|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
kciuki za wytrzymanie ![]() Cytat:
na razie nie mierzył
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- dzień dobry, u mnie ma być dziś 30 st! więc poszłam do pracy w sandalach. już czuję jak mi stopy puchną a tak w ogóle to spaaaać
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
No bo np usuwa aukcje (sama to zauważyłam) i długo trzeba czekać na przesyłkę (to akurat mi nie przeszkadza). No i ma ponad 150 tys sprzedanych, przy takiej ilości zawsze są jakieś negatywy.
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, kciuki za wizyty, Ifcia powodzenia na glukozie.
Kalwinka może odpuść sobie te dżemy skoro tak się słabo czujesz? U nas 27 tc na tapecie. Czyli jeszcze 10 i można bezpiecznie rodzić. :O. Wstaję i biorę się za prasowanie
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro zaczynamy 28 tydzien i III trymestr...
Tz mial mi zostawic kase na ubezpieczenie malei i oczywiscie nie zostawil... a ja jestem uziemiona w domu do 11 bo czekam na kuriera |
|
|
|
#4118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej ;* Ja już po śniadaniu, ubieram się i jadę na wizytę ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4119 | |||
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=827709
przydatny wątek, zwłaszcza dla takiej zielonej ciężarówki jak ja Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-17 o 10:11 |
|||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
A że wysyłka kosztuje aż dwie dychy to jeszcze sobie wylicytuję parę bluzek zapinanych, będę miała do karmienia ![]() Martwię się tylko o jakość bo te ubrania z BonPrix mają to do siebie, że przeważnie tylko w katalogu ładnie wyglądają. No ale z drugiej strony nie dam 200zł za płaszcz, który będę nosiła ze 2 miesiące. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Problem polega na tym, że jak ja nie zrobię, to nikt nie zrobi, a wyrzucić szkoda. |
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Eh ja jeszcze nie wiem w czym będę chodzić teraz jak będzie zimno w każdym razie kupiłam legginsy te ocieplane a poza tym nie mam pojęcia chyba w rozpietym płaszczu no i jakieś ze dwa kardigany oversizowe sobie kupię nie chce wydawać na siebie tyle kasy
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O w ten deseń:
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=829859
Fotograf proponuję darmową sesję dla noworodka, kto z Wawy to podrzucam Wam link. |
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewcxyny ja tez myslalam ze
Kurtka to zbedna rzecz, ale przeciez po porodxie brxuch ani biodrs nie zejda w kilka dni. A co ze spacerami? O to mi glownie chodzilo |
|
|
|
#4127 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
fatalna noc za mną... W ogóle ostatnio kiepsko sypiam, bo od wtorku kłuje mnie w lewym boku. Najpierw myślałam, że to młody gdzieś uciska, bo na usg był ułożony poprzecznie, ale kopie tylko na dole lub na górze, więc całkiem możliwe, że się obrócił. I zaczęłam czytać co to, to wychodzi, że może to być kolka nerkowa. Leków jako takich w ciąży na to nie ma, jedynie przeciwbólowe i rozkurczowe. A do tego jeszcze dzisiaj nad ranem obudził mnie ból zęba, którego nie umiem znaleźć nie wiem czy na dole, czy na górze, czy 6 czy 7... Ostatnio na przeglądzie u dentystki wszystko było ok, więc obstawiam, że boli mnie cały kawałek szczęki i 8 będzie znowu wychodzić, bo tak to zwykle u mnie jest. Siku wstawałam 3 razy i pomimo zasłoniętej rolety w pokoju obudziłam się o 7.40 - niewyspana, ale mowy nie ma o spaniu już, może po południu się przytulę do męża i pokimam chwilę ![]() Enedue jak sytuacja po wczoraj? Poszłaś na sr w końcu? My mamy dzisiaj, ale jak mężowi wczoraj przypomniałam, to nawet się uśmiechnął zadowolony ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym: polary, które uwielbiam a tez mają różne kroje
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Ifcia kciuki za glukoze ![]() Kalwinka podziwiam Cie... bardzo lubię robić przetwory, ale coś ciężko u mnie z mobilizacją. Najwygodniej mi na kanapie ![]() Rudaska Ty juz na L4 jestes? Jakoś nie doczytałam. Mnie w pracy juz wysłali na L4 zebym sobie spokojnie odpoczywała, zatrudnili dziewczynę na moje miejsce a okazało się, że gin nie chciał zwolnienia wypisać... Kalusia piękny płaszczyk! Bardzo zgrabny ja jeszcze nie wiem w co się zapakuje na zime.... Chyba dorwę cos w lumpku i jakoś przetrwam bo jednak musze sie zapinac - zmarzluch jestem ![]() Sylwuska kciuki za wizyte! Zdaj relacje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52797148]Dzień dobry
fatalna noc za mną... W ogóle ostatnio kiepsko sypiam, bo od wtorku kłuje mnie w lewym boku. Najpierw myślałam, że to młody gdzieś uciska, bo na usg był ułożony poprzecznie, ale kopie tylko na dole lub na górze, więc całkiem możliwe, że się obrócił. I zaczęłam czytać co to, to wychodzi, że może to być kolka nerkowa. Leków jako takich w ciąży na to nie ma, jedynie przeciwbólowe i rozkurczowe. A do tego jeszcze dzisiaj nad ranem obudził mnie ból zęba, którego nie umiem znaleźć nie wiem czy na dole, czy na górze, czy 6 czy 7... Ostatnio na przeglądzie u dentystki wszystko było ok, więc obstawiam, że boli mnie cały kawałek szczęki i 8 będzie znowu wychodzić, bo tak to zwykle u mnie jest. Siku wstawałam 3 razy i pomimo zasłoniętej rolety w pokoju obudziłam się o 7.40 - niewyspana, ale mowy nie ma o spaniu już, może po południu się przytulę do męża i pokimam chwilę ![]() Enedue jak sytuacja po wczoraj? Poszłaś na sr w końcu? My mamy dzisiaj, ale jak mężowi wczoraj przypomniałam, to nawet się uśmiechnął zadowolony ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Gryzia współczuję a może zadzwoń do swojego lekarza i opisz mu te dolegliwości z kłuciem, może coś doradzi? albo jak na tej SR będziesz to dopytaj położne? A ząbki to nadwrażliwość też mnie męczy chwilami. Mi pomagało na ból i wrażliwość płukanie szałwią buzi i ssanie kostek lodu i zimne generalnie. |
|
|
|
#4132 |
|
Raczkowanie
|
Gryzia biedna
współczuje samopoczucia i kiepskiej nocy...Powiedz jakie masz dzisiaj zajecia na sr?
|
|
|
|
#4133 |
|
Konto usunięte
|
Andriuszka zapytam położnej. Czytałam o kłuciu w lewym boku w ciąży i to albo kolka nerkowa albo jelitowa albo po prostu macica się podnosi jeszcze do góry i więzadła ciągną. Zapytam położnej, na pewno
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Poszukam jeszcze jakiś ćwiczeń rozciągających dla ciężarówek, może po prostu coś sobie naciągnęłam, bo zaczęło mnie boleć jak wracałam do domu z dość długiego spaceru ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Hej
dziękuje za wczorajsze wsparcie, niestety nie dałam rady pójść na SR .. dostałam takiego ataku płaczu ze przez 20 min nie potrafiłam sie uspokoić wiec zanim bym sie ogarnęła połowa zajec byłaby juz za mna.. jedynym pocieszeniem jest to ze w przyszłym tyg są te warsztaty w sosnowcu i tam też kąpiel jest w planie więc chociaż tyle.. co do tż on dalej nie widzi w sobie winy, nie odzywam się do niego .. jedynie w sprawach nazwijmy to służbowych coś mu burknę.. najlepszy motyw jest taki ze kuchni dalej nie mam pomalowanej bo kumpel zadzwonił ze musi gdzies pilnie jechac juz mnie to nie rusza... wypłakałam sie wczoraj i włączył mi sie mamtowdupizm zobaczymy ile wytrzymam..na 2 ostatnie zajęcia mam zamiar pójsc sama nawet mu nic nie powiem. byłam u tego diabetologa okazało sie ze jakis lekarz im odpadł i jednak przyjmą mnie dopiero w nast piatek ;/;/ chciałąm zrobic zupe ogórkową ale nigdzie nie dostałam nic wędzonego ;/ ide Was nadrobić
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Wracam do Was!
Nadrobić nie mam szans, ale czytalam co dziesiąta stronę i widziałam, że Żaneta urodziła.. Trzymam za Was mocno kciuki!!!U mnie samopoczucie tragiczne... w Polsce dopadło mnie zatwardzenie (już chyba nie przejdzie do porodu), ciągle jestem wzdęta, a tyłek boli mnie nawet przy sikaniu, więc domyślam się, że nabawiłam się już hemoroidów. Super. Poza tym moje wargi sromowe wyglądają jakby miały eksplodować.. zauważyłam to po weselu, wiec możliwe, że to od wzmożonego ruchu (tańczyłam prawie do 3 nad ranem) i mam nadzieję, że lada dzień mi przejdzie (mimo, że już kilka dobrych dni minęło:/). Do tego jeszcze czuję jakbym miała ogromnego siniaka albo zakwas w pochwie, zwlaszcza jak podnoszę lewa nogę i przewracam się w nocy z boku na bok. To trwa już od ostatniej wizyty, więc zdążyłam się przyzwyczaić... A na deser tak mnie bolą plecy, że nie mogę znaleźć sobie żadnej pozycji... od 3 tygodni sypiam po 5h dziennie i wyglądam jak zombiak.. Wzięliśmy się ostro za przeprowadzkę, więc też nie mam za bardzo możliwości leżeć i pachnieć... Jeszcze jakieś obawy o zdrowie malucha mnie dopadły.. ehh . Oby do poniedziałku- wtedy sobie podejrzymy naszego bobka. Fajnie, że jesteście i można się wyglądać! ![]() od razu człowiekowi lżej się robi
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Gryzia współczuje nocy
![]() mi się sniło ze chodziłam do hogwartu ![]() ![]() poka poka !! ![]() Cytat:
dobrze, że jestes ![]() oby przeprowadzka szybko zleciała !! nie przemęczaj się! co myślicie o tym kombinezonie do fotelika ? kurde ten materiał to chyba będzie przemakał co?? http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...169383567.html wkleje Wam zaraz co wylicytowałam za 20 zł na all :P
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
dolinka bedziemy razem wizytowac
![]() A co do tych opuchniec itp, nie zrobil Ci sie czasem ten nieszczesny zylaczek bo ja mam tak jak Ty opisujesz i sprawca jest pan ż. enedue a moze lepiej pogadac na spokojnie i powiedziec ze boli Cie jego zachowanie? |
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek juz mu to mówiłam wczoraj, do niego niedociera to ja mam coś z głową, że płacze z takiego powodu i robie mu awantury
i mam iść do psychiatry więc wiesz.. nie chce mi się już poprostu
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedne jesteśmy kobiety, że musimy tak cierpieć! Nie wiem na jakiej zasadzie mój prof. biologii powiedział, że ciąża to fantastyczny okres dla kobiety, bo organizm się regeneruje.. no chyba nie mój. I jeszcze ze SR mnie wkurzyli. Niby miało być wszystko za darmo, a teraz dostałam pismo, że partner na pierwszych zajęciach musi uiścić opłatę 100€... moje 100€ pokrywa kasa chorych, ale za opuszczone godziny muszę płacić z własnej kieszeni.. nosz... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Natomiast może przyspieszyć/wywołac poród, ale już nie wiem, czy sama lewatywa, czy ten płyn co się wlewa.

rosi: