- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 15:32   #2131
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie...właśnie wróciłam...

Skraca mi się szyjka, mam leżeć i nic nie robić. Łykać 3x1 nospę dziennie i do tego mam duhapston...Zuzia się nie odwróciła i już się nie odwróci bo mam za wąski kanał rodny i żaden poród naturalny nie wchodzi w grę..7 października mam przyjść na kolejną wizytę i ustalimy termin cc, ma być między 38-39 tyg.

Morfologia jest dobra, mocz też, ciśnienie ciągle to samo, pobrała mi też próbkę na GBS, ważę 62kg. Przytyłam w miesiąc 2kg

Jestem w szoku ;( Zero ruchu, zero seksu...a ja jeszcze miałam okna myć i ubranka prasować
Kurcze, kiepska sprawa... Trzymaj się Kochana i dużo odpoczywaj
Szkoda, że Zuzia się nie odwróciła, ale przynajmniej teraz wiesz, że na pewno będziesz miała CC i możesz się przygotować.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:37   #2132
monic167
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

ojej smuga,ale wieści jak się w ogóle kochana czujesz, no wiesz,psychicznie?? dobrze że badania są ok, tak jak napisała poznanianka,przynajmniej wiesz czego się spodziewać.
Jesteśmy z Tobą
Stary 2015-09-15, 15:39   #2133
fasterka90
Zadomowienie

srebrna_smuga ojj to same w sumie złe informacje... Ale malutka zdrowo rośnie i z nią wszystko ok? Przynajmniej wiesz na czym stoisz z porodem... No i to juz niedużo czasu, pewnie kolo 20.10 już będziesz miała Zuzie przy sobie
Leż i odpoczywaj! Ktoś z bliskich napewno Ci pomoże z tym co ci zostało do zrobienia.

Wrzucam zdjęcie jak się u nas prezentuje póki co pokój przepraszam za gołe okna :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1181.jpg (71,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1182.jpg (83,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150915_142327.jpg (185,4 KB, 39 załadowań)
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:46   #2134
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:

Skraca mi się szyjka, mam leżeć i nic nie robić. Łykać 3x1 nospę dziennie i do tego mam duhapston...Zuzia się nie odwróciła i już się nie odwróci bo mam za wąski kanał rodny i żaden poród naturalny nie wchodzi w grę..7 października mam przyjść na kolejną wizytę i ustalimy termin cc, ma być między 38-39 tyg.

Morfologia jest dobra, mocz też, ciśnienie ciągle to samo, pobrała mi też próbkę na GBS, ważę 62kg. Przytyłam w miesiąc 2kg

Jestem w szoku ;( Zero ruchu, zero seksu...a ja jeszcze miałam okna myć i ubranka prasować
Łącze się w bólu bo my mamy taki stan od ok 20go tygodnia. Leżenie, odpoczywanie, zero seksu Zwariować idzie już. Pocieszam się, że to już bliżej niż dalej

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
srebrna_smuga ojj to same w sumie złe informacje... Ale malutka zdrowo rośnie i z nią wszystko ok? Przynajmniej wiesz na czym stoisz z porodem... No i to juz niedużo czasu, pewnie kolo 20.10 już będziesz miała Zuzie przy sobie
Leż i odpoczywaj! Ktoś z bliskich napewno Ci pomoże z tym co ci zostało do zrobienia.

Wrzucam zdjęcie jak się u nas prezentuje póki co pokój przepraszam za gołe okna :p

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:53   #2135
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za pocieszenie Czułam, że ta szyjka jest miękka i że tak dziwnie jest przy chodzeniu...heh...

Cieszę się, że u cynamon i u Assikk wszystko w porządku bo jak widać nie wiele trzeba przy końcówce...

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
ojej smuga,ale wieści jak się w ogóle kochana czujesz, no wiesz,psychicznie?? dobrze że badania są ok, tak jak napisała poznanianka,przynajmniej wiesz czego się spodziewać.
Jesteśmy z Tobą
Właśnie mi moralne spadły Ja i bezruch? No jak? ;( Mam nadzieję, że z malutką będzie wszystko dobrze...

Cytat:

Bardzo ładny kącik Bardzo podobają mi się kolory W poniedziałek zobaczę czy brzuszek jest w porządku bo to usg robię z pomiarami w szpitalu. Oby było dobrze bo jeszcze tego mi brakuje..

Jeśli szyjka mi wytrzyma to prawdopodobnie Zuzik będzie z nami 22.10 :X

maartucha ja bym nie dała chyba rady od 20 tyg ;( Przeraża mnie ten miesiąc...ale wiem, że dla naszych dzieciątek musimy

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-15 o 15:55
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:08   #2136
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Srebrna_smugo, domyslam sie, ze doluje Cie to, ze nic nie bedziesz mogla robic i wlasciwie czeka Cie miesiac na kanapie, ale moze trzymaj sie mysli ze jeszcze miesiac i przytulisz Zuzie przygotuj sobie arsenal ciekawych ksiazek i filmow i trzymaj sie tam!

Byl tez temat czkawek. Moja wczoraj miala 4 razy! i ostatnio podczas usg w czwartek, ale lekarz mowil, ze to na plus bo mala sobie fajnie cwiczy przepone

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:10   #2137
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Kurde zdjęcia się nie dodały
Miś i zegar

Kurde, to nieźle mnie oszukałyście
Naczytałam sie o waszych przygotowaniach, wziełam sie w garść i wszystko poprałam i poprasowałam, poskładałam do szafy i komody i teraz co? Za wcześnie?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:13   #2138
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Maartucha, drzewko i kącik malucha śliczne chcę kupić to samo łóżeczko co wasze

Cytat:

Kochana trzymaj się nie Ty pierwsza masz takie zalecenia, na pewno dasz radę i nic się nie stanie jak okna nie będą umyte a ubranka poprasowane
Cytat:

bardzo fajnie

trochę się podłamałam, bo właśnie mąż dostał w pracy wiadomość, że firma się przenosi i jeszcze maksymalnie 2 miesiące będzie tam pracował
Stary 2015-09-15, 16:13   #2139
Aasikk
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa jestem podbudowana dobrymi wiadomościami
Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
A to nasze ostatnie zakupki
ale śliczne zakupy!!!

Cytat:

o kurcze, bardzo ci współczuję. odpoczywaj dużo i nic się nie martw będzie dobrze, to już niedługo. Co do CC to trzeba to przyjąć na klatę, to nie jest twoje widzimisię tylko takie jest zalecenie lekarza dla dobra dziecka. Nie martw się, ja wierze, że będzie dobrze

Cytat:

śliczny pokoik!!
Stary 2015-09-15, 16:21   #2140
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ile Wy piszecie szalone :P widać, że juz wiekszość nie pracuje bo tempo pisania wzrosło hehe

My też rezygnujemy z wydatków typu monitor oddechu czy niania (65 m2 mieszkanie to lekko mija sie z celem).

U nas już "gotowość skurczowa", skrocona i miekka szyjka wiec leżenia ciag dalszy niestety minimun jeszcze 5 tyg. Niby jestem jedna z ostatnich listopadówek ale mam przeczucie, że szybciej sie rozpakujemy.

Co do programu 600 gram szczęscia to chyba ten program mi uswiadomil dopiero jak takie wcześciaczki wygladaja i jakie okablowane musza lezec (

Zaraz sie zbiore i pocykam fotki zakupkow
Leż i odpoczywaj w dalszej perspektywie to niewiele czasu

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Moja w 29+1 wazyla 1290g , a na innym sprzęcie w 29+6 1340g. Czyli malutko w porównaniu do Twojej.
Przy każdy usg mi mówili, ze dziecko będzie z tych większych. Twoja będzie mniejsza ale ważne, że zdrowa.
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
idę na III USG w poniedziałek i wtedy będzie u nas 30+1 to dam znać jaka waga w 27+1 było 1039 g więc obstawiam coś około 1700

ja chodzę do luxmedu i mam niby USG co wizytę, ale takie bez pomiarów i też mnie to zastanawia, jak później będzie ustalana waga
muszę mojej lekarki o to zapytać. Dziwnym by było jakby przygotowywała mnie do porodu itd i nie wiedziała jak duże jest dziecko

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Poznanianka, 100 lat, 100 lat spełnienia marzeń i jak najmniej bolesnego porodu zajrzalam do książeczki i na zeszłej wizycie 28t 1 d ważyła 1265 g
Iclosemyeyes, gin nie mówił
Fasterka, ja tez mam wrażenie ze brzuch przestał rosnąć, ale mój to i tak przekracza juz wszelkie normy oby nie rósł większy plis
Peachella, dzisiaj dokładnie 32t 1d
to idziemy łeb w łeb z terminem. Ale Twoja większa od mojej

Cytat:
ja też tak uważam, że też nie ma co za wcześnie prać im później tym dłużej będzie świeże

ja chyba dziś zamówię kocyk i rożek. Myślicie, że jeden kocyk gruby minky + jeden średniej grubości (ale poliestrowy, dostałam gratis do wózka) + jeden cienki bawełniany + rożek starczą dziecku jako cała pościel itp? nie wiem czy kupować jeszcze jakiś śpiworek do spania albo otulaczyk
Ja mam jeden koc polarowy duży, śpiworków mam 3. Jeden od 0-6 a 2 od 6-12. Musze jeszcze jedenk kocyk dokupić taki do szpitala. No i jeszcze rożek mam.
Coś pisałyście, że te Minky to w Pepco były?

Cytat:
Melduje się po zakupach w pepco, upolowałam zegarek słonika różowy taki na ścianę, mi się mega podoba,może Wam też się spodoba w ramach ozdoby ściany w pokoju małej księżniczki były też takie hmm ciemno żółte jeśli ktoś różu nie lubi
No i parę ciuszków kupiłam, stwierdziłam że na 56 mam zamało.

I biały koc na którym robiłam zdjęcia też teraz z pepco przyniosłam :p ogólnie w 10 minut poszło 140zl...
fajne zakupy półśpiochy sa też z Pepco?
Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Fasterka super zakupy!!

A ja melduję się po III usg. Z malutką wszystko w porządku, waży już 1700 g i ogólnie jest ok. Wszystkie parametry w normie, długości kości, obwody główki i brzuszka ok. Ilość wód płodowych i stan łożyska też ok. Trochę spadła mi hemoglobina i dostałam do łykania żelazo. Ale poza tym to nie ma żadnych problemów nawet moja szyjka wygląda już dużo lepiej
extra!

Cytat:
A to nasze ostatnie zakupki Wypraweczka juz ku końcowe, brakuje jeszcze pierdółek. Chcialam zrobić zdjęcia wszystkiego co juz uzbierałam ale jak zobaczyłam, że jest to "w miare poukładane" to sobie odpusciłam :P jak zaczne wszystko ukladac do komody to wtedy sie zmobilizuje i obcykam nasza wypraweczke

No i pochwalę się drzewkiem które zmalowalam niebawem zaczniemy już konkretnie urządzać pokoik, komoda, półeczki, fotel ale to jeszcze chwilka

Załącznik 6052701 Załącznik 6052702 Załącznik 6052703 Załącznik 6052704 Załącznik 6052705 Załącznik 6052706 Załącznik 6052707 Załącznik 6052708
piękne rzeczy i pokoik.
Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
fasterka, maartucha super zakupy

ten sweterek z reniferem tez mialam wziąć ,co prawda dla dziewczynki ale byl rozm 56 wiec malutenki i byl przybrudzony. ale wygląda mega !!

no i te drzewko na ścianie-CUDO ! jeny jak tak patrze ze juz pokoiki robicie to az sie denerwuje bo u nas ledwo co wyszliśmy z etapu podwieszania sufitów na budowie mam wrażenie że to sie nigdy nie skończy. mam dziś taką huśtawę nastroju że nie ogarniam, godzine temu klocilam sie z Tż i bylam bliska płaczu, po 20 min jak kupilam sobie bluzę przy okazji przechodzac przez miasto to juz bylam cała w skowronkach,a jak wrocilam do domu to znowu jakiś zjazd nastroju .
ja też mam zmiany nastrojów kosmiczne. Wczoraj mężowi też ryczałam

Cytat:

Kurcze tak niespodziewanie....musisz wytrzymać. Ale przynajmniej masz jasną sytuację i możesz się spokojnie przygotować.

Ja już skończyłam prasowanie na dziś. Robię kolejne pranko. Też myślałam żeby robić to w październiku ale w sumie, trochę z tym schodzi, a też bywa, ze kilka dni z rzędu nie mam siły na nic. Więc zaczęłam wcześniej. Piorę, prasuję i wkładam do worków żeby było zabezpieczone. Jak pokoik będzie skończony to będę układać. Wolę już mieć gotowe żeby się zorientować co mam a czego nie.
Z ubranek na pewno muszę dokupić półśpiochy w rozmiarze 62, do body z dł rękawem.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:53   #2141
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
A to nasze ostatnie zakupki Wypraweczka juz ku końcowe, brakuje jeszcze pierdółek. Chcialam zrobić zdjęcia wszystkiego co juz uzbierałam ale jak zobaczyłam, że jest to "w miare poukładane" to sobie odpusciłam :P jak zaczne wszystko ukladac do komody to wtedy sie zmobilizuje i obcykam nasza wypraweczke

No i pochwalę się drzewkiem które zmalowalam niebawem zaczniemy już konkretnie urządzać pokoik, komoda, półeczki, fotel ale to jeszcze chwilka
Świetne zakupy i drzewko pięknie wygląda

Cytat:

Współczuję, ale dla maleństwa trzeba wytrzymać

Byliśmy z mężem na tej szkole rodzenia. Dzisiaj był wykład z pediatrą i położnikiem i powiem wam, że jakoś jestem pozytywnie nastawiona do porodu. Tak jak wcześniej się bałam tak teraz wiem mniej więcej co mnie czeka i myślę pozytywnie. Obym tylko nie spanikowała potem podjechaliśmy do sklepu, ale wybór materacy praktycznie żaden i chyba będziemy zamawiać na necie.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:08   #2142
fasterka90
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie naszego pokoiku tymbardziej że ja miałam inną wizję, wiele rzeczy jest inaczej niż planowałam ale machnęłam ręką bo to wynajmowane mieszkanie i mam nadzieje że niebawem znajdziemy własne i tam zrobimy idealnie.
Ja juz sobie robie zakaz kupowania ubranek, pewnie jeszcze jakieś dostaniemy, a jak czegoś braknie na większe rozmiary to się później dokupi, na 56 już mam chyba wystarczająco.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 18:02   #2143
lexie42
Zakorzenienie

Mam takie pytanko. Któraś z Was pisała kiedyś o tych kocykach minky, że różnią się one gramaturą. Czy gramatura 290g będzie dobra? Postanowiłam nie kupować pościeli tylko ochraniacz minky i kocyk i szukam właśnie na allegro
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 18:10   #2144
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Bodziaki z Mikim z Pepco natomiast sweterek i bluza świąteczna łowy z Tesco i to w promocji

Co do czkawki u naszych maluszków to nie jest to nic niepokojącego - ostatnio sobie o tym czytałam. Wbrew pozorom dla maluszka nie jest to żadne obciążenia tak jak dla nas dorosłych. Niektóre dzieci w brzuszkach je maja inne to omija, inne mają kilka razy dziennie (jak mój )

no piękne są te bluzeczki,mszę obczaić w tesco ja nie czułam żeby Lenka miała czkawkę,to źle

Cytat:

Trzymaj się dzielnie,napewno dla Zuzi dasz radę i nie wymyślaj że nie zdążyłaś okien umyć i ubranek uprasować, spójrz na to ile masz już zrobiony,pokoik urządzony,wyprawka ogarnięta,jednak opłacało się tak wcześnie szykować wszystko
pisałaś że czułaś przy chodzeniu że szyjka się skraca,możesz napisać co dokładnie czułaś?? bo ja schizuję trochę bo mnie boli przy przekręcaniu się na łóżku,zakładaniu nogi na nogę ,może i więzadła się rozciągają cholerka wie

Cytat:

super się pokoik prezentuje

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Miś i zegar

Kurde, to nieźle mnie oszukałyście
Naczytałam sie o waszych przygotowaniach, wziełam sie w garść i wszystko poprałam i poprasowałam, poskładałam do szafy i komody i teraz co? Za wcześnie?

oj tam, oj tam teraz możesz leżeć i pachnieć i czekać na termin

Cytat:
Maartucha, drzewko i kącik malucha śliczne chcę kupić to samo łóżeczko co wasze

Kochana trzymaj się nie Ty pierwsza masz takie zalecenia, na pewno dasz radę i nic się nie stanie jak okna nie będą umyte a ubranka poprasowane

bardzo fajnie

trochę się podłamałam, bo właśnie mąż dostał w pracy wiadomość, że firma się przenosi i jeszcze maksymalnie 2 miesiące będzie tam pracował

a to nie ma żadnej możliwości żeby mąż też się tam przeniósł czy to za daleko? trochę niefajna sytuacja
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 18:20   #2145
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

a to nie ma żadnej możliwości żeby mąż też się tam przeniósł czy to za daleko? trochę niefajna sytuacja
ah nawet nie doprecyzowałam, że ta firma przenosi się za granicę a nawet na inny kontynent jutro się dowie więcej szczegółów, to znaczy do kiedy będzie pracował i czy dostanie jakąś odprawę... zobaczymy, ale nie wygląda to dobrze, bo jak zacznie nową pracę od połowy listopada to nawet nie będzie mógł wziąć L4 po narodzinach małej albo może być jeszcze gorzej i nie znajdzie nic...

aż mnie z nerwów chyba złapał taki skurcz po boku i nie puszcza
Stary 2015-09-15, 18:34   #2146
wonderka
Zadomowienie

Srebna_smuga trzymaj się, to już końcówka, dasz radę, spokojnie.

Wizaz spoko loko, ja też nic nie prałam jeszcze, jeszcze sporo mam do uzupełnienia w zakupach. Mamy czas.

Październikowymi mamami proszę mnie tutaj nie straszyć

Jak to jest z termometrem, aż taki on nie zbędny?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 19:42   #2147
monic167
Rozeznanie

Wonderko no moim zdaniem konieczność, dzieciaczkom raczej dość często sprawdza się temp. chodźby po szczepieniach może wystąpić skok, i trzeba to kontrolować.
ja kupiłam swego czasu bezdotykowy w Lidlu
Stary 2015-09-15, 19:55   #2148
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Srebna_smuga trzymaj się, to już końcówka, dasz radę, spokojnie.

Wizaz spoko loko, ja też nic nie prałam jeszcze, jeszcze sporo mam do uzupełnienia w zakupach. Mamy czas.

Październikowymi mamami proszę mnie tutaj nie straszyć

Jak to jest z termometrem, aż taki on nie zbędny?
Jak nie chcesz kupować bezdotykowy to taki zwykły przynajmniej trzeba mieć i w małej pupce wtedy można zmierzyć... mało przyjemne ale tak robily nasze mamy i babcie

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Srebrna_smuga, eh dobrze ze wyprawkę skompletowalas, a do okien Tz-ta zagon będzie dobrze, z tego co widzę możesz być naprawdę pierwsza rozpakowana, juz niedługo będziesz tulic córeczkę♥ a przez ten miesiąc odpoczywaj i zbieraj siły

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Fasterka, super zakupy, ten zegar słodki i kącik tez masz przytulny, sliczny ten ochraniacz

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Maartucha, ale ubranka boskie
Stary 2015-09-15, 20:15   #2149
peachella
Rozeznanie

Kurcze, złożyliśmy łóżeczko i niestety musimy wywalić przewijak, za sużo miejsca zajmuje. Kupimy za to nakładkę na łóżeczko do przewijania.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Bede musiala znalezc miejsce na wszystkie kosmetyki i rzeczy podreczne :-/
Stary 2015-09-15, 20:35   #2150
poznanianka1990
Zakorzenienie

Niedawno wróciliśmy ze szkoły rodzenia. Jeszcze po drodze byliśmy odebrać tunikę/sweterek dla małej, który babka z mojej miejscowości wystawiła na sprzedaż (na fb jest taka grupa z tej miejscowości - sprzedam/oddam/zamienię). Jeszcze w Biedronce byliśmy, także padnięta jestem... W dodatku mnie mąż wkurzyl i się poklocilismy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-15, 20:36   #2151
poznanianka1990
Zakorzenienie

Tu zdjęcie tej tuniki. Jak mała z niej na długość wyrośnie to może być zakladany jako sweterek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442342197007.jpg (34,9 KB, 24 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-15, 20:50   #2152
czekooczekolada
Zakorzenienie

Ja mam termometr na podczerwien z microlife ( i bezdotykowy i też można do uszka włożyć i zmierzyć temp ), kupiłam jeszcze w tamtym roku. Myślę że pożyteczna rzecz, nie jest może dokładny w 100% ale chociaż orientacyjnie się wie czy coś nie łapie

Ja byłam dziś w biedr i kupiłam te pampersy z DADY newborn za 9 zł ale tak dumam czy to nie za mała paczka (28szt) i czy nie dokupić jeszcze jednej ? chociaż te newborn chyba krótko się używa, bo te mini już są od 3-6 kg. i krem pielęgnacyjny bambino.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2015-09-15 o 20:51
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:54   #2153
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ja mam termometr na podczerwien z microlife ( i bezdotykowy i też można do uszka włożyć i zmierzyć temp ), kupiłam jeszcze w tamtym roku. Myślę że pożyteczna rzecz, nie jest może dokładny w 100% ale chociaż orientacyjnie się wie czy coś nie łapie

Ja byłam dziś w biedr i kupiłam te pampersy z DADY newborn za 9 zł ale tak dumam czy to nie za mała paczka (28szt) i czy nie dokupić jeszcze jednej ? chociaż te newborn chyba krótko się używa, bo te mini już są od 3-6 kg. i krem pielęgnacyjny bambino.
Ja mam 4 paczki tych pampersow. Mysle ze spokojnie zuzyje. Nawet jak sie urodzi pod 4 kg to te sa do 5 kg.
Stary 2015-09-15, 20:55   #2154
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja się nad nimi zastanawiałam... Co prawda mam jedną paczkę Happy 1 42 sztuki, ale Julcia ma być drobna, więc pewnie 1 będziemy długo używać. W ogóle to się zastanawiam czy 0 nie kupić...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-15, 21:12   #2155
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ja mam 4 paczki tych pampersow. Mysle ze spokojnie zuzyje. Nawet jak sie urodzi pod 4 kg to te sa do 5 kg.
no tak ale skoro mini są od 3-6 kg to też można się zaraz na nie przerzucić

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-15, 21:12   #2156
wonderka
Zadomowienie

Ok. Dzięki. To kupię ten termometr.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:21   #2157
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie Czułam, że ta szyjka jest miękka i że tak dziwnie jest przy chodzeniu...heh...

Cieszę się, że u cynamon i u Assikk wszystko w porządku bo jak widać nie wiele trzeba przy końcówce...

Właśnie mi moralne spadły Ja i bezruch? No jak? ;( Mam nadzieję, że z malutką będzie wszystko dobrze...

Bardzo ładny kącik Bardzo podobają mi się kolory W poniedziałek zobaczę czy brzuszek jest w porządku bo to usg robię z pomiarami w szpitalu. Oby było dobrze bo jeszcze tego mi brakuje..

Jeśli szyjka mi wytrzyma to prawdopodobnie Zuzik będzie z nami 22.10 :X

maartucha ja bym nie dała chyba rady od 20 tyg ;( Przeraża mnie ten miesiąc...ale wiem, że dla naszych dzieciątek musimy
Kochana ostatnia prosta przed nami ! Damy radę ! Jak oglądałam dzis kolejny odcinek 600 gramów szczescia to tylko sie utwierdzilam, że tyle wytrzymałam to musze wytrzymac te kilka tygodni dla mojego Oliwierka z checia bym już go poznała ale jeszcze uzbroje sie w cierpliwosc :P

Matko dziewczyny ja zwariuje z miłości jak On sie urodzi

Kasiula8708 nie ma na to reguly, wlasnie ostatnio odwiedzila mnie znajoma ktora mówila ze w pierwszej ciazy ani razu nie miala a teraz przy drugiej to kilka razy dziennie.

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:58   #2158
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
no tak ale skoro mini są od 3-6 kg to też można się zaraz na nie przerzucić
Jasne ja jak zuzyje te co mam to napewno kupie juz te mini. Dady 29.99 za 78 szt. Cena rewelka tylko zeby sie sprawdzaly.
Powiem Wam, ze na ta chwilę zostało mi tylko jedno pranie do zrobienia. Co ja bede robic jak juz wszystko zrobie hehehe :-D bede sprzatać chate dalej. I tak do listopada :-D
Stary 2015-09-15, 21:58   #2159
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Kochana ostatnia prosta przed nami ! Damy radę ! Jak oglądałam dzis kolejny odcinek 600 gramów szczescia to tylko sie utwierdzilam, że tyle wytrzymałam to musze wytrzymac te kilka tygodni dla mojego Oliwierka z checia bym już go poznała ale jeszcze uzbroje sie w cierpliwosc :P

Matko dziewczyny ja zwariuje z miłości jak On sie urodzi

Kasiula8708 nie ma na to reguly, wlasnie ostatnio odwiedzila mnie znajoma ktora mówila ze w pierwszej ciazy ani razu nie miala a teraz przy drugiej to kilka razy dziennie.

To dobrze po prostu moja z tych nieczkających

Też to oglądałam i aż się popłakałam nad tą maleńką Amelką 620g,jej jakie stópki maleńkie miała,aż się rozczuliłam ile te maleństwa muszą przejść a ich rodzice to nie wspomne

Chyba ciężko tak nic nierobić całe dnie,jak dajesz radę i czym się zajmujesz?
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 22:07   #2160
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Jak nie chcesz kupować bezdotykowy to taki zwykły przynajmniej trzeba mieć i w małej pupce wtedy można zmierzyć... mało przyjemne ale tak robily nasze mamy i babcie

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Srebrna_smuga, eh dobrze ze wyprawkę skompletowalas, a do okien Tz-ta zagon będzie dobrze, z tego co widzę możesz być naprawdę pierwsza rozpakowana, juz niedługo będziesz tulic córeczkę♥ a przez ten miesiąc odpoczywaj i zbieraj siły

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Fasterka, super zakupy, ten zegar słodki i kącik tez masz przytulny, sliczny ten ochraniacz

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Maartucha, ale ubranka boskie

No co wy. Takiemu maluszkowi mozna pod pacha! Ja kupilam bezdotykowy ale jakis felerny mi sie trafil i mierzylam zwyklym. Dopiero pozniej jak dziecko zrobilo sie ruchliwe i nie dalo to kupilismy taki elektroniczny do ucha i jestem bardzo zadowolona. Mam z TT.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Kurcze, złożyliśmy łóżeczko i niestety musimy wywalić przewijak, za sużo miejsca zajmuje. Kupimy za to nakładkę na łóżeczko do przewijania.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Bede musiala znalezc miejsce na wszystkie kosmetyki i rzeczy podreczne :-/

Uuu szkoda
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości