|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
A tak w ogóle, to my dzisiaj po urodzinach. Ledwo wytrzymałam... To zdecydowanie za wcześnie. Na szczęście dziecko dzikie, więc się bawić nie musiałam. Mało co z nami gadali, wynudziliśmy się strasznie i zwinęliśmy po 2 godzinach. Zaprosiłam szwagierkę z córką do nas, powiedziała, że "ona jest okropna" i że pewnie nie zechcemy, bo będzie stękać, płakać i marudzić, bo taka jest jak nie ma wielu osób.
Tż jej odpowiedział "nie narzekaj, ciesz się, że ją w ogóle masz" to się zamknęła.
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
A odwiedzaly Was w szpitalu rodziny? Mialyscie w ogole ochote na pogaduszki?
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym żeby Tz mógł być przy mnie na sali... Nawet jeśli miałabym zapłacić za prywatny pokój. Niestety mój szpital nie ma takich możliwości ![]() Też dostałam opieprz ze chodzę w czarnych ciuchach. Ze kobiecie w ciąży nie wolno... A ja raz ze lubię to jeszcze żałoba po tacie... Cytat:
a Tz dobrze jej powiedział! Niech docenia co ma...Też to radzę! |
||
|
|
|
#4385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie chce wycieczek, mąż, rodzice i teście. Jeśli rodzenstwo to max 5 minut. 2 koleżanki się zapowiedziały ale ja się nie zgodzę, tym bardziej że teraz wielki problem znaleźć czas. Jutro zaczynam 40 tydzień, zaczynam od rozluźnienia i idę do fryzjera. TrzebA się doprowadzić do ładu. W środę wizyta- mam nadzieje ze szyjka się skróci do 0.
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż mnie skręca z ciekawości co się tam w bozenie wyprawia ;p
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4388 |
|
Raczkowanie
|
Mam właśnie rozkminy czy chcieć ZZO czy nie (od 7 do 14 chyba jest.możliwość wzięcia) i sama nie wiem.
Dziewczyny jakieś za i przeciw? |
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie mycie okna, ta i narażać się na utratę równowagi itd....trzeba było się też ciotki spytać czy przy wyrywaniu zęba też odmówi znieczulenia ![]() a co do krępowania się, to mimo wszystko nie chciałabym mieć ograniczonego kontaktu z odwiedzającymi. Cieszę się, że w szpitalu w którym chcę rodzić goście mogą wejść na salę,są wyznaczone godziny. wiem, że nie będę szczęśliwa gdy będę musiała karmić a obok będę obcy ludzie. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie pobytu w szpitalu bez pomocy tż-eta, mojej mamy. |
|
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Owieczka powiedz mi do czego przydawal sie recznik papierowy? Pakuje ta torbe i nie wiem czy brac ręcznik czy takie chusteczki w pudelku z bedry?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie znoszę takich zabobonów.
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
Położna przychodzi do mnie we wtorek. Pokaże jej to, zobaczymy co powie :/... Odkazilam to octaniseptem i już krew nie leci. Wietrze krocze ile mogę.
Izabela Dobrze że tylko 2 godziny...
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet nie chodzi o pogaduszki, tylko ja już tak mam, że szpital jest dla mnie trochę jak więzienie, do tego po porodzie bardzo bym nie chciała zostać sama z tą mała istotą. Na szczęście na przyjaciółki mogę liczyć, zresztą same się dzisiaj domagały, że jak tylko zacznę rodzić mam dać znać ![]() wariatki moje kochane. dzisiaj zrobiły mi niespodziankę i zabrały mnie do miasta na łajzy po sklepach i Matylda wzbogaciła się o kilka nowych ubranek a ja najadłam się przepysznej pizzy i na piłam piwa bezalkoholowego, po którym bardzo kulturalnie mi się bekało ale kobiecie w ciąży chyba wolno ![]() mykam do spania, bo jutro znowu kolejny zabiegany dzień, w tym kontrola u mojej ginki. Ciekawe co tym razem się dowiem mam nadzieję, że Matyldzie uda się dotrwać do terminu, bo w tym tygodniu nie mogę jeszcze urodzić
|
|
|
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn.? Japonki przewaznie na miesiac przed porodem wracaja do domu rodzinnego, tam rodza i zostaja z dzieckiem az do kontroli miesiac po porodzie. Wtedy zwyczajowo pierwszy raz z domu z dzieckiem wychodza (wtedy rowniez lekarz zezwala na spacery z dzieckiem ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Mnie odwiedzala rodzina, byla tez kolezanka ze studiow i inna z mezem i dwojka dzieci. Ja bardzo potrzebowalam towarzystwa, nienorzez caly czas oczywiscie, ale odwiedziny byly mile widziane |
||
|
|
|
#4395 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłego rozluźniania się!Cytat:
Cytat:
![]() Poszłam dziś kupić kapcie dla młodego. Przeszłam naprawdę tylko kawałek w markecie i na nasze pięterko. No i czop mi odszedł Dostałam porządnego zawału w kibelku, potem się położyłam, wzięłam no spę i pogadałam z Brunem, ze do środy ma wytrzymać i koniec Na razie jest posłuszny, chociaż brzuch się spina. Aaaa, chcę już środę!!!!! Chociaż się jej boję jak jasny gwint
|
|||||||||
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz wykapalismy sami małego... Tragedia. Tak się rozpłakał że zaczęłam ryczeć razem z nim. A jeszcze potem meczenie go higieną pępka, oczu i uszu... Oby następnym razem było lepiej. Może było trochę za zimno w łazience i udzielił mu się nasz stres. Sama nie wiem. |
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to twoje dziecię ma siedzieć do tej środy, a moje do przyszłej środy czyli tak jak ma datę wpisaną najlepiej by wyszła po 24. Ciekawe czy posłuchają
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jakieś nienapite dziecko! 40 minut na cycku a potem butla mm!
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie Cytat:
Stąd zawał totalny, hehe Ale ja się od tygodnia czuję taka rozmemłana tam na dole. Mam wrażenie, ze jakbym poszła na dłuższy spacer, to bym urodziła na bank, haha Muszą nas posłuchać, a co! Już teraz zaczyna się wychowanie, hehe |
||
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
A mówią, że noworodek nie potrzebuje dużo jedzonka; )
Ba mówią, że po pewnym czasie karmienie piersią trwa około 15 minut ![]() Cytat:
A teraz ok, nie szaleje, bo mi nie wolno, ale więcej chodzę (nadrabiam spotkanie towarzyskie ) przytulamy się z tż-etem i nic. Jakoś nie rodzę. Przed chwilą moje dziecko znowu sprawdzało czy da się wyjść pępkiem. Nadal nie daje za wygraną. Uwielbiam te wygibasy |
|
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak rozhulac laktacje po CC? Mam płaskie brodawki, Ala marnie chwyta , jutro będę miec laktator, jedni radza przystawiac z kapturkami, inni nie - glupieje
Ala jest cudna
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
Merry
Mój doi jak głupi... Ale już ładnie łapie nie boli mnie jak ssie. Misiskuku Herbatka laktacyjna Humana granulowana. Polecam mnie od razu pomogła!!!!
|
|
#4403 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy jakiś czas temu do domu.
Napuchłam na całym ciele, teraz zauważyłam, że mam palce u dłoni jak małę parówki, masakra... Na jadłam się i teraz czekam na rozwój akcji ze strony Filipa. Niech wychodzi i mamy już nie męczy... Cytat:
Cytat:
Z jakiej firmy kupowałaś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz piękny tydzień się zapowiada korzystajcie :Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odezwij się jak będziesz już przyjęta. Czekamy na Ignasia z niecierpliwością
|
|
#4404 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jak rozkręcić laktacje?
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka - ja kapie codziennie. Bez wzgledu na to czy pomieszczenie nagrzsne czy nie ryk jesy co kapiel. I tsk jsk mowisz pepek i oczy... spokoj jest jak zapinam ostatni guzik pajaca
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- A tego pępka psu kasz octanisept czy Gaziki i mydło ?
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy zaczal plakac? Moje obie corki lubia byc zanuzone cale w wodzie, mlodsza do tego lubi pieluszke na brzuchu. Moze sprobuj? |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odciągaj laktatorem co 3 h pokarm ja jadę na jednym cycku 15 min i drugi. Brodawki juz mam wypracowane ale to systematyczność co 3 godziny musi być. Z jednego Cycka leci mi już na cala porcję dla małej w drugiej walczę bo leci dużo mniej i te zatory. Laktator elektryczny Odsysasz co 3 h pokarm albo 15 min jedna 15 druga albo sesje 7 7 5 5 4 4 Kup butelkę ze smoczkiem imitującym brodawki koszt ok 50 zł . Ja popełniłam błąd. .. normalna butla zaczęłam karmić i mała nie chce cyca bo za bardzo trzeba się postarać by wyleciał o ...
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czasem efektywniej ssie i rzeczywiscie karmienie trwa 10-15min |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Mój TŻ będzie ze mną w szpitalu przez cały pobyt, bo wiem jaką dętką emocjonalną jestem w trudnych momentach, a najlepsze jest to że moje "koleżanki" w pracy mnie wyśmiały (a wręcz były oburzone) i słyszałam teksty typu "ja leżałam na sali z 4 innymi dziewczynami i to jest o wiele lepsze bo przynajmniej razem się uczyłyśmy przewijać itd a po co Ci mąż który nic nie będzie umiał jak Ty". Ręce mi opadły. Jednak chyba wolę męża który mnie wesprze, pomoże przy dziecku, pomoże we wstaniu z łóżka, umyciu się, podaniu wody, przytuli..... Nie mówię że to coś gorszego jeśli ktoś jest w sali kilkuosobowej, ale skoro mam wybór to wolę uczyć się przewijania z moim mężem "który nic nie umie" niż z obcymi osobami, które - jeśli będą pierworódkami - to też niewiele będą umiały.

a Tz dobrze jej powiedział! Niech docenia co ma...

szczególnie mycie okna, ta i narażać się na utratę równowagi itd....