|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Co do prezentów, to malwi ten koszyczek co wrzuciłaś jest super
Kubki z napisem mąż, żona też fajne. My dostaliśmy takie i bardzo je lubimy Pościel odradzam jeśli nie wiesz jaki rozmiar i jaką kolorystykę lubią. My dostaliśmy piękną, z pięknymi haftami, ale było to konsultowane z moją mamą, która wiedziała co będzie nam pasować. ![]() lune śliczny ten miś! Ja bym chciała zrobić taką karuzelkę z czarno-białych sówek na szydełku, ale dopiero zaczęłam się uczyć i nie wiem czy dam radę tak szybko dojść do takiego levelu Mam takie samo zdanie. |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
ja mówię dzisiaj do męża, że wyśpię się chyba dopiero jak dziecko z 5 lat będzie miało, a on się śmieje "myślisz, że tak szybko?" |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze tonacja kolorow taka uniwersalna. Kupie ten koszyczek i bede miec z glowy
dziekuje za pomoc :-* jestescie fantastyczne :-*
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze nie bedzie tak zle...Spakowana juz?
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia dobrze by było
![]() właśnie chwile temu skończyliśmy się pakować niby 3 dni, a owszem cała walizka pełna |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/prezent-na-parapet...606348739.html |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam
Ciut inny co prawda, bo jak zapytałam tż "kolor czarny czy brązowy" to domyślił się dziod o co chodzi, więc ostatecznie wylądowałam z brązowym o szerokości 4 cm W dodatku jest ciut tańszy, więc więcej kaski zostanie na drugą część zakupu Dziękuję za przyklepanie zakupu!
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
No to na pewno a Ty bedziesz musiala zmiescic sie w mala torbe bo miejsca w bagazniku juz nie bedzie:-D
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Co małżeństwo to inne potrzeby
ze sprzętów AGD ładnych polecam ceramiczne czajniki, są śliczne i sama używam już od kilku lat jeden. Już nigdy nie zechcę plastikowego. Poza tym nam bardzo przydał się komplet noży w stojaku (Fiskars), cukiernica taka ładna metalowa, przyprawnik i kawiarka mućka. Dostaliśmy też 4 książki kucharskie (jedna o czekoladzie, druga dania polskie, trzecia o wypiekach, czwarta gościa z programu kulinarnego) ,odkurzacz, żelazko, grill elektryczny, młynek do kawy, sokowirówkę, robot kuchenny, szklanki do whisky (robią za literatki lub na drinki.uzywamy), piękne kieliszki do 2 rodzajów wina, zastawę odświętną i taką na co dzień, sztućce, widelczyki deserowe, krajalnicę do chleba, pościel, ręczniki, i coś tam jeszcze .. ale dopiero zaczynaliśmy wspólne mieszkanie i wszystko było nam tak naprawdę potrzebne
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline to w waszym przypadku się wszystko fajnie przydało. Ja jakbym to dostała to byłabym zła bo juz kilka lat mieszkaliśmy razem i mieliśmy wszystko, co prawda taki czajnik mógłby mi ktoś podarować.
|
|
|
|
#3704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi raczej normalnie tak jak zwykle. A miałam pytać jakie sposoby depilacji stosujecie w ciąży? Bo ja ostatnio przeczytałam, że nie powinno się stosować plastrów z woskiem bo rozszerzają się naczynia krwionośne i mogą nie wrócić do poprzedniego stanu przez hormony ciążowe... ? I zgłupiałam bo nie słyszałam o tym i w sumie teraz nie wiem czy mogę czy nie.. średnio mi się widzi wszystko maszynką jednorazową bo to przecież odrasta po 2 dniach. Edytowane przez koktajlowa7 Czas edycji: 2015-09-11 o 22:37 |
||
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
O mamuniu znalazłam Totoro na szydełku
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa to nie wiem czy widziałaś typowy niemiecki dom starszych ludzi, a na Bawarii to już w ogóle. Oni mają wszystko, wszędzie, tam nie ma wolnej przestrzeni, żeby coś nie stało czy nie wisiało. Pełno zdobionych talerzy, jakiś figurek malutkich. I co flohmark wracają z siatką zdobyczy. To dopiero żeby wyczyścić to potrzeba kilka dni.
Co do depilacji u mnie sprawdza się stary dobry sposób na zwykłe maszynki. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-12 o 00:36 |
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula podrzuc linka
Co go depilacji, to ja uzywam kremow do depilacji, czesc bikini, a nogi jak mi sie chce, to odpalsm kosiarke, a jak nie, to maszynka. Sliczny ten zestaw, ech i teraz ktory kupic...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
malwi przypomnij mi po weekendzie, bo już jedziemy
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj chodzą za mną słodkie naleśniki, takie malutkie z cukrem pudrem, a dzisiaj w ddtvn racuchy pokazują... chyba wiem co robię na obiad
ktoś się pisze?
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie cieplo w 22t
![]() Czarnula spokojnej drogi i udanego weekendu
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnula spokojnej drogi. Mnie od rana takie silne skurcze łapią. Mam nadzieję, że to nic poważnego i tak powinno być.
|
|
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny "Moje 600g szczescia" od poniedzialku o 17.15
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, może masz te Braxtona-Hicksa? Ja mam od paru dni właśnie, tylko u mnie się objawiają bólem krzyży jak na @. Ale od 20 t to ponoć normalne, bo macica się przygotowuje do porodu.
Magnez suplementujesz w jakiejś porządnej dawce? |
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() suplementuje, ale chyba za mało pojde dzisiaj do apteki, po coś jeszcze.
|
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Ja się witam w 25 tygodniu.
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, ale w ciąży magnezu powinnyśmy jeść nawet do 750mg dziennie. Gdzie w takim np. magne B6 max 1 tabletka to 200mg. I trzeba pamietac, ze w ulotce pisza zeby brac 1 tabletke dziennie, ale u nas dawkowanie inne.
Ja biorę 2-3 tabletki dziennie, czyli 400-600g. |
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
MALWI, a no spa max nie pomaga?
U mnie co jakiś czas jak się okazuje, dodatkowo odzywa się nerka- bolą mnie krzyże (tak jak przy skurczach), i wzdłuż pachwiny
|
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Jeden dzień bez forum a wy już się tak rozpisałyście
![]() Wczoraj miałam jakiś gorszy dzień. Bolał mnie trochę brzuch, zrobił się twardy i jakaś taka bez energii byłam. Czułam się jak na przeziębienie. Ja to chyba jestem na baterie słoneczne Chwilę słonko wyszło i już mi lepiej
|
|
#3719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja właśnie biorę magne B6 3tabletki na dzień |
|
|
|
|
#3720 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie kupuję śpiworka jednak bo 90% mam które pytałam mówiły że u niuch się nie sprawdził Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziś od 6 rano szaleje w brzuchu Cytat:
Cytat:
zwłaszcza ze ja już nic nie widzę i muszę kombinować z jakimiś pozycjami półleżącymi w wannie żeby w ogóle wiedzieć co i jak depiluję Cytat:
na depilację niestety mam zbyt wrażliwą skórę udanego weekendu ![]() Ja dziś zostałam słomianą wdowa, TŻ pojechał na szkolenie i wraca jutro wieczorem. W planie mam zakupy (może coś dla Dziecia znów upoluję ) i później jadę do rodziców A byliśmy wczoraj na koncercie Archive, bo grali z okazji urodzin miasta i wytrzymałam "aż" 20 minut stojąc i później kolejne 15 siedząc na krawężniku nie nadaję sie już na wyjścia tego typu
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Kubki z napisem mąż, żona też fajne. My dostaliśmy takie i bardzo je lubimy

umeczona jakbym tone wegla przerzucila

Chwilę słonko wyszło i już mi lepiej
zwłaszcza ze ja już nic nie widzę 
nie nadaję sie już na wyjścia tego typu