![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
wróciłam ;/
mamusiczek,Vivien- gratulacje wizyt !!! Ja dzisiaj byłam u swojej ginekolog. No masakra... Ja nie wiem czy któraś ma gorszego ginekologa ode mnie. Popatrzyła na badania- wszystko dobrze. Gdzie grupa krwi?- nie dała mi skierowania na to. Na każde moje pytanie miała taką odpowiedź, jakbym jej d...zawracała. Dałam jej swoje wyniki usg to jakoś nie potrafiła się w tym odnaleźć (sorry ale myślę, że jednak są jakieś standardowe oznaczenia i lekarz nie powinien mieć z tym problemu). Jak się pytałam czy są jakieś badania na to czy znów dziecko będzie miało ciężką żółtaczkę po porodzie to chyba się nie zrozumiałyśmy bo gadała o konflikcie serologicznym a to co innego... Dno... dwa metry mułu. Nawet serduszka nie posłuchałyśmy. Jestem maksymalnie wkurzona. Dała mi skierowanie na usg ale jak się zapytałam w rejestracji to już na cały październik nie ma miejsc. Przytyło mi się przez półtora miesiąca 2,5 kg.
#782 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-09-17 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
No dobra, nie łatwo się nadrabia 4 strony
![]() My dzisiaj byłyśmy w sklepie bo kapcie do przedszkola, Tuśka wzięła obie pary, podeszła do kasy,daje babce te buty i mówi do pani "Proszę bardzo będziemy płacić za dwie buciki" ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#784 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Halucynacya gratulacje!!!
Cytat:
ej ale co z tym płaszczem jak będzie chłopiec? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Co więcej, przyjeżdża na usg razem z Natką, więc jesteśmy w trójkę ![]() Cytat:
![]() A ty za granicą mieszkasz? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
A ja właśnie zamówiłam plecak,sniadaniówkę i bidon dla Tuśki do przedszkola ![]() ![]() A w ogóle to uderzyłam się dzisiaj w głowę a Tusia "biedna mamusia, boli?zbadamy lekarzem" i pobiegła po swoją walizkę lekarza i mnie badała ![]()
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O matko współczuję takiej lekarki. W pierwszej ciąży tez zmieniałam lekarzy bo ci do których trafiałam mieli podobne podejscie ![]()
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
no i kurcze jak przyszłam to wszystkich wywiało
![]()
#788 |
Rozeznanie
|
Butterfly tak ja na razie mieszkam w De
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Czarnooka_Paula będziesz mieć Mię ![]() ![]()
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
Kaaasi właśnie wybieramy imiona, dość trudne to dla nas
![]() Siasia13 nie mam innych dzieci, to moja pierwsza ciąża ![]() badzia987 a myślałaś o zmianie lekarza prowadzącego? Nie musisz chodzić do takiej opryskliwej baby, ja nie rozumiem takich lekarzy Dziękuję za wszystkie gratulacje! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
badzia a nie możesz zmienić lekarza?
![]() motyl Tusia zabawna ![]() ![]()
#792 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I jaką chorobę u Ciebie zdiagnozowała?
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Motyl jak będzie chłopak to ubiorę w płaszczyk jakiegoś pluszaka i będę na niego patrzeć
![]() Nie no cały czas liczę na dziewczynkę- mam 50 % szans ![]() A Tusia słodka- przedszkolak jak się patrzy... ![]() Obżarłam się gołąbkami jak bąk... Teraz leżę i nie mogę się ruszyć. Dobrze że Michaś już samoobsługowy ![]() Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-09-17 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje bejbi to tez moje pierwsze i chociaz nieoczekiwane to nie oddalabym go nigdy w świecie. I tez podniecam sie czym sie da.. Rozumiem ze te z was dla ktorych kest to kolejne dziecko juz sie tak nie podniecają ale chyba taki urok tego wszystkiego. Ja macam i ogkadam 100 razy każde nowe ubranko i kocyk....
![]() |
#795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez ciagle myslalam o oczach mojej M. Ja mam zielone a Tz brazowe/piwne. Nawet robilam sobie takie testy na internecine jakie jest prawdopodobienstwo ze bedzie miala oczy po mnie. Wychodzilo, ze raczej bedzie miec brazowe, kilka szans ze zielone, I bardzo male szanse ze niebieskie. I ma niebieskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona była trollem a nie prawdziwa osoba wiec sie nie liczy ![]() Kiedy Tusia do przedszkola idzie? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Juz nie pamietam komu w koncu gratulowalam dzis poznania płci wiec jeszcze raz zbiorowe gratulacje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- BadZia zmień lekarza, szkoda nerwow.. A co do krwi mi grupy nie kazała robic bo sprawdziła z wyników z poprzedniej ciąży. Teraz czytam ze w niektórych szpitalach chcą grupę krwi przy przyjmowaniu na poród i zastanawiam sie czy wystarczy im ta informacja z karty ciąży czy musze miec wynik badania przy sobie? Bo jak wynik to mam z USA tylko wiec pewnie nie beda respektować a szkoda mi hajsu powtarzać badanie skoro znam wynik ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-09-17 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy tylko jak to będzie u niej z chorobami. Póki co na pół dnia idzie, jakoś nie umiałabym jej dać na cały skoro jestem w domu. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na podstawie badania stetoskopem powiedziała,że serduszko bije i jestem zdrowa ![]() Cytat:
No kciukam za dziewuszkę ![]() Mi się dzisiaj śniło,że urodziłam dziewczynkę, niby wcześniaka, a ważyła 4600g ![]() ![]() A w ogóle to oglądałam dzisiaj od początku to 600 gram naszego szczęścia i ryczałam od początku, a na końcu to już w ogóle...jak któraś oglądała to wie dlaczego ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
O której masz jutro wizytę?Kciuki mocne ![]() Ja w przyszły piątek, ale to jest oczekiwanie...
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co...ja to jestem chyba najlepsza na wątku bo karty ciąży jeszcze nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozno do gina bo w 15 tyg ale czemu nie masz karty? Ja tez wizytę mam za tydzien w pt i odliczam..
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
U gina byłam w 7 tyg, nastepną wizytę miałam mieć miesiąc później ale gin zaczął tego dnia urlop więc wizyta przepadła i mam za tydzień...u poprzednego gina w pierwszej ciąży kartę mi założyli na drugiej wizycie jakoś w 15 tyg, a w drugiej na pierwszej...nawet w sumie przed badaniem...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-09-17 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
hey, nadrobiłam czytanie, ale nie mam czasu odpisać ;-(
Gratuluje udanych wizyt! Badzia zmień lekarza, bo bez sensu się denerwować na wizytach.... |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
W sumie wiem że nic się nie dzieje tylko w razie coś....tfu tfu to w szpitalu się dziwnie patrzą...Miałam taką sytuację w pierwszej ciąży jak trafiłam do szpitala w 13 tyg...i karty nie miałam...a położna mówi- proszę kartę
-ja mówię nie mam -ona jak to pani nie ma -no nie mam -a laki lekarz prowadzi ciaze - dr W i wtedy dziwna mina bo to z takim wyrzutem mówiła bo akurat W miał dyżur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym urzędzie jako odwiedziłam po powrocie do pl zawsze chcieli wszystko tłumaczone przez notariusza nawet jeśli to był jakis zwykły świstek nie dokument stad mam zastrzeżenia czy respektują.. Ale dowiem sie w swoim czasie bo jeszcze nie wiem gdzie chce rodzic ;D Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
No straszne oczekiwanie! 12:20. Zastałam z umówieniem terminu i moja 8:00 była juz zajęta. No ale wytrzymam jakoś ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Niezły klocek z wcześniaka to by był ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój małż jutro jedzie na dwa dni;( idziemy spać do moich rodziców, bo ja nie umiem sama, jestem mega strachliwa i bojaźliwa.A poza tym jak Tusia wstanie to się nią zajmą a ja sobie pośpię ile chcę, o! ![]()
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Agata trochę tak dziwnie bez karty ciąży na tym etapie.
Czy jest jeszcze becikowe? Ile i od czego zależne? |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Okej jakoś nadrobiłam posty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.