Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 20:19   #4711
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
haha widziałam to, zaje biste!!! hahaha

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-18 o 21:25
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:22   #4712
czubasek20
Zakorzenienie

Wojtula raczyl sie skomunikowac z mama probuje mi pepek chyba wywalic

Wykapana, wymuskana, pozeram pocorn i oglodam tv.

Ogarniecie bozeny to wyzsza szkola gimnastyki juz ale jeszcze bez lusterka

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:24   #4713
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wiem która mi poleciła mydełko Aleppo, ale po 2 miesiącach mycia buźki zniknęły mi pryszcze! Co prawda wychodzą jeszcze sporadycznie, ale po bolesnych grudach i czerwonych miejscach zostały tylko...przebarwienia Cieszę się jak głupia, bo od 2 lat nie mogłam sobie dać rady i żaden dermatolog tak samo.
Teraz szukam jeszcze kremu idealnego do buźki i w ogóle będzie baja
No i rozjaśniam Cepanem te przebarwienia, jakieś efekty już są, ale na lepsze chyba jeszcze długo poczekam Śmierdzi niemiłosiernie ta maść, w I trymestrze nie mogłam otworzyć tubki bo od razu leciałam rzygać, ale teraz ok.

Jeszcze raz dzięki za mydełko Aleppo !

A jeszcze jedno pytanie czy któraś używa serum z Biovaxu A+E? Chciałabym kupić do kompletu z maską (która swoją drogą "uleczyła" mi włosy po dekoloryzacji) ale nie wiem jak się sprawdza na dłuższą mete, bo używałam jedynie 2 razy z próbek.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Czubasek ja też dziś zrobiłam sobie spa Miałam faktycznie jeszcze bozene i inne czesci ciała oporządzic, ale juz mi sie nie chciało...wymoczyłam sie w wannie z maska na włosach i na ryjku i czuje sie jak nowonarodzona
Jeszcze stópki bede frezować jak dobrze wyschna i moge czekac na TŻ pachnąca i gotowa
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:38   #4714
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem która mi poleciła mydełko Aleppo, ale po 2 miesiącach mycia buźki zniknęły mi pryszcze! Co prawda wychodzą jeszcze sporadycznie, ale po bolesnych grudach i czerwonych miejscach zostały tylko...przebarwienia Cieszę się jak głupia, bo od 2 lat nie mogłam sobie dać rady i żaden dermatolog tak samo.
No i rozjaśniam Cepanem te przebarwienia, jakieś efekty już są, ale na lepsze chyba jeszcze długo poczekam Śmierdzi niemiłosiernie ta maść, w I trymestrze nie mogłam otworzyć tubki bo od razu leciałam rzygać, ale teraz ok.

A jeszcze jedno pytanie czy któraś używa serum z Biovaxu A+E? Chciałabym kupić do kompletu z maską (która swoją drogą "uleczyła" mi włosy po dekoloryzacji) ale nie wiem jak się sprawdza na dłuższą mete, bo używałam jedynie 2 razy z próbek.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Czubasek ja też dziś zrobiłam sobie spa Miałam faktycznie jeszcze bozene i inne czesci ciała oporządzic, ale juz mi sie nie chciało...wymoczyłam sie w wannie z maska na włosach i na ryjku i czuje sie jak nowonarodzona
Jeszcze stópki bede frezować jak dobrze wyschna i moge czekac na TŻ pachnąca i gotowa
Kilka z nas wspominalo i JA między innymi cieszę się razem z tobą że mydło pomogło nie ma to jak gładka buzia bardzo się cieszę że mydełko ci służy

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:39   #4715
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja polecałam mnie tylko wkurza ta kostka ale oprócz tego też je uwielbiam
Stary 2015-09-18, 20:41   #4716
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie woem co jest, -ale mi tez okrutnie niedobrze.
Cos na zoladku mi siedzi. Co jest?
Może jakąś wirusówkę zlapalas? A co jadlas ostatnio?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wojtula raczyl sie skomunikowac z mama probuje mi pepek chyba wywalic

Wykapana, wymuskana, pozeram pocorn i oglodam tv.

Ogarniecie bozeny to wyzsza szkola gimnastyki juz ale jeszcze bez lusterka
Ja w lusterku sprawdzałam wczoraj czy wszystko ogolilam ale samo golenie ogarniam jeszcze bez lusterka

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-18, 20:41   #4717
dorosea
Rozeznanie

A tak w temacie sesji, planujecie sesje noworodkowe ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:42   #4718
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

A serum z Biovaxu chyba ma silikony (mogę się mylić)
Stary 2015-09-18, 20:42   #4719
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ja ani ciazowej ani noworodkowej nie będę robić.

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-18, 20:43   #4720
Katja00
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Katja00

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Mervie śliczny jest Iwo a z nerką to się nie przejmuj, dobrze, że jedna działa dobrze

Adka ładne zdjęcia, kurczę pojechałabym do jakiegoś ciepłego kraju się wygrzać... Chociaż przedwczorajszy upał przeklinałam

Zaraz poczytam o tych eksperymentach co wrzucałyście linki. Ja też jestem za tym, żeby dziecko przytulać, jak można być tak nieczułym i olewać swoje własne dziecko, które chce bliskości, "bo się przyzwyczai"... Przecież ja sama muszę kilka razy co najmniej dziennie się tulić a taki maluch, który nie rozumie czemu nie chcemy...

Wrzucałyście fotki swoich brzuszków to i ja się zmobilizowałam, bo już parę tygodni minęło chyba od ostatniego, to my w 30 tyg (29t3d).
Matko jaki sliczny niewielki brzuszek
Cytat:
Pytanie do dziewczyn którym już coś z cycków leci: leci wam z obu równo czy z jednego mniej? Mi najwięcej z lewego i nie wiem od czego to zależy :/ tzn mam więcej takiego tłustego na sutku bo jako tako nic nie leci tyko widzę że coś tam się dzieje.
mi pierwszy raz polecialo w 22 tc i to z prawego tylko, rano jak sie przebudzilam mialam spora plame na koszuli, teraz juz z obu ale bardzo malutko i sporadycznie
Cytat:
Halwaya masz sie z tymi lekarzami
Nie martwilabym sie wymiarami kosci udowej ze odbiega zwlaszcza ze tylko tydzien :p
Ale przelpyowy to co to znaczy? Kiedy masz usg z lekarzem?

Jak wrzucacie swoje brxuchy to i ja to uczynie

Załącznik 6055161
Śliczne macie te brzuszki dziewczyny
Tak sie teraz zastanawiam bo znalazlam blogpoloznej ktora stanowczo mowi ze suplementacje witamin powinny brac tylko te ktore maja niedobory.. u mnie z gory lekarz kazal mi brac symnatal pro baby + detrical for mama, a czy tak na prawde sąmi az tak potrzebne?
Istnieje przekonanie i wiele mam potwierdzilo jak czytalam ze przewitaminowanie spowodowalo duzą wage urodzeniową dziecka

Czy wy mamusie ze zgrabnymi brzuszkami bierzecie zestawy wszystkich witamin, od poczatku ciazy z zaleceniem do konca ciazy?

Gdyby któraś sięzainteresowała podsyłam linka http://polozna.blog.pl/2014/09/
Katja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:49   #4721
Fionka_31
Zakorzenienie

Aniqa my dzis poszliśmy do knajpy i zamowilam pizze hawajska

Wróciłam z treningu i objadam sie arbuzem

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:49   #4722
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
jutro jutro. Pracuje od poneidzialku do soboty od 10-18..
wolne mam tylko niedziele.
Idziemy do roboty bo z kasa ciezko bezie teraz auto do mechanika trza oddac dzis jeszcze juro przeglad wychodzi..
juz wiem ze £150 trzeba wlozyc..
wiec jutrzejszy dzien bedzie na auto zarabianiem.

Aaaaa robilam te fotke glownie z mysla o Tobie ! Arbuzozerco
6 dniowy arbuzik !
Piękny nie wszystkie zdjęcia widzę ale te które moja komórka łaskawie wyświetla są piękne kochana! A to wodne z brzuszkiem

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
evciapo super lumpkowe ciuszki i koszule

cienwiatru gratuluję udanej wizyty, a i łóżeczko bardzo ładne, takie delikatne
Dzięki Fionka

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-18, 20:50   #4723
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja po USG.. no i mam za tydz kolejne.. bo przepływy mi wyszły nie w normie, co moze świadczyć o niewydolności łożyska

Dziecko waży szacunkowo 1251g i martwi mi, bo długość kości udowej poniżej normy - 50mm (29tc)
O jejku, to Cię nastraszyli
Oby było dobrze, trzymaj się w każdym razie.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość

O fajny pomysł. Dodajesz coś do tej dyni zeby sie trzymała? Wlasnie, wlasnie napiszesz cos wiecej o rosole zapobiegającym rozstepom? Kojarzę, że gotujesz sobie taki mama cos mi mowila, ze dobry jest wlasnie taki wywar z giczy cielęcej ale gdzie dorwać gicz?? Haha
Aniqa gratuluje zakupów Ty chyba już masz wszystko!
Dolinka smacznego ciacha zazdroszczę bo też mam faze na slodkie...
To tylko rosół na kościach i mięsie wołowym Taki, co się bardzo długo gotuje. Jak mówiłam, ja go nie znoszę, ale musiałam jadać, jest dobry na jelita. Nadal muszę jadać, niestety.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:56   #4724
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

To nie jestem sama w obawach.. Piersi mam małe chociaż wiem ze to nie przesądza .. siary nie mam .. kurde a chciałabym karmić

Aniqa smacznego

Najważniejsze ze chcesz karmić A rozmiar na prawdę nie ma znaczenia. Moja siostra i koleżanka malutkie z natury, malo urosly a takie dojne byly ze hoho

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A ja dzis urzadze sobie chyba spa a pozniej wlacze tv bo leci olimp w ogniu

Oglądam

Stary 2015-09-18, 20:56   #4725
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katja00 Pokaż wiadomość
Matko jaki sliczny niewielki brzuszek

mi pierwszy raz polecialo w 22 tc i to z prawego tylko, rano jak sie przebudzilam mialam spora plame na koszuli, teraz juz z obu ale bardzo malutko i sporadycznie

Śliczne macie te brzuszki dziewczyny
Tak sie teraz zastanawiam bo znalazlam blogpoloznej ktora stanowczo mowi ze suplementacje witamin powinny brac tylko te ktore maja niedobory.. u mnie z gory lekarz kazal mi brac symnatal pro baby + detrical for mama, a czy tak na prawde sąmi az tak potrzebne?
Istnieje przekonanie i wiele mam potwierdzilo jak czytalam ze przewitaminowanie spowodowalo duzą wage urodzeniową dziecka

Czy wy mamusie ze zgrabnymi brzuszkami bierzecie zestawy wszystkich witamin, od poczatku ciazy z zaleceniem do konca ciazy?

Gdyby któraś sięzainteresowała podsyłam linka http://polozna.blog.pl/2014/09/
Problem jest tego typu, że dziś większość ludzi ma niedobory. Nawet zdrowa dieta nie gwarantuje, że niedobory nie wystąpią. Niestety, ale jakość wszystkiego jest marna np. roślinki rosną na jałowej glebie i tym samym nie są takie wartościowe.
W ciąży dodatkowo często wrasta zapotrzebowanie na wiele składników. Z tym, że witaminy polecane przez lekarzy to przeważnie syntetyki, które łatwo przedawkować i stąd być może taki efekt. Jeśli się spożywa kluczowe witaminy w formach naturalniejszych (na ile to możliwe), to organizm nie weźmie więcej niż potrzebuje.

A co do witamin, każdy lekarz ma swoją religię.
Stary 2015-09-18, 20:57   #4726
halwaya
Zakorzenienie

Dziewczyny super macie brzuszki

Ja sesji fotograficznej ani ciazowej ani noworodkowej nie robię. Takie to wszystko troche sztuczne.. ale to moja opinia. Mam koleżankę, która specjalizuje się w sesjach noworodkowych (ale mieszka w PL) i ja tam podziwiam talent.. ale wolę zdjęcia "z życia wzięte"

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 20:58   #4727
Fionka_31
Zakorzenienie

Karmazynova fajny brzucho

Stary 2015-09-18, 20:58   #4728
halwaya
Zakorzenienie

Aha.. dzis też zaliczyłam pizzę hawajska - od tyg leżała w zamrażarce

Stary 2015-09-18, 20:59   #4729
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja na początku ciąży też we śnie piłam bimber. Ale fakt napiłabym się jakiegoś alkoholu, no już bliżej niż dalej. Ja przez ostatni tydzień urosłam najwięcej w czasie całej ciąży. Nigdy przez 7 dni nie przybyło mi tylu centymetrów co ostatnio. I to nie tylko w brzuchu ale i w udach :/ Więc za chwilę bedę małym hipopotamem (malym w sensie niskim)

Ja czekam na opinie z różnych szkół, bo widzę że co położna to inna wersja. I bądź tu mądra. A czy te 6 tygodni to nie wiąże się z tym że tyle połóg trwa i babki powinny jednak jak najwięcej leżeć i dlatego dzieci mieć przy sobie? I czy tylko mnie wzdryga na myśl o spaniu z małym dzieckiem w jednym łóżku?
RUDASKO ja też nie planuję spać z małym tak samo jak i starszego odkladalam do łóżeczka za każdym razem. I nie jestem tez zwolennikiem noszenia dziecka na rękach za każdym razem jak tylko zaplacze (z synem bylam po prostu blisko i jak zapłakał a wiedziałam że nic się nie działo to mówiłam do niego, glaskalam go, mizialam, ale nie brałam od razu na ręce).

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-18, 20:59   #4730
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ciążowej nie, bo nie wiem po co focić wieloryba
Mam pod ręką fotografa, więc młody będzie miał tylko tryliard zdjęć zapewne
Stary 2015-09-18, 21:02   #4731
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Nigdy nie wstawiłam fotki, więc dzisiaj z okazji nowego tygodnia 26t0d tak wyglądamy z Lila

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Śliczny i bardzo bardzo zgrabny brzuszek

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Ja tez wolalabym nie spac z malym ale jak wykdzie sie okaze

Przyszlo mi zamowienie z hm
Załącznik 6054839Załącznik 6054840

Pieknoty

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-18, 21:04   #4732
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Najważniejsze ze chcesz karmić A rozmiar na prawdę nie ma znaczenia. Moja siostra i koleżanka malutkie z natury, malo urosly a takie dojne byly ze hoho

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Oglądam
Włacha, rozmiar nijak się ma do karmienia, więc luz.

A moje też jakoś nie przejawiają żadnych chęci póki co. Nic mi nie cieknie, zero, null Nawet nie widzę, by się zanosiło w tę stronę.
Stary 2015-09-18, 21:06   #4733
ogolnie
Zakorzenienie

Kalusia stara wersja miała silikon ale nie wiem jak nowa
Mi żadnego ałka nie robi na głowie więc może nie taki zły,a myślę ostatnio o Garnier Cudowny Olejek pisała o nim sroka ostatnio trochę drogi w rossku
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 21:07   #4734
cienwiatru
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52809989]Rudaska ja też się boję spania z małym w jednym łóżku. Ale z drugiej strony podobno młodzi rodzice mają taki płytki sen, że nie da się zrobić nic złego. Nie wiem czy te 6 tygodni wynika z tego, że tyle trwa połóg, ale wiem, że dziewczyny z wątku staraczkowego, które mają starsze dzieci, potwierdzają, że dziecko się nie przyzwyczaja ani do noszenia, ani do lulania, ani do częstego przytulania. I jak płacze to trzeba do niego iść i się nim zająć, bo inaczej nie potrafi powiedzieć "chodź tu i weź mnie na ręce", a sama czuję, że to buduje poczucie bezpieczeństwa i zaufanie dziecka do rodziców od pierwszej chwili życia i później na pewno zaprocentuje

Sylwuska jaki zgrabny brzusio i Ty

Halwaya Ty też ślicznie wyglądasz

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Na pewno trzeba reagować na placz bo masz rację -dziecko nie potrafi inaczej się dogadać z mamą i jej zawolac jak przez płacz. Natomiast co do przyzwyczajenia się dziecka do różnych czynności uspojajajacych to się nie do końca zgodzę bo owszem pierwsze 6 tygodni to takie zapoznawanie i uczenie się dziecka, Ale znam z otoczenia przypadki gdzie np. bardzo częste noszenie na rękach skutkowało w późniejszym okresie tym że dziecko inaczej nie potrafiło się wyciszyć.

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-18, 21:08   #4735
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Adka mi sie podoba kształt umywalki tylko ta szafka tak trochę jakby z innej bajki mi sie wydaje.
Cytat:
Adka a umywalka a zwlaszcza szafka bardzo mi sie podoba
dziekuje juz stoi w przedpokoju tymczasowo

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Czyli trzymamy kciuki!
dziekuje

[/COLOR]Adka obejrzałam zdjęcia i dalej podtrzymuję, że byliście w raju [/QUOTE]

Cytat:
Halwaya masz sie z tymi lekarzami
Nie martwilabym sie wymiarami kosci udowej ze odbiega zwlaszcza ze tylko tydzien :p
Ale przelpyowy to co to znaczy? Kiedy masz usg z lekarzem?

Jak wrzucacie swoje brxuchy to i ja to uczynie

Załącznik 6055161
piekny brzusio !

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
a ja dziś byłam na tej glukozie i 75g i jak dla mnie spoko luzik trochę słodkie ale szybko wypiła i miałam spokój nawet czekanie jakoś poszło bo zaopatrzyłam się w ciekawe gazetki także oby wynik był dobry
za wyniki !

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Ale macie fajne brzuszki!
Tak jak piszecie, to było bardzo miłe ze strony sąsiadki, że ona tak bezinteresownie nic z tego ni z owego pomyślała, że może nam coś dać za darmo zwłaszcza, że wcześniej widziałyśmy się w ciągu roku ze 2 razy

oenedue zdrowiej

Ja myślę kupić 2 paczki pieluch pampersów tych białych

A to my jutro 30 tydzien stuknie
PIekny !
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Ooo witam kolejnego lokatora pięknego domku!
Moja lokatorka też w podobnej wielkości domku mieszka

Ale słodkie te wasze brzuszki Nasze bocianki w drodze

Co to za cudooo?

Cytat:
Dziewczyny nie woem co jest, -ale mi tez okrutnie niedobrze.
Cos na zoladku mi siedzi. Co jest?
MNie tez.. ale mnie to z nerwow (

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Piękny nie wszystkie zdjęcia widzę ale te które moja komórka łaskawie wyświetla są piękne kochana! A to wodne z brzuszkiem [COLOR="Silver"]
dziekuje

A u mnie z przygodami oczywiscie..
jak staklam u mamy pod blokiem to mi reczny puscil......
Lewa tylnia lampa do wymiany
taka depresje polapalam tak sie zezloscilam,... nie wem co sie stalo zwlaszcza, ze jak juz odcjehalam po rozwaleniu bramki i obejrzeniu strat reczny niby mocno trzymal.....
auto u mechanika.. przegladu z ta rozbita lampa nie przejdzie..
okazuje sie ze mam jakies wyjatkowe ciemniejsze lampy z tylu..
wiec jak na zlomie nie bedzie ciemnej to musze wymienic dwie,,,,
mam depresje..
a TZ chodzi tuli ukoch.uje i mowi zebym sie usmiechnela a mnie blizej do placzu niz smiechu. jescze chyba mi sie wznowila choroba lokomocyjna...
jechalam z tata autem to niedobrze..w grecji w transferze tez mnie mulilo. nie wiem ocb, ;(
z kasa krucho a ja jeszcze lampe roz.je.balam... wspaniale...
w leb se strzele...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 21:10   #4736
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Włacha, rozmiar nijak się ma do karmienia, więc luz.

A moje też jakoś nie przejawiają żadnych chęci póki co. Nic mi nie cieknie, zero, null Nawet nie widzę, by się zanosiło w tę stronę.

U mnie tez sucho w cyckach, ale jakoś mnie to nie martwi.

Stary 2015-09-18, 21:15   #4737
halwaya
Zakorzenienie

Adka współczuję..
Na pocieszenie ci powiem, że ja w grudniu skasowalam nasz samochod.. to dopiero dół a w lipcu ktos nas stuknal i odjechał.. to gorsze niż bym sama przywalila.. tak mysle.

Stary 2015-09-18, 21:15   #4738
Fionka_31
Zakorzenienie

Katja ja biorę od II trymestru. Wyszlo mi troche niedoborów wiec łykam.

Głównie wit D. Teraz gin mi powiedziała ze w końcówce mogę od niej odpocząć, ze dobrze zrobić mała przerwę ale juz nie dopytałam dlaczego

Mam zamiar ja lykac jak będę karmiła

A i bym chciała lykac priobiotyki. Tylko przypomnijcie jakie to byly (te na alergie). W 9 mcu tak?

Stary 2015-09-18, 21:16   #4739
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, przyszłam się zameldować po III prenatalnym
z dobrych wiadomości jest to, że jedna nerka jest już czysta
ze złych to, że na drugiej nerce zatrzymanie jest dwa razy większe i z małej wady zrobiła się średnia
w pierwszej dobie po urodzeniu maleństwo będzie musiało mieć badanie moczu i usg, będziemy pod stałą kontrolą pediatry wtedy
bo teraz dalej nic się nie da z tym zrobić
o najgorszych opcjach nie było mowy, z najlepszych opcji może być tak, że jak zacznie sikać to nerka się przeczyści

Iwo waży 1,5 kg ; szacowana waga przy rozpakowywaniu to 3,4 kg
przepływy prawidłowe, łożysko na przedniej ścianie wysoko, pępowina luźno
ułożony główkowo
serduszko, narządy, pomiary - wszystko dobrze
jest przepiękny na 3d wyglądał na gotowe dziecko

brzuch mnie wczoraj bolał po badaniu bo pan doktor musiał mocno mnie ponaciskać żeby dostać się do jego nerek, małemu też się dostało kilka razy żeby się troszkę obrócił bo nie chciał pokazać buźki ani nerki

jestem zmęczona tymi informacjami, wstałam niedawno dopiero z trudem- mam spadek na psyche
jeszcze mi morfo i mocz źle wyszły- wygląda na to że infekcja wraca...
we wtorek mam już wizytę u mojej gin, aż strach co ona wymyśli

pokażę wam moje szczęście
Będę w takim razie trzymać kciuki żeby pierwsze sikanie zalatwilo sprawę z zastojem w nerce żebyś nie martwila więcej

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-18, 21:17   #4740
Fionka_31
Zakorzenienie

My nie robimy sesji brzuszkowej ani noworodkowej. Sama sie sobie dziwie ale jakos mnie to nie jara a myślałam ze przy pierwszej ciąży będę wszystko bardziej przeżywać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości