Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 13:47   #3511
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czarnula, wbrew prognozom nad morzem jest super. Zapowiadali 16 stopni i deszcz a jest 19 i slonce. Tylko dzisiaj gorzej niz wczoraj bo bardzo wieje.
oglądałam na kamerce, że wiatr solidny dzisiaj
Stary 2015-09-11, 13:48   #3512
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Dziewczyny jak tam Was czytam to Wam owiem tylko : otrzasnijcie sie teraz i przestancie wszystko robic za kogos, bo za chwile zostaniecie z malutkim dzieckiem,facetem do obsluzenia i nie dacie rady albo skonczycie z depresja poporodowa.

Przeciez nie jestescie z chlopami po 30 lat zeby mowic 'tak go nauczylam i sie nie da inaczej'. Da sie tylko trzeba stawiac na swoim.

Ja naprawde sobie nie wyobrazam takiego zycia jakie opisujecie. W zwiazku sa dwie osoby i obie sa rowne.

Czarnula, wbrew prognozom nad morzem jest super. Zapowiadali 16 stopni i deszcz a jest 19 i slonce. Tylko dzisiaj gorzej niz wczoraj bo bardzo wieje.
Dokładnie a za 10-30 lat będzie narzekanie, bo nigdy nie było się konsekwentną...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 14:07   #3513
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem, ale że od 2 w nocy mam ochotę na pizze taką pikantną, to nie wiem czy mam inny wybór
Mi się od wczoraj wieczorem chce pizzy mąż obiecał, że w weekend zamówimy lub pojedziemy, nie lubię czekać..

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
To zamawiaj, mnie dzisiaj przekonało danie dnia: barszcz ukraiński i gołąbki z sosem pomidorowym i oczywiście frytki do tego. Booooże ale będę mieć wielką doopę po porodzie. Chyba chcę już odzyskać kuchnię i zrobić sobie szpinak z makaronem
My dzisiaj ogórkowa i też gołąbki

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
ja niestety też tak swojego nauczyłam,ze zawsze rano wstaje i szykuje mu kanapki, potem go jeszcze muszę budzić bo oczywiście ma ustawione 10 budzików a i tak nie wstaje.. do tego codziennie musi być obiad zrobiony i np jakby mama mi przyniosła żebym nie musiała gotować to wielce obrażony że sama nie zrobiłam. bałaganu i naczyń w zlewie oczywiście nie widzi. śmieci gdybym nie wynosiła to pewnie z tydz by stały na korytarzu. wkurza mnie że wszystko muszę mu mówić co ma zrobić, sam na nic nie wpadnie. nawet takie męskie obowiązki domowe go nie interesują np w kuchni każde jedne drzwiczki w szafkach obwieszone, ale jeszcze się domykają wiec pewnie nawet nie zauważył.

dobra koniec smutków.
wczoraj znowu poszalałam z zakupami zalicytowałam sobie i wygrałam zestaw 43 ciuszków dla młodego
lubię allegro
Podziwiam jak ty to wszystko sama ogarniasz.

Mi czasem mąż pomaga sprzątać. Aktualnie nie bardzo bo ostatnio opał zwoził do piwnicy więc ja sprzątałam dom, jutro przychodzi murarz więc mu będzie pomagał, a ja pewnie po będę sprzątać.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 14:35   #3514
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Czekałam na to zaproszenie

baby u kogo zamawiałaś, ja te koszule już 3 dzień zamawiam i zebrać się nie mogę.
Dolce sonno,jakoś tak. Na jakims blogu wyczytałam zw dobrej jakosci i przyjemne, no i 20zl tylko

Jakbym pojechala na ostry dyzur to dostalabym zalecenie zgloszenia sie do rodzinnego,tylko rodzinny moze wypisać zwolnienie ale to by bylo na 3-4 dni max wiec niezbyt mnie to urzadza.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 14:50   #3515
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
no sorry, ale to już przesada!!! ma ciepły dobry obiad i jeszcze foch, że zrobiony przez teściową???? przegięcie jak dla mnie... moja mamuśka często dzwoni, że ma zupkę czy kotleciki i, że podrzuci i TŻ uhahany, że zje dobry obiad. Np. dzisiaj będą kotelty z dorsza bo mama narobiła i sie podzieli z nami.
bo on twierdzi że skoro cały dzień siedzę w domu to co innego mam niby robić? jak ma focha o obiad to mu zawsze mówie że ma spier... do swojej mamusi na obiadek
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
O matko :O To kiedy masz czas na wizaż?
U nas obiad codziennie przez rok średnio wypalał - studia codziennie inaczej, praktyki, w dodatku on czasami ma nadgodziny i wtedy w pracy coś zje i jakoś tak przyzwyczailiśmy się, że nie jemy codziennie obiadu.
Mamy podobnie jak Baby - z tym że naczynia to raczej moja działka, ale mamy zmywarkę więc dużo mi nie zostaje, tylko garnki, jakieś małe rzeczy i plastiki. On bardziej zajmuje się podłogami, ale to od czasu do czasu. Żeby nie było, sprzątamy i mamy porządek Ale ze ścierką pół dnia nie latam, żeby wszystko było perfekcyjnie. Nie musi
on długo pracuje bo jak wychodzi o 6 to po 19 lub 20 wraca, więc mam dużo czasu na wizaż ja też nie latam ze ścierą pół dnia, nie sprzątam codziennie, bo po prostu już się za szybko męcze.
Cytat:
Dziewczyny jak tam Was czytam to Wam owiem tylko : otrzasnijcie sie teraz i przestancie wszystko robic za kogos, bo za chwile zostaniecie z malutkim dzieckiem,facetem do obsluzenia i nie dacie rady albo skonczycie z depresja poporodowa.

Przeciez nie jestescie z chlopami po 30 lat zeby mowic 'tak go nauczylam i sie nie da inaczej'. Da sie tylko trzeba stawiac na swoim.

Ja naprawde sobie nie wyobrazam takiego zycia jakie opisujecie. W zwiazku sa dwie osoby i obie sa rowne.

masz rację, ale najbardziej denerwujące jest to że takiemu matołowi to trzeba wszystko mówić żeby coś pomógł w domu bo sam na nic nie wpadnie. a jak masz codziennie powtarzać podstawowe rzeczy to już siechce i lepiej to samemu zrobić
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Podziwiam jak ty to wszystko sama ogarniasz.

Mi czasem mąż pomaga sprzątać. Aktualnie nie bardzo bo ostatnio opał zwoził do piwnicy więc ja sprzątałam dom, jutro przychodzi murarz więc mu będzie pomagał, a ja pewnie po będę sprzątać.
a co mam zrobić? jak nie posprzątam itd to brudem zarośniemy
na początku było inaczej, była umowa że sprzątamy razem w każdą sobotę, że ja robie obiady w tyg a on w sob i niedz. a teraz upa blada.
no ale myślę że to wszystko wina jego mamusi (czyt. kochanej teściowej ) że go niczego nie nauczyła. ma dwie starsze siostry i to one we 3 wszystko za niego robiły. chyba mój synek będzie miał przekichane ze mną
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 14:52   #3516
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaniunia Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie.

Od paru dni przeglądam wasze posty, dopiero dziś w pracy skończyłam ją czytać więc dlatego pomyślałam, że przywitam się z wami. Jestem Ania z Krakowa, również podobnie jak wy mam termin wg OM na 26.01. Co do płci w czerwcu byłam na USG i lekarz mówił że prawdopodobnie będzie chłopczyk, choć w najbliższym terminie (16.09) mam kolejne USG, mam nadzieje na dziewczynkę, tylko dlatego że wyprawkę mam prawie skompletowaną na tą płeć od mojej cioci. Co będzie to będzie, z chłopczyka też będę zadowolona

Witam
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 14:52   #3517
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Dolce sonno,jakoś tak. Na jakims blogu wyczytałam zw dobrej jakosci i przyjemne, no i 20zl tylko
Dziękuje
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 14:54   #3518
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

hejo

Cytat:
Magda, ale co, na umowie ma stawkę powiedzmy 3000 i oni mu wypłacili mniej?
ma płacone za godzinę. Nie wypłacili mu ileś tam godzin. Bo nie i tyle

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
MAGDA, współczuję mniejszej wypłaty u nas też tak, bo gość wypłacił mu część za sierpień, a resztę po 20 września...
dobrze że się choć określają, tam nie ma czegoś takiego W ogóle nie mają urlopów - musza brać chorobowe jak coś chcą itd. Durna firma

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Kurcze byłam wczoraj w biedrze i nie widziałam. Kupiłam za to taką zwykłą do spania z pierzem i puchem dla męża bo jego stara (z poliestrowym wypełnieniem) wyglądała już strasznie. Stwierdziłam, że to w ramach prezentu an dzień chłopaka Bardzo mu się prezent spodobał

Mój w takich sytuacjach zawsze mówią: "Przecież jesteśmy w ciąży, kalafior mi się udziela"
ja byłam dziś w jednej i babka mi powiedziała, że była przy rozładowaniu towaru i nie było tych poduszek, a pojechałam 2km dalej i już była Podusia kupiona, martwi mnie brak poszewki Chyba będę musiała uszyć

Mojemu to wczoraj nie wiem co sie udzieliło Przyszedł sfochany z pracy, walnął się, burknął, że mnie kocha i poszedł spać a teraz widzieliśmy sie 2 godziny to się przymilał

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
eh u mnie jest identycznie
TŻ by kupił wózek najchętniej za 500zł i cała reszta nieważna. Byle jakoś wyglądał i nie był zbytnio zużyty, oczywiscie ja nie mam nic przeciwko używkom, ale to trzeba pojeździć pooglądać. Na razie celujemy w nowy i już mu zapowiedziałam, że niedłeugo jedziemy ogladać i pomału decydować.
wózek mi jest obojętny - jeśli będzie nawet za 50 zł to wezmę Nie muszę mieć wózka nowego, bo to nie gra roli w bezpieczeństwie.. Byle mial kółka pompowane, bo u mnie w parku jest taka dzika kostka co ją chyba po pijaku kładli i widziałam dziś panienkę z wózkiem na plastikowych to mega się tłukła i było ją wszędzie słychać
Na fotelik nie dam więcej niż 500 bo mnie nie stać...

Cytat:
Witaj To tak rzadko masz usg jedno w czerwcu i drugie dopiero będzie?
normalne na nfz. Ja miałam późno, bo dopiero w lipcu, ale to tylko dlatego, że powiedział, ze i tak bym nic nie zobaczyła. A teraz mam dopiero 2 usg pod koniec września. Jedynie na wizycie słucham serduszka czy bije

Cytat:
ja niestety też tak swojego nauczyłam,ze zawsze rano wstaje i szykuje mu kanapki, potem go jeszcze muszę budzić bo oczywiście ma ustawione 10 budzików a i tak nie wstaje.. do tego codziennie musi być obiad zrobiony i np jakby mama mi przyniosła żebym nie musiała gotować to wielce obrażony że sama nie zrobiłam. bałaganu i naczyń w zlewie oczywiście nie widzi. śmieci gdybym nie wynosiła to pewnie z tydz by stały na korytarzu. wkurza mnie że wszystko muszę mu mówić co ma zrobić, sam na nic nie wpadnie. nawet takie męskie obowiązki domowe go nie interesują np w kuchni każde jedne drzwiczki w szafkach obwieszone, ale jeszcze się domykają wiec pewnie nawet nie zauważył.
Obudź się kobieto, bo za 10 lat ty będziesz miała depresję, a on będzie siedział przed tv i wołał o kolejne piwo

Przestaję narzekać na mojego naprawdę, obiecuję ! Pracuje, czasem po 16h. Przychodzi do domu przede mną - obiad ugotuje, że ja wchodzę i mam ciepły. Sprząta łazienkę, pranie rozwiesza/składa/robi, odkurza, myje podłogi, gary w kuchni myje. Okien jeszcze nie umył, ale to z braku czasu. Firanki powiesił, żyrandol zrobił. Kolacje robimy razem jak jesteśmy - to też zależy kto na co ma ochotę. Ja wstaję rano zawsze 15 min później - on w tym czasie przygotowuje śniadanie sobie, mi podgrzewa mleko do płatek, przygotowuje mi śniadanie do pracy. Śmieci wynosi na okrągło - to jest jego po prostu obowiązek. Jak nam się nie chce gotować idziemy do restauracji/jedziemy do mojej mamy na rosół (notabene kocha rosół mojej mamy ) albo coś innego się kombinuje. Samochód też ogarnia.
Czego nie robi? Nie ściera kurzy, nie prasuje i nie podlewa kwiatków (za to dostał opiernicz, bo mi przelał storczyka) A ja za to nigdy nie myję toalety, bo mnie na rzygi ciągnie Całą resztą się dzielimy - on pozmywa naczynia, ja ugotuję obiad albo ja w jeden weekend sprzątam dom, on w drugi. Wczoraj umył łazienkę, bo dziś pojechał w delegację
I do tego wszystkiego chodzi na siłownię jeszcze Ja nie wiem skąd ten chłop bierze na to wszystko tyle siły, ale robi w domu dużo, bez zająknięcia. Czasem robi się syf - bo on pracuje po 16, ja po 10 plus studia i nie ma czasu fizycznie i siły często. Ale później stajemy we dwoje 2h i chatka błyszczy na nowo

Ale ja od początku wymagałam od niego pomocy. Po prostu. Wiem jak moja mama się urządziła. I postanowiłam, że nigdy nie pozwolę sobie na takie przedmiotowe traktowanie. I konsekwentnie to utrzymuję i są efekty. Nie boję się, że po urodzeniu dziecka zastanę syf w domu. Nie boję się, że jak ja nie będę miała siły to on nie ugotuje. Nie boję się też zostawienia go samego z dzieckiem. Na pewno da sobie radę - albo się nauczy i tylo Nie wyobrażam sobie mieć takiego lenia - wybrałam sobie może za bardzo aktywnego gościa ale tworzymy związek partnerski i jedno nie ma się wysługiwać drugim, a nawzajem mamy sobie pomagać i się uzupełniać.
Żeby nie było, że tak słodzę - Tż ma swoje wady zostawia wiecznie nie zamknięte szafki (o dziwo w kuchni zawsze zamyka za upa) i szuflady, skarpetki i inne rzeczy zamiast w koszu to w pokoju i korytarzu, nie przeciera zlewu po myciu garów i często na mnie narzeka Ale widziały gały co brały nie?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:04   #3519
Casaa
Zakorzenienie

Ja dzisiaj w sumie 3 biedry objezdzilam i nigdzie nie bylo tych poduszek... Ale wstapilam do lidla i tam w koszu z ostatnimi sztukami byla po 29 jestem szczesliwa

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-11, 15:09   #3520
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
. ma dwie starsze siostry i to one we 3 wszystko za niego robiły. chyba mój synek będzie miał przekichane ze mną
Ale mój też ma starsze rodzeństwo i ma mamę, która zawsze mu kanapeczki robiła ale miał swoje obowiązki w domu - najpierw wynoszenie śmieci, później odkurzanie i mycie okien. Niby nie duzo, ale najwidoczeniej dało skutek. I jak coś chciał to sobie gotował, a nie szedł do mamusi z tekstem zrób mi.
Stary 2015-09-11, 15:14   #3521
Dotka90
Zakorzenienie

Harriett, odnosnie Twojego znajomego to u nas wyszlo odwrotnie chociaz sytuacja podobna. Tz w domu nie robil prawie nic. Z prostego powodu, pracowal na dwie zmiany i albo konczyl o 14 albo o 18. Pol godziny dojazd. Jego rodzice nie pracuja. No to logiczne ze nikt nie bedzie czekal do 19 zeby tz wrocil i ugotowal obiad. Takze gotowali rodzice, codzienne sprzatanie tez. Prala i prasowala mama. Jego obowiazki to bylo jechac w sobote na duze zakupy (z mama, wiec nawet nie musial ogarnac co kupic),odkurzyc i tyle.
Ale jak zamieszalismy razem to nie bylo zadnego problemu z domowymi obowiazkami. On mnie nie traktuje jako pomocy domowej tylko nak swoja zone. Wiec wie, ze samo sie nic nie robi.

Sa pewne rzeczy ktore robie tylko ja albo glownie ja, np. Pranie zawsze sortuje i wstawiam ja, gotuje praktycznie zawsze ja, prasuje ja. Ale za to prawie zawsze on myje naczynia, ja nigdy nie odkurzam, zazwyczaj on wiesza pranie.

Ja gotuje ale on mi ogarnia blaty, obierze warzywa czy pokroi kurczaka. I jest ok, bo ja zawze mowie: kazdy troszke cos pchnie do przodu i szybko jest wszystko ogarniete.

Nigdy bym nie pozwolila na traktowanie mnie jak sluzki. I niezadowolenie, bo obiad od matki. My tak jak tu dziewczyny- jak nie mamy sily, ochoty lub czasu gotowac to jemy na miescie albo cos zamawiamy. Jezdzimy czasem na obiad do tesciow kub mamy. I nikt nie widzi w tym nic zlego. Jakbym zobaczyla focha bo obiad jest od mamy a nie na gotowalam, to potem gotowalby sobie sam.

Ja pierwszy trymestr mialam totalny brak sil i mega spanie. Prawie nie gotowalam,wiec gotowal on, albo jedlismy pizze, gotowe pierogi itp. Nikt nie umarl i nikt pretensji nie mial.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:23   #3522
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

I teraz, UWAGA, puszczę Wam, co TŻ mu śpiewa, umrzecie
https://www.youtube.com/watch?v=AGA_1HsP_C0

to był hit jak byłam na studiach, wszyscy to śpiewali
Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Witam sie po wczorajszej wizycie. Z Mała wszystko ok, za tydzień polowkowe i badanie glukozy......
Za tydzień będę sie umawiają na usg 4d, miała juz któraś z Was je robione?
No i dotarł wozek! Jestem w nim zakochana nie wiem tylko jak sie wrzuca foty na wizaz....
super ze wszystko ok
'pokaż wózek
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witam w piatkowy ranek
wczoraj zahaczylam o h&m i na wyprzedazy kupilam za 30 zl taki dwupak
śliczny
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
A mój dzidziuś nie daje o sobie znać dziś. To normalne, że na tym etapie jeszcze nie musi to być codziennością?
mój się czasami budzi tak o 11-12 dopiero, wcześniej sobie śpi
Cytat:
Podobno normalne, na tym etapie ruchy mogą nawet na tydzień zaniknąć, tak na belly czytałam
ja jakbym cały dzień ruchów nie czuła to bym na IP pędziła
ale to dlatego że od miesiąca czuję ruchy codziennie, przez cały dzień i bardzo wyraźnie, więc jakby mi nagle przestał się ruszać, to bym na bank spanikowała
Cytat:
Od paru dni przeglądam wasze posty, dopiero dziś w pracy skończyłam ją czytać więc dlatego pomyślałam, że przywitam się z wami. Jestem Ania z Krakowa, również podobnie jak wy mam termin wg OM na 26.01. Co do płci w czerwcu byłam na USG i lekarz mówił że prawdopodobnie będzie chłopczyk, choć w najbliższym terminie (16.09) mam kolejne USG, mam nadzieje na dziewczynkę, tylko dlatego że wyprawkę mam prawie skompletowaną na tą płeć od mojej cioci. Co będzie to będzie, z chłopczyka też będę zadowolona
witaj
Cytat:
u nas by codziennie awantura była jakby mi mąż nie pomagał z niczym zresztą to po pierwsze bym za takiego nie wyszła

My wszystkimi obowiązkami się dzielimy. Obiad gotujemy na zmianę (on 2 razy w tygodniu pracuje zdalnie, więc w te dni on gotuje, w pozostałe ja, w weekend on, o ile gotujemy w ogóle bo często w weekend jeździmy do rodziców na obiad lub jemy na mieście), śniadania i kolacje zazwyczaj sobie robi każdy sam. Sprzątamy po połowie ja łazienkę i pokoje, on kuchnie + odkurzanie i mycie podłóg. Poza tym ja robię pranie a on wynosi śmieci
No i teraz część obowiązków on przejął bo ja już nie ma siły tego robić (np mycie wanny). Fakt że czasami muszę mu o czymś przypomnieć, np że trzeba by posprzątać, albo ze śmieci już jest pełno (zwłaszcza plastiku, bo pijemy mineralną w wielkich ilościach i szybko sie zbiera ) ale zazwyczaj wie jakie są jego zadania i to robi.

Ja nigdy nie miałam zapędów do bycia kurą domową która robi wszystko, zwłaszcza ze oboje pracujemy i oboje mamy tyle samo czasu na obowiązki domowe. Fakt ze ja teraz jestem na L4, więc mam więcej czasu, ale tez mniej siły, wiec bez przesady, podział obowiązków pozostał

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:31   #3523
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No i tak czytam Was u czytam i coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ze pier.dola ze mnie i dupa... oj cos czuje ze zmienia sie troche obyczaje w domu.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-11 o 15:33
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:35   #3524
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej no nawet jeśli jestem w domh cały czas to nie musi być przecież posprzatane na tip top. Rozumiem że obiad miło jest mieć kiedy wraca się do domu po pracy zwłaszcza jak drugie siedzi w nim cały dzień dlatego jeśli mam wolne a on jest w pracy to robię obiad. No ale żebym wstała mu kanapki zrobić rano to Przesada Haha
Stary 2015-09-11, 15:41   #3525
baby montana
Zakorzenienie

Ej ze mna cos jest nie tak,bo na ostatnim usg wyszlo ze mam łożysko jednak z tyłu (ale nisko) a ruchy czuje moze raz na Trzy dni :-/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:43   #3526
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A tak nie do tematu - stwierdzam że poduszka rogal ten krótki do karmienia jest świetna inwestycja. Olka ma takiego rogala i jak była.mniejsza to ja na nim kladlam żeby piła a teraz jak chce się położyć to leci na rogala i w ogóle rogal to jej wielka miłość do zabawy Także zaoszczędzilam na tym dużym to kupie jeszcze mały taki ze mnie mały biznesmen Haha
Stary 2015-09-11, 15:46   #3527
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ej ze mna cos jest nie tak,bo na ostatnim usg wyszlo ze mam łożysko jednak z tyłu (ale nisko) a ruchy czuje moze raz na Trzy dni :-/
Ty jesteś miesiąc do tyłu z terminem w stosunku do mnie więc możesz nie czuć codziennie jeszcze zresztą to u każdego indywidualnie jest, niektórzy później czują. mnie tylko chodzi o to że jak się już zacznie czuć czeste, codzienne, wyraźne ruchy to jakby nagle zniknęły to może być powód do niepokoju

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:47   #3528
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
bo on twierdzi że skoro cały dzień siedzę w domu to co innego mam niby robić? jak ma focha o obiad to mu zawsze mówie że ma spier... do swojej mamusi na obiadek

on długo pracuje bo jak wychodzi o 6 to po 19 lub 20 wraca, więc mam dużo czasu na wizaż ja też nie latam ze ścierą pół dnia, nie sprzątam codziennie, bo po prostu już się za szybko męcze.

masz rację, ale najbardziej denerwujące jest to że takiemu matołowi to trzeba wszystko mówić żeby coś pomógł w domu bo sam na nic nie wpadnie. a jak masz codziennie powtarzać podstawowe rzeczy to już siechce i lepiej to samemu zrobić

a co mam zrobić? jak nie posprzątam itd to brudem zarośniemy
na początku było inaczej, była umowa że sprzątamy razem w każdą sobotę, że ja robie obiady w tyg a on w sob i niedz. a teraz upa blada.
no ale myślę że to wszystko wina jego mamusi (czyt. kochanej teściowej ) że go niczego nie nauczyła. ma dwie starsze siostry i to one we 3 wszystko za niego robiły. chyba mój synek będzie miał przekichane ze mną
Na to też kiedyś znalazłam sposób, coś mu mówiłam i zawsze to olewał, zrobiłam dokładnie to samo, wiedziałam, że mu na czymś bardzo zależy. Tak jak było z praniem jego treningowych rzeczy, nie pasowało mi, żeby prać jego przepocone, śmierdzące ciuchy, powiedziałam mu, jak nie dotarło i musiał na mecz jechać w mokrych, to się nauczył, że ma po treningu/meczu zaraz prać, bo ja tego nie zrobię. Z praniem innych rzeczy nie mam problemu, chodzi tylko o jego treningowe

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:48   #3529
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A moj bobas od przedwczoraj bardzo szaleje i to tak wyraznie go czuc i widac fale na brzuchu. Super uczucie

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-11, 15:48   #3530
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Wypoczywaj

My tam nigdy nie mamy problemów, żeby przez Łódź przejechać

Nie wierzę Ja rozumiem, że nie chcą wystawić zwolnienia jak kobieta dobrze się czuje, ale w takiej sytuacji? Toż to średniowiecze...

Ulala

A ja uwielbiam spać z poduchą. Dzięki niej śpię tylko na lewym boku i nie narzekam, a myślałam że to będzie niewykonalne.

A zdarza się to coraz częściej? Bo nawet jeśli wcześniej były to jednorazowe wybryki, to może się zmieni. Ale jak częściej, to faktycznie TŻ może mieć poważny problem... I jeszcze takie wygadywanie - nie do pomyślenia.

Mam nadzieję, że się wszystko ułoży.

My też wybieramy fotelik z bazą. Na co się zdecydowaliście? Maxi Cosi?

My oboje pracujemy w domu. Samochodu używamy najczęściej w soboty i niedziele, pokonując w sumie jakieś max. 50 km. Ale i tak decydujemy się na fotelik z bazą. Nigdy nie wiadomo, na jakiego kierowcę w innym samochodzie się trafi.

Zazdroszczę tych kopów. Bo moje dziecko wczoraj było jakieś nieruchliwe

Aaaa wczoraj widziałam "mój" wózek Teraz jeszcze bardziej potwierdzam się w przekonaniu, że taki chcę!
A wiecie mój dzieć wczoraj dziwnie cicho siedział i na prawdę się bałam.. Ale poleżałam chwile i obudził się

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Witam sie po wczorajszej wizycie. Z Mała wszystko ok, za tydzień polowkowe i badanie glukozy......
Za tydzień będę sie umawiają na usg 4d, miała juz któraś z Was je robione?
No i dotarł wozek! Jestem w nim zakochana nie wiem tylko jak sie wrzuca foty na wizaz....
Ja na normalnych wizytach mam 2d normalnie, ale na połówkowym byłam na 4D i nie żałuję. Bardzo dużo się dowiedziałam.

Cytat:
Ja zawsze mam 4D. Fajnie sobie tak podglądać
Szkoda, ze ja tak nie mam

Cytat:
Super, że wizyta udana i zaczynają sie powoli glukozy u nas, ciekawe jak nam pójdzie.

Super, taki romantyczny, wyjazd

Śliczne zakupy i jeszcze w promocji.

Ja musiałam już z rana dzwonić do sprzedawcy z all bo 4 września zamówiłam i zapłaciłam za wanienkę +stelaż, w środę do nich pisałam na jakim etapie jest paczka i nic zero odpowiedzi. Dziś sprawdzam pocztę, nadal cisza wchodzę na allegro i pojawił się pierwszy negatywny komentarz u nich właśnie o nie dotarcie paczki. Wiec mówię, że trzeba zadzwonić. Dzwonię i Pani mówi, że niby paczka od nich wyszła w poniedziałek i ma sprawdzić dlaczego do nas jeszcze nie dotarła i oddzwonić ale coś nie chce mi się do końca w to wierzyć. Mam nadzieje, że to nie będzie pierwszy sprzedawca na all który mnie oszuka. Oby nie bo się bardzo zdenerwuję.
Ja musze glukoze zrobić w przyszłym tygodniu, łeee... Ale z drugiej strony dobrze, że bedzie wszystko pod kontrolą.

Cytat:
za wyprawkowe łowy

A mój dzidziuś nie daje o sobie znać dziś. To normalne, że na tym etapie jeszcze nie musi to być codziennością?
Mam nadzieję,że teraz brak regularności o niczym jeszcze nie świadczy.

Cytat:
Witaj, imionka już wybrane?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 15:49   #3531
kinga1701
Zakorzenienie

Zmienię temat tak tylko na chwilkę bo później mogę zapomnieć powiedzieć, co do polecanych sprzedawców. Mogę polecić kolejnego bo właśnie rodzice dzwonili, że kolejne paczki dotarły. Co prawda nadal na żywo nie widziałam, jedynie kamerka i opis mamy, ale wszystko wskazuje na to że jest fajne.
Zamówiłam śpiworek o ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5638325511. Piękne żywne kolory i taki grubiutki, cieplutki jest, na zimę będzie idealny. Aha i zamawiałam w środę wieczorem więc szybciutko doszła.
Stary 2015-09-11, 15:52   #3532
Casaa
Zakorzenienie

A moj wlasnie konczy myc prysznic pozniej odkurzanie, a chcial okna myc ale wybilam mu to z glowy. Niedlugo remont zaczniemy to wszystko bedzie upierdzielone i taka robota glupiego nie narzekam na mojego

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-11, 15:53   #3533
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój dzisiaj pojechał w delegację. Dwa dni spokoju w chaupie

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Problem jednak z tym że nie bedxie miał mi kto wnieść zakupów
Stary 2015-09-11, 15:56   #3534
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mój dzisiaj pojechał w delegację. Dwa dni spokoju w chaupie

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Problem jednak z tym że nie bedxie miał mi kto wnieść zakupów
Moze jakis przystojny sasiad?:-D

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-11, 16:03   #3535
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Zmienię temat tak tylko na chwilkę bo później mogę zapomnieć powiedzieć, co do polecanych sprzedawców. Mogę polecić kolejnego bo właśnie rodzice dzwonili, że kolejne paczki dotarły. Co prawda nadal na żywo nie widziałam, jedynie kamerka i opis mamy, ale wszystko wskazuje na to że jest fajne.
Zamówiłam śpiworek o ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5638325511. Piękne żywne kolory i taki grubiutki, cieplutki jest, na zimę będzie idealny. Aha i zamawiałam w środę wieczorem więc szybciutko doszła.
Jaki cudny śpiworek, śliczności.

Do mnie dzisiaj paczka dotarła z materacem, zasłonkami, rożkiem, lampą i przybornikiem. Sprzedawcy nie będę polecać, bo paczkę dopiero wysłał jak się o nią upomniałam po tygodniu oczekiwania na maila.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 16:06   #3536
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale sliczne te spiworki. Piekne kolory i wzory. I do tego mozna dobrac posciel.

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-11, 16:08   #3537
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj paczka dotarła z materacem, zasłonkami, rożkiem, lampą i przybornikiem. Sprzedawcy nie będę polecać, bo paczkę dopiero wysłał jak się o nią upomniałam po tygodniu oczekiwania na maila.
Pokaż zdjęcia, właśnie muszę siąść zamówić ten materac. Na tej aukcji z której ja zamawiałam, jest mnóstwo wzorów, te wszystkie kolory pościeli co są pokazane to też są właśnie kolory tych śpiworków.
Stary 2015-09-11, 16:08   #3538
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Moze jakis przystojny sasiad?:-D
No właśnie wyprowadziliśmy się z.mieszkania obok.którego mieszkał taki mega przystojny sąsiad teraz mam średnie wieku 60+ hah

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Tz zadzwoni do jakiegoś kumpla który mi przyjdzie i wniesie
Stary 2015-09-11, 16:16   #3539
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula na tej aukcji tez sa dla Ciebie motywy z sowkami :-D

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-11, 16:17   #3540
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No właśnie wyprowadziliśmy się z.mieszkania obok.którego mieszkał taki mega przystojny sąsiad teraz mam średnie wieku 60+ hah

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Tz zadzwoni do jakiegoś kumpla który mi przyjdzie i wniesie

I przy okazji dopilnuje zeby nikt obcy sie nie krecil
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości