|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Cytat:
|
|
#4802 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym roku w ogóle jakoś sporo cc. Gin mówiła że w szpitalu gdzie pracuje większość problemowych porodów kończących się cc.może te hardcorowe temperatury miały wpływ. W końcu to jakaś amomalia więc obojętna na organizm nie byla
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
Mój synek waży 3330g
liczymy z moja lekarka ze do 3500 dojdzie za tydzień.1 dzień do terminu, przenoszę na bank a ciekawe ile potem na oddziale się jeszcze naczekam ![]() A w ogóle mam w domu duże dziecko tzn mamę, ogłosiła właśnie strajk głodowy. Mówi ze sie lepiej czuje ale w ogóle tego nie słychać ani nie widać, nie chce jeść i nie pozwala zadzwonic ani po pogotowie ani po lekarza prywatnie nawet... Zwariuje poprostu! |
|
|
|
#4804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a codziennie mam starcha, że to już zaraz, wczoraj kilak razy złapały mnie takie straszaki, że ledwo przypomniało mi się jak się oddycha. I jak oddychałam brzuszkiem, to mówię "Matyldo poczekaj jeszcze w brzuszku, jeszcze tydzień, mamusia prosi" Wieczorem jak mi się spinał brzuszek zrobiłam sobie duży kubek melisy i poszłam spać co nie było takie łatwe, bo moja mała ćwiczyła wygibasy Cytat:
Cytat:
Spokojnie, jak dojdziesz do siebie, to ruszysz na długieeeee spacery, będziesz mogła ćwiczyć itd. to będzie łatwiej. A patrząc w lustro powinnaś widzieć w nim kobietę, która urodziła małą ludzką istotę. Powinnaś być z siebie dumna !!! |
|||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4806 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A narzekać nie zamierzam, teraz to tęsknię nawet za zgagą Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rodzinie to powiedz, że jak urodzisz to ogłosisz i koniec pytań... To na pewno wkurzające. Ja się wkurzam jak mi karzą szukać pracy, no bo się "okazja " do tego zrobiła... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie był glutek z krwią rano nie wiem czy to nie jakaś część czopa , bo teraz znowu czysto. Umylam 4 małe okna, bo na te nie trzeba drabiny, na drabinę nie wchodzę bo jestem za bardzo niezgrabna. Chce jeszcze wytrzeć podłogę w łazience, musze tez iść do sklepu po jajka na obiad. Taki plan na dziś
|
|
#4808 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie próbowałam to wymówić jak napisałas... I sama z siebie zaczęłam się smiac
podziwiam wymowę tego języka
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się - noc trochę cięższa bo mały marudził ale jest ok. Jadę dzisiaj po stanik do karmienia.
Aha i chyba pleśniawki to po prostu plamki mleka uffff! Meneq - śliczne imię
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, wymowa jest banalna. Trudne, bo inne niz w polskim, ale nie takie, ze nei do wymowienia, sa jedynie cztery dzwieki. Przez weekend wymowe prawidlowa mozna opanowac. Smiej sie: smiech to zdrowie!! |
|
|
|
|
#4811 |
|
Wtajemniczenie
|
Merry
A to inna sprawa. Moje zniszczone to nie są. Mają plamy, ale wielkości max pół cm i zwykle w takich miejscach co nie widać. Nie fajnie dostać takie ubrania o których piszesz... To w ciuchlandzie często lepsze można znaleźć... O to się opłaca ten laktator. Meneq Fajnie, że imię ma znaczenie. Nasz mały ma imię po pisarzu i wielkim dowódcy :p. Wiem mam narąbane w głowie. U nas mały od rana co zje to ulewa. Najpierw całe plecy obrzygał mężowi a potem chciał cycka to mu wyjelam i oczywiście całą pościel uswiergolil.... Łącznie z moimi spodniami. Teraz śpi. Niedługo do pediatry jedziemy po skierowanie do ortopedy i kardiologa.....
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie male biale kropki? Dzk, nam tez sie bardzo podoba. Ruri dzis pepek odpadl. panno Izabelo pozniej Ci napisze wyjasnienie, ok? |
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meneq imię podoba mi się bardzo i nie wiem czemu ale kojarzy z jakąś bohaterką z anime :-P tylko nie pamiętam której ;-)
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że pytam, ale czy ona jest stara i ma już jakieś problemy umysłowe, czy to po prostu jej fanaberie? No bo niektórzy starzy ludzie już dziecinnieją... i trzeba to jakoś akceptować. Ale jak to młoda, zdrowa (w ogólnym sensie) kobieta ma takie fochy to już by mnie wkurzało...
|
#4816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z mamą współczuję, ale jak ma dojść do siebie jak nie bedzie jadla. A był ten lekarz w joncu wczoraj bo nie wiem czy coś przegapilam ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie wiem jak z moim czopem. Ze względu na upławy brałam czopki ale już czasami nie wiedziałam czy to upławy czy czop.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4818 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale imię śliczne, szkoda ze w pl nie ma takich ostatnio poznałam dziewczynę o imieniu Kiara- chodzilysmy razem na prawko. Super kobitka ale mówi ze nie miała lekko z powodu innego imienia...Cytat:
Na moja cichą skargę ze bardzo boli mnie glowa usłyszałam ze to tylko znak ze mi dupa rośnie. Kochana ![]() Cytat:
Nie było bo nie pozwoliła wezwać... |
|||
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na twoim miejscu to olała. Wiesz gdyby była niedolezna staruszka to trzeba by ją karmić itp. Ale to świadoma kobieta. Ty masz swoje troski. Nie jesteś jej matką, nie uszczęśliwiaj jej na siłę.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Tez chce mieć za tydzień bobaska. Jutro termin i wizyta u gina... Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ja po wczorajszej wizycie pozamykana... Byle do 23
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kurcze to z tą miętą nie wiedziałam... to już nie będę pić, dobrze że powiedziałaś ![]() Sklep zaliczony, jeszcze kupiłam sobie w Pepco dresy za 30zł i baleriny za 20zł hihi Idę szorować podłogi.
|
||
|
|
|
#4823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie dostałam opier dol ze Tz po powrocie z pracy pije kawę do obiadu i ze jak on śmie bo u nas w domu się pije ok 16.30! Ja chyba potrzebuje psychologa do pogadania... |
|
|
|
|
#4824 |
|
Konto usunięte
|
Szymek właśnie wyszedł na pierwszy spacer z tatą i babcią
Ja myślałam rano, że się dobrze czuję, ale wystarczyło postać 10 minut i momentalnie mi się słabo zrobiło |
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu szukałabym jakiegoś mieszkania do wynajęcia żeby odciąć się od matki i zacząć żyć swoim życiem.
|
|
|
|
#4826 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, że nie jest to łatwe, ale odetnij się od tego, spróbuj zrelaksować. To może pomóc Cytat:
Nie to nie, niech robi co chce. Może za bardzo się nią przejmujesz i ona to wykorzystuje. Cytat:
no dobra zaraz się zbieram i jadę do miasta, a potem na warsztatu ze szkoły rodzenia o aktywnym porodzie. a od jutra do soboty będę chodzić na zajęcia z konstrukcji i modelowania odzieży. Tak więc w tym tygodniu nie mam kiedy rodzić ![]() [QUOTE=ridja devojka;52784019]Ja bym na twoim miejscu to olała. Wiesz gdyby była niedolezna staruszka to trzeba by ją karmić itp. Ale to świadoma kobieta. Ty masz swoje troski. Nie jesteś jej matką, nie uszczęśliwiaj jej na siłę. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
trochę mnie nastraszono tym przedwczesnym porodem, ale jak widać, na strachu się skończyło. A jak jest szansa, że dotrwam do terminu, to się cieszę. No i przyznaję jakaś część egoistyczna jeszcze we mnie siedzi, która się cieszy z leniwych poranków, że mogę spokojnie zjeść śniadanko, napić się kawy, przejrzeć gazety. Wieczorem poczytać książkę, obejrzeć film. Ok jak mi stopy puchną, jak biodra bolą, jak idę jak pingwin i do tramwaju wdrapuję się jak emerytka, to marzę by urodzić. Ale jak sobie pomyślę o porodówce i bólu przez nie wiadomo ile godzin, to jakoś mi się nie spieszy do rodzenia
|
||||||
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
a mojemu małemu to coś ostatnio go chyba straszyyy
je i płacze jakby był dalej głodny.. :/ ulewa i dalej płacze :/ i tak w kółko :/ w łóżeczku to nie chce leżeć :/ płacze.. wezmę go do siebie i cisza no ale kurde .. nie mogę z nim spać :/ tzn on zasypia na mnie na moim brzuchu i on śpi a ja czuwam żeby nie spadł czy coś :/ dzisiejsza noc była do dupy :/ non stop tylko płacz :/ ocipiejeee :/
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
o kurza melodia październikowe mamy wzięły się za rodzenie
|
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
zaraz nas przegonią :P
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dranie
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
liczymy z moja lekarka ze do 3500 dojdzie za tydzień.
Ciągle muszę pić miętę.