|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
mi lekarka zabronila jazdy na rowerze w 1 trymestrze
zrobilam te racuchy wyszly pyszne zajadamy sie wlasnie ;d nie wiem tylko kto gary pozmywa bo w kuchni pobojowisko zrobilam ;d do jutra dziewczyny |
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym skalpel sobie odpuściła
Ja w ogóle boję się jakichkolwiek ćwiczeń
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie ćwiczyła filmików nie przystosowanych dla kobiet w ciąży. Sama chodakowska powtarza, żeby pamiętać o ciągłym napinaniu mięśni brzucha i pośladków podczas ćwiczeń. No i dla mnie to ona chyba jednak ma za małe pojęcie i doświadczenie w programach dla ciężarnych, a przynajmniej wszystkie są płatne.
Widziałam na yt zestawy Angeliki Pióro i dużo bardziej do mnie przemawiają, dziewczyna ma odpowiednie wykształcenie, sama była w ciąży więc wie jak to jest. Ja mam zamiar z nią ćwiczyć ![]() Bo u mnie w mieście nie znalazłam zajęć dla ciężarnych, tzn.czekam jeszcze na odpowiedź z jednego klubu, ale pewnie nie mają bo w cenniku nic nie było. Lecę wziąć kąpiel, jakiś piling, manicure i do łóżka do męża jutro wolne, wizyta, nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie lekarz mowil ze absolutnie rower. Ze lekkie cwiczenia tak, sa dla ciezarnych
|
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam takiego samego lenia tlumacze sobie ze czekam do kolejnej wizyty zaczne wtedy drugi trymestr i mysle o aqua areobiku dla ciezarnych muszemiec tylko zaswiadczenie od lekarza o braku przeciwskazan.
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie zegnam. Oko mi leci mimo 3 godzinnej popoludniowej drzemki. Kolorowych snow dziewczyny.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie bylabym w stanie teraz zrobic mi szczegolnie trudno bylo wytrzymac cwiczenia na rece ale faktycznie czulam potem ze mam miesnie brzucha.
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
.
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2015-09-13 o 23:19 |
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Placuchy często robię różnego rodzaju. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Ja nie mam czasu na ćwiczenia. Niestety. Ćwiczyłam niedługo po drugim porodzie żeby zrzucić nadwyżkę. Taka byłam zorganizowana ze ćwiczyłam codziennie, najpierw chodakowska, potem jakiś fajny zestaw ale nie pamiętam jak to się nazywało a na końcu Zuzke. Jak schudłam przestałam a i czasu było coraz mniej. Ale chciałabym się ruszać żeby ujedrnic ciało bo jak flak. |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ćwiczyłam tuż przed zajściem w ciążę, chudłam już ładnie, nogi miałam smuklejsze a tu nagle bach. Jakoś się zniechęciłam na razie do ćwiczeń, bo nie lubię półśrodków. Albo biorę się na 100%, albo nie chce mi się w ogóle, bo nie umiem się zmotywować. Także póki co skupiam się na, w miarę, porządnym jedzeniu, nie podjadaniu, dużej ilości warzyw itp. A po ciąży jak się wezmę to będą wióry leciały
no i mam nadzieję nie przytyć jakoś dużo. Chociaż wczoraj TŻ poklepał mnie po brzuchu, mówiąc że chyba już coś widać
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc,kolorowych snów, oczy mi się same zamykają.
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba jeszcze diablo na godzinkę włączę
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie skończyliśmy grać w monopoly na ps4.
Odwiozlam brata i teraz leżę pod kocykiem. Powoli mnie na spanie bierze.:P Wczoraj położyłam się po 21 i od 4 spać nie mogłam.
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze można nie napinać 😃 a te ćwiczenia ze skalpela powtarzaja sie w filmikach dla kobiet w ciąży przysiady, wymachy nóg na kolanach czy na boku, ja lubię z nią ćwiczyć i jest fajnie ulozony zestaw
a skalpel i secret to najlżejsze bez podskokow na spokojnie, takze bez obaw ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Próbowałam ćwiczyć kiedys pilated i callanetisc ale szybko wylaczalam bo mnie budzik wole żywsze ćwiczenia i spocić sie jak swinia ale teraz nie mam wyboru w 1trymestrze sie obijalam balam się ćwiczyć ale teraz z powrotem zazne lżejsze wersje---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Bo mnie nudzil miało być ale słownik wie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Mi tez sie nie chce mam lenia ale musze sie zmusić bo potem ciezko bedzie tluszczowe kilogramy zbić, te porodowe lecą dziecko wody lozysko itd ale z obżerania sie, siedzenia i tłumaczenia bo jestem w ciszy nic samo nie spadnie pozniej ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Wiadomo jedna moze góry przenosić i nic jej nie bedzie a druga przy większym wisilku zacznie krwawić dlatego nie trzeba się zmuszac, obserwować swoje ciało i robic na miare możliwości
|
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Ja na wiosną przytyłam strasznie dużo + teraz ciąża, o chudnięciu mogę zapomnieć + pierwszy trymestr kiedy jadłam wszystko byle tylko nie było mi niedobrze, a dzisiaj praktycznie nie mam w czym chodzić, bo wszystko jest za małe albo wygladam jak orka
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio bardzo mało się ruszam, przeważnie leżę, idę spać, dobranoc
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od teściów, trochę miałam Was do nadrobienia. Teściowa kupiła mi bardzo fajny, cienki, kardigan. Kupiłam dziś pierwsze ciuszki dla Maluszka i miła niespodzianka.. po przyjeździe do domu zauważyłam, że w 5-paku body jest 7szt
są to zwykłe białe body na krótki rękawek, bardzo fajny materiał. Padam dobranoc dziewczynki
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
ja karmiłam do 13-14 M a tak zaczęłam odstawiac jak zobaczyłam że córka sama sobie z bluzką zaczyna radzic. Najgorzej było z tym cyckiem na wieczorne spanie, tym bardziej że maly stwór nie chciał pic mm dopiero jak kaszkę dostawała z krowim mlekiem to jakoś powoli odstawiała cycka. Ale nadal jest pieszczochem i często nad ranem przychodzi się przytulic. A ja jestem z tych co mieszkały w akademiku i na wiele rzeczy się napatrzyło więc karmiłam bez skrępowania nawet na rowie, bo jak za długi spacer wokół wioski to trzeba było usiąśc i nakarmiac . Młoda przez 2 tyg mi tak poraniła brodawki za płytko łapała że szczęką łapała przy podstawie sutka więc miałam takie półksiężycowe ranki ale na szczęście kapturki pomogły. Hitem było to że mój tata mi o nich przypomniał, od tamtej pory wszędzie z nami chodziły.Ja dzis miałam mały przypływ energii pościel zmieniona, 2 pralki puszczone, wyprasowane zaległości. Za to wczoraj byłyśmy w zoo i młoda nawet się zbytnio nie zmęczyła bo jeździła wózkiem a my z siostrą na zmiane pchałyśmy. I dziś rano on skowronek wstała a my z męzem po odwiedzinach znajomych padnięci spaliśmy na zmianę choc sądzę że czasem razem.
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, to teraz tylko książka, daję sobie 5 minut i śpię
i tak mi się wydłużyło. Jeszcze dwa, trzy tygodnie temu spałam o 21.Dobranoc |
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się zrozpisałyście! Ja z ćwiczeniami jakoś nigdy nie miałam po drodze, bo ze względu na wagę nie potrzebowalam. Jednak chciałabym to zmienić. Fajnie mieć mięśnie
Planuje zabrać się za to po porodzie ale zobaczymy czy z dwójką dzieci będzie czas...
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie pierwszy raz zamroziłam surowe bo gotowane wiecznie mi się sklejały bo mroziłam porcjami, a teraz rozłożyłam na 2 plastikowych deskach do krojenia (takich cieniutkich) i ułożyłam jedne na drugich, pięknie zamarzły i mogę przełożyć do worka albo pojemnika
witam z rana
|
|
|
|
#2243 |
|
Rozeznanie
|
Co do jazdy na rowerze, to ja odradzam. Akurat mamy w rodzinie taki nieszczesliwy wypadek. Moja babcia jezdzila w ciazy na rowerze tylko juz w zaawansowanej. Byla w 30 tygodniu (ona utrzymuje ze w 27 ale nie wierze) jak spadla z roweru. Moja mama urodzila sie dwa dni pozniej ze skrajnym wczesniactwem w dodatku porod byl posladkowy. Na szczescie przezyla, ale babcia nie miala juz nadziei.
Co do cwiczen w ciazy to jesli przed ciaza uprawialo sie sport tzw wyczynowo np. Bylas instruktorka fitness lub cwiczylam codziennie na silowni, biegalas, lub jak moj brat jezdzilas po 100km dziennie na rowerze to wtedy mozna pozwolic sobie na cos wiecej niz joga dla ciezarnych. Poza tym nie wolno robic cwiczen wysilkowych i rozciagajacych wiezadla. Dlatego Chodakowska na 100% odpada.
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
czesc wszystkim zbieram sie do przychodni po recepte na ten pecherz moze jeszcze pochodze po sklepach a potem do mamy
narobilam dla mojego gołąbkow ( ja nie lubie z misem) to obiad mam z glowy
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ugotowane mrożę Cytat:
dzień dobry ![]() śniadanie zjedzone, pranie wstawione, teraz czas na herbatkę i potem reszta roboty ![]() moooniaaaa, bonku dajcie później znać jak po wizytach a tymczasem trzymam ![]() Jak jeszcze któraś dziś wizytuje to też kciukam
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-09-14 o 09:46 |
||
|
|
|
#2248 |
|
Rozeznanie
|
a ja wstalam o 6.30, wypilam inke i zagryzłam 3 delicje, potem wyprawiłam chłopaków i poszłam czytać... tak czytałam, że aż zasnęłam i chwilę temu mnie koleżanka obudziła... mam dzisiaj lenia, a obiecałam sobie, że pochowam ciuchy wyprane
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też odradzano. I rower i bieganie, a ponieważ przed ciążą biegałam ze trzy miesiące raptem to nie będę szaleć. Trudno.
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

jutro wolne, wizyta, nie mogę się doczekać 

nie bylabym w stanie teraz zrobic mi szczegolnie trudno bylo wytrzymac cwiczenia na rece ale faktycznie czulam potem ze mam miesnie brzucha.