Mamusie lutowe - część II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 08:40   #541
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
mi gin kazala zrobic zanim zaczelismy sie starac. wyszlo mi cos 2.3 i kazala zrobic zaraz na poczatku zobaczyc czy nie rosnie. no i uroslo do 2.7 i od razu leki. teraz mam w granicy 1.5 przy lekach.
na rozpisce badan mam ze robi sie w okolicach 6-7 tygodnia

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

ja do tej pory mialam super wyniki a wczoraj odebralam i mam obnizone limfocyty i podwyzzone neutrofile - procentowo, bo ilosciowo ok. Najwazniejsze ze iliosciowo ok. Teraz zastanwiam sie czy to ma zwiazek z moim przeziebieniem aktualnym bo gardlo i katar na calego. Czytalam tez ze limfocyty lubia w ciazy spadac. No i jak procentowo jakies spadaja to inne rosna - to standard. Poki co odchylenia od normy minimalne wiec sie nie martwie

Wiecie ze w USA mialam morfologie robioną raz jedyny na poczatku? i koniec. a tutaj co wizyte wszystkie badania. Mocz tam tez tylko raz na poczatku a pozniej na kazdej wizycie sprawdzali tylko paseczkiem czy nie ma bialka. I powiem Wam, ze takie prowadzenie ciazy jest zdecydowanie mniej stresujace

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Kciuki i za Twoją wizyte!
Mniej stresujące, to fakt. ALe z kolei wiedząc jak jest ciąża prowadzona w Pl pewnie umierałabym ze strachu,że tak o mnie nie dbają

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 08:40   #542
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
witam w środę
Mi też mówili, że wyładniałam i będzie chłopiec, póki co się sprawdziło, szwagierka strasznie zbrzydła w ciąży i miałą dziewczynkę wiec może coś w tym jest. Z kolei moja mama też mówiła, że będzie chłopiec, bo ładniej wyglądam a sama wcześniej mówiła, że w 3 ciążach ładnie wyglądała a urodziła chłopca i 2 dziewczynki więc chyba coś się mija z prawdą.
Co do okręcenia pępowiną to ostatnio sąsiadka namnie nakrzyczała jak pranie wieszałam, że pod linkami chodzę i dziecko przez to się pępowiną okręci. Ale jeden zabobon jest fajny, że nie można niczego odmawiać kobiecie w ciąży, bo Cię myszy zeżrą
A ja dziś o 13:00 mam wizytę u położnej mam nadzieję, że da mi posłuchać serduszka to się uspokoję i wytrwam 2 tyg do połówkowego
Powodzenia na wizytach na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku
Dzieki! W ten zabobon bede wierzyc haha bede mowic kademu jelsi natrafi sie okazja
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 08:42   #543
agaczilla21
Zakorzenienie

Jest tyle możliwych przyczyn rozszczepu że nie wierzę że jakiś nóż ma mieć z tym coś wspólnego...
Ja w ciąży z Mikołajem ładniej wyglądałam, z Lilką tak samo jak zawsze...a teraz?? bo ja wiem...jakiś czas temu teściowa do mnie z komplementem że ładnie wyglądam...nawet nie wiecie jakiego buraka strzeliłam...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 08:43   #544
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Jest tyle możliwych przyczyn rozszczepu że nie wierzę że jakiś nóż ma mieć z tym coś wspólnego...
Ja w ciąży z Mikołajem ładniej wyglądałam, z Lilką tak samo jak zawsze...a teraz?? bo ja wiem...jakiś czas temu teściowa do mnie z komplementem że ładnie wyglądam...nawet nie wiecie jakiego buraka strzeliłam...
ja Cie podziwiam ze jeszcze nic nie powiedzieliscie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 08:45   #545
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mniej stresujące, to fakt. ALe z kolei wiedząc jak jest ciąża prowadzona w Pl pewnie umierałabym ze strachu,że tak o mnie nie dbają
Ale to bylam oja pierwsza ciaza wiec bylo ok ale za to przy porodzie i tuz po opieka ze ojacie. tutaj czytam zupelnie inne wrazenia. no ale, tam wsyztsko prywatne, kosztuje duzo pieniazkow wiec cos za cos

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

w ogole to widatm sie z łożka!
pola wybyla z niania na calodzienny spacer, ja sie kuruje. mialam cos popracowac ale w sumie nie mam duzo roboty w tym tygodniu wiec dzisiaj leze w lozku i szprycuje sie czosnkami, imbirami, cebulami, miodami i popijam domowy rosolek mam nadzieje ze przeziebienie szybko zniknie bo piekna jesien za oknem!
Stary 2015-09-16, 08:49   #546
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Nie chcieliśmy za szybko mówić bo dwóch szwagrów M pracuje tam gdzie on...i od razu by wszyscy u niego w robocie wiedzieli...i od razu chamskie docinki jak by posiadanie dzieci było czymś złym...wkur.ia mnie to jak nie wiem...Mówią że kobiety to plotkary...gówno prawda...u M w robocie jak jeden coś wie to zaraz drugi, trzeci a za niedługo cała firma...nawet ci co pracują w innych krajach w tej firmie...
Stary 2015-09-16, 08:51   #547
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też. Chociaż nie wiem czy nie będzie odwrotnego skutku. Mam nadzieję, że nie poczują się zawiedzeni, że tak późno powiedzieliście.

Mi to w ogóle jakoś smutno. Ciesze się, że mam was ale tak w rzeczywistości to moje znajome, dobre koleżanki wykruszyły się od narodzin Małgosi i nawet nie mam z kim pogadać o zwykłym życiu.

Owszem, mam tych swoich wariatów-przełożonych w pracy z którymi gada się naprawdę na różne tematy ale nie ma to jak druga kobieta.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 08:57   #548
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja też. Chociaż nie wiem czy nie będzie odwrotnego skutku. Mam nadzieję, że nie poczują się zawiedzeni, że tak późno powiedzieliście.

Mi to w ogóle jakoś smutno. Ciesze się, że mam was ale tak w rzeczywistości to moje znajome, dobre koleżanki wykruszyły się od narodzin Małgosi i nawet nie mam z kim pogadać o zwykłym życiu.

Owszem, mam tych swoich wariatów-przełożonych w pracy z którymi gada się naprawdę na różne tematy ale nie ma to jak druga kobieta.
No smutne niestety tak sie czasem dzieje. ja na szczescie nie moge narzekac, nikt mi sie nie wykruszyl. to raczej ja sie czasem wykruszam z imprez itp, ale musze przyznac ze imprezy co weekend i dlugie wyjscia do pubow na piwo są spoko, ale raz na czas - na codzien wole posiedziec w domu, obejrzec dobry film z tz, wypic lampke wina i zjesc cos dobrego
Stary 2015-09-16, 09:01   #549
agaczilla21
Zakorzenienie

Z Mikołajem powiedzieliśmy w 15 tygodniu, z Lilką moim rodzicom praktycznie na samym początku a teściom w 28...teraz wszyscy się dowiedzą jakoś po 20...myślę że nikt zły nie będzie...w końcu każdy ma swoje życie i każdy może sam zadecydować kiedy dla niego jest odpowiedni na coś czas...

Ja praktycznie nie mam przyjaciół...mam jedną przyjaciółkę która studiowała w Krakowie i już tam została...jak M w robocie to siedzę praktycznie sama jak pustelnik bo dzieci to do 20 już zawsze śpią...zresztą są małe że nie porozmawiam z nimi na "dorosłe" tematy...ogólnie to wszyscy poza moją mamą i M mają mnie w dupie...mama czasem zadzwoni, M pisze sms na przerwie, po robocie zawsze gadamy na Skype...a reszta rodziny...jak im coś trzeba to się odezwą...smutne too ale prawdziwe...

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-09-16 o 09:04
Stary 2015-09-16, 09:03   #550
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcieliśmy za szybko mówić bo dwóch szwagrów M pracuje tam gdzie on...i od razu by wszyscy u niego w robocie wiedzieli...i od razu chamskie docinki jak by posiadanie dzieci było czymś złym...wkur.ia mnie to jak nie wiem...Mówią że kobiety to plotkary...gówno prawda...u M w robocie jak jeden coś wie to zaraz drugi, trzeci a za niedługo cała firma...nawet ci co pracują w innych krajach w tej firmie...

ale nie kumam ? co kogo obchodzi ile ktoś ma dzieci ? ma tyle ile chcce i nikomu nic do tego !

nie martw się gadaniem ludzi
mnie denerwowali wszyscy z rodziny z tekstem : no kiedy bedziecie miec dziecko ? bo kazdy juz ma tylko nie Wy ?
A co was to wszystkich obchodzi!! ja miałam plan, studia, ślub, wyjazd za granice, względnie dobra praca i dopiero czas na dzieci. Jak chciałam tak zrobiłam i to jest moja prywatna sprawa

Mia i Tosia <3

Stary 2015-09-16, 09:03   #551
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to bylam oja pierwsza ciaza wiec bylo ok ale za to przy porodzie i tuz po opieka ze ojacie. tutaj czytam zupelnie inne wrazenia. no ale, tam wsyztsko prywatne, kosztuje duzo pieniazkow wiec cos za cos

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

w ogole to widatm sie z łożka!
pola wybyla z niania na calodzienny spacer, ja sie kuruje. mialam cos popracowac ale w sumie nie mam duzo roboty w tym tygodniu wiec dzisiaj leze w lozku i szprycuje sie czosnkami, imbirami, cebulami, miodami i popijam domowy rosolek mam nadzieje ze przeziebienie szybko zniknie bo piekna jesien za oknem!
Ale Ci dobrze! Mnie głowa rypie i mi nieodbrze, ale mała ze mną.

Cytat:

Potwierdzam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 09:08   #552
Zakorzenienie

Cytat:
Z Mikołajem powiedzieliśmy w 15 tygodniu, z Lilką moim rodzicom praktycznie na samym początku a teściom w 28...teraz wszyscy się dowiedzą jakoś po 20...myślę że nikt zły nie będzie...w końcu każdy ma swoje życie i każdy może sam zadecydować kiedy dla niego jest odpowiedni na coś czas...

Ja praktycznie nie mam przyjaciół...mam jedną przyjaciółkę która studiowała w Krakowie i już tam została...jak M w robocie to siedzę praktycznie sama jak pustelnik bo dzieci to do 20 już zawsze śpią...zresztą są małe że nie porozmawiam z nimi na "dorosłe" tematy...ogólnie to wszyscy poza moją mamą i M mają mnie w dupie...mama czasem zadzwoni, M pisze sms na przerwie, po robocie zawsze gadamy na Skype...a reszta rodziny...jak im coś trzeba to się odezwą...smutne too ale prawdziwe...
Stary 2015-09-16, 09:09   #553
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie kumam ? co kogo obchodzi ile ktoś ma dzieci ? ma tyle ile chcce i nikomu nic do tego !

mnie denerwowali wszyscy z rodziny z tekstem : no kiedy bedziecie miec dziecko ? bo kazdy juz ma tylko nie Wy ?
A co was to wszystkich obchodzi!! ja miałam plan, studia, ślub, wyjazd za granice, względnie dobra praca i dopiero czas na dzieci. Jak chciałam tak zrobiłam i to jest moja prywatna sprawa
No niby nic nikogo nie powinno obchodzić...a jednak...potem jakieś chamskie teksty do M czy coś...więc wolimy nie mówić...dla niego i tak ciężkie psychicznie jest to że musi zostawić w pl mnie i dzieci i jechać do roboty...a jeszcze jak ktoś doje*uje na każdym kroku to przyjemne nie jest...więc myślę że zrozumiecie o co nam chodzi...
Stary 2015-09-16, 09:11   #554
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie tez sie wnukow nie mogli doczekac ale kazdy jest gotowy w soim czasie nie ma co sluchac tych komenatzry, niech se gadaja co chca. najgorsze ze czasem ktos sie wiele lat stara i nie wychodzi i wtedy takie komenatzre to juz w ogole potrafia przybic..

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale Ci dobrze! Mnie głowa rypie i mi nieodbrze, ale mała ze mną.

Potwierdzam
No ja mam wolną chate zaraz spuszczam rolety i ide sie zdrzemnac

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
No niby nic nikogo nie powinno obchodzić...a jednak...potem jakieś chamskie teksty do M czy coś...więc wolimy nie mówić...dla niego i tak ciężkie psychicznie jest to że musi zostawić w pl mnie i dzieci i jechać do roboty...a jeszcze jak ktoś doje*uje na każdym kroku to przyjemne nie jest...więc myślę że zrozumiecie o co nam chodzi...
mysle ze w takiej sytuacji zachowalabym sie tak samo. nie rozumiem jak sie tak mozna wpieprzac w czyjes zycie, szczegolnie kiedy wy sami jestescie z niego zadowoleni!
Stary 2015-09-16, 09:12   #555
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
mi gin kazala zrobic zanim zaczelismy sie starac. wyszlo mi cos 2.3 i kazala zrobic zaraz na poczatku zobaczyc czy nie rosnie. no i uroslo do 2.7 i od razu leki. teraz mam w granicy 1.5 przy lekach.
na rozpisce badan mam ze robi sie w okolicach 6-7 tygodnia

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

ja do tej pory mialam super wyniki a wczoraj odebralam i mam obnizone limfocyty i podwyzzone neutrofile - procentowo, bo ilosciowo ok. Najwazniejsze ze iliosciowo ok. Teraz zastanwiam sie czy to ma zwiazek z moim przeziebieniem aktualnym bo gardlo i katar na calego. Czytalam tez ze limfocyty lubia w ciazy spadac. No i jak procentowo jakies spadaja to inne rosna - to standard. Poki co odchylenia od normy minimalne wiec sie nie martwie

Wiecie ze w USA mialam morfologie robioną raz jedyny na poczatku? i koniec. a tutaj co wizyte wszystkie badania. Mocz tam tez tylko raz na poczatku a pozniej na kazdej wizycie sprawdzali tylko paseczkiem czy nie ma bialka. I powiem Wam, ze takie prowadzenie ciazy jest zdecydowanie mniej stresujace

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Kochana mam zawsze takie wyniki w ciąży lekarka mi to samo powiedziała że tak po prostu w ciąży bywa ale to normalne.

Ja mam tak zabity nos że już coraz ciężej mi się oddycha od samego początku ciąży. Też mi lekarka mówiła że niektóre mają taki nieżyt nosa.

Co do zabobonów u mnie to raczej mnie traktuj jak ciut osobę tylko żeby nikt nie poczuł się urażony... niepełnosprawną Patrz pod nogi! uważaj! nie odnoś psa!!!(który waży 4kg) nie dotykaj psa! Ostatnio jak moczyłam się w łazience to panika co tam robię bo cisza Ja staram się funkcjonować w miarę normalnie ale oczywiście uważam na siebie.

Ciuszki przyszły cudowne są jak obfotografuję to się pochwalę

Dziś wolne, mamy pogrzeb taty koleżanki dobrej
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:12   #556
agaczilla21
Zakorzenienie

Moja mama kilka lat temu mówiła że wnuków raczej nie doczeka...teraz ma 2 wnuków, 2 wnuczki i 2 w drodze...
Stary 2015-09-16, 09:18   #557
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

Badzia jestem w takiej samej sytuacji siedzę w domu nal4.mieszkam na wsi obok miasta rodzinnego.i też tu nikogo nie mam teściowa obok.ale żadnej koleżanki .tak żeby z kimś pogadać.przekazane będzie w zimie eh

Dziewczyny ją nadal w luzku jakąś osłabiona dziś jestem strasznie.i na nic sił nie mam
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:19   #558
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość

Co do zabobonów u mnie to raczej mnie traktuj jak ciut osobę tylko żeby nikt nie poczuł się urażony... niepełnosprawną Patrz pod nogi! uważaj! nie odnoś psa!!!(który waży 4kg) nie a! Ostatnio jak moczyłam się w łazience to panika co tam robię bo cisza Ja staram się funkcjonować w miarę normalnie ale oczywiście uważam na siebie.

Dobre,

ja Ci powiem, że u mnie jest zawsze asysta jak się kąpię. Moja Mała lubi się bawić gąbką i "myć" mnie a TŻ jej pilnuje, żeby mnie w tej miłości nie podrapała Korzystaj z tych cichych kąpieli

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:19   #559
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że oni patrzą na normy dla kobiet, które nie są w ciąży. U nas też daleko nie trzeba szukać, ost pani w diagnostyce robiła mi wykład że bez sensu jest robienie tsh, bo ono skacze w ciąży, nosz... chyba dlatego się sprawdza, żeby nie skoczyło ponad normę.

Dzisiaj mam połówkowe, ale się denerwuję

Tak wlasnie patrza na normy ogolne ktore zreszta tez maja wysokie bo az 5.00

Kciukasy, bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez tequillka23 Pokaż wiadomość
A co to takiego zgaga? Nigdy jej nie miałam i mam nadzieję, że mnie ominie. A wiecie, że jua jestem w 19 tyg. i jeszcze nie miałam TSH robionego, nie wiem czemu ale nie miałam... a w którym tyg. to się robi?
No i oczywiście wszystkie macie takie fajne brzuszki

Nie wiesz co to zgaga? I dobrze Niech tak zostanie.

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Słodkie są takie dziewczyneczki U mnie nie ma szans na loczki, bo wszyscy w szeroko pojętej rodzinie mamy proste jak druty

I ja Też mam stresa, ale staram się nie nakręcać. O której idziesz?

Kciukasy dla Ciebie tez kochana, wszystko bedzie ok

Cytat:
Napisane przez Halucynacya Pokaż wiadomość
Basieku1 dzięki! Nie pomyślałam, nawet, że przecież istnieje kawa bezkofeinowa. Uff, ale fajnie

Figa84 stomatolog powiedziała, że bez środka obkurczającego naczynia krwionośne to znieczulenie praktycznie nic nie daje więc tak jakbyśmy robiły bez... Nie wiem jak to zniosę, ale jakoś muszę.

Miniaczek86 absolutnie TSH 3,7 to nie jest norma. Dużo rozmawiałam ze swoją endokrynolog. Dla osób koło pięćdziesiątki to może rzeczywiście. Ogółem lekarze nie bardzo się edukują, nie czytają najnowszych badań odnośnie tarczycy, TSH, hashimoto itp. Zatrzymali się w czasach studiów (10 lat, 20 lat temu?) Osoba młoda TSH powinna mieć w okolicy 1. Do 2,5 jest ok, ale to zależy od objawów, bo to sprawa indywidualna. Nie daj sobie nic wmówić, drąż temat i szukaj dobrego endo!

Dziewczyny, a co myślicie o zabobonie, że jak w ciąży się pięknieje to chłopiec, a dziewczynka zabiera urodę? Od 4 miesięcy w kółko to słyszę, wydaje mi się, że to bzdura wierutna, ale niektóre osoby zarzekają się, że ZAWSZE się im sprawdza

Bzduuuura W pierwszej ciazy wygladalam super, wlosy mialam lsniace, cere gladka jak pupka niemowlaczka I urodzila sie dziewucha chociaz kazdy mowil ze bedzie chlopak. Teraz wygladam jak siedem nieszczesc I czuje, ze tez bedzie baba

Cytat:
Hejo dziewczynki !

no i dzisiaj zaczynam urlop, jak tz wróci z pracy to spakuje auto i ruszamy w Pl
tak sie ciesze! a najbardziej ciekawią mnie moje paczki z allegro których mam cały pokoj u rodziców

Zazdraszczam urlopu I paczek z allegro tez

Cytat:

W UK to samo, tyle, ze morfologie robia ze trzy razy. Mocz sprawdzaja papierkami. Toxo I cytomegalii nie robia wcale jak nie ma wskazan. USG tylko dwa razy, poza tym mierza brzuch takim wichajstrem z XVII wieku . I pare razy sluchaja serca dziecka dopplerem. Zadnych wynikow nie daja do reki to sie czlowiek nawet nie zestresuje

A poza tym to witam srodowo Polowa drogi do weekendu
Corka nas budzi w nocy po dwa razy, juz nie daje rady, podpieram sie nosem. Chce ktoras czterolatke wypozyczyc?
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 09:21   #560
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Badzia jestem w takiej samej sytuacji siedzę w domu nal4.mieszkam na wsi obok miasta rodzinnego.i też tu nikogo nie mam teściowa obok.ale żadnej koleżanki .tak żeby z kimś pogadać.przekazane będzie w zimie eh

Dziewczyny ją nadal w luzku jakąś osłabiona dziś jestem strasznie.i na nic sił nie mam
Kingula to masz dobrze bo przynajmniej blisko jak coś...ja mam do rodziców 41,5 km; do teściów też coś koło tego...tutaj na wsi nie znam nikogo i przez 3 tyg siedze sama w domu z dziećmi...Jutro przyjedzie moja mama to chociaż tyle...

Siasia dawaj tą czterolatkę...mam 3-latka, 2-latkę więc jedno dziecko więcej (w dodatku starsze od moich) nie zrobi róznicy

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-09-16 o 09:23
Stary 2015-09-16, 09:33   #561
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A może którąś mieszka obok mnie albo na tej samej wsi boziu ale by byli super.przypominam że mieszkam niedaleko Skawiny

Fakt teściowa mam za ścianą to duży plus.ale brakuje mi koleżanki nie powiem
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:37   #562
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dokładnie

trzeba patrzec na siebie a nie na innych

Kurcze.... mam nerwa bo nie moge znalesc kapielówek tz !!! jak ja mam go spakowac

Mia i Tosia <3

Stary 2015-09-16, 09:45   #563
Hermi1989
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Wiem co czujecie, mieszkam w obcym mieście, nikogo tu nie znam, przez przeprowadzkę moje wcześniejsze kontakty zwyczajnie praktycznie się pourywały. Telefon czy portale społecznościowe to jest nic. I jak się zastanowić, to moją najlepszą przyjaciółką jest moja najstarsza siostra. Bardzo wiele razem przeszłyśmy i szalenie sobie cenie naszą relację. Szkoda, że mieszka ode mnie godzinę rogi. Ale widujemy się możliwie często. Żal mi niekiedy, że po porodzie nikogo na wyciągnięcie ręki nie będę miała. Teraz mnie to nie przeraża, ale wiecie, tak bezpieczniej się kobieta czuje jak wie, że w razie czegokolwiek może liczyć, że ktoś w momencie się pojawi.

Edytowane przez Hermi1989
Czas edycji: 2015-09-16 o 09:48
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:50   #564
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Kingula to masz dobrze bo przynajmniej blisko jak coś...ja mam do rodziców 41,5 km; do teściów też coś koło tego...tutaj na wsi nie znam nikogo i przez 3 tyg siedze sama w domu z dziećmi...Jutro przyjedzie moja mama to chociaż tyle...

Siasia dawaj tą czterolatkę...mam 3-latka, 2-latkę więc jedno dziecko więcej (w dodatku starsze od moich) nie zrobi róznicy

No ja tez nie bardzo mam kolezanki. Mam jedna, ktora ciagle swiergoli o pracy ze szczegolami. Ja za bardzo nie lubie o pracy rozmawiac. Wolalabym o ☠☠☠☠☠☠☠ach, o zyciu, na Tz ponarzekac Powiem wam, ze ciezko zaprzyjaznic sie za granica.

Dobra to pakuje I wysylam. Ona lubi tako kolo 5 rano sie obudzic, ale Ty I tak juz wtedy pierwsza kawe pijesz

Cytat:
Dokładnie

trzeba patrzec na siebie a nie na innych

Kurcze.... mam nerwa bo nie moge znalesc kapielówek tz !!! jak ja mam go spakowac

Na waleta jest fajnie
Stary 2015-09-16, 09:54   #565
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
No ja tez nie bardzo mam kolezanki. Mam jedna, ktora ciagle swiergoli o pracy ze szczegolami. Ja za bardzo nie lubie o pracy rozmawiac. Wolalabym o ☠☠☠☠☠☠☠ach, o zyciu, na Tz ponarzekac Powiem wam, ze ciezko zaprzyjaznic sie za granica.

Dobra to pakuje I wysylam. Ona lubi tako kolo 5 rano sie obudzic, ale Ty I tak juz wtedy pierwsza kawe pijesz

Na waleta jest fajnie
no wiesz moze w prywatnym basenie ale nie przy np dzieciach :brzyda l:

a ja mierzyłam juz 3 troje i kazdy jeden za maly jest - cycki mi wyłaża bokami

Mia i Tosia <3

Stary 2015-09-16, 09:58   #566
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
no wiesz moze w prywatnym basenie ale nie przy np dzieciach :brzyda l:

a ja mierzyłam juz 3 troje i kazdy jeden za maly jest - cycki mi wyłaża bokami

Hi no tak szkoda dzieci

Ja jakbym w ogole miala cycki to bym chyba toples sie kompala
Stary 2015-09-16, 10:02   #567
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Hi no tak szkoda dzieci

Ja jakbym w ogole miala cycki to bym chyba toples sie kompala

ja to zamiast panikować w co sie ubiore to stoje przed lustrem i podziwiam

ja tez przed ciaza prawie w ogóle nie miałam piersi, najmniejsze aa jakie jest a teraz kupiłam stanik 0 3 rozmiary wiekszy i juz jest ciasny

Mia i Tosia <3

Stary 2015-09-16, 10:03   #568
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo dziewczynki !

no i dzisiaj zaczynam urlop, jak tz wróci z pracy to spakuje auto i ruszamy w Pl
tak sie ciesze! a najbardziej ciekawią mnie moje paczki z allegro których mam cały pokoj u rodziców
ale będzie radości przy rozpakowywywaniu na długo jedziecie ? już tęsknie
Cytat:

Kciukasy, bedzie dobrze

Bzduuuura W pierwszej ciazy wygladalam super, wlosy mialam lsniace, cere gladka jak pupka niemowlaczka I urodzila sie dziewucha chociaz kazdy mowil ze bedzie chlopak. Teraz wygladam jak siedem nieszczesc I czuje, ze tez bedzie baba

W UK to samo, tyle, ze morfologie robia ze trzy razy. Mocz sprawdzaja papierkami. Toxo I cytomegalii nie robia wcale jak nie ma wskazan. USG tylko dwa razy, poza tym mierza brzuch takim wichajstrem z XVII wieku . I pare razy sluchaja serca dziecka dopplerem. Zadnych wynikow nie daja do reki to sie czlowiek nawet nie zestresuje

Corka nas budzi w nocy po dwa razy, juz nie daje rady, podpieram sie nosem. Chce ktoras czterolatke wypozyczyc?
daj do mnie chętnie się zajmę i poćwiczę

agaczilla ja Ciebie doskonale rozumiem gdyby się dało cofnąć czas to nie mówiłabym nikomu do tej pory
nie lubię głupich uwag i tekstów jak wczoraj od teściowej: pokaż brzuch i pytań kiedy w końcu go będę miała ? widziałyście moje zdjęcie nic nie poradzę że mam mały i chyba nie mam na to wpływu ale ręce opadają jak się to słyszy ludzie czasem się nie zastanowią co wypada powiedzieć do kogoś innego szczególnie kobiety w ciąży

a odnośnie pytań: a kiedy ślub? kiedy dziecko? bardzo mnie to wkurzało a teraz staram się udawać że nie słyszę i po prostu jest cisza zawsze będą pytania a jak będzie pierwsze to pytanie a kiedy następne ?

Wczoraj taki ładny wieczór że poszłam z koleżanka na rower ale przyjemnie jak lato jeszcze można poczuć wieczorem
ja 3 dni moja droga do badanka

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:09   #569
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Słodkie są takie dziewczyneczki U mnie nie ma szans na loczki, bo wszyscy w szeroko pojętej rodzinie mamy proste jak druty

I ja Też mam stresa, ale staram się nie nakręcać. O której idziesz?

na 16 a ty?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

ja mam podobnie, tylko u mnie niestety sama się odsunęłam, bo za bardzo mnie bolał mnie widok dzieci

Ja zawsze biadoliłam, że chciałabym mieć większy biust, a teraz narzekam do męża, że już nie chcę i jak kiedyś znowu będę skuczec o większe to mam mi przypomnieć te chwile

Cudowne macie dzieciaki, bardzo lubię o nich czytać

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:17   #570
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Kochana mam zawsze takie wyniki w ciąży lekarka mi to samo powiedziała że tak po prostu w ciąży bywa ale to normalne.

Ja mam tak zabity nos że już coraz ciężej mi się oddycha od samego początku ciąży. Też mi lekarka mówiła że niektóre mają taki nieżyt nosa.

Co do zabobonów u mnie to raczej mnie traktuj jak ciut osobę tylko żeby nikt nie poczuł się urażony... niepełnosprawną Patrz pod nogi! uważaj! nie odnoś psa!!!(który waży 4kg) nie dotykaj psa! Ostatnio jak moczyłam się w łazience to panika co tam robię bo cisza Ja staram się funkcjonować w miarę normalnie ale oczywiście uważam na siebie.

Ciuszki przyszły cudowne są jak obfotografuję to się pochwalę

Dziś wolne, mamy pogrzeb taty koleżanki dobrej
oooo to mnie pocieszylas, dzieki za informacje
ja tez od poczatku ciazy nos zatkany.. hormony ;/ ale teraz to zwyczajny katar od przeziebienia. no ale, dam rade, nie jest zle

moj tata zawsze tak o mnie sie martwi poli nie pozwoli mi dwigac, baniaka z woda 5l nie pozwoli podniesc zeby nie dzwigac, uwazac jak chodze mam, jak grzyby jem to sie upewnia czy moge no ale, wiem ze to z troski

pochwal sie ciuszkami.
przykro mi z powodu taty kolezanki

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Moja mama kilka lat temu mówiła że wnuków raczej nie doczeka...teraz ma 2 wnuków, 2 wnuczki i 2 w drodze...
to sie troche pomylila

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

Kciukasy, bedzie dobrze

no to tam tak samo tylko usg 3 razy + genetyczne jesli chcesz ale wiecej kosztuje. na wizytach mierza czybek macicy od kosci lonowej zwyklym centymetrem i sluchaja serducha doplerem. spokoj i przyjemnosc i zero stresu

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A może którąś mieszka obok mnie albo na tej samej wsi boziu ale by byli super.przypominam że mieszkam niedaleko Skawiny

Fakt teściowa mam za ścianą to duży plus.ale brakuje mi koleżanki nie powiem
jak wpadniesz do krk to mozemy wyskoczyc na kawe

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Mi tez bylo ciezko o przyjaz w usa a mieszkalam tam prawie 4 lata. mialam paru (i tak niewiele) fajnych znajomych,a le to nie to samo co moje polskie przyjaznie. tutaj wrocilam i od razu jest inaczej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości