|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
![]() Brzuch? Może to skurcz taki jednorazowy? Ja nie oglądałam całego, bo poszłam sprzątać, ale miałam łzy w oczach ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet posprzątałam po nich a na koniec mąż mnie wkurzył ![]() Ale śliczne te literki! ![]() Cytat:
![]() Trzeba było sprawdzać paragony przy kasie
|
|
#3362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czyli dobrze, ze nie włączyłam, jednak oszczedze sobie łez teraz, po co denerwować siebie i Mała, a że jestem wrażliwa, to bym potem do końca dnia przeżywała.
Tak, chodzę prywatnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ojej i po coś pokazala? Jak mi też już się podobaja, a chciałam mieć takie literki... ![]() Cytat:
![]() No taka już jest, do tego zakochana w małych dzieciach i przez wszystkich uważana, ze dzieci też ją kochają, tu dopiero możecie mi współczuć, bo już się tego boję napastowania ;/ Cytat:
dokładnie, niech dopilnuje, zeby wszystko było ok, bo my nie jesteśmy w stanie wszystkiego ogarnąć ![]() Już mi prawie przeszło, bo wstawiłam sprawdzić, ale aż bałam się podnieść z łóżka w obawie czy dalej boli i dlaczego ;/ Nie wiem co to było. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-14 o 18:34 |
|||||
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądam żadnych relacji z porodowki unikam takich programów.
Co do glukozy to też 3 klucia. No i u nas na służbę zdrowia wszystkie badania itp za darmo sa. O tyle lepiej, że kasa tak nie ucieka. Jutro mam szczepionke na krztusca.
|
#3365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i wynik mi wylazł w normie ufff... W związku z tym bym coś zjadła, ale co tu zjeść, skoro na słodkie nie mam ochoty? Cytat:
![]() Jejku, Ty już prasujesz??? <panika> Ja to na razie wszystko mam rzucone byle jak w szafie... ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Nie mogę na TŻ narzekać, bynajmniej, ale na podstawie wcześniejszych doświadczeń i obserwacji to mam smętne wnioski M.in. widziałam jak się ludzie właśnie w znacznie łątwiejszych chwilach opuszczali, więc... Noo nieważne, bo zbączam z tematu ![]() Nie oglądam tego dokumentu, wolę się podręczyć porodami
|
|||
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właściwie to było podbrzusze, ale taki dziwny ból, nie stwardnial mi brzuch ani nic, tylko taki bol, ze nie mogłam podnieść nogi, żeby dac krok. Polezalam na kanapie i poczułam ze znowu muszę do toalety i już było lepiej, mam nadzieję, że to się nie powtórzy. Też dodałam aukcję do zakładek, zbankrutuje ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak przeszło, to może coś przygniotłaś, pociągnęłaś i taki efekt. |
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubranka już w sierpniu miałam poprane i poprasowane. Teraz piorę kocyki, pieluchy, pościele, etc. Takie większe rzeczy.---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dobra, przynajmniej już prawie kupiłam akcesoria wyprawkowe do szpitala... To i tak postęp
|
|
|
|
|
#3370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nooo, cudne są jak na początku nie podobał mi się pomysł z literkami, to w tych sie zzakochałam ![]() Cytat:
Nie mam nowych ubranek więc chwalę się literkami hehe Cytat:
U mnie też jeden wielki misz masz w rzeczach małego. Wszystko wrzucone do reklamówek, a reklamówki upchane na 2 półkach
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogę zapytać czemu myślałaś o kiełbasie podczas badania glukozy?
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska a czemu sie jej nie odgryziesz? Tzn szwagierce
Czubasek jaka madre twoje dziecko ![]() Mowicie o tych bolesnych pobrania h - nie wiem co jest ale ja zawsze trsafiam super, wiec naprawde nie moge narzekac na sluzbe zdrowia. Uratowali mi zdrowie i w sumie tez zycie mniej lub bardziej 3 razy Mam do nich szacunek- choxiaz jak wiem ze ktos bierze lapowke albo place skladke zdrowotna a z sektora panstwowego prawie nie korxystam to.. Wrr |
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nooo... tyle się płaci za składki a i tak wiecznie problem m.in. z terminami... ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Przeglądam olx pod względem snuzy. Jak w wakacje było dużo ogłoszeń z moich okolic i to w sensownych cenach, tak teraz jedno ogłoszenie z w okolicy i to w dość wysokiej cenie...
|
|
#3375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
bosko, co heheheWyszłam stamtąd becząc jak durna, bo płacę składki regularnie, a i tak nie dopchasz się człowieku jak masz potrzebę i idziesz prywatnie. No to chodzę prywatnie i wszystkie badania robię prywatnie niestety. |
||
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wszystko już układam sobie. Zrobiłam sobie właśnie listę kosmetyków, za którymi mam zamiar polować w Poznaniu jak będę, bo u nas biednie coś i w Rossmannie i w Biedronce. Kalusia pisałaś coś, że Sroka polecała krem do buzi z Hipp? Mogłabyś mi podesłać link do tego postu, bo nie wiem czy na dobry patrzę, a jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona nie jest gruba, ale ma fisia na punkcie odchudzania, ile to juz razy sie nie odchudzala, hoho... chociaż raz się uparla i schudła sporo i według każdego wygląda dobrze, bo raczej utrzymuje tą wagę, a jej ciągłe cos nie pasuje. Mam wyniki badań: glukoza na czczo 66, a normę mam od 70 do 99, hah to co, jak za nisko to też zle?? Po godz 112 Po 2 godz 99, więc chyba ok, nie? Tylko co z tym wynikiem na czczo? W morfologii trochę podniosła mi się hemoglobina, mimo że nic innego nie biore, wcześniej miałam 13,3 a teraz 13,7, w normach sie mieszcze ale nie wiem czy też nie powinno byc wyzej, bo ostatnio gin mi powiedział, że normy na wydruku obejmują po prostu kobietę, nie biorą pod uwagę ciąży, no a wtedy mogą być róŻne wyniki... No i z tego co jeszcze zauważyłam to wcześniej leukocuty mialam 3-5, ujemny a teraz mam 11-20, sladowe. To dobrze czy złe ze się zwiekszylo? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska leukocytów wg mnie masz za dużo. Ja jak miałam 15-20 to dostałam saszetkę Monuralu do wypicia.
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
karmazynowa słodkie te literki
![]() Pieluchy po praniu są całkiem całkiem, i flanela i tetra. Najbardziej bałam się że kolorowa tetra będzie farbować, ale nic nie puściło i nic się nie sprało, więc jutro pewnie prasowanie
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow Ja jak byłam na NFZ w celu potwierdzenia ciąży to lekarz już wtedy wręczył mi wizytówkę do swojego prywatnego gabinetu twierdząc, że to USG co ma tutaj w przychodni na NFZ nie jest tak dokładne jak u niego.. Czekając do niego w kolejce zgadałam się z dziewczyną, która była miesiąc po urodzeniu dziecka. Lekarz przez pierwsze 3 miesiące ciąży dawał jej lekarstwa na wywołanie okresu, bo nie dojrzał, że jest w ciąży
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tylko raz to pilas i potem już ok? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może rozwija Ci się w bożenie coś? Tak, raz piłam tylko i na następny tydzień miałam już leukocyty w normie. |
|
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No jakoś tak mnie mdliło od tego słodkiego, że pomyślałam, iż przegryzienie porządną kiełbachą z grilla wyprostuje ten niesmak ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie czuje, żeby działo się coś niepokojącego, ale już kiedyś pisałam, że jak chodziłam wcześniej do gina Na wizytę to za,każdym razem infekcja, pyta czy nie swedzi, a ja nic nie czuje, jak tylko wychodziłam z gabinetu, po jego badaniu to od razu mnie swedziało, więc wszystko możliwe. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak kiedyś mi robili taką krzywą i wylazło mi za nisko, to mnie wogle olali, bez większego komentarza. |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Mujer i Limonka, od razu dostałyście maila zwrotnego z Ujastka odnośnie tych zajęć? Chciałam się jutro wybrać też, zarejestrowałam, ale maila ani widu ani słychu. Może nie ma już miejsc, ale niech mi odpiszą
A macie informację na którą godzinę te zajęcia są? I faktycznie trzeba mieć położną wybraną na Ujastku? ;>
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe, i kiełbaska grillowa pomogła na zasłodzenie?
|
|
|
|
|
#3388 | |||||
|
Zakorzenienie
|
domyślam się!
już zapowiedziałam TŻowi, że wsparcie będzie potrzebne. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko już na trzecią półkę z gratami kawaler mi włazi. ![]() Cytat:
U nas na wizycie miło i przyjemnie. ![]() Na mały minus wynik mojej cytologii - gin powiedział, że wyszło średnio. Dał mi leki dopochwowe i powiedział, że powtórzymy na następnej wizycie. Póki co bez paniki. Poza tym wszystko super. ![]() Wzruszyłam się podczas USG, bo Mama mi kiedyś opowiadała, że jak sie urodziłam to cały czas trzymałam figę, na wszystkich zdjęciach mam tak dłonie ułożone, a gin do mnie dzisiaj, że Mały figę nam pokazuje. Poskarżyłam się na twardnienia brzucha, to profilaktycznie kazał wrócić do luteiny. Nic niepokojącego nie widzi, więc może to skurcze przygotowujące, albo jelita tak wariują i brzuch pęcznieje. W każdym razie luteina nie zaszkodzi, a może poprawi komfort.
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajęcia są o 16. Jutro tam pogrzebię, czy jest jakiś telefon albo cos. |
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

ala: