|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Pięknie po prostu pięknie! Zalalo nam łazienkę, malo by brakowało a i ja bym ip dziś odwiedziła.
Była informacja, zeby odkręcić odpowietrzniki, bo od 16 do 18 bedzie napełnianie woda instalacji grzewczych, spoko, coś tam posyczalo wcześniej i tyle. Godzina 22 i słyszę na korytarzu jakby coś plusnelo, a miesiąc temu lala nam się woda z grzejnika w pokoju około 23, juz zasypialismy, ale też coś usłyszałam, wstałam a tam woda, ale na szczęście nie dużo, a teraz? Pomyślałam, że pewnie znowu w pokoju leci i poszłam szybko i o malo nie je.bnelam na płytki na korytarzu, bo woda aż tam wylala i posliznelam się, w skarpetkach jeszcze byłam, ale jakoś utrzymalam rownowage, aż brzuch mnie zabolał, wołam Męża, a w łazience woda ciurkiem cieknie z grzejnika, chodnik, wszystkie ubrania, wszystko mokre, jeszcze całe szczęście ze to leżało, bo sporo jej w to wsiaklo ;/ teraz się nagimnastykowalam i cała łazienkę zmywalismy, spod brodzika dalej wycieka, bo nie mam jak wytrzec ;/ Ja rozumiem, że coś robią, ale skoro do 18 to do 18, albo mogą zaznaczyć, żeby mieć się na baczności cały dzień i noc, No kurde a jakbyśmy poszli spac, albo nikogo w domu już nie bylo?? Ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, ze nie upadlam, przecież ja mogłam się połamać, no i do tyłu bym na płytki upadla, bo tak posliznelam sie, wrrr ;/ Powiedziałam do Męża żeby dzwonił do tego gościa, numer był na informacji podany, żeby niezwłocznie informować, go.w.no mnie obchodzi, ze już 22, to gość powiedział że już z 30 takich zgłoszeń ma i teraz powinno być już dobrze, no ciekawe ;/ Ehh... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-15 o 22:32 |
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
sylwuska dobrze że nic ci się nie stało. Masakra z tymi grzejnikami i że nikt się tym nie przejął wcześniej.
U mnie też odpowietrzali dzisiaj grzejniki, teść miał ich pilnować, ale zapomniał, ze na klatce schodowej też jest grzejnik - całe schody zalane |
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
syylwuska no szczęście w nieszcześciu, że się nie przewróciłaś.
|
|
#3754 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, z inhalatorem zawsze łatwiej a tak nie próbowałam. Inhalator warto zakupić, mojej córce przy katarze inhalacje z soli bardzo pomagają. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() gadałam z TŻ o lekarzu i on mówi że nie ma co się zastanawiać i trzeba już dociągnąć ciąże u niego, zwłaszcza że mam mieć cc. Więc jakieś 3-4 wizyty wypadną mi prywatnie. |
||||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska wszyscy fachowcy wg moich doswoadczen to banda oszustow, dobrze ze sie nic Tobie nie stalo
Kortisia- i tak masz fajnie ze udalo Ci sie takiego lekarza na nfz znalezc- tzn fajnego i kompetentnego |
|
|
|
#3756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale to dlatego, że w ogóle nie farbuję.
Mam zamiar tylko na odświeżenie cięcia iść - jeśli nic nie będzie zwiastowało szybszego rozwiazania to pewnie jakoś na początku / w połowie listopada. Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki by oddział nie był konieczny. ![]() Ja od wczoraj też znów na luteinie i dzisiaj mi ani razu brzuch nie stwardniał. Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zaraz się dogadacie. Swoją drogą manto się chłopu należy - nie wyobrażam sobie jak może mieć tak w tyłku.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-09-15 o 22:55 |
||||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
A Wasi faceci sa tacy ze ciagle sie pytaja jak sie czujes, gadaja z brzuchem itp.
Bo mij to nie- caluje brzuch czasem. Nic a nic nie interesuja go sprawy ibraniowe, wyposazeniowe itp. Tzn powie ze ladne albo nie :p Ale mi to kompletnie nie przeszkadza. Sprzata mi w domu, zakupy nosi. No wg moixh wymagan jest kochany
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
ale za to jak córka się urodziła to wzroku od niej oderwać nie mógł, córeczka tatusia
|
||
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
kalwinka super, że z dzieciątkiem ok.
kortisia ale duże dzieciątko aż jestem ciekawa ile mój Młody waży ![]() sylwuska współczuje takich przeżyć nocnych. dobrze, że TŻ był w domu a nie w pracy. Cieszę się, że jednak się nie przewróciłaś! Ja zamierzam farbować odrosty za około miesiąc i pod koniec listopada co by jakoś wyglądać ![]() 0enedue mam nadzieję, że się dogadacie.. Dziewczyny kciuki za jutrzejsze wizyty!
|
#3760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o wyprawkę to też zostawia mi wolną rękę, ale powie czy coś mu się podoba czy nie, albo doradzi jak go poproszę ![]() Właśnie przed chwilą sam mi powiedział, że musimy w końcu zdecydować się na ten wózek, bo jak się zamawia, to czasami miesiąc na konkretny kolor trzeba czekać, więc fajnie, ze też nie chce odkładać tego na koniec ![]() A Lila chyba wyczula, ze coś się stalo, że się o nią martwie, bo położyłam się i tak mi teraz wywija w brzuchu rękami i nogami, aż brzuch podskakuje kochana moja:Love:Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o co mnie pytalas odnośnie łóżeczka bo nie mogę znaleźć tego posta?
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Karmazynowa tyle dobrego, ze on był
ale już sytuacja opanowana i mam nadzieję, że się nie powtórzy ;/Właśnie jakbym nie zdarzyła jutro napisać, to tez trzymam kciuki za wizytujace jutro!! A co do malowania włosów,veto,ja chyba jeszcze ze 2 razy będę, bo juz spory mam odrost, a chciałabym jeszcze przeciągnąć i potem może na początku grudnia albo pod koniec listopada jeszcze raz ![]() W ogóle tak się ostatnio zastanawiałam czy sobie rzęs nie zrobić, nigdy nie miałam a na w necie widziałam, że fajne i wyglądają nawet nie malowane. Sylwoha Ty coś wspominalas o rzesach, miałaś robione? Polecasz kogos? Jaki to koszt i ile czasu się to trzyma? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem pogłaszcze brzuchola, czatuje na kopa, albo próbuje się skumać z Przemem i coś do niego gada. ![]() Mnie to wystarcza, bo nie lubię takiego słodzenia i cmokania non-stop. W kwestii wyprawki zostawił mi wolną rękę - ciuszków, kosmetyków, ale interesuje się wózkami, fotelikami samochodowymi i tymi takimi trochę bardziej 'męskimi' sprawami. Aaaa i jak do sklepu z zabawkami wchodzi to już przy półkach dywaguje, który samochód zdalnie sterowany będzie fajniejszy. O mnie się fajnie troszczy: pomaga, pyta jak się czuję, nie pozwala dźwigać i się przemęczać. Ogólnie rzeczy ujmując jestem bardzoooooo zadowolona z jego postawy.
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytałam czy zamawialiscie te w sowki z tej firmy Klups czy jakoś tak? Przez allegro, od tego sprzdawcy z Gliwic? jak zlozycie, żebyś pokazała i opinie napisała bo ja też o tym łóżeczku myślę Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam po łebkach.. ale dopiero co teraz usiadłam..
Eh, nie ja nie wiem jak ja to robię, ale nie mam na nic czasu :P Byłam w przychodni po igły i paski testowe do mojego glikometru - no i dopiero w domu się skapnęłam, że mi dali inne paski - i te nie pasują do mojego urządzenia.. tak więc nie mam jak robić jutro pomiarów - muszę jechać do apteki i zrobić dochodzenie czy mi złe wydali, czy recepta była do du.py.. jeśli to drugie to muszę im dostarczyć nową receptę.. od biedy mogę kupić sama ten odpowiedni zestaw, ale skoro mogę mieć za darmo to bez sensu przepłacać.. Przy okazji odebrałam receptę na żelazo, bo wyszła mi też anemia.. masakra z tym.. już psychocznie mam dość problemów.. wiem, że są większe - ale po prostu czuję się przytłoczona tą ciążą.. pierwsza była spoko, bezproblemowa.. mogłam sobie na spokojnie szukać ciuszków, rozwodzić się nad tym jakie gadżety kupic itp - teraz na nic jakoś nie mam czasu i nie ogarniam czasami.. prawdę mówiąc jakoś tak czuję się średnio przygotowana na dziecko.. psychicznie właśnie.. Aha, zaliczyłam szczepionkę na krztuśca - córka była świadkiem i z niepokojem obserwowała jak mnie kłują.. i patrzyła czy będę płakać ale nie płakałam to dziecko w nagrodę naklejkę dostało Syylwuska - dobrze, że nic Ci się nie stało.. bardzo współczuję tej "atrakcji" - masakra!! ja bym chyba usiadła i płakała..
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wyprawki to należy do mnie, ale jakieś sprawy techniczne (wielkość komody) i większe zakupy finansowe konsultuje z nim (fotelik, łóżeczko).. Dba o mnie, jak nie mam siły na sprzątanie, t on sprząta itd Często się pyta jak się czuje "bebol" Dziś mnie wkurzył. Cały dzień fatalnie się czułam- było mi bardzo słabo, ledwo szłam. Jak wracaliśmy z urzędu to podjechaliśmy do wujka TŻ, żeby od niego pożyczyć dmuchany fotel, by lepiej mi się siedziało w domu, bo w pozycji siedzącej bolą mnie żebra. Miał wejść tylko na chwilkę, bo mówiłam że źle się czuje. Nie wziął telefonu więc stwierdziłam, że wejdzie rzeczywiście na 5 minut. wrócił po 20 minutach, zdziwiony, że ja leże na rozłożonym fotelu w aucie. Pytam co on tak długo a on z uśmiechem na ustach, że się zagadał a ja już praktycznie rozpływałam się na fotelu, nawet nie miałam jak zadzwonić po niego bo telefonu nie zabrał
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska dobrze że ci się nic nie stało.
Oenedue jutro będzie lepiej, ehh faceci, co chwila któryś pops daje... Karmazynowa daj znać jak ci na tym fotelu, bo u mnie dwa fotele poszły w odstawkę, na wersalce tez nie mogę siedzieć, została mi jedynie piłka A siedzieć mogę coraz krócej już. Już się zastanawiałam czy nie kupić sobie poduszki rogala...Dobranoc i kciuki za jutrzejsze wizyty!
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska odnośnie firmy Klupś to niektóre mamusie październikowe na łóżeczka narzekały https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post52722994
halwaya brawa za brak płaczu przy szczepionce ![]() dzielna mama dała super przykład ja Cię podziwiam, że dajesz rade z nocną pracą, z opieką nad Evą i tą cukrzycą dasz rade!Cytat:
jutro idziemy o kina i obawiam się, że nie wysiedzę. chyba wezme sobie poduszkę do kina i rozłoże się na kanapie
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-09-16 o 00:04 |
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo foteli- ja musze cos kupic do karmienia-
Co polecacie? Bo w Nocy w pokoju to lepiej byloby mi na fotelu |
|
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia a probowalas plukania zatok? Potrzebujesz do tego spec butelki
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zagotowalabym sie chyba i gościa opieprzyla przez telefon, mialas rację że zadzwonilas, to nie żarty, a jakby Was w domu nie było, powódź gwarantowana i masa problemów. Echh fachowcy, szkoda gadać. Dobrze ze w porę zauwazyliscie wodę. Halwaya masz przeboje z tymi iglami ;/ sprawdzaj teraz już po kilka razy w przychodni te igły i akcesoria zanim odbierzesz, bo tylko Twojego czasu szkoda tak biegać po to. Ja też bym nie darowała i jak należy sie za darmo to bym sama pewnie nie doplacala. Mam nadzieje że bez problemu Ci wymienia Mówisz ciąża Cię przytłacza, i tak cię podziwiam, praca na nocki plus opieka nad córka plus ciąża plus pilnować cukier , szacun ze dajesz radę z tym wszystkim. Ja wierzę że takie sytuację wymagające kiedyś w życiu procentuja i jest lzej, Bóg wynagradza nas za nasza siłę i wytrwałość i to podwójnie. Piszecie o ułożeniu dziecka, uhmm moja ostatnio jak rogalik była zawinieta z główką w dol z prawej strony. A teraz nie mam pojęcia jak jest, bo jak kopie to wszędzie, jak osmiorniczka 28 mam usg to sie przekonam co i jak u małej i ile waży. Wasze pociechy to już duuuuze wow ciekawe jak duza moja bedzie A właśnie piszecie o fotelach do karmienia, też chce jakis kupić wygodny bo nie mamy takiego kąta żeby usiąść i karmić wygodnie dziecko potem. Teraz póki co moge siedzieć, ledzwiowy naparza mnie tylko po spaniu. Poduszki bierzcie żeby było wygodniej. Uhmm i dalej mi Rosman jakoś nie po drodze, dziś chyba sie przejdę to wezmę ta kartę rosne i kupię minikosmetyki. Kciuki za.wizyty dzisiaj dziewczyny ! ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Kalusia - Na zatoki moge ci poradzić nagrzewanie specjalną lampa. Kupujesz zarowke taka ,,kwoke,, promiennik i codziennie nagrzewasz przez określony czas. Baardzo pomaga, z doswiadczenia mówię. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-16 o 11:58 |
||
|
|
|
#3773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A na tych wszystkich pseudo mechaników z pałą ![]() Cytat:
![]() Halwaya ja Cię podziwiam, że dajesz radę tak wszystko ogarnąć. Dobrze, że jeszcze trochę i zaczniesz macierzyński. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie Halwaya- jak planujesz tygodniowe posilki? Siadasz i rozpisujesz sobie? Potem mrozisz bo mieso?
Bo ja sie chcialabym do tego przylozyc. A nie zachodze do sklepu i co tu zrobic na obiad? Nakupuje mase rzeczy bez sensownego planu zizycia o i wkurzam. I tez Cie moja droga podziwiam ![]() A ja dzis masakryczns noc, spac nie moglam, lazilam sikalam. Padnieta jestem. |
|
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Dorosea a cc ze wskazaniem czy na zyczenie?
|
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i oczywiście opinie wrzucę hak tylko łóżeczko złożymy (chociaż to może jeszcze potrwać )
|
|
#3778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poczytam o tych sposobach. Nie mogłam spać przez te zatoki Cytat:
Dołączam się do pytania.
|
|
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
Witam
coś ostatnio brakuje mi energii :/ niby dobrze sie czuje i nie powinnam narzekać ale brzuch ogranicza mnie strasznie :/Co do karmienia to ja nie kupowałam żadnego fotela bo okazało się że najwygodniej karmić mi na leżąco oczywiście mówię o kp
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

gratulacje
robię sobie w misce i przykrywam głowę ręcznikiem

aż jestem ciekawa ile mój Młody waży