Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 20:38   #4561
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Kupujecie jakies ciuszki na 50cm?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 20:45   #4562
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja nie, wydaje mi że nawet jak 56 by miało być za duże, to rękawki się pozawija i będzie. Chyba, że faktycznie będzie się dzidzia topić w tym, to wyślę męża chociaż po jedna czy dwie pary malutkich. Ale mam nadzieje że aż tak malutki dzidziuś mi się nie urodzi.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 20:59   #4563
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Nie bo na pewno takie małe się nie urodzi. A nawet, gdyby to w sklepach teraz można wszystko od ręki na szybko kupić.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:08   #4564
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja kupuje jakies body na 50 z H&M
Mialam dla corki I bylo super na poczatek!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:13   #4565
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja nawet na 56 mam mało. Kupię dosłownie kilka sztuk. Zawsze mogę męża po mniejsze do sklepu wysłać
Stary 2015-09-16, 21:14   #4566
Dotka90
Zakorzenienie

Kto chce imię dodać, to dajcie znać, dodam

A z ca super mi sie to spodobalo: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-154888-1.html
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:26   #4567
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka super zestaw

ale mnie żołądek boli może dlatego tak malutko dzidziuś się rusza zrobiłam sobie miętę oby pomogła
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:34   #4568
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka też patrzyłam na ten zestaw

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:35   #4569
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co myślicie? Całe 22 zł roz. L i w sumie byłoby fajne na egzaminy
Stary 2015-09-16, 21:35   #4570
baby montana
Zakorzenienie

Mam ochote umrzec,maz ma zlamana reke,nie moze zaczac pracy,ja nie moge zostawic mojej bo on potrzebuje mojego ubezp.zdrowotnego i potrzebujemy pieniedzy,on nawet nie moze do mnie przyjechac bo nie moze prowadzić,nke ma komu zrobic przeprowadzki bo on nie moze nic nosic,do połowy listopada remont sie nawet nie zacznie.mam ochote rozpedzic auto do setki i zatrzymac na jakiejs mocnej ścianie,bo innego wyjscia nie widze.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:38   #4571
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O matko Baby! Bardzo Ci współczuję, ale nie rozpędzaj się samochodem, bo masz jeszcze dzidziusia
Stary 2015-09-16, 21:42   #4572
small_
Raczkowanie

Uff jakoś nadrobiłam muszę częściej tu zaglądać, bo tak to tylko na szybko na tel podczytuje a potem takie zaległości

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
W ogóle wywala wam powoli pępek? Bo ja zawsze miałam taki dość głęboko umiejscowiony, a ostatnimi czasami jakoś mam płytszy a ja chcę mieć pępek schowany!
u mnie trochę płytszy i rozciągnięty ale nadal wklęsły

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mi się te strasznie podobają http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_source=ars miałabym do wózka i do kołyski, oczywiście na początku bez podusi. Ale jeszcze nie wiem do końca.
Mama moja też już kupiła taki cienki polarowy.

Cytat:
Baby a mnie wkurza najbardziej macanie mnie! no wszyscy łapy pchają co ja jestem przytulanka teraz? Mama najlepsze bo ostatnio mi bluzkę złapała i do góry podnosi! A ja bach ja po łapkach i mówię gdzie zagladsz a ta speszona że gdzie brzuszek. Miałam bardzo luźna bluzkę że widać nie było no ale to nie upoważnia do macania mnie! Niech się już pytają wolę to sto razy bardziej eh..
mnie też macają, tak jakby w momencie zajścia w ciąże brzuch stawał się strefą publiczną

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Trochę nie rozumiem, czemu jesteście tak źle nastawione do tego jak wam rodzice chcą pomóc. Moi płacą za wózek i jak się dowiedzieli że i fotelik razem zamówiłam i przyjdzie razem to i za fotelik chcą zapłacić, sprzeciwiałam się ale nie wygrałam i nie wyobrażają sobie inaczej i jeszcze by się obrazili gdybym im zabroniła. Bo to jest ich wnuczka/wnuk i oni tez chcą żeby dzidzia miała coś od nich. My o dziecko staraliśmy się 5 lat więc i my i oni długo czekaliśmy na ten dzień. Tak samo ja sie cieszę tak i oni i nie mogę im tego zabronić. Kilka ubranek, ręcznik i kocyk też kupili i nic z tym zrobić nie mogę. Nam trochę lżej finansowo a i oni maja radość z tego. Te pieniądze, które nam zostaną, że nie płacimy się przydadzą, później np szczepionki też trzeba będzie zapłacić. Postawcie się na ich miejscu, jak wy będziecie oczekiwać wnuczka to tez będziecie się cieszyć i na pewno coś kupicie.
zgadzam się, u nas też teściowie powiedzieli, że oni chcą zrobić prezent swojej pierwszej wnusi i chcą kupić wózek i że dadzą nam na ten cel określoną kwotę bo na tyle mogą sobie pozwolić, czy się w tej kwocie zmieścimy czy kupimy droższy to już nasza decyzja.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu sie obrocily :-( czesciowo gotowy pokoj Mlodego

Bede nadrabiac Was wieczorem. Chyba Magda pytala o soczewki. Informacja z pierwszej reki, mozna miec zalozone
pokoik zapowiada się super

Cytat:
Duzo juz macie wage na +? Bo ja niestety przekroczylam 8kg
u mnie na razie 7 na +, trochę sie martwię bo zakładałam max 12 więc zostało 5 a tu jeszcze tyle czasu do końca , ale jak na razie to sam brzuch i piersi - innych wzrostów nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie fajny płaszczyk, ma super krój i brzuch się mieści bez problemu no i nie jest ciążowy więc nie szkoda kasy jakby miał być tylko na jedną zimę http://www.stradivarius.com/pl/pl/ub...ultColorId=001

Ciekawe czy starczy mi do końca ciąży
super az mnie korci żeby się wybrać do stradivariusa

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja chyba poszukam psychologa bo zaczyna mnie dopadac dawna przyjaciolka depresja. Nie sadzilam ze ciaza bedzie dla mnie tak strasznym czasem :-(

Jeszcze maz wczoraj dostal prace,mial zaczac w sobote a zlamal sobie dzisiaj palec i nie moze pracowac,co oznacza ze ja nie moge przestac pracowac....Czyli najprawdopodobniej bede pracowac do porodu,bo jesli teraz nie wezme zwolnienia to już nie bede miala kiedy go wziac :-(

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy w SH za całe 30zł

Cytat:
, na 56 też dosłownie kilka, większość na 62.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:58   #4573
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, na żołądek melisę sobie zrób, bo ona rozkurczowo Ci podziała

Baby, biedaku spokojnie, wszystko się ułoży..
Stary 2015-09-16, 22:15   #4574
small_
Raczkowanie

Baby, trzymaj sie na pewno sie wszystko jakos powoli ułoży

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 22:21   #4575
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Small pokoj wyszedl cudnie, lozeczko juz stoi, jeszcze tylko kolderke i podusie kupic, cos na polki i mam pokoj przygotowany na przyjscie dziecka. Ciesze sie, bo gdyby cos nawet szybciej zaczelo sie dziac, to wiem, ze dziecko nie bedzie siedzialo w remoncie, kurzu, halasie.

Baby jak uwazasz, ze to jest ten moment na wizyte u specjalisty, to idz. Nie ma na co czekac. Cala reszta sie ulozy, pamietaj nosisz wiecej niz jedno zycie aaa jeszcze jedno mialam pytac, to Twoj maz podpisal umowe i zlamal reke i musial isc na zwolnienie czy nie zdazyl podpisac i nic mu sie nie nalezy. Tego nie zrozumialam.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 23:08   #4576
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Small pokoj wyszedl cudnie, lozeczko juz stoi, jeszcze tylko kolderke i podusie kupic, cos na polki i mam pokoj przygotowany na przyjscie dziecka. Ciesze sie, bo gdyby cos nawet szybciej zaczelo sie dziac, to wiem, ze dziecko nie bedzie siedzialo w remoncie, kurzu, halasie.

Baby jak uwazasz, ze to jest ten moment na wizyte u specjalisty, to idz. Nie ma na co czekac. Cala reszta sie ulozy, pamietaj nosisz wiecej niz jedno zycie aaa jeszcze jedno mialam pytac, to Twoj maz podpisal umowe i zlamal reke i musial isc na zwolnienie czy nie zdazyl podpisac i nic mu sie nie nalezy. Tego nie zrozumialam.
Zamierzacie od początku trzymać dziecko w jego własnym pokoiku z elektryczną niania? Bo opinie są podzielone u mnie w rodzinie i ja już w sumie sama nie wiem jak mam to zrobić.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 23:30   #4577
MallaMi
Rozeznanie

na jeden dzień Was spuścić z oka a tu tyle stron do nadrobienia
chwale się zakupami: przed chwilą kupiłam łóżeczko i materac
a wczoraj moja siostra kupiła nam w auchan wanienkę i zestaw 3 body na 56 takie fajnie rozpinane po boku. kombinezony ostatnio dostałam od szwagierki po jej synku a pajaca i skarpetki mam z lumpka.IMG_1367.jpg

IMG_1368.jpg

IMG_1369.jpg

IMG_1370.jpg

IMG_1371.jpg

nareszcie coś idzie do przodu z tą wyprawką. mam jeszcze nadzieję ze jutro w końcu dojdzie ta paka ciuszków wylicytowana z allegro
jutro też jadę zrobić morfo, mocz i odebrać wyniki coombsa. o tej glukozie nic mi gin nie mówiła ale wizyta już w piątek, więc pewnie coś mi zleci.
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 23:41   #4578
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie ma gazetki na necie ale mają być 3 sztk bodziaków za 25 zł, 2 pary rajstop za 13 zł, poduszka do karmienia taka długa 120cm - 35 zł i skarpetki 6 par za 12 zł [COLOR="Silver"]
Znalazłam: http://issuu.com/iulotka.pl/docs/kau...73891/30094172

Cytat:
Jestem umówiona do dentysty ! Półtora roku szłam haahahaha
Ja chodzę co tydzień. :/ Muszę wyleczyć do końca zęby.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy w SH za całe 30zł
super

Cytat:
Nie, na 56 cm.

Cytat:
Mam ochote umrzec,maz ma zlamana reke,nie moze zaczac pracy,ja nie moge zostawic mojej bo on potrzebuje mojego ubezp.zdrowotnego i potrzebujemy pieniedzy,on nawet nie moze do mnie przyjechac bo nie moze prowadzić,nke ma komu zrobic przeprowadzki bo on nie moze nic nosic,do połowy listopada remont sie nawet nie zacznie.mam ochote rozpedzic auto do setki i zatrzymac na jakiejs mocnej ścianie,bo innego wyjscia nie widze.
biedna współczuje ci

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-09-16 o 23:46
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 01:23   #4579
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

Umowe mial podpisac jutro,a reke zlamal dzisiaj. Jedyne rozwiazanie to zeby jakiś znajomy zrobił mu lewa umowe np.na tydzien i juz po takiej umowie moglby dostawac zasilek dla bezrobotnych, ale nie mamy znajomych z firmami :-(

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Zamierzacie od początku trzymać dziecko w jego własnym pokoiku z elektryczną niania? Bo opinie są podzielone u mnie w rodzinie i ja już w sumie sama nie wiem jak mam to zrobić.
Moja bedzie od poczatku w oddzielnym pokoju i z niania,w sumie nikomu z rodziny mojej nic do tego :-P

Musze zaczac nas czytac na komputerze a nie z tel bo wszystkie zdjecia trace :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 06:11   #4580
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość

W nocy na pewno bedzie spal z nami, przynajmniej ten pierwszy czas, mam kolyske w sypialni. Jednak w dzien wolalabym miec go "na oku" a sypialnie mam daleko od kuchni czy duzego pokoju.

Cytat:
Umowe mial podpisac jutro,a reke zlamal dzisiaj. Jedyne rozwiazanie to zeby jakiś znajomy zrobił mu lewa umowe np.na tydzien i juz po takiej umowie moglby dostawac zasilek dla bezrobotnych, ale nie mamy znajomych z firmami :-(
Ooo kurde straszna lipa :-( nie da sie nic zrobic?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:14   #4581
candyyfloss
Zadomowienie

Dotka - fajny ten zestaw

Baby - jak się wali, to na całego. Ale na pewno wszystko się ułoży. TŻ nie ma kolegów, którzy pomogliby mu z remontem?

Magda - z ziołami w ciąży to uważaj. Niby można, ale jak czytam różne źródła to wszędzie jest napisane co innego.

Ja nie kupuję nic za 50 cm. Szanse, że dziecko się takie urodzi są raczej marne. A jak się urodzi, to chyba bratowa ma kilka takich małych ciuszków, bo synek miał 48 cm jak się urodził.

Co do pokoju dziecięcego - na początku dziecko będzie spać z nami, a potem przeniesiemy się do biura A mała dostanie naszą sypialnię.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:46   #4582
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Musze zaczac nas czytac na komputerze a nie z tel bo wszystkie zdjecia trace :-(
Jest na to sposób - klikasz na post i te trzy kropki w górnym prawym.rogu i otwórz w przeglądarce. Wtedy się otwierają zdjęcia

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Magda - z ziołami w ciąży to uważaj. Niby można, ale jak czytam różne źródła to wszędzie jest napisane co innego.

Ja nie kupuję nic za 50 cm. Szanse, że dziecko się takie urodzi są raczej marne. A jak się urodzi, to chyba bratowa ma kilka takich małych ciuszków, bo synek miał 48 cm jak się urodził.

Co do pokoju dziecięcego - na początku dziecko będzie spać z nami, a potem przeniesiemy się do biura A mała dostanie naszą sypialnię.
Tak wiem, ale mięta nie jest nie wskazana więc pije. Nie codziennie, ale właśnie przy zoladkowych akcjach. Za to odstawialam np. Rumianek, pokrzywe i skrzyp bo z tym różnie piszą.

Ja też nic tak małego nie kupuje mam jakieś takie malutkie bodziaki i nie wiem czy one czasem nie są 50 cm, ale nie wiem jak sprawdzić Haha co firma to opinia a to po mojej kuzynce więc metek nie ma.

Nasz brzdac będzie spał z nami. Nie wyobrażam sobie wstawania w nocy i chodzenia do drugiego pokoju jestem na to zbyt leniwa. Inna kwestia to brak tego drugiego pokoju ale jakbym miała to i tak spało by z nami. Myślę że do własnego pokoju bym dała jakby przesypialo całe noce już w normalnym łóżku czyli tak ok 2 rz. Chyba że urodziłoby się rodzeństwo to wtedy wcześniej
Stary 2015-09-17, 07:47   #4583
tygrysek83
Zadomowienie

U nas bedzie spac z nami, a jak podrośnie to z siostrą starszą.

Baby trzymaj się. Teraz to już tylko do przodu moze iść.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 08:01   #4584
emia1986
Raczkowanie

Witam sie od rana
Jesteśmy po połówkowym. Z Małą wszystko ok, wazy 680gram.
Jestem trochę rozczarowana tym badaniem, myślałam ze potrwa dłużej, ze nam lekarz poopowiada itd... A on przeleciał przez brzuch jak tornado, pomierzyl, każda cześć ok, serduszko ok i tyle...

My wstawiamy łóżeczko do naszej sypialni, będzie mi wygodniej.
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:03   #4585
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
U nas bedzie spac z nami, a jak podrośnie to z siostrą starszą.
U nas też tak będzie na początku, ale jakbym miała jeszcze jeden osobny pokój to na pewno od razu dziecko by tam spało.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:04   #4586
Dotka90
Zakorzenienie

U nas maluch bedzie spal z nami, nie wyobrazam sobie zeby mial spac w innym pokoju. Poza tym szczerze mowiac nie chcialoby mi sie w nocy wstawac i biegac kilkanascie razy do innego pokoju

Ej to jest takie niesprawiedliwe! Jak maly sie duzo rusza i ja przykladam reke to w momencie przestaje. A jak sie rusza nawet toszke i tz przyklada reke to sie zaczyna szalenstwo. Wlasnie czulam jakby fikolka tam zrobil, normalnie jakby mi sie wszystkie flaki wywrocily

Czy to znaczy ze tate kocha bardziej?
Stary 2015-09-17, 08:08   #4587
emia1986
Raczkowanie

Dotka czyli u mnie bardziej kocha mamę
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:11   #4588
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A czy jak moje się rusza i usłyszy głos taty nawet w słuchawce telefonu to przestaje się ruszać to znaczy że nie kocha taty? Tz wpływa na niego bardzo uspokajająco - może mi się tłuc bardzo w brzuchu a wystarczy że powiem do tz "patrz rusza się" to dziec przestaje automatycznie hahaha i mi też robi takie psikusy że jak zacznę patrzeć na brzuch czy faluje to nagle cisza totalna. Mały urwis rośnie
Wczoraj mało się ruszalo ale to chyba przez ten żołądek.. Bo dziś już szaleje od rana
Stary 2015-09-17, 08:24   #4589
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Jest na to sposób - klikasz na post i te trzy kropki w górnym prawym.rogu i otwórz w przeglądarce. Wtedy się otwierają zdjęcia

Też miałam ten problem, ale teraz już będę mogła podglądać wszystko

Ja tam z ziół mięte też pijam. Po prostu lubię i jest mi po niej fajnie więc sobie nie odmawiam.

Mój Mały pod względem psikusów też jest nieznośny. Czasem to tak kopie, że brzuch podskakuje tak, że o matko ale jak tylko włączę kamerkę w telefonie to cisza. Odkładam tel i z powrotem kopie i fikołki kręci. Tak samo z przykładaniem ręki...

Baby bidulo trzymaj się Kochana Wszystko się na pewno jakoś ułoży. Musi być dobrze!

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:37   #4590
czarnulax
Zakorzenienie

Ja ciuszków na 50 nie kupuję, najwyżej mąż będzie leciał na szybko i coś kupował w takim rozmiarze. Ale liczę, że jednak nasz kurczaczek będzie troszkę większy

U nas mała też będzie na początku spała z nami, nie wyobrażam sobie by była w innym pokoju i biegania non stop do innego pokoju, a poza tym będę czuła się bezpieczniej, gdy będzie blisko.

baby
emia super, że jest wszystko ok

Ja już mówiłam, że nasza córa, to się uspokaja jak mąż przykłada rękę. My się śmiejemy, że już teraz czuje 'twardą dłoń ojca' i respekt i grzeczna będzie przy tatusiu, a rozrabiać będzie przy mamusi

Dzisiaj ma być ten jeden extra ciepły dzień u nas Choć teściowa mówi, że na śląsku, to od kilku dni jest po około 30 stopni. Uf wolę moje 20

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości