|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Kupujecie jakies ciuszki na 50cm?
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie, wydaje mi że nawet jak 56 by miało być za duże, to rękawki się pozawija i będzie. Chyba, że faktycznie będzie się dzidzia topić w tym, to wyślę męża chociaż po jedna czy dwie pary malutkich. Ale mam nadzieje że aż tak malutki dzidziuś mi się nie urodzi.
|
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje jakies body na 50 z H&M
Mialam dla corki I bylo super na poczatek! |
|
|
|
#4565 |
|
Rozeznanie
|
Ja nawet na 56 mam mało. Kupię dosłownie kilka sztuk. Zawsze mogę męża po mniejsze do sklepu wysłać
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Kto chce imię dodać, to dajcie znać, dodam
![]() A z ca super mi sie to spodobalo: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-154888-1.html |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka super zestaw
ale mnie żołądek boli może dlatego tak malutko dzidziuś się rusza zrobiłam sobie miętę oby pomogła
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka też patrzyłam na ten zestaw
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochote umrzec,maz ma zlamana reke,nie moze zaczac pracy,ja nie moge zostawic mojej bo on potrzebuje mojego ubezp.zdrowotnego i potrzebujemy pieniedzy,on nawet nie moze do mnie przyjechac bo nie moze prowadzić,nke ma komu zrobic przeprowadzki bo on nie moze nic nosic,do połowy listopada remont sie nawet nie zacznie.mam ochote rozpedzic auto do setki i zatrzymac na jakiejs mocnej ścianie,bo innego wyjscia nie widze.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4572 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Uff jakoś nadrobiłam
muszę częściej tu zaglądać, bo tak to tylko na szybko na tel podczytuje a potem takie zaległości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie na razie 7 na +, trochę sie martwię bo zakładałam max 12 więc zostało 5 a tu jeszcze tyle czasu do końca , ale jak na razie to sam brzuch i piersi - innych wzrostów nie zauważyłam![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, na żołądek melisę sobie zrób, bo ona rozkurczowo Ci podziała
![]() Baby, biedaku |
|
|
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
Baby, trzymaj sie na pewno sie wszystko jakos powoli ułoży
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Small pokoj wyszedl cudnie, lozeczko juz stoi, jeszcze tylko kolderke i podusie kupic, cos na polki i mam pokoj przygotowany na przyjscie dziecka. Ciesze sie, bo gdyby cos nawet szybciej zaczelo sie dziac, to wiem, ze dziecko nie bedzie siedzialo w remoncie, kurzu, halasie.
Baby jak uwazasz, ze to jest ten moment na wizyte u specjalisty, to idz. Nie ma na co czekac. Cala reszta sie ulozy, pamietaj nosisz wiecej niz jedno zycie aaa jeszcze jedno mialam pytac, to Twoj maz podpisal umowe i zlamal reke i musial isc na zwolnienie czy nie zdazyl podpisac i nic mu sie nie nalezy. Tego nie zrozumialam.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
na jeden dzień Was spuścić z oka a tu tyle stron do nadrobienia
![]() chwale się zakupami: przed chwilą kupiłam łóżeczko i materac ![]() a wczoraj moja siostra kupiła nam w auchan wanienkę i zestaw 3 body na 56 takie fajnie rozpinane po boku. kombinezony ostatnio dostałam od szwagierki po jej synku a pajaca i skarpetki mam z lumpka.IMG_1367.jpg IMG_1368.jpg IMG_1369.jpg IMG_1370.jpg IMG_1371.jpg nareszcie coś idzie do przodu z tą wyprawką. mam jeszcze nadzieję ze jutro w końcu dojdzie ta paka ciuszków wylicytowana z allegro ![]() jutro też jadę zrobić morfo, mocz i odebrać wyniki coombsa. o tej glukozie nic mi gin nie mówiła ale wizyta już w piątek, więc pewnie coś mi zleci. |
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę co tydzień. :/ Muszę wyleczyć do końca zęby. super ![]() Nie, na 56 cm. Cytat:
współczuje ci
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-09-16 o 23:46 |
||
|
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musze zaczac nas czytac na komputerze a nie z tel bo wszystkie zdjecia trace :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy na pewno bedzie spal z nami, przynajmniej ten pierwszy czas, mam kolyske w sypialni. Jednak w dzien wolalabym miec go "na oku" a sypialnie mam daleko od kuchni czy duzego pokoju. Ooo kurde straszna lipa :-( nie da sie nic zrobic?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Dotka - fajny ten zestaw
Baby - jak się wali, to na całego. Ale na pewno wszystko się ułoży. TŻ nie ma kolegów, którzy pomogliby mu z remontem? Magda - z ziołami w ciąży to uważaj. Niby można, ale jak czytam różne źródła to wszędzie jest napisane co innego. Ja nie kupuję nic za 50 cm. Szanse, że dziecko się takie urodzi są raczej marne. A jak się urodzi, to chyba bratowa ma kilka takich małych ciuszków, bo synek miał 48 cm jak się urodził. Co do pokoju dziecięcego - na początku dziecko będzie spać z nami, a potem przeniesiemy się do biura |
|
|
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
Ja też nic tak małego nie kupuje co firma to opinia a to po mojej kuzynce więc metek nie ma. Nasz brzdac będzie spał z nami. Nie wyobrażam sobie wstawania w nocy i chodzenia do drugiego pokoju jestem na to zbyt leniwa. Inna kwestia to brak tego drugiego pokoju ale jakbym miała to i tak spało by z nami. Myślę że do własnego pokoju bym dała jakby przesypialo całe noce już w normalnym łóżku czyli tak ok 2 rz. Chyba że urodziłoby się rodzeństwo to wtedy wcześniej
|
||
|
|
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
U nas bedzie spac z nami, a jak podrośnie to z siostrą starszą.
Baby trzymaj się. Teraz to już tylko do przodu moze iść. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie od rana
![]() Jesteśmy po połówkowym. Z Małą wszystko ok, wazy 680gram. Jestem trochę rozczarowana tym badaniem, myślałam ze potrwa dłużej, ze nam lekarz poopowiada itd... A on przeleciał przez brzuch jak tornado, pomierzyl, każda cześć ok, serduszko ok i tyle... My wstawiamy łóżeczko do naszej sypialni, będzie mi wygodniej. |
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też tak będzie na początku, ale jakbym miała jeszcze jeden osobny pokój to na pewno od razu dziecko by tam spało.
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
U nas maluch bedzie spal z nami, nie wyobrazam sobie zeby mial spac w innym pokoju. Poza tym szczerze mowiac nie chcialoby mi sie w nocy wstawac i biegac kilkanascie razy do innego pokoju
![]() Ej to jest takie niesprawiedliwe! Jak maly sie duzo rusza i ja przykladam reke to w momencie przestaje. A jak sie rusza nawet toszke i tz przyklada reke to sie zaczyna szalenstwo. Wlasnie czulam jakby fikolka tam zrobil, normalnie jakby mi sie wszystkie flaki wywrocily ![]() Czy to znaczy ze tate kocha bardziej? |
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Dotka czyli u mnie bardziej kocha mamę
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
A czy jak moje się rusza i usłyszy głos taty nawet w słuchawce telefonu to przestaje się ruszać to znaczy że nie kocha taty?
Tz wpływa na niego bardzo uspokajająco - może mi się tłuc bardzo w brzuchu a wystarczy że powiem do tz "patrz rusza się" to dziec przestaje automatycznie hahaha i mi też robi takie psikusy że jak zacznę patrzeć na brzuch czy faluje to nagle cisza totalna. Mały urwis rośnie Wczoraj mało się ruszalo ale to chyba przez ten żołądek.. Bo dziś już szaleje od rana
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam ten problem, ale teraz już będę mogła podglądać wszystko ![]() Ja tam z ziół mięte też pijam. Po prostu lubię i jest mi po niej fajnie więc sobie nie odmawiam. Mój Mały pod względem psikusów też jest nieznośny. Czasem to tak kopie, że brzuch podskakuje tak, że o matko ale jak tylko włączę kamerkę w telefonie to cisza. Odkładam tel i z powrotem kopie i fikołki kręci. Tak samo z przykładaniem ręki... Baby bidulo trzymaj się Kochana Wszystko się na pewno jakoś ułoży. Musi być dobrze!
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciuszków na 50 nie kupuję, najwyżej mąż będzie leciał na szybko i coś kupował w takim rozmiarze. Ale liczę, że jednak nasz kurczaczek będzie troszkę większy
![]() U nas mała też będzie na początku spała z nami, nie wyobrażam sobie by była w innym pokoju i biegania non stop do innego pokoju, a poza tym będę czuła się bezpieczniej, gdy będzie blisko. baby emia super, że jest wszystko ok ![]() Ja już mówiłam, że nasza córa, to się uspokaja jak mąż przykłada rękę. My się śmiejemy, że już teraz czuje 'twardą dłoń ojca' i respekt i grzeczna będzie przy tatusiu, a rozrabiać będzie przy mamusi Dzisiaj ma być ten jeden extra ciepły dzień u nas Choć teściowa mówi, że na śląsku, to od kilku dni jest po około 30 stopni. Uf wolę moje 20
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

może dlatego tak malutko dzidziuś się rusza

Bardzo Ci współczuję, ale nie rozpędzaj się samochodem, bo masz jeszcze dzidziusia 

muszę częściej tu zaglądać, bo tak to tylko na szybko na tel podczytuje
no wszyscy łapy pchają