|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cześć dziewczyny, przepraszam za krótką nieobecność. Nie mam sily siedzieć przed kompem, czuje się fatalnie. Dodatkowo boli mnie brzuch powyżej pępka
wiedziecie co to możne być? już się boje ale wizyta za 3 dni na szczęście, mam nadzieje tylko ze mnie nie oleje. Pies tez na antybiotykach i codziennej kroplówce
|
#3722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też jakaś fatalna jestem i mnie brzuch pobolewa :/
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uaoo dobrze, że blisko do wizyty masz, jednak gdyby ból się nasilaj to nie czekaj i jedz na ip. Współczuję chorego psa, bidulek się namęczy. Ewusia zobaczymy, możne naszemu maleństwu śpiworek podpasuje, a jak nie to może do wózka będzie, a jak zupełnie nie to trudno komuś się odda. czarnulax spokojnej drogi i odpoczywaj Co do skurczy i magnezu Dotka dobrze mówi. Delikatne skurcze mogą się już pojawiać, dlatego ja już od 2 wizyt mam ktg robione czy już coś się dzieje. Magnez od początku mam w dawce 2x400 czyli 800 dziennie i dziękować może to dzięki temu nie mam żadnych skurczy ani twardnienia brzucha. |
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Odkryłam, że w orzechach laskowych jest dużo magnezu, rosną mi 4 drzewa z orzechem laskowym, chyba pójdę pozbierać
![]() No ja mam śpiworek dla Młodego, koleżanka ma dwójkę i spali w śpiworkach. Zobaczymy jak nie podpasuje to coś innego wymyślę
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi przyszła paczka z odzieżą ciążową i wszystko zamówiłam za duże i muszę odesłać i złożyć zamówienie od nowa
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze a ja się zastanawiam czy jechać gdzieś z tz na kilka dni jak wróci, jak już będzie po remoncie. Pasowałoby nam tak kilka dni oddechu, pobyć trochę razem, w końcu prawie 4 miesiące osobno. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Tylko co wybrać morze czy góry na październik/listopad. W sumie trochę tęskni mi się za morze, ale ta podróż...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na siku nie wstawałam albo nie pamiętam żebym wstawała ![]() Cytat:
Cytat:
Nad morzem może baaardzo wiać. Ja bym jechała w góry ze względu na podróż
|
|||
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że wysyłka i zwroty jest za darmo.
Malwi jak macie tylko możliwość to jedźcie należy wam się. Ja tez bym w góry jechała, nad morzem może faktycznie już silnie wiać. Magda to Ci się dziś pospalo. |
|
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
A to powodzenia
ja na szczescie mam z tamtego roku.W sumie raz mialam je na nodze. Tylko ze one na obasie takim z 5cm i tak mysle zeby sie zaopatrzyc jeszcze w jakies plaskie bo nie wiem czy chce mi sie latac z brzuchem na obcasach. A na dluzsze wyjscia to tak raczej nie bardzo...
|
#3731 | |||
|
Zakorzenienie
|
malwi89 dziękuję
![]() niestety ten sprzedający nie ma takiego wzoru jaki chcialam, ale udało mi się już namierzyć kilka aukcji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my dostalismy dokładnie to co napisałaś - zestaw garnków (piękne, porządne z pokrywkami za 1000zł), zestaw talerzy (takie jak chcieliśmy, białe i kwadratowe), komplet sztućców na co dzień i dużą walizkę na większe imprezy. Wszystkie prezenty trafione w 100% - doceniłam to na maksa po kupnie mieszkania - nie musiałam się już martwić skąd wziąć kolejne pare ładnych stów na wyposażenie kuchni. Dużo zależy od tego czy ktoś się zaangażuje w prezent - u nas wiedzieli że będziemy kupować po ślubie mieszkanie, wiedzili co nam się podoba (wielka pomoc mojej mamy) i jak najbardziej ucieszyły nas takie prezenty
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to zależy czy oni mieszkają razem, czy mają wszystko czy dopiero się urządzają. My mieliśmy wszystko do mieszkania oprócz suszarki na ubrania, mikrofali i paru innych elektrycznych rzeczy, które nie były nam potrzebne na już. A jakbym się dopiero wprowadzała nie mając nic - albo tylko po 2 talerze to bym na pewno doceniła taki prezent
I jak nie wiesz co kupić - to nie kupuj szkła/pościeli. Lepiej dać jakiś bon czy coś
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w sobotnie poludnie
![]() Wczoraj mielismy sasiedzka impreze i jak zawsze mlody wieczorami robil dyskoteke tak wczoraj nic, cisza i wydaje mi sie, ze przez hasal i dracych paszcze sasiadow on sie bal, bo jak czesc osob wyszla i zrobilo sie ciszej to zaczal niesmialo sie ruszac a juz po polozeniu sie w lozku to dance na calego ![]() Ja dzisiaj tez jakos bez sil jestem, TZ montuje babci kuchnie, a ja siedze i nic nie moge pomoc :-( Malwi, jesli gory nie sa zbyt wymagajacym teren to lozna tam jechac choc trzeba miec na uwadze zmieniajaca sie aure. Czarnula, udanego wypoczynku i szerokiej drogi ![]() Uaoo, a cos sie psinie polepszylo? Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-09-12 o 12:49 |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, już jesteśmy na miejscu, pogoda taka spacerowa
Gratuluję nowych tygodni
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Malla,tak - max jest lepszy, popatrz na dawke magnezu.
Ua00 moze zebra Ci uciskaja? Ja musialam kupic stanik wiekszy w obwodzie bo miska byla okej ale zebra sie rozszerzaja i moje 70tki nie byly juz wygodne. |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dla chetnych: www.mama-wie.pl/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie, że jedna z mam grudniowych urodziła wczoraj o 20:00 dziewczynkę w 27 tygodniu. Prosi o modlitwę za malutką.
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
oooo masakra, to tak jakbym miała za 2 tygodnie rodzić :O Oby wszystko z Maleństwem było dobrze
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamo nie! :-( Boziu mam nadzieje ze Mala jest silna i da rade...
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też chciałabym pojechać ale z tego co patrzyłam do kalendarza to nie będzie żadnego długiego weekendu.
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś mnie tak trochę przestraszyło, że ta dziewczyna już urodziła, oby mała była silna i dala radę. Na pewno jest i wszystko będzie dobrze.
Czy wy już macie listę apteczną, tzn czy kupujecie np tą sól fizjologiczna czy nawet gdzieś czytałam jakaś morką. Jakiś krem do buzi na zimę, wyczytałam że do miesiąca najlepiej nie go nie używać, ale od miesiąca w zimę już warto, macie coś takiego spisane. |
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na racuchy
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci ze mnie tez. I szczerze chyba przyspiesze robienie wyprawki bo wychodzi na to ze nie znamy dnia ani godziny... Lepiej niech lezy i czeka... Ja tak mniej wiecej robilam. Napewno kupie jakas herbatke na kolki, cos przeciwgoraczkowego, wit D i K
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-12 o 15:31 |
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie to przeczytalam.... Masakra, dziewczyny musza byc silne! I dadza rade. Ja mam dzisiaj jakis taki ciezki brzuch, jak leze jest ok ale jak chodze to czuje, ze wszystko napiera.... Mam nadzieje, ze to jest gorszy dzien, a nie skracanie szyjki. Byle do wtorkowego polowkowego :-/ |
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga zapraszam, u mnie zawsze sa drzwi otwarte
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, u mam grudniowych pojawił się ten sam temat, że trzeba przyśpieszyć wyprawkę, a przynajmniej skompletować rzeczy do szpitala dla siebie i maleństwa. Niech leży i czeka, a będę sie czuć spokojniej. Chociaż, ani sobie ani nikomu nie życzę tak wczesnego porodu.
|
|
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pysznie wygladaja. Ja tez bym sie chetnie wprosila
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
No to juz
starczy dla wszystkich, najwyzej sie dorobi, jablon na ogrodzie rosnie, wiec looz
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

wiedziecie co to możne być? już się boje ale wizyta za 3 dni na szczęście, mam nadzieje tylko ze mnie nie oleje. Pies tez na antybiotykach i codziennej kroplówce

Ja też jakaś fatalna jestem i mnie brzuch pobolewa :/

nawet na siku nie wstawałam albo nie pamiętam żebym wstawała 

ja na szczescie mam z tamtego roku.W sumie raz mialam je na nodze. Tylko ze one na obasie takim z 5cm i tak mysle zeby sie zaopatrzyc jeszcze w jakies plaskie bo nie wiem czy chce mi sie latac z brzuchem na obcasach. A na dluzsze wyjscia to tak raczej nie bardzo...

jestem gotowa, poproszę 3 porcje