Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 14:16   #4171
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

A dziewczyny, orientujecie się czemu w ciąży nie można stosować skarpet zluszczajacych? Napalilam się jak szczerbaty na suchary, a tu czytam, że cukrzycy i kobiety w ciąży nie powinny stosować. .
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:17   #4172
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dzięki TŻ sobie zażyczył a u nas się robi na rosołku zazwyczaj taki barszczyk jak do uszek, botwinki nigdy nie robiłam
Ja bardzo lubię botwinkę. Ale zawsze gotuję na oko i na smak niekoniecznie trzymam się przepisów, każdy z domowników lub inaczej przyprawione moja mama robi np. ostre bardziej, ja wolę łagodne.

Smacznego

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A dziewczyny, orientujecie się czemu w ciąży nie można stosować skarpet zluszczajacych? Napalilam się jak szczerbaty na suchary, a tu czytam, że cukrzycy i kobiety w ciąży nie powinny stosować. .
:no niewiem::nonie wiem:
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:22   #4173
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam za głupie pytanie ale botwinka to całe liście buraka czy tylko te łodyżki?
łodyżki, listki i bulwy

Ręce opadają - tż właśnie do mnie dzwonił, że miał telefon z elektrowni, facet od nich przyjechał plombę założyć, bo coś jest zerwane i czy coś wiem na ten temat, potem zadzwonił do teścia i okazało się że jakieś zwarcie mu poszło i zerwał plombę. Teść był godzinę temu w domu, ale się nie pochwalił że coś się stało I jak mam się nie denerwować, jak ich trzeba ciągle pilnować ?
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:23   #4174
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Pytanie mam, jak pielęgnujecie pięty? Jakiejś dobrej maseczki szukam, coby stopom dogodzić dziś, wymoczyć i nawilżyć. Mam wenę na malowanie paznokci chyba, najpierw muszę zrobić taki full wypas pedicure jednak.
Ja zwykle na szybko. Raz na jakiś czas po kąpieli, jak stopy są wymoczone ścieram martwy naskórek frezarką (kupiłam kiedyś na all i jest wystarczająca dla mnie, ale kończą mi się końcówki i mam nadzieję, że dokupię i codziennie nakładam krem nawilżający (jakikolwiek, jakoś nigdy nie skupiłam się na tym, żeby poszukać czegoś porządnego) i zakładam skarpetki, które przed spaniem ściągam.
Miałam kiedyś w Shiny Box takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...exclusive.html i fajnie nawilżają, ale jakoś później już nie kupiłam ich.

Cytat:

Cytat:
Ja bardzo lubię botwinkę. Ale zawsze gotuję na oko i na smak niekoniecznie trzymam się przepisów, każdy z domowników lub inaczej przyprawione moja mama robi np. ostre bardziej, ja wolę łagodne.

Smacznego
Ja za to za botwinką nie przepadam. Uwielbiam barszcz czerwony, ale botwinka to nie dla mnie. Ja ogólnie nie lubię zup, a już takich, w których pływają warzywa to całkiem. Wiem, może dziwna jestem, ale tak mam.
Już w ochronce wyrzucałam warzywa z jarzynowej i tak mi zostało
A zupy lubię ostrzejsze mimo, że na mnie różnie ostre działa to lubię takie

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-09-17 o 14:26
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:24   #4175
sylwoha
Zakorzenienie

Dolinka bo zawieraja kwasy ktore moga przeniknac niby
Ale glownie tyle zakazow dla ciezarnych bo nikt ich nie badal. Malo takich co posiweca zdrowie dziecka
Niemniej ja uwazam ze jakoes 80 % z tego co zakazane tak naprawde nie powinno byc
I tak wlasnie zjadlam wczoraj tatara i na piety nalozylam kwasy :p bo tylko to mi pomaga a nie bede chodzila jak troglodyta :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:24   #4176
syylwuska
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny

ANI_QA według USG to termin jest na 19.12, w ogóle on powiedział, że nie powinno się tak liczyć, ze,skoro dziecko jest trochę większe według USG to przesuwa się termin porodu, jeśli cykle były regularne i od początku ciąża przebiega prawidłowo i wiadomo co i kiedy, to powinien zostać termin według kg OM, no ale to bardzo różnie bywa

O to bardzo szybko dostałas paczkę, skoro wczoraj zamawialas
Daj znać jak się spisała

Ja to od dłuższego czasu mam w planie zadbać o skórę na twarzy, mam pełno maseczek, peelingow tylko nie mogę się do tego zabrać i zrobić, samą nie wiem co ja robię, przecież jak Tz w pracy to całe wieczory mam wolne, albo serial oglądam, albo na necie i zapominam. ;/

Pampersy te białe zamawialas? Ile sztuk i w jakiej cenie wzielas? Na allegro?

ANDRIUSZKA dzięki za przypomnienie, zdrówko!

KALUSIA ja w tym roku pierwszy raz robiłam botwinkę i wrzuciłam lodyzki tylko pokroiłam je na 2 cm odcinki i buraczki też

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:25   #4177
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska a co z SR?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:25   #4178
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
A ja robiłam i żyjemy W sumie pierwsze słyszę, że nie można.

Byłam w Rossku, kupiłam dwa rodzaje chusteczek nawilżanych, krem na odparzenia babydream i wkładki laktacyjne babydream dla sie. Zobaczymy, czy zakupy się sprawdzą, a tymczasem odhaczam kolejne pozycje Już bliżej niż dalej

(swoją drogą wybór chusteczek nawilżanych wydaje sie byc wiekszym problemem niz wybór wózka )
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:26   #4179
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
łodyżki, listki i bulwy

Ręce opadają - tż właśnie do mnie dzwonił, że miał telefon z elektrowni, facet od nich przyjechał plombę założyć, bo coś jest zerwane i czy coś wiem na ten temat, potem zadzwonił do teścia i okazało się że jakieś zwarcie mu poszło i zerwał plombę. Teść był godzinę temu w domu, ale się nie pochwalił że coś się stało I jak mam się nie denerwować, jak ich trzeba ciągle pilnować ?
O matko! Ale problemów nie będziecie przez to mieć?
Stary 2015-09-17, 14:30   #4180
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska gratulacje udanej wizyty

Dziewczyny, a jakie kupujecie pampersy na start? Ja dziś myślałam o Dadzie, krążyłam po tej Biedronce jak rekin, w końcu zdecydowałam się na płyn do kąpieli Dada (spoko, skład zgadza się ze srokowym, więc jest si ) no i zobaczyłam pampki te najmniejsze w promocji. kupic czy nie kupic A tak w ogóle ile potrzeba takich pampków na start tych najmniejszych?

I dzis u nas dołożyli podkłady jednorazowe do przewijania, 10 szt. za 12,99 więc wzięłam. w domu otworzyłam, okazały sie fajne i zastanawiam sie czy nie kupic jeszcze jednej paczki. jedną do szpitala, a drugą do domu w razie wyjazdu z małym czy coś.
Stary 2015-09-17, 14:30   #4181
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja zwykle na szybko. Raz na jakiś czas po kąpieli, jak stopy są wymoczone ścieram martwy naskórek frezarką (kupiłam kiedyś na all i jest wystarczająca dla mnie, ale kończą mi się końcówki i mam nadzieję, że dokupię i codziennie nakładam krem nawilżający (jakikolwiek, jakoś nigdy nie skupiłam się na tym, żeby poszukać czegoś porządnego) i zakładam skarpetki, które przed spaniem ściągam.
Miałam kiedyś w Shiny Box takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...exclusive.html i fajnie nawilżają, ale jakoś później już nie kupiłam ich.
)
Dziękuje

Ożesz i już mi kostki spuchły, zawsze w upał tak się robi
Stary 2015-09-17, 14:31   #4182
syylwuska
Zakorzenienie

ANI_QA Ja zurawit mam brać, bo mam trochę podwyższone leukocyty w moczu i gin tylko powiedział 3x1 ale nie powiedział jak długo a na opakowaniu napisane, ze taką dawkę należy przez 3 pierwsze dni pić a potem po 1 tavletce no i nie wiem jak mam to brać potem ;/

Stary 2015-09-17, 14:35   #4183
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny

ANI_QA według USG to termin jest na 19.12, w ogóle on powiedział, że nie powinno się tak liczyć, ze,skoro dziecko jest trochę większe według USG to przesuwa się termin porodu, jeśli cykle były regularne i od początku ciąża przebiega prawidłowo i wiadomo co i kiedy, to powinien zostać termin według kg OM, no ale to bardzo różnie bywa

O to bardzo szybko dostałas paczkę, skoro wczoraj zamawialas
Daj znać jak się spisała

Ja to od dłuższego czasu mam w planie zadbać o skórę na twarzy, mam pełno maseczek, peelingow tylko nie mogę się do tego zabrać i zrobić, samą nie wiem co ja robię, przecież jak Tz w pracy to całe wieczory mam wolne, albo serial oglądam, albo na necie i zapominam. ;/

Pampersy te białe zamawialas? Ile sztuk i w jakiej cenie wzielas? Na allegro?
Tak z ciekawości pytam Moja jest tylko jeden dzień do przodu i termin mi przyspieszył na 17.12 a według OM 18 lub 20 grudnia (kalkulatory podają te dwie daty).

Jak sprawdzę kosmetyki to na pewno dam znać co warto, a czego nie

Ja właśnie muszę zadbać o twarz i włosy... Twarz zrobiła się zaczerwieniona i na dodatek mam grudni jakieś na czole. Mam nadzieję, że to nie to co wcześniej... Muszę sprawdzić czy mogę używać maści, której wcześniej używałam to może mama mi wypisze receptę.
I ja w sumie też spokojnie mogłam zadbać o to wcześniej, bo mąż co drugi dzień późno wraca, a ja siedzę i nic nie robię

Pampersy zamawiałam tutaj : http://allegro.pl/show_item.php?item=5656562046
Chciałam kupić w sklepie, ale ani w Rossmannie ich nie było, a ni w Tesco, więc zamówiłam na all.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Byłam w Rossku, kupiłam dwa rodzaje chusteczek nawilżanych, krem na odparzenia babydream i wkładki laktacyjne babydream dla sie. Zobaczymy, czy zakupy się sprawdzą, a tymczasem odhaczam kolejne pozycje Już bliżej niż dalej

(swoją drogą wybór chusteczek nawilżanych wydaje sie byc wiekszym problemem niz wybór wózka )
No, ja gdybym nie miała konkretnych napisanych na kartce to pewnie kupiłabym byle co Bo na składach się nie znam, więc zanim wybrałam się po zakupy kosmetyczne był przegląd bloga Sroki i wszystko na kartkę
Fajnie, że zakupy się udały
Stary 2015-09-17, 14:37   #4184
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, a jakie kupujecie pampersy na start? Ja dziś myślałam o Dadzie, krążyłam po tej Biedronce jak rekin, w końcu zdecydowałam się na płyn do kąpieli Dada (spoko, skład zgadza się ze srokowym, więc jest si ) no i zobaczyłam pampki te najmniejsze w promocji. kupic czy nie kupic A tak w ogóle ile potrzeba takich pampków na start tych najmniejszych?

I dzis u nas dołożyli podkłady jednorazowe do przewijania, 10 szt. za 12,99 więc wzięłam. w domu otworzyłam, okazały sie fajne i zastanawiam sie czy nie kupic jeszcze jednej paczki. jedną do szpitala, a drugą do domu w razie wyjazdu z małym czy coś.

Pampersy kupiłam jedną paczkę narazie Bella Happy. Mam zamiar dokupić też te pierwsze Pampersy i Dady i będę testować. Potem zobaczymy które najlepiej się sprawdzą dla mojego dziecka.

Ja to potrzebuję wszystkiego z metką :,, dla zielonej matki,, coby łopatologiczne instrukcje miało hehehe

Kolega który ma 3 msc córkę poleca kupowanie pieluszek hurtem przez Allegro, że najtaniej wychodzi, więc pewnie tak będę kombinować. Lubię mieć zapas, więc na pewno zechcę mieć z 5 paczek na start. Widziałam też mamy które kupują na pół roku z góry, ale ja nie bardzo wiem jak tam się wagowo zmienia ten przedział, kiedy przestawić się na większe.

,,krążyłam po tej Biedronce jak rekin,,

:hahaha :
Stary 2015-09-17, 14:38   #4185
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska a co z SR?
A! Zapomniałam napisać, dał mi zgodę, zapytałam czy uważa, że to dobry pomysł żeby tam chodzić, powiedział, ze największy plus to taki ze z twarzy zna się położne i tyle plusów napisał mi coś w karcie ciąży i to mam pokazać jakby ktoś chciał

A tak w ogóle teraz patrzę ze w karcie tp mam wpisane 27.12 a u niego w tym urządzeniu pokazywalo dzisiaj, ze według OM 25.12

Cytat:

Cytat:

Dzieki ;*

Jakie kupiłaś chusteczki?

Ja do szpitala wezmę białe pampersy a potem chce wypróbować dade, ale zobaczymy jak to będzie i nie mam pojęcia ile ich kupić na początek ;/

A te podkłady to w biedronce wylozyli?

Stary 2015-09-17, 14:41   #4186
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na początek kupiłam Pampers 156 sztuk (Dadę planuję wypróbować później, zresztą mam aż jednego pampersa Dada, bo dostałam próbkę w paczce z przychodni).

A te podkłady to w Biedronce były? Byłam dziś u siebie i nie widziałam

Cytat:
Dziękuje

Ożesz i już mi kostki spuchły, zawsze w upał tak się robi
Współczuję :/

Cytat:
ANI_QA Ja zurawit mam brać, bo mam trochę podwyższone leukocyty w moczu i gin tylko powiedział 3x1 ale nie powiedział jak długo a na opakowaniu napisane, ze taką dawkę należy przez 3 pierwsze dni pić a potem po 1 tavletce no i nie wiem jak mam to brać potem ;/

A nie masz możliwości skontaktować się z ginem i zapytać?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
A tak w ogóle teraz patrzę ze w karcie tp mam wpisane 27.12 a u niego w tym urządzeniu pokazywalo dzisiaj, ze według OM 25.12

Ja do szpitala wezmę białe pampersy a potem chce wypróbować dade, ale zobaczymy jak to będzie i nie mam pojęcia ile ich kupić na początek ;/
Ja mam w karcie 20.12 a w opisie usg termin według OM mam 18.12

Zastanawiam się czy na początek wystarczy te 156 szt. czy jednak mało
Stary 2015-09-17, 14:43   #4187
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja za to za botwinką nie przepadam. Uwielbiam barszcz czerwony, ale botwinka to nie dla mnie. Ja ogólnie nie lubię zup, a już takich, w których pływają warzywa to całkiem. Wiem, może dziwna jestem, ale tak mam.
Już w ochronce wyrzucałam warzywa z jarzynowej i tak mi zostało
A zupy lubię ostrzejsze mimo, że na mnie różnie ostre działa to lubię takie
Ja też nie lubię botwinki a lubię barszczyk ale dla TŻa zrobię

Widzę, że zamawiasz Shinybox. Polecasz? Mnie kusi może poproszę TŻa, żeby mi zamówił na imieniny
Stary 2015-09-17, 14:45   #4188
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
A! Zapomniałam napisać, dał mi zgodę, zapytałam czy uważa, że to dobry pomysł żeby tam chodzić, powiedział, ze największy plus to taki ze z twarzy zna się położne i tyle plusów napisał mi coś w karcie ciąży i to mam pokazać jakby ktoś chciał

Dzieki ;*

Jakie kupiłaś chusteczki?

A te podkłady to w biedronce wylozyli?

Chusteczki dwie różne paczki, takie jakie miałam na liście do wyboru. Cleanic Kindii Skin Balance oraz Tami ultrasensitive 100% bawełna.
Aniqa, Sylwuska
Tak, u mnie w Biedrze te podkłady były wyłożone w tych koszach, w których co tydzień zmieniają się produkty. Od jakiegoś czasu właśnie jest taki kącik dzieciowy i sa tam różne rzeczy i dziś wyczaiłam te podkłady, a wczoraj jeszcze nie było.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:

Widzę, że zamawiasz Shinybox. Polecasz? Mnie kusi może poproszę TŻa, żeby mi zamówił na imieniny
Ja się czaję na shinybox od roku i nie mogę się zdecydować, boję się

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Może w kwestii zużycia pierwszych, najmniejszych pampków wypowiedzą się dziewczyny, które mają już dzieciaczki?
Ile potrzeba? Czy któraś używała od początku Dade? Jak się sprawdzały?
Stary 2015-09-17, 14:45   #4189
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już kończę opakowanie i ostatnio miałam piękne wyniki moczu
Stary 2015-09-17, 14:46   #4190
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dolinka bo zawieraja kwasy ktore moga przeniknac niby
Ale glownie tyle zakazow dla ciezarnych bo nikt ich nie badal. Malo takich co posiweca zdrowie dziecka
Niemniej ja uwazam ze jakoes 80 % z tego co zakazane tak naprawde nie powinno byc
I tak wlasnie zjadlam wczoraj tatara i na piety nalozylam kwasy :p bo tylko to mi pomaga a nie bede chodzila jak troglodyta :p
Tatar jaką mam ochotę na tatrara. Wczoraj zrobiłam takie oszustwo z wędzonego łososia ogórka i cebulki ale to nie to samo

Cytat:

też jestem po zakupach w rossku Ale mnie dziś brzuch na dole boli dłuugo już mnie nic nie ciągnęło, a dziś się do niczego nie nadaję
Stary 2015-09-17, 14:48   #4191
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
O kurcze a ja właśnie godzinę temu ściągnąłem te skarpety mam nadzieje, ze nic sie złego nie stanie.
Nie chce mi sie wychodzić na ten upał... ale mysze isc do sklepu. Andriuszka moje kostki jeszcze sie spuchly, ale to chyba tylko kwestia czasu - tez mam z tym problem. Dzieki za przypominajke o piciu!
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:49   #4192
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Chusteczki dwie różne paczki, takie jakie miałam na liście do wyboru. Cleanic Kindii Skin Balance oraz Tami ultrasensitive 100% bawełna.
Aniqa, Sylwuska
Tak, u mnie w Biedrze te podkłady były wyłożone w tych koszach, w których co tydzień zmieniają się produkty. Od jakiegoś czasu właśnie jest taki kącik dzieciowy i sa tam różne rzeczy i dziś wyczaiłam te podkłady, a wczoraj jeszcze nie było.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ja się czaję na shinybox od roku i nie mogę się zdecydować, boję się

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Może w kwestii zużycia pierwszych, najmniejszych pampków wypowiedzą się dziewczyny, które mają już dzieciaczki?
Ile potrzeba? Czy któraś używała od początku Dade? Jak się sprawdzały?
Mnie kusi bo są tam markowe kosmetyki, których normalnie bym nie kupiła. Np i lubię niespodzianki

Dziewczyny, nie kupujcie garnków Berghoff, to jest jakaś masakra
Stary 2015-09-17, 14:50   #4193
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
O kurcze a ja właśnie godzinę temu ściągnąłem te skarpety mam nadzieje, ze nic sie złego nie stanie.
Nie chce mi sie wychodzić na ten upał... ale mysze isc do sklepu. Andriuszka moje kostki jeszcze sie spuchly, ale to chyba tylko kwestia czasu - tez mam z tym problem. Dzieki za przypominajke o piciu!
Mi się nic nie stało, to i Tobie się nie stanie, a tym bardziej dzieciowi.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
też jestem po zakupach w rossku Ale mnie dziś brzuch na dole boli dłuugo już mnie nic nie ciągnęło, a dziś się do niczego nie nadaję
Kupiłaś coś fajnego dla dziecia?
Miałam kupić sobie olejek do włosów i stałam przy tej półce i stałam i w końcu nie wzięłam, stwierdziłam, że jakoś się obędę, mam jeszcze olej arganowy w domu, więc...eh, jeszcze matką nie jestem a już oszczędzam na swojej dupie
Stary 2015-09-17, 14:53   #4194
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z ciekawości pytam Moja jest tylko jeden dzień do przodu i termin mi przyspieszył na 17.12 a według OM 18 lub 20 grudnia (kalkulatory podają te dwie daty).

Jak sprawdzę kosmetyki to na pewno dam znać co warto, a czego nie

Ja właśnie muszę zadbać o twarz i włosy... Twarz zrobiła się zaczerwieniona i na dodatek mam grudni jakieś na czole. Mam nadzieję, że to nie to co wcześniej... Muszę sprawdzić czy mogę używać maści, której wcześniej używałam to może mama mi wypisze receptę.
I ja w sumie też spokojnie mogłam zadbać o to wcześniej, bo mąż co drugi dzień późno wraca, a ja siedzę i nic nie robię

Pampersy zamawiałam tutaj : http://allegro.pl/show_item.php?item=5656562046
Chciałam kupić w sklepie, ale ani w Rossmannie ich nie było, a ni w Tesco, więc zamówiłam na all.

No, ja gdybym nie miała konkretnych napisanych na kartce to pewnie kupiłabym byle co Bo na składach się nie znam, więc zanim wybrałam się po zakupy kosmetyczne był przegląd bloga Sroki i wszystko na kartkę
Fajnie, że zakupy się udały
No Lila to od 12 tyg co wizytę jest tydzień do przodu i cały czas się to utrzymuje, może będzie wysoka, po tacie, a może po prostu tak się rozwija, zobaczymy ją jutro zaczynam 26 tc, czyli dziś mam 25t6d i prawie 1kg żywej wagi

A jaką maść uzywalas?

To dokładnie tak jak ja, z lenistwa chyba, w ogóle, kiedyś nie moglam nie posmarować twarzy kremem, rano i wieczorem, teraz już od jakichś 2 miesięcy nie smaruje praktycznie wcale i widzę, że moja skóra mimo wszystko ma się dobrze, nie jest przesuszona i nie wyskakuje na niej nic, więc moze taki detox byl jej potrzebny?

I 156 szt bralas? I na jakie chusteczki sie zdecydowalas?

Mąż wczoraj po 22 poszedł spac, a ja do 24 siedziałam na necie i razem z blogiem sroki wybieralam kosmetyki dla Malej i chyba jednak zrezygnuje z bepanthenu i kupię linomag dwa rodzaje będę miała i jeszcze coś wezmę w tej samej cenie.

Szkoda ze tego hippa na niepogodę nie ma w aptekach internetowych, tylko kilka osób na allegro ma, widocznie z Niemiec, bo coś czuje ze one są u nas już niedostępne ;/ i tak myślę, że może wezmę jednak ten babydream na mróz, tylko ta woda...

Cytat:
Pampersy kupiłam jedną paczkę narazie Bella Happy. Mam zamiar dokupić też te pierwsze Pampersy i Dady i będę testować. Potem zobaczymy które najlepiej się sprawdzą dla mojego dziecka.

Ja to potrzebuję wszystkiego z metką :,, dla zielonej matki,, coby łopatologiczne instrukcje miało hehehe

Kolega który ma 3 msc córkę poleca kupowanie pieluszek hurtem przez Allegro, że najtaniej wychodzi, więc pewnie tak będę kombinować. Lubię mieć zapas, więc na pewno zechcę mieć z 5 paczek na start. Widziałam też mamy które kupują na pół roku z góry, ale ja nie bardzo wiem jak tam się wagowo zmienia ten przedział, kiedy przestawić się na większe.

,,krążyłam po tej Biedronce jak rekin,,

:hahaha :
Też zamierzam kupować pampki w dużych pakach na allegro, bo taniej wychodzi ale to jak już rozmiar bede znała

Stary 2015-09-17, 14:56   #4195
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

No jasne, czasem trzeba facetom dogodzić

Ja swojemu kupiłam dziś słoik Nutelli z napisem "kocham Cię"
Lubi Nutellę więc stwierdziłam, że mu niespodziankę zrobię
Może głupie to, ale co tam Będzie się cieszył

Ja z Shiny Boxów byłam zadowolona Fajne rzeczy znajdowałam w pudełku, część takich, których bym nie kupiła pewnie, ale jak były w pudełku to byłam zadowolona, że mogę je wypróbować
Zrobiłam sobie przerwę, bo nie nadążałam zużywać tych kosmetyków
Moja koleżanka ma subskrypcję i jest też bardzo zadowolona

Cytat:
Aniqa, Sylwuska
O widzisz, a ja dziś tego nie widziałam, a zaglądałam tam. Może jeszcze dziś wieczorem wyłożą

Cytat:
Mnie też ciągnie cały czas, a teraz przy piciu wody jest gorzej, bo jak pęcherz pełny to boli brzuch i jeszcze bardziej się napina :/ Miałam myć łazienki, ale chyba odpuszczę do jutra
Stary 2015-09-17, 14:56   #4196
rudaska
Zakorzenienie

Ogólnie patyczki do pępka, krem na zimno z babydream i płyn do ciała i włosków hipp, nic specjalnego. Znalazłam dziś taki malutki zgrabny obcinacz do paznokci w domu. Myślicie że jak go wyparzę to będzie dobry dla dziecka? idę się położyć bo nie wytrzymam z tym brzuchem . Chyba magnez łyknę
Stary 2015-09-17, 14:57   #4197
ogolnie
Zakorzenienie

Bephanten drogi w chooy! Chciałam dziś kupić, ale jak zobaczyłam cenę to mi się włos zjeżył. Coraz bardziej przekonuje mnie jednak smarowanie brodawek własnym pokarmem. I im więcej rozmawiam o karmieniu z położną, tym bardziej rozumiem że dobra technika karmienia nie powinna powodować pożartych brodawek. Hmmm, jestem wyrodną matką, bo nie chcę kupować maści na suty, bo za drogie?
Psia jego mać, kiedyś tego nie było i jakoś matki dawały radę. Cholera, nie rozumiem czemu dajemy się tak często nabijać w butelkę przez producentów
Stary 2015-09-17, 14:58   #4198
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Mi się nic nie stało, to i Tobie się nie stanie, a tym bardziej dzieciowi.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Kupiłaś coś fajnego dla dziecia?
Miałam kupić sobie olejek do włosów i stałam przy tej półce i stałam i w końcu nie wzięłam, stwierdziłam, że jakoś się obędę, mam jeszcze olej arganowy w domu, więc...eh, jeszcze matką nie jestem a już oszczędzam na swojej dupie
Dzięki uspokoiłas mnie troche, nawet nie pomyslalam, ze cos moze byc nie tak z tymi skarpetami.
A co do oszczędzania na sobie siostra mi mowi, ze od kiedy ma dziecko to najwiecej radości sprawia jej kupowanie rzeczy dla syna. Nawet jak idzie z mocnym postanowieniem, ze cos musi sobie kupić to i tak zawsze wychodzi z dzieciecymi rzeczami boje sie ze bede miala podobnie
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:59   #4199
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie patyczki do pępka, krem na zimno z babydream i płyn do ciała i włosków hipp, nic specjalnego. Znalazłam dziś taki malutki zgrabny obcinacz do paznokci w domu. Myślicie że jak go wyparzę to będzie dobry dla dziecka? idę się położyć bo nie wytrzymam z tym brzuchem . Chyba magnez łyknę
Patrzyłam na ten krem na zimno, ale ostatecznie nie wzięłam...
Co do tych cążków to chyba zależy, dla dzieciów są bardziej zaokrąglone, przynajmniej ja taki mam.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Dzięki uspokoiłas mnie troche, nawet nie pomyslalam, ze cos moze byc nie tak z tymi skarpetami.
A co do oszczędzania na sobie siostra mi mowi, ze od kiedy ma dziecko to najwiecej radości sprawia jej kupowanie rzeczy dla syna. Nawet jak idzie z mocnym postanowieniem, ze cos musi sobie kupić to i tak zawsze wychodzi z dzieciecymi rzeczami boje sie ze bede miala podobnie
Ha, nie musisz się bać, bo to się stanie!
Stary 2015-09-17, 15:01   #4200
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Bephanten drogi w chooy! Chciałam dziś kupić, ale jak zobaczyłam cenę to mi się włos zjeżył. Coraz bardziej przekonuje mnie jednak smarowanie brodawek własnym pokarmem. I im więcej rozmawiam o karmieniu z położną, tym bardziej rozumiem że dobra technika karmienia nie powinna powodować pożartych brodawek. Hmmm, jestem wyrodną matką, bo nie chcę kupować maści na suty, bo za drogie?
Psia jego mać, kiedyś tego nie było i jakoś matki dawały radę. Cholera, nie rozumiem czemu dajemy się tak często nabijać w butelkę przez producentów
Ja smaruję sobie resztką Vatiki rozpuściłam i przelałam do słoiczka po kremie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości