Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 16:53   #151
ja1003
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

My też mamy ciekawie ze chrzcinami. Najpierw przenosiliśmy bo chrzestny jechał z kolegami szczyty zdobywać. Jak już wszystko pozałatwialiśmy to 10 osób stwierdziło, że nie przyjdą bo mają inne plany (szkoda, że o tych planach nie poinformowali jak byliśmy z zaproszeniem). W efekcie z 32 osób zrobiły się 22. Mieliśmy załatwione wszystko w restauracji, teraz zastanawialiśmy się nad organizacją w domu, ale musiałabym wszystko sama ogarnąć (no może z pomocą mojej mamy) i mąż stwierdził, że zostaje knajpa.
Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań ubrania dla Michała. Gdzie bym nie poszła to mówią, że dla chłopców wyprzedane. Nawet sobie nie wyobrażacie ile się naszukałam świeczki do chrztu. Kilka razy usłyszałam, że się skończyły bo "w tym roku rodzą się tylko chłopcy".
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 16:55   #152
kasperka
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
My robimy skromne chrzciny w restauracji. My, rodzice, chrzesni i babcia. Koniec.
Tz mamie sie to nie podoba i chyba focha rzucila bo chcialaby mini wesele.
Naliczyla ze chetnie zaprosi 30osob... To jej powiedzialam ze nie tedy droga. I ze jesli tak to z mojej str nie będzie tylko babcia i chrzesna i tez zaprosze drugie 30osob bo gorsza nie będę W zwiazku z tym bylo by na bank z 50osob, wszyscy przyjezdni z daleka. Impreza plus hotel to chyba z 10tys nie nasze. Wiec nie widzę sensu. Bo to,, tylko,, chrzest a nie wesele. Potem wymyslila ze chrzciny w Andrzejki...
Ta... Po imprezie na kacu na bank goście beda dobrze sie bawic.
No i na koniec gadka o chrzesnych. Mowie ze będzie moja kuzynka i kuzyn Tz... Foch znow bo czemu nie brat.. No otóż temu bo nie utrzymuje kontaktu z Tz. Od dość dawna jak sie obrazil o ☠☠☠☠☠☠☠e tak do tej pory focha ma. A jak z malym do nich.przyszlismy to nawet nie przyszedl no to z jakiej paki ma byc z chrzesnym? Jak juz jej wytlumaczylismy to pyta czemu ten kuzyn a nie inny... No padlam
Wiec powiedzialam stanowczo że chrzciny 20grudzien. Chrzesni ten i ten... Kameralnie we,, wlasnym,, gronie. Na koniec ładnie sie uśmiechnęłam ;-)

e no, dzieci maja i po 2lata i dopiero ludzie chrzcza...

Coooo???? Ty mówisz teraz poważnie??? Faaak co za debilizm.

Wiem, wiem
Mi bardziej chodzi o to, ze juz taki wiekszy to bedzie niespokojny w kościele itd

Będę musiała porozmawiać z Tżtem jeszcze raz, bo ja nie chcę właśnie takiego weselicha mieć zamiast chrzcin...
Restauracja, noclegi itd ...nie podoba mi się to wcale

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-09-14 o 17:00
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 17:09   #153
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Moja teściowa to nie wiem czy w ogóle przyjdzie na chrzest... Nie podoba jej sie dosłownie wszystko - począwszy od chrzestnych (na każdym kroku mowi jakie to z nas świnie, ze tż siostry jako chrzestnej nie wzięliśmy), poprzez kościół, msze (chcemy po mszy chrzcić) a kończąc na restauracji, która według nich jest zbyt droga i wykwintna (przypominam, ze moi dziadkowie fundują wiec co za debile)... No ale tak to jest jak sie pod nogami słomę ma, niczego sie nie dorobiło w życiu i żyje sie od 1 do 1 a najbliższej rodzinie Wszytskiego sie zazdrości.
My chrzcimy w mojej ulubionej restauracji. Niestety tez jest droga i wykwintna ale za to rewelacyjna obsluga a jedzenie znakomite.
Ja z Tz mama super sie dogaduje ale uwazam ze to ja i Tz decydujemy o tym w jaki sposób organizujemy całą imprezę. I oznajmilam to jej w najbardziej uprzejmy sposob na jaki umialam sie zdobyc. Oczywiście moze wyrazic swoje zdanie ale nie bedzie mi niczego narzucala. Zwlaszcza ze najpierw z Tz w domu omowilismy wszystko, i zdecydowalismy tak a nie inaczej. Jesli sie obraziła - przykro mi. Ale wole wydac na przyjecie 2tys a nie 10tys tylko po to by... a właściwie to sama nie wiem po co... Nawet jesli to te pieniadze wole zainwestowac w Adama a nie,, pobawic,, sie 1dzien... No przykro mi ze nie sr#am na tyle chajsem by nie myśleć racjonalnie.
U nich w rodzinie nie ma jeszcze nikt dzieci procz jednego kuzyna. On faktycznie chrzciny i komunie na 40-60osob robil. Ale dodajmy ze ma tyle kasy ze zamiast materaca ma chajs bo juz mu sie na koncie nie miesci... Wiec hellloooo... A ona akurat porownanie... Bo oni przyjecia robili dla całej rodziny... No dobrze. J a nie musze tylko dlatego bo kuzyn tak robil...
No glupia gadka. Nie twierdzę ze bysmy nie wyskrobali tych 10tys (okolo) no ale PO CO? Nie widze sensu serio...

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Dziewczyny Tz kupil te czopki które polecalyscie.
Viburcol
Ale tu jest napisane zeby nie stosowac u dzieci ponizej 3miesiaca.... I nic nie pisze ze sa tez na odgazowanie brzuszka...
I co? Stosowac je? O szczepieniach tez nic nie pisze. A mowilyscie ze godzine przed podac tak????
Prosze o objasnienie...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:22   #154
MsLullaby
Zakorzenienie

Mój Bartek był chrzczony mając półtora roku i wyszło wszystko super robiliśmy w restauracji teraz zrobimy w tym samym miejscu przy pierwszej wizycie w Polsce czyli pewnie jakoś styczeń/luty. U nas chrzest jest zawsze po mszy przy Bartusiu chrzestni byli oboje z mojej strony teraz bierzemy moją kuzynkę i tżta przyjaciela.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:39   #155
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja chciałabym na wiosnę , ale czy to nie za późno trochę ?

Myślę, że nie na wiosnę będą mieli po 7-8 miesięcy to jeszcze tak akurat

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
My będziemy chrzcić jak tż brat dostanie wolne w pracy. Miał ostatnio 3 tygodnie chorobowego z powodu zabiegu, to może na święta dostanie. A wychylać się nie chce, bo zwolnili teraz 50 osób, żeby były miejsca dla imigrantów. I zdecydowaliśmy nie zapraszać zbyt wielu osób. Nasi rodzice rodzeństwo i tyle.

masakra już się zaczynają jazdy z tymi imigrantami

Cytat:
My robimy skromne chrzciny w restauracji. My, rodzice, chrzesni i babcia. Koniec.
Tz mamie sie to nie podoba i chyba focha rzucila bo chcialaby mini wesele.
Naliczyla ze chetnie zaprosi 30osob... To jej powiedzialam ze nie tedy droga. I ze jesli tak to z mojej str nie będzie tylko babcia i chrzesna i tez zaprosze drugie 30osob bo gorsza nie będę W zwiazku z tym bylo by na bank z 50osob, wszyscy przyjezdni z daleka. Impreza plus hotel to chyba z 10tys nie nasze. Wiec nie widzę sensu. Bo to,, tylko,, chrzest a nie wesele. Potem wymyslila ze chrzciny w Andrzejki...
Ta... Po imprezie na kacu na bank goście beda dobrze sie bawic.
No i na koniec gadka o chrzesnych. Mowie ze będzie moja kuzynka i kuzyn Tz... Foch znow bo czemu nie brat.. No otóż temu bo nie utrzymuje kontaktu z Tz. Od dość dawna jak sie obrazil o ☠☠☠☠☠☠☠e tak do tej pory focha ma. A jak z malym do nich.przyszlismy to nawet nie przyszedl no to z jakiej paki ma byc z chrzesnym? Jak juz jej wytlumaczylismy to pyta czemu ten kuzyn a nie inny... No padlam
Wiec powiedzialam stanowczo że chrzciny 20grudzien. Chrzesni ten i ten... Kameralnie we,, wlasnym,, gronie. Na koniec ładnie sie uśmiechnęłam ;-)

e no, dzieci maja i po 2lata i dopiero ludzie chrzcza...

Coooo???? Ty mówisz teraz poważnie??? Faaak co za debilizm.
I dobrze, najbliżsi i spokój
ja najchętniej też bym tak chciała, ale ze strony Ł obie siostry nas zaprosiły i tak głupio też teraz nie zaprosić, a oni z rodzinami to już 7 osób. Mam dylemat co do tego, ale jeszcze pomyślimy. Może zrobimy chrzciny połączone z ślubem
Stary 2015-09-14, 18:40   #156
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

jesssuper,ze juz jestes po no i oczywiscie gratuluje!!gdybym nie karmila to by z Toba wypila reddsa
kasperka to za rok mowisz
majstrujecie drugie bejbi??:
jahehe u nas w miescie to faktyvznie duzo chlopcow sie rodzi w roku 2013 jak chodzilam w ciazy tez same chlopaki..no i u mnie w miescie znalezc rodzenstwo parke to.ze swueca szukac
Stary 2015-09-14, 18:44   #157
MsLullaby
Zakorzenienie

Jess my chcieliśmy właśnie chrzest ze ślubem ale jednak chrzciny robimy normalnie a ślub w drugiej połowie 2017 będziemy szukać sali jak teraz właśnie będziemy w Polsce, ej właśnie tak się robi nie? Wpierw sala a potem pod datę rezerwacji inne rzeczy typu muzyka itp?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-09-14, 18:45   #158
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

P nie ogarniam dzis z moimi panami..jeden szaleje...drugi czuwa caly.dzien! Przeciez on to chyba od 8 rano do19 lacznie chyba spal z 4 h lub na maksa 5 godzin czy Wasze tez tak dlugo czuwaja??
Stary 2015-09-14, 18:47   #159
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jess my chcieliśmy właśnie chrzest ze ślubem ale jednak chrzciny robimy normalnie a ślub w drugiej połowie 2017 będziemy szukać sali jak teraz właśnie będziemy w Polsce, ej właśnie tak się robi nie? Wpierw sala a potem pod datę rezerwacji inne rzeczy typu muzyka itp?
Tak. Bo ciezko znaleźć potem fajna sale bo rezerwacje sa dużo do przodu. Przynajmniej u nas. Najpierw sala potem kościół...
Stary 2015-09-14, 18:52   #160
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

ja1003moj maly tez ma czerwona pupcie...bo czesto pruta i robi otzy tym kleksa kupy i tak w ciagu godziny z 7 razy.. wczoraj mu robilam wietrzenie posladkow czyli lezal sobie bez pampersa z 1,5 godziny,zeby skora oddychala
...podkladoww ile poszlo to historia dzis juz lepiej i smaruje sudocremem

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-09-14 o 18:53
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:52   #161
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
P nie ogarniam dzis z moimi panami..jeden szaleje...drugi czuwa caly.dzien! Przeciez on to chyba od 8 rano do19 lacznie chyba spal z 4 h lub na maksa 5 godzin czy Wasze tez tak dlugo czuwaja??
Ambi Adrian potrafi przez cały dzień spać łącznie 3-4h

Adrianek
30.07.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 18:56   #162
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Ambi Adrian potrafi przez cały dzień spać łącznie 3-4h
O maj gad! nie strasz...a niby tyle noworodki/niemowlaki maja spac a w nocy chyba spi co?moj na razie czuwa w dzien..w nocy sie ogarnia
Stary 2015-09-14, 19:03   #163
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
O maj gad! nie strasz...a niby tyle noworodki/niemowlaki maja spac a w nocy chyba spi co?moj na razie czuwa w dzien..w nocy sie ogarnia
Budzi się co 1,5-2h na jedzenie, co noc od urodzenia tak ma czasem nawet co godzinę jak ma gorsza noc. Choć po kąpieli śpi jednorazowo około 3-4h, raz mu się zdarzyło w nocy spać 3h od 1 do 4 i czułam się wtedy jak na wczasach

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Tak w ogóle to dziewczyny które mają jedno dziecko lub starsze są w szkołach/przedszkolach - docencie to serio jak Bartek był sam to moje życie to była sielanka, teraz zwykle moim śniadaniem jest zimna kawa na stojąco o godzinie 12

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-09-14, 19:07   #164
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
U nas sala i granie, bo zależało nam na zespole, który bardzo fajnie gra. Właściwie to od zespołu zaczęliśmy. Ksiądz na samym końcu

Cytat:
Łącze się z Tobą w bólu. U nas dzis to samo. Obiad robiłam bujając nogą wózek, co chwilę się wybudzała. A potem darcie nie wiadomo o co. Tylko w trakcie kąpieli był spokój.

A i pępowina w końcu odpadła. Wczoraj minęły jej 4 tygodnie i od kilku dni na włosku wisiał.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:12   #165
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Mój nie tyle czuwa co płacze. Momentów, zeby leżał spokojnie praktycznie nie ma. Liczę, ze jeszcze się ułoży, ma dopiero 2,5 tygodnia.
Albo śpi, albo budzi się z płaczem na jedzenie. Jak nie zaśnie to płacze i tak do kolejnego karmienia, aż padnie.
Dzisiaj to jest dramat.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:14   #166
majka242007
Zakorzenienie

Dziewczyny powiedzcie mi cos o tych czopkach pliiizzz
Stary 2015-09-14, 19:15   #167
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
jesssuper,ze juz jestes po no i oczywiscie gratuluje!!gdybym nie karmila to by z Toba wypila reddsa

kasperka to za rok mowisz

majstrujecie drugie bejbi??:

jahehe u nas w miescie to faktyvznie duzo chlopcow sie rodzi w roku 2013 jak chodzilam w ciazy tez same chlopaki..no i u mnie w miescie znalezc rodzenstwo parke to.ze swueca szukac

Wiesz...mąż ma takie plany...
Mówi, że im szybciej, tym lepiej
Tylko musi jeszcze mnie przekonać
Stary 2015-09-14, 19:17   #168
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Na dobra sprawę będziesz miała przekichane na poczatku, wiadomo... Ale potem odchowana dwojka dzieci i relaks...
Stary 2015-09-14, 19:24   #169
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
My zakladalismy na kilka godzin w nocy nie.

ZDALAM
Gratulacje :thumbup:

Cytat:
Ja chciałabym na wiosnę , ale czy to nie za późno trochę ?

My chrzcilismy koło roczku i było ok.
Teraz mam inny problem - Bartek w ogóle nie chce chrzcic Stwierdził, że jak patrzy i słucha co się w kk dzieje, to po prostu nie chce, żeby jego córka brała w tym udział... No i mamy sytuacje patowa

Cytat:

W sumie ma rację... no bo na co czekać ?

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:24   #170
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
To jest lek homeopatyczny. On ma działać wyciszająco.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:26   #171
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
To jest lek homeopatyczny. On ma działać wyciszająco.
Tak ale ktoras pisala (nie pamietam kto) ze pomaga odgazowac brzuszek, ze dziala przeciwbolowo przed szczepieniem... A na ulotce co innego pisze... I ze przed 3 miesiacem nie podawac...
Stary 2015-09-14, 19:38   #172
mms_22
Zakorzenienie

dziekuje za odp dot spania z dzieckiem to u nas zostanie klin z poduszka jeszcze poczekamy

ale mam kolejne pytanie : ile razy w ciągu dnia i po ile kropelek podajecie delicol? bo byłam dzisiaj u pediatry i w sumie tyle mi nagadała, ze nie zanotowałam akurat tego...

a i wrocilismy z badania echa serca - na szczescie wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

ZDALAM

Cytat:
A to różnie. Nam np bardzo zależało na konkretnym zespole, dlatego całej reszty szukaliśmy pod nich Jak poszukasz na wizażu, to może znajdziesz wątek przyszłych Panien Młodych z Twojego miasta Tylko jak zaniedbasz nas tu, to ja Cię znajdę

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:50   #173
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Gratulacje :thumbup:

My chrzcilismy koło roczku i było ok.
Teraz mam inny problem - Bartek w ogóle nie chce chrzcic Stwierdził, że jak patrzy i słucha co się w kk dzieje, to po prostu nie chce, żeby jego córka brała w tym udział... No i mamy sytuacje patowa

W sumie ma rację... no bo na co czekać ?

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app

Ja powiedziałabym mu, że to co wyprawiają księża itd nie ma nic wspólnego z Bogiem
Ja idąc do kościoła modlę się do Boga, nie do księdza i w takim też przekonaniu będę małego wychowywać
Choć cała ta BANDA z kk też przyprawia mnie o ból głowy

Przypomnij mi ile jest różnicy pomiędzy Jaśkiem a Natalką ???

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Na dobra sprawę będziesz miała przekichane na poczatku, wiadomo... Ale potem odchowana dwojka dzieci i relaks...

Poza tym jak pomyślę o moim porodzie to strach mnie dopada
Stary 2015-09-14, 19:57   #174
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Mi poleciła je lekarka, jak mały miał dwa tygodnie. One sa homeopatyczne, wiec nie maja skutków ubocznych. Uspokajają dziecko. Dlatego zalecane sa po szczepieniu, przy kolkach.
Wcześniej wspominałam ze wg mnie sa za duże jak dla takiego maluszka, dlatego mi lekarka mówiła zeby dawać pół, ja dawałam 1/4

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
dziekuje za odp dot spania z dzieckiem to u nas zostanie klin z poduszka jeszcze poczekamy

ale mam kolejne pytanie : ile razy w ciągu dnia i po ile kropelek podajecie delicol? bo byłam dzisiaj u pediatry i w sumie tyle mi nagadała, ze nie zanotowałam akurat tego...

a i wrocilismy z badania echa serca - na szczescie wszystko w porzadku

A to różnie. Nam np bardzo zależało na konkretnym zespole, dlatego całej reszty szukaliśmy pod nich Jak poszukasz na wizażu, to może znajdziesz wątek przyszłych Panien Młodych z Twojego miasta Tylko jak zaniedbasz nas tu, to ja Cię znajdę
Ja podaje delicol 8kropelek do mleka, a ze mleka je coraz mniej t zacznę chyba dawać na łyżeczce, bo dzisiaj i wczoraj mleko modyfikowane jadł 3razy, i tylko 3razy dostał delicol

Cieżko was nadrobić, i odnieść sie do wypowiedzi cały dzień jestem zakręcona, koło południa staram sie codziennie wychodzić na spacer, pózniej szybko obiad. Dziś maz miał wolne wiec siedzielismy razem we troje na obiad robiłam zupę z pieczonej papryki, babę ziemniaczana a na deser placek drożdżowy ze śliwkami, mniam, było pysznie a najważniejsze ze zostało na jutro, wiec jutro nie gotuje ;D
Malutki jest grzeczny, wiec stwierdzam ze kropelki pomagają , oby tak dalej
Mało spi, lubi być przytulany, interesuje sie juz troche zabawkami. A,e widzę ze nie cierpi z powodu brzuszka wiec jest dużo lepiej

Edytowane przez Kitsi
Czas edycji: 2015-09-14 o 20:12
Kitsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:14   #175
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
My na razie slubu nie mamy w planach, ale taki pomysl sie gdzies przewinal

tak tak najpierw sala moze uda wam sie wczesniej dorwac
Stary 2015-09-14, 20:17   #176
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Mi poleciła je lekarka, jak mały miał dwa tygodnie. One sa homeopatyczne, wiec nie maja skutków ubocznych. Uspokajają dziecko. Dlatego zalecane sa po szczepieniu, przy kolkach.
Wcześniej wspominałam ze wg mnie sa za duże jak dla takiego maluszka, dlatego mi lekarka mówiła zeby dawać pół, ja dawałam 1/4

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Ja podaje delicol 8kropelek do mleka, a ze mleka je coraz mniej t zacznę chyba dawać na łyżeczce, bo dzisiaj i wczoraj mleko modyfikowane jadł 3razy, i tylko 3razy dostał delicol

Cieżko was nadrobić, i odnieść sie do wypowiedzi cały dzień jestem zakręcona, koło południa staram sie codziennie wychodzić na spacer, pózniej szybko obiad. Dziś maz miał wolne wiec siedzielismy razem we troje na obiad robiłam zupę z pieczonej papryki, babę ziemniaczana a na deser placek drożdżowy ze śliwkami, mniam, było pysznie a najważniejsze ze zostało na jutro, wiec jutro nie gotuje ;D
Malutki jest grzeczny, wiec stwierdzam ze kropelki pomagają , oby tak dalej
Mało spi, lubi być przytulany, interesuje sie juz troche zabawkami. A,e widzę ze nie cierpi z powodu brzuszka wiec jest dużo lepiej
Czyli moge mu spokojnie dac 1/4 czopka? Po szczepieniu.
A na odgazowanie tez pomoze? Co prawda pruka ale kupy dzis znow nie zrobil. W ciagu dnia kilka razy sie spinal. Ale bez tragedii. Jak myslisz?
Dzięki za odpowiedź
Stary 2015-09-14, 20:17   #177
sandeo
Zadomowienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:

Cytat:
Tak ale ktoras pisala (nie pamietam kto) ze pomaga odgazowac brzuszek, ze dziala przeciwbolowo przed szczepieniem... A na ulotce co innego pisze... I ze przed 3 miesiacem nie podawac...

Martulka je polecała. Ja dzisiaj złożyłam zamowienie na gemini i tez je zakupiłam. Na gazy polecam Sab simplex. Używam od kilku dni i mały potrafi purtac przez sen leżąc na pleckach. Nigdy tak nie było. Musiałam go nosić, podkurczał nóżki itp. Cieszy mnie to ogromnie bo narazie problem z zagazowanym brzusiem zniknął misio juz sie tak nie meczy uff

Edytowane przez sandeo
Czas edycji: 2015-09-14 o 20:22
sandeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:19   #178
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Martulka je polecała. Ja dzisiaj złożyłam zamowienie na gemini i tez je zakupiłam. Na gazy polecam Sab simplex. Używam od kilku dni i mały potrafi purtac przez sen leżąc na pleckach. Nigdy tak nie było. Musiałam go nosić, podkurczała nóżki itp. Cieszy mnie to ogromnie bo narazie problem z zagazowanym brzusiem zniknął misio juz sie tak nie meczy uff
Ale nasz pruka właśnie. I to czesto. Ale kupe robi raz dziennie taaaaka wielka. Dzis nie zrobil. Kilka razy sie spinal ale nic nie dalo.
Stary 2015-09-14, 20:23   #179
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Czyli moge mu spokojnie dac 1/4 czopka? Po szczepieniu.
A na odgazowanie tez pomoze? Co prawda pruka ale kupy dzis znow nie zrobil. W ciagu dnia kilka razy sie spinal. Ale bez tragedii. Jak myslisz?
Dzięki za odpowiedź
Ja dawałam i sie uspokajał, musisz sprawdzić czy na Twojego zadziała,bo podobno nie na każde dziecko działa.
Na odgazowanie nie pomoże chyba, raczej uspokoi dziecko i moze mniej płakać jak go bedzie bolało, bezpośrednio na odgazowanie to raczej jakieś kropelki typu bobotic , esputicon itd.

Moj tez pruka, troche sie przy tym spina, a kupy dziś nie robił, ale raczej nie cierpi z tego powodu bo wlasnie spi, wiec widocznie zrobi jutro nie przejmuj sie, jak nie robił, ale nie ma twardego bolesnego brzuszka to chyba sie nic nie dzieje

U nas z kupa tak samo, jedna i to taka ze na cała pieluchę. I nie zawsze jest codziennie

Edytowane przez Kitsi
Czas edycji: 2015-09-14 o 20:24
Kitsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:26   #180
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość

i myślisz, ze bez problemu wypije je z łyżeczki? ja dzisiaj spróbowałam jedną kropelkę i myślałam, ze się Ja Małego karmię piersią (dokarmiam raz dziennie mm, ale nie zawsze) i nie wiem jak Mu je podawać...

a o jakich czopkach piszecie? tzn chodzi mi o nazwe, bo szukam na poprzednich stronach i nie widze

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości