![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
hej
tż mówił że Karol dziś do przedszkola wbiegł w podskokach kilka kroków przed nim ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Filip jak zobaczył powiedział: chcę takie. No ale jak zobaczyłam cenę to jednak trochę drogie. Znalazłam tylko ten zestaw do sałatki za 70zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
Ehh chyba jednak jakiś wirus. W niedzielę spokój ale wczoraj i dziś biegunka. Od rana już 6 razy się zalatwial
Despa na rota nie szczepilismy,tylko te obowiązkowe
#754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moderna, fajny ten zestaw. Choć ja drewnianych nie moge kupować, niestety K ostatnio ma faze na rzucanie. Nie musze wspominac chyba, jak rzucił Garnuszkiem na klocuszek koło głowy Z ![]() -------- Kot mi się zatruł, jakbym nie miała co do roboty to trzeba jeszcze do weta go brać ![]() ![]() K dziś nie mogl wstac do zlobka takze nie poszedł w koncu...pożałowałam tego szybko ![]() W czwartek jakies zebranie więc sie wybieram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
http://olx.pl/oferta/dam-prace-CID4-IDbJdPz.html
Może któraś chętna na dodatkową pracę? Hehe.właśnie takie ogłoszenie znalazłam.😉 Kwiatuszku, to koniecznie do lekarza. Biedny... Demeter, jak to mówią jak nie urok to... A ja kaszle jak jakiś gruzlik. Nic poza tym mi nie jest. Nie wiem co to. |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam z tym lekarzem bo on zachowuje się normalnie, bawi się, biega. Nie widać żeby mu coś dokuczalo. Pije duzo, nawet juz do tej pory wypił porcje elektrolitow więc myślę że odwodnienie mu raczej nie grozi
Zaczekam do jutra, jak nie bedzie poprawy to wyślę tz do lekarza. Jutro po południu mamy jeszcze alergologa
#757 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, a na dodatek w domu bajzel na kółkach. Chciałam odkurzyć - Z wyje jak odkurzacz włączony, chciałam zabawki poukładać i posegerować, czesc odlozyc - nie da się, bo wszystko chce K i tylko zabiera i rozwala ![]() Cytat:
![]() Według mnie z tego co piszesz za długo to trwa, za czesto wymiotuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a Zuza jak? da się odizolować młodzież?
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
Pani nie da się. Jestem z nimi sama, tylko.się odwroce a K. już mała całuje
Demeter on nie wymiotuje. Wymiotowal tylko w.nocy z soboty na niedzielę i raz rano. Cała niedziela spokojna- bez wymiotow i ani jednej kupy a w poniedziałek 4 razy załatwił się rzadziej niż zwykle no i dziś zrobił już 6 dziwnych kup. Poza tym wszystko z nim ok.
#760 |
MBZ♥
|
Demeter super, że się udało z becikowym
![]() ![]() Szkoda kotka ![]() Malpko to ja odpadam z takimi egzaminami ![]() ![]() ![]() I Karol jaki dzielny ![]() Kwatuszku, a K pije chętnie? ![]() Moderna świetne te zabawki ![]() Ja podobnie jak Scarlett wycinam z gazet i tak układamy ![]() W jakim sensie procentuje Wam RB? ![]() VIllga mam nadzieję, że ten kaszel to nie początek choroby ![]() Pojechałysmy dziś na duże zakupy z Zosią. Wiadomo, ze jak Taty nie ma to się wszystko nagle kończy ![]() ![]() ![]() Agata odezwij się!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
Byou Zosia na straży ładu i pożądku
![]() K pije duzo. Nawet do poludnia udalo mi się przemycić porcje 299 ml elektrolitow. Dolewalam mu po trochu do wody za kazdym razem jak chcial pic, do mleka troche dolalam I poszlo ![]() Villga zdrowka. Oby nic się nie rozwinęło Monicca dobrze, ze Jakub idzie do przedszkola. Przez 4 godziny nie zdąży zatesknic a wybawi się i Ty będziesz miała odrobinę lżej.. Karol chodzi tylko na 5 godzin ale dla mnie to duzo, bo jak wróci to mała juz w ogóle nie śpi i jest sajgon
#762 |
Zadomowienie
|
hej!
kurde.. już teraz wierzę, że można napisac wiadomość i sruu i przepada ;/ u nas tez nieciekawie.. Ewa w nocy dostała gorączkę.. rano wszystko ok i teraz znowu gorączka.. obstawiam trzydniówkę bo poza tym żadnych innych objawów.. no może poza brakiem apetytu.. jechałyście przy trzydniówce do lekarza? czy tylko zbijać temperaturę? do tego ja byłam wczoraj u dentysty.. piąty raz z tym samym zębem i prawdopodobnie to nie ten ząb albo wina migdałków przy okazji zapisałam Ewę i za trzy tygodnie mamy termin Moderna- Ewa powoli składa zdania co prawda tylko ona i ja wiemy o co chodzi ale powoli i do przodu wyglada to mniej więcej tak: np Nie me Dżeki szafa (nie ma psa sąsiadów w szafie) albo Mama Nunu kulu (czyli Olaf przekręcił się na brzuch) itp. a jak u Was? zdrowia dla wszystkich chorowitków małych i dużych! Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2015-09-15 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo wyciac warzywa z kolorowego filcu ![]() Cytat:
![]() M. czasami tez potrafi czyms rzucic, ale tylko wtedy jak cos go zdenerwuje, nie radzi sobie z emocjami - ja zawsze wtedy go podpytuje: Rzuciles samochodzikiem, jestes zdenerwowany? Zdenerwowales sie, bo...? - i zlosc mija, czasami szukamy innych rozwiazac wyrazania zlosci - M. najbardziej podobalo sie wyrazanie jej na papierze - w koncu wychodzilo, ze ta zlosc wcale nie jest taka zla, tylko kolorowa ![]() wspolczuje choroby kota.. oby szybko wyzdrowial ![]() ![]() Cytat:
![]() a mialas moze ostatnio jakis katar? ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() Najwiekszym egzaminem bedzie adaptacja w przedszkolu i mam przeczucie, ze pojdzie mu dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja przy trzydniowce bylam na IP, bo goraczka prawie 40 nie spadala, a przy roczniaku sie balam - lekarz tez oslucha, ewentualnie sprawdzi mocz, czy to czasem nie jakas bakteryjna infekcja - a tak to przy trzdniowce tylko przeciwgoraczkowe (powyzej 38,5), po trzech dobach pojawia sie wysypka (moze byc swedzaca). A to widze, ze z mowa podobnie, M. tez sklada takie proste zdania mieszajac dwa jezyki np. tata hause? (tata jest w domu?), nie ma Mamin domu - nie ma Merlina (nasz pies) w domu, nie essen (nie chce jesc), ioio kotek baum unten (straz pozarna zniesie kotka z drzewa na dol) ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-15 o 16:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#764 | ||
Wtajemniczenie
|
Despa, to nie pudełko na kredki tylko grill
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dwa dni pod rząd mam nerwę po placu zabaw. Wczoraj był jakiś chłopczyk ok6 lat z babcią. babcia zadbana kobitka, wydawała się mądra i elokwentna a to dziecko ooookropne. Babcia mu po każdym brzydkim tekście do Filipa zwracała uwagę, nie wiedziałam czemu toto takie niedobre aż do czasu jak przyszła jego mama - jakaś taka... siksowata (wiem, nie ocenia się ludzi po wyglądzie - ale po dzieciach już można ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień wcześniej na placu mi mamuśka jakaś zwróciła uwagę, że moje dziecko chodzi z patyczkami (bawił się w perkusję) i sobie i innym dzieciom może wybić oko. Chciałam wziąć ten patyczek (taki z 30cm miał) i jej w dupsko wsadzić, ale powiedziałam, że jest ostrożny i nie zrobi krzywdy nikomu - i tylko się modliłam, żeby przypadkiem nie zaliczył gleby bo by było... Potem córka (taka z 6 lat też) owej mamy na całe gardło jak Filip kichnał: o nie mamo! on ma katar! (i z takim naciskiem) i to zieeeeeelonyyyyy. Mamuśka na mnie spojrzała, a ja niewzruszona otarłam nosa Fifkowi i siadłam dalej na ławce. Katar nie był zielony, katar nie było może też przezroczysty... ale matulu, takie wyrzuty! Matka matce wilkiem.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-16 o 07:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
#766 |
Zakorzenienie
|
![]() ehh niestety takich sytuacji nie unikniemy, tez obawiam sie takich "potworkow" ![]() ![]() ale wsparcie mamy jest najwazniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
K jest w żlobie ok. 2,3h a ja wtedy mam czas na ogarnięcie zabawek, mieszkania, zabawę z Z i spokojne wypicie kawki ![]() Odpoczywam psychicznie przyznam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ano Garnuszek waży także oboje z TŻ bylismy przerażeni jak to zrobił... Dzieki za porady, biorę je garściami ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Wywołałam wczoraj 200 zdjęć, czekam na przesyłkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Wtajemniczenie
|
Mnie wystraszyl en chłopczyk. Biło od niego coś przerazajacego, te ciągłe przytyki, te złośliwości przychodziły mu naturalnie. To nie było typowa dla dzieci na placach "walka o swoje" czy o kolejnosc na zajezdzalni. Kilka razy broniłam Filipka już bo bywa taki poczciwy i naiwny. Ale wczoraj naprawdę byłam przerażona. Dla mnie to był taki maly sadysta. A babcia taka normalna...
![]() |
#769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie powinnam powybierać jakieś fajne i zrobić z nich kalendarze w prezencie na Gwiazdkę, co roku zadowoleni, a polecałyście jakieś allegro i nieźle to wychodziło cenowo. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
#770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze zamawiam z Uwolnijkolory - na allegro można znaleźć, teraz też kupowałam bon na odbitki. Wczoraj wrzuciłam zdjecia, dziś już wysłali, nie trzeba pobierac zadnych programów (jak u niektorych) tylko przez stronke szybko i profesjonalnie ![]() Wyszło mi 27gr/zdj (wliczam tez przesylke). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Wtajemniczenie
|
Scarlett, ja już dwa lata robilam kalendarz dla dziadków- na każdy miesiąc zdjęcie Filipka z tego miesiąca, ale roku wstecz.
Nazywalo się to fotoprintum. Pod kpniec roku.mają promocje 3za 2 i ceny naprawdę fajne, a jakość super. Nie mam ani jednego wywołanego zdjęcia. W gablotce mam Fi ze żłobka i tskie w trójkę, które dostaliśmy po weselu znajomych.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-16 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
myślę już o prezentach, trochę mam, ale my mamy 15 osób do obkupienia, a jeszcze TŻ w grudniu zawsze mniejszą pensję dostaje, a my wciąż na jednej funkcjonujemy, więc muszę to jakoś rozłożyć w czasie, żeby nie zbankrutować.
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogę znaleźć w mailach płatności, ale nie płaciłem więcej niż 100zł za 3 z przesyłką. Jakość wlasnie super, mimo że część zdjęć jeszcze docinałam właśnie. Fajny gruby papier kredowy. Format a3. Teraz w grudniu 3 raz u nich zamowie i mam nadzieję że się nie zawiodę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchajcie, odnośnie naszych niedawnych rozmów, obejrzałam i się załamałam - wypowiedzi tego dziada to najczęściej żenada totalna, ale ta już bije rekordy.... https://www.youtube.com/watch?v=v7CQkivQNQI
![]() |
#775 | ||
Zakorzenienie
|
Caly czas ogladam filmiki fryzjerskie na YT i sie doksztalcam - wczoraj M. znowu cielam wlosy - niesamowite, ile roznych technik jest. Jak M. mial dluzsze wloski to byly one mieciutkie, takie aksamitne, ladnie sie ukladaly, a teraz stercza tak sztywno na czubku - probuje mu to tak sciac, zeby mu sie ladnie ukladaly w lekkiego irokeza, po bokach na gladko - calosc tne nozyczkami, bo maszynki nie akceptuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() wczoraj tak sie uparl, ze na spacer poszedl w samych skarpetkach i bluzce z dlugim rekawem (bez kurtki) - ja mialam polar i kurtke, bo mi bylo chlodno ![]() ale tez czasami cwiczy moja cierpliwosc albo jej brak, kiedy sie uprze, ze on jeszcze nie chce wracac do domu. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() najgorsze, że okres marzec - czerwiec 2015 mamy tylko z 3 komórek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie lubię takich sytuacji. czuję się bezsilna. wobec takiej agresji.
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Limango dziekuje - jestem zakochana
![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-16 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#780 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() ![]() ![]() Sorce mnie takie dzieci przerażają:/ jak widzę na horyzoncie to zamieniam się w matkę-helikopter ![]() Dziś na placu się nasłuchałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.