Jesienne odchudzanie :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 11:34   #2281
maui_92
Raczkowanie

Dot.: Jesienne odchudzanie :)

No ciężko jest zwłaszcza jak babcia zrobi ten obiad i jak tu jej odmówić
maui_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-13, 11:35   #2282
Beatagr3
Zadomowienie

Hej! Można dołączyć?
Stary 2015-09-13, 11:41   #2283
Kuroiyuuki
Raczkowanie

Ah przekochane babcie u mnie role babci (niestety już dawno odeszła, ale dzieciństwo miałam cudowne) przejęła mama, jak tylko przyjeżdżam do domku to futruje mnie i mówi, że chyba troszkę schudłam, jestem jeszcze młoda to wybiegam, w lipcu zjechałam na caaały miesiąc, można sobie wyobrazić, jakie były tego skutki

Beatagr3 zapraszamy Napisz coś o sobie

Cel: 60 kg

Haya karo waru karo.

Edytowane przez Kuroiyuuki
Czas edycji: 2015-09-13 o 11:43
Kuroiyuuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-13, 11:49   #2284
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kuroiyuuki Pokaż wiadomość
Beatagr3 zapraszamy
Dzięki

Mam dość sporo do zrzucenia przy wzroście 169 mam 78,5 kg . Dietę zaczęłam w środę. Widzę, że ważenie w poniedziałki, u mnie raczej spektakularnego spadku nie będzie (o ile jakikolwiek się pojawi ). Chcę zejść do wagi około 58-60 kg więc sporo przede mną. Pierwszy cel to zobaczyć 6 z przodu (którego dawno nie widziałam).
Jeśli chodzi o dietę to ogólnie zero cukru (dlaczego słodycze są takie dobre? ), przez pierwsze dwa tygodnie postanowiłam też zero pieczywa a później jakieś razowe, dużo warzyw i ogólnie chude jedzenie. Staram się w miarę pilnować kalorii żeby chociaż wyszło to 1400 na dzień. Jak już trochę schudnę to włączę ćwiczenia też.

Miłego dnia!
Stary 2015-09-13, 12:24   #2285
Kuroiyuuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Dzięki

Mam dość sporo do zrzucenia przy wzroście 169 mam 78,5 kg . Dietę zaczęłam w środę. Widzę, że ważenie w poniedziałki, u mnie raczej spektakularnego spadku nie będzie (o ile jakikolwiek się pojawi ). Chcę zejść do wagi około 58-60 kg więc sporo przede mną. Pierwszy cel to zobaczyć 6 z przodu (którego dawno nie widziałam).
Jeśli chodzi o dietę to ogólnie zero cukru (dlaczego słodycze są takie dobre? ), przez pierwsze dwa tygodnie postanowiłam też zero pieczywa a później jakieś razowe, dużo warzyw i ogólnie chude jedzenie. Staram się w miarę pilnować kalorii żeby chociaż wyszło to 1400 na dzień. Jak już trochę schudnę to włączę ćwiczenia też.

Miłego dnia!
to ja przy 167 cm ważę 88 kg, czyli 10 kg więcej niż ty, to dopiero jestem stworkiem

Haya karo waru karo.
Stary 2015-09-13, 13:02   #2286
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
to ja przy 167 cm ważę 88 kg, czyli 10 kg więcej niż ty, to dopiero jestem stworkiem
U mnie zaletą jest to, że tłuszcz rozłożył się w miarę równomiernie, przez co tej wagi aż tak nie widać. O ile nogi mi tak nie przeszkadzają (zawsze były grube ) to brzuch jest moją zmorą.
Stary 2015-09-13, 13:07   #2287
Lirael1
Raczkowanie

Dziś kolejny udany dzień
Na śniadanie owsianka (1/2 szklanki mleka + 4 łyżki płatków owsianych). Najlepsze śniadanie z możliwych =D przez 4h czuję się najedzona!
Na II śniadanie 1/2 papryki i gruszka.
Zaraz będzie obiadek: kurczak z marchewką
a na wieczór (podwieczorek i kolacja) mam zaplanowane malinki z jogurtem naturalnym =D Naturalna słodycz!

Dziś jestem już za codziennymi ćwiczeniami. W zeszycie do mojego odchudzania (chyba najlepsza ,,pomoc" w postanowieniu jak dla mnie =D) odhaczam kolejne dni, które spędziłam z jakąś aktywnością i już mam ponad 2 tygodnie z tylko jednym brzydkim krzyżykiem Pięknie to wygląda i motywuje!

Jutro oficjalne ważenie =D nie mogę się doczekać!

Cytat:
Napisane przez maui_92 Pokaż wiadomość
Oj studia raczej nie pomagają w odchudzaniu chyba, że ktoś jest super asertywny
A mnie właśnie bardziej motywuje gdy w 100% sama jestem odpowiedzialna za to co jest w lodówce =D Właśnie jak wracam na domowe obiadki, gdy wszystko co dobre mam podstawione pod nos, to nagle zaczynam tyć, tyć aż rozpacz bierze

Łatwiej samemu pójść do sklepu, kupić tylko to co ma się na liście do planowanych zdrowych posiłków i jeść =D
Lirael1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 13:35   #2288
lily munster
Raczkowanie

Cytat:
No ciężko jest zwłaszcza jak babcia zrobi ten obiad i jak tu jej odmówić
Dokładnie. I przecież jak nie zjem tego kawałka cista to będę głodować, a jeszcze gotowa się na mnie obrazić

Cytat:
Hej! Można dołączyć?
Można, a nawet trzeba, im nas więcej tym lepiej!

Cytat:
Ah przekochane babcie u mnie role babci (niestety już dawno odeszła, ale dzieciństwo miałam cudowne) przejęła mama, jak tylko przyjeżdżam do domku to futruje mnie i mówi, że chyba troszkę schudłam, jestem jeszcze młoda to wybiegam, w lipcu zjechałam na caaały miesiąc, można sobie wyobrazić, jakie były tego skutki

Beatagr3 zapraszamy Napisz coś o sobie
No ja teraz jestem u rodziców, bo mam stąd jakieś 10 minut piechotą do pracy, a wiadomo, rodzice jedzą ciut inaczej niż ja, a czasem ciężko odmówić tego obiadu mamy No ale planuję sobie jakoś to bardziej rozplanowywać, dam radę
A od przyszłego miesiąca też chciałabym iść na siłownię, chociaż w tym temacie jestem jeszcze kompletnie zielona
Everyday is Halloween"
lily munster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-13, 15:07   #2289
maui_92
Raczkowanie

Kuroiyuuki
No matko u mnie tak samo, tak strasznie wychudłaś i zaraz będziesz głodem przymierać

Lirael1
Gratulacje za trzymanie diety No z jednej strony masz racje, nie pomyślałam o tym z tej perspektywy, bo studiuję w tym samym mieście co mieszkam Chodziło mi raczej o piwka, imprezy, namawianie znajomych, robienie projektów do późna no więc co zamawiajmy pizze, jedzmy chipsy ehhh

lily munster
Jeśli się wybierasz na siłownię to warto albo kupić parę godzin z trenerem personalnym albo przewertować internet głównie jakieś forum kulturystyczne i na youtubie jest też dużo filmików z poprawną techniką wykonywania ćwiczeń Chyba atlas ćwiczeń się seria filmów nazywa

Beatagr3
heeej
Stary 2015-09-13, 15:28   #2290
lily munster
Raczkowanie

Cytat:
Kuroiyuuki
No matko u mnie tak samo, tak strasznie wychudłaś i zaraz będziesz głodem przymierać

Lirael1
Gratulacje za trzymanie diety No z jednej strony masz racje, nie pomyślałam o tym z tej perspektywy, bo studiuję w tym samym mieście co mieszkam Chodziło mi raczej o piwka, imprezy, namawianie znajomych, robienie projektów do późna no więc co zamawiajmy pizze, jedzmy chipsy ehhh

lily munster
Jeśli się wybierasz na siłownię to warto albo kupić parę godzin z trenerem personalnym albo przewertować internet głównie jakieś forum kulturystyczne i na youtubie jest też dużo filmików z poprawną techniką wykonywania ćwiczeń Chyba atlas ćwiczeń się seria filmów nazywa

Beatagr3
heeej
O, zerkne chociaż w ogóle myślałam o jakichś zajęciach grupowych na początek.

Ja właśnie upichcilam wersje light sałatki gyros z myślą o jedzeniu w pracy, zawsze brak mi pomysłów na coś dobrego wiec zazwyczaj kończę z sałatką, bo nie lubię podgrzewania w mikrofali :/
A zaraz biorę się za porządki i zrobię jakiś szybki zestaw ćwiczeń żeby ta niedziela nie była aż tak rozpustna

Sent from my C1905 using Tapatalk
Everyday is Halloween"
Stary 2015-09-13, 16:40   #2291
Kuroiyuuki
Raczkowanie

Cytat:
Chodziło mi raczej o piwka, imprezy, namawianie znajomych, robienie projektów do późna no więc co zamawiajmy pizze, jedzmy chipsy ehhh
właaśnie! alkohol to zło, trzeba go "w mordę lać", przepraszam, musiałam pizzerie 24h/dobę otwarte, dowóz do akademika i tyłek rośnie, znam z autopsji, jeszcze współlokatorka-przyjaciółka w pokoju i rozpusta do białej nocy xD Lodówkę mamy wspólną, a mojej współlokatorki mama robi smaczne, ale tłuste rzeczy, narobi jej i jak na słoika przystało wszystko przywozi i jak tu nie jeść? zawsze robimy obiady razem i wgl. Z moją mamą mam o tyle dobrze, że 99% jedzenia, które przywożę jest surowe i sama gotuje z tego, co mam

Haya karo waru karo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 16:58   #2292
Lirael1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lily munster Pokaż wiadomość
A od przyszłego miesiąca też chciałabym iść na siłownię, chociaż w tym temacie jestem jeszcze kompletnie zielona
Tu się zgodzę z maui_92. Z pozoru wydaje się to banalne, a tam: jaki dylemat przy ciągnięciu obciążnika w dół? =D Ale jak się zagłębi w temat to okazuje się jak ważne jest by np. łokcie były na odpowiedniej wysokości, czy też pamiętać trzeba by pierś była wysunięta do przodu... Samemu na początku jest to chyba nie do pokonania =D potrzebny jest ktoś kto z zewnątrz patrzy i widzi że ten łokieć opada, czy że nie trzyma się odpowiedniej pozycji.
Sama też bym chciała pójść na siłownie, ale właśnie zastanawia mnie koszt takiego trenera personalnego D= Miliona jeszcze nie wygrałam w lotto...

Cytat:
Kuroiyuuki
Chodziło mi raczej o piwka, imprezy, namawianie znajomych, robienie projektów do późna no więc co zamawiajmy pizze, jedzmy chipsy ehhh
Hm... Ostatnio byłam na imprezie pożegnalnej (w wąskim gronie, co prawda ale chyba podobnym jak się robi projekty :P) i uprzedziłam wszystkich że no, ja się teraz odchudzam. Dziewczyny pokupowały chipsy, ja kupiłam 2 kiście winogron i banana, którego pokroiłam w talarki =D Nie czułam się poszkodowana że niby jem coś gorszego. Owocki też są smaczne! A chyba każdy przechodził przez etap ,,odchudzam się, dieta!" więc na pewno zrozumieją
Stary 2015-09-13, 17:07   #2293
maui_92
Raczkowanie

Kuroiyuuki no co Ty ze mną się nie napijesz? No weź są przecież moje urodziny! Oj nie gadaj, pij ! hahaha zuuuo

Lirael1 no właśnie owocki to najlepsza alternatywa
Stary 2015-09-13, 17:50   #2294
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
właaśnie! alkohol to zło, trzeba go "w mordę lać", przepraszam, musiałam pizzerie 24h/dobę otwarte, dowóz do akademika i tyłek rośnie, znam z autopsji, jeszcze współlokatorka-przyjaciółka w pokoju i rozpusta do białej nocy xD Lodówkę mamy wspólną, a mojej współlokatorki mama robi smaczne, ale tłuste rzeczy, narobi jej i jak na słoika przystało wszystko przywozi i jak tu nie jeść? zawsze robimy obiady razem i wgl. Z moją mamą mam o tyle dobrze, że 99% jedzenia, które przywożę jest surowe i sama gotuje z tego, co mam
Heh, ja w akademiku wytrzymałam tylko rok . Teraz ze współlokatorką mamy wspólną lodówkę, ale posiłki wszystkie robimy osobno. Mnie to bardziej jakoś odpowiada , zresztą jej chyba też . Ahh te słoiki, moja mama mi robiła na pierwszym roku bardzo dużo. A jak byłam na drugim to zaprzestała jakoś i muszę sama gotować, co w większości przypadków kończyło się niezdrowymi gotowcami . Teraz jest lepiej i poświęcam troche czasu, żeby zrobić coś zdrowego.

Dzisiejszy dzień udany pod względem diety. Zrobiłam sobie w ramach słodyczy mus cytrynowy. Co prawda troche cukru tam było, ale jakoś specjalnie go nie czułam, no i przesadziłam z cytryną przez co było ciut za kwaśne
Stary 2015-09-13, 18:14   #2295
Patastu
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć ?
Zmierzyłam się i zważyłam 9. września. Nie jest dobrze, oooj nie... Mam 21 lat i ważę 84kg, mam niedoczynność tarczycy, nic-tylko tyję. W ciągu kilku miesięcy przytyłam ok. 10kg. Zła dieta, stres, lenistwo - i proszę, mamy efekty. Czy jest tutaj ktoś, kto boryka się z niedoczynnością tarczycy i mógłby dać mi promyk nadziei, że można mieć przy tym podkręcony metabolizm i nie tyć w tak szybkim tempie ?
Pozdrawiam Was cieplutko i wierzę, że razem wrócimy do formy
Stary 2015-09-13, 18:58   #2296
maui_92
Raczkowanie

Patastu witamy razem będziemy się rozprawiać z tymi kilogramami! a jeśli chodzi o tarczycę, moja mama też ma niedoczynność i wystarczyły dobre leki i odrobina aktywności fizycznej, żeby nie przytyć Czytałam ostatnio o kobitce, która z Hashimoto zrzuciła zbędne kilogramy, także da się, pewnie będzie ciężej, ale uda się!
Stary 2015-09-13, 20:51   #2297
Kuroiyuuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lirael1 Pokaż wiadomość

Hm... Ostatnio byłam na imprezie pożegnalnej (w wąskim gronie, co prawda ale chyba podobnym jak się robi projekty :P) i uprzedziłam wszystkich że no, ja się teraz odchudzam. Dziewczyny pokupowały chipsy, ja kupiłam 2 kiście winogron i banana, którego pokroiłam w talarki =D Nie czułam się poszkodowana że niby jem coś gorszego. Owocki też są smaczne! A chyba każdy przechodził przez etap ,,odchudzam się, dieta!" więc na pewno zrozumieją
Ja się wstydze mówić, że odchudzam się Mam wrażenie, że wtedy ludzie tylko patrzą i myślą: "ja tak objadałaś się, tyłka z kanapy nie ruszyłaś to teraz masz". Wole wtedy po prostu mniej jeść lub wgl

Cytat:
Kuroiyuuki no co Ty ze mną się nie napijesz? No weź są przecież moje urodziny! Oj nie gadaj, pij ! hahaha zuuuo
"Kochani" znajomi

Cytat:
Heh, ja w akademiku wytrzymałam tylko rok . Teraz ze współlokatorką mamy wspólną lodówkę, ale posiłki wszystkie robimy osobno. Mnie to bardziej jakoś odpowiada , zresztą jej chyba też . Ahh te słoiki, moja mama mi robiła na pierwszym roku bardzo dużo. A jak byłam na drugim to zaprzestała jakoś i muszę sama gotować, co w większości przypadków kończyło się niezdrowymi gotowcami . Teraz jest lepiej i poświęcam troche czasu, żeby zrobić coś zdrowego.

Dzisiejszy dzień udany pod względem diety. Zrobiłam sobie w ramach słodyczy mus cytrynowy. Co prawda troche cukru tam było, ale jakoś specjalnie go nie czułam, no i przesadziłam z cytryną przez co było ciut za kwaśne
Dla mnie już po takim czasie, to akademik jak drugi dom. Z współlokatorką przyjaźnie się, razem mamy wspólnych znajomych, niedaleko siebie mieszkamy (w rodzinnych stronach), więc mamy jak dają jedzenie, to zawsze jest więcej, bo "jeszcze dla współlokatorki", taka "doszywana siostra" więc w sumie ciężko tak lodówkę podzielić Moja mama ze słoików nigdy nie zrezygnuje, nawet jak starsza siostra przyjeżdża (już skończyła studia), to zawsze ją zasłoikuje

A jak robisz mus cytrynowy?

Cytat:
Napisane przez Patastu Pokaż wiadomość
Zmierzyłam się i zważyłam 9. września. Nie jest dobrze, oooj nie... Mam 21 lat i ważę 84kg, mam niedoczynność tarczycy, nic-tylko tyję. W ciągu kilku miesięcy przytyłam ok. 10kg. Zła dieta, stres, lenistwo - i proszę, mamy efekty. Czy jest tutaj ktoś, kto boryka się z niedoczynnością tarczycy i mógłby dać mi promyk nadziei, że można mieć przy tym podkręcony metabolizm i nie tyć w tak szybkim tempie ?
Zapraszamy Kiedyś moja lekarka kazała mi iść na badania pod kątem niedoczynności tarczycy, pójść poszłam, krew pobrali i miałam na wydruku adres strony i "login z hasłem", żeby sprawdzić wyniki, to skończyło się na tym, że sprawdziłam, ogarnęłam jakie są normy (w necie) i tyle, niby mieściłam się w górnych granicach, ale do lekarza nie poszłam, chyba bałam się

Haya karo waru karo.
Stary 2015-09-13, 21:11   #2298
lily munster
Raczkowanie

Cytat:
Witamy, witamy Razem damy radę

Cytat:

Ojej, mus cytrynowy brzmi pysznie, podzielisz się przepisem?

Cytat:
Ja się wstydze mówić, że odchudzam się Mam wrażenie, że wtedy ludzie tylko patrzą i myślą: "ja tak objadałaś się, tyłka z kanapy nie ruszyłaś to teraz masz". Wole wtedy po prostu mniej jeść lub wgl
Powiem Ci, ze ja trochę też, jeszcze ze względu na to, że podejśc było kilka z różnymi skutkami i mam wrażenie, że jak ktoś to znowu słyszy to sobie myśli, że leń i i tak mi się nie uda.
Everyday is Halloween"
Stary 2015-09-13, 22:16   #2299
maui_92
Raczkowanie

lily munster, Kuroiyuuki mam tak samo jeśli chodzi o znajomych, "już ja wiem jak Ty się odchudzasz", 'taaa jasne' kurde przykro się tego słucha, ale potem człowiek dochodzi do wniosku, że faktycznie to już któreś podejście i to nieudane. No ale jednak takie słuchanie przygnębia, a jak dla mnie kończy się to zanurkowaniem w słodyczach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 08:22   #2300
maui_92
Raczkowanie

Witam z rana

Jako, że dzisiaj dzień ważenia to : 66,2kg
Ale jestem na siebie wściekła przez 2 tygodnie obijania przytyłam prawie 2 kg...
Dzisiaj dieta, już jestem po śniadaniu, a od jutra idę na siłownię.
Stary 2015-09-14, 08:39   #2301
Beatagr3
Zadomowienie

Hej!
Cytat:
A jak robisz mus cytrynowy?
Cytat:
Napisane przez lily munster Pokaż wiadomość
Ojej, mus cytrynowy brzmi pysznie, podzielisz się przepisem?
Ja robiłam według przepisu z tej strony: http://mytastykitchen.weebly.com/str...-mus-cytrynowy
Dodałam mniej cukru i w sumie cukier puder to był. No i tam pisze 2 cytryny, ale chyba powinno być dwie małe cytryny ewentualnie jedna duża. Jakby dać trochę więcej żelatyny to wyszłaby fajna pianka

Stanęłam na wagę i jest spadek . Aktualnie mam 77,7 kg więc prawie kilogram mniej od środy. Ale prawdziwa radość będzie jak schudnę przynajmniej 3 kg, bo wiadomo, że to już nie tylko woda . Muszę się jeszcze pomierzyć, bo właśnie najlepiej widać spadki po centymetrach
Stary 2015-09-14, 08:53   #2302
Lirael1
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli są to takie wredoty by tak źle myśleć, to na pewno podobnie myślą gdy widzą że dla niepoznaki o swoich prawdziwych celach, sięgasz po kolejne jedzonko przy nich... A takie osoby są na prawdę mało warte i nie trzeba się nimi przejmować =/ Każdy patrzy na ludzi przez pryzmat siebie i zawsze myśli ,,jeśli ja mogłam, to znaczy że ona też i to tylko jej wina!" Trzeba być w czyjejś skórze by na prawdę zrozumieć problem z którym boryka się druga osoba Dlatego wg. mnie trzeba powiedzieć sobie jasno: tylko dla siebie JA jestem najważniejsza.
Musisz postanowić że nie zrezygnujesz aż nie osiągniesz celu Nie bacząc na innych i to co sobie mogą pomyśleć. Wg.tego co mówisz oni Cię hamują. Nieświadomie, ale powstrzymują Cię przed dotrzymaniem danego sobie słowa. Więc musisz sama odpowiedzieć sobie na pytanie, co jest dla Ciebie ważniejsze: Ich opinia którą i tak mają już w głowie, czy Twoje dobro, Twoje samopoczucie i Twój cel

<aj jaka ja przemądrzała xDD... Ale może dlatego że dziś na liczniku zobaczyłam 72,3 czyli kg mniej niż tydz. temu a myślałam że będzie zastój Ale nie złamałam się, odmówiłam sobie nawet ciasta, ćwiczyłam codziennie, przestrzegałam posiłków. >
Stary 2015-09-14, 09:07   #2303
maui_92
Raczkowanie

Beatagr3, Lirael1 gratuluję spadków
Stary 2015-09-14, 11:27   #2304
Patastu
Raczkowanie

Ja postanowiłam zważyć się pod koniec września/na początku października. Nie chcę popadać w huraoptymizm ani zawieść się na sobie. Postanowiłam jeść znowu 5 posiłków dziennie, każdy posiłek wzbogacony o witaminki, ćwiczę i dużo spaceruję. Dzisiaj idę na aqua aerobik Nie mogę się doczekać!
A co do tematu o znajomych-negatywne komentarze, czy Wasz negatywny odbiór reakcji znajomych często wynika z kompleksów, pokażcie im, a przede wszystkim sobie, że dacie radę! Ja dzielę się tym z moim chłopakiem, który sam zresztą leci dzisiaj na basen ze mną
Pijemy dużo wody, czerwona herbata w ruch, spinamy pośladki i do dzieła!
Stary 2015-09-14, 11:56   #2305
alarunka
Wtajemniczenie

Witam po krótkiej nieobecności

Gratuluję wszystkim rezultatów.

Mój weekend był tragiczny, jadłam co popadnie i polało się moorze wódki. Ale już od dziś jestem u siebie więc szykuję sobie obiad. Tak dawno nie jadłam jajek sadzonych..
alarunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-14, 14:37   #2306
Kuroiyuuki
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli są to takie wredoty by tak źle myśleć, to na pewno podobnie myślą gdy widzą że dla niepoznaki o swoich prawdziwych celach, sięgasz po kolejne jedzonko przy nich... A takie osoby są na prawdę mało warte i nie trzeba się nimi przejmować =/ Każdy patrzy na ludzi przez pryzmat siebie i zawsze myśli ,,jeśli ja mogłam, to znaczy że ona też i to tylko jej wina!" Trzeba być w czyjejś skórze by na prawdę zrozumieć problem z którym boryka się druga osoba Dlatego wg. mnie trzeba powiedzieć sobie jasno: tylko dla siebie JA jestem najważniejsza.
Musisz postanowić że nie zrezygnujesz aż nie osiągniesz celu Nie bacząc na innych i to co sobie mogą pomyśleć. Wg.tego co mówisz oni Cię hamują. Nieświadomie, ale powstrzymują Cię przed dotrzymaniem danego sobie słowa. Więc musisz sama odpowiedzieć sobie na pytanie, co jest dla Ciebie ważniejsze: Ich opinia którą i tak mają już w głowie, czy Twoje dobro, Twoje samopoczucie i Twój cel

<aj jaka ja przemądrzała xDD... Ale może dlatego że dziś na liczniku zobaczyłam 72,3 czyli kg mniej niż tydz. temu a myślałam że będzie zastój Ale nie złamałam się, odmówiłam sobie nawet ciasta, ćwiczyłam codziennie, przestrzegałam posiłków. >
Tu bardziej chodzi o mnie, to moje wymysły, boje się po prostu, że właśnie tak mogą pomyśleć, choć wiem, że tak by nie było, trochę chore, ale to cała ja Zawsze widzę, tą "gorszą stronę"

Cytat:
Hej!

Ja robiłam według przepisu z tej strony: http://mytastykitchen.weebly.com/str...-mus-cytrynowy
Dodałam mniej cukru i w sumie cukier puder to był. No i tam pisze 2 cytryny, ale chyba powinno być dwie małe cytryny ewentualnie jedna duża. Jakby dać trochę więcej żelatyny to wyszłaby fajna pianka

Stanęłam na wagę i jest spadek . Aktualnie mam 77,7 kg więc prawie kilogram mniej od środy. Ale prawdziwa radość będzie jak schudnę przynajmniej 3 kg, bo wiadomo, że to już nie tylko woda . Muszę się jeszcze pomierzyć, bo właśnie najlepiej widać spadki po centymetrach
Dziękuje za przepis i gratuluje spadków!

Cytat:
Ja postanowiłam zważyć się pod koniec września/na początku października. Nie chcę popadać w huraoptymizm ani zawieść się na sobie. Postanowiłam jeść znowu 5 posiłków dziennie, każdy posiłek wzbogacony o witaminki, ćwiczę i dużo spaceruję. Dzisiaj idę na aqua aerobik Nie mogę się doczekać!
A co do tematu o znajomych-negatywne komentarze, czy Wasz negatywny odbiór reakcji znajomych często wynika z kompleksów, pokażcie im, a przede wszystkim sobie, że dacie radę! Ja dzielę się tym z moim chłopakiem, który sam zresztą leci dzisiaj na basen ze mną
Pijemy dużo wody, czerwona herbata w ruch, spinamy pośladki i do dzieła!
Tu się zgodzę, jestem mega zakompleksiona i np. jeśli ktoś prawi mi komplement, to dla mnie puste słowa, bo i tak "wiem swoje, jak wyglądam i wgl".

A ja dziś połowę dnia przesiedziałam w bibliotece Nie zjadłam śniadania, więc zaraz biorę się za robienie obiadku Dzisiaj wydrukowałam "workout calendar" do T25 na A3

Haya karo waru karo.
Stary 2015-09-14, 16:08   #2307
maui_92
Raczkowanie

Patastu to tylko pogratulować ukochanego

alarunka matko a ja właśnie ostatnio jem za dużo jajek muszę przystopować, bo to aż nadmiar...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Dziewczyny co Wy na to, żeby dla dodatkowej motywacji wstawić fotki swoich wymarzonych sylwetek? Na pewno każda z Was gdzieś taką ma
Stary 2015-09-14, 19:31   #2308
Kuroiyuuki
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny co Wy na to, żeby dla dodatkowej motywacji wstawić fotki swoich wymarzonych sylwetek? Na pewno każda z Was gdzieś taką ma
Ja nie mam takiej po prostu jak widzę jakieś zdjęcie, to tylko mówię, że to i tamto ma ładne, "mamo kup mi taki brzuch" i tyle

Haya karo waru karo.
Stary 2015-09-14, 19:38   #2309
lily munster
Raczkowanie

Cytat:

Nie przemądrzała tylko bardzo dobrze mówisz! Czasami żałuję, ze nie mam tu na miejscu jakiejś koleżanki, która zrozumie moją walkę a kilogramami, wyciągnie na spacer albo nawet na bueganie (chociaż ja nie cierię biegać) ale po prostu kogoś, kto zje ze mną tę marchewkę zamiast chipsów

Cytat:
Ja nie mam takiej po prostu jak widzę jakieś zdjęcie, to tylko mówię, że to i tamto ma ładne, "mamo kup mi taki brzuch" i tyle
Jak już Ci kupi to niech mi da namiary, gdzie kupiła

Ja dziś bez grzechów dietowych, zaczęłam dzień od owsianki, zapisywałam grzecznie co zjadłam i dobrnęłam do końca dnia. Pierwszy dzień z Shaunem zaliczony, czas na herbatę i lenistwo
Everyday is Halloween"
Stary 2015-09-14, 20:51   #2310
maui_92
Raczkowanie

lily munster i jak cardio? ostro do końca ? ja też nienawidzę biegać przydałby się ktoś taki i o baaardzo

Kuroiyuuki też się zgłaszam, zróbmy zamówienie zbiorowe wyjdzie taniej, może dadzą jakąś zniżkę

A ja mam swój ideał: Steph Pacca no ciało jak dla mnie super
ideal.jpg

Edytowane przez maui_92
Czas edycji: 2015-09-14 o 20:53
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości