|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Ja dziś padam na twarz. Nie dość że rano jeździłam do edukatora cukrzycy potem prosto do pracy potem w domu też nie proznowalam bo sok malinowy robiłam.
Dostałam glukometr i mam mierzyć cukier 6 razy dziennie. Posiłki co 2,5 godz. I to chyba najgorsze. Przyzwyczajenia się może ale mi to komplikuje funkcjonowanie. Kanapka w torebkę i pilnować godzin. Masakra. No ale mus to mus. |
|
|
|
#3452 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
także wyszło na moje
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta dobrze ze jesteś i piszesz. Ciągle myślimy o Was i trzymamy kciuki. Najlepsze co teraz możesz jej dać to właśnie Twój pokarm, wytrwałości zatem w odciąganiu. Mam nadzieje ze jak ją odłącza to pięknie załapie oddychanie. Trudny czas przed Wami i dużo siły Wam życzę. Pisz czasem co u Was. Tulę mocno.
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Jestem jakaś nie do życia. Wieczorem zaczęło mi się kręcić w glowie i robić słabo. Ledwo dałam rade przy kąpieli córki. Później sie uśpiłam w salonie na sofie. TŻ wysłał mnie do łóżka. Tak niby spalam ale co chwilę sie budziłam... Teraz mnie obudziło sikanie i dobrze bo muszę ogarnąć się przed jutrzejszą wizyta. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Aaa miałam jeszcze pisać. Fionka może wpisz na pierwszej stronie ze Juleczka już jest na świecie? |
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 w.c. przypada na 11 łóżek, 1 prysznic na 13 łóżek. Na szczęście odwiedziny w godzinach 13-17 ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
wszystkie jesteśmy z wami myślami
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzalam gwiazd naszych wina
o mamoNo to ide spac Jak macid jakies fajne filmy to dawaj id znac. Jak znalazl na bezsennne noce |
|
|
|
#3457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
codziennie się za Was modlę. Odezwij się czasem co u Was ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny swędzące zróbcie sobie próby wątrobowe, w ciąży swędzenie może być objawem cholestazy. Nie zaszkodzi zrobić a w razie "w" szybko działać.
Ja już nie śpię od 6 bo mnie skurcz w łydke złapał i bolało jak diabli. W sumie miałam kiepska noc,gorąco mi było i głupie sny. Sylwoha fajny film,nie? ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Tak w ogóle:witam się w pierwszym dniu III trymestru ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Bożeee jak mi się wstać nie chce do tego dentysty :-( |
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Witam się we wtorek!
U nas dzisiaj słoneczko, ale jeszcze jest zimno. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie spacer do marketu, spacer po markecie i powrót. Zajęło mi to półtorej godziny, a jak wróciłam i się położyłam, to nie mogłam się podnieść, bo tak bolała mnie kość ogonowa Nie dla mnie takie chodzenie.
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Moja aplikacja chyba kłamie,że u mnie już 3 trymestr.
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() U nas noc fajna. Mialam zarabiste sny Tz ma dzis urodziny wiec musze pomyslec o jakims torcie dla niego ![]() Milego dnia ![]() gryzia kciuki za wizyte
|
|
|
|
#3462 |
|
Konto usunięte
|
Czubasku
![]() Do wczoraj walczyłam ze sobą, żeby chociaż ogolić nogi przed wizytą, ale przegrałam. Będę musiała to zrobić dzisiaj ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ale wczoraj miałam beznadziejny dzień, mam nadzieję, że cały tydzień taki nie będzie Zaneta trzymajcie się mocno!
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale w razie gdybyscie nie dostaly maila to mam tam nr telefonu do koordynatorki: 600 420 674 Ona do mnie pisala w kwestii szczegolow gdzie mamy sie zjawic ktory budynek itp
Edytowane przez limonka_86 Czas edycji: 2015-09-15 o 07:47 |
|
|
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Jakoś się na razie trzymam. Nic nie jestem w stanie zrobić, tylko zaakceptować to co jest. Największy kryzys miałam w niedzielę, jak nagle się wszystkim przypomniało że albo trzeba do mnie przyjechać (męża brat z żoną siedzieli 4h, myślałam że się rozryczę, nawet powiedzenie wprost że jestem zmęczona nic nie dało, mąż też nie dał rady ich wygonic) albo żeby zadzwonić albo napisać smsa z gratulacjami... Nie dość że byłam wykończona po 3h snu to jeszcze oni wszyscy. A w tym wszystkim mała, która tam leży podłączona do tych wszystkich rurek. A jest taka tycia, że główka i tułów na dłoni się zmieszczą... Dobrze chociaż że położne na wcześniakach są takie, że jak ktoś się zaczyna rozklejać to dadzą takiego kopa w d... że od razu przechodzi. Wiem, że teraz muszę nabrać sił żeby potem przyjeżdżać do małej ale to odłączenie od respiratora mnie po prostu przeraża
Cieszę się że u was wszystko dobrze, mam nadzieję że wszystkie dotrwacie do terminu porodu. Będę się odzywać czasem ale na pewno nie tak często. |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta :-* trzymaj się...
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Pokaże wam co wczoraj dostałam od kuzynki |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
O
|
|
|
|
#3468 |
|
Konto usunięte
|
Żaneta jesteście mega dzielni. A rodzinkę bym udusiła za takie akcje... Rozumiem chęć pogratulowania, bo urodziłaś córeczkę, ale na Boga w Waszej sytuacji to chyba nie jest do końca na miejscu... Trzymam mocne kciuki za rozbujanie laktacji
i oczywiście za szybkie i bezbolesne odłączenie od respiratora. Czekam na każdą Twoją wiadomość ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Ja zaraz Wam pokażę, co wczoraj upolowałam w lumpku ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Pajace na 74 ![]() Bluzy na 68 ![]() Body na 74 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry we wtorek! Mój aplikacja mówi dziś: 100 dni do porodu! Gryzelda, Ijaa wy chyba też "wigilijne" no to dziś balujemy
. I jeszcze zaciekawa Wojniann współczuję diety, ale dasz radę. Żaneta cały czas trzymam kciuki Ogólnie świetne body Gryzelda twoje ciuszki tteż super, fajne bluzyNo to czas się podnieść z łóżka...
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-09-15 o 08:13 |
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia ale super te bluzy
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Dziewczyny a jak czuje się skurcze przepowiadające ? |
|
|
|
#3471 |
|
Konto usunięte
|
Mi bellybestfriend mówi, że tp mam na 25, więc wg. nich studniówka jutro. Ale pierwszy tp wyliczony przez gin to Wigilia, więc
arty:Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie się
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha a jak u Ciebie z brzuchem? Widać mocno? Pytam bo mamy podobne gabaryty
a u mnie brzucha minimalnie,wszystko w biodra poszło i mały głęboko siedzi.
|
|
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się ze szpitala, właśnie przed chwilą wypilam glukoze, dolalam soku z cytryny i nawet mi smakowało (jak lemoniada )-dziwna jestem że wypilam to że smakiem?
przynajmniej w brzuchu mi przestało burczec zobaczymy jak będzie dalej trzymajcie kciuki ŻANETA cieszę się że się odezwałaś i trzymam kciuki za twoje maleństwo - na pewno będzie dobrze, nie ma innego wyjścia!
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,
Zaneta dużo siły Ci życzę, a rodzinie mów wprost może o zmęczeniu, takie napastowanie wizytami to wiesz w ich pojęciu pewnie chca Was wesprzeć i oderwać trochę od natłoku myśli i emocji, a nie zdają sobie sprawy że na ten moment potrzebujesz prywatności i odpoczynku. Podziwiam Cię , jesteś bardzo dzielna ! Zobaczysz że malutka nabierze sił i niedługo będziecie wszyscy w domu ;* ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Konto usunięte
|
Cieńwiatru mi też to całkiem całkiem smakowało
więc nie jesteś dziwna
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Ale piękne ciuszki wstawiacie
takie malenstwa są śliczne, ja bym kupowała te ciuszki i kupowała Hehe, a już dużo mam więc trzeba sie opanować
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam posta i przez przypadek nacisnelam wstecz
fuck .. nie zacytuję Was znów .. Żaneta jesteśmy cały czas z Wami bądź silna mała Cię potrzebuje !!!Ija ciesze się z udanej wizyty !! Gryzia za dzisiejsza !!Gryzelda super lupy !! Ogólnie na tel nie widzę (Wczoraj po wizycie wylądowałam w lozku z bólem głowy wiec nie dałam znać .. no ale przez ta glukozę musze iść do diabetologa :/.. I on mi powie co dalej .. pozatym jestem na granicy anemii wiec żelazo pójdzie w ruch .. któraś się suplementuje? Coś możecie polecić ? Z dobrych wiadomości mała ma ok1100g termin przybliża się coraz bardziej do listopada :/ 3.12 .. ułożona jest juz główka w dół a moja waga to 7kg na plusie ![]() Wogole się nie wyspałam. . Spaliśmy na rogówce.. plecy bolą .. budziłam się co godz .. Ogarnę się, zjem śniadanie .. pojadę z l4 i do rodzinnego po skierowanie do tego diabetologa.
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
Oenedue ja biorę Biofer folic i wyniki już mam idealne a też była anemia i gina zaleciła suplementacje, od mięsa mnie odrzucalo więc dieta nie dałam rady uzupełnić żelaza. Teraz jest ok, czuje sie po nim ok, nie mam zadnych skutków ubocznych.
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-15 o 08:54 |
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
![]() Żaneta - mocne kciuki dla was. Rodzina to naprawdę mogła sobie darować.. tylko oni pewnie myśleli, że dobrze robią jak posiedza i będą w ten sposób wspierać. No następnym razem więcej asertywności Ja dzis sie wyspalam jak juz dawno nie.. 10 godzin! Aha.. na naszej grupie mamusiek 2012 znow mamy kilka dziewczyn w ciąży, więc temat krece i tu i tam. Dziewczyny bardzo polecają krem na rozstępy: Evolet z masą perlowa i olejkiem różanym. Jednej dopiero pod koniec ciąży wyszły a po tym kremie śladu po nich nie ma. Muszę sama obczaic czy u nas da się go dostać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

także wyszło na moje 

wszystkie jesteśmy z wami myślami
o mamo

Nie dla mnie takie chodzenie.

arty:
trzymajcie kciuki
za dzisiejsza !!