|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
my dzisiaj mamy miesiąc
![]() omggg ![]() czas pędzi jak szalony :P
#4832 |
Zakorzenienie
|
o nieee! jesteśmy w tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Pozdrawiam z przedporodowej!
W poniedziałek zostawili mnie na oddziale, nic się więcej nie działo, skurcze cienota, dziś mnie połączyli pod kroplowe. Leżę już 3h, mam centymetr rozwarcia i w końcu czuję jakiś ból ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zadomowienie
|
Jak one mogły nas wyprzedzić :-P
W ramach relaksu poszlam na spacer i zakupy. Zaszłam na chwilę do lumpka i wyszłam z bodziakiem i bluzą dla Małego :-P i zapłaciłam za te dwie rzeczy zawrotną kwotę 4 zł :-D Ps.Chyba odeszła mi dalsza część czopa. Tyle, że bez różowego lub czerwonego zabarwienia. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4835 | |
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Cytat:
Kciuki za szybki poród !!! ![]() ![]() PYTANIE DO DZIEWCZYN KARMIĄCYCH PIERSIĄ- czy kupowałyście jakieś specjalne bluzki/koszule/sukienki ? Sporo tego jest na rynku i zastanawiam się, czy to fanaberia, czy faktycznie się przyda.
Edytowane przez AaaMarta Czas edycji: 2015-09-16 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
tam gdzie rodziłam wypuszczają po 48 godzinach od cc jeśli nic się nie dzieje. ale powiem wam, że takie nerwy jakie przeżyliśmy na tej sali porodowej jak mu tętno spadło do 50 a później zniknęło... nikomu nie życzę. po tej cesarce jak mi go pokazali to się popłakałam jak głupia, a jak słyszałam jak krzyczy i płacze, co jest oznaką, że wszystko dobrze, to dalej tam leżałam i beczałam, a mnie zszywali
![]() cieszę się bardzo z tego, że mój mąż pracuje z domu. nawet jak będzie w pracy to będzie mógł mi pomagać. jestem z niego taka dumna, tak bardzo mi pomaga i pierwszy się złapał za przewijanie ![]() mam nadzieję, że już będzie z górki ![]() jeśli jakieś mamy się rozpakowały świeżo to gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam ze sklepu, ale jakoś mi się słabo w tym sklepie robiło, dawno tak nie miałam, ostatnio chyba w 2 trymestrze... Szłam sobie powolutku bo mały jakoś tak siedzi ze czuje brzuch napiety. I zaraz zjem chyba Michałka, jakoś ostatnio uwielbiam te cukierki, choć ograniczam się i jem po 1 na dzień lub na dwa dni... A zjadłabym 20 na raz najchętniej! Macie jakieś pomysły co kupić na 6 urodziny? Mały jest fanem spider mana, ale już dużo rzeczy ma typu ręcznik, pudełko śniadaniowe, buty, pościel itd...
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
Ja nie karmie jeszcze ale nie będę kupować specjalnych bluzek i swetrów, chociaż tez je obejrzałam.
Mam kupione ze dwie dodatkowe rozpinane bluzki oraz dwie koszulki, których nie będzie mi żal jeśli w jakiejś dziwnej sytuacj nie będę chciała podnosić bluzki do góry lecz naciągnąć dekolt lub rozpiąć guziki. No i ja mam tez świadomość ze tak szybko nie zejdą mi kg i w większość ciuchów pewnie nie zmieszczę się po porodzie, mam w granicach 15 kg na plusie ale poszło mi 95% w brzuch i w coś trzeba się bedIe ubrać.
#4840 |
Wtajemniczenie
|
OMG mam na cycu Ewulka mojego i ogladam o tych wczesniakach na tvp2. Aaaa lzy mi lecaaa same jak glupie...
#4841 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sama szukalam tu ostatnio inspiracji, wiem ze sprawdzają się piłkarzyki, on w piasku się nie bawi już ale mnie ostatnio Zachwycił piasek kinetyczny
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój w łóżeczku tez nie śpi i na razie jest z nami w dużym łóżku. Jak przyjdzie monitor oddechu to spróbujemy go przenieść do swojego. Ja po prostu noszę koszule albo bluzki z dekoltem i nie ma problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, moze, ja sie zupelnie nie znam ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Hahaha, nad Yuri tez myslelismy (znaczy lilia, ale byloby zbyt kwietnie w domu - starsza ma odkwiatowe imie) ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Kciuki ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Nie przydaje sie, ja karmie w normalnych, bo te przeznaczone do karmienia sa fatalne |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to nie bardzo może bo mała w nocy przychodzi do nas czasem też i nie chce żeby mu coś zrobiła.. a przyzwyczajać tez nie chcę żeby musiał spać przy mamie :/ ehhhh . zobaczymy dzisiaj w nocy jak będzie. Mam nadzieję, że lepiej niż dzisiaj. ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- co do bluzek to ja mam normalne ![]()
![]() |
#4845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze, moj tz niby pomaga, niby jest fajnie, ale oczywiscie praca i koledzy z pracy najwazniejsi, nawet urlopu okolicznosciowego nie bierze a jutro ma dyzur, wiec bede miec chrzest bojowy z jednoczesnym usypianiem dziewczynek ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
My spimy z Ruri na polaczonych materacach, nad ranem starsza corka przychodzi, kladzie sie obok siostry i zasypia mnie w ogole nie budzac (wczesniej nie bylo takiej opcji). Ma 2,5roku i jest bardzo delikatna wobec siostry, jak Twoja corka sie zachowuje wobec brata? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
ja ogarnęłam właśnie mieszkanie
![]() odkurzyłam, podłogi umyłam, obiad się robi.. ![]() mały przy odkurzaniu zasnął ![]() więc mam chwilę spokoju ![]() zaraz trzeba do przedszkola po małą iść i tak kurde dzień za dniem leci :/ ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
przeszkadza jej tylko jak mały płacze, a tak to całkiem ok. wiesz.. tylko moja jak zasnie to lata po całym łóżku :/ dlatego się boję, bo ona tego nie kontroluje jak śpi :/
![]() |
#4847 |
Rozeznanie
|
No nie co to ma być :-P
Ja dzisiaj umylam okna w sypialni, zmieniłam pościel, kurze, lustra, odkurzanie i na koniec zrobiłam knedle ze śliwkami :-D Później idziemy spacerkiem do kina z Tz i może coś się ruszy :-P Dzisiaj miałam już 3 telefony, niedługo zacznę odbierać "halo, nie, jeszcze nie urodziłam " :-D
#4848 | |
Zakorzenienie
|
panno Izabelo lapis lazuli jest uznawany za przynoszacy szczescie, ale nie ot tak sobie, ale na drodze cierpliwych staran i zdobywania wiedzy wynagradza osobe oraz chroni przed zlem i kataklizmami. I z takim zyczeniem ofiarujemy naszej Ruri to imie
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Przeszkadza jej placz? Ale na zasadzie, ze brat jest za glosno czy chce zebys szybko zareagowala? U mnie starsza czasami tylko wspomni o dodatkowym kp, kiedy akurat Ruri karmie, ale tak to jest ok. Moja tez sie bardzo kreci jak spi sama, jesli ma towarzystwo to nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |||
Wtajemniczenie
|
Cieńskrzydla.
Przepraszam bo nie chce oceniac twojej matki ale faktycznie jak napisala Zuzulka są takie zaborcze typy kobiet ktore wymagają od swoich dzieci bezwzglednego oddanią bo przecież tyle im zawdzięczają. Stąd pewnie niechęć do męża i ciąży. Boi się że przestanie stać na piedestale twoich priorytetów. Oczywiście nigdy tego nie przyzna ale będą takie sytuacje zwracania na siebie uwagi i uszczypliwe docinki do ciebie żebyś czuła się winna. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() a teraz czekamy na dzidzie ![]() Edytowane przez elcia88 Czas edycji: 2015-09-16 o 14:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Party litości, jakby mnie miało w godzinę pobrac z 1cm do 10 to bym chyba uciekła B-)
Godz temu było 3, czekam na kolejne badanie ale zaczyna być gorąco przy skurczach. Niedługo mnie odlacza i będę mogła w końcu zjeść bo jestem na czczo. Straszne to jest bo skąd niby wziąść siły na poród? :-\ |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego nie? Szybko z glowy bys miala. Mnie przy jednym skurczu rozwarcie zmienilo sie o 4cm i jakos specjalnie nie roznil sie od poprzedzajacych i kolejnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4856 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Noo trzeba myć, bo szybko się kurzą u mnie niestety
![]() Ehh palce mi drętwieją i znowu zaczyna mi być niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Ja musze cos kupic, bo nie mam w czym chodzić :-/ Tylko nie wiem czy specjalnie do karmienia czy po prostu rozpinane czy na zamek.
![]() |
#4859 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i świętego spokoju pewno też ![]() Ale z drugiej im bliżej terminu tym się bardziej denerwuje i juz siedzę jak na szpilkach; ) Cytat:
Nie kupuje. Mam sporo jakiś na guziki, wyjdzie w praniu czy będę potrzebować Cytat:
Pytam, bo mamy zaproszenie na 24.10 i odmówilismy. Jakoś sobie nie wyobrażam organizacji tego. A może się jednak da ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie mam dziś ochotę spakować się i wrócić do Wawy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ja powinnam mieć takie imię, cierpliwie się będę starać o drugiego dzidziusia, wiedzę już mam, to teraz nagroda ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.