Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 10:26   #3811
kaszuszka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Hej
Czy mogę do Was powrócić? Pisałam z Wami na początku ale tępo było dla mnie zabójcze i ciężko było mi to pogodzic z pracą i przeprowadzką. Na szcęście już po przeprowadzce i jestem już na zwolnieniu, więc mam więcej czasu dla siebie i oczywiście na wizaż
Przyjmiecie mnie z powrotem ???

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:29   #3812
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Hej
Czy mogę do Was powrócić? Pisałam z Wami na początku ale tępo było dla mnie zabójcze i ciężko było mi to pogodzic z pracą i przeprowadzką. Na szcęście już po przeprowadzce i jestem już na zwolnieniu, więc mam więcej czasu dla siebie i oczywiście na wizaż
No jasne Pisz co u Was Jak dzieciątko?
Stary 2015-09-16, 10:36   #3813
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ech dziewczyny a ja mam kryzys... w sumie od dłuższego czasu czuję się z tym źle. Wiecie, że mamy zakaz seksu i ja się za to obwiniam. Niby mam świadomość, że nie mam na to wpływu, a z drugiej strony nie czuję się kobietą przez to.
No i mam wrażenie, że nasze relacje zmieniły się w takim sensie, że zachowujemy się jak stare dobre małżeństwo, a nie jak młodzi ludzie, którzy w sumie nie tak dawno zaczęli wspólne życie...
Niby mąż się nie skarży- mówi, że rozumie. Nawet często prawi mi komplementy. Ale ja czuję się do d.upy.
Ja też mam takie wyrzuty sumienia. No bo teoretycznie można zastosować inne rozwiązania ale szczerze nie bardzo mnie to kręci jeśli dla mnie to będzie oznaczać zero przyjemności wiem, jestem egoistką

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Hej
Przyjmiecie mnie z powrotem ???rosi:rosi:
Pewnie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Jednak nie chce mi się jechać na tą SR samej
Stary 2015-09-16, 10:40   #3814
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Pewnie ze tak
Jak sie czujesz ?
Jak.maluszek ?

Cytat:
Ech dziewczyny a ja mam kryzys... w sumie od dłuższego czasu czuję się z tym źle. Wiecie, że mamy zakaz seksu i ja się za to obwiniam. Niby mam świadomość, że nie mam na to wpływu, a z drugiej strony nie czuję się kobietą przez to.
No i mam wrażenie, że nasze relacje zmieniły się w takim sensie, że zachowujemy się jak stare dobre małżeństwo, a nie jak młodzi ludzie, którzy w sumie nie tak dawno zaczęli wspólne życie...
Niby mąż się nie skarży- mówi, że rozumie. Nawet często prawi mi komplementy. Ale ja czuję się do d.upy.
Rozumiem Cie doskonale...
Moj tz mowi ze tez rozumie i poczeka ale ostatnio przez ta fluatracje wypalil ze trzeciego bobasa nie bedzie bo on nie wytrzyma pol roku w celibacie...

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja też mam takie wyrzuty sumienia. No bo teoretycznie można zastosować inne rozwiązania ale szczerze nie bardzo mnie to kręci jeśli dla mnie to będzie oznaczać zero przyjemności wiem, jestem egoistką

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Pewnie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Jednak nie chce mi się jechać na tą SR samej

Ja pod tym wzgledem egoistka, tz do mnie ze sie odwdzieczy ale nie pomyslal ze ja nie moge nic a nic bo skurcze podczas orgazmu tez dzialaja na szyjke...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:40   #3815
kalusia87
Zakorzenienie

Wczoraj zamówiłam materac i prześcieradła do kołyski. Dziewczyny, które mają już łóżeczko i materac, materac pasuje wam idealnie? Bo u mnie będzie prawdopodobnie ok 2 cm luzu, mam nadzieję, że wymiary materaca nie są zaniżone bo będzie to jeszcze więcej
Stary 2015-09-16, 10:41   #3816
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Któraś pytała też o planowanie posiłków. To ja kombinuje na cały tydzień.
Planuje mniej więcej. Mój mąż wie, że trzeba zamówić sobie coś na co ma ochotę Jeśli mi powie np w sobotę jak idę na zakupy to nie ma problemu, a ja dzięki temu nie słyszę narzekania, że coś mu tam nie pasuje. Każdy ma co lubi a ja nie mam czasu stać codziennie nad garami. Ochoty też nie. Ale generalnie lubię gotować, przetwory robić, sałatki....
Wymyślam przeważnie 2 maks 3 zupy i z jednego rosołu przygotowuje je. Pomijam koszt produktów, energii i gazu ale dla mnie ważne jest że nie muszę jeść wciąż tego samego, bo nie lubię dłużej niż 2 dni odgrzewać czegoś a wyrzucanie mnie irytuje. Nie to, że dojadam na siłę, bo akurat wolę wyrzucić coś niepewnego niż pochorować się, ale staram się nie kupować bez sensu.
Kombinuję np z udek gotowanych jeśli nie robię potrawki to mrożę i pasztet robię (jeśli ktoś lubi się wysilać) czy pierogi. Makaron ugotowany mrożony albo używam do zupy albo zapiekankę robię. Ostatnio zostało mi trochę gulaszu - dorzuciłam paprykę, makaron, nawet 2 parówki, żółty ser i upiekłam to, moje dziecko było zachwycone a i nam bardzo smakowało. Trochę przegląd lodówki zrobiłam. W słoiku mam pulpety własnej roboty, fasolkę po bretońsku. Nawet jeśli z jakiegoś powodu (np zjemy coś na mieście) nie zjemy tego na bieżąco to nic się nie dzieje spokojnie 2 tygodnie to postoi w lodówce.
Buraczki do obiadu i na zupę też przygotowuję w ten sposób. Małe słoiki na zupę takie większe jako jarzynka do 2 dania. Wkurza mnie, że mam ochotę na barszcz a tu trzeba gotować buraki itd a tak mam już ugotowane i czekają sobie na okazję.

Mnie takiego kombinowania nauczyła skomplikowana sytuacja w domu mąż był bardzo chory, dziecko małe a pracowałam. Musiałam przygotowywać wcześniej bo niania przychodziła i trzeba było zostawić jedzenie to i mężowi podała. Weszło mi w nawyk i nie umiem inaczej.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:48   #3817
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety ja odbieram to tak samo jak Ty I mimo, że zrobiłabym coś dla męża to raczej nie wpłynęłoby to jakoś znacząco na podniesieni mojej samooceny w obecnej sytuacji...

A najgorsze jest to, że nie pamiętam kiedy ostatni raz namiętnie się pocałowaliśmy... Mąż przychodzi i albo krótko pocałuje mnie w usta, albo w czoło...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Moj tz mowi ze tez rozumie i poczeka ale ostatnio przez ta fluatracje wypalil ze trzeciego bobasa nie bedzie bo on nie wytrzyma pol roku w celibacie...
Ja pod tym wzgledem egoistka, tz do mnie ze sie odwdzieczy ale nie pomyslal ze ja nie moge nic a nic bo skurcze podczas orgazmu tez dzialaja na szyjke...
I ja się właśnie obawiam, że mąż mi nie mówi tego co naprawdę czuje...

Cytat:
Wczoraj zamówiłam materac i prześcieradła do kołyski. Dziewczyny, które mają już łóżeczko i materac, materac pasuje wam idealnie? Bo u mnie będzie prawdopodobnie ok 2 cm luzu, mam nadzieję, że wymiary materaca nie są zaniżone bo będzie to jeszcze więcej
Sprawdziłam teraz u siebie i mój przylega od brzegu do brzegu jeszcze nim ruszałam czy się nie przesuwa i nie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Któraś pytała też o planowanie posiłków. To ja kombinuje na cały tydzień.
Planuje mniej więcej. Mój mąż wie, że trzeba zamówić sobie coś na co ma ochotę Jeśli mi powie np w sobotę jak idę na zakupy to nie ma problemu, a ja dzięki temu nie słyszę narzekania, że coś mu tam nie pasuje. Każdy ma co lubi a ja nie mam czasu stać codziennie nad garami. Ochoty też nie. Ale generalnie lubię gotować, przetwory robić, sałatki....
Wymyślam przeważnie 2 maks 3 zupy i z jednego rosołu przygotowuje je. Pomijam koszt produktów, energii i gazu ale dla mnie ważne jest że nie muszę jeść wciąż tego samego, bo nie lubię dłużej niż 2 dni odgrzewać czegoś a wyrzucanie mnie irytuje. Nie to, że dojadam na siłę, bo akurat wolę wyrzucić coś niepewnego niż pochorować się, ale staram się nie kupować bez sensu.
Kombinuję np z udek gotowanych jeśli nie robię potrawki to mrożę i pasztet robię (jeśli ktoś lubi się wysilać) czy pierogi. Makaron ugotowany mrożony albo używam do zupy albo zapiekankę robię. Ostatnio zostało mi trochę gulaszu - dorzuciłam paprykę, makaron, nawet 2 parówki, żółty ser i upiekłam to, moje dziecko było zachwycone a i nam bardzo smakowało. Trochę przegląd lodówki zrobiłam. W słoiku mam pulpety własnej roboty, fasolkę po bretońsku. Nawet jeśli z jakiegoś powodu (np zjemy coś na mieście) nie zjemy tego na bieżąco to nic się nie dzieje spokojnie 2 tygodnie to postoi w lodówce.
Buraczki do obiadu i na zupę też przygotowuję w ten sposób. Małe słoiki na zupę takie większe jako jarzynka do 2 dania. Wkurza mnie, że mam ochotę na barszcz a tu trzeba gotować buraki itd a tak mam już ugotowane i czekają sobie na okazję.

Mnie takiego kombinowania nauczyła skomplikowana sytuacja w domu mąż był bardzo chory, dziecko małe a pracowałam. Musiałam przygotowywać wcześniej bo niania przychodziła i trzeba było zostawić jedzenie to i mężowi podała. Weszło mi w nawyk i nie umiem inaczej.
U mnie chyba największym problemem jest to, że ja nie lubię gotować Znaczy jak mnie najdzie to lubię zrobić coś dobrego i cieszy mnie jak komuś smakuje, ale jak mam to robić codziennie to jestem chora. Muszę kiedyś spróbować takiego planowania, bo może to by było wyjście z sytuacji. Ale chyba jeszcze nie dojrzałam do tego.
Może dziecko i brak czasu zrobią swoje

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-09-16 o 10:43
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:50   #3818
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Cytat:
No niestety ja odbieram to tak samo jak Ty I mimo, że zrobiłabym coś dla męża to raczej nie wpłynęłoby to jakoś znacząco na podniesieni mojej samooceny w obecnej sytuacji...

A najgorsze jest to, że nie pamiętam kiedy ostatni raz namiętnie się pocałowaliśmy... Mąż przychodzi i albo krótko pocałuje mnie w usta, albo w czoło...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

I ja się właśnie obawiam, że mąż mi nie mówi tego co naprawdę czuje...

Sprawdziłam teraz u siebie i mój przylega od brzegu do brzegu jeszcze nim ruszałam czy się nie przesuwa i nie

U mnie chyba największym problemem jest to, że ja nie lubię gotować Znaczy jak mnie najdzie to lubię zrobić coś dobrego i cieszy mnie jak komuś smakuje, ale jak mam to robić codziennie to jestem chora. Muszę kiedyś spróbować takiego planowania, bo może to by było wyjście z sytuacji. Ale chyba jeszcze nie dojrzałam do tego.
No to podobnie mamy na dodatek ja jestem raczej kiepska w takie robótki
Stary 2015-09-16, 10:50   #3819
Ani_qa
Zakorzenienie

Rudaska zapomniałam napisać- śliczny ten ochraniacz do łóżeczka. Czy jest on dość gruby w takim sensie czy dziecko na pewno sobie główki nie ubije?
Bo niektóre w sklepach jak oglądałam to jak się rękę przyłożyło to było czuć szczebelki przez to
Stary 2015-09-16, 10:53   #3820
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

No to będę musiała jakoś zapchać tą przestrzeń. Mam nadzieję, że jak założę ochraniacz i prześcieradło to będzie lepiej
Stary 2015-09-16, 11:00   #3821
rudaska
Zakorzenienie

Witam się przy
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
tej chwili mam po 6 i astygmatyzm, ale zaczynałam od 9, sporego zbieżnego zeza i astygmatyzmu.
Moja wada to pozostałości po zarażaniu gronkowcem złocisty w szpitalu prawdopodobnie
A wskazaniem jest sama wada -astygmatyzm, czy wielkość wady? Nie straszcie bo ja też mam astygmatyzm, a w ciąży robiłam nowe okulary bo mi na kazdym oku moce poleciały x2

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy tam nie podziwiajcie.. bo czuję się jak męczennik.. a w sumie przecież nie jest tak zle. Po prostu lubię pouzalac się troche

Sylwoha - zanim zrobię zamówienie rozpisuje na kartce plan obiadów. Zazwyczaj mięso, które przywoza ma termin 5 dni na przód, więc nie musze mrozic.. czasami jednak wrzucam lub dokupuje na bieżąco - np rybkę noc wcześniej kupię, bo to akurat wolę mieć jak najświeższe.
Halwaya ty to ogarniasz wszystko

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Przyrzekam Wam uroczyście, że zrobię coś sąsiadom albo tym ich psom. Od nocy nie szło wytrzymać, głowa mnie tak napier.dala, że zastanawiam się czy jeszcze żyję. Powiedzcie, co robić z tymi psami sąsiadów?

Mujer nie panikuj tyle
zbieraj dowody i składaj skargę. "Jeśli pies upodobał sobie koncertowanie nocą – w grę może wchodzić odpowiedzialność z art. 51 § 1 kodeksu wykroczeń:
Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny". Wiem co czujesz. Jak moi rodzice mieli psa który mnie gryzł i mojego tż, to ja też chciałam go truć, a tż byłby w stanie go udusić. W końcu powiedział moim rodzicom, że jeśli kiedyś będę w ciąży, to nie odwiedzimy ich dopóki psa się nie pozbędą. W końcu się rozchorował (ale to nie my) i go uśpili. Na szczęście

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
No to sobie pospałam. W ogóle już drugą noc z rzędu nie wstawałam do łazienki

Ale miałam sen głupi. Śniło mi się, że moja mama pojechała za mnie do szpitala i urodziła za mnie córeczkę. I ta córeczka od razu próbowała mówić i nawet jej to wychodziło. A potem okazało się, że ona jest taka maleńka, ma z 1cm wielkości i bawiła się na takiej deseczce, na którą wchodziły inne ludziki o takich samych rozmiarach. W końcu okazało się, że ona gdzieś zginęła, a my wsiedliśmy do pociągu, który jechał do magicznego szpitala, żeby cofnęli czas i żebym sama mogła urodzić dziecko.
Skąd mi się to wzięło?
Ja nie wiem skąd te pokręcone sny. Mi się dzis śniło, że przez brzuch mogłam wyczuć gdzie mój dzieć ma głowę, tułów, nózki, tak jakby wód płodowych nie było a ja leżałam w wielkiej kałuży. A co do erotycznych to miałam ostatnio jeden, ale bardzo intensywny. i to wszystko a miało być tak pięknie pff..

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
U nas dalej ciężka atmosfera . Pierwsza się na pewno nie odezwę .. mam to w .. jestem tylko ciekawa czy tz pamięta ze dzisiaj jest SR i zajęcia z kąpieli .. nie wiem czy iść sama?
No może tż się jeszcze ogarnie. Nie szkoda ci tych zajęć? w sumie dla mnie to ważny temat, jednak fajnie by było jakby tż też wiedział co i jak
Cytat:
Nie przejmuj się. Ja też chciałam, żeby wszystko było tak jak do tej pory. Nie mamy zakazu, ale i tak nie jest to to samo. A teraz to już sobie taki klasyczny sex w ogóle odpuścimy. Ja sex odczuwam zupełnie inaczej, tż mimo że się stara myśli cały czas o brzuszku, żeby było ok. może jakieś przytulanki i inne takie, ale nic więcej

Cytat:
Hej
witaj po przerwie pisz co u ciebie

Cytat:
Mujer nie dokładaj sobie na razie tą cesarką, daj sobie jeszcze czas, jakieś 2 tygodnie. Zrób sobie jakiś wstępny plan działania, może to ci poprawi samopoczucie i trochę zmobilizuje. Codziennie coś i zobaczysz jak się ogarniesz.
Ja też sie martwię że łóżeczko i materac nie będą pasować. A wszędzie piszą, że lepszy materac upchany niż za mały. No ale nie da sie wszystkiego zmierzyć.
Dziewczyny, które prały już ubranka, mam pytanko. Czy prałyście ubranka w 60 stopniach pomimo że na metce było 40? Działo się coś z nimi? Bo moja pralka w programie "ubranka dziecięce" uznaje dwie temperatury 60 i 95, więc pierwsze nastawiłam na razie na program bawełna i 40

Mój tż codziennie rano pisze do mnie sms, od zawsze od kiedy jest za granicą. A teraz pisze dwa, jeden dla mnie i jeden dla Igora który czytam na głos - ojcostwo na odległość
Stary 2015-09-16, 11:00   #3822
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No to będę musiała jakoś zapchać tą przestrzeń. Mam nadzieję, że jak założę ochraniacz i prześcieradło to będzie lepiej
Zobaczysz jak włożysz jak to wygląda
Tak jak piszesz, możesz wsunąć lekko tam ochraniacz jeśli będzie potrzeba
Stary 2015-09-16, 11:01   #3823
kaszuszka
Raczkowanie

Dziękuje za ponownw przyjęcie ! Obiecuję udzielać się częściej.

U nas dziś 29+1 czyli zaczęliśmy ju z 30 tydzień. Starsznie szybko ten czas ucieka. Lekarz po raz trzeci potwierdził, że będzie chłopiec Tydzień temu ważył 1200g więc noszę już małego klocuszka Kolejna wizyta 1.10. Ja czuję się dobrze, dokucza mi tylko ból żeber, szczególnie wieczorem i kiedy czas iść spać
Wyprawka po malutku się kompletuje. Z najważniejszych rzeczy mamy wózek, materacyk do łóżeczka, wanienkę, i troszkę ciuszków. Zamierzam jednak trochę przyspieszyć i zacząć ją kompetować na ostro. Jutro wybieram się w poszukiwaniu szafy do pokoju maluszka.

30/40
Stary 2015-09-16, 11:02   #3824
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska zapomniałam napisać- śliczny ten ochraniacz do łóżeczka. Czy jest on dość gruby w takim sensie czy dziecko na pewno sobie główki nie ubije?
Bo niektóre w sklepach jak oglądałam to jak się rękę przyłożyło to było czuć szczebelki przez to
to jest taka dosyć sprężysta gąbka, 2cm grubości
Kaszuszka jak sobie z bólem żeber radzisz?

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-09-16 o 11:04
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:05   #3825
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

U nas dziś 29+1 czyli zaczęliśmy ju z 30 tydzień. Starsznie szybko ten czas ucieka. Lekarz po raz trzeci potwierdził, że będzie chłopiec Tydzień temu ważył 1200g więc noszę już małego klocuszka Kolejna wizyta 1.10. Ja czuję się dobrze, dokucza mi tylko ból żeber, szczególnie wieczorem i kiedy czas iść spać
Wyprawka po malutku się kompletuje. Z najważniejszych rzeczy mamy wózek, materacyk do łóżeczka, wanienkę, i troszkę ciuszków. Zamierzam jednak trochę przyspieszyć i zacząć ją kompetować na ostro. Jutro wybieram się w poszukiwaniu szafy do pokoju maluszka.
No to faktycznie już kawał chłopa imię już wybrane?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A jaki wózek?
Stary 2015-09-16, 11:09   #3826
Fionka_31
Zakorzenienie

Aniqa my zakazu nie mamy ale rozumiem cię. zle się czuję w swoim ciele, wszędzie widzę cellu. wkurza mnie, że ani się porządnie poocierać nie można, ani nabrać tempa- zbyt często myśli krążą wokół małej czy oby nie za szkodzi, tż tak samo, raz to nawet zaliczył klapę bo się nie mógł skupić. to dopiero było. obydwoje się zle z tym czuliśmy i jakoś tak seksy zeszły na dalszy plan. taki okres jest i trzeba to przetrwać

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

kaczuszka welcome back

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:10   #3827
kaszuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Niestety nie radzę sobie z nim. Zasypiam umęczona ciągłym zmienianiem pozycji i wstawaniem po kilka razy w nocy.

Cytat:
No to faktycznie już kawał chłopa imię już wybrane?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A jaki wózek?
Nad imieniem właśnie debatujemy mamy trzy typy: Hubert, Julek, Kuba. Wózek mamy adamex barletta kolor szary

30/40

Edytowane przez kaszuszka
Czas edycji: 2015-09-16 o 11:20
Stary 2015-09-16, 11:10   #3828
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się. Ja też chciałam, żeby wszystko było tak jak do tej pory. Nie mamy zakazu, ale i tak nie jest to to samo. A teraz to już sobie taki klasyczny sex w ogóle odpuścimy. Ja sex odczuwam zupełnie inaczej, tż mimo że się stara myśli cały czas o brzuszku, żeby było ok. może jakieś przytulanki i inne takie, ale nic więcej

Mój tż codziennie rano pisze do mnie sms, od zawsze od kiedy jest za granicą. A teraz pisze dwa, jeden dla mnie i jeden dla Igora który czytam na głos - ojcostwo na odległość
Nie wiem... może byłoby mi łatwiej gdybyśmy wspólnie podjęli decyzję, że seks w ciąży nie jest dla nas i wolimy zaczekać... Mimo wszystko czuję się winna

Jaki to urocze
Stary 2015-09-16, 11:13   #3829
Fionka_31
Zakorzenienie

tak się zastanawiam nad nawilżaczem powietrza. zimą mamy dość sucho w mieszkaniu, czasem tak, że muszę dodatkowo śluzówkę nawilżać i zastanawiam się jak to na bobiczka mogłoby wpłynąć, bo niby może się pojawić katar i sapka...

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:18   #3830
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

W takim razie gratuluję chłopca
My wszystkie też ruszyłyśmy z wyprawką ostro
Jaki wózek kupiliście?

Cytat:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Aniqa my zakazu nie mamy ale rozumiem cię. zle się czuję w swoim ciele, wszędzie widzę cellu. wkurza mnie, że ani się porządnie poocierać nie można, ani nabrać tempa- zbyt często myśli krążą wokół małej czy oby nie za szkodzi, tż tak samo, raz to nawet zaliczył klapę bo się nie mógł skupić. to dopiero było. obydwoje się zle z tym czuliśmy i jakoś tak seksy zeszły na dalszy plan. taki okres jest i trzeba to przetrwać

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

kaczuszka welcome back
Czyli widzę, że każda z nas w związku z tym ma jakieś wyrzuty w stosunku do siebie...
A jeśli chodzi o ciało... O ile nie rusza mnie to, że na wadze jest więcej, o tyle dziś jak się oglądałam w lustrze i zobaczyłam w jakim stanie jest moja skóra na udach (z tyłu szczególnie) i pośladka to wpadłam w czarną rozpacz
Stary 2015-09-16, 11:19   #3831
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
tak się zastanawiam nad nawilżaczem powietrza. zimą mamy dość sucho w mieszkaniu, czasem tak, że muszę dodatkowo śluzówkę nawilżać i zastanawiam się jak to na bobiczka mogłoby wpłynąć, bo niby może się pojawić katar i sapka...
U nas też sucho strasznie :/ Mam takie nawilżacze na kalorywery, ale co z tego jak u nas zimą kaloryfery pozakręcane Są takie elektryczne nawilżacze, muszę sie rozejrzeć. Mujer może masz jakiś patent?
Stary 2015-09-16, 11:20   #3832
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w domu niby jest ok. Nigdy nie miałam żadnych dolegliwości, więc ja będę obserwować. Ale jeśli u siebie widzisz problem to może warto?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Inki Whisbear już jest Ale w rękach męża póki co, bo kurier nie wiedział jak do nas dojechać i mąż ma go w pracy. Muszę czekać aż do 16:30 żeby go obejrzeć
Stary 2015-09-16, 11:25   #3833
ogolnie
Zakorzenienie

Ja też się przed porodem mam zamiar "wylaszczyć", włosy i tak co miesiąc farbuje,ale chciałam iść na pedikiur i jakieś drobne poprawki na brwiach, henne sama nakładam na rzesy,no i na jakieś pilingi twarzy i maski,rzecz jasna fryzjer podciąć końce ale to już teraz pójdę bo nie niszczą mi się włosy i nie muszę czesto ciąć.

Dziewczyny z zakazem ja wam szczerze współczuję,sama chyba bym nie dała rady psychicznie. Nawet teraz kiedy "grafik"mamy podobny do sprzed ciąży czasem mam wyrzuty że już nie mogę tyle co kiedyś bo sapie i się męcze,kapie ze mnie pot,a na dole susza:/ ostatnio tylko na jeźdzca mi pasuje :/ czuje się ograniczona że nie mogę tak fikac jak kiedyś.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:26   #3834
kalusia87
Zakorzenienie

Ale mnie to wkurza, kiedy zamawiam coś na allegro i nie dostaję żadnego nr nadania ani nic. Przecież to jest kilka sekund bo firmy i tak pewnie zamawiają kuriera przez internet. Jeśli zamawiam pocztą/inpostem to pal licho bo mogę sobie podjechać ale jeśli kurier mi nie dostarczy paczki to mam problem
Stary 2015-09-16, 11:34   #3835
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
My niby zakazu nie mamy, ale mi się po prostu najnormalniej w świecie nie chce. A jak już mi się zechce, to się okazuje że nie jest tak jak powinno i albo cały czas narzekam, albo warczę, że boli i czasami wolę po prostu pójść spać. I też czasami mam wyrzuty sumienia, bo zdaję sobie sprawę, że to przeze mnie, ale co ja mogę z tym zrobić? Mam tylko nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
A jeśli chodzi o ciało... O ile nie rusza mnie to, że na wadze jest więcej, o tyle dziś jak się oglądałam w lustrze i zobaczyłam w jakim stanie jest moja skóra na udach (z tyłu szczególnie) i pośladka to wpadłam w czarną rozpacz
A ja codziennie jak się przebieram do spania, robię to na siedząco na przeciwko szafy z wielkim lustrem. I wyglądam jak hipopotam skrzyżowany z wielorybem. I na dodatek tak się czuję i tak się ruszam. Właśnie jestem po zdejmowaniu hybryd ze stóp i jestem cała spocona i wszystko mnie boli, bo nie mam się jak zgiąć. A wczoraj po przejściu ze sklepu tak sobie uda obtarłam (jedno o drugie), że nawet spać normalnie nie mogłam, bo piekło I to jest problem, bo już powoli nic zrobić nie mogę, bo albo się zazipię, albo po prostu nie mam jak, bo za dużo mnie ;/

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:34   #3836
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie to wkurza, kiedy zamawiam coś na allegro i nie dostaję żadnego nr nadania ani nic. Przecież to jest kilka sekund bo firmy i tak pewnie zamawiają kuriera przez internet. Jeśli zamawiam pocztą/inpostem to pal licho bo mogę sobie podjechać ale jeśli kurier mi nie dostarczy paczki to mam problem
Mi zazwyczaj wysyłają, ale też się wkurzam jak sprzedający żadnego info nie wyśle :/

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
My niby zakazu nie mamy, ale mi się po prostu najnormalniej w świecie nie chce. A jak już mi się zechce, to się okazuje że nie jest tak jak powinno i albo cały czas narzekam, albo warczę, że boli i czasami wolę po prostu pójść spać. I też czasami mam wyrzuty sumienia, bo zdaję sobie sprawę, że to przeze mnie, ale co ja mogę z tym zrobić? Mam tylko nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy...
Ja też mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy, tylko znowu po porodzie obawiam się tego, że długo mi zjedzie zanim będę gotowa i znów z tego powodu będę się winić :/

Wrzucam Wam filmik do 'pierwszego tańca'- fajny pomysł
https://video.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/...6b&oe=55F9543A
I mega podoba mi się suknia PM
Stary 2015-09-16, 11:36   #3837
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer ja plukalam jala neti :p ale nic mi soe nie stalo i dlugo tego nie robilan
Ale jak sobie kropnelan olejku z granatu to myslalam ze mi wypali zatoki- tylko jak dobrze sie oddychalo

Ja po wizycie, wszystko oki- skurcze zadne doktor pochwalil w sumie za wage :p
I tak to- za 3 tyg podgladamy :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:39   #3838
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mujer ja plukalam jala neti :p ale nic mi soe nie stalo i dlugo tego nie robilan
Ale jak sobie kropnelan olejku z granatu to myslalam ze mi wypali zatoki- tylko jak dobrze sie oddychalo

Ja po wizycie, wszystko oki- skurcze zadne doktor pochwalil w sumie za wage :p
I tak to- za 3 tyg podgladamy :p
Super! A co do wagi to chyba obstawiałaś inny scenariusz, a tutaj pochwała
Stary 2015-09-16, 11:40   #3839
kaszuszka
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie gratuluję chłopca
My wszystkie też ruszyłyśmy z wyprawką ostro
Jaki wózek kupiliście?
Wiem czytałam o Żanecie, trzymam za nie kciuki! Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze !
Wózek to adamex barletta 3w1 szary

30/40
Stary 2015-09-16, 11:43   #3840
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem czytałam o Żanecie, trzymam za nie kciuki! Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze !
Wózek to adamex barletta 3w1 szary
O, to ładny wózek
Adamex ma w ogóle ładne wózki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości