Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 15:31   #4621
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Mi przyszedł właśnie materacyk do kołyski. Strona kokosowa wg mnie na twardość jest ok, a z tej gryczanej chyba po prostu nie będziemy korzystać
Stary 2015-09-18, 15:35   #4622
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Mervie śliczny jest Iwo a z nerką to się nie przejmuj, dobrze, że jedna działa dobrze

Adka ładne zdjęcia, kurczę pojechałabym do jakiegoś ciepłego kraju się wygrzać... Chociaż przedwczorajszy upał przeklinałam

Zaraz poczytam o tych eksperymentach co wrzucałyście linki. Ja też jestem za tym, żeby dziecko przytulać, jak można być tak nieczułym i olewać swoje własne dziecko, które chce bliskości, "bo się przyzwyczai"... Przecież ja sama muszę kilka razy co najmniej dziennie się tulić a taki maluch, który nie rozumie czemu nie chcemy...

Wrzucałyście fotki swoich brzuszków to i ja się zmobilizowałam, bo już parę tygodni minęło chyba od ostatniego, to my w 30 tyg (29t3d).
Następny malutki brzusio Mój jest dużo większy, a jutro zaczynam 30t

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:37   #4623
andriuszka77
Zadomowienie

Przypominam SZKLANKA WODY pijemy !
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:38   #4624
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Ja wypiłam puszkę energetyka. Liczy się? :p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:38   #4625
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
MAM PYTANIE, czy zamawiałyście kiedyś coś stąd: http://www.aliexpress.com/
Czy do Polski to bez problemu przyleci?
Chcę coś zamówić.
Zamawiałam i wszystko mi doszło

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:42   #4626
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Liczy się

A ja mam niezdrową ochotę na puszkę COLI jak już tam wspominasz o puszkach....mmmmm. Nie wiem czemu w ciąży tak mnie na to nosi, wcześniej prawie wogóle nie piłam coli.
Stary 2015-09-18, 15:43   #4627
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
yyy ale że ten, że co?
Ja to widzę tak, że pielgrzymek nie będzie i dadzą mi dojść do siebie, znajomi i rodzina. Bo taka roztentegowana po porodzie to nie chce przyjmować tłumów. Raczej ceniłabym sobie wtedy prywatność, przynajmniej na początku.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

ooo żesz, mam ugotować kopytko jakiejś istoty, ale że ten? eeeee bleee to to nie dla mnie
a golonki nie jadasz?

no dla mnie też to taki bardzo intymny czas, ale już pomyślałam, że dla kilku osób zrobię wyjątek

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:44   #4628
ogolnie
Zakorzenienie

Andriuszka z ciast robiłam izaurę, miętusa i taki jeden na jasnym biszkopcie z masą z serka mascarpone i jog. greckiego z brzoskwiniami i galaretką.
A na później to standardowo mamy mięsko z kurczaka, bigos, zimne nózki, sałatkę jarzynową, sałatkę gyros, bitki wieprzowe i jakieś zimne zakąski zrobię

Żarcia tyle, ze jestem pewna że połowa zostanie z tego i bedziemy jedli przez nastepne 3 dni ale jak ojciec chciał to ma
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:46   #4629
kalwinka
Zadomowienie

zbieram się na ploty z koleżanką. Na swój własny, prywatny dom mam focha i tam dzisiaj nie idę, nie chcę się dołować. Kazałam spółce tata&tata dzwonić jakby robili coś poza tym, co zaczęli wczoraj

Mała w ogóle mi tak wywija dzisiaj w brzuszku że tylko co chwilę widzę krzywizny z jednej lub drugiej strony. Ale ad rana brzuch mi nie twardniał ani razu
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:46   #4630
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

Marvie slicznosci* wszystko będzie dobrze !

Fionka ja mam ochotę na paczka i jak go nie zjem umrę

Ehh koniec tego leżakowania facet kończy prac rogowke aż się boje ile zaśpiewa ..
Trzeba zacząć burdel ogarniać .. wygląda u nas ostatnio jak po tornadzie. Niech już się te malowanie skończy ..
dziękuję
powodzenia z ogarnianiem po malowaniu! malowanie przede mną...

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Mi się marzy pizza hawajska

Wrzucę, chociaż to głównie rzeczy kosmetyczne, podkłady
Oprócz tego co na zdjęciu zamówiłam jeszcze Palmersa i uwaga... 2 proszki do prania nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam, ale zamówiłam je u dwóch różnych sprzedających- trudno będzie zapas

Jeśli chodzi o majteczki siateczkowe Seni to są bardzo fajne, rozciągliwe i będą dobrze przylegać. Zamówiłam rozmiar L i mam nadzieję, że moja d.upa się zmieści w nie w grudniu
Prześcieradło jersey 2x, podkłady Seni duże i mniejsze po 6szt., ręczniczek z kapturkiem, butelki 2x, pieluszki ceratkowe 2x, aspirator Firda, podkłady pod prześcieradło 3x, podpaski poporodowe-domówiłam jedno opakowanie i w sumie mam 4, płatki większe dla Malutkiej, smoczki uspokajające 2x no i osłonki silikonowe rozmiar S.
PIZZA ! wszystko bym zjadła
ale masz zapasy! normalnie jesteś moim guru ja dalej w lesie

Cytat:
mervie pięknego dzieciaczka nosisz a nereczka nie ma co się na zapas przejmować- jeszcze wszystko może się zmienić; )

Witam nową mamusie!!

Ja od 11 siedzę w nowym mieszkaniu i czekam aż zmontuja nam szafę i sofę. . Kręgosłup mi zaraz pęknie- siedzę i leżę na podłodze...
Jeszcze dupiaty sklep nie dał nam drzwi do szafy, więc w przyszlym tygodniu znowu muszą przyjechać:/
Pocieszam się myślą, że pod blokiem mam cukiernie i jadąc do starego mieszkania zaopatrze sie w jakieś kremowe ciacho. Albo dwa

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

W ogóle ostatnio mam taką fazę na słodkie, że inne rzeczy moglyby nie istnieć;p
Na weselu miałam raj- w żadnej cukierni nie widziałam takich wspaniałości- makaroniki pistacjowe, różane i standardowe smaki. Babeczki z kremem i owocami, jakieś pianki, lizaki ciasteczkowe.. no obłęd!!!
dziękuję
u mnie właśnie była babcia i przyniosła ciasto pijaka.... boże, ćwiczę silną wolę!!

Cytat:
Mervie śliczny jest Iwo a z nerką to się nie przejmuj, dobrze, że jedna działa dobrze

Wrzucałyście fotki swoich brzuszków to i ja się zmobilizowałam, bo już parę tygodni minęło chyba od ostatniego, to my w 30 tyg (29t3d).
dziękuję
piękny masz brzuszek, taki nieduży

Cytat:
tak jest! zapomniałabym bez Ciebie...

Cytat:
ciekawe
Stary 2015-09-18, 15:50   #4631
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Andriuszka z ciast robiłam izaurę, miętusa i taki jeden na jasnym biszkopcie z masą z serka mascarpone i jog. greckiego z brzoskwiniami i galaretką.
A na później to standardowo mamy mięsko z kurczaka, bigos, zimne nózki, sałatkę jarzynową, sałatkę gyros, bitki wieprzowe i jakieś zimne zakąski zrobię

Żarcia tyle, ze jestem pewna że połowa zostanie z tego i bedziemy jedli przez nastepne 3 dni ale jak ojciec chciał to ma
Ja bym prosiła o przepis na ten trzeci placek rosi:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dziękuję
u mnie właśnie była babcia i przyniosła ciasto pijaka.... boże, ćwiczę silną wolę!!
A się nim jako małolata upiłam u cioci na imieninach
Stary 2015-09-18, 15:52   #4632
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość

A się nim jako małolata upiłam u cioci na imieninach
a czy było warto? może pójdę spróbować chociaż kawalentutenieczek?
Stary 2015-09-18, 15:58   #4633
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
powodzenia z ogarnianiem po malowaniu! malowanie przede mną...

PIZZA ! wszystko bym zjadła
ale masz zapasy! normalnie jesteś moim guru ja dalej w lesie

dziękuję

dziękuję
piękny masz brzuszek, taki nieduży

tak jest! zapomniałabym bez Ciebie...

ciekawe
Haha daj spokój no, ale już prawie wszystko mamy
Najgorzej było się za to zabrać
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
zbieram się na ploty z koleżanką. Na swój własny, prywatny dom mam focha i tam dzisiaj nie idę, nie chcę się dołować. Kazałam spółce tata&tata dzwonić jakby robili coś poza tym, co zaczęli wczoraj

Mała w ogóle mi tak wywija dzisiaj w brzuszku że tylko co chwilę widzę krzywizny z jednej lub drugiej strony. Ale ad rana brzuch mi nie twardniał ani razu
Udanego wypadu z koleżanką

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-18, 15:59   #4634
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a golonki nie jadasz?

no dla mnie też to taki bardzo intymny czas, ale już pomyślałam, że dla kilku osób zrobię wyjątek
Nie lubię
Stary 2015-09-18, 16:03   #4635
ogolnie
Zakorzenienie

Kalusia na biszkopt kładziesz taką masę:
250 g serka mascarpone
200 g jogurtu greckiego
4 galaretki dowolnego koloru (ja biorę zawsze pod kolor owoców )

2 galaretki rozpuścić w 3 szkl. wody. Serek i jogurt wymieszać aby nie było grudek, dodać do tego tężejącą galaretkę, wylać na biszkopt, pozostawić na chwilę do zastygnięcia. na to owoce dowolne (ale np. ananas i kiwi się nie nadaje, nie zastygnie się galaretka) i na owoce znowu dodać kolejne dwie galaretki tężejące.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Nie lubię
ja lubię mięso, ale odkąd Cejrowski powiedział że ludzina smakuje jak świnina tylko jest słodsza to mi jakos nie podchodzi
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:04   #4636
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

O wow, to ciasta na wypasie brzoskwinki, galaretka, brzmi świetnie! no impreza to impreza
Stary 2015-09-18, 16:11   #4637
dorosea
Rozeznanie

Aleście nagadały!

Melduje, że przeżyłam glukozę
Było dużo lepiej niż się spodziewałam, choc glukoza śmierdziała mi smecta
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:12   #4638
Koritsi_a
Zadomowienie

Czytam i czytam i nadrobić nie mogę :P tak to jest odpuścić sobie forum na jeden dzień. Ale miałam wczoraj podły nastrój.

Sylwuska, Acapella, Mervie Za wizyty (ktoś jeszcze wizytował o kim zapomniałam? :aty

Witam nową mamę, wybacz nie pamiętam nicku jak byłam w pierwszej ciąży to prawie identycznie jak Ty i wiek sie zgadza i te studia i ITS no i też w Krakowie hehe

Widziałam była rozmowa o pieluchach na pierwszy okres. Nam w szpitalu zeszło: Malutka paczka zielonych pampersów (taką spakowałam do torby na pierwsze godziny po porodzie) i chyba 1,5 paczki białych pampersów (nie pamiętam ile sztuk ich tam bylo). W szpitalu byłyśmy 6 dni, moja córka zużywała dużo bo jako niemowlę miała strasznie szlachetny tyłek i ledwo nasiusiała juz był ryk i trzeba było przebierać

Mój TŻ dzisiaj się pierwszy raz zainteresował tym co mamy jeszcze kupić hehe wspomniałam mu ze w ten weekend jest w smyku -20% na wszystko. To om sie pyta co w takim razie musimy jeszcze kupić. A ja mu na to ze nie wiem :x stwierdził ze go to martwi haha chyba pamięta moje szaleństwo z pierwszej ciąży kiedy we wrześniu już wszystko było prawie gotowe haha.

Ale mam plan po powrocie od teściów przejrzeć rzeczy po córce i spisać czego brakuje. Tez w tym tygodniu zrobię zamówienie na rzeczy kosmetyczne plus ewentualnie smoczki, butelki etc. Październik daje sobie na dokupowanie brakujących ciuszków tak żeby na 1.11. Mieć wszystko gotowe

Jeszcze pamiętam o przytulaniu. Miałam ambitny plan z corka ze nie będzie z nami spala tylko będziemy odkładać do łóżeczka. Ale bylo o niebo wygodniej jak po pierwszy karmieniu zostawała już w lózku i przy kolejnym tylko dawałam pierś i przy jedzeniu zasypiała. Przenoszenie bylo utrudnione logistycznie bo mi z świeżą blizną bylo ciężko a też nie chciałam budzić męża po ty żeby córkę przeniósł. Wystarczyło ze przewijał i dopiero podawał mi do karmienia

O takim pysznym jedzonku piszecie :P ktora pisała o arbuzie :aty:?
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:15   #4639
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
a czy było warto? może pójdę spróbować chociaż kawalentutenieczek?
Warto pyyyycha

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Kalusia na biszkopt kładziesz taką masę:
250 g serka mascarpone
200 g jogurtu greckiego
4 galaretki dowolnego koloru (ja biorę zawsze pod kolor owoców )

2 galaretki rozpuścić w 3 szkl. wody. Serek i jogurt wymieszać aby nie było grudek, dodać do tego tężejącą galaretkę, wylać na biszkopt, pozostawić na chwilę do zastygnięcia. na to owoce dowolne (ale np. ananas i kiwi się nie nadaje, nie zastygnie się galaretka) i na owoce znowu dodać kolejne dwie galaretki tężejące.
Dzięki zapiszę sobie
Stary 2015-09-18, 16:24   #4640
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Widziałam była rozmowa o pieluchach na pierwszy okres. Nam w szpitalu zeszło: Malutka paczka zielonych pampersów (taką spakowałam do torby na pierwsze godziny po porodzie) i chyba 1,5 paczki białych pampersów (nie pamiętam ile sztuk ich tam bylo). W szpitalu byłyśmy 6 dni, moja córka zużywała dużo bo jako niemowlę miała strasznie szlachetny tyłek i ledwo nasiusiała juz był ryk i trzeba było przebierać
Ooo to jednak spory zapas tych pieluszek potrzebny
Stary 2015-09-18, 16:26   #4641
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Aleście nagadały!

Melduje, że przeżyłam glukozę
Było dużo lepiej niż się spodziewałam, choc glukoza śmierdziała mi smecta
Stary 2015-09-18, 16:30   #4642
rudaska
Zakorzenienie

Poczytałam was po łebkach, nie mam dziś siły ani nastroju. Dopiero jak poprasowałam wszystkie ciuszki to zobaczyłam ile tego mam. Pokłóciłam się z tż, popłakałam, z tych nerwów zasnęłam a potem nie miałam siły się podnieść, dopiero głód mnie z łóżka wyciągnął. Już jest ok, ale macie rację że coś z tymi kłótniami wisi w powietrzu... a jeszcze wczoraj mówił: już tak dawo nie kłóciliśmy się ze sobą :/
Widzę że jak na razie nie ma u nas żadnej zwolenniczki zimnego chowu, no i dobrze bo dziecko trzeba tulić przecież. No jak nie tulić???
Adka nie dałam rady obejrzeć jeszcze twoich zdjęć
Sylwoha bardzo ładne ciuszki
Mervie gratuluję wizyty, oby z nerką było obrze
Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Pierwsza moja reakcja właśnie taka była

Dziecko oczywiście stwierdził, że damy do babci dziecka jeszcze nie ma, a jemu imprezy w głowie
Nasi znajomi którzy mają dwójkę dzieci ciągle pytają się jak umawiamy się na sylwestra. Już nawet tego nie komentuję
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52812525]Ja się żegnam póki co odezwę się pewnie po weekendzie, chyba że będzie chwila na wejście na wątek

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
W ogóle ostatnio odebrałam 3 paczki sąsiadce bo jej nie było, a ja byłam w domu więc kurier u mnie zostawił. Sąsiadka w ramach podziękowań przyniosła nam cukierki i zobaczyła, że jestem w ciąży. Wczoraj ni z tego ni z owego przyniosła :

Powiedziała, że te rzeczy są niepotrzebne już, więc szkoda, żeby się marnowały. Podziękowałam jej za to winem, bo nic innego nie chciała. i powiedziała, że więcej mam jej nie dziękować. Mówi, że jeszcze coś pewnie znajdzie dla chłopca. Do tej pory jestem w pozytywnym szoku

To "nosidełko" jest bardziej dla dziewczynki, ale nawet TŻ stwierdził, że Adaś może być w nim noszony, bo jest to nosidełko leciutkie
Bardzo miło z jej strony

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
ale jestem głodna, mam ochotę na frytki
Już wiem co dzisiaj jem

Cytat:

Adka ładne zdjęcia, kurczę pojechałabym do jakiegoś ciepłego kraju się wygrzać... Chociaż przedwczorajszy upał przeklinałam

Zaraz poczytam o tych eksperymentach co wrzucałyście linki. Ja też jestem za tym, żeby dziecko przytulać, jak można być tak nieczułym i olewać swoje własne dziecko, które chce bliskości, "bo się przyzwyczai"... Przecież ja sama muszę kilka razy co najmniej dziennie się tulić a taki maluch, który nie rozumie czemu nie chcemy...

Ale masz malutki brzuszek w 30 tc wyglądasz ślicznie
Stary 2015-09-18, 16:40   #4643
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Ooo to jednak spory zapas tych pieluszek potrzebny

Wiesz to od dziecka zalezy. Syn mojej koleżanki znów w ogóle nie wolał o mokra pieluszkę. Do tego stopnia ze w pierwszej dobie po cc w nocy jak go oddala do pobożnych to mu pupę odparzyły "bo on wcale nie płakał". A nie wiadomo ile z tą kupą siedział. U nas znów szły do kosza prawie suche pieluchy bo był taki płacz.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:46   #4644
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Nasi znajomi którzy mają dwójkę dzieci ciągle pytają się jak umawiamy się na sylwestra. Już nawet tego nie komentuję
Haha, a ja totalnie zapomniałam, że po świętach jest sylwester

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:46   #4645
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam was po łebkach, nie mam dziś siły ani nastroju. Dopiero jak poprasowałam wszystkie ciuszki to zobaczyłam ile tego mam. Pokłóciłam się z tż, popłakałam, z tych nerwów zasnęłam a potem nie miałam siły się podnieść, dopiero głód mnie z łóżka wyciągnął. Już jest ok, ale macie rację że coś z tymi kłótniami wisi w powietrzu... a jeszcze wczoraj mówił: już tak dawo nie kłóciliśmy się ze sobą :/
Zazwyczaj jak się wspomina, że człowiek się nie kłóci to nagle wybucha awantura. Chyba lepiej po cichu cieszyć się z taki rzeczy.
Mam nadzieję, że kłótnia nie była o nic poważnego i już się pogodziliście

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Wiesz to od dziecka zalezy. Syn mojej koleżanki znów w ogóle nie wolał o mokra pieluszkę. Do tego stopnia ze w pierwszej dobie po cc w nocy jak go oddala do pobożnych to mu pupę odparzyły "bo on wcale nie płakał". A nie wiadomo ile z tą kupą siedział. U nas znów szły do kosza prawie suche pieluchy bo był taki płacz.
Kurcze, mam nadzieję, że Mała jednak będzie wołać. Jak nie to chyba co jakiś czas będę sprawdzać, bo jak się jej pupa odparzy to dopiero będzie...
Stary 2015-09-18, 16:47   #4646
halwaya
Zakorzenienie

Ja po USG.. no i mam za tydz kolejne.. bo przepływy mi wyszły nie w normie, co moze świadczyć o niewydolności łożyska

Dziecko waży szacunkowo 1251g i martwi mi, bo długość kości udowej poniżej normy - 50mm (29tc)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:51   #4647
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja po USG.. no i mam za tydz kolejne.. bo przepływy mi wyszły nie w normie, co moze świadczyć o niewydolności łożyska

Dziecko waży szacunkowo 1251g i martwi mi, bo długość kości udowej poniżej normy - 50mm (29tc)
A z tym łożyskiem to o co dokładnie chodzi? Że zaczyna się starzeć?

Co do wymiarów poniżej normy to nie bierz tego dosłownie do siebie, bo moja Mała cały czas była na dnie normy, albo poniżej. Ostatnio miała brzuszek poniżej normy, a teraz wszystko ok.
Stary 2015-09-18, 16:53   #4648
halwaya
Zakorzenienie

Nie wiem o co dokładnie chodzi.. musze poczytać. Babka, która robi USG jest technikiem - nie lekarzem.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:55   #4649
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Zazwyczaj jak się wspomina, że człowiek się nie kłóci to nagle wybucha awantura. Chyba lepiej po cichu cieszyć się z taki rzeczy.
Mam nadzieję, że kłótnia nie była o nic poważnego i już się pogodziliście
Pokłóciliśmy się o torbę do szpitala, o jego pobyt w domu na czas porodu i takie tam inne. Szkoda gadać, takie tematy porusza się na spokojnie a nie w 5-minutowej przerwie w pract. Ale już jest dobrze, u nas jest szybka piłka: kłótnia, krzyki, płacz, przeprosiny i spokój.

Cytat:

A coś jeszcze mówili na temat przepływów, od czego to zależy? Kością się nie przejmuj, może mała niedługo podgoni, każde dziecko inaczej rośnie. Qrwa, że ty nie możesz już sobie odpocząć w domu od pracy :/
Stary 2015-09-18, 16:59   #4650
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem o co dokładnie chodzi.. musze poczytać. Babka, która robi USG jest technikiem - nie lekarzem.
Bo jeżeli chodzi o stopień dojrzałości łożyska to znajoma z BBF miała złogi na łożysku, ale później przestało się starzeć i donosiła normalnie do terminu. Ma mieć w niedzielę CC, ale nie wiem czy będzie miała czy poczekają jeszcze chwilę.

Tylko nie wiem czy u Ciebie o to chodzi, ale bądź dobrej myśli!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Pokłóciliśmy się o torbę do szpitala, o jego pobyt w domu na czas porodu i takie tam inne. Szkoda gadać, takie tematy porusza się na spokojnie a nie w 5-minutowej przerwie w pract. Ale już jest dobrze, u nas jest szybka piłka: kłótnia, krzyki, płacz, przeprosiny i spokój.
No dokładnie, poruszanie takich tematów w pośpiechu zazwyczaj wywołuje kłótnie.
Dobrze, że już się pogodziliście

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości