Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 21:32   #2701
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

O matko pół dni i 5 stron
Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Mamy rozwarcie. Gotowość skurczowa macicy. szyjka ponad 3cm. Leżeć plackiem. Pozdrawiam
Lobo trzymaj się w dwupaku, leż plackiem. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
a jednorazowe podkłady do przewijania bedziecie kupowac? tzn. do szpitala? ile? nie wiem ile zamówić
ja kupiłam 5 x 40x60 do przewijania i 5 większych dla siebie na łózko do szpitala i do domu

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
no a najgorsze jest to, że staram się nie wstawać z brzucha, tylko się przekręcić i podnosić bokiem, ale... czasami tak mnie boli lewy półdupek, że na prawdę ciężko jest
A to nie można wstawać z brzucha Bo ja się tylko tak podnoszę

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a do kąpieli dla dziecka to kupujecie sam żel np. czy płyn do kąpieli też?
I do główki szampon czy będziecie używać żelu do kąpieli jeśli jest do tego przeznaczony?
Ja kupuję tylko jeden kosmetyk, pewnie z Hippa. A kremy jeden na wyjście ochronny i jeden do domu

Cytat:
Tutaj jest pierwszy przykładowy artykuł:
https://parenting.pl/portal/czy-dawac-dziecku-smoczek

Oczywiście jeśli będę widziała, że dziecko potrzebuje tego smoczka to dam. Ale nie wiem czy już na początku jest taka potrzeba. Często widuje się rodziców, którzy przy każdej okazji dają dziecku smoczka byle było cicho. Myślę, że warto spróbować bez, jeśli tego nie potrzebuje
Ale wiadomo, wszystko wyjdzie w praniu
Niektóre dzieci podobno mają silniejszy odruch ssania i potrzebują. Ja jak będzie trzeba to dam, tym bardziej że piersi sobie moje dziecię nie pomemla, to chociaż ten smoczek będzie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Mój brzuchol Jutro zaczynamy 29 tydzień
Jaki okrąglutki już Jak widzę 29 tydzień to aż mam ciarki, a niedługo zaczną się 30

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
No to u mnie cukrzyca jak.ta lala. Na czczo ok 92. Po godzinie 190 norma do 150. A po dwóch.godzinach ok 120. Niby prawie się.mieszczą w.normie. Na pon juz mam diabetologa i dostane glukometr i szkole jak i.co z.dieta. A ostatnio czytałam ze czekolada to.sałatka. Bo kakaowiec to.drzewo. Drzewo roślina a warzywa to.tez rośliny tak więc czekolada to.sałatka. Ciekawe czy diabetolog przychyli się do.tej.teorii.
Współczuję. mam nadzieję że ci się dieta nie da we znaki
Czubasek trzeba było puścić tż. Kąpiel to dobra myśl
Adka zazdroszczę widoków
Andriuszka te szydełkowe buciki piękne, ja mam z szydełkiem na bakier trochę
Pożegnałam się z teściową. Od jutra mam czas tylko dla siebie. Co ja ze sobą zrobię?
Stary 2015-09-11, 21:44   #2702
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was już kupiła osłonki silikonowe na sutki? Jaki rozmiar wybierałyście? Bo ja nie mam pojęcia
Ja kupiłam, też nie wiedziałam jakie zamówić, to wypośrodkowałam sobie i wzięłam M, cholera wie jak to sie mierzy hehe

Oby były jakikolwiek, w razie potrzeby mąż potem dokupi mi w sklepie jak będą złe.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:47   #2704
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
narobiłam knedli, chyba się rozpłynę tego mi się chciało ciekawe czy mojej córce też posmakują hehe
OOO knedle przypomniały mi o kopytkach i smak mi naszedł <cieknie ślinka>, ale najlepsze kopytka robi moja mama, uhmmm trzeba będzie ją najechać
Stary 2015-09-11, 21:49   #2705
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
U mnie podstawowy przekaz: zakaz słodyczy, owoce tylko 3 porcje dziennie, zrezygnować też z soków owocowych i wszelkich napojów słodzonych. Jeśli słodzisz herbatę lub użwasz miodu to lepiej też to odrzucić. Dżemu też nie wskazane.
Pełnotłuste produkty nabiałowe zastąpić odtłuszczonymi, białe pieczywo na z pełnego przemiału, uważać na skrobie..
Jeśli jesteś zaznajomiona dietą Montignaca (low GI) to praktycznie podstawy tej diety. http://www.montignac.com/pl/metoda-montignac/ - ja kiedyś byłam na tej diecie - więc mam trochę lektury
Ja dostałam zestaw do mierzenia glukozy w krwi i co drugi dzien mam mierzyć cukier przed posiłkiem i godzinę po.. powiem Ci, że jak na dwa dni pomiarów tylko raz miałam przekroczoną normę i to po sniadaniu. Tak więc póki co rezygnacja ze słodyczy wystarczyła, by cukier był w normie. Jeśli zauważę, że to już nie pomaga zacznę bardziej restrykcyjnie odnosić się do zasad, bo póki co jem normalnie jak do tej pory. Trzymam kciuki Jak masz jakieś pytania to w miarę możliwości napiszę
Sorrki, ze dopiero teraz pisze ale mam dzis szalony dzien! Dziekuje Ci bardzoooo razem zawsze latwiej dzieki za wsparcie! nie ma wyjscia zaczynam walkę i musi byc dobrze!! oby obylo sie bez insuliny Szkoda ze nie mam jeszcze glukometru - nie wiem jak co na mnie dziala. Znasz moze jakies dozwolone zamienniki slodyczy? a i jeszcze czy stewia jest dozwolona?
Cytat:
Dzięki przyda się ale tam ładnie... odpoczywaj za nas

Sorki za jakość
Sliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
No to u mnie cukrzyca jak.ta lala. Na czczo ok 92. Po godzinie 190 norma do 150. A po dwóch.godzinach ok 120. Niby prawie się.mieszczą w.normie. Na pon juz mam diabetologa i dostane glukometr i szkole jak i.co z.dieta. A ostatnio czytałam ze czekolada to.sałatka. Bo kakaowiec to.drzewo. Drzewo roślina a warzywa to.tez rośliny tak więc czekolada to.sałatka. Ciekawe czy diabetolog przychyli się do.tej.teorii.
No to jesteśmy we 3, zawsze to raźniej niz w pojedynke
Moje wyniki: na czczo 81, po godz 174, po 2 164.
teoria o czekoladzie bardzo mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Bo ten rozmiar jest dla malucha, rozmiar M i L jest już dla takiego, który potrzebuje większego "cycka". Rozmiar S jest właśnie dla noworodków
oooo dzięki za info haha a ja geniusz myślałam, ze to o rozmiar brodawek chodzi :p
Adka!!! Udanego wypoczynku zazdraszczam

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-09-11 o 21:51
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:49   #2706
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Przesyłam dobra energię **
Adka słoneczko, ale klimaty tu zapodajesz ślicznie mam nadzieję że bawisz się wyśmienicie, odpoczywaj, łap każdą chwilę !

I rób zdjęcia z brzusiem na pierwszym planie, niech młody się potem poogląda na zdjęciach z wakacji
Stary 2015-09-11, 21:52   #2707
czubasek20
Zakorzenienie

Uffff

Czuje sie cudownie. Pomaluje sobie dzis jeszcze pazurki u stopek to jutro bedzie mnie do zrobienia

rudaska no jak to co bedziesz robic ? Spamowac

Moj Wojtus rozpycha sie po obydwu stronach. Lezy sobie w poprzek krolewicz

U mnie z bratem jest taka sytuacja. Ze chlopak 21 lat a szkoly nie skonczyl bo mu sie nie chcialo. Do pracy poszedl w tym roku jak mama przestala my kase dawac na imprezy bo po prostu nie miala.
Ogolnie jest agresywny, nie szanuje mamy, traktuje ja jak smiecia a ja sie na to nie godze. Moja siostra jak jest w wakcje w domu tez nie ma zycia bo wchodzi do niej do pokoju jak ma.kolezanki i sie awanturuje.
Zabral mamie kluczyki od samochodu i jezdzi nim ale to mama musi oplacac ubezpieczenie itp.
Nie doklada sie do rachunkow a w sumie u niego w pokoju chodzi non stop komp i telewizor. No i w tym roku wygnal mame z duzego pokoju do swojego pokoju. (Duzy pokoj sluzyl zawsze do przyjmowania gosci bo tam stoi kanapa, stol jadalniany i telewizor.)
Jak przyjezdzamy to siedzimy w kuchni albo u siostry.
W tym.roku sie strasznie pogorszylo i dlatego tez w razie w nie chcemy tam isc mieszkac tylko.na wynajem.
Ja ogolnie sie nie wtracalam w ta sytuacje bo swoje sie juz nagadalam, do mamy nic nie trafia a sie jeszcze z.nia kloce o to wszystko wiec odpuscilam.
Dzis eie wkurzylam bo pojechalam z mala, u siostry byly kolezanki. Mama ugotowala barszczyk wiec poszlismy wszystkie do kuchni zjesc. Pojawil sie jasnie ksiaze i zaczal awanturowac sie ze obiad mu nie pasuje, ze jakies tam pieniadze mama ma mu oddac itp. Ja grzecznie mowie zeby dal spokoj i poszedl do siebie. A ten z japa do mnie zebym sie nie odzywala wiec mu powiedzialam ze jest identyczny jak nasz ojciec ( a to najgorsza obelga, choc czysta prawda )a ten do mnie z lapami, juz myslalam.ze mnie uderzy ale tylko zaczal rzuvac epitetami i wyszedl na dwor. Moja mama oczywiscie zero reakcji.
Wzielam mala i wrocilam do domu. Tz zapytal co sie stalo bo bylam.markotna to powiedzialam no i ten sie tak wsciekl ze musialam sila go trzymac zeby nie pojechal do mamy i tamtego nie stlukl.
Dla mnie sytuacja patowa i ja nie widze sensu tlumaczenia mamie ze cos jest nie tak bo normalnie jak grochem o sciane.

Sorry ze tak sie zale ale sytuacja mnie przerasta czasem.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:52   #2708
sylwoha
Zakorzenienie

Cos mi sie nie wyswietla

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:53   #2709
halwaya
Zakorzenienie

Agrita - co do słodyczy i zastepnikow cukru to jeszcze nie jestem obcykana widziałam jakis cukier dla cukrzyków.. ale 10 funtów za kilogram jakos mnie zniechęcił

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:54   #2710
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki przyda się ale tam ładnie... odpoczywaj za nas

Sorki za jakość
Pozdrawiam ślicznego brzucholka i jego mieszkańca

Wysoki będzie lvl 29! gratki!
Stary 2015-09-11, 21:55   #2711
halwaya
Zakorzenienie

Co do czekolady to gorzka jest ok.. ale zawartość kakao musi byc ponad 70%

Stary 2015-09-11, 21:55   #2712
sylwoha
Zakorzenienie

Czubasek jezeli mama nie teaguje to nic nie zrobisz
On widzi u niej przyzwolenie.
Mysle ze u niej to swojego rodzaju uzaleznienie psychiczne, podejrxewam ze komtynuacja sytuacji z ojcem
Staraj sie unikac stresu i dla wlasnego zdrowia zminimalizuj kontakty?

Hm a gdyby szantaz, tak soboe pomyslalam. Ze nie zobaczymwnukow jezeli nie zrobi cos z nim?
Stary 2015-09-11, 21:56   #2713
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
U moich rodziców to było coś z immobiliserem. W końcu się wkurzyli i go wymontowali
U nas też się tak skonczylo. Dwa razy wymieniał baterię, w końcu jak było tak, ze pod sklepem nie mógł otworzyć i wsiac do samochodu, jak się udało, to odpalić nie mógł i wtedy dzwonil do mnie (na szczęście to było w naszym mieście, byłam w domu i mamy drugi samochod) i holowalam go, ostatniej pory immobilisera nie ma i samochodu juz też czyżby mieli passata??
Super ciuszki, spiworek z krową świetny na terebelskiej bylas? ;>

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:57   #2714
halwaya
Zakorzenienie

Sylwoha - kilka rzeczy bym ci podprowadzila

Stary 2015-09-11, 21:59   #2715
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Czubasek jezeli mama nie teaguje to nic nie zrobisz
On widzi u niej przyzwolenie.
Mysle ze u niej to swojego rodzaju uzaleznienie psychiczne, podejrxewam ze komtynuacja sytuacji z ojcem
Staraj sie unikac stresu i dla wlasnego zdrowia zminimalizuj kontakty?

Hm a gdyby szantaz, tak soboe pomyslalam. Ze nie zobaczymwnukow jezeli nie zrobi cos z nim?

Ja nie chce jej santazowac :/ bo ona i tak psychoczmie przy nim wysiada a jak bym pozbawila ja kontaktow z wnukamu to by sie zalamala :/
Dzis jej powiedzialam ze nie bedziemy przyjezdzac jak D. bedzie w domu i tego bede sie trzymac

Ciuszki cudowne

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-09-11 o 22:00
Stary 2015-09-11, 22:01   #2716
syylwuska
Zakorzenienie

Czubasek jejku strasznie współczuję Twojej mamie,i Tobie w sumie też ;/ szkoda, ze ona tego nie widzi i na to pozwala, może po prostu już jest za pozno i teraz uważa, że to nic nie da? Albo się boi, skoro jest agresywny? Byłby zdolny ja uderzyc? Z tego co rozumiem, to mama nie mieszka z tata? ;/

Stary 2015-09-11, 22:02   #2717
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Jakbym wam pokazala mój kącik wyprawkowo ciążowy to byście padly. W kołysce jest wanienika, w wanienice reklamówki z ciuchami, pod spodem kurtka na zimę. Ubrania ciążowe leżą na krześle bo w szafie nie ma miejsca, no takze jest Sajgon
Fionka mam to samo, a w bloku miejsca mało. Ciuchy dziecięce wywiozłam do rodziców póki co, tam sobie popiorę drugi raz w płynie dziecięcym wszystko i poprasuje. A potem pewnie wezmę tylko to do 6 msca, resztę zostawię u rodziców bo nie mam miejsca.
Komodę dopiero mamy kupić i też póki co to co kupione leży w opakowaniach foliowych na szafce.

Grajdołek taki się zrobił. Już nie wspomnę o tym, że sobie coś tam szyję i rozpierdziel mam dodatkowo materiałowo twórczy hehe
Stary 2015-09-11, 22:04   #2718
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaze Wam moje zakupy dzisiejsze
Śliczne. Najlepsze te spodenki czerwone i śpiworek.
Czubasek Sylwoha ma rację - unikaj kontaktu z nim na razie, bo jeszcze ci coś zrobi. Mama może kiedyś zrozumie, a twojemu tż się nie dziwię, że chciał go sprać.
Stary 2015-09-11, 22:06   #2719
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ja kupiłam 5 x 40x60 do przewijania i 5 większych dla siebie na łózko do szpitala i do domu

Ja kupuję tylko jeden kosmetyk, pewnie z Hippa. A kremy jeden na wyjście ochronny i jeden do domu

Niektóre dzieci podobno mają silniejszy odruch ssania i potrzebują. Ja jak będzie trzeba to dam, tym bardziej że piersi sobie moje dziecię nie pomemla, to chociaż ten smoczek będzie
Ja kupiłam po 6 sztuk

Też zdecydowałam, że kupię jeden z Hippa

Nie no, jeśli będę widziała, że Małą tego smoczka potrzebuje to oczywiście jej dam. Ale nie będę jej wpychała od razu czy trzeba czy nie trzeba

Śliczności!

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
U mnie z bratem jest taka sytuacja. Ze chlopak 21 lat a szkoly nie skonczyl bo mu sie nie chcialo. Do pracy poszedl w tym roku jak mama przestala my kase dawac na imprezy bo po prostu nie miala.
Ogolnie jest agresywny, nie szanuje mamy, traktuje ja jak smiecia a ja sie na to nie godze. Moja siostra jak jest w wakcje w domu tez nie ma zycia bo wchodzi do niej do pokoju jak ma.kolezanki i sie awanturuje.
Zabral mamie kluczyki od samochodu i jezdzi nim ale to mama musi oplacac ubezpieczenie itp.
Nie doklada sie do rachunkow a w sumie u niego w pokoju chodzi non stop komp i telewizor. No i w tym roku wygnal mame z duzego pokoju do swojego pokoju. (Duzy pokoj sluzyl zawsze do przyjmowania gosci bo tam stoi kanapa, stol jadalniany i telewizor.)
W tym.roku sie strasznie pogorszylo i dlatego tez w razie w nie chcemy tam isc mieszkac tylko.na wynajem.
Ja ogolnie sie nie wtracalam w ta sytuacje bo swoje sie juz nagadalam, do mamy nic nie trafia a sie jeszcze z.nia kloce o to wszystko wiec odpuscilam.
Dzis eie wkurzylam bo pojechalam z mala, u siostry byly kolezanki. Mama ugotowala barszczyk wiec poszlismy wszystkie do kuchni zjesc. Pojawil sie jasnie ksiaze i zaczal awanturowac sie ze obiad mu nie pasuje, ze jakies tam pieniadze mama ma mu oddac itp. Ja grzecznie mowie zeby dal spokoj i poszedl do siebie. A ten z japa do mnie zebym sie nie odzywala wiec mu powiedzialam ze jest identyczny jak nasz ojciec ( a to najgorsza obelga, choc czysta prawda )a ten do mnie z lapami, juz myslalam.ze mnie uderzy ale tylko zaczal rzuvac epitetami i wyszedl na dwor. Moja mama oczywiscie zero reakcji.
Wzielam mala i wrocilam do domu. Tz zapytal co sie stalo bo bylam.markotna to powiedzialam no i ten sie tak wsciekl ze musialam sila go trzymac zeby nie pojechal do mamy i tamtego nie stlukl.
Dla mnie sytuacja patowa i ja nie widze sensu tlumaczenia mamie ze cos jest nie tak bo normalnie jak grochem o sciane.

Współczuję takiej sytuacji... Najgorsze, że Twoje mama nie reaguje, ale może się go normalnie boi... Przykre to wszystko... Najlepiej trzymaj się od niego z daleka i masz rację, że nie chcesz tam mieszkać, bo ani Ty byś tam nie była bezpieczna ani dzieci...
Stary 2015-09-11, 22:07   #2720
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska bylam w 3a terebelska, zlote i sas

Czubasek-'szkoda ze nie da sie np na terapie jej. Zeby byla mocniejsza psychicznie

Rudaska obawiam sie ze mama skoro coagle pozwala na to to tylko zagoni sie coraz gleboej w ta syt. I moze
Byc tylko gorzej
Stary 2015-09-11, 22:14   #2721
andriuszka77
Zadomowienie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Uffff

Czuje sie cudownie. Pomaluje sobie dzis jeszcze pazurki u stopek to jutro bedzie mnie do zrobienia

rudaska no jak to co bedziesz robic ? Spamowac

Moj Wojtus rozpycha sie po obydwu stronach. Lezy sobie w poprzek krolewicz

współczuję ;/
Stary 2015-09-11, 22:20   #2722
agrita8
Raczkowanie

Halwaya mozna gorzka czekolade? Ha! Cudnie, uwielbiam ze skórką pomarańczową musze jeszcze zglebic temat słodyczowy a co do cen faktycznie pewnie wszystko dla cukrzyków 3x drożej...

Sylwoha - swietne ciuszki! A czerwone rajtki wymiataja

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Czubasek współczuje bardzo
Stary 2015-09-11, 22:22   #2723
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
U nas też się tak skonczylo. Dwa razy wymieniał baterię, w końcu jak było tak, ze pod sklepem nie mógł otworzyć i wsiac do samochodu, jak się udało, to odpalić nie mógł i wtedy dzwonil do mnie (na szczęście to było w naszym mieście, byłam w domu i mamy drugi samochod) i holowalam go, ostatniej pory immobilisera nie ma i samochodu juz też czyżby mieli passata??
Megana. Samochód dalej mają tylko,im to światełko na desce rozdzielczej miga. No bo mieli taką sytuację, że pojechali do miasta na zakupy, i tak jak u was, najpierw nie mogli otworzyć a potem odcięło zapłon. A nie miał kto im pomóc
Stary 2015-09-11, 22:25   #2724
andriuszka77
Zadomowienie

Wróciłam od znajomych, jednak czasami wyrwać się trochę z domu to wskazane, bo zdziczeje zanim urodzę hehe

Moja mama kochana znowu dzwoniła że nakupiła małej dużo ubranek, więc ja chyba z ubraniami jestem już ogarnięta, zostały wózek i kołyska do kupienia z większych rzeczy i ewentualnie resztę kosmetyków do szpitala i jakieś tam uzupełnienia, muszę to wszystko sobie spisać co mam, a co brakuje.

Te nakładki na sutki to jednak złe kupiłam z tego co piszecie, bo M ech a mogłam doczytać zanim zamówiłam, no nic trudno.

Dziś kupiłam na All jakieś kombinezony, to przylecą pocztą.

Nie ma tragedii z wyprawką, myślałam że będzie gorzej.

Koleżanka dała mi kilka ciuchów ciążowych, więc może coś tam się przyda na brzucholka.

Uhmm i spać mi sie nie chce jeszcze..... trzeba poszukać filmu jakiegoś

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-11 o 22:26
Stary 2015-09-11, 22:26   #2725
Fionka_31
Zakorzenienie

czubasek no sytuacja rzeczywiscie patowa skoro twoja mama nie reaguje, przykre to

sylwoha super, aż mam ochotę do lumpka skoczyć

a słuchajcie ten śpiworek do spania to będziecie używać kiedy? sprawdzacie najpierw rożek lub otulacz, a później śpiworek czy jak?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 22:26   #2726
czubasek20
Zakorzenienie

Na razie nie mam.zamiaru tam.jezdzic jak tamten bedzie w domu
O mame bede sie martwic ale.ja.zrobilam.wszystko co moglam wiec nie mam.sobie nic do zarzucenia.

Pazurki pomalowane ale powiem Wam.ze juz mi bylo ciezko,.brzuch lekko przeszkadza

Stary 2015-09-11, 22:28   #2727
sylwoha
Zakorzenienie

Fionka- ja pajac na to rozek poczatkowo, potem spiworki na pajaca czy tam na body
Zobaczymy

Czubasek no i jestes w zgodzie ze soba to najwazniejsze
Stary 2015-09-11, 22:28   #2728
agrita8
Raczkowanie

Andriuszka gratuluję ogarnięcia i zazdroszcze troche :p jaki rozmiar kombinezonow brałaś? Bo tu mam największy dylemat właśnie
Stary 2015-09-11, 22:29   #2729
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
a słuchajcie ten śpiworek do spania to będziecie używać kiedy? sprawdzacie najpierw rożek lub otulacz, a później śpiworek czy jak?
Śpiworek dobrze się sprawdza w kolysce np. tej coneco, znajoma mówiła że ubrać dziecko i śpi w śpiworku w zimie, kocyków nie trzeba.

Póki co nie mam pojęcia jak będę robić, wyjdzie w praniu chyba
Stary 2015-09-11, 22:30   #2730
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska bylam w 3a terebelska, zlote i sas

Czubasek-'szkoda ze nie da sie np na terapie jej. Zeby byla mocniejsza psychicznie

Rudaska obawiam sie ze mama skoro coagle pozwala na to to tylko zagoni sie coraz gleboej w ta syt. I moze
Byc tylko gorzej
O to pozwiedzalas dzisiaj

Ja wczoraj byłam złotych i uważam, ze po zmianie właściciela dużo gorsze rzeczy tam maja, na prawdę dużo tam szmat, owszem zdarzają się ładne, ale już dwa razy jak byłam, to było wszystko,albo zniszczone, albo brudne itp. Albo nie umiem szukać i więcej lanych jest chłopiecych
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Megana. Samochód dalej mają tylko,im to światełko na desce rozdzielczej miga. No bo mieli taką sytuację, że pojechali do miasta na zakupy, i tak jak u was, najpierw nie mogli otworzyć a potem odcięło zapłon. A nie miał kto im pomóc
No i dobrze, ze zrobili, bo na miejscu jeszcze spoko, ale jakby w trasie, czy całkiem gdzieś na odludziu to dopiero mógłby być problem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości