|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
A dziewczyny, orientujecie się czemu w ciąży nie można stosować skarpet zluszczajacych? Napalilam się jak szczerbaty na suchary, a tu czytam, że cukrzycy i kobiety w ciąży nie powinny stosować. .
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niekoniecznie trzymam się przepisów, każdy z domowników lub inaczej przyprawione moja mama robi np. ostre bardziej, ja wolę łagodne. Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() :no niewiem: :nonie wiem:
|
||
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ręce opadają - tż właśnie do mnie dzwonił, że miał telefon z elektrowni, facet od nich przyjechał plombę założyć, bo coś jest zerwane i czy coś wiem na ten temat, potem zadzwonił do teścia i okazało się że jakieś zwarcie mu poszło i zerwał plombę. Teść był godzinę temu w domu, ale się nie pochwalił że coś się stało I jak mam się nie denerwować, jak ich trzeba ciągle pilnować ?
|
|
|
|
|
#4174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i codziennie nakładam krem nawilżający (jakikolwiek, jakoś nigdy nie skupiłam się na tym, żeby poszukać czegoś porządnego) i zakładam skarpetki, które przed spaniem ściągam.Miałam kiedyś w Shiny Box takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...exclusive.html i fajnie nawilżają, ale jakoś później już nie kupiłam ich. Cytat:
![]() Cytat:
Już w ochronce wyrzucałam warzywa z jarzynowej i tak mi zostało ![]() A zupy lubię ostrzejsze mimo, że na mnie różnie ostre działa to lubię takie
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-09-17 o 14:26 |
|||
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Dolinka bo zawieraja kwasy ktore moga przeniknac niby
![]() Ale glownie tyle zakazow dla ciezarnych bo nikt ich nie badal. Malo takich co posiweca zdrowie dziecka ![]() Niemniej ja uwazam ze jakoes 80 % z tego co zakazane tak naprawde nie powinno byc I tak wlasnie zjadlam wczoraj tatara i na piety nalozylam kwasy :p bo tylko to mi pomaga a nie bede chodzila jak troglodyta :p |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ANI_QA według USG to termin jest na 19.12, w ogóle on powiedział, że nie powinno się tak liczyć, ze,skoro dziecko jest trochę większe według USG to przesuwa się termin porodu, jeśli cykle były regularne i od początku ciąża przebiega prawidłowo i wiadomo co i kiedy, to powinien zostać termin według kg OM, no ale to bardzo różnie bywa ![]() O to bardzo szybko dostałas paczkę, skoro wczoraj zamawialas ![]() Daj znać jak się spisała ![]() Ja to od dłuższego czasu mam w planie zadbać o skórę na twarzy, mam pełno maseczek, peelingow tylko nie mogę się do tego zabrać i zrobić, samą nie wiem co ja robię, przecież jak Tz w pracy to całe wieczory mam wolne, albo serial oglądam, albo na necie i zapominam. ;/ Pampersy te białe zamawialas? Ile sztuk i w jakiej cenie wzielas? Na allegro? ANDRIUSZKA dzięki za przypomnienie, zdrówko! ![]() KALUSIA ja w tym roku pierwszy raz robiłam botwinkę i wrzuciłam lodyzki tylko pokroiłam je na 2 cm odcinki i buraczki też ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska a co z SR?
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie pierwsze słyszę, że nie można. Byłam w Rossku, kupiłam dwa rodzaje chusteczek nawilżanych, krem na odparzenia babydream i wkładki laktacyjne babydream dla sie. Zobaczymy, czy zakupy się sprawdzą, a tymczasem odhaczam kolejne pozycje ![]() (swoją drogą wybór chusteczek nawilżanych wydaje sie byc wiekszym problemem niz wybór wózka )
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska gratulacje udanej wizyty
Dziewczyny, a jakie kupujecie pampersy na start? Ja dziś myślałam o Dadzie, krążyłam po tej Biedronce jak rekin, w końcu zdecydowałam się na płyn do kąpieli Dada (spoko, skład zgadza się ze srokowym, więc jest si ) no i zobaczyłam pampki te najmniejsze w promocji. kupic czy nie kupic A tak w ogóle ile potrzeba takich pampków na start tych najmniejszych? I dzis u nas dołożyli podkłady jednorazowe do przewijania, 10 szt. za 12,99 więc wzięłam. w domu otworzyłam, okazały sie fajne i zastanawiam sie czy nie kupic jeszcze jednej paczki. jedną do szpitala, a drugą do domu w razie wyjazdu z małym czy coś. |
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ożesz i już mi kostki spuchły, zawsze w upał tak się robi
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
ANI_QA Ja zurawit mam brać, bo mam trochę podwyższone leukocyty w moczu i gin tylko powiedział 3x1 ale nie powiedział jak długo a na opakowaniu napisane, ze taką dawkę należy przez 3 pierwsze dni pić a potem po 1 tavletce no i nie wiem jak mam to brać potem ;/
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jest tylko jeden dzień do przodu i termin mi przyspieszył na 17.12 a według OM 18 lub 20 grudnia (kalkulatory podają te dwie daty). Jak sprawdzę kosmetyki to na pewno dam znać co warto, a czego nie ![]() Ja właśnie muszę zadbać o twarz i włosy... Twarz zrobiła się zaczerwieniona i na dodatek mam grudni jakieś na czole. Mam nadzieję, że to nie to co wcześniej... Muszę sprawdzić czy mogę używać maści, której wcześniej używałam to może mama mi wypisze receptę. I ja w sumie też spokojnie mogłam zadbać o to wcześniej, bo mąż co drugi dzień późno wraca, a ja siedzę i nic nie robię ![]() Pampersy zamawiałam tutaj : http://allegro.pl/show_item.php?item=5656562046 Chciałam kupić w sklepie, ale ani w Rossmannie ich nie było, a ni w Tesco, więc zamówiłam na all. Cytat:
Bo na składach się nie znam, więc zanim wybrałam się po zakupy kosmetyczne był przegląd bloga Sroki i wszystko na kartkę ![]() Fajnie, że zakupy się udały
|
|
#4184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pampersy kupiłam jedną paczkę narazie Bella Happy. Mam zamiar dokupić też te pierwsze Pampersy i Dady i będę testować. Potem zobaczymy które najlepiej się sprawdzą dla mojego dziecka. Ja to potrzebuję wszystkiego z metką :,, dla zielonej matki,, coby łopatologiczne instrukcje miało hehehe Kolega który ma 3 msc córkę poleca kupowanie pieluszek hurtem przez Allegro, że najtaniej wychodzi, więc pewnie tak będę kombinować. Lubię mieć zapas, więc na pewno zechcę mieć z 5 paczek na start. Widziałam też mamy które kupują na pół roku z góry, ale ja nie bardzo wiem jak tam się wagowo zmienia ten przedział, kiedy przestawić się na większe. ,,krążyłam po tej Biedronce jak rekin,, :hahaha : |
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
A! Zapomniałam napisać, dał mi zgodę, zapytałam czy uważa, że to dobry pomysł żeby tam chodzić, powiedział, ze największy plus to taki ze z twarzy zna się położne i tyle plusów
napisał mi coś w karcie ciąży i to mam pokazać jakby ktoś chciał ![]() A tak w ogóle teraz patrzę ze w karcie tp mam wpisane 27.12 a u niego w tym urządzeniu pokazywalo dzisiaj, ze według OM 25.12 ![]() Cytat:
Cytat:
Jakie kupiłaś chusteczki? Ja do szpitala wezmę białe pampersy a potem chce wypróbować dade, ale zobaczymy jak to będzie i nie mam pojęcia ile ich kupić na początek ;/ A te podkłady to w biedronce wylozyli? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te podkłady to w Biedronce były? Byłam dziś u siebie i nie widziałam ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() Zastanawiam się czy na początek wystarczy te 156 szt. czy jednak mało
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla TŻa zrobię Widzę, że zamawiasz Shinybox. Polecasz? Mnie kusi może poproszę TŻa, żeby mi zamówił na imieniny
|
|
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniqa, Sylwuska Tak, u mnie w Biedrze te podkłady były wyłożone w tych koszach, w których co tydzień zmieniają się produkty. Od jakiegoś czasu właśnie jest taki kącik dzieciowy i sa tam różne rzeczy i dziś wyczaiłam te podkłady, a wczoraj jeszcze nie było. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Może w kwestii zużycia pierwszych, najmniejszych pampków wypowiedzą się dziewczyny, które mają już dzieciaczki? Ile potrzeba? Czy któraś używała od początku Dade? Jak się sprawdzały? |
||
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką mam ochotę na tatrara. Wczoraj zrobiłam takie oszustwo z wędzonego łososia ogórka i cebulki ale to nie to samoCytat:
dłuugo już mnie nic nie ciągnęło, a dziś się do niczego nie nadaję
|
|
#4191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze nic sie złego nie stanie. Nie chce mi sie wychodzić na ten upał... ale mysze isc do sklepu. Andriuszka moje kostki jeszcze sie spuchly, ale to chyba tylko kwestia czasu - tez mam z tym problem. Dzieki za przypominajke o piciu! |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie kupujcie garnków Berghoff, to jest jakaś masakra
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Miałam kupić sobie olejek do włosów i stałam przy tej półce i stałam i w końcu nie wzięłam, stwierdziłam, że jakoś się obędę, mam jeszcze olej arganowy w domu, więc...eh, jeszcze matką nie jestem a już oszczędzam na swojej dupie
|
||
|
|
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ją jutro zaczynam 26 tc, czyli dziś mam 25t6d i prawie 1kg żywej wagi A jaką maść uzywalas? To dokładnie tak jak ja, z lenistwa chyba, w ogóle, kiedyś nie moglam nie posmarować twarzy kremem, rano i wieczorem, teraz już od jakichś 2 miesięcy nie smaruje praktycznie wcale i widzę, że moja skóra mimo wszystko ma się dobrze, nie jest przesuszona i nie wyskakuje na niej nic, więc moze taki detox byl jej potrzebny? ![]() I 156 szt bralas? I na jakie chusteczki sie zdecydowalas? ![]() Mąż wczoraj po 22 poszedł spac, a ja do 24 siedziałam na necie i razem z blogiem sroki wybieralam kosmetyki dla Malej i chyba jednak zrezygnuje z bepanthenu i kupię linomag dwa rodzaje będę miała i jeszcze coś wezmę w tej samej cenie. Szkoda ze tego hippa na niepogodę nie ma w aptekach internetowych, tylko kilka osób na allegro ma, widocznie z Niemiec, bo coś czuje ze one są u nas już niedostępne ;/ i tak myślę, że może wezmę jednak ten babydream na mróz, tylko ta woda... Cytat:
ale to jak już rozmiar bede znała ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swojemu kupiłam dziś słoik Nutelli z napisem "kocham Cię" ![]() Lubi Nutellę więc stwierdziłam, że mu niespodziankę zrobię ![]() Może głupie to, ale co tam Będzie się cieszył ![]() Ja z Shiny Boxów byłam zadowolona Fajne rzeczy znajdowałam w pudełku, część takich, których bym nie kupiła pewnie, ale jak były w pudełku to byłam zadowolona, że mogę je wypróbować ![]() Zrobiłam sobie przerwę, bo nie nadążałam zużywać tych kosmetyków ![]() Moja koleżanka ma subskrypcję i jest też bardzo zadowolona Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie patyczki do pępka, krem na zimno z babydream i płyn do ciała i włosków hipp, nic specjalnego. Znalazłam dziś taki malutki zgrabny obcinacz do paznokci w domu. Myślicie że jak go wyparzę to będzie dobry dla dziecka? idę się położyć bo nie wytrzymam z tym brzuchem . Chyba magnez łyknę
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Bephanten drogi w chooy!
Chciałam dziś kupić, ale jak zobaczyłam cenę to mi się włos zjeżył. Coraz bardziej przekonuje mnie jednak smarowanie brodawek własnym pokarmem. I im więcej rozmawiam o karmieniu z położną, tym bardziej rozumiem że dobra technika karmienia nie powinna powodować pożartych brodawek. Hmmm, jestem wyrodną matką, bo nie chcę kupować maści na suty, bo za drogie? ![]() Psia jego mać, kiedyś tego nie było i jakoś matki dawały radę. Cholera, nie rozumiem czemu dajemy się tak często nabijać w butelkę przez producentów |
|
|
|
#4198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do oszczędzania na sobie siostra mi mowi, ze od kiedy ma dziecko to najwiecej radości sprawia jej kupowanie rzeczy dla syna. Nawet jak idzie z mocnym postanowieniem, ze cos musi sobie kupić to i tak zawsze wychodzi z dzieciecymi rzeczami boje sie ze bede miala podobnie
|
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych cążków to chyba zależy, dla dzieciów są bardziej zaokrąglone, przynajmniej ja taki mam. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozpuściłam i przelałam do słoiczka po kremie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

TŻ sobie zażyczył a u nas się robi na rosołku zazwyczaj taki barszczyk jak do uszek, botwinki nigdy nie robiłam

I jak mam się nie denerwować, jak ich trzeba ciągle pilnować ?
mimo, że na mnie różnie ostre działa to lubię takie 

W sumie pierwsze słyszę, że nie można.
)

jaką mam ochotę na tatrara. Wczoraj zrobiłam takie oszustwo z wędzonego łososia ogórka i cebulki ale to nie to samo
Chciałam dziś kupić, ale jak zobaczyłam cenę to mi się włos zjeżył. Coraz bardziej przekonuje mnie jednak smarowanie brodawek własnym pokarmem. I im więcej rozmawiam o karmieniu z położną, tym bardziej rozumiem że dobra technika karmienia nie powinna powodować pożartych brodawek. Hmmm, jestem wyrodną matką, bo nie chcę kupować maści na suty, bo za drogie?
rozpuściłam i przelałam do słoiczka po kremie