Mamy marzec 2016. Część II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 11:43   #2941
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Trzeba tylko wpić, że to nie jest zdrowe i nie ma co z tym przesadzać. Takie jest moje zdanie
Miałam w podstawówce koleżankę, której mama dbała o jej zdrowe odżywianie.. Pewnego razu pojechaliśmy na szkolną wycieczkę, ona miała spakowane banany, wodę i kanapki, reszta wiadomo chipsy, słodycze i słodkie napoje. Dziewczyna nie potrafiła nikomu odmówić i zaczęła tak wymiotować, że po drodze musieliśmy autobusem jechać do szpitala także tego moja mała nie przepada za gazowanym i rzadko je kupuję ale od czasu do czasu kiedy ma na coś ochotę pozwalam napić się jej coca-coli albo zjeść chipsy
Stary 2015-09-17, 11:44   #2942
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nawet o tym jeszcze nie myśl Twoje dziecko pewnie już wiele razy od czasu usg zmieniło pozycję!! Ma jeszcze bardzo dużo miejsca i swobodnie pływa sobie w wodach. Swoją drogą nie wiem po co lekarz powiedział Ci o ułożeniu dziecka, na tym etapie nie ma to żadnego znaczenia bo cały czas się to zmienia mojej koleżance synek obrócił się 3 tygodnie przed porodem..
Też mi się wydaje, że na obecną chwilę kiedy dzieci się tak wiercą nie ma sensu mówić jakie ma ułożenie. Ale nie rodziłam nigdy to nie wiem czy dobrze myślę
Stary 2015-09-17, 11:46   #2943
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam plan nie picia coli w ciąży i co? jak przyszły mdłosci to tylko cola pomagała i sam lekarz mi polecił ją pić także ten tego, różnie może być i dziecko z kolegami będzie pić, od tego nie uchroni. Trzeba tylko wpić, że to nie jest zdrowe i nie ma co z tym przesadzać. Takie jest moje zdanie
Mi też cola pomagała na mdłości, ale za to powodowała mega zgagę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 11:51   #2944
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam w podstawówce koleżankę, której mama dbała o jej zdrowe odżywianie.. Pewnego razu pojechaliśmy na szkolną wycieczkę, ona miała spakowane banany, wodę i kanapki, reszta wiadomo chipsy, słodycze i słodkie napoje. Dziewczyna nie potrafiła nikomu odmówić i zaczęła tak wymiotować, że po drodze musieliśmy autobusem jechać do szpitala także tego moja mała nie przepada za gazowanym i rzadko je kupuję ale od czasu do czasu kiedy ma na coś ochotę pozwalam napić się jej coca-coli albo zjeść chipsy
Dlatego mówię, że nie ma co przesadzać, bo takie są później skutki niestety
Ja w szkole miałam znajomego, któremu rodzice zabraniali jeść słodyczy i w domu mógł jeść tylko w weekendy i tylko określoną liczbę i skutkowało to tym, że kupował sobie w szkole słodkie, a jak go ktoś czymś częstował, to również nie odmawiał. Także no, wszystko jest dla ludzi, tylko z głowa Dziecku też czasem się coś od życia należy i niech spróbuje wszystkiego (pomijając oczywiście alkohol i tego typu sprawy)

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mi też cola pomagała na mdłości, ale za to powodowała mega zgagę.
Zgaga to był mój pierwszy objaw ciąży jak eszcze o niej wtedy nie wiedziałam Męczyło mnie 3 dni i nic a nic nie pomagało, ani domowe sposoby ani apteczne i pamiętam, że śmiałam się do TŻta, że może ja w ciąży jestem, że tak mnie ta zgaga nie odpuszcza Nawet test robiłam i wyszła mi wtedy II kreska ale, uwaga... biała Dosłownie, była bielsza niż reszta testu A po 3 czy 4 dniach 9na dobre kilka dni przed @) dla przypału zrobiłam test po południu i aż usiadłam z wrażenia od II pięknych kresek

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-09-17 o 11:53
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 11:55   #2945
_polly_
Zakorzenienie

Ja też znam taką, co zabrania swoim dzieciom jeść słodyczy i cukru w każdej postaci, jak już to tylko ksylitol.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Zgaga to był mój pierwszy objaw ciąży jak eszcze o niej wtedy nie wiedziałam Męczyło mnie 3 dni i nic a nic nie pomagało, ani domowe sposoby ani apteczne i pamiętam, że śmiałam się do TŻta, że może ja w ciąży jestem, że tak mnie ta zgaga nie odpuszcza Nawet test robiłam i wyszła mi wtedy II kreska ale, uwaga... biała A po 3 czy 4 dniach 9na dobre kilka dni przed @) dla przypału zrobiłam test po południu i aż usiadłam z wrażenia od II pięknych kresek
Moim pierwszym objawem była senność. Byliśmy wtedy na wakacjach we Włoszech i myślałam, że ten klimat na mnie tak działa. Bo po śniadaniu kładłam się spać i spałam do 16.

Stary 2015-09-17, 11:57   #2946
lala_la
Rozeznanie

Pogoda piękna lece na plaze bo to podobno ostatni dzień słońca
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 12:02   #2947
_emma
Zakorzenienie

Moje dziecko właśnie je ze mną "złotą rybkę" czyt. makrelę wędzoną, obok stoją ciastka ale nawet na nie nie spojrzała..
Stary 2015-09-17, 12:09   #2948
caro_83
Raczkowanie

ja też mam pewnie wyobrażenie na temat wychowania własnego dziecka zero słodyczy czy fast foodów ale zdaje sobie sprawę z tego, że życie to odpowiedni zweryfikuje - dlatego się na nic nie nastawiam.
sama nie jem fast foodów, chipsów i nie pije żadnych gazowanych napojów, natomiast jeśli chodzi o słodycze to nie potrafię sobie odmówić...
a wczoraj mnie naszło na sushi i sobie zamówiliśmy, szkoda tylko, że winka śliwkowego nie mogłam się napić
Stary 2015-09-17, 12:12   #2949
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
a wczoraj mnie naszło na sushi i sobie zamówiliśmy, szkoda tylko, że winka śliwkowego nie mogłam się napić
Uwielbiam wino śliwkowe. Kiedyś do sushi podano nam morelowe i też było pyszne.

Stary 2015-09-17, 12:12   #2950
milenujdka
Wtajemniczenie

Jasne że wszystko jest dozwolone tylko w odpowiednich ilościach. Jednak uważam, że stołowanie się w maku z pięcio czy sześciolatkiem to gruba przesada. Jednak pożyjemy zobaczymy
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 12:15   #2951
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież nie możemy surowej ryby.. A może możemy?? Ja bardzo tęsknię za sushi..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 12:15   #2952
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Tak przeszlo, wzielam wczoraj no spe i spoko
Jak niestety nie mam prysznica wiec sila rzeczy kapiele w wannie. Staram sie zeby woda byla lekko ciepla ale chyba mi wczoraj nie wyszlo.
Najgorzej w zimie bo co w letniej wodzie ?
ja tez mam wanne i kapie sie na stojaco, oplukujac sie prysznicem choc nie ukrywam, ze uwielbiam gorace kapiele teraz sie powstrzymuje

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny chciałam się Was spytać o opinię. Widziałam w sklepie taki jakby kojec duży gdzie mogłabym zostawiać dziecko jakbym chciała iść chociażby za potrzebą ? Moja siostra miała taki i mała średnio go lubiła ale czasami wysiedziała chwilę i można było coś ogarnąć w domu. Co o tym myślicie? Czy lepiej łóżeczko turystyczne. I tutaj dochodzę do drugiego pytania. W czym będą spały Wasze dzieci? Myślałam żeby kupić taką kołyskę na kółkach i mogłabym ją wozić po domu w zależności gdzie dzidzia by padła spać. Jestem kompletnie zielona w tych kwestiach dzidziusiowych. Umiem przewijać i te podstawowe rzeczy bo mam chrześnicę ale nie wiem masy rzeczy. Czy kupiłyście jakieś książki?
ja wlasnie wczoraj tez zastanawialam sie nad czyms, gdzie moglabym wsadzac dziecko kiedy gotuje, cos sprzatam itd wiekszosc czasu spedzam w salonie blisko kuchni, sypialnie mamy na gorze myslalam nad kolyska lub koszem Mojzesza, a pozniej znalazlam lezaczek Tiny Love 3w1, ktoras miala i poleca? opinie nawet dobre z tego co czytalam

Cytat:
Słyszałam o tym i stosuję się do tego Z tym, że wystarczy 3-4 dni wcześniej nie smarować brzucha a już na pewno nie powinno się tego robić w dzień i dzień przed USG.

Super, że wszystko ok z dzieciątkiem
nie wiedzialam o tym uwielbiam to forum za wlasnie takie informacje o ktorych nie mam pojecia

Cytat:
Na wstępie poproszę Cię moniaaaa o kolor różowy
Na przywitanie dr podał mi rękę, przywitał się i powiedział "witam Cię piękna blondyneczko, jak się nazywasz?" . Przeprowadził ze mną dialog i poprosił żebym się położyła. Przed sobą miałam duży ekran, na którym mogłam podziwiać dzieciątko. Dr tylko spojrzał na profil dziecka i powiedział "no to obejrzymy tą twoją księżniczkę", a ja na niego patrzę ze zdziwieniem . Następnie obejrzał wszystko po kolei i pomierzył. Na końcu spojrzał jej między nogi i powiedział "no i mamy cipuchę" pytam "a to tak na 100%?", a on na to "jak jest cipucha to taaak" . Cała wizyta przebiegła w super atmosferze.
gratulacje!! bardzo sympatyczny lekarz czyli jednak bedzie siostrzyczka Agatce podbierac lalki

Cytat:
Hmm wanne porodowa ze swiatelkami
Sale porodowa, kolorowa posciel, swieczki na porodowce itp. Bardzo przytulnie, takie cieple kolory jakby sie w spa bylo
wow, na wypasie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
A podjadacie sobie słodkości? Czekoladki, wafelki, placuszki?
Ja codziennie mam coś słodkiego, ale nie wiem czy tak można jeść.
ja podjadam, teraz coraz mniej, ale na poczatku slodycze byly moim nr 1

Cytat:
Jedź jeśli masz ochotę. Jedna słodkość dziennie to nic złego. Ja też prawie codziennie zjadam jakiegoś batonika lub drożdżówkę w końcu mam słodką dziewczynkę w brzuszku to muszę o nią zadbać
wlasnie mialam pytac o Twoje smaki ciazowe widze, ze slodkie i corka podpytuje kazdego i chcac nie chcac, niby z przymruzeniem oka, ale poki co wg moich obserwacji 90% smakow sie sprawdza, przynajmniej wsrod moich znajomych

u mnie dzis ogorkowa wczoraj wylezalam sie do 10, potem obiad na miescie dopiero dzis cos gotuje zdrowego zaczynam sie coraz lepiej czuc, wiecej energii szkoda tylko ze mija jak musze isc do pracy
Stary 2015-09-17, 12:18   #2953
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Moim pierwszym objawem była senność. Byliśmy wtedy na wakacjach we Włoszech i myślałam, że ten klimat na mnie tak działa. Bo po śniadaniu kładłam się spać i spałam do 16.
u mnie senność doszła nie długo później
A u Ciebie ostro widzę, takie spanie niezłe Jeszcze powiedz, że potem całą noc przesypiałaś?
Cytat:
Moje dziecko właśnie je ze mną "złotą rybkę" czyt. makrelę wędzoną, obok stoją ciastka ale nawet na nie nie spojrzała..
uwielbiam makrelę wędzoną

Cytat:
ja też mam pewnie wyobrażenie na temat wychowania własnego dziecka zero słodyczy czy fast foodów ale zdaje sobie sprawę z tego, że życie to odpowiedni zweryfikuje - dlatego się na nic nie nastawiam.
sama nie jem fast foodów, chipsów i nie pije żadnych gazowanych napojów, natomiast jeśli chodzi o słodycze to nie potrafię sobie odmówić...
Dużo łatwiej wpoić coś dziecku właśnie jeśli rodzice stosują się do tego samego
Ja nie miałam zakazywane w dzieciństwie nic, za co rodzicom dziękuję. Dzięki temu wiem teraz co lubię, a czego nie. A chipsów czy gazowanego piję baaaardzo mało i to też zasługa rodziców

z tego co wiem to nie wolno w ciąży jeść sushi.
ja swoją drogą i tak nie znoszę, za bardzo morzem i rybą mi daje to jedzenie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Jasne że wszystko jest dozwolone tylko w odpowiednich ilościach. Jednak uważam, że stołowanie się w maku z pięcio czy sześciolatkiem to gruba przesada. Jednak pożyjemy zobaczymy
To oczywiście też moim zdaniem przesada. Lepiej zrobić już samemu zdrowego burgera czy frytki I ja sama sobie takie fast-foody robię czasami, bo wolę je zdecydowanie od tych kupnych.
Chociaż zdarzy sie czasem i zgrzeszyć na mieście

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
nie możemy
Stary 2015-09-17, 12:20   #2954
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
nie możemy

No też mnie gin uczulał na to, ale przez sekundę miałam nadzieję
Stary 2015-09-17, 12:20   #2955
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
A podjadacie sobie słodkości? Czekoladki, wafelki, placuszki?
Ja codziennie mam coś słodkiego, ale nie wiem czy tak można jeść.
Ja nie mogę funkcjonowac bez słodyczy, nie ważne czy w ciąży czy nie.

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 12:20   #2956
caro_83
Raczkowanie

[/QUOTE]Przecież nie możemy surowej ryby.. A może możemy?? Ja bardzo tęsknię za sushi..

tak wiem ale zamówiliśmy grillowane tzw. dla kobiet w ciąży i powiem szczerze, że jakoś specjalnie nie różniło się od tego surowego
Stary 2015-09-17, 12:21   #2957
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

A to może też się za takim rozejrzę
Stary 2015-09-17, 12:23   #2958
caro_83
Raczkowanie

z reguły mają coś takiego w ofercie - polecam
Stary 2015-09-17, 12:23   #2959
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
ułożenie pośladkowe to chyba nie jest takie super, nie wiem czy to nie jest jedno ze wskazan do cc ??
ale nie jestem pewna, tak słyszałam ale zielona jestem w sumie w tym temacie
Przy pierwszym porodzie jest wskazaniem do cc ale to ocenia się w 9mcu ciąży. Teraz to nasze dzieci fikaja koziołki bo mają na to miejsce i mogą wiele razy zmieniać ułożenie. Na razie ułożenie pośladkowe to tylko informacja a nie gwarancja cc

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 12:25   #2960
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
caro_83
tak wiem ale zamówiliśmy grillowane tzw. dla kobiet w ciąży i powiem szczerze, że jakoś specjalnie nie różniło się od tego surowego
a to zmienia postać rzeczy

Cytat:
No też mnie gin uczulał na to, ale przez sekundę miałam nadzieję
jeszcze chwila moment i będziesz mogła jeść
Stary 2015-09-17, 12:27   #2961
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
ja wlasnie wczoraj tez zastanawialam sie nad czyms, gdzie moglabym wsadzac dziecko kiedy gotuje, cos sprzatam itd wiekszosc czasu spedzam w salonie blisko kuchni, sypialnie mamy na gorze myslalam nad kolyska lub koszem Mojzesza, a pozniej znalazlam lezaczek Tiny Love 3w1, ktoras miala i poleca? opinie nawet dobre z tego co czytalam
gratulacje!! bardzo sympatyczny lekarz czyli jednak bedzie siostrzyczka Agatce podbierac lalki
wlasnie mialam pytac o Twoje smaki ciazowe widze, ze slodkie i corka podpytuje kazdego i chcac nie chcac, niby z przymruzeniem oka, ale poki co wg moich obserwacji 90% smakow sie sprawdza, przynajmniej wsrod moich znajomych
u mnie dzis ogorkowa
Co prawda mam inny leżaczek ale to jest świetna alternatywa na początek kiedy byłam sama w domu to brałam w nim małą do łazienki, kiedy się kąpałam. Spójrz jeszcze na krzesełko chicco polly 3w1. To też jest fajna alternatywa nawet dla niemowlaczka
Dziękuję Agatka już oswoiła się z myślą o siostrze, wytłumaczyłam jej, że będą miały osobne pokoje i zabawki, a jak będą miały ochotę to będą mogły bawić się razem
Ogólnie to chyba jem wszystko oprócz nabiału słodkim nie gardzę
Stary 2015-09-17, 12:27   #2962
milenujdka
Wtajemniczenie

Ibis a co u Ciebie?
Jak się czujesz? Nadal jesteś sama na sali?
Stary 2015-09-17, 12:28   #2963
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Może to było w tempurze.
Ja chyba najbardziej tęsknię właśnie za sushi, takim z surowymi rybami oczywiście.

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-09-17 o 12:29
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 12:28   #2964
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie senność doszła nie długo później
A u Ciebie ostro widzę, takie spanie niezłe Jeszcze powiedz, że potem całą noc przesypiałaś?
Oczywiście, padałam ok. 22 i spałam do 7 rano. Wakacje udane.

Stary 2015-09-17, 12:30   #2965
kallina_2014
Wtajemniczenie

Właśnie, Ibis, odezwij się!
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 12:34   #2966
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, padałam ok. 22 i spałam do 7 rano. Wakacje udane.
no to niezle
Stary 2015-09-17, 12:40   #2967
misia880
Zakorzenienie

oglądam porody na ipli poniosło mnie i poczułam ochote pooglądania :P

1 odcinek i szok w zachowaniu kobiety... nie chciała dziecka po porodzie, chciała już czyste ubrane.. dla mnie troszke dziwne

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 12:41   #2968
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Co prawda mam inny leżaczek ale to jest świetna alternatywa na początek kiedy byłam sama w domu to brałam w nim małą do łazienki, kiedy się kąpałam. Spójrz jeszcze na krzesełko chicco polly 3w1. To też jest fajna alternatywa nawet dla niemowlaczka
Dziękuję Agatka już oswoiła się z myślą o siostrze, wytłumaczyłam jej, że będą miały osobne pokoje i zabawki, a jak będą miały ochotę to będą mogły bawić się razem
Ogólnie to chyba jem wszystko oprócz nabiału słodkim nie gardzę

dzieki wielkie tez bardzo fajne to krzeselko w tamtym podoba mi sie, ze jest opcja lezenia calkiem na plasko musze sie rozejrzec
super masz ta core! oj ja tez jakos za nabialem niezbyt
Stary 2015-09-17, 12:41   #2969
milenujdka
Wtajemniczenie

Też oglądam porody na różnych serwerach. Trzeba wiedzieć jak to może wyglądać i czego się spodziewać. Wiecie czy rodzicie same czy z partnerem?
Stary 2015-09-17, 12:47   #2970
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
oglądam porody na ipli poniosło mnie i poczułam ochote pooglądania :P

1 odcinek i szok w zachowaniu kobiety... nie chciała dziecka po porodzie, chciała już czyste ubrane.. dla mnie troszke dziwne
może w takim szoku była jakimś

Cytat:
Też oglądam porody na różnych serwerach. Trzeba wiedzieć jak to może wyglądać i czego się spodziewać. Wiecie czy rodzicie same czy z partnerem?
okaże się w marcu u mnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości