|
|
#2641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
Cytat:
Karmazynova brzuszek piękny! !
|
|
#2642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny wieszak My mamy tego typu "witaj w domu", a jak rodzice nas odwiedzili, to zauważyli napis, ale nie zauważyli, że to wieszak
|
|
#2643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaką masz kolderke i poduszke? Od razu pod tym zamierzasz usypiac Szymonka?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty to masz pomysły do zabaw ![]() Ja wróciłam właśnie od mamy, najedzona, ze chyba pekne, ale idę dalej Was nadrabiać ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ceratek ostatecznie nie kupowałam, tylko podkłady. Zobaczymy jak będzie z nimi. Jeśli źle to coś innego będę podkładać I jak te nożyczki BabyOno? Są ok Twoim zdaniem?
|
|
#2645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też zamówiłam te smoczki, jaki wzór wybralas? ![]() Cytat:
więc na to też chyba nie ma reguły ![]() Ja jak będę uważała, ze dziecko ma potrzebę ssania to dam, albo jak będzie się uspokajają, bo nie zawsze jest glodne, czasami po prostu taki silny ma odruch ssania. Cytat:
laduj akumulatory!! ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- I właśnie chciałam napisać, ze dostałam dwie paczki, które zamawialam, wypakowałam to i zalejo mi to pół korytarza a ja nie mam gdzie tego trzymać ;/;/Co do nożyczek, nie rozpakowywalam ich, bo są w kartoniku zapakowane i tak łatwiej będzie mi je schować, bo nie ma na nie pudeleczka, więc nie chce otwierac. Są ze stali nierdzewnej i nie wyglądają na jakieś cienkie, takie normalne, mysle że dla dziecka ok, przecież ono nie ma twardych paznokci ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smoczki wzięłam takie: ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Co Ty zamówiłaś? ![]() A możesz wkleić zdjęcie tych nożyczek, które zamówiłaś? Czytałam, że jak ostrza są zbyt grube to źle się obcina i zgadzam się, że może tak być dlatego pytam
|
|
#2647 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znów koleżanka miała takie ugodowe dziecię że jadło co 2-3h i jak małe miało z 2 miesiące to pojechali z nim w góry i tylko na szlaku przerwy na karmienie robili. Początki są najgorsze (czasem koszmarne) bo małe ma malutki brzuszek i szybko się najada i jeszcze szybciej głodnieje. A później jest coraz lepiej. Jak się zacznie rozszerzanie diety to w ogóle już jest spoko ![]() ja w ogóle nie miałam czegoś takiego ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Mujer właśnie po czasie zaczęłam podejrzewać jednak pieluchy. Ale jak się poprawiło po odstawieniu oleju to nie dociekałam.
Ja miałam jedna paczke pieluch rossmannowych. Moze trafiłam na felerna paczkę ale dla mnie to twarde, nieprzyjemne i kiepsko chłonęły. |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet nie wiedziałam, ze można oddzielnie? Bo one w opakowania po 2 są pakowane? Ty pytalas sprzedawcy czy można z,dwóch róŻnych kompletow?Jasne wstawię zdjęcie, tylko akurat na nozyczkach trochę ten plastik jest przetarty w tym miejscu i nie wiem czy coś zobaczysz ;/ ![]() ![]() One są coraz cieńsze ku koncowi, ale nie wiem czy to widać ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- A i pytałas co kupiłam, no więc: Nożyczki, obcinacz, termometr do wody, termometr na podczerwien, płatki kosmetyczne takie większe, 2 smoczki lovi, 2 butelki TT 150 i 260 ml, 10 pieluch tetrowych, 5 pieluch flanelowych, 3 pieluchy muslinowe, 3 pielucho ceratki, leżaczek frotte do wanienki, 3 prześcieradła z jerseyu, szczotek miekka syntetyczna i grzebyk, wkładki laktacyjne, aspirator Katarek, ochraniacz na materac i 2 pojemniki na mleko do butelek TT ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Okej, namówiłyście mnie, zrobiłam i ja zamówienie na allegro, za 230 zł
Ale do kupienia zostają mi jeszcze koszule nocne dla mnie, wózek z fotelikiem, łóżeczko, pampersy i kosmetyki dla dziecka. I chyba będzie wszystko
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mówił, że mu to obojętne, więc zamówiłam jeden z napisem Mummy, bo mamy dużo ubranek z napisami o tacie to chociaż smoczek niech będzie o mamie no i ten żółty, żeby coś innego było ![]() O, dzięki za zdjęcie! Takich jeszcze na aukcji nie spotkałam, więc się rozglądnę ![]() Pojemniki na mleko do butelek TT kupiłaś jeden do małej drugi do dużej czy one uniwersalne są?
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak was czytam to coraz bardziej czuje sie w lesie
![]() Ale jest postęp. Byl pan, zrobil pomiary szafy i komody i czekamy na wycenę. Wiec za miesiąc będziemy juz mieli szafę. Mysle teraz czy mam gdzies w domu miejsce aby kupic co nieco
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie koszule, dla Małej jakieś resztki Ewentualnie komoda-bo dalej się zastanawiam, ale coś by się przydało w sypialni. A no i w poniedziałek będzie szafa dla Małej więc będę miała zajęcie! ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Część w reklamówkach, część leży w łóżeczku.A jeszcze przyjdą kolejne paczki
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym wam pokazala mój kącik wyprawkowo ciążowy to byście padly. W kołysce jest wanienika, w wanienice reklamówki z ciuchami, pod spodem kurtka na zimę. Ubrania ciążowe leżą na krześle bo w szafie nie ma miejsca, no takze jest Sajgon ![]() Idę zmienić pościel. Juz czuje ze się zmęczę
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
A jak np dziewczyny zalatwicie sprawe ubran dalszych? Bo ja juz mysle, wiadomo teraz sobie jade na szmaty- bo w sklepach to po 1. Drogie po 2. Rzadko co mi soe podoba
Wiec trzeba bedzie kupowac na biezaco- to tylko net zostaje ![]() Tak se glosno mysle U mnoe tez niewiele zostalo, Chociaz ja chce chuste to nad tym muszd posiedzoec a i kosztuje niemalo |
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Siedzę sobie samą w domu a jakiś facet przywlókł mojego teścia, kompletnie zalanego, nawet mówić chyba nie może. Na szczęście mi go tu nie wprowadzał do domu tylko na ławce posadził
|
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
No to u mnie cukrzyca jak.ta lala. Na czczo ok 92. Po godzinie 190 norma do 150. A po dwóch.godzinach ok 120. Niby prawie się.mieszczą w.normie. Na pon juz mam diabetologa i dostane glukometr i szkole jak i.co z.dieta. A ostatnio czytałam ze czekolada to.sałatka. Bo kakaowiec to.drzewo. Drzewo roślina a warzywa to.tez rośliny tak więc czekolada to.sałatka. Ciekawe czy diabetolog przychyli się do.tej.teorii.
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wreszcie zapanuje porządek! ![]() Cytat:
![]() A później to się zobaczy
|
|
#2663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorkiem
![]() Widzę, że ciśniecie z zakupami, ja będę chyba w październiku zamawiać resztę wyprawki. Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach SR, jako jedyna sama Do tego coś się nam dzieje z zamkiem centralnym w aucie, nie mogłam go otworzyć Lobo trzymam bardzo mocno kciuki! Adka zazdraszczam! ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
O, a mówiły czemu? Ja miałam zamiar zamówić M
|
|
#2665 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo ten rozmiar jest dla malucha, rozmiar M i L jest już dla takiego, który potrzebuje większego "cycka". Rozmiar S jest właśnie dla noworodków
Te rozmiary różnią się chyba tylko tym "cypelkiem"---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Aaaa no i oczywiście przypomniało mi się mówiła też, że nie ma żadnych przeciwwskazań do masażu krocza, bo nie grzebie się przy szyjce tylko przy samym wejściu
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chustę też chcę, ale nad tym będę myślała na wiosnę dopiero. Na razie zastanawiam się intensywnie czy bujaczek tiny love jest nam niezbędny i dochodzę do wniosku, że może się przydać, bo nawet zabrać go np do teściów nie będzie problemu, a mała będzie miała swoje, spokojne miejsce do spania. Ale zobaczymy jak finansowo będziemy stali. Cytat:
My dzisiaj odpuściliśmy zajęcia bo tż nie ma a bardzo chciał być na tych o pierwszej pomocy, więc 25 zaliczymy podwójne zajęcia |
||
|
|
|
#2668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dla Małej raczej tylko komoda będzie, bo razem z nami w sypialni będzie, a jak będziemy robili jej pokój, to wtedy szafa i inne meble ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Kalenica dokładnie tak samo zamierzam używać lezaczka, u teściów nie będzie na razie potrzebne łóżeczko, a bujaczek się schowa i będzie miała Lila gdzie spać ja planuje używany, tylko boję się tych zakupów przez olx ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Tak? Bo ja wczoraj jak sobie wkładałam Macmirror, poczułam, że ten pessar jest naprawdę płytko założony. Byłam pewna, że on jest jakoś głębiej
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-09-11 o 20:40 |
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zamka to ja ostatnio też miałam problem w aucie, ale jak mąż sprawdzał po pracy to już było ok, więc nie wiem co się stało. Trzy raz się męczyłam z nim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Wypoczywajcie i cieszcie się wolnością i sobą
ale tam ładnie... 

szyjka ponad 3cm. Leżeć plackiem. Pozdrawiam