|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Ja kupilam same saszetki. Pani w aptece powiedziala ze irygacje wcale nie sa takie dobre. Ze wyplukuje sie flore bakteryjna. I lepiej zeby tego nie robic...
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
ja po tamtum rosa miałam mega podrażnione dłonie
i mega mnie tam piekło wtedy... straszne to było nie spodziewałam się czegoś takiego
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
-15% ze 120zl + 15zl przesyłka, no to sobie przeliczcie
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kupiony szlafrok z wiskozy. Cienki, elastyczny, do kolan, ale z rękawem 3/4. I seksi, bo w panterkę
DOTKA, kurczę, ale Cię wzięło... Narobiłyście mi ochoty na tego szumisia, ale cena mnie przeraża
|
|
#3965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja będę z TŻem
może się odnajdziemy [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52743466] http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615929 O ja taka ciemna, czemu o tym nie wiedziałam :s Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] no tak jest, ale niewiele osób korzysta, zwłaszcza przed porodem ![]() jak sie zapisuje do przychodni do lekarza rodzinnego to też się wybiera od razu położną, pamiętam że się śmiałam bo miałam jakieś 22 lata jak się zapisywałam do mojej obecnej przychodni i w ogóle dzieci nie były mi w głowie wtedy a już musiałam położną wybrać no i ta położna ma obowiązek po porodzie przychodzić do młodej mamy żeby pomagać i udzielać rad No i tak to też działa z tymi darmowymi szkołami rodzenia, że żeby była darmowa to musisz zmienić deklarację położnej na którąś z tych która pracuje w tej szkole rodzenia i od tego czasu to jest twoja położna ![]() Cytat:
sorry ale związek to jest partnerstwo, a Ty akurat wykonujesz teraz baaaardzo dużą prace bo nosisz Wasze dziecko, więc nie wiem jak można tak mówić w ogóle ![]() mam nadzieję ze oprzytomnieje Twój TŻ Cytat:
![]() spisał się Twój TŻ ![]() Cytat:
Cytat:
mnie zawsze na początku buty obcierają a po paru razach już jest ok słodki jaki rozmiar? mój, tak jak pisałam ostatnio, od rana do wieczora się tłucze co chwila myślę ze spokojnie średnio raz na godzinę go czuję, a czasami częściej Cytat:
W załączeniu moje zakupy ostatnie. Pajace jeden (ten z czapeczką ) z TK maxx, drugi z C&A oraz pajac i bodziaki z Pepco
|
|||||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz widze ze na ostatnie zdjęcia załapał sie mój brzuch
![]() już tak wystaje ze wszędzie się obija |
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia urocze te ciuszki
![]() rozmiar 0-3 miesiąca. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Ewusia ja takiego brzucha nie mam w ogóle nic nie widać po mnie. Sąsiadka dzisiaj do mnie, że coś zaczyna być widać, ale jakby nie wiedziała, to by się nie domyśliła, żem w ciąży.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
A to ja z Małym w 24tc
![]() Chcę się pochwalić, że sweterek upolowałam na ciuchach (nowy!) za 1zł, legginsy grubsze ciążowe meeega wygodne w takiej samej cenie h&m
|
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/firanka-dziecieca-...642529914.html
I zamówiłam do pokoju dziecka takie firanki na oknie cotton balls z biedronki i jest bosko |
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde ja jestem w 25 tygodniu i wyglądam jakbym tylko za duży obiad zjadła i to tylko wtedy jak rzeczywiście zjem. Normalnie zazdroszczę Wam tych brzuszków. Ja jeszcze jak czytam, że moja macica powinna być wielkości piłki, to stwierdzam, że chyba to dziecko w ![]()
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
lune Śliczny brzuszek i firanki już take bardziej "dorosłe" mały piłkarz będzie, bardzo ładne.
|
|
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia cudowne ciuszki i brzuszek tez
Lune pieknie wygladasz. Sliczny okraglutki brzusio ![]() Dziewczyny powiedzcie bawilyscie sie kiedys w jakies malowanie odnawianie mebli drewna itd? Mozecie polecic jakas biala farbe do mebli? Chcialabym odnowic komode i szukam jakiejs dobrej farby...
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Firanka bardzo mi się podoba. I mam pytanie.. co wy widziecie w cotton balls? ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Tak, bawię się w to na okrągło. Polecam farbę 3V3, droga lecz warta swojej ceny. (dałam za nią ponad 200zł)
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-09-13 o 20:47 |
|||
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie cierpie tantum rosa i na pewno nie bede uzywac,poza tym irygacje sa niezdrowe. A tantum rosa nastolatki uzywaja w jakiś sposob do cpania,wiec ma jakies dziwne substancjr w srodku
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Cotton balls są urocze
Tż wrócił to może mi zrobi zdjęcie ale duża jestem strasznie aż się zdziwił - 2 dni mnie nie widział a śmieje się, że dwa razy większa jestem Mam ochotę zrobić jutro chili con carne - robiła któraś? |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
U nas polozne polecaly rozpuscic sobie saszetke w takiej butelce z dziubkiem I wtedy pod prysznicem sobie polewac krocze
Ja w sumie nic nie stosowalam, nie widzialam potrzeby. Wczoraj znowu kupilam kilka ciuszkow dla malego napisalam tez sobie liste I troche tego jest do kupienia ale nie ma tragedii teraz juz wiem czego nie kupowac bo sie nie przyda ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Aaa no I kupilam sobie jeansy ciazowe w H&M. Teraz jest fajna akcja ze jak przyniesiesz stare jeansy to masz 20% znizki ![]() Oprocz tego jeszcze kilka ubran dla mnie bo w moje przestalam sie miescic! I fajny plaszczyk na jesien/zime w sumie z ciazowych to tylko spodnie a reszta w normalnych sklepach wiec nie bylo mi szkoda
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno dobre są annie sloan ale drogie. Poważnie, nic nie słyszałam, w ogóle o tantum dowiedziałam się teraz i wszyscy zachwalają. |
|
|
|
|
#3981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny
A to mąż wybierał firanki bo chce z niego piłkarza zrobić hehe
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się efekty po tej farbie podobają. A komodę, najlepiej delikatnie przetrzyj papierem ściernym, odtłuścić rozpuszczalnikiem, pomalować nawet najtańszym podkładem i farba docelowa. Jeżeli zrobią Ci się jakieś nierówności to przetrzyj drobnym papierem delikatnie przed następną warstwą.Chyba Ciebie jeszcze nie było jak wstawiłam metamorfozę komody, którą malowałam.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-13 o 21:15 |
|
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak na razie trzyma się bardzo dobrze, a wiadomo jak to w kuchni
Nasz Wielki Dzień 08.09.2012 Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę Edytowane przez small_ Czas edycji: 2015-09-13 o 21:32 |
|
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zgłaszam kolejne warsztaty jak któraś chętna.
http://planeta-dziecko.pl/
|
#3987 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie w szpitalu było gorąco. Co do karmien i wizyt to mogła byc max 1 osoba odwiedzająca. Cytat:
Ja tantum rosa nie użyłam ani razu. Psikalam Octaniseptem. Sól fizjologiczna to do oczek. Woda morska do noska przy kataru. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Robiłam z przepisu z kwesti smaku. Lubie. |
|||||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
To nie wiem co robić z tym tantum
, czy coś na gorączkę, czy kolkę to teraz kupujecie, miałam nie kupować, ale im dłużej myślę to już nie wiem. A jak mi w nocy zacznie gorączkować to tylko szpital zostanie, może jednak warto coś mieć?---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- I jeszcze ta witamina D i K, jak to z nią jest? |
|
|
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
Na gorączkę mozesz cos wziąć. Paracetamol albo inne z tej rodziny. U nas dopóki Kinga była mała duzo lepiej sprawdzały się czopki. Witaminę K dajesz w Pl przez 30dni, ale np w UK chyba sie nie podaje. Witaminę D dajesz w PL conajmniej do roku. W niektórych krajach nawet do 5 lat. W PL można kupic albo bez recepty (w kapsułkach) albo na receptę (w kropelkach) co jest mega tańsze. Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2015-09-13 o 22:35 |
|
|
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

i mega mnie tam piekło wtedy... straszne to było nie spodziewałam się czegoś takiego
może się uda odnaleźć
sorry ale związek to jest partnerstwo, a Ty akurat wykonujesz teraz baaaardzo dużą prace bo nosisz Wasze dziecko, więc nie wiem jak można tak mówić w ogóle 

ale duża jestem strasznie aż się zdziwił - 2 dni mnie nie widział a śmieje się, że dwa razy większa jestem