|
|
#2341 |
|
.
|
Dot.: Jesienne odchudzanie :)
ja ćwiczę na orbitreku.
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Patastu jak robisz tą rybkę na parze? Bo też mam garnek, ale jakoś nie przepadałam za nią, nie wiem, może źle doprawiałam czy coś, zdecydowanie wolę grillowaną
Co do Mel B to też lubię jej energiczność, ale najlepiej chciałabym, by efekty były widoczne na JUŻ co jest nierealne, do wszystkiego potrzebny jest czas i niezwykła motywacja. |
|
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Za mną T25 + skakanka + brzuszki (nie polubiłam programu "Total body circuit", bo jak dla mnie za dużo ćwiczeń z pompkami, moja podłoga nie pozwala mi na takie "skakanie pompkowe" , jest za śliska )Wgl to wy też macie taką czerwoną twarz po ćwiczeniach? bo u mnie to masakra xD jeszcze mam różowy stanik sportowy i wyglądam jak świnka
Edytowane przez Kuroiyuuki Czas edycji: 2015-09-16 o 12:05 |
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Ja czasami chodzę na orbitrek na siłownię, tzn. w te dni, kiedy albo nie ma albo nie wyrobiłam się na zwykły fitness, ale traktuję to raczej jako podtrzymywanie kondycji.
Ogólnie ćwiczę z Natalią Gacką czym wzbudzam powszechną radość, bo dokładnie tak jak Gackiej, mnie także zawsze towarzyszy kot ![]() |
|
|
|
|
#2345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie jak wyglądasz w tym staniku, bo mam różowy obwód w staniku i czarne łaty i też mam twarz jakbym z pieca wyszła W ogóle jak tak stanę sobie w lustrze po treningu i widzę włosy rozczapirzone, wylewający się tłuszcz spoza tego stanika i cellulit i ta twarz to załamka |
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
skazana_na_bluesa Długo już ćwiczysz na orbitreku ? Wiem, że jest on świetny, bo nie obciąża tak stawów jak zwykłe bieganie, ale mam wrażenie, że jak na nim ćwiczę to powiększają mi się łydki, puchną czy co ?!
alarunka Ja z reguły na parze robię łososia, przy nim nie ma dużo roboty, bo niedoprawiony z reguły wszystkim smakuje. Dodaję zawsze sól morską, sól ziołową, pieprz, tymianek, czasami zioła prowansalskie (nacieram w sensie), skrapiam to oliwą, powinno się też skropić sokiem z cytryny z tego co mi wiadomo, ale ja tego nie praktykuję. Zazwyczaj eksperymentuję z tymi przyprawami. Dzisiaj robię filety z pstrąga na parze. Zazwyczaj piekę dorsza, pstrąga ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, ale dzisiaj zdecydowałam się na przysmak z parownika. Można na filet położyć pomidorki, ser mozarella i już jest coś innego, jak z tym zapieczesz lub zaparujesz, to na pewno będzie dobre
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki sam widok mam jeszcze jak zdejmę pas, to już wgl, jakby ktoś mnie wodą oblał Jestem ciekawa po jakim czasie będzie widać jakieś efekty, to zawsze jakoś zmobilizuje i nie będę myślała, że na marne staram się
|
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie! Siedzę sobie w pracy, przychodzi do nas kobieta i mówi do mnie: "Ooo czy ja dobrze widzę, będzie miała pani dzidziusia?" Co ja z sobą zrobiłam?! Od razu wyszukałam forum o odchudzaniu i znalazłam Was
Czy mogę się dołączyć?
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Kuroiyuuki Czas edycji: 2015-09-16 o 14:13 |
|
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na nie niestety trzeba poczekać.. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
Na fitness chodzę od lutego, Gacką robię od początku maja + fitness 2x na tydzień + w bieżnia/orbitrek 1x tydzień
Celem było zrzucenie 5 kg, dlatego miałam też dietę, a teraz już nie zwracam uwagi na wagę, tylko chcę poprawić wygląd brzucha, podnieść pupę i pozbyć się "pelikana" z ramion. Ogólnie ramiona to mój największy problem i wiem, że powinnam zacząć ćwiczenia siłowe, ale jakoś tak samej mi głupio na siłowni. |
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, najważniejsze podam jutro rano, jak się zważę
Mam 24 lata i "siedzącą" pracę. 169 cm wzrostu i podejrzewam, że blisko 80 kg Liczę, że z Waszym wsparciem mi się uda. |
|
|
|
|
#2354 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko jak byś mogła to proszę jak dla laika, bo słaby ze mnie kuchcik dopiero się wprawiam, mama mnie rozpuściła.. ![]() Cytat:
A jesli chodzi o buraka to oczywiście, za każdym razem! A ja jeszcze mam dosyć jasną karnację, więc juz wgl taka świnka xD Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Chociaż spotkałam się też i z takimi co się odezwą, poprawią technikę, zwrócą uwagę na różne szczegóły, fajni Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
Z grillowaniem akurat mi się poszczęściło poprzez kuchenkę mikrofalową, która ma osobną opcję grillowania 100%, więc tylko przyprawiam przyprawą do ryb, solą, ziołami i wsadzam do mikrofali, włączam program i robi to za siebie. A jeżeli chodzi o piekarnik to zawsze kładę na papier czy folię oczywiście tak samo przyprawioną i ustawiam termoobieg z funkcją grill.
|
|
|
|
|
#2356 |
|
.
|
łydki mogą puchnąć jeśli się wcześniej mało ćwiczyło. za jakiś czas powinno to minąć. tak samo przy zrobieniu przerwy kilkudniowej. no i najważniejsze, że efekty są jak się trzyma dietę.
do tej pory ćwiczyłam na orbitreku na siłowni, ale chcę coś kupić do domu, żeby móc w wolnej chwili ćwiczyć.
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
dziś u mnie dietowo nieźle, jeszcze czeka na mnie T25 ![]() Larissa, zapraszamy, razem damy rade ![]() Sent from my C1905 using Tapatalk
|
|
#2358 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jutro buty zmienię, mają bardzie "szorstką" podeszwę, może to coś da Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jakie zmiany w diecie poczyniłyście?
Ja jutro piekę chleb na zakwasie
|
|
#2360 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie dzisiaj dietetycznie dobrze, nawet na mieście wybrałam zdrowy obiad a nie wizytę w mcdonaldzie (chociaż kusiło )Cytat:
![]() Ja mam orbitrek, nie zauważyłam żeby mi łydki puchły, ale to może dlatego, że mam je bardzo masywane .Kurcze kiedy czytam jak ćwiczycie to mi się głupio robi że ja nie. Ale na swoją obronę dość dużo dzisiaj chodziłam. Ćwiczenia chcę włączyć w przyszłym tygodniu. Szkoda, że mam mały pokój w mieszkaniu bo wzięłabym ten orbitrek, ale za to mam tam steper i trzeba zacząć na nim ćwiczyć (i wyrobić tyłek )
|
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Wam to fajnie, wy mozecie jakies ćwiczonka itd a ja po cc miesiac i nic nie moge chociaz z butow juz mnie wyrywa
hmmm ile to jeszcze trzeba czekac? Ja z kakao teraz przezucilam sie na capucino, przynajmniej mniej kaloryczne
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Chociaż powiem szczerze, że teraz to już jest spoko, bo odkryłam, że im więcej ćwiczę, tym lepiej się czuję. I motywuje mnie to, że widzę, jak zmienia się moje ciało. Robię sobie fotkę co miesiąc i fajnie jest obserwować zmiany
|
|
|
|
|
#2363 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm...za mną to różnie, bo z racji, że we wakacje sama mieszkam, bez współlokatorki, to nie mam problemu, żeby sobie coś odmówić, jem więcej warzyw, sałatek, pieczywo tylko ciężkie, razowe, wafle ryżowe, jeśli ser to tylko mierzwiony-w sumie i tak bardziej mi smakuje niż te grube plastry itd., a jak "grzeszę", to tylko np. ciastkiem BelVita. Gorzej będzie w październiku Cytat:
wyciągaj steper i do bojuuu! ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2365 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
W piekarniku 180 stopni ok. pół godzinki, a w kuchence mikrofalowej tak do 40 minut z funkcją grill. Oczywiście w trakcie obracam.
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Buu, dziewczyny :< Dziś nie mój dzień i nie wiem co się dzieje...
Mam nadzieję że to chwilowe załamanie i to minie, bo zupełnie dziś nie mam energii!! Od 4.08 robię Chodakowską (w cyklu 2dni Skalpel- jeden dz. coś innego-2 dni skalpel- coś innego) mam już za sobą 7 treningów i już mnie tak ćwiczenia nie męczą nawet ... A dzisiaj ZERO entuzjazmu, ale postanowienie to postanowienie, przebrałam się, włączam filmik i wytrzymałam tylko 10min... :< Nie ze zmęczenia, nawet nie zdążyłam się spocić. Po prostu ku*wica jakaś mnie wzięła, jak Chodakowska przez swoje gadanie źle liczyła pozostałe do końca ćwiczenia razy, zaczęłam przeklinać (co dotąd też mi się nie zdarzało) i musiałam przestać bo zebrało mi się na płacz... :< Po prostu... nie mogłam ruszyć dalej... Boję się że jutro znowu tak będzie :< dziś w dzienniczku zapisałam z małym tylko ptaszkiem wykonania zadania na dzisiaj że 1/4 ćwiczeń ale jak tak dalej pójdzie to wszystko runie i wrócę do punktu wyjścia szybciej niż zajęło mi dotarcie gdzie teraz jestem. Co robić? ;-; Jakieś sposoby na upadek woli? Nie chcę się poddać! |
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my C1905 using Tapatalk
|
|
|
#2370 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was kobietki
![]() Jestem w trakcie odchudzania, ale zaczynam tracić motywację, więc się do Was dołączę. Mam 170 wzrostu, a moje BMI zawsze wahało się między normalnym a lekką nadwagą (nie ukrywam, że jest w tym zasługa słodkości, do których pałam miłością namiętną). W ciągu dwóch miesięcy udało mi się stracić 4kg, ale wciąż mi mało. Według wskaźników dobra waga przy moim wzroście to 54-71 kg, ale ponieważ zawsze byłam krąglejsza, uszczęśliwiłoby mnie w pełni 60kg.Życzę Wam dziewczyny dużo motywacji i szybkich efektów! 71->67--->60 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

)

Wyobrażam sobie jak wyglądasz w tym staniku, bo mam różowy obwód w staniku i czarne łaty i też mam twarz jakbym z pieca wyszła 

jeszcze jak zdejmę pas, to już wgl, jakby ktoś mnie wodą oblał

Tylko jak byś mogła to proszę jak dla laika, bo słaby ze mnie kuchcik
dopiero się wprawiam, mama mnie rozpuściła..
hmm...za mną to różnie, bo z racji, że we wakacje sama mieszkam, bez współlokatorki, to nie mam problemu, żeby sobie coś odmówić, jem więcej warzyw, sałatek, pieczywo tylko ciężkie, razowe, wafle ryżowe, jeśli ser to tylko mierzwiony-w sumie i tak bardziej mi smakuje niż te grube plastry itd., a jak "grzeszę", to tylko np. ciastkiem BelVita. Gorzej będzie w październiku
wyciągaj steper i do bojuuu!