- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 09:23   #2311
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Karoseria podoba mi się Emilia z tych co podałaś U nas też była na liście

My mamy problem z drugim imieniem, ja nie chciałam w sumie dawać ale mama mnie przekonała bo wszyscy u mnie w rodzeństwie mamy prócz jednego brata i mama mówiła, że bardzo żałowała że mu nie dała. Mąż też mówi, że powinno być no więc myślę co tu zrobić bo samo Zuzanna jest długie i drugie musi być krótkie

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:24   #2312
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Takiego koteła poczyniłam dziś na odstresowanie
Świetny

Coś ostatnio długo śpię wcześniej wstawałam 7-8 a teraz koło 9. Mała chyba jeszcze daje mi czas żebym się wysypiała zjem śniadanko i biorę się za przegląd ciuszków, zobaczę co jeszcze muszę dokupić i może wybiorę się na jakieś zakupy.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:31   #2313
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość

Ja tez myslalam o Kornelii ale przeczytalismy z tz jakies opisy, znaczenia imion i wszedzie jakies dziwne o Kornelii. Normalnie bym sie bie sugerowala ale jakos glupio tak

No i nie wiem... Ada? Celina? Martyna? Monika? Emilia? Musi pasowac do Nina i nie moze sie rymowac z -ara bo tak sie konczy nazwisko No pomozcie

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Ada i Emilia najlepsze może Iga?
Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Czesc, dziewczyny pisalyscie o termometrze rossmax tez bym go kupiła i czy on zmierzy temp. Butelki z woda, bo przydał bymi się do mierzenia na wszelki wypadek jak bym nie KP.
Mierzy temperaturę przedmiotów

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Karoseria podoba mi się Emilia z tych co podałaś U nas też była na liście

My mamy problem z drugim imieniem, ja nie chciałam w sumie dawać ale mama mnie przekonała bo wszyscy u mnie w rodzeństwie mamy prócz jednego brata i mama mówiła, że bardzo żałowała że mu nie dała. Mąż też mówi, że powinno być no więc myślę co tu zrobić bo samo Zuzanna jest długie i drugie musi być krótkie
Moja siostra ma Zuzanna Anna Anna po babci. My damy na drugie moje imię, w sumie pierwsze imię będzie 7literowe a drugie 8literowe.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-17, 09:32   #2314
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez myslalam o Kornelii ale przeczytalismy z tz jakies opisy, znaczenia imion i wszedzie jakies dziwne o Kornelii. Normalnie bym sie bie sugerowala ale jakos glupio tak

No i nie wiem... Ada? Celina? Martyna? Monika? Emilia? Musi pasowac do Nina i nie moze sie rymowac z -ara bo tak sie konczy nazwisko No pomozcie

Emilia Też brałam to imię pod uwagę A może Iga?

Cytat:
Poznanianka u Ciebie napewno będzie malutka i drobna dziewczynka. Może przez to, że sama jest szczupła to organizm produkuje nadmiar cukru bo nie ma tłuszczu na wyżywienie dziecka i nie ma jak się odłożyć? Przez to tak Ci cukier szaleje.
Nie mam pojęcia... Już się boję jaki będzie po dzisiejszym obiedzie...
Wczoraj zjadłam kawałek torta, potem specjalnie poszłam na polgodzinny spacer z psem i miałam 116 czyli w normie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:34   #2315
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
fasterka90 jestem w szoku, że imię zmieniacie I tak fajnie napisałaś o imieniu Marta Pisałam kiedyś, że nie przepadałam za swoim imieniem a teraz myślę że jest całkiem ok Usunę na razie z pierwszej strony Paulinkę, jak wybierzecie inne imię daj znać

O kurczę India...Ja wiem jak to boli tylko u mnie jest tak, że jeszcze dam rade wstać. Najgorzej jak złapie raz z jednej strony raz z drugiej i aż łamie w pół...Leż kochana już nam nie wiele zostało Ty masz na 23? Może będziemy miały w tym samym dniu Na razie się nie boję cc, boję się tego co będzie po ;p Nigdy nie miałam operacji, mam nadzieję że szybko się pozbieram bo bardzo chcę zajmować się Zuzią sama.

Olej kokosowy vergin bio eko to najlepszy olej jaki może być <3 Kocham miłością już od paru ładnych lat

Ale łowy Super!

Mam ręczny z Lovi. Nie wiem czy wystarczy przy cc...

Jejku jak ja Wam współczuję dziewczyny z tą cukrzycą. Nie piszę nic w tym temacie bo generalnie mnie nie dotyczy i nie będę się wypowiadała ale to musi być straszne

O jak dobrze, że wszystko jest ok Ja myślę, że malutka waży dość w normie, sprawdziłam i moja Zuzia w 30+6 ważyła 1579 g. Obliczyłam Ci na szybko, że gdyby do końca przybierała 300gr to będziesz miała 4498g córeczkę Oczywiście zawsze trzeba mieć poprawkę bo na moim wydruku w usg pisze, że może być wahanie +- 400gr.

O napiszę ciekawostkę jeszcze Jeśli macie na usg FL to jest kość udowa to same możecie sobie obliczyć ile dzidziuś ma cm :P

U mnie Zuzia miała w 31 tyg. 6mm x 7 = 42cm miała
Mam nadzieję, że ten wzór nie jest prawdą odnośnie wagi urodzeniowej bo jak tak to będę chciała wcześniej urodzić, po 36 tygodniu już
Niestety długości FL nie mam podanej :/
Stary 2015-09-17, 09:34   #2316
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witam się w ten beznadziejny poranek
Oficjalnie się dziś poddałam - nie znajduję żadnego związku między tym co jem i w jakich ilościach a późniejszym poziomem cukru we krwi Mam już dość tej walki z wiatrakami, idę do diabetolog, niech mi da tą insulinę i po sprawie, bo widzę, że inaczej nic z tego nie będzie
mi skacze mimo insuliny tyle że niewiele, nobo np 123, 129. na czczo od paru dni mam rowne 90, dzis 91, stwierdzilam ze dzis zwiekszam nocna dawke na 4j bo cos za dlugo tak na granicy ten cukier. no i po sniadaniu najczesciej przekroczone, a przed sniadaniem biore insuline. nie wiem czy ona jakas zepsuta jest czy co na kolacje jem 3x wiecej niz na sniadanie a po kolacji mialam przekroczone baardzo dawno temu. po obiedzie tez rzadko, chyba ze zjem cos zakazanego, jak np wczoraj ;p

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-17, 09:36   #2317
cynamon_
Zakorzenienie

Karoseria, fasterka, Inga gdybym moja córcia nie byłaby Klaudią to miałaby na imię właśnie Inga♡
Stary 2015-09-17, 09:36   #2318
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Ada i Emilia najlepsze może Iga?

Mierzy temperaturę przedmiotów

Moja siostra ma Zuzanna Anna Anna po babci. My damy na drugie moje imię, w sumie pierwsze imię będzie 7literowe a drugie 8literowe.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Wczoraj zjadłam kawałek torta, potem specjalnie poszłam na polgodzinny spacer z psem i miałam 116 czyli w normie
Dzieki dziewczyny. Iga bardzo mi sie podoba ale tz ma kolezanke otym imieniu, ktorej nie lubi. No i mu sie kojarzy... Nawet tesciowa proponowala Ige
Chyba bede cisnac na Emilie w takim razie. Ciekawe jak mi pojdzie Ale nie wiem. Nie mam takiej pewnosci... Wy tak macie ze wiecie ze na bank macie wlasciwe imie?

karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:38   #2319
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mi skacze mimo insuliny tyle że niewiele, nobo np 123, 129. na czczo od paru dni mam rowne 90, dzis 91, stwierdzilam ze dzis zwiekszam nocna dawke na 4j bo cos za dlugo tak na granicy ten cukier. no i po sniadaniu najczesciej przekroczone, a przed sniadaniem biore insuline. nie wiem czy ona jakas zepsuta jest czy co na kolacje jem 3x wiecej niz na sniadanie a po kolacji mialam przekroczone baardzo dawno temu. po obiedzie tez rzadko, chyba ze zjem cos zakazanego, jak np wczoraj ;p
A co jesz na obiady? Bo ja już czasem pomysłu nie mam... Wczoraj po zupie miałam 107, a we wtorek po zupie 89...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-17, 09:39   #2320
cynamon_
Zakorzenienie

U nas córa ma już imię od 5 lat to nic ze dopiero teraz się narodzi, a syn ohoho od jakis 10 chociaż ma dopiero 4...
Stary 2015-09-17, 09:39   #2321
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Myślałam o Annie ale Anie są podobno nie grzeczne A już same Zuzie tez podobno dają popalić xD

Chyba zostanie u nas Zuzanna Klara

Cytat:

No właśnie, czyli organizm spalił cukier podczas wysiłku. Ja to tak na chłopski rozum biorę, że gdybym była szczupłym organizmem i miałabym do utrzymania dwa organizmy, takie drobne, bez grama tłuszczu to bym robiła wszystko żeby to zmagazynować. A jak wiadomo glukoza odkłada się w nadmiarze w tłuszcz. Tak to rozumuję Oczywiście ma to przełożenie na ciążę bo wtedy organizm inaczej funkcjonuje, tylko nie wiem jak to ma się do osób które miały np. przed ciążą wagę w normie albo trochę ponad?

Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi w tym co piszę hehe

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-17, 09:44   #2322
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Iga bardzo mi sie podoba ale tz ma kolezanke otym imieniu, ktorej nie lubi. No i mu sie kojarzy... Nawet tesciowa proponowala Ige
Chyba bede cisnac na Emilie w takim razie. Ciekawe jak mi pojdzie Ale nie wiem. Nie mam takiej pewnosci... Wy tak macie ze wiecie ze na bank macie wlasciwe imie?

Coś musi być z tą Iga ze obie z Poznanianka to zaproponowalysmy a jeszcze teściowa to samo mówi ale niestety jak się źle kojarzy to nie przejdzie... Emilka jest bardzo fajne i można ładnie zdrabniac

U mnie imię wybrał mąż i tak naprawdę nie dał mi wyboru to znaczy mi się to imię podoba, ale sama bym takiego nie wybrała na pewno.
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
U nas córa ma już imię od 5 lat to nic ze dopiero teraz się narodzi, a syn ohoho od jakis 10 chociaż ma dopiero 4...
My już z 6 lat temu mieliśmy wybrane Franek dla synka ale nie wiem czy kiedykolwiek wejdzie w użycie, chyba że za 15 lat jak moda na to imię minie

Stary 2015-09-17, 09:44   #2323
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że ten wzór nie jest prawdą odnośnie wagi urodzeniowej bo jak tak to będę chciała wcześniej urodzić, po 36 tygodniu już
Niestety długości FL nie mam podanej :/
Nie masz żadnych wartości podanych? Bo czasem tą kość podają też jako FML to zależy od sprzetu Co do wagi hm...zawsze jest jakiś margines błędu ale 4kg dziecko to może się skończyć (ale nie musi) cc :X

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-17, 09:48   #2324
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o Annie ale Anie są podobno nie grzeczne : A już same Zuzie tez podobno dają popalić xD

Chyba zostanie u nas Zuzanna Klara

No patrząc po Zuzannach które znam to każda to indywidualistka ale fajne dziewczyny.

Zuzanna Klara brzmi przeslicznie, jak mała królewna

Stary 2015-09-17, 09:49   #2325
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Nie masz żadnych wartości podanych? Bo czasem tą kość podają też jako FML to zależy od sprzetu Co do wagi hm...zawsze jest jakiś margines błędu ale 4kg dziecko to może się skończyć (ale nie musi) cc :X
A możesz mi policzyć wagę wg tego wzoru? Bo ja tego nie rozumiem.
W 24+1 miała 675g, w 29+1 miała 1290g, a na innym sprzęcie w 29+6 1340g (chyba mało przybiera...).

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-17, 09:55   #2326
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
A możesz mi policzyć wagę wg tego wzoru? Bo ja tego nie rozumiem.
W 24+1 miała 675g, w 29+1 miała 1290g, a na innym sprzęcie w 29+6 1340g (chyba mało przybiera...).
Czy ja wiem czy mało? Wygląda na to, że jest w normie. Nie będzie wielka ale też nie malutka. Jeśli będzie przybierała tak jak przybiera do tej pory to na koniec miałaby 3340. Oczywiście to jest wg. wzoru bo może być tak, że będzie przybierała więcej i szybciej na koniec. Nie martw się na zapas. Ja w 40 tyg. urodziłam się 53cm z wagą 3100, a są dzieciaczki co rodzą się 49cm i 2800 i też jest dobrze. Najważniejsze żeby równo wszystko rosło bo np. u mnie ten brzuszek jest 5 dni do tyłu co jest podobno dopuszczalne i mam nadzieję, że w poniedziałek będzie ok i nie usłyszę że nie rośnie bo mi serce pęknie...

Iclosemyeyes

Dziewczyny czy Was też denerwują głośne dźwięki? Telewizor oglądam na głośność 3 a mąż jak przychodzi daje na 10-11 i dziwi się, że to dla mnie za głośno :O

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-17 o 09:58
Stary 2015-09-17, 09:58   #2327
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem czy mało? Wygląda na to, że jest w normie. Nie będzie wielka ale też nie malutka. Jeśli będzie przybierała tak jak przybiera do tej pory to na koniec miałaby 3340. Oczywiście to jest wg. wzoru bo może być tak, że będzie przybierała więcej i szybciej na koniec. Nie martw się na zapas. Ja w 40 tyg. urodziłam się 53cm z wagą 3100, a są dzieciaczki co rodzą się 49cm i 2800 i też jest dobrze. Najważniejsze żeby równo wszystko rosło bo np. u mnie ten brzuszek jest 5 dni do tyłu co jest podobno dopuszczalne i mam nadzieję, że w poniedziałek będzie ok i nie usłyszę że nie rośnie bo mi serce pęknie...
Dzięki
Moja teraz miała brzuszek o 6 dni mniejszy, ale diabetolog mówiła, że dobrze, że w normie. Bo na polowkowym miała większy o ponad tydzień co mogło oznaczać cukrzycę, bo to jedna z cech cukrzycy ciążowej.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-17, 09:59   #2328
fasterka90
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za propozycje, jak i Emilia tak i Iga mi się podoba ale z tz jest masakra. Wszystko krytykuje

srebrna_smuga dzięki że narazie skasowałas u nas imię z listy,miałam cie o to prosić zgłaszam sprzeciw, Anny nie są niegrzeczne! A że Zuzanne mamy siostrzenice tz to potwierdzam, dla mnie Zuzia kojarzy się z hmmm niegrzecznym dzieckiem (i to delikatnie mówiąc) koleżanka ma małą Ige i tez mówi że niegrzeczna, że ciągle płacze i podsumowała że trudno,takie imię wybrała to tak ma sprawdzałam znaczenia tych imion które sobie wstępnie wybraliśmy, Kaja ma najładniejsze -ciesząca rodziców Ola też całkiem ok-obronca ludzi Marta to pani domu,gospodyni

Te wzory jutro sobie sprawdzę,już starych nie będę liczyć

A co do wielkości dzieci po urodzeniu - na sr chodzi ze mną dziewczyna która po urodzeniu w terminie, w 40tc ważyła 2100! To dopiero maleństwo! I jej rodzeństwo,mama z podobną wagą się rodzili.
Ja się urodziłam 2800, mój brat tak samo,ale my z 37tygodnia oboje.

Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-09-17 o 10:03
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 10:03   #2329
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Chyba u nas się zmiana imienia szykuje... Tz nie podoba się jak mówię skrócone Paula a mi się zdaje że Paulina w takim codziennym użytkowaniu jest za długie. Tylko że on wszystkie proponuje takie długie a moje propozycje mu się nie podobają. Wieczorem usiądziemy z jakąś listą i chyba wybierzemy coś innego...
Mnie też ostatnio nachodzi znów na zmianę imienia, jeszcze oglądałam "na dobre i na złe" a tam jak na złość wczoraj były moje dwa typy Celina i Matylda no ale Filip już nie chce słyszeć o innym imieniu niż Antosia więc chyba zostanie
Mnie z waszych typów najbardziej podoba się Kaja i Aleksandra, zawsze możecie z decyzją wstrzymać się do porodu i zobaczyć, które imię będzie najbardziej pasowało do Malutkiej

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość

Czekoo ponoć takie wiercipiety w brzuszku potem mniej płaczą, są na to dowody naukowe nawet
Coś w tym może być, u moich dzieci to się póki co sprawdziło

Cytat:

dziewczyny jaki laktator lepiej kupić ? ręczny czy elektryczny ?
Elektryczny mam ręczny, ale jeżeli miałabym drugi raz kupować to bym dołożyła i kupiła elektryczny...
Stary 2015-09-17, 10:05   #2330
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
A co jesz na obiady? Bo ja już czasem pomysłu nie mam... Wczoraj po zupie miałam 107, a we wtorek po zupie 89...
roznie, w niedziele np po zeberkach i kaszy jeczmiennej i rosole mialam 93, po smazonym schabowym czy mielonym tez mam w normie. po pierogach niestety raz mialam 170 i od wtedy nie tykam pierogów po łazankach z kapustą mam w normie, po gołąbkach z ryżem i mięsem mam w normie, ale np wczoraj po makaronie z serem ( no fakt, jasny makaron ) miałam 126 chyba. obiady i kolacje spoko, rzadko przekraczam chociaż no zdarzy się, najczęściej właśnie po ziemniakach i czyms tak ciezkim jak pierogi (nawet po razowych z samym serem mialam wysoki). po łazankach z kapusta miałam niski a z serem podwyzszony nie wyczujesz. tyle że no fakt, nie jem w ogole ziemniakow a to najgorszy bol bo kocham ziemniaki.. cóż..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-17, 10:05   #2331
poznanianka1990
Zakorzenienie

fasterka90, a może Wiktoria? Mi się podoba to imię, ale mam chrzesnice Wiktorie, więc odpada.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-17, 10:06   #2332
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Poznanianka nie ma za co U mnie znów brzuszek może być taki przez to ułożenie. Pocieszyłaś mnie też

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za propozycje, jak i Emilia tak i Iga mi się podoba ale z tz jest masakra. Wszystko krytykuje

srebrna_smuga dzięki że narazie skasowałas u nas imię z listy,miałam cie o to prosić zgłaszam sprzeciw, Anny nie są niegrzeczne! A że Zuzanne mamy siostrzenice tz to potwierdzam, dla mnie Zuzia kojarzy się z hmmm niegrzecznym dzieckiem (i to delikatnie mówiąc) koleżanka ma małą Ige i tez mówi że niegrzeczna, że ciągle płacze i podsumowała że trudno,takie imię wybrała to tak ma sprawdzałam znaczenia tych imion które sobie wstępnie wybraliśmy, Kaja ma najładniejsze -ciesząca rodziców Ola też całkiem ok-obronca ludzi Marta to pani domu,gospodyni

Te wzory jutro sobie sprawdzę,już starych nie będę liczyć
Ok ale Anny są takie hm...tajemnicze i wydają mi się tak mało dostępne? Nie wiem jak to opisać :P No a Zuzie...no cóż...Damy radę Marty muszą dorosnąć do bycia paniami domu :P Ale lubią w nim rządzić I są strasznie uparte Ja patrzałam też czy imię pasuje do znaku zodiaku

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-17, 10:08   #2333
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam niestety, moja lekarka mi nie daje :/ a na wczorajszym badaniu też mi nie podała, posprawdzała, ale nie zapisywała po kolei co ile ma, ważne że prawidłowe wymiary były.
No tego się boję właśnie... a w jaki sposób dowiem się ile za jakiś czas dziecko będzie ważyć? skoro teraz ostatnie usg było?
Stary 2015-09-17, 10:12   #2334
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:

My cały czas szukamy tego idealnego imienia, obecnie jesteśmy na Idze, ale pewność, że to na bank właściwe? Twoje dziecko może mieć zupełnie inny gust i mimo, że Tobie imię wyda się idealne to kiedyś możesz od dziecka usłyszeć, że paskudne imię nadałaś Więc pewności chyba nigdy nie ma.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 10:14   #2335
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
roznie, w niedziele np po zeberkach i kaszy jeczmiennej i rosole mialam 93, po smazonym schabowym czy mielonym tez mam w normie. po pierogach niestety raz mialam 170 i od wtedy nie tykam pierogów po łazankach z kapustą mam w normie, po gołąbkach z ryżem i mięsem mam w normie, ale np wczoraj po makaronie z serem ( no fakt, jasny makaron ) miałam 126 chyba. obiady i kolacje spoko, rzadko przekraczam chociaż no zdarzy się, najczęściej właśnie po ziemniakach i czyms tak ciezkim jak pierogi (nawet po razowych z samym serem mialam wysoki). po łazankach z kapusta miałam niski a z serem podwyzszony nie wyczujesz. tyle że no fakt, nie jem w ogole ziemniakow a to najgorszy bol bo kocham ziemniaki.. cóż..
Czyli jesz w sumie normalnie. Już myślałam, że tylko gotowane i grillowane, chyba bym na głowę dostała jakbym tak miała jeść
Ja wcześniej jak mierzylam po 2h to dwa dni z rzędu jadłam pierogi ruskie podsmażane - w pierwszy dzien zjadłam 8 sztuk ze skwarkami i cukier w normie, a na drugi dzień zjadłam 7 sztuk i bez skwarek i miałam ponad normę, bez sensu!

A co do imion to podobno Julki też są niegrzeczne. Jak ktoś tak mówi to odpowiadam, że moja będzie grzeczna

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-17, 10:17   #2336
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Nie mam niestety, moja lekarka mi nie daje :/ a na wczorajszym badaniu też mi nie podała, posprawdzała, ale nie zapisywała po kolei co ile ma, ważne że prawidłowe wymiary były.
No tego się boję właśnie... a w jaki sposób dowiem się ile za jakiś czas dziecko będzie ważyć? skoro teraz ostatnie usg było?
Nie jestem pewna ale może jeszcze przed jak się zacznie akcja to w szpitalu zobaczą? Tylko to jest najgorsze co może być...Moja szwagierka miała sytuację, że chodziła na usg całą ciążę aż do terminu. Na usg pokazywało, że córeczka jest idealnie ustawiona, waga super nic tylko rodzić. W szpitalu okazało się, że waży 3900 a szwagierka tak samo jak ja wąska...Upierała się dziewczyna i ona chce rodzić sn i dziecko obróciło się podczas skurczy twarzyczką do góry no i musiało być cc. Namęczyła się a i tak skończyło się cc...Nie muszę chyba pisać, że przez to wpadła w mega baby blues i to było straszne...

Przez to, że u mnie na usg na nfz więcej zobaczyć się nie da to znalazłam usg przy szpitalu. Płacę 40zł a mam wszystko pomierzone i głowa spokojna. Teraz idę w poniedziałek i napewno pójdę jeszcze przed wyznaczonym cc.

leszczmagdalena kotełka ślicznego uszyłaś <3

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-17 o 10:19
Stary 2015-09-17, 10:21   #2337
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jestem pewna ale może jeszcze przed jak się zacznie akcja to w szpitalu zobaczą? Tylko to jest najgorsze co może być...Moja szwagierka miała sytuację, że chodziła na usg całą ciążę aż do terminu. Na usg pokazywało, że córeczka jest idealnie ustawiona, waga super nic tylko rodzić. W szpitalu okazało się, że waży 3900 a szwagierka tak samo jak ja wąska...Upierała się dziewczyna i ona chce rodzić sn i dziecko obróciło się podczas skurczy twarzyczką do góry no i musiało być cc. Namęczyła się a i tak skończyło się cc...Nie muszę chyba pisać, że przez to wpadła w mega baby blues i to było straszne...

Przez to, że u mnie na usg na nfz więcej zobaczyć się nie da to znalazłam usg przy szpitalu. Płacę 40zł a mam wszystko pomierzone i głowa spokojna. Teraz idę w poniedziałek i napewno pójdę jeszcze przed wyznaczonym cc.

leszczmagdalena kotełka ślicznego uszyłaś <3
Biedna Twoja szwagierka, wyobrażam sobie jaki koszmar przeszła...

Dobry pomysł, też będę musiała rozejrzeć się u mnie w mieście gdzie zrobią mi usg te podstawowe, sprawdzić ułożenie dziecka i wagę.
Stary 2015-09-17, 10:23   #2338
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, chodzi o to ze jesteś wąska w biodrach tak? Mierzyli Cię takim ala cyrklem?
Stary 2015-09-17, 10:25   #2339
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Poznanianka nie ma za co U mnie znów brzuszek może być taki przez to ułożenie. Pocieszyłaś mnie też

Ok ale Anny są takie hm...tajemnicze i wydają mi się tak mało dostępne? Nie wiem jak to opisać :P No a Zuzie...no cóż...Damy radę Marty muszą dorosnąć do bycia paniami domu :P Ale lubią w nim rządzić I są strasznie uparte Ja patrzałam też czy imię pasuje do znaku zodiaku
ej ej mało dostępne to chyba dobrze przynajmniej mało dostępne dla facetów ;D ja tam tajemnicza nie jestem :P

Cytat:
Czyli jesz w sumie normalnie. Już myślałam, że tylko gotowane i grillowane, chyba bym na głowę dostała jakbym tak miała jeść
Ja wcześniej jak mierzylam po 2h to dwa dni z rzędu jadłam pierogi ruskie podsmażane - w pierwszy dzien zjadłam 8 sztuk ze skwarkami i cukier w normie, a na drugi dzień zjadłam 7 sztuk i bez skwarek i miałam ponad normę, bez sensu!

A co do imion to podobno Julki też są niegrzeczne. Jak ktoś tak mówi to odpowiadam, że moja będzie grzeczna
to tak jak ja, raz zjadlam lazanki z kapusta i ok, zostaly mi na drugi dzien tez zjadlam i przekroczony na sniadanie jem przewaznie to samo i raz przekroczony, raz nie. no masakra to chyba zalezy od dnia, jak te nasze hormony w danym dniu balują. ( nobo to wlasnie te hormony zaburzaja wchlanianie insuliny - i produkowanie jej przez trzustke )

🤍

Stary 2015-09-17, 10:28   #2340
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Bardzo dziękuję za wszystkie słowa uznania w kwestii kotałka, właśnie mu szyję drugiego do pary, żeby nie czuł się samotny

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości