Mamy marzec 2016. Część II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 21:14   #2401
gosza82
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
A będzie oglądał Top Model?
Na razie M jak miłość
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 21:15   #2402
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Co do hormonów...
Ja się wczoraj wieczorem zryczałam... Leżeliśmy z TŻtem już w łóżku... Nagle TŻ odkrywa kołdrę, pakuje mi się między nogi ( już myślałam, że coś będzie... a ja taka niewydepilowana ) i rzecze:
"Halo, halo.. tu TATA! Co tam słychać u Ciebie? Jak Ci dzień minął? Matka grzeczna była?"
Ryknęłam takim płaczem, jakby mnie ktoś poinformował o końcu świata Na co TŻ: "Franczeska, uspokój się, bo mi odbiór zakłócasz! "
Usmialam sie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Malinka..a nie mialas czasem dzisiaj problemow z zoladkiem?...bo mnie kiedys zaczal brzuch bolec, mocno. W dodatku wlasnie czulam jakies skurcze. A okazalo sie ze wizyta w toalecie zalatwila sprawe i bol jak reka odjal..A nasialam paniki takiej ze moj sie juz ubieral zeby jechac na pogotowie. Potem oczywiscie dostalam od niego opieprz..za nic zreszta ..bo w zyciu tego bolu nie skojarzylabym z tak prozaicznym problemem jak zatwardzenie
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
U mnie bylo podobnie po bigosie. Bol brzucha strasznisty. Ale ja sie pytam, a raczej moj Tz sie pytal: kto zjada kilka misek bigosu jednego dnia? Myslalam ze mi brzuch rozsadzi i strasznie martwilam sie o dzidzi. Ale na szczescie samo przeszlo.
Stary 2015-09-14, 21:45   #2403
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Witam mamusie Piszę dopiero teraz bo wcześniej nie miałam czasu. Byłam dziś u ginekologa krew i mocz w porządku, natomiast wymaz bakteryjny w skali od 1-10 miałam 10 Tyle bakterii jest we mnie Przepisała mi globulki dopochwowe, a TŻ dostał maść i 0 stosunku przez tydzień :/ A ja mu wczoraj płakałam że nie mogę bo jutro do gina idę, a tu jeszcze tydzień trzeba będzie się powstrzymywać
Dziś według belly zaczynam II Trymestr Jestem szczęśliwa Następna wizyta 07.10 więc trochę czasu mam "odpoczynku" od lekarzy. A no i muszę powtórzyć badanie bakteryjne. Ogólnie nie czuję żebym miała "tam" jakieś bakterie

Witam mową mamusie
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:37   #2404
Bonku
Wtajemniczenie

A dlaczego nie można uprawiać sexu przed wizyta u ginekologa? Pierwszy raz słyszę cos takiego

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ciekawe jak u mnie, miałaś zlecony ten wymaz bakteryjny kiwi?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:54   #2405
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Wróciłam z kina, głowa mnie rozbolała.. Czy to tylko dla mnie dźwięk w kinach ustawiany jest za głośno? Tym bardziej w filmach wojennych gdzie strzelaniny i wybuchy. No ale nie będę marudzić, było miło dzisiaj TŻ zabrał psa do siebie, bo jutro nie ma mnie cały dzień i jakoś dziwnie pusto w domu. Pierwszy raz spędzam wieczór w domu bez psa
Mam nadzieję, że wyśpię się porządnie, bo sny które miewam to ostatnio przekraczają granice. Ta noc była okropna.. Zgniłe ręce próbowały mnie z łóżka wyciągnąć, a ja nie mogłam się ruszyć ani krzyknąć, próbowałam ale dźwięk się nie wydobywał, koszmar. Także liczę na spokojną noc i tego też Wam życzę
Stary 2015-09-14, 23:18   #2406
fasolka1987
Zadomowienie

Olgietka ale się uśmiałam z opowieści hehe. Mój jeszcze nie gada do brzucha a szkoda hehe

Takie bóle podbrzusza miałam tez na początku i to ponoć związane ze wzrostem macicy i więzadła się napinają. zaczęłam brać Duphaston 2 x 1.

Dobrej i przespanej nocy wszystkim
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 00:27   #2407
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
A dlaczego nie można uprawiać sexu przed wizyta u ginekologa? Pierwszy raz słyszę cos takiego

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ciekawe jak u mnie, miałaś zlecony ten wymaz bakteryjny kiwi?
hej, koleżanka mi powiedziała że 2 dni przed wizytą nie powinno się kochać, żeby "tam" było wszystko, tak jak należy tzn. żeby nie było rozciągnięte, chyba o to chodzi... W sumie to sama nie wiem, ale od kiedy sie o tym dowiedziałam to się tego trzymam Miałam zlecone, Pani ginekolog kazałami wykonać te badanie i wyszło co wyszło
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 06:31   #2408
Abii84
Rozeznanie

witam z rana
moja wizyta dopiero w poniedziałek i to bez usg, w sumie nawet nie wiem kiedy będzie następne... pewnie dopiero połówkowe, no ale mniejsza o to
najważniejsze, że już mi się tak spać nie chce jak jeszcze 2 tyg temu
miłego dnia
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 06:50   #2409
Kiinga26
Zadomowienie

Witam.
Niestety dopiero teraz miałam chwilę czasu i spokoju żeby nadrobić Wasze posty od niedzieli. I z przykrością muszę stwierdzić, że się zagotowalam na teksty o tym, że obrażam karmiące piersią kobiety!!! No jasne. Ktoś kto nie zna drugiego człowieka osobiście łatwo go ocenia wyczytując sobie coś między wierszami! A ja od zawsze daleka byłam od oceniania i obrażenia innych ludzi i wypraszam sobie takie teksty pod moim adresem!
A słowa o matkach Polkach z uwieszonymi u cyca dziećmi absolutnie nie miały nikogo obrazić! te słowa miały wyrazić moją dezaprobatę do ogólnie panującego kultu karmienia piersią. A naprawdę mam swoje powody żeby być na to zła! Kiedy urodziłam moją córkę ważącą 4350g po cesarskim cięciu z komplikacjami pokarm nie pojawił mi się nawet na chwilę. Moje dziecko krzyczało przez cały nasz pobyt w szpitalu z głodu, a pielęgniarki rzucały Olce raz na kilka godzin butlę z 30 ml mleka, którymi ona się nie najadala ( co się dziwić skoro miała wagę wyjściową ponad przeciętną) i instruowaly mnie, że DOBRA MATKA nie rozpycha dziecka mm tylko przystawia je do piersi.
Także Emma zanim wyciągniesz z czyjejś wypowiedzi własne wnioski i uznasz, że ktoś Cię chce koniecznie obrazić, to może najpierw spróbuj dojść co tak naprawdę autor miał na myśli.

Życzę wszystkim miłego dnia i dobrego samopoczucia.
I przepraszam wszystkie panie, które poczuly się przeze mnie obrażone. Do forum dopisalam się po to, żeby nie zwariować przez 9 trudnych miesięcy, a nie po to żeby obrażać inne cierpiące ciążowe niedole kobiety.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 07:47   #2410
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dzień dobry z rana

Jak juz wspominałam, jadę dzisiaj do Zgorzelca, więc zaglądać będę sporadycznie. Ponawiam prośbę z wczoraj, miejcie litość żebym mogła Was szybko nadrobić

Wszystkim miłego dnia i pięknej pogody
Stary 2015-09-15, 08:17   #2411
magda16262
Zadomowienie

Witajcie. Nawet nie dałam rady was nadrobic jezdze miedzy domami i gotuje obiady dla calej armii ,padalam wczoraj.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

I dzis bedzie podobnie. Jutro wracam rano do pracy takze wszystko nadrobie
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:30   #2412
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hej kochane przez 3 lub 4 dni będzie mnie mało, malujemy mieszkanie i nie mam czasu na nic.

Dzisiaj na serio też się przestraszylam tak mnie podbrzusze ciągnęło i pobolewalo, na szczęście przeszło bo się martwiła.

Emma mi też zaczęła powieka drgac moge sama brać magnez bez konsultacji z lekarzem?
widze, że nie tylko ja miałam bolący dzień

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Tak, magnez można brać bez wiedzy lekarza w ciąży zaleca się ten bez witaminy B
dobrze wiedzieć
Musze chyba faktycznie kupić, bo rano po wstaniu tez mnie cos ciagnie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej, koleżanka mi powiedziała że 2 dni przed wizytą nie powinno się kochać, żeby "tam" było wszystko, tak jak należy tzn. żeby nie było rozciągnięte, chyba o to chodzi... W sumie to sama nie wiem, ale od kiedy sie o tym dowiedziałam to się tego trzymam Miałam zlecone, Pani ginekolog kazałami wykonać te badanie i wyszło co wyszło
tez o tym słyszałam
Stary 2015-09-15, 08:40   #2413
Bonku
Wtajemniczenie

Ja nie raz sie kochałam rano a wizytę miałam po poludniu i nigdy lekarz nic nie mowil to nie ma nic do badania jakby jakas cysta byla torbiel nadżerka to sex nic nie zmieni w ciąży tez
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:59   #2414
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja nie raz sie kochałam rano a wizytę miałam po poludniu i nigdy lekarz nic nie mowil to nie ma nic do badania jakby jakas cysta byla torbiel nadżerka to sex nic nie zmieni w ciąży tez
możliwe, ale ja właśnie kiedyś gdzieś przeczytałam, żeby dzień przed wizytą się nie kochać i jakoś zawsze się tego trzymałam. W końcu tyle mogłam wytrzymać
Stary 2015-09-15, 09:17   #2415
fjolek
Zadomowienie

mam nadzieje ze dzisiaj normalnie sie tu bedzie dalo pisac bo wczoraj mi wlazily caly czas jakies obiady i coca cola na wizaz ..masakra jakas
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:38   #2416
malinka9191
Zakorzenienie

u mnie było ok
Stary 2015-09-15, 09:59   #2417
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
A będzie oglądał Top Model?
Ja będę oglądała bo do półfinału dojdzie kolega mojej siostry
Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Witam.
Niestety dopiero teraz miałam chwilę czasu i spokoju żeby nadrobić Wasze posty od niedzieli. I z przykrością muszę stwierdzić, że się zagotowalam na teksty o tym, że obrażam karmiące piersią kobiety!!! No jasne. Ktoś kto nie zna drugiego człowieka osobiście łatwo go ocenia wyczytując sobie coś między wierszami! A ja od zawsze daleka byłam od oceniania i obrażenia innych ludzi i wypraszam sobie takie teksty pod moim adresem!
A słowa o matkach Polkach z uwieszonymi u cyca dziećmi absolutnie nie miały nikogo obrazić! te słowa miały wyrazić moją dezaprobatę do ogólnie panującego kultu karmienia piersią. A naprawdę mam swoje powody żeby być na to zła! Kiedy urodziłam moją córkę ważącą 4350g po cesarskim cięciu z komplikacjami pokarm nie pojawił mi się nawet na chwilę. Moje dziecko krzyczało przez cały nasz pobyt w szpitalu z głodu, a pielęgniarki rzucały Olce raz na kilka godzin butlę z 30 ml mleka, którymi ona się nie najadala ( co się dziwić skoro miała wagę wyjściową ponad przeciętną) i instruowaly mnie, że DOBRA MATKA nie rozpycha dziecka mm tylko przystawia je do piersi.
Także Emma zanim wyciągniesz z czyjejś wypowiedzi własne wnioski i uznasz, że ktoś Cię chce koniecznie obrazić, to może najpierw spróbuj dojść co tak naprawdę autor miał na myśli.
Niestety nie wiem co miałam z Twojej wypowiedzi wnioskować gdy napisałaś o "matkach Polkach z uwieszonymi u cyca dziećmi" , nie pisałam nigdy o wyrodnych matkach karmiących dzieci mm, a jeśli bym tak napisała to nie uraziłoby Cię to? To jest forum i nie ma tu miejsca na dochodzenie tego co autor miał na myśli? I po co tyle wykrzykników, nie denerwuj się tak..
Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze dzisiaj normalnie sie tu bedzie dalo pisac bo wczoraj mi wlazily caly czas jakies obiady i coca cola na wizaz ..masakra jakas
Też mam taką nadzieję, mam dość coca-coli

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-09-15 o 10:01
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:02   #2418
_polly_
Zakorzenienie

Dobry!
Ja się szykuje i jadę z psem do weterynarza. przeżywam to tak, jakby to mnie mieli podać narkozie.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:04   #2419
moooniaaaa
Zakorzenienie

Witam się
Dzisiaj w pracy, więc będzie czas na wizaż
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:07   #2420
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dobry!
Ja się szykuje i jadę z psem do weterynarza. przeżywam to tak, jakby to mnie mieli podać narkozie.
nie dziwię Ci się, w końcu pies czesto jak czlonek rodziny jest
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Witam się
nie grzeczna Ty

a ja jeszcze w lozku
Stary 2015-09-15, 10:08   #2421
misia880
Zakorzenienie

Ja tez w lozku, musze sie wyczolgac

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:09   #2422
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
No bo tak jest. się śmieje i mówię, że Shelby zostanie niedługo starszą siostrą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:10   #2423
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry!
Powodzenia, kciuki

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Witam się
O Ty! A szef wie? :-D

Cytat:
nie grzeczna Ty

a ja jeszcze w lozku
Ja też w łóżku... Ale dzisiaj się chyba nigdzie nie ruszam :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:10   #2424
verrerie
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, wczoraj poszlam spac po 21!! Padlam na twarz. Dzisiaj tradycyjnie przed 7 juz bylam pelna energii. Zmienilam posciel, naszykowalam wszystkim sniadanie, zrobilam dwa prania.

Musze zaczac robic zaproszenia na urodziny Poli bo w tym tygodniu trzeba je rozdac. Moj maz zamowil juz wszelkie dekoracje, musze jeszcze zadzwonic do miejsca gdzie urodziny robimy podopinac wszystko. I moja coreczka 6 pazdziernika konczy 4 latka!! Kiedy to zlecialo?
Jak ogladam zdjecia keidy byla malutka to teskni mi sie do tej kruszynki do calowania. Teraz juz czesto nie ma ochoty na takie usciski bez opamietania

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:14   #2425
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No bo tak jest. się śmieje i mówię, że Shelby zostanie niedługo starszą siostrą.
Ej moja kotka codziennie ma mówione, że musi się ogarnąć bo rodzeństwo w drodze a ona nic nie czai i idzie dalej broić i narażać matkę na stresy

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wczoraj poszlam spac po 21!! Padlam na twarz. Dzisiaj tradycyjnie przed 7 juz bylam pelna energii. Zmienilam posciel, naszykowalam wszystkim sniadanie, zrobilam dwa prania.

Musze zaczac robic zaproszenia na urodziny Poli bo w tym tygodniu trzeba je rozdac. Moj maz zamowil juz wszelkie dekoracje, musze jeszcze zadzwonic do miejsca gdzie urodziny robimy podopinac wszystko. I moja coreczka 6 pazdziernika konczy 4 latka!! Kiedy to zlecialo?
Jak ogladam zdjecia keidy byla malutka to teskni mi sie do tej kruszynki do calowania. Teraz juz czesto nie ma ochoty na takie usciski bez opamietania
Ehh a przyjdzie czas, że faceta do do domu przyprowadzi ... ciężkie życie rodziców :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:25   #2426
malinka9191
Zakorzenienie

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...o-ciazy/gk9xfq

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja tez w lozku, musze sie wyczolgac
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Powodzenia, kciuki

O Ty! A szef wie? :-D

Ja też w łóżku... Ale dzisiaj się chyba nigdzie nie ruszam :-D
dobrze wiedzieć, że nie jestem sama

Też się póki co nigdzie nie ruszam Zrobie pozniej obiad tylko i rozwiesze pranie i tyle

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale znalazłam kalkulator płci dziecka http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
Stary 2015-09-15, 10:31   #2427
misia880
Zakorzenienie

Wedlug tego smiesznego kalkulatora dziewczyna

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:34   #2428
Darkanddark
Zakorzenienie

U mnie też dziewczynka :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:37   #2429
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wedlug tego smiesznego kalkulatora dziewczyna
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
U mnie też dziewczynka :-D
podejrzane, że same baby wychodzą
Stary 2015-09-15, 10:51   #2430
eeyesblue
Zadomowienie

pierwszy raz tak malo do nadrobienia wszystkie zajete

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Jeszcze ja Cię nie przywitałam
Także witamy w gronie Mamuś Marcowych Musisz wiedzieć, że jak ktoś już do nas wejdzie, to nie wypuszczamy!
Zarządzam (kto mi zabroni? ) że w tym lub nawet w większym składzie dobijamy do marcowego finału

Co do hormonów...
Ja się wczoraj wieczorem zryczałam... Leżeliśmy z TŻtem już w łóżku... Nagle TŻ odkrywa kołdrę, pakuje mi się między nogi ( już myślałam, że coś będzie... a ja taka niewydepilowana ) i rzecze:
"Halo, halo.. tu TATA! Co tam słychać u Ciebie? Jak Ci dzień minął? Matka grzeczna była?"
Ryknęłam takim płaczem, jakby mnie ktoś poinformował o końcu świata Na co TŻ: "Franczeska, uspokój się, bo mi odbiór zakłócasz! "
ale sie usmialam jakbym slyszala swojego meza on tak samo codziennie wskakuje pod koldre i prowadzi dyskusje wieczorne ktore sa najlepszym dla mnie relaksem po calym dniu i rozbawia mnie do lez

Cytat:
tutaj chyba nie ma takiego, ale przejde sie do apteki i popytam o coś

o tym nie pomyślałam, a wczoraj mnie żołądek dziwnie bolał i wszystko mi się tak przelewało w nim i dziś rano jeszcze czułam. I w ogóle czuje, że w jelitach coś mi się kotłuje, więc może faktycznie to od tego

Generalnie teraz już jest praktycznie ok , więc się mniej martwię.
ja tez mialam wczoraj problemy z zoladkiem, bolal mnie nie wiem przypadkiem czy nie od jogurtu (jem dosc czesto) i banana, bo po tym polaczeniu pojawil sie bol.. a podobno z bananami nie wolno przesadzic, bo prowadza do zatwardzen

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Usmialam sie

U mnie bylo podobnie po bigosie. Bol brzucha strasznisty. Ale ja sie pytam, a raczej moj Tz sie pytal: kto zjada kilka misek bigosu jednego dnia? Myslalam ze mi brzuch rozsadzi i strasznie martwilam sie o dzidzi. Ale na szczescie samo przeszlo.
ja tak na poczatku ciazy ojadlam sie fasolki co przezywalam dwa dni to masakra, do tej pory nie moge ani spojrzec na fasole

a mi wg kalkulatora wyszedl chlopiec

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości