|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
Dziękuję w Textil Markecie tradycyjnie ![]() Mnie też dziś mama odwiedziła, a dawno jej nie było. I przywiozla mi pyszne czekoladowe rogaliki z ciasta francuskiego ![]() Ja mam ostatnio takie jakby kłucie jajnika, ale z prawej strony zwykle. Byłam na USG więc się tym nie martwię ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My raczej myśleliśmy o jakiejś alternatywnej szkole. Tzn. że rodzice, którzy nie chcą posyłać do zwykłej szkoły grupują się i tworzą swoje mikroszkoły. Wtedy po pierwsze jest więcej "nauczycieli" i tym samym większa wiedza i róznorodność, a dwa, że są rówieśnicy Takie szkoły już się pojawiają, podejrzewam, że z czasem się to rozwinie.
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Na tvp2 idzie ten dokument o wcześniakach jakby któraś chciała obejrzeć
Edit widzę ze Aniqa mnie uprzedziła
Edytowane przez Koritsi_a Czas edycji: 2015-09-14 o 17:24 |
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze chciałam mieć TŻ przy porodzie. On na poczatku nie chciał ale kolega go przekonał że kobieta potrzebuje pomocy w czasie porodu i póki byłam na porodówce to był dzielnie ze mną i mocno wspierał.
Masakra oglądam ten dokument i mi sie łzy cisną do oczu takie maluszki z tymi rurkami w inkubatorach... |
|
|
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez urazy. To globalna tyrada o facetach, bo wielu robi uniki.Jak dla mnie poród to też jest opieka jednak, bo jedna strona jest w specyficznym stanie, a druga pomaga. Jeśli któreś zachoruje, to też poniekąd leczy lekarz czy specjalista jakiś, a mąż/żona/partner tylko jakoś tam pomaga. Pomoc może być różna zresztą, zależy co kto może i co kto potrzebuje. Jeśli nie potrzebny Ci przy porodzie TŻ, bo nie chcesz, to git i super. Jeśli nie ma go, bo poród brzydko wygląda, to nie uważam, że to fajne Ot tyle wniosków z moich wniosków Sama porody uważam za obrzydliwe i mnie żaden cud narodzin nie bierze. Fizjologię ludzką także postrzegam raczej z niechęcią. Z przykrością się na nią godzę, bo co mi pozostaje Wolałabym nie sikać i zawsze pachnieć fiołkami W całości akcji porodowej to ta obleśność i brak intymności mi wadzi najbardziej. Toteż rozumiem, że ktoś może tego chcieć uniknąć, ja bym chętnie uniknęła
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Lobo leż leż !!!
![]() Kurde nie wiem czemu ja nie mogłam dać tej cytryny do tej glukozy ![]() Zbieram się do gina trzymajcie kciuki za ta glukozę
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się wzruszyłam już na początku oglądania... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3340 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic fajnego, nic przyjemnego---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Powodzenia z wynikami. |
||
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Oby rodzice się ogarnęli, bo przez niedopatrzenie możecie mieć niezły kocioł Też zaczęłam oglądać TVP2
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...odc-1/21545329
Ten dokument jest online w necie jak ktoś nie zdążył a chce zobaczyć. |
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
czubasek to teraz się rozwesel, żeby Wojtuś poczuł że wszystko ok
|
#3345 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja płacę za badania ale nie miałam żadnej recepty, glukoza kosztowała 14 zl.
Ale slicznosci :Love: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda z tym jedzeniem, bo jednak dobrze, jak nawet dziecko coś pogrzebie w tym ciepłym posiłku, no i w kapciach też raczej byłoby wygodniej ;/ ale zobaczysz jeszcze jak to wszystko w trakcie będzie wyglądało, może Małej bedzie się bardzo podobało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() O Boże byłam w toalecie i nie mogłam wyjść, tak zaczęło mnie ciągnąć mocno w dole, ze nie byłam w stanie podnieść nogi, Tz już prawie wychodził i go zawolalam, że wyjść nie mogę, normalnie nie mogłam się ruszyć, jak paraliż, wystraszylam się co to mogło byc? Aż się boję, powiedział, że on nigdzie nie jedzie, ale jak leżę czy siedzę jest ok, więc go wygonilam, najwyżej bede do niego dzwoniła... może to jednorazowy epizod taki, tylko co to bylo? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- O też włączę, bo jeszcze nie oglądałam Ale czy to dobry pomysl?Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
rudaska moj starszak mnie rozczulil na maksa.
Ogladala ze mna ten dokument i w pewnym momencie tuli sie do brzuszka, caluje j z tekstem ,, teskni mi sie za Wojtusiem mamusiu . Kiedy on wyjdzie ?" |
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Właczyłam, ale po 10 miutach wyłączyłam, nie mogę oglądać teraz takich dokumentów, zioną smutkiem i strachem, a to nie dla mnie teraz, nie będę stresować siebie i dziecka.
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w sumie też
Ot, rodzi się nowy członek rodziny, którego państwo obciąża długiem od pierwszych sekund życia Tak samo nigdy nie rozumiałam fenomenu "pierwszego razu". Dla mnie było to dość normalne, wiadomo trochę nieporadnie do tematu podeszłam, ale ogólnie żadne większe przeżycia mną nie targnęły. Może i pobeczę się na porodówce, nie mam pojęcia, ale póki co traktuję to wszystko po "ludzkiemu" Nie wiem jak to powiedzieć, ale może tak, jak powiedziała to moja koleżanka z pracy (która de facto też nie cackała się z ciążą i dzieckiem) na pytanie jak traktuje swoje dziecko: "Jak człowieka" Powróciłam, nastawilam kolejne pranko dziecia i wyprasowałam wczorajsze. Ciekawostka: krowom na pieluszce flanelowej z Pepco przy prasowaniu rozmyły sie oczy |
|
|
|
#3350 | |||
|
Zadomowienie
|
Lobo leż i odpoczywaj
Mujer i sylwuska gratuluje wytrzymania glukozy ![]() Ogolnie współczuje, że Ci się nie udało. Trzymam kciuki, żeby za drugim razem organizm jej nie zwrócił i dzielnie wytrzymał ![]() Trzymam kciuki za dobre wyniki glukozy! 0enedue super, że wróciłaś ![]() Dziewczyny super ciuszki U mnie dziś zamontowali część szafy - jutro mają skończyć, więc jutro zamówię resztę ciepłych rzeczy dla małego Dziś zamówiłam takie literki z wzoru nr 6. http://allegro.pl/literki-litery-3d-...650160552.html Tak mi się spodobały, że stwierdziłam, że muszę je mieć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() halwaya Eva na pewno da sobie radę w przedszkolu będzie płynnie śmigać 2 językami Wszy w przedszkolu ... o masakra... Ludzie nie myją swoich dzieci?
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc 9zł x 3 kłucia = 27 zł koszt badania na obciążenie glukozą + 5 zł koszt glukozy która musiałam kupić w aptece. Co do żartów i pytań, nietaktowna ta dziewczyna. Lepiej niech zapyta czy dziecko zdrowe, a nie o wagę. Wiadomo że w ciąży sie przytyje, więc cieszyć się bo ktoś przytył w ciąży? yyyyy Nie lubię takich podtekstowych niby to żartobliwych tekstów. Wpółczuje Ci że musisz ją znosić. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-14 o 18:11 |
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem zła na tą glukoze, zapłacilam od razu za dwa pobrania a zrobili mi jedno
W środę będę mądrzejsza i zapłace tylko za jedno, a najwyzej przy odbiorze wyników zapłace za drugie jesli bedzie. Dzis chciała mnie laborantka oszukac, bo powtarzalam tez toxo i mi policzyła 30 zł za duzo, ale sie spostrzegłam, ze na cenniku widzialam inaczej niz mówi. głupia sie kłócila i musiała spojrzec zeby mi racje przyznac. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Koritsi ja też mam czasem takie trzęsienia w brzuchu. W szczególności jak siedzę, np. teraz. Mój dzieć woli jak leżę na plecach, wtedy się lubi pokazać. |
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
drogo wychodzi wam ta glukoza, ja za jedno kłucie 5 zł, czyli 10 zł za dwa kłucia i 5 zł glukoza, czyli razem 15. no dobra, wyjdzie mi wiecej jesli liczyc środową powtórke
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Dlatego ja zawsze albo płacę kartą albo mam mnóstwo drobnych zeby odliczone dać. A co do pozycji nieistniejących w torbie a są na rachunku to się nie wypowiadam. W biedronce taka jedna pani pracowała u nas, zawsze coś "od siebie" dodawała, teraz juz chyba nie pracuje bo masa ludzi była to zgłaszac. w tym ja dwa razy, bo doliczyła mi raz 3 chleby (wcale nie kupowałam) a drugi raz makaron. |
|
|
|
#3355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech walczy o moje prawa, gdy ja nie będę w stanie Co d tego bólu, to ja miałam kiedyś taki na dole w pachwinie, ale możliwe, że przez to, że za szybko wstałam. Od razu usiadłam znowu, bo nie mogłam się ruszyć..
|
|
#3356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No też staram się płacić kartą, ale jak już gotówka płacę to staram się spoglądać na paragon i resztę. Poza tym w Biedrze np. są produkty niby na gotowo odważone z ustaloną ceną, a jak kładę je na wagę, to tam są takie mega braki!!! Są niepodoważane często, ale kto to sprawdza nie? Zwróćcie uwagę. |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co powiedzą na mojego siniaka dzisiejszego zrobionego igłą jak pójdę w środę do innej przychodni. |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siniaka? To też dopadła Cię jakaś rzeźniczka. Mnie jak 3 razy kluła to tak cholernie bolało, zero czucia, tylko jak rzeźnik tą igłę wbijała. Nawet mój mąż jak tam miał niedawno badania okresowe do pracy robione to mówił że tak ta baba igłą wali, że szok. Inne jakoś potrafia się wkłuć delikatnie, prawie bezboleśnie. Echh, i też miałam sińce jak narkomanka przez tydzień. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

w Textil Markecie tradycyjnie 

(Niektóre to nawet rumienców nie nabywają ;D) I ogólnie ja się wstydzę tego typu akcji, bo nie jestem taka otwarta, żeby z gołym tyłkiem popierniczać gdziekolwiek. Natomiast ogólnie jestem zdania, że żaden TŻ nie powinien spieprzać z porodu. A co, jak któremuś nawali coś kiedyś we flakach i będzie trzeba, żeby np. małżonka pielęgnowała, to też winna stać tyłem i tylko trzymać za rękę? :P

nic fajnego, nic przyjemnego

I jeszcze ostatnie zakupy mamy