstawie OM a nie z USG. Data z USG co chwilę się zmieniać może, więc po co sobie komplikować życie?
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
Olgietka, mi juz teraz tez lekarz wpisal termin 4.03 i taki mi wychodzi z badan prenatalnych i tez z om, tylko nie napisalam do Moni, zeby mi zmienila termin (Mooonia jak to czytasz to uśmiecham sie
). Ale mysle, ze termin wynika z om i z pomiarów dziecka, u mnie oba te terminy pokrywają się juz.
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT. O ile nic mi się nie zmieni, bo pewna co do szpitala jeszcze nie jestem . Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2015-09-11 o 12:11 |
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra na prawde.
Ja mam 2 szpitale na oku jeden prywatny ale mozna na nfz jak Ci lekarz Twoj da skierowanie :p oczywiscie ktory tam pracuje. |
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza, tak, idziemy łeb w łeb. Ciekawe czy na porodowce tez wylądujemy w tym samym czasie
![]() Dzięki Dziewczyny za gratulacje, marzyłam o synku i od początku mialam przeczucie graniczace z pewnością, że będzie to synek ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Któraś z dziewczyn pytała o Szkołę Rodzenia. My jesteśmy zapisani i za pk miesiąc będziemy juz tam chodzić, bo u nas zajęcia są od 20-go tygodnia. Co do płci, to u mnie na badaniach prenatalnych ponad 2 tygodnie temu, też nic nie było widać a dzisiaj już z całą pewnością
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie! mąż w tym tyg ma drugą zmianę w pracy więc: późno wraca do domu, późno chodzimy spać i budzimy się ok. 10
co do terminu porodu chyba dałam ciała... przez pomyłkę podałam termin z usg bo byłam nie doinformowana w takim razie termin porodu mam na 19 marca. planuję iść do szkoły rodzenia, prowadzonej bezpłatnie przy mojej przychodni i z tego co się dowiadywałam do dopiero w 6 miesiącu można się zapisać, także jest jeszcze trochę czasu. a co do obecności męża przy porodzie... ja teoretycznie chciałabym czuć jego wsparcie i obecność w tym momencie ale wiem że źle znosi widok krwi, po wejściu do szpitala ma zawroty głowy więc raczej nie nastawiam się na poród rodzinny.
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
ja mam juz odkurzone , gary pozmywane ;D kurze poscierane w szafkach porzadki cos tam porobione 4 ciuchy znalazlam do wywalenia. 10 par spodni do wywiezienia do rodzicow bo juz ciasne wiec zegnam je na jakies 8 miesiecy to na pewno , i dwie rzeczy do oddania
jedynie co to lodowka pusta i niemam co ugotowac dopuki moj nie zrobi zakupow po robocie
|
|
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż ma ze mną być przy porodzie i koniec, nie podlega to u mnie negocjacjom
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
jedziemy do Wrocławia za tydzien z tesciami i siostrą tz na weekend chcemy napewno zaliczyc zoo co jest jeszcze godnego zobaczenia kolezanki z wrocławia?
planujemy jechac na dwa dni ale narazie obdzwonilismy jakies 30 hoteli i apartamentow i wszystko zajete bu |
|
|
|
#1642 | |||||
|
Zadomowienie
|
od wczoraj Was nadrabiam i dopiero skonczylam
u nas wszystko ok, pogoda dopisuje, samopoczucie tez dobre pod koniec tyg jestem juz zmeczona praca, ale daje rade ostatnio powiedzielismy znajomym o ciazy - bardzo sie ucieszyli juz coraz bardziej czuje ta ciaze i czekam na pierwsze ruchy Cytat:
Cytat:
Cytat:
duzo badan i wizyt nie jest, ale jesli jest wszystko w porzadku to nie ma co panikowac ![]() Cytat:
ja sama pomalu nie nadazam, wiec pewnie bede sie odzywac co jakis czas, niestetyCytat:
mnie to nie bolalo, a dzieki temu dzidzia sie obudzila i zaczela ruszac ![]() u mnie dzis pierozki ruskie, mniam pozniej do pracy, milego dnia zycze
|
|||||
|
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
Do mnie przyjechała rodzina mama narobiła pierogów
nie wymiotuje od dwoch dni wiec moze mineło zaczął sie 13 tydzień. Co do okien nie myje choć są brudne że aż wstyd ale mam lenia i najmniejsza praca mnie wykańcza więc stwierdziłam że najważniejsze być dobrym dla siebie. Badania moczu mialam dwa razy gdyz mialam bakterie. Mam lekarza ktory bardzo uspokaja stwierdzil ze bakterie to pewnie zle pobrana próbka dal lekna wszelki wypadek badanie powtorzylismy i jest ok. Krew raz mialam badaną mam niedokrwistość kazał brać zelazo i wynik mamy powtorzyc po nastepnej wizycie żeby dać czas na naprawe. Usg mam na kazdej wizycie ale nie bada mnie ginekologicznie powiedzial ze nie chce mnie gniesc bez potrzeby. Dostalam skierowanie na krew i usg genetyczne ale powiedzial ze mam sie sama zastanowic czy chce robic. Jak powiedzialam dokogo sie zapisalam to poprosil zebym zmienila bo ta lekarka straszy i mial racje bo w ibternecie opinie byly straszne. A dodam ze mam prywatna opieke wiec nie ma to znaczenia do kogo pojde bo i tak nie place. Co do szumisiow i innych gadzetow to mysle ze najpierw pokupuje rzeczy o wiekszym piorytecie wozek przewijak lozeczko, jak zostanie pieniedzy moge myslec o dodatkach. Moja siostra puszczala cureczce suszarke z youtuba a moja kuzynka w dawnych czasach bez internetu miala nagrany na plycie odkurzacz i podobno dzialal cuda. Wiec rozwiazania znajda sie na kazdą kieszeń. Mąż nie chce być przy porodzie i ja go zmuszać nie bede. Boi sie i ma czego bo moja siostra swojego męża dotkliwie podrapała ze złości w końcu miał swoj udział w jej cierpieniu
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, budynek stary, ale to mnie akurat specjalnie nie obchodzi.Myślę też nad Brochowem, ale jako plan B. Na pewno nie chcę Borowskiej, kompletnie nie ufam temu szpitalowi z różnych powodów. Choć na Sorze miałabym pewnie znajomych i wśród lekarzy i wśród personelu, to jednak ten szpital odrzucam. A Kamieńskiego.. no jeśli sam Ordynator mówi o skandalicznych warunkach to ja nie mam pytań
|
|
|
|
|
#1645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
To uzywam na noc:
http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...iw-zaskornikom A to na dzien: http://www.drogeria-kosmetyki.pl/?45...a-dzien-na-noc Enjoy!! 😊👍
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Monia, zmien jak mozesz. Buzka!
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
kalina gratuluje synusia
fjolek super ubranka dla malutkiej oj pedzicie pedzicie az starch pomyslec co to bedzie jak juz wszystkie bedziecie na L4 ![]() moj tz rodzil ze mna dotrwalismy do 8cm pozniej skonczylo sie cc wiec mial dwa porody w jednym teraz tez mamy w planach rodzic razem tylko musimy zorganizowac opieke dla corki
|
|
|
|
#1649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
mama ma znowu kupiłam jakieś getry, body na dzieciaczka haha
oszalała babcia ![]() jeśli chodzi o cesarke to nie chce zeby mąż ze mna był, bo to jednak operacja mało przyjemny widok nawet jak nic nie widać bo zasłonięte wole żeby mu dali dziecko po i tyle ![]() ale jak bede rodzila SN to ma być zresztą on chce ![]() chociaz napisze w planie porodu ze pępowine chce zeby przeciała położna
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-09-11 o 12:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Pewnie odezwę się wieczorem. Pozdrawiam 

Mam nadzieję, że mała będzie miała instynkt samozachowawczy i nie wytnie nam takiego numeru 

jedynie co to lodowka pusta i niemam co ugotowac dopuki moj nie zrobi zakupow po robocie
u nas wszystko ok, pogoda dopisuje, samopoczucie tez dobre 
az starch pomyslec co to bedzie jak juz wszystkie bedziecie na L4