![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() ![]() hehe.. ciazowe wpadki ![]() ![]() a Filip juz tak dokladnie koloruje? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, no przecież napisałam, że DLA DOROSŁYCH
![]() Lubię kolorwanki z tej serii: http://ecsmedia.pl/c/123-colorissimo-m-iext25996265.jpg chociaż ciągle mam w głowie jakieś opinie, że dzieci nie powinny kolorować gotowych obrazków bo to zabija ich twórczość, wyobraźnię itp ![]() Ja daję połowę cukru z przepisu i dla mnie jest słodkie jak łakoć, ale spokojnie można dać 1/3 i wtedy jako bułeczka tak na drugie śniadanie. To ciacho drożdżowe też fajne, takie zbite, ale i puszyste ![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Co do plastycznych zdolnosci to my kulejemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja juz myslalam, ze Filip sie bierze za kolorowanki dla doroslych ![]() widzialas Tajemny ogrod wyd. Nasza Ksiegarnia? cudo ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
To M. podobnie, dzisiejsze akwarelki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Jakub lubi po prześcieradle rysować więc rzadko dostaje kredki. Jak już dostanie to woli je przekładać z miejsca na miejsce, układać, parkować a niekoniecznie rysować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Moderna to na prawde prace na poziomie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Moderna, niezłe prace Marcelka! ![]() Kwiatku, jak maluszki? ![]() Sorce, fajny domek ----- My po obiadku u rodziców. Dzieciaki się wybawiły, razem z kuzynką młodszą od Z o 1 miesiąc. Zdjęcia piękne na kocu porobione. Obie dziewczynki są podobne do tatusiów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Hej
Monika my mamy ten sam na szybko kupowany inhalator co.dziewczyny Diagnostic Econstelation. Moderna i jak te bułeczki w smaku? Dobre? Byou jak mogliście nie zaprosić Roszpunki na własny ślub? ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za troskę. Po moim poście już spokojnie spał. Z rana zażądał mleka ale wypił tylko 60ml i po chwili zwrócił chyba ze 3 razy tyle. Później na szczęście już cały dzień nie wymiotowal, nocka też spokojna uff Musiało mu.coś zaszkodzić albo to był wstęp do.choroby bo w sobotę cały dzień marudzil i oczy mu blyszczaly tak jak przy gorączce mimo tego, że temperatury nie miał. Wczoraj odsypial noc i spał 2 razy po 2 godziny a wieczorem dostał lekkiego kataru. Zobaczymy co z tego będzie. Mam nadzieję, że nic W dzień zachowywał się normalnie. Biegal, skakal, szalał i wymyślił sobie nową zabawę. Wlazi do gondoli i dzidziusia udaje. ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Nie zauważyłam następnej strony ![]() Villga zdrówka dla Kini Moderna doczytałam, że bułeczki dobre Jestem pod wrażeniem rysunków Marcela. Jakbym nie wiedziała kto malował obstawialabym starsze dziecko U nas zdolności muzyczne i plastyczne kuleja ale nie mam żadnych wymagań bo nie miał po kim ich odziedziczyc. Ja nadal rysuję na poziomie przedszkola, Karol coś tam bazgra, najbardziej lubi rysować kółka. Śpiewa coś po swojemu, jedyna rozpoznawalna piosenka to Duzia nie duzia czyli Zuzia lalka nie duza ![]() ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Aha miałam.jeszcze dopytać o te maści z borsukow i swistakow. One serio pomagają? Zarzucicie jakimś linkiem które macie?
#729 |
Zakorzenienie
|
Witam z autobusu.
Klementyna, chrupki Karola - made my day ![]() Sorce, dobra decyzja. Kwiatuszku, a na co szczepilas Zuzke, rota tez? My wczoraj sie sprawdzilismy u lekarza, bo u nas kaszel glownie w nocy, ale zawsze po dniu pelnym krzyku, a rego u mojego buntownika mnostwo. Wszystko ok, a ze ten kaszel taki jakby cos siedzialo i drapalo w gardle to mamy sie drosetuxem posilkowac. Masc swistakowa zamowiona w aptece, aczkolwiek farmaceutka twierdzi ze najlepiej ją zamawiac w aptekach internetowych. Monika , mam zwykly inhalator kupiony w aptece, byla potrzeba nie zwracalam uwagi na firme. Dalej nad morzem? Scarlett jak Zosia?
#730 |
Zakorzenienie
|
My mamy inhalator Philips Respironics - generalnie jakość inhalatora to wielkosc kropli na jaka inhalator rozbija lek - nie pamietam skrótu oznaczającego to, ale w każdej instrukcji powinno byc, powinno byc <20, przynajmniej <30....
Zosia kiepsko, ona nie wie co to chorowanie, nawet mierzenie temp jej wkurza, a co dopiero inhalacje czy podawanie leków. Pierwszy raz w zyciu gorączka do 40 stopni, rozpalona, płakała, w ogóle nie wiedziała co sie stało. Cała noc gorączka, opadająca po godzinie i wracająca juz po 2-3h, masakryczny katar, budzący ja co chwile, wiec ciagle siedzenie, płukanie nosa, krople, paracetamol, nurofen, smarkanie, pocieszanie, oglądanie gwiazdek i planet, wykłady astronomiczne TZta i oglądanie jak to Zosia mówi pierścionków i obrączek Saturna o 4 rano, juz myślałam ze bredzą oboje.... W koncu chrypic nad ranem zaczęła i kaszleć krtaniowo.... Teraz TZ powlókł się do pracy, a my się snujemy po mieszkaniu....
#731 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy maść świstaka działa cuda, ale ostatnia poważna wizyta pół roku temu u lekarza była i właśnie Fi dostał bańki i maść. A mam o taką: https://www.e-zikoapteka.pl/10666,ba...-dagomed-.html
Scarlett, o matulu... współczuję choróbska. Mam inhalator DIAGNOSTIC ECONSTELLATION i oprócz tego, że musi nam jeszcze posłużyć trochę (choć mam nadzieję, że jak najmniej) to mogę śmiało o nim napisać, że jest bardzo głośny. Bardzo! Łatwo Filip urwał taką klapkę, do tego czasami wypada wężyk z korpusu. Cząsteczki chyba też ma spore. Ale kupowaliśmy go na gwałt w środku nocy więc nie było czasu na namysły i sprawdzanie. Moderna, pikne te akwarelki. Tajemny ogród ![]() ![]() ![]() Filipa dzieła z kolorowaniem wyglądają tak (truskawka mu nie podeszła):
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-14 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() no do występu to pewnie jeszcze daleko hehe Jutro ma dopiero pierwszą lekcję na fortepianie ![]() Cytat:
![]() super rysunki ![]() Karol lubi malować farbami ale nie myje dobrze pędzelka i mu wychodzą te rysunki szaro bure ![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Małpka, gratulacje! To co? Kupujesz fortepian? 😀
#734 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za informację o inhalatorze.
Pakujemy się i wracamy. Jutro tż już do pracy idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Scarlett, zdrówka dla Zosi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |||
Zakorzenienie
|
Oh nie spodziewalam sie, ze rosnie mi Matejko
![]() ![]() Dla mnie to bazgroly ![]() ![]() Marcel dziekuje za uznanie ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- wracajcie bezpiecznie! Cytat:
![]() ejj to juz bardzo dokladnie koloruje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobre, dobre - mozesz smialo robic ![]() hahaa... nie chcialabys zobaczyc jak ja rysuje, jestem pewna, ze niektore dzieci rysuja lepiej ode mnie ![]() M. nuci twinkle twinkle, ale wedlug niego ta piosenka nazywa sie bidu bidu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
na szczęście u moich rodziców stoi pianino bo siostra grała
![]() ![]() a wogóle to dziękuje wam bardzo za słowa uznania dla mojej JUlci ![]()
#738 |
Zadomowienie
|
Aż sobie muszę włącZyć komputer, żeby zobaczyć obrazki bo na aplikacji mi nie pokazuje...
Malpko, a to pianino to wybór Julki czy to jakoś odgórnie jest? U nas w rodzinie dwie dziewczynki uczą się gry na skrzypcach. Dziś zostawiłam Kinie placzaca w przedszkolu a jak po nią wróciłam to "Mamusiu Jeszce się nie wybawilam" ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, raz koloruje ładnie, a raz jak truskawkę - 3 kreski i po ptokach. Tu i tak niezabazgrolił jej na czarno
![]() A maść ze świstaka ma w składzie tłuszcz z sadła świstaka ![]() W szkole muzycznej o ile kojarzę zawsze jest pianino/fortepian i drugi wybrany instrument. Przynajmniej tak kiedyś było, że do nauki podstaw muzyki było pianino.Pewnie dlatego, że na nim można uczyć się chociażby dźwięków, długości wprost naciskając klawisz.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-14 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
MBZ♥
|
Sorce super precyzyjne malowanie
![]() Moderna ja na tym drugim widzę lasek ![]() Zoś czasem trzyma jeszcze kredkę jak chłopek roztropek ![]() ![]() ![]() Kwiatuszku dobrze, że już lepiej ![]() Despa zdrowia!!!! A jak w pracy? ![]() Scarlett dla Was też zdrowia!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak pisała Sorce jeśli ma się inny instrument to fortepian jest jako drugi dodatkowy
![]() |
#742 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak sie zdaje taki egzamin? ona juz wczesniej gdzies grala/uczyla sie? ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() a brazowe plamy to nic innego jak czekolada ![]() talenty tu rosna ![]() Marcel jeszcze sobie nie da prawidlowo ulozyc reki, chce po swojemu. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() M. mi codziennie przynosi ksiazeczke z misiami w przedszkolu - i tez bardzo chce do przedszkola ![]() az dzwonilam o miejsca na taka grupe raz w tygodniu na zabawy bez rodzicow w przedszkolu, ale zlikwidowali ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
MBZ♥
|
Modernqa no cóż kiepska jestem w interpretacji
![]() Zosiek też by chciała do przedszkola, tzn w teorii jest świetna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Jakub będzie chodził do punktu przedszkolnego na 4 godziny dziennie bo tak tam mają czynne. No i na basen zapisałam oboje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowia dla wszystkich!!!
![]() |
#746 | |||||
Zakorzenienie
|
brawo!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja kocham "przekręty". np. wczoraj prosił o jabłuszka do chrupienia. i często używa żeńskiej formy. cały czas poprawiamy, jestem o to trochę zła na siebie, bo T. włącza auto-cenzora i są kwiatki typu: "babcia będzie prowadził auto?" Cytat:
kolorowanki są ekstra ![]() Chałupka - superowa. I lokalizacja też ![]() LOL!!!!! jestem pod duży wrażeniem!!!! T. mazia. "mazia" się z farb na papierze robi. ale zapał i chęć w nim cenię ![]() to ja łeiting ![]() Cytat:
![]() borsuk mega rozgrzewa. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-09-14 o 17:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Sorce zapomniala dodac, ze Filip ma przepieknie, rowniutko i kolorami poukladane kredki w pudelku. Niesamowity jest w tym, skubaniec.
Malpka, gratulacje dla Julki. Moderna fajny rysunek. Zbieraj , bo warto. Ja mam po Oliwii cala teczke prac, od przedszkola. Emila naraxie rysuje kola, zwykle czarne. Monika, odsapniesz troszke z jednym.dzieciorkiem. A i szerokiej drogi! BYou, w robocie jak zwykle, w ciul papierow, prosby- grozby i szantaze...szkoda gadac nawet. Teraz ekipa z pelniacej obowiazki staje sie stala i im dupy odzywaja
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Dostalismy decyzję w sprawie becikowego - dostaniemy na Z ![]() ![]() No to teraz pampki z Biedry, mleko i sanki zamawiamy bo dzieciaki nie mają na zime a chyba jest taniej teraz na all. Pani, dałabym fote do klubu - Kierownik Kuba i dziewczynki w pieknej okolicznosci przyrody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() chociaz ja jestem dobrej mysli, RB juz teraz widze jak procentuje ![]() Cytat:
![]() My za 3 tygodnie mamy kontrole rozwoju mowy u pediatry ojjj (u nowej pani doktor ![]() kolorowanki to na zabicie czasu, ktorego nie ma? ![]() ![]() dzieki, az mi wstyd, bo nie doceniam mojego malarza, a robi furore w necie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to bede musiala kupic jakas teczke ![]() ![]() ___________________ M. dostal ode mnie nowe zabawki - zestaw do robienia salatki i pizzy - nie wiedzialam, ze moze go cos na tak dlugo zajac, bardziej niz samochody ![]() Polecam, fajne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Witam z krainy nieprzytomności. Z jeszcze śpi, ja przez ostatnie 2 doby chyba z 3 godziny. Wieczorem zaczęła ostro chrypic, wiec walnęliśmy sie w trojke w łożku i czekaliśmy co bedzie. Ostatecznie nic się nie stało, była lekko cieplejsza, ale gorączki nie miała i duszności te nie, moze wasze zaklęcia podziałały
![]() Tez oglądałam te pizze co Moderna wklejała, ale jednak cena z trochę pomalowanego drewna masakryczna - to powinno kosztować max połowę ceny. Zośka uwielbia robic pizzę, wiec robimy sobie z raz w tygodniu - kroję jej stertę szynki, pieczarek, papryki, przygortowyję pizzę i sos, Z na taboret i rządzi się na blacie i układa wszystko. U nas nadal rządzi duplo, a ile ona ma pomysłów co tam się dzieje! Dialogi między postaciami powalające! Normalnie powinnam ją sfilmować z ukrycia! Domkowa motywacja działa, coraz cześciej wola na nocnik z sukcesem ![]() BYou Ty kiedys chciałaś kupić inne czesci - masz? Fajne? Czy "Domek" najlepszy? Wstała gwiazda, na głowie skrzyżowanie dredów z afro, aaaaa jak ja to rozczeszę?!?!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.