![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]()
![]() |
#782 |
MBZ♥
|
Nie zawijam niestety bo stopy za długie i wystają, rozważam zrobienie rożka z kołdry
![]() ![]() Ja siedzę i czuwam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Czy Któraś ma na włosach zrobione sombre?i czy miała kurację olaplex? |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Sorce, no dzieciak koszmar. Ciekawe co z niego wyrośnie. ..
Moderna, Marcelek piękne prezenty dostaje! Scarlett, ja tak jak Demeter zamawialam odbitki z uwolnijkolory i polecam. BYou, no w rożek koniecznie! Jak to tak?! Moja Kinga mnie zadziwia. Liczy do 13. Wierszyk abecadło mówi w większości bez pomyłki. I kiedy ona tak szybko zalapala to nie wiem. Chlonie jak gabka. A najbardziej mi się podoba jak potrafi zachwycać się światem."Jakie piękne mydło! " hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#786 |
MBZ♥
|
Na placuzabaw musiałam ofurgać delikatnie 7 latka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moderna, piękny zestaw ![]() BYou, zazdroszczę codziennego dwudaniowego obiadu. Właśnie dlatego jestem gruba. Jakbym jadła dwudaniowy obiad byłaby regularność ![]() ![]() W niedzielę mnie ciut zatkało. jemy w restauracji, wybieram z karty dla dzieci (w zasadzie nie ma wyboru, bo są naleśniki z nutellą, pierogi z masłem): kurczak, mizeria, ziemniaki-buźki. zaintrygowały mnie te buźki, bo sobie wymyśliłam, że to pewnie jakieś fikuśne foremki ![]() kura w gruuuubej panierce a te buźki to frytki z głębokiego tłuszczu. Michałkowi mina zrzedła ![]() dlaczego dla dorosłych jest fit z założenia a dla dzieci z założenia frytura lub na słodko?
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
nie moge zasnąć..
Ewa z gorączką znowu :/ cały dzien nic i teraz znowu.. Dzis trzecia doba jak nie przejdzie to lekarz.. A tak myśle ze chyba u oliwki Aniela miała dłużej niż 3doby? Jeju czemu rodzice nie mogą wziąć tych chorób na siebie ![]() Byou- normalnie bym smarkacza chyba sprała :/ Tydzień temu byliśmy u kuzynki i jej mały "atakował" Ewę.. Odpychał łokciami, zabierał jej wszystko.. Ewa wystraszona bo takich intruzów nie zna.. Ja tłumaczyłam mu ze nie wolno.. Rodzice średnio reagowali.. W końcu ryklelam ja na niego bo sie chciał zamachnąć na Ewę magnesami w twarz :/ Jeśli o mnie chodzi to szybko sie we mnie gotuje i nie mam oporów sie temu przeciwstawiać.. Głośno! Jeśli trzeba.. Czytam właśnie o nowej metodzie antykoncepcji- komputerze cyklu.. Znacie? Spotykałyście sie? Zastanawiam sie mocno nad kupnem.. Bez żadnych tabletek plastrów zastrzyków.. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
MBZ♥
|
Scarlett delikatnie mówiąc kazał Jej spadać
![]() ![]() ![]() Pani właśnie jak jemy na mieście to takie kwiatki w karcie też spotykam:/ dla Zosi ważne żeby zupa była, żadną nie pogardzi. Mamy swoją ulubioną knajpke więc jak tam jesteśmy to zupa plus pierogi albo kluski z mieskiem i buraczki i dziecko szczęśliwe ![]() Jak przychodzimy z pierwszego spaceru to już zupa jest. Gotuję rano albo wieczorem. Raczej nie zostaje z dnia poprzedniego. Jak Zoś je to wtedy przygotowuję na drugie, parowar czy do piekarnika coś. Jak mam zaplanowane ziemniaki to rano obieramy ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Jola, a Ewunia miała trzydniowke??? Zdrowia ![]() No dokładnie, ja jak lwica ![]() ![]() Coś mi się o uszy obilo ale tematu nie zglebialam. Gdzieś na wizażu na intymny był wątek że dziewczyna miała ale jednak wpadła. Tylko nie wiem czy ona nie zaniedbala czegoś:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Piekny, ale u nas pewnie zaraz by był w kawałeczku. Dalej plastiki z Ikeii u nas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnie podziwiam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A pogrubione to ja miałam identycznie i usłyszałam, ze 'przeciez to tylko dzieci' z usmieszkiem ![]() Tej metody anty nie znam, a tez by sie cos mnie przydało ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
Jejuu biedna Zosia
![]() chyba bym nie wytrzymała.. Ewa jeszcze nie miała trzydniowki A Olaf ok, mam nadzieje ze nie załapie ![]() U nas tez zupy to jedne z ulubionych Ewy ![]() jeszcze nigdy nie robiłam zupy krem.. Chyba spróbuje. Mama mi mówiła ze dzieci szalały w przedszkolu za zupa Shrek'a ![]() Aaa nie mów! Nie planuje rozmnażania No ale żadna metoda nie jest 100%wa.. Chyba ze szklanka wody zamiast ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||||
Zakorzenienie
|
Jak wygladaja noce Waszych dzieci? Tez tak mocno przezywaja sny?
M. budzi sie przynajmniej raz w nocy z placzem, mamrocze przez sen - mam nadzieje, ze to kiedys minie.. ja robilam wedlug tego filmiku mniej wiecej, tam sa dwa ciecia, od ok 4:30 jest druga fryzura z irokezem, ktora robilam M. ![]() https://www.youtube.com/watch?v=2z4PlcV8ulk ze ile? ![]() Wklejasz zdjecia, czy wkladasz, czy drukujesz? ![]() Ja nie skonczylam jeszcze pierwszego ![]() Cytat:
![]() od kogo sie takich rzeczy nasluchalas? ![]() ja chyba za malo rozmawiam z matkami chyba ![]() (chociaz raz jak sie wdalam w small talk to po 3 minutach uslyszalam pytanie, jaki rodzaj antykoncepcji stosuje ![]() ![]() w ogole u nas place zabaw puste - rzadko mozna w ogole spotkac wiecej niz 3 dzieci (na duzym placu), na innych dzieci nie ma w ogole ![]() ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- a jest jakas roznica miedzy tym sombre od ombre czy balejazu? ![]() pewnie technika, ale ja nie ogarniam roznicy ![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() hehe ![]() ja robie tylko jedno danie, ale ja nie zjem wiecej niz miska zupy na raz ![]() Cytat:
![]() a mamuska kogo przybiegla ratowac - 7latka? ![]() Cytat:
Co to ten bunc? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-17 o 05:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() alez jestes zorganizowana ![]() od tej mamy uslyszalas, ze jej przykro? ale to przeciez dobrze, mnie tez by bylo przykro i na pewno przeprosilabym dziecko za zachowanie swojego. Ja to w ogole "jeszcze" (bo moze sie to kiedys zmieni) jestem po lagodnej barygadzie i staram sie konflikty rozwiazywac pokojowo, empatycznie, bo M. teraz sie od nas uczy - daje jasne komunikaty "nie chce.." "nie podoba mi sie" - ale wiekszych problemow nie mielismy jeszcze.. jezeli dobrze pamietam, to trzydniowka moze wystapic ok 2 tygodnie od zarazenia i raczej dosc zakazna jest - oby maluch pozostal zdrowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Moderna - Jakub rzadko budzi się w nocy z krzykiem, bywało tak ale od jakiegoś czasu jeśli D. bardzo nie płacze to nie budzi się wcale. Brawa za liczenie. I nas na topie wierszyk: siala baba zygzak "mak" Quinn.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Sorce raczej niedokladnosc
![]() Nie cierpię tak pisać. Ciagle wyskakują mi kropki.zamiast spacji Jola a Ewa ma jakieś inne objawy oprócz temperatury? U nas dalej wirusowo. W nocy mnie zlapalo i wymioty i biegunka. Tak się boję o Zuzie że aż mi.się ryczec chce. Przecież jak ją tak weźmie jak mnie to odwodnienie gotowe i szpital
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() najczęściej przesypiane. ale dwa dni temu obudziła go Ola i nie dość, że były wędrówki ludów, to o 5ej poczułam na nogach twarde przedmioty. Torres w zapale szukał w pudle z samochodami nowej koparki.... znalazł, poszedł do chłopa i spał do standardowej 6:40. a na pytanie co mu się śniło zawsze jest jedna odpowiedź: "Misie żółte i szare jechały autem". Raz, na wyjazdówce, miał koszmar senny. Obudził się o 2 ej z płaczem i wydukał G., że: "woda w rzece była bardzo zimna i latały wielkie komarzyska" ![]() hehe, 2400 wywołanych fot. Selekcja (wbrew pozorom duża ![]() ale masz pewnie cudnie wyniuniany. a ja mam masę głupich min, płaczu, darcia ![]() bunc (ew. bundz) to ser z mleka owczego. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znam metodę, ale to samo a nawet więcej zrobisz z dobra książka do NPRu, termometrem i zeszytem - i koszt to bedzie koło stówki a nie 2 tysiące. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#799 |
MBZ♥
|
Moderna, Zoś się budzi, najczęśćiej słyszę: moje, nie dam, zostaw
![]() To Zosia powiedziała do mnie, że jest Jej przykro ![]() Na chamstwo jestem uczulona. ![]() A pytaniami zarzuciła mnie inna mama. Pani ![]() ![]() Jestem leniem pod tym względem. Choć pozrzucane i opisane miesiącami przynajmniej. Kwiatuszku jak się czujesz? Martwię się ![]() Jola mam nadzieję, że to jednak trzydniówka ![]() Co to zupa Shrek? ![]() Demeter ![]() ![]() Dorwałam dynię, pierwszą więc niniejszym w sobotę otwieram sezon na zupy dyniowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Wtajemniczenie
|
Byou kochana nawet jak miałam tylko K to nie robiłam tyle jedzenia co Ty
![]() ![]() Ja to też nie mam pomysłów na zupe, jakie Ty robisz?? U mnie rosół, krupnik, ogórkowa, pomidorowa, barszcz czerwony i tyle. Uwielbiam kapusniak ale musze pozniej cały gar kilka dni jesc bo TZ nie lubi, wiec nie robie. Pani, rozumiem z fotkami, my tyle wizyt gosci nie mamy ![]() Ale przyznam, że teraz uwielbiam dziewczynki fotografować - takie słodkie obie do schrupania ![]() Między Z a kuzynką jest miesiąc różnicy i to się już wyrównuje. No cudne są razem, coraz lepszy kontakt mają ![]() Kwiatkuszku, wspolczuje, bo tez niedawno z TZ sie strulismy. Chorowanie przy dziecku/dzieciach jest beznadziejne ![]() Oby Z nie złapało ![]() ---- K w złobku, coraz lepiej mu tam idzie, wczoraj nawet zjadł obiadek. Dziś zebranie żłobkowe, na które ide. |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
MBZ♥
|
Demeter ja robię podobne jak Ty
![]() ![]() Kto pytał o sombre/ombre/balejaż? sombre jest delikatniejszą wersją ombre, balejaż to te cienkie pasma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (a u mnie tez znowu wrocily koszmary, tzn. takie jakby sny na jawie. strasznie to meczace ![]() boskie musza byc te albumy ![]() tak wychuchany, ale co z tego jak do polowy, a reszta zdjec nie wklejona ![]() aaaa ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze chociaz przepraszam uslyszalyscie.. maz wczoraj z dzialki tez przywlokl dynie ![]() ostatnio robilam z pieczonej dyni zupe kremowa i pewnie znowu zrobie ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ja mam ochote na pieczarkowa ![]() to ja pytalam ![]() ![]() u mnie pojawiaja sie juz pierwsze siwe wlosy - ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- kwiatuszku zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- powodzenia ![]() pewnie bedzie o nowej ustawie o zywieniu w szkolach? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Wtajemniczenie
|
No ciekawe. Kuba dwa razy już jadł w złobku, ale nie wiem co.
Ostatnio po obiadku dostał banana, a wczoraj melona (jadł pierwszy raz w zyciu) ![]() Byou, dzieki. Chyba dziś skocze na zakupy i zrobie jakąś bo mi smaka zrobiłaś ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Jestem sama z Z i naprawde idzie coś zrobić. Od rana już zabawki posprzątane, pranie zrobione i wywieszone, Z śpi na balkonie a ja ide pakowac zmyware i obrać ziemniaki. Z K w domu to by nie przeszło... |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe, tak jestem japończykiem. są dwie foty żłobkowego jadłospisu, są foty zwierząt, są widoczki, powtykane bilety na jakieś wystawy etc ![]() taki trochę foto-pamiętnik. Mój chłop ma bardzo mało zdjęć z wczesnego dzieciństwa. Tak do 2 roku życia nie ma ani jednego zdjęcia ![]() Poza tym Michał uwielbia albumy. zna na pamięć. jak nie mówił, to pokazywał na fotach czego chce ![]() ![]() dopiero??? szczęściara ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Zostawiłam w przedszkolu placzace dziecko i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam... Teraz już nie płacze, są na spacerze ale bardzo płakał jak wyszłam... wiedział już co go czeka. Wczoraj zrobił mi papa, dziś już nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||||
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, Jola - zdrowia dla smyków!
BYou - obiad dwudaniowy, phi! jak nagotuję zupy wieeelki gar i jemy ją kolejny dzień to już robię drugie ![]() Ja też leń, ale gdzieś w głowie mam, że FIlipek w żłobie je dwudaniowy obiad więc spokojniejsza jestem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze żurek u nas często. nie macie wypisanego jadłospisu na tydzień? u nas w szatni jest rozpiska na 2 tygodnie - świetna do inspiracji ![]() Cytat:
![]() Pani, chce Ci się to prowadzić? ja nawet nie zaczynam bo wiem, że nie będę systematyczna ![]() Na placu zabaw zazwyczaj siedzę sobie z boku na ławeczce i tylko nadzoruję. Nie znoszę piasku i dlatego staram się siedzieć i nie ruszać ![]() Biorę się dzisiaj za okna, nie chcem ale muszem. Mam nadzieję, że je w ogóle zlokalizuję na ścianach - są tak zabrudzone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak z jedzeniem u J. - lepiej? skorzystalas z jakis wskazowek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale bedziecie miec swietna pamiatke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-17 o 11:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Monika, ciężko znieść matce łzy dziecka ale chyba mu tam nie jest źle w tym przedszkolu? Większość dzieci na początku płacze niestety.
Sorce, ja dziś też miałam dzień mycia okien. ☺ trochę zaciekow mi na jednym zostało i nie mogę za nic doprowadzić do porządku. Zastawie to kwiatkiem hahah .😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe, o ile przez 1,5 roku była to czysta frajda, tak teraz przez rok się zbierałam ![]() Cytat:
![]() ![]() "mamusia" niech umyje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=Moderna;52799080 przepis? ![]() chyba nie należy do skomplikowanych: pokrojona dynia ugotowana na samej wodzie + trochę curry i papryki (nie miałam nic na wywar nawet). Zblendowane. Do tego takie powiedzmy czipsy z boczku wędzonego i kilka kostek serka pleśniowego miałam blue, ale wydaje mi się że taka ostra gorgonzola byłaby lepsza. u mnie nie czuć upało, mało tego, siedzę w bluzie. A przed mamusią gram za☠☠☠istą synową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.